Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΕΑΒ: Απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο στο εργοστάσιο διέταξε το δικαστήριο


 

Τέλος το καθεστώς των συνδικαλιστών που οδηγούν την εταιρία στο κλείσιμο. Επιτέλους όποιος δεν θέλει να δουλέψει να πάει σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες!!

Οι εργασίες στην ΕΑΒ θα συνεχιστούν αύριο κανονικά, αναφέρει σε σχόλιό του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης μετά την απόφαση του δικαστηρίου των Θηβών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΑΒ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο υπουργός: «Το δικαστήριο των Θηβών έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της ΕΑΒ κατά των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών στην Πύλη του Εργοστασίου, με σκοπό την παρεμπόδιση της εισόδου των εργολάβων. Διατάσσει την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο. Αύριο οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά».

Το πρωί σε συνέντευξή του στον ρ/σ Σκάι, σχετικά με το θέμα, ο υπουργός είχε δηλώσει: «Θα αναμένουμε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και θα κινηθούμε αναλόγως. Εδώ και πολλές μέρες κάνουν κινητοποιήσεις στην πύλη, εμποδίζοντας τους εργολάβους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Lockheed Martin, η οποία δια επισήμου επιστολής έχει εκδηλώσει για πρώτη φορά την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΑΒ. Και έχω εξηγήσει πολλές φορές και στους εργαζομένους της ΕΑΒ, ότι εάν φύγει ο βασικός τους πελάτης δεν έχει νόημα ύπαρξης η εταιρεία».



Λαμπραντόρ έσωσε ένα ελάφι από πνιγμό


 


Το περιστατικό συνέβη στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ένας άνδρας ονόματι Ραλφ Ντορν έψαχνε για ώρα τον σκύλο του, τον Χάρλεϊ ένα Λαμπραντόρ, χωρίς να τον βρίσκει πουθενά. 

Τελικά, ο Χάρλεϊ βρέθηκε μέσα σε μια λιμνούλα κοντά στο σπίτι, να προσπαθεί να σώσει ένα μικρό ελάφι που ήταν έτοιμος να πνιγεί!



Την επόμενη ημέρα, ο Ντορν είδε τον Χάρλεϊ να τρέχει ανήσυχος από παράθυρο σε παράθυρο του σπιτιού και να γαυγίζει. Απ’ έξω ακουγόταν κάτι σαν αδύναμο βέλασμα. Ο Ντορν άνοιξε την πόρτα και ο ηρωικός σκύλος έτρεξε έξω, όπου τον περίμενε το ελαφάκι, κουνώντας την ουρά του.



Τα δύο ζωάκια χαιρετήθηκαν αγγίζοντας τις μουσούδες τους και ο Χάρλεϊ επέστρεψε μετά από λίγο με τον Ντορν στο σπίτι, πανευτυχής που το ελαφάκι δεν τον ξέχασε.




Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα

 


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της TeamViewer στα Ιωάννινα.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Ιωάννινα, επισκέφθηκε το πρωί το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της διεθνούς τεχνολογικής εταιρείας TeamViewer.

Η περιοχή γύρω από τα Ιωάννινα φιλοξενεί πολλές τεχνολογικές εταιρείες και αποφοίτους Πανεπιστημίων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της ανάπτυξης λογισμικού.

«Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τα Ιωάννινα θα είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μετατραπούν σε έναν κόμβο τεχνολογίας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι «τεχνολογικές εταιρείες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν εδώ στα Ιωάννινα και να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό ταλέντο των φοιτητών που βγαίνουν από τα πανεπιστήμιά μας».

Το κέντρο της TeamViewer, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2020, απασχολεί αυτή τη στιγμή 50 μηχανικούς τεχνολογίας λογισμικού, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια σε 150 με 200. Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της TeamViewer Oliver Steil, ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, Philipp Deutscher, και ο διευθύνων εταίρος της DACH Permira Jörg Rockenhäuser.

«Αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση -κάθε φορά που μιλάω με τεχνολογικές εταιρείες που αποφάσισαν να διερευνήσουν το τοπίο στην Ελλάδα- είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούν για τους νέους Έλληνες και το ταλέντο τους -αυτό είναι που “οδηγεί” ό,τι συμβαίνει εδώ αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TeamViewer, Oliver Steil, σημείωσε ότι το κέντρο των Ιωαννίνων «είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της TeamViewer στον κόσμο καθώς στο παρελθόν κάναμε προσλήψεις στην Στουτγκάρδη, στη νοτιοδυτική Γερμανία».

«Τα Ιωάννινα είναι ένα πολύ ελκυστικό μέρος για εμάς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη της μονάδας στα Ιωάννινα και ανυπομονούμε να το επεκτείνουμε περαιτέρω στο μέλλον» ανέφερε ο κ. Steil.

Ο κ. Rockenhäuser σημείωσε από την πλευρά του ότι η πρόοδος που συντελέστηκε στα Ιωάννινα είναι ήδη πολύ μεγάλη. «Κανείς δεν θα μπορούσε να το είχε φανταστεί πριν από 5 χρόνια» σχολίασε και τόνισε ότι το τεχνολογικό campus που σχεδιάζεται είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη μετατροπή της περιοχής σε αναγνωρισμένο τεχνολογικό κέντρο (hub) της Ευρώπης. Στάθηκε, τέλος, στη σημασία της συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα για το γεγονός ότι ενθαρρύνει «ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που προσανατολίζεται στην τεχνολογία και ήδη ανθεί στην Ελλάδα» καθώς και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη τονίζοντας ότι θα στηρίξει «την πρωτοβουλία του να ιδρύσει ένα τεχνολογικό campus στα Ιωάννινα».

Το πάρκο θα λειτουργήσει ως κόμβος τεχνολογίας, καθώς θα επιτρέψει σε φορείς από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, μικρές και μεγάλες εταιρείες να συνεργάζονται στενά, κάτω από την ίδια στέγη. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές της επιστήμης υπολογιστών θα αποκτήσουν εμπειρίες από τη λειτουργία επιχειρήσεων σε πραγματικές συνθήκες.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του κέντρου και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, ενώ παρακολούθησε την παρουσίαση που έκανε ο ομογενής Βασίλης Τριάδης, επικεφαλής της P&I – Personal & Informatik, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να κατευθυνθεί η επένδυση της TeamViewer στην Ελλάδα και τα Ιωάννινα.

Παρόντες στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα ήταν, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων ΝΔ Γιώργος Αμυράς και οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Πρωθυπουργού (σε ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά)

Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ μαζί σας. Νομίζω πως αν ψάξει κανείς καλά, θα βρει θησαυρούς στα πιο απρόσμενα μέρη. Δεν θα μπορούσαν πολλοί να φανταστούν πριν από μερικά χρόνια ότι τα Ιωάννινα θα είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να μετατραπούν σε ένα κόμβο τεχνολογίας, αλλά εσείς το κάνετε πραγματικότητα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που σημαντικές ευρωπαϊκές, τεχνολογικές εταιρείες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν εδώ στα Ιωάννινα και να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό ταλέντο των φοιτητών που βγαίνουν από τα πανεπιστήμιά μας.

Όπως αναφέρατε, η ψηφιακή και η πράσινη μετάβαση είναι βασικοί πυλώνες των μακροπρόθεσμων στρατηγικών μας για τη χώρα. Χθες λάβαμε την επίσημη έγκριση για τον ελληνικό μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, 30,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην χώρα μέσω επιδοτήσεων και δανείων, ενώ η πλειοψηφία των κεφαλαίων θα διατεθεί για την ενίσχυση της ψηφιακής μας παρουσίας και τη διευκόλυνση της πράσινης μετάβασης.

Ασφαλώς, το θέμα δεν είναι μόνο οι οικονομικοί πόροι, γιατί εμείς εστιάζουμε στον άνθρωπο. Αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση -κάθε φορά που μιλάω με τεχνολογικές εταιρείες που αποφάσισαν να διερευνήσουν το τοπίο στην Ελλάδα- είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούν για τους νέους Έλληνες και το ταλέντο τους, αυτό είναι που «οδηγεί» ό,τι συμβαίνει εδώ αλλά και σε άλλα μέρη στη χώρα. Έχουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική με την οποία σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε τον τομέα της τεχνολογίας.

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Δήμας, ο οποίος είναι εδώ μαζί μας και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέσω του Υπουργείου του, ενθαρρύνοντας ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που προσανατολίζεται στην τεχνολογία και ήδη ανθεί στην Ελλάδα. Αλλά είναι επίσης σημαντική η παρουσία μεγάλων ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα -όπως η δική σας- και νομίζω πως η δική σας ιστορία θα έχει απήχηση και στο εξωτερικό. Η δική σας επιτυχία και το γεγονός ότι είστε ικανοποιημένοι με το ταλέντο των ντόπιων θα οδηγήσουν πιθανότατα και άλλες εταιρίες σε αυτό το κομμάτι του κόσμου.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για όλη την στήριξη που σας παρέχει. Θέλω να γνωρίζετε πως θα στηρίξουμε την πρωτοβουλία του να ιδρύσει ένα τεχνολογικό campus στα Ιωάννινα για να είναι διαθέσιμες και οι κατάλληλες υποδομές.

Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από τις υποδομές. Επομένως δίνω την ίδια έμφαση στο campus με την έμφαση που δίνω στα προσόντα, στη διασύνδεσή σας με τα τοπικά Πανεπιστήμια, και την εφαρμογή προγραμμάτων απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία σε νέους να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό -ακόμα κι αν δεν είχαν σκεφτεί να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό- και να εργαστούν σε επιχειρήσεις όπως η δική σας. Αυτό είναι κομμάτι του μεγαλύτερου οράματος που έχουμε για τον χώρο της τεχνολογίας.

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε πια ότι η Ελλάδα -μια χώρα που προφανώς είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη φυσική ομορφιά της, τον πολιτισμό της, την ιστορική κληρονομιά της- αρχίζει πλέον να γίνεται γνωστή ως χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επανάστασης. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει όχι μόνο στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αλλά σε μια όμορφη πόλη της περιφέρειας με μακρά ιστορία, όπως γνωρίζετε, αλλά και με λαμπρό μέλλον.

Σας ευχαριστώ και πάλι. Ευχαριστώ που είστε εδώ και ελπίζω πως θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας εδώ για την τοπική οικονομία αλλά και την τοπική κοινότητα. Ελπίζω πως αυτό το success story θα γίνει γνωστό στο εξωτερικό και θα φέρει περισσότερες εταιρείες εδώ στα Ιωάννινα, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, που θα μπορούσαν να «μιμηθούν» την επιτυχία σας.




Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο στα Ιωάννινα.

Το νέο ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο στα Ιωάννινα ήταν ο πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στην Ήπειρο, το πρόγραμμα της οποίας τροποποιήθηκε λόγω της πρωινής ομίχλης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, που προκάλεσε καθυστέρηση στην αναχώρηση από την Αθήνα.

«Το σημαντικό από δω και στο εξής είναι να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας, καθώς η πλατφόρμα πια έχει ανοίξει για όλες τις ηλικίες, να σπεύσουν και να εμβολιαστούν. Ειδικά η νεολαία μας, η οποία πια έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί. Πρέπει να το κάνει και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση, προκειμένου να μπορέσουν και οι νέοι μας να ανακτήσουν πλήρως την ελευθερία τους, να κάνουν ένα ξέγνοιαστο και χαλαρό καλοκαίρι. Και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην πλατφόρμα του εμβολιασμού», δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά την περιήγησή του στους χώρους του Κέντρου.

«Γίνεται μία μεγάλη κουβέντα και μία μεγάλη συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα. Πιστεύω ότι αν απλά σκεφτούμε λίγο λογικά και αντιληφθούμε πόσο τεράστια επιτυχία ήταν το γεγονός ότι καταφέραμε και έχουμε πολλά ασφαλή εμβόλια διαθέσιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα οποία μας επιτρέπουν να αφήσουμε πίσω μας τους περιορισμούς που τόσο μας ταλαιπώρησαν, νομίζω ότι όλοι θα αντιληφθούμε ότι πρέπει να κάνουμε το σωστό, το σωστό για τους εαυτούς μας, το σωστό για τις οικογένειές μας. Ειδικά για τη νεολαία, η οποία θα θελήσει και το καλοκαίρι να ξανακάνει όλα αυτά τα οποία δεν μπόρεσε να κάνει τόσο καιρό, να βγει, να διασκεδάσει, να περάσει έτσι ελεύθερα και χαλαρά, θα αισθανθούν όλοι πολύ πιο ασφαλείς εφόσον είναι εμβολιασμένοι», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε επίσης τη σημασία του εμβολιασμού ηλικιωμένων πολιτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν ακόμα. «Θα ζητήσω και από εσάς σε τοπικό επίπεδο να μην απευθυνθούμε μόνο στους νέους, να απευθυνθούμε και στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι για διάφορους λόγους ακόμα δεν έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, να το κάνουν και τώρα», είπε. Ο Πρωθυπουργός προσέθεσε ότι σήμερα οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους είναι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν το έκαναν».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην αποτελεσματικότητα της εμβολιαστικής εκστρατείας, η οποία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. «Παραπάνω από 110.000 εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει στα Γιάννενα, 7,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει σε όλη τη χώρα. Η Επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Εξακολουθούμε να κινούμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς σε ημερήσια βάση», τόνισε.

Το νέο ΜΕΓΑ Κέντρο συγκροτήθηκε σε περίπου 10 ημέρες και θα τεθεί σε λειτουργία την προσεχή Τρίτη με τέσσερις ενεργές εμβολιαστικές γραμμές. Σε πρώτη φάση θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει έως 370 άτομα ανά ημέρα και οι εμβολιασμοί προγραμματίζονται ανά εννέα λεπτά. Σε πλήρη ανάπτυξη η μονάδα θα διαθέτει 10 γραμμές και η δυναμικότητά της θα ανέλθει στις 1.000 δόσεις ανά 24ωρο.


Η νέα μονάδα ενισχύει περαιτέρω τις εμβολιαστικές υποδομές που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στην οποία ήδη λειτουργούν 23 εμβολιαστικές γραμμές που στεγάζονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και σε επτά Κέντρα Υγείας.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς και οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Αμέσως μετά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ.

Στη συνομιλία του του με εργαζόμενους στο Κέντρο, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Εμείς πια έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες από 18 και άνω έχουμε δει μία πρώτη θετική ανταπόκριση των νέων μας να σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού, παραπάνω από 60.000 το έχουν ήδη κάνει. Θέλω και εδώ στα Γιάννενα να κάνω μία έκκληση και στη νεολαία μας να σπεύσει να εμβολιαστεί. Μόνο τότε θα αισθάνονται πραγματικά ελεύθεροι να κάνουν με ασφάλεια όλα αυτά τα οποία αγαπούν και να ξαναπάρουν τον έλεγχο της ζωής τους.

Και είμαι σίγουρος ότι και η νεολαία μας θα ανταποκριθεί ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο, συλλογικά, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επανεμφάνιση του ιού.

Βλέπουμε τώρα πόσο γρήγορα πέφτουν τα κρούσματα και εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί αυτή η πορεία και τους επόμενους μήνες. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού ώστε να μην κάνουμε καμία κοιλιά στους ρυθμούς του εμβολιασμού. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό πια το πρόβλημα δεν θα είναι η διαθεσιμότητα των εμβολίων -αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο το έχουμε λύσει- το πρόβλημά πια θα είναι η συμμετοχή.

Και βέβαια θα ζητήσω και από εσάς σε τοπικό επίπεδο να μην απευθυνθούμε μόνο στους νέους, να απευθυνθούμε και στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι ακόμα για διάφορους λόγους δεν έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, να το κάνουν και τώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι πιο σημαντικό για αυτούς για την προστασία της προσωπικής τους υγείας, διότι εξακολουθούμε και βλέπουμε συμπολίτες μας οι οποίοι νοσηλεύονται, διασωληνώνονται, δυστυχώς ακόμα και σήμερα κάποιοι χάνουν τη ζωή τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν το έκαναν.

Άρα θα ζητήσω και εδώ και σε τοπικό επίπεδο και στα χωριά μας θα πρέπει να ξανακάνουμε μία νέα προσπάθεια αυτούς τους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί, σίγουρα ενόψει του φθινοπώρου, να τους συστήσουμε ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να κάνουν.

Και βέβαια η εμπειρία από τη διαδικασία του εμβολιασμού νομίζω ότι συνολικά είναι εξαιρετική και όποιος επισκέπτεται τις οργανωμένες υποδομές μας είτε τα μικρότερα Κέντρα Υγείας είτε τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα όπως αυτό το οποίο επισκεπτόμαστε σήμερα και το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από τις αρχές της εβδομάδας διαπιστώνει ότι όταν θέλουμε μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες που συνδυάζουν την ψηφιακή τεχνολογία με το χαμόγελο και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό υγειονομικό, το στρατιωτικό μας προσωπικό το οποίο υποστήριξε αυτήν την προσπάθεια και χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φέρει εις πέρας αυτή την εξαιρετικά σύνθετη άσκηση και να τους ζητήσω να δείξετε, να δείξουν την ίδια επιμονή, την ίδια φροντίδα μέχρι να ολοκληρώσουμε οριστικά αυτήν τη διαδικασία.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία να χορηγηθούν δωρεάν εισιτήρια ΚΤΕΛ προκειμένου να μεταβεί κάποιος σε εμβολιαστικό κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε:

Πολύ ωραία πρωτοβουλία. Και βέβαια πιστεύω ότι γίνεται μία μεγάλη κουβέντα και μία μεγάλη συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα. Πιστεύω ότι αν απλά σκεφτούμε λίγο λογικά και αντιληφθούμε πόσο τεράστια επιτυχία ήταν το γεγονός ότι καταφέραμε και έχουμε πολλά ασφαλή εμβόλια διαθέσιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα οποία μας επιτρέπουν να αφήσουμε πίσω μας τους περιορισμούς που τόσο μας ταλαιπώρησαν, νομίζω ότι όλοι θα αντιληφθούμε ότι πρέπει να κάνουμε το σωστό, το σωστό για τους εαυτούς μας, το σωστό για τις οικογένειές μας.

Ειδικά για τη νεολαία η οποία θα θελήσει και το καλοκαίρι να ξανακάνει όλα αυτά τα οποία δεν μπόρεσε να κάνει τόσο καιρό, να βγει, να διασκεδάσει, να περάσει έτσι ελεύθερα και χαλαρά, θα αισθανθούν όλοι πολύ πιο ασφαλείς εφόσον είναι εμβολιασμένοι.

Άρα και τέτοιες πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, δίνουμε έξυπνα κίνητρα ή διευκολύνσεις για να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν είναι πάντα καλοδεχούμενες δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την κεντρική διοίκηση από το κεντρικό κράτος είμαι σίγουρος ότι και σε τοπικό επίπεδο και σε περιφερειακό επίπεδο μπορείτε να κάνετε πολλά.

Μετά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση

Με μία μικρή καθυστέρηση, δυστυχώς λόγω καιρού, φτάσαμε στα Γιάννενα. Δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στην Χρυσοβίτσα καθώς δεν είχαμε τον χρόνο να την επισκεφτούμε. Είναι σημαντικό όμως το γεγονός ότι ένα έργο αγροτικής οδοποιίας, το οποίο ξέρω ότι εκκρεμούσε εδώ και πολύ καιρό, έχει ενταχθεί και θα ολοκληρωθεί και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω αυτή την επίσκεψη όταν μπορέσω να έρθω και πάλι στα Γιάννενα.

Επισκεφτήκαμε το ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο όπως γνωρίζετε οργανώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα αρχίσει να λειτουργεί από την επόμενη εβδομάδα. Μία σημαντική υποδομή η οποία προστίθεται στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Παραπάνω από 110.000 εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει στα Γιάννενα, 7,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει σε όλη τη χώρα. Η Επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Εξακολουθούμε να κινούμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς σε ημερήσια βάση.

Όμως το σημαντικό από δω και στο εξής είναι να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας, καθώς η πλατφόρμα πια έχει ανοίξει για όλες τις ηλικίες, να σπεύσουν και να εμβολιαστούν. Ειδικά η νεολαία μας, η οποία πια έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί. Πρέπει να το κάνει και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση, προκειμένου να μπορέσουν και οι νέοι μας να ανακτήσουν πλήρως την ελευθερία τους, να κάνουν ένα ξέγνοιαστο και χαλαρό καλοκαίρι. Και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην πλατφόρμα του εμβολιασμού.

Έχουμε πια στη διάθεσή μας όλα τα εμβόλια τα οποία χρειαζόμαστε έτσι ώστε να εμβολιάσουμε όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει.


Ευχαριστώ πολύ.



Επίδειξη Dior στο Καλλιμάρμαρο: Τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα λέει η Μενδώνη

 


Tεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα και είναι χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την επίδειξη του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο και τις φωτογραφίσεις στην Ακρόπολη..

Η υπουργός μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA, είπε πώς χθες ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα. Να κατανοήσουμε ότι η μόδα είναι τέχνη και πολιτισμός. Βγήκε μια εικόνα της χώρας από το Καλλιμάρμαρο, ένα ολομάρμαρο τοπόσημο της Αθήνας. Αυτή η εικόνα βγήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σχολίασε τις αιτιάσεις από την ακροαριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν «ξεπουλήματος» των αρχαίων μνημείων. «Δεν μπορώ καν να σχολιάζω τέτοιες απόψεις. Τι σημαίνει ξεπούλημα; Όποιος ανεβαίνει στην Ακρόπολη έχει δικαίωμα να φωτογραφηθεί και να ανεβάσει τις φωτογραφίες όπου θέλει. Γιατί ξεπουλήθηκε η Ακρόπολη; Επειδή επέτρεψε το υπουργείο Πολιτισμού μέσα από όλες τις διαδικασίες να γίνει φωτογράφιση των συγκεκριμένων μοντέλων; Το ξεπούλημα που είναι; Και για αυτούς που λένε ότι δεν θα πάρουμε πολλά λεφτά, επειδή δεν ξεπουλάμε τα μνημεία, τα τέλη είναι αυτά που ορίζει ο νόμος» υπογράμμισε.

Για το θέμα των χρημάτων, δήλωσε: «Για να αποτιμηθεί το κόστος πρέπει να μετρήσει κανείς τον χρόνο προβολών. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η φωτογράφιση. Τα δικαιώματα επί των φωτογραφιών των μνημείων είναι του ελληνικού δημοσίου. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί γύρω στις 500.000 στον οργανισμό Ανάπτυξης και Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων, όμως το ακριβές ποσό θα σας το πούμε τις επόμενες μέρες».

«Σημασία δεν έχει πόσο θα είναι τα τέλη» συνέχισε η υπουργός, «αλλά με όλα τα βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν, θα χρησιμοποιηθούν αλλά και οι φωτογραφίες που θα κυκλοφορήσουν, είναι μια τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα, η οποία κοστολογείται σε μερικά εκατομμύρια, αν θα θέλαμε να την κάνουμε κοστολογημένη».

«Είναι μια συνολική και καθολική προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην μακρά ιστορική διάρκεια» επισήμανε η υπουργός.





Από λεπτό σε λεπτό θα μεταχθεί στα δικαστήρια ο 32χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν

 


Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι  θέλει την παραδειγματική τιμωρία του.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του 32χρονου είναι για δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος διώκεται για τα εξής κακουργήματα:

-ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και

-κακοποίηση ζώου.

Τα πλημμελήματα για τα οποία του ασκήθηκε δίωξη είναι:

-ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του,

-ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Το ένταλμα

Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 32χρονου, κρίνονταν τον:

-ύποπτο φυγής λόγω της ιδιότητάς του ως πιλότου και της οικονομικής του επιφάνειας.

-ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας του τρόπου που σκότωσε την Καρολαιν και του τρόπου παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.




Ο Βαρβιτσιώτης συνόδευσε τη Φον ντερ Λάιεν στο αεροδρόμιο

 


Στο αεροδρόμιο συνόδευσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την παρουσία της στην Αθήνα για να εγκρίνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Σε ανάρτηση του στο Twitter και το Instagram, ο υπουργός ανέφερε : «Αποχαιρετώντας σήμερα την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, την ευχαρίστησα για την προσπάθειες της να γίνει πράξη το μεγάλο χρηματοδοτικό πακέτο ανάκαμψης της Next Generation EU μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Από την απόφαση για την συγκρότηση του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πέρυσι τον Ιούλιο, μέχρι σήμερα που τελικά εγκρίθηκε το ελληνικό σχέδιο Greece 2.0, είναι χρόνος ρεκόρ. Η ευκαιρία που δίνετε στη χώρα μας είναι μοναδική γιατί μπορούμε να αλλάξουμε την ελληνική οικονομία. Το γεγονός ότι η χώρα είναι η πλέον ωφελημένη, αποτελεί μία ακόμα επιτυχία της ελληνικής ευρωπαϊκής πολιτικής».




Οι άξιοι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών - Συγχαρητήρια απο όλους τους Έλληνες


 

Με αφορμή την είδηση της εξιχνίασης, του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με θύμα την άτυχη 20χρονη Καρολάιν, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών.

Οι αξιωματικοί και οι αστυφύλακες του Ανθρωποκτονιών έκαναν σοβαρά την δουλειά τους, και οφείλουμε να εγκωμιάσουμε το έργο τους, την προσφορά τους, την αφοσίωση τους στο καθήκον και το πάθος τους για Δικαιοσύνη.

Το σύνθημα τους είναι «Ο φάκελος μιας δολοφονίας ποτέ δεν κλείνει, παρά όταν ανακαλυφθεί ο δολοφόνος».

Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής (κοινώς λεγόμενο "Ανθρωποκτονιών") της Ασφάλειας Αττικής, έδειξε ποια είναι πραγματικά η αστυνομία και πώς δουλεύει.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, προέρχονται από τα σπλάχνα του Τμήματος, έχοντας μαθητεύσει χρόνια πλάι στους παλιούς και είναι ότι καλύτερο διαθέτει η ασφάλεια. Από τον επικεφαλής μέχρι τον νέο φρέσκο στην υπηρεσία αστυφύλακα, δείχνουν την αφοσίωση τους στο έργο τους και την βαθιά γνώση και αφοσίωση που έχουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, είναι άνθρωποι με αδιανόητη αφοσίωση στο έργο τους, εργατικότητα απαράμιλλη, γνώση βαθιά και αίσθηση ευθύνης που δεν τη συναντάς στις μέρες μας.

Άξιοι!



Η υποκρισία του δολοφόνου σε ένα video

 


Στο video από την πρώτη του συνέντευξη, φαίνεται καθαρά η πλήρη απουσία συναισθημάτων, και ειδικά λύπης, θρήνου και θλίψης για τον χαμό της γυναίκας του. 

Η υποκρισία του δολοφόνου που προσπάθησε να εξαπατήσει, συγγενείς, φίλους και αστυνομία για το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε.




Ο διάλογος του συζύγου της Καρολάιν με τους αστυνομικούς στην Αλόννησο

 


Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η η δημοτική σύμβουλος του νησιού Χαρίκλεια Θεοδώρου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τον πλησίασαν ντόπιοι αστυνομικοί και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει γιατί υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη. «Τότε έβγαλε το κινητό του και του ζήτησαν να το κλείσει. Του είπαν να μην κάνει σκηνές λόγω της παρουσίας τηλεοπτικών συνεργείων και ότι έπρεπε να φύγουν διακριτικά για το δικό του καλό. Του είπαν ότι έχει συλληφθεί στο αεροδρόμιο ένας ύποπτος και έπρεπε να τον αναγνωρίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή σαν να είχε καταλάβει ότι τον ανακάλυψαν η κ. Θεοδώρου είπε πώς δεν ήθελε να ακολουθήσει, αλλά επέμεναν οι αστυνομικοί και έτσι αναχώρησαν μαζί. «Όταν ρώτησε η μητέρα τής Καρολάιν, της απάντησε ότι έπρεπε να αναγνωρίσει τον ύποπτο. Τότε αγκαλιάστηκαν και περιμέναμε πέντε λεπτά για να τελειώσει η συναισθηματική φόρτισή τους, που έκλαιγαν σφιχταγκαλιασμένοι», πρόσθεσε.

H δημοτική σύμβουλος έκανε, δε, λόγο για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι: «Μέχρι και την τελευταία στιγμή έστελνε μηνύματα στη μαμά της η Καρολάιν και της έλεγε ότι σχεδιάζουν το σπίτι τους. Μόνο μια καλή της φίλη γνώριζε τα προβλήματα». 

«Σήμερα πενθούμε για ακόμα έναν θάνατο, αυτόν του Μπάμπη, γιατί για εμάς πέθανε και ο Μπάμπης, ενώ πεθαίνει ξανά η Καρολάιν. Παράλληλα πενθεί και η μαμά της γιατί για εκείνη ο Μπάμπης ήταν παιδί της. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τον υπερασπιζόμουν. Θεωρούσα ότι κατά 99% ήταν ψέματα όσα ακούγονταν», κατέληξε η κ. Θεοδώρου.




Συνελήφθη στην Αθήνα ο χρηματιστής Πωλ Παπαδόπουλος για απάτες και πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση


Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου ο μέχρι σήμερα άφαντος και διαβόητος στους χρηματιστηριακούς αλλά και άλλους επιχειρηματικούς κύκλους Παύλος (Πωλ) Παπαδόπουλος, καθώς, σύμφωνα με πηγές, εκκρεμούν σε βάρος του εντάλματα και καταδίκη για απάτες και πλαστογραφίες.

Ο συλληφθείς, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές και τελευταία για το σκάνδαλο της χρηματιστηριακής απάτης της Avenir (πρώην Ζήνων), είχε διαφύγει για ένα διάστημα στο εξωτερικό και εντοπίστηκε κρυπτόμενος στην Ελλάδα.

Πληροφορίες θέλουν τον Κύπριο ψευτοεπιχειρηματία να έχει εμπλοκή και σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων κατά της υπό την εκκαθάριση της PQH Proton Bank, από την οποία κατάφερε να αντλήσει πολλά εκατομμύρια (27 εκατ. ευρώ) για να χρηματοδοτήσει τα σκιώδη σχέδιά του, μέσω της Avenir, χρησιμοποιώντας κατά την προσφιλή του τακτική παρένθετα πρόσωπα.

Στο σκάνδαλο της πτωχευμένης Avenir εμπλέκονται, εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή που συνελήφθη, και πολλά άλλα πρόσωπα, μεγαλοψευτομέτοχοι και μέλη του διοικητικού της συμβουλίου που ανακοίνωσαν στη χρηματιστηριακή αγορά μία ψευδή αύξηση ύψους 50 εκατ. ευρώ και πλημμύρισαν την αγορά αντίστοιχης αξίας μετοχές που δεν είχαν κανένα αντίκρισμα, μεγάλο μέρος των οποίων δόθηκαν και ως εξασφάλιση για τη λήψη της χρηματοδότησης από την Proton Bank. Όπως επίσης εμπλέκονται και οι ορκωτοί ελεγκτές, σε μία υπόθεση που έχει πολλά κοινά με αυτή των επίορκων ορκωτών της Folie Folie.

Η υπόθεση της Avenir από πληροφορίες μας βρίσκεται ήδη υπό καθυστερημένη διερεύνηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και στην ποινική δικαιοσύνη και η σύλληψη του Παπαδόπουλου μπορεί να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις σε μια υπόθεση που είχε μείνει στη σκιά για περίπου μία δεκαετία. Ομως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και τα 50 εκατομμύρια δεν είναι λίγα.

Αναμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον εισαγγελέα που έχει επιληφθεί, καθώς και την PQH να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία, όπως αυτή που είδαμε στη Folie Folie, στην εξασφάλιση των αποδείξεων και τον εντοπισμό των ενόχων.

Τον συνέλαβαν στο Κουκάκι αστυνομικοί από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας αστυνομικοί από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου εντόπισαν στο Κουκάκι τον Πωλ Παπαδόπουλο το απόγευμα της Τρίτης και τον προσήγαγαν.

Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση των στοιχείων του, σε βάρος του εκκρεμούσαν τα κάτωθι διωκτικά έγγραφα:

α) υπ’ αριθ. 2869/2020 από 17/09/2020, Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών το οποίο διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος του υπ’ αριθ: 21/2019 Εντάλματος σύλληψης του 19ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημ/κών Αθηνών, που αφορά πλαστογραφία που το συνολικό περιουσιακό όφελος και η συνολική περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα #120.000# ευρώ.

Β) υπ’ αριθ. 23/18 από 14/06/2018, Ένταλμα Σύλληψης του 23ου Τακτικού Ανακριτού Τμήματος Πλημ/κων Αθηνών που αφορά πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των #120.000# ευρώ και για απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των #120.000# ευρώ.

Γ) υπ’ αριθ. 21/18 από 07/06/2018, Ένταλμα Σύλληψης του 23ου Τακτικού Ανακριτού Τμήματος Πλημ/κων Αθηνών που αφορά πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των #120.000# ευρώ και για απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των #120.000# ευρώ.

Δ) υπ’ αριθ. ΒΜ397/2019 από 29/01/2019, απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κειου Πειραιώς σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα οχτώ (18) μηνών για παράβαση των άρθρων 1,13Γ,14,26παρ1Α, 27παρ.1,79,94παρ.1, 216παρ1,386 παρ1Α Π.Κ.

Κατόπιν αυτών, το πρωί της Τετάρτης ο Πωλ Παπαδόπουλος οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων και Βουλευμάτων και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων όπου παραγγέλθηκε η φυλάκισή του στο Κ.Κ. Ναυπλίου καθώς και η επαναπροσαγωγή του ενώπιον του 23ου Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.


Πηγή: iefimerida.gr 



Ο αποτυχημένος Βαρουφάκης χαρακτηρίζει αποτυχημένη πρόεδρο την Φον ντερ Λάιεν



Ο αποδεδειγμένα αποτυχημένος πρώην υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Για(με ένα ν)ης Βαρουφάκης, που πήγε να καταστρέψει την Ελλάδα και δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα ποινικές ευθύνες. Αυτό το παράδειγμα προς αποφυγή που παραμένει ατιμώρητος, έκανε επίθεση στην φον ντερ Λάιεν: H πιο αποτυχημένη πρόεδρος στην ιστορία της Επιτροπής

Ως την «πιο αποτυχημένη πρόεδρο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» χαρακτηρίζει την κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην επίσκεψή της στην Αθήνα και δείχνει να μην έχει αντιληφθεί τι έγινε εχθές και πόσο καλό είναι για την Ελλάδα.

Ο Βαρουφάκης, σε δήλωση του, αναφέρει και δείχνει πόσο μικρό είναι το ακροαριστερό μυαλό του:

«Αντί να πηγαίνει σπίτι της, μετά από το πανευρωπαϊκό εμβολιαστικό φιάσκο για το οποίο ευθύνεται προσωπικά, η πιο αποτυχημένη πρόεδρος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται στην Αθήνα να χαριεντιστεί με τη Μητσοτάκης ΑΕ, θριαμβολογώντας από κοινού για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα μεταφέρει δισεκατομμύρια των φτωχότερων Βορειοευρωπαίων στους ολιγάρχες μας των βορείων προαστίων».




Μείωση του ΦΠΑ σε 5 ελληνικά νησιά (Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος)


 

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, για την Ελλάδα

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Eurogroup.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και αξιολογήθηκε θετικά η 10η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα.

Αναγνωρίστηκε, για ακόμη μία φορά, από όλους τους συμμετέχοντες, η άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της.

Επικροτήθηκε η προώθηση και υλοποίηση, παρά τις αντίξοες συνθήκες, σημαντικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι – μεταξύ άλλων – η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η ολοκλήρωση του “οικοδομήματος” του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, η πρόοδος που σημειώθηκε στην αξιοποίηση του Ελληνικού, η ενεργοποίηση του νομού για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η μεταρρύθμιση των αντικειμενικών αξιών και ο νέος εργασιακός νόμος.

Παράλληλα, χαιρετίστηκε η υποβολή του συνεκτικού, ώριμου και ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από τη χώρα μας. Σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε, σήμερα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων, συνολικού ύψους 30,5 δισ. ευρώ, που αναλογούν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, συζητήθηκε, αφού συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, η πρόταση της Κυβέρνησης για τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε 5 ελληνικά νησιά (Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος), όσο λειτουργούν σε αυτά δομές αιτούντων άσυλο. Πρόταση η οποία, την επόμενη εβδομάδα, θα νομοθετηθεί.

Επακόλουθο των ανωτέρω υπήρξε η πολιτική απόφαση εκταμίευσης του πέμπτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 748 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών, των αγορών, των επενδυτών, των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και – πρωτίστως – της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζουν τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ισχυρή και ταχεία ανάκαμψη και υψηλή, βιώσιμη, έξυπνη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη».



Επανυπολογισμός συντάξεων: Ξεκινά η καταβολή αυξήσεων και αναδρομικών

 



Αρχίζει, από αυτόν τον μήνα, η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με περισσότερα από 30,1 έτη ασφάλισης, μετά τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020. Ειδικότερα:

Αναφορικά με τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα:

Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 και πριν από την 1η/10/2019, η πληρωμή των αυξήσεων θα πραγματοποιηθεί με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου, δηλαδή στις 29 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο οι συντάξεις του Δημοσίου του e-ΕΦΚΑ για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η/10/2019 απονέμονται με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του ν. 4670/2020.

Οι παραπάνω συνταξιούχοι πληρώνονται ήδη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τον Μάρτιο, ενώ τον Απρίλιο καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα:

Για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 η πληρωμή των αναδρομικών τους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 30 Ιουνίου.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών των συνταξιούχων που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης πριν από τις 13 Μαΐου 2016.



Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική

 


Διπλάσιες καταγράφονται οι αναχωρήσεις αιτούντων ασύλου και μεταναστών από την χώρα μας σε σχέση με τον συνολικό αριθμό αφίξεων τους πρώτους πέντε μήνες του 2021. Συγκεκριμένα:

Αναχώρησαν 4.951 άτομα με προορισμό είτε την Ευρώπη είτε τρίτα κράτη μέσω των μηχανισμών αναγκαστικών απελάσεων και επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών.

Καταγράφηκαν 2.891 αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου και το Φυλάκιο του Έβρου, αριθμός μειωμένος κατά 68% σε σχέση με τις αφίξεις του 2020 (9.421 αφίξεις).

Μέχρι και τις 31.05 στα νησιά φιλοξενούνταν 10.289 αιτούντες άσυλο, αριθμός μειωμένος κατά 71% σε σχέση με τον Μάιο του 2020, ενώ στα ΚΥΤ των νησιών ζουν 8.901 άτομα. Συνολικά ο αριθμός των διαμενόντων σε όλη τη χώρα είναι μειωμένος κατά 42%, σε σχέση με το Απρίλιο του 2020.

Τον Μάιο του 2020 συνολικά σε όλες τις δομές που διαχειρίζεται ή έχει την εποπτεία το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διέμεναν 92.463 αιτούντες άσυλο, ενώ πλέον (τον Μάιο του 2021) διαμένουν 53.705.

Οι ροές στις αφίξεις κατά το 1ο πεντάμηνο του 2021 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 68% σε σχέση με το 1ο πεντάμηνο του 2020, ενώ οι εκκρεμότητες της Υπηρεσίας Ασύλου σε ένα χρόνο μειώθηκαν κατά 39%. Πλέον, οι εκκρεμείς αιτήσεις αγγίζουν τις 66.659 όταν τον Μάιο του 2020 η Υπηρεσία Ασύλου είχε να διαχειριστεί 108.492 εκκρεμείς αιτήσεις.

Σε ό,τι αφορά την νόμιμη μετανάστευση και ειδικά για την Μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή (Golden Visa), η κύρια χώρα προέλευσης των επενδυτών στη χώρα μας είναι οι υπήκοοι Κίνας, σε ποσοστό 71% και ακολουθούν, οι υπήκοοι Τουρκίας (6,2%) και Ρωσίας (5,5%).

Μετά την πολύ μεγάλη και διατηρήσιμη μείωση των μεταναστευτικών ροών και τη συνεχή και σταθερή μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο στα νησιά και την ενδοχώρα, σημαντικό κεφάλαιο της Εθνικής Στρατηγικής για τη Μετανάστευση 2020-2021 είναι αυτό των απελάσεων και επιστροφών. Προς το σκοπό αυτό, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί σε δημόσια διαβούλευση και το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Μία πολιτική που προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα, σέβεται το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και συγχρόνως έχει ορατά θετικά αποτελέσματα για τους Έλληνες πολίτες.



Ο Πολάκης κυκλοφορεί ανάμεσα σε ασθενής ανεμβολίαστος και επικίνδυνος για την δημόσια υγεία



Η αναρτήσεις του επικίνδυνου Παύλου Πολάκη, δείχνουν το πόσο ακατάλληλος ήταν για να διαχειριστεί την πανδημία και ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ!!!

Η δήλωση του επικίνδυνου Πολάκη: "Δεν έχω εμβολιαστεί ακόμα - Τώρα δεν έχει νόημα" σόκαρε τους πολίτες



Με σχόλιό του στο Facebook, o επικίνδυνος πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, παραδέχθηκε ότι δεν έχει εμβολιστεί ακόμα και τονίζει ότι θα αποφασίσει τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο για το ποιο εμβόλιο θα κάνει με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές. "Τώρα δεν έχει νόημα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης και κυκλοφορεί ανεμβολίαστος ανάμεσα σε ασθενής.

Μας είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι η ανηθικότητα του Αλέξη Τσίπρα, φτάνει στο σημείο να ανέχεται τον Πολάκη και τις δηλώσεις του επειδή θέλει να πάρει κάποιους ψήφους απο τους αρνητές ψεκασμένους. Βέβαια υπάρχουν πολλά παραδείγματα που ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ηθική και φιλότιμο.

Σκεφτείτε αυτό μόνο, ξέσπαγε η πανδημία και θα έπρεπε να την διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας και υπουργός υγείας ο Πάυλος Πολάκης!!! Πώς θα πήγαινε η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία από ένα αρνητή υπουργό, πόσους νεκρούς θα είχαμε, σε τι κατάσταση θα βρισκόμασταν.

Στον επικίνδυνο με πλήρη κάλυψη Τσίπρα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη απάντησε ο o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.



Ο Παύλος Πολάκης προκλητικός και επικίνδυνος αντί να ζητήσει συγνώμη συνέχισε το παραλήρημα του και δεν άργησε να απαντήσει στον Άκη Σκέρτσο.


Η Πελώνη είπε για τον επικίνδυνο Πολάκη: Επιβεβαιώνει τι θα συνέβαινε αν εν μέσω πανδημίας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

"Ο κ. Πολάκης επιβεβαιώνει τι θα συνέβαινε αν εν μέσω πανδημίας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος εκφράζει επιφυλάξεις για τα εμβόλια.

«Ισοπεδώνοντας την επιστήμη, αλλά και την πραγματικότητα των εμβολιασμών σε ολόκληρο τον κόσμο, ο κ. Πολάκης επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτό που έχει καταλάβει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Τι θα συνέβαινε αν εν μέσω πανδημίας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευτυχώς, δεν θα το μάθουμε ποτέ» καταλήγει η κ. Πελώνη.



Ν.Δ.: Τσίπρας= Πολάκης ότι οι Έλληνες είχαν άγιο στις 7 Ιουλίου του 2019!

 


Για κάλυψη των δηλώσεων του επικίνδυνου και ανεύθυνου πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κάνουν λόγο από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για τους εμβολιασμούς.

«Εκφράζει ή όχι ο κ. Πολάκης την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ;» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, που διαπιστώνει πως «όσο συνεχίσει να κρύβεται ο κ. Τσίπρας, υιοθετεί τη δημόσια σύσταση Πολάκη να μην εμβολιάζονται οι κάτω των 60».

Η ανακοίνωση της ΝΔ :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, καλύπτοντας απόλυτα τον κ. Πολάκη. Καλούμε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος επίσης τον κάλυψε χθες στη Βουλή, να απαντήσει ξεκάθαρα: Συστήνουν στους κάτω των 60 να μην εμβολιάζονται ή λέει ανοησίες ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας; Εκφράζει ή όχι ο κ. Πολάκης την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ; Όσο συνεχίσει να κρύβεται ο κ. Τσίπρας, υιοθετεί τη δημόσια σύσταση Πολάκη να μην εμβολιάζονται οι κάτω των 60, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι Τσίπρας= Πολάκης και ότι οι Έλληνες είχαν άγιο στις 7 Ιουλίου του 2019!».




Επανεκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων από 19 Ιουνίου


 

Την άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε γνωστό:

Για θέματα του υπουργείου Τουρισμού, η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:


• Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις πράσινες χώρες.


• Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.


• Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη. Για τις πράσινες να ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Για τις πορτοκαλί χώρες να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένα (με τα αναγνωρισμένα -από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Εξαιρούνται της πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα 7 ημερών.


• Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.


Σε θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα μέλη της Επιτροπής ομόφωνα αποφάσισαν:


• Αναφορικά με το λιανεμπόριο, τη μείωση της αναλογίας των πελατών από 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε 1 άτομο ανά 16 τ.μ. από 19 Ιουνίου, με σκοπό την αποφυγή των ουρών εκτός καταστήματος, ειδικά όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός καταστήματα και οι ουρές συμπλέκονται με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.


• Λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.


• Επανέναρξη λειτουργίας των παιδοτόπων σε υπαίθριο χώρο με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες σε όλα τα σημεία.


• Επαναλειτουργία Luna Parks από 19 Ιουνίου, με τις κάτωθι προϋποθέσεις:


• Αποστάσεις τουλάχιστον 4 μέτρων μεταξύ των μηχανημάτων, έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι κυκλοφορίας.


• Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες.


• Διαθεσιμότητα αντισηπτικού στην είσοδο κάθε παιχνιδιού.


• Μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιού απολύμανση όλων των σημείων επαφής των παικτών με το παιχνίδι.


• Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους παίκτες.


• Απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών.


• Διαγραμμίσεις για την τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου απόστασης όπου υπάρχει ουρά αναμονής.


• Διαρκής υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων προστασίας / υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης.


• Αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία.


Επίσης αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των υπηρεσιών ευεξίας από 19 Ιουνίου δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού και είναι απαραίτητο να ανοίξουν παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ευεξίας που είναι ήδη σε κανονική λειτουργία με τις εξής υπηρεσίες:


- Υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών


- Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών


- Υπηρεσίες μασάζ.


Επίσης, σε θέματα του υπουργείου Πολιτισμού, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ:


-Της λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών (κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας) από 1η Ιουλίου με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης, ενώ απευθύνουν και σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.


- Της δυνατότητας κατά τη διάρκεια των προβών/γυρισμάτων, παραστάσεων και συναυλιών, οι μουσικοί των εγχόρδων, ακολουθώντας το παράδειγμα των ορχηστρών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, να μπορούν να έχουν απόσταση μεταξύ τους 1 μέτρο, φορώντας τη μάσκα τους και χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του αναλόγιο.


Σε θέματα της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.



Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία της Καρολάιν - Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί κατάλαβαν τον δολοφόνο

 


Ομολόγησε μετά από ανάκριση οκτώ και πλέον ωρών ότι εκείνος σκότωσε την εικοσάχρονη γυναίκα του Καρολάιν, ο άνδρας της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να τα αντικρούσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 32χρονος πιλότος ισχυρίζεται ότι η νεαρή γυναίκα του του είπε ότι θα τον εγκατέλειπε.

Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα είχαν προστριβές. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία»

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, είπε πως βλέπουμε μια ελληνική υπόθεση του αθλητή «Πιστόριους».

Όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης, οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά τον Μάιο, του αποκάλυψαν από τη πρώτη στιγμή πως είχαν την αίσθηση ότι ο δράστης είναι ο σύζυγος και σύμφωνα με την εμπειρία τους, πολύ σπάνια η πρώτη εντύπωση των συναδέλφων του είναι λανθασμένη.

«Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ 'ψαγμένο'. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του«, είπε ο πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής και συνέχισε: «Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Κάρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά».

Ο κ. Καλλιακμάνης αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι ο συνάδελφος αστυνομικός εκείνη τη στιγμή είδε την περίεργη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και πήρε το παιδί από τα χέρια του δράστη. Όπως γνωρίζετε αυτά δεν μπορούσαμε να τα αποκαλύψουμε τότε». Πρόσθεσε ότ ο συνάδελφος που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη για προστατέψει το μωρό επειδή ο νους του πήγε στο κακό. Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι τον φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος».

Για το αν ο δράστης ήταν δεμένος από άλλο πρόσωπο ή δέθηκε μόνος του, ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι ένας άλλος συνάδελφος αστυνομικός που βρέθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά του είπε ότι «μου έλεγε πνιχτά 'λύσε με, πνίγομαι, του έκοψα γρήγορα τους σπάγκους, χωρίς να μπορέσω να αντιληφθώ αν κρατούσε τους κόμπους, χωρίς στην ουσία να είναι δεμένος ή όχι, κανονικά».

Για τον φόνο του σκύλου, ο κ. Καλλιακμάνης είναι σίγουρος ότι τον σκότωσε ο Αναγνωστόπουλος. «Ο σκύλος ήταν δεμένος, κρεμασμένης στη κουπαστή. Πώς ένας σκύλος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι έχει λουρί;».

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής είπε ότι το σπίτι δεν θύμιζε διάρρηξη. «Τα ρούχα της ντουλάπας ήταν ριγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί πως ήταν ληστεία. Τους είπε ο πιλότος ότι τα χρήματα ήταν στο κουτί του επιτραπέζιου Monopoly και οι υποτιθέμενοι δράστες ανοίξαν μόνο το επιτραπέζιο;».