Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Οι δολοφόνοι του νεοναζιστή δικτάτορα Πούτιν σκοτώνουν συνέχεια αμάχους

 


Το βράδυ, οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν», ένα μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) που βρίσκεται ακόμα εκεί, προσθέσε ότι οι κάτοικοι δεν έχουν τίποτε: για να πιουν νερό έφτασαν σε σημείο να μαζέψουν και να λιώσουν χιόνι, δεν υπάρχει, ρεύμα και τροφή, οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει πολλά μαγαζιά.

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν την πρωτεύουσα Κίεβο, συναντώντας επίμονη αντίσταση και μερικές φορές βομβαρδίζουν πολυκατοικίες, συμπεριλαμβανομένης της Τσέρνιγιβ, 150 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, όπου δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Μια δημοσιογραφική ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγε εκεί σήμερα είδε σκηνές καταστροφής σε κατοικημένες γειτονιές ενώ το καθεστώς του δικτάτορα Πούτιν λέει ότι δεν τις στοχεύει.

«Υπήρχαν πτώματα αμάχων παντού στο έδαφος. Βρίσκονταν στην ουρά για το φαρμακείο, εδώ, και πέθαναν όλοι», λέει ένας επιζών εντελώς αποπροσανατολισμένος ακόμα από το συνεχές ουρλιαχτό των σειρήνων, μιλώντας για επικείμενη επιδρομή.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξέι Ρεζνίκοφ παραδέχτηκε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε πολλές κατευθύνσεις, ενώ ισχυρίστηκε ότι ελέγχουν μόνο ένα «μικρό τμήμα» της ουκρανικής επικράτειας. Κατηγόρησε τη Μόσχα ότι άλλαξε τακτική και κυνηγά αμάχους αφού συνάντησε ισχυρή ουκρανική αντίσταση, η οποία, όπως είπε, υπονόμευσε τα ρωσικά σχέδια για εισβολή σε μεγάλες πόλεις και ταχεία ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ρωσικός στρατός, συνεχίζει να βομβαρδίζει έντονα τα περίχωρα του Κιέβου στα βορειοδυτικά και ιδιαίτερα από τα ανατολικά σκοτώνοντας αμάχους και καταστρέφοντας σπίτια και περιουσίες.

Η ανθρωπιστική κατάσταση χειροτερεύει και ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να διαφύγουν από τη ρωσική εισβολή είναι ενδεχόμενο να αυξηθεί στα 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, έναντι των 1,3 εκατομμυρίων προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Φιλίπο Γκράντι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου