Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

FAZ: Αρχή του τέλους οι ευρωεκλογές για τον Τσίπρα;



Οι διπλές εκλογές στην Ελλάδα (αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ απασχολούν τη γερμανική εφημερίδα FAZ. Που διερωτάται αν οι ευρωεκλογές θα είναι η αρχή του τέλους για τον Αλέξη Τσίπρα.

Θα είναι δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τη μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ στις βουλευτικές, εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, εκτιμά η FAZ.

Κατά τον συντάκτη του άρθρου, η διπλή εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου μπορεί να αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον Αλέξη Τσίπρα, εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις.

«Από τις αρχές του 2016 σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ και μάλιστα μέχρι και 10%.  Από την άλλη πλευρά κατάφερε ο Τσίπρας με θαυμαστή δεξιοτεχνία να προστατεύσει το ΣΥΡΙΖΑ από την κονιορτοποίηση. Παρά το γεγονός ότι δεν τήρησε την βασική υπόσχεσή του που τον έφερε το 2015 στην εξουσία, να απελευθερώσει δηλαδή την Ελλάδα από τη δουλεία του χρέους, δεν το εγκατέλειψαν μαζικά οι οπαδοί του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε το επί δεκαετίες κυρίαρχο ΠΑΣΟΚ ως ηγετική δύναμη».

Στο άρθρο υπάρχουν και δηλώσεις του Αλέξη Ρουτζούνη από την Kapa Research, ο οποίος υποστηρίζει ότι τελευταία λόγω των μέτρων, έχει αυξηθεί κάπως η δημοτικότητά του πρωθυπουργού. «Παρόλα αυτά η διαφορά που χωρίζει το κόμμα του από τη ΝΔ δεν φαίνεται να μπορεί να ξεπεραστεί μέχρι τις βουλευτικές εκλογές» υποστηρίζει ο Γερμανός αρθρογράφος.

«Το παραδέχονται στο παρασκήνιο ακόμη και πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο τουλάχιστον που θα προσπαθήσουν τώρα είναι να μειώσουν τη διαφορά με την ελπίδα ο Μητσοτάκης να μην συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία για να τον δυσκολέψουν στην αναζήτηση κυβερνητικών εταίρων. Οι εκλογές στις 26 Μαΐου θα αποτελέσουν σημαντική ένδειξη, για το εάν αυτό το εγχείρημα έχει πιθανότητες επιτυχίας. Σε περίπτωση καθαρής νίκης της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές, θα μπορεί το κόμμα να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία πιθανότατα και στις βουλευτικές. Σε περίπτωση που η ΝΔ νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ  με αξιοσέβαστη διαφορά, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μπορεί κάπως να καλύψει τη διαφορά τους επόμενους μήνες», σημειώνει.


Πηγή: Deutsche Welle


Γελάνε οι χριστιανοί και οι καθολικοί με τον Αντίχριστο Αλέξη Τσίπρα



Και τι δεν έχει πει όλα αυτά τα χρόνια, πόσες φορές έχει ξεφτιλιστεί ο άθεος αλλά τώρα το τερμάτισε και δεν έχει μείνει εκκλησία στον κόσμο που αν μην γελάει με τις δηλώσεις του : «Η δικιά μας ιδεολογία κι ας μας κάνουν κάποιοι κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά η δική μας ιδεολογία από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς» είπε ο Τσίπρας και δεν έχουμε συνέλθει από τα γέλια.

Αυτά τα γελοία είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Λευκάδα στα εγκαίνια του νοσοκομείου και δεν ντράπηκε ο άθεος που τα είπε.

Όπως ήταν φυσικό τον ξεφτίλισαν όπως του αρμόζει στο twitter :

H δική μας ιδεολογία πιο κοντά στα όσα είπε ο Χριστός…» Μετά την Φώτιση του Σαούλ και την εξέλιξή του ως ο Απόστολος των Εθνών, ήρθε άλλο ένα – προεκλογικό έστω – ΘΑΥΜΑ.. Θαυμάτων! Αλληλούια… pic.twitter.com/ytY9abM9Ip
— betomind (@betomind1) 12 Μαΐου 2019
Πιο κοντά στην ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ όσα είπε ο Χριστός. Το λένε κι οι Γραφές: Την έβδομη μέρα ο Θεός καθησε να ξεκουραστει...στο κότερο του Παναγοπουλου.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Yiannis Zafiris
Ή ιδεολογία ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει αυτήν τού Χριστού διότι ώς γνωστόν την φράση " ή τούς τελειώνουμε ή μάς τελειώνουν " την είπε ό Χριστός πρώτη φορά
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη @gianniskalatzo2
"Η δική μας ιδεολογία είναι πιο κοντά σε αυτά που είπε ο Χριστός."
Τσίπρας.
"Αυτά που υπόσχεσαι ούτε ο Χριστός δεν μπορεί να τα κάνει..."
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Αγγελική Σερέτη

Τσίπρας: η ιδεολογία μας είναι κοντά στον Χριστό.
Και πιο προχωρημένη, Αλέξη μου:
Ο Χριστός ήθελε 50% φορολογία (ο έχων 2 χιτώνες να δίνει τον 1), εσείς 70%.
Ο Χριστός βόλεψε 2-3 φίλους, πχ Λάζαρο, εσείς όλους.
Ο Χριστός βάδιζε μόνος πάνω στο νερό, εσείς με ολόκληρο κότερο.
39 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Μεγάλη αλητεία Κοτζιά! Χαρακτήρισε φασιστικά χουντικούς όσους διαφωνούσαν μαζί του



Δείχνοντας την φασιστική ακροαριστερή του νοοτροπία ο απαράδεκτος πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ξεφτιλίστηκε όπως αρμόζει σε κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε την Μακεδονία

Έντονα αποδοκίμασαν τον  Νίκο Κοτζιά οι Έλληνες της Γερμανίας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που ο ίδιος ήταν ομιλητής στο Μόναχο για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την Συμφωνία των Πρεσπών. 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, πολίτες που παρακολουθούσαν εξέφρασαν την διαφωνία τους, διακόπτοντας τον και αυτό δεν άρεσε στον Κοτζιά που φασιστικά  δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «ακροδεξιούς, φασισταριά, χουντικούς» όσους διαφώνησαν μαζί του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις «άκου χουντικέ» και «βούλωσε το και άκου» δείχνοντας το επίπεδο του Συριζαίου!

Μεγάλη ντροπή για την χώρα αυτά τα ακροαριστερά υποκείμενα τύπου Κοτζιά και λοιπών Συριζαίων.

Ο ακροαριστερός φασισμός Νίκου Κοτζιά:





Για τεράστια ρωγμή στη γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα προειδοποιεί ο Ακης Τσελέντης



Για τεράστια ρωγμή στη γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα προειδοποιεί ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έχει ανεβάσει φωτογραφία από το επίμαχο σημείο σημειώνοντας «Αυτές είναι οι υποδομές της σύγχρονης σεισμογενούς Ελλάδας, σαν δε ντρέπεστε» και διερωτάται «αν στον επόμενο μεγάλο σεισμό θρηνήσουμε θύματα ποιος θα φταίει θα σφυρίζετε αδιάφορα όπως το Μάτι».

Αυτές είναι οι υποδομές της σύγχρονης σεισμογενούς Ελλάδας σαν δεν τρέπεστε Αν στον επόμενο μεγάλο σεισμό θρηνήσουμε θύματα ποιος θα φταίει θα σφυρίζετε αδιάφορα όπως το Μάτι


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 


Πληρωμή προνοιακών επιδομάτων ΑΜΕΑ



Προνοιακά επιδόματα: Δεσμεύτηκε το ποσό για τα προνοιακά επιδόματα Μαΐου 2019: Προνοιακά επιδόματα Μαΐου 2019: Εγκρίθηκε δαπάνη απο τον ΟΠΕΚΑ, ύψους 52 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και να καλυφθούν δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία.

Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής είναι η 24η Μαΐου 2019 χωρίς να έχει γίνει ακόμα οριστικό.


Νέο καραγκιοζιλίκι Τσίπρα - Μαξίμου κατηγορεί αυτό που εκθείαζε την εταιρία Παπαστράτος



Άλλα υποστήριζε τότε ο παπατζής Αλέξης Τσίπρας και άλλα λέει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου για την επταήμερη εργασία, όπου  χαρακτηριστικά γίνεται λόγος για επιστροφή των εργαζομένων στον 18ο αιώνα για να κτυπήσει τον Μητσοτάκη μέσα στον πανικό τους.

Το βίντεο της ομιλίας που απηύθυνε προς τους εργαζόμενους της εταιρίας και τα μέσα ενημέρωσης ο παπατζής εκτός όλων των καλών λόγων που είπε στην εταιρία, αποκάλυψε και έναν διάλογο που είχε με εργαζόμενο: «Είχα την τιμή να συνομιλήσω με έναν εργαζόμενο και ελπίζω να μου είπε την αλήθεια όταν τον ρώτησα πώς είναι οι συνθήκες εργασίας και μου είπε ότι "είναι εξαιρετικές"».

Το βίντεο του παπατζή πρωθυπουργού που συνεχίζει να ξεφτιλίζεται :


Σε ανακοίνωση του το τσίρκο του Μαξίμου την είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως επιθυμεί να εισάγει την επταήμερη εργασία, δειυκρινίστηκε ότι η «Παπαστράτος», μια εταιρία - πρότυπο, όπως είχε παραδεχθεί και ο πρωθυπουργός, λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα. 

Μέσα από το νέο μοντέλο η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών. 

Το Μαξίμου ξεφτιλίστηκε για ακόμα μία φορά καθώς καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη που επαίνεσε μια επιχείρηση και τους εργαζομένους της που συμφώνησαν τη μείωση του χρόνου εργασίας στο 37ωρο αντί 40ώρου, δηλαδή τη συνολική μείωση του χρόνου εργασίας των κατά περίπου 7%.


Μητσοτάκης : Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα



Μετά την νέα ξεφτίλατου Μαξίμου και της Αχτσιόγλου με τα fake news, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση : 

«Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα. Και θα πει ακόμη περισσότερα μέχρι τις 26 Μαΐου για να αποφύγει τη συντριβή του.

Την ώρα που κόβει την 12η σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου, βαφτίζει 13η σύνταξη ένα προεκλογικό επίδομα.

Η Νέα Δημοκρατία θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων στους οποίους ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμα και το ΕΚΑΣ.

Σε ό,τι αφορά την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν επταήμερης εργασίας, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αναφέρθηκα δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί 40 ώρες την εβδομάδα, 37 με καλύτερες απολαβές.

Και είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας, που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνηση ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε.

Οι πολίτες, όμως, που ξέρουν πια τον κ. Τσίπρα, και που θέλουν να βγουν επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, θα του δώσουν σε λίγες μέρες την απάντηση που του αξίζει».




Στις 40.000 ευρώ κατεβάζουν οι τράπεζες το όριο προστασίας από τη διενέργεια πλειστηριασμών



της Νένας Μαλλιάρα

Σε σημαντική μείωση του ορίου για τη διενέργεια πλειστηριασμών, προσανατολίζονται οι τράπεζες, διαμορφώνοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν ενόψει της εφαρμογής του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι τράπεζες έχουν λάβει την απόφαση να προχωρήσουν εφεξής σε πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας έως και 40.000 ευρώ σε σχέση με το άτυπο όριο προστασίας των 80.000 – 100.000 ευρώ που είχαν εφαρμόσει μέχρι σήμερα. 

Το σκεπτικό γύρω από την απόφαση να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς με μειωμένη κατά το ήμισυ προστατευόμενη αξία στηρίζεται στο γεγονός ότι ο νέος νόμος 4605/2019 θα καλύπτει όσους πραγματικά χρειάζονται προστασία και οι τράπεζες θα πρέπει να κινηθούν εφεξής για την ανάκτηση ενεχύρων, χωρίς επιπλέον προστατευτικό "δίχτυ".

Πρόκειται για τη γραμμή που έχει δώσει ο SSM, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ισπανίας όπου οι τράπεζες προχώρησαν σε πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας ακόμη και 20.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, για την ελληνική πραγματικότητα αναμένεται να ισχύσει άμεσα η μείωση του ορίου των πλειστηριασμών ακινήτων αξίας έως τις 40.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το όριο αυτό δεν γίνεται αποδεκτό ελαφρά τη καρδία από τις τράπεζες, καθώς αντιτείνουν στον SSM ότι θα πρέπει να διατηρήσουν ένα "κοινωνικό πρόσωπο", αποφεύγοντας τις ακρότητες στη διενέργεια των πλειστηριασμών. 

Επί του παρόντος, πάντως, οι πλειστηριασμοί έχουν χάσει τον βηματισμό τους και εν όψει εκλογών η τάση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί. Σημειώνεται ότι κανένας πλειστηριασμός δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διάστημα από 22 Μαΐου μέχρι και 5 Ιουνίου, λόγω της διενέργειας των ευρωεκλογών, ενώ και μετά, μέχρι τις εθνικές εκλογές, η δραστηριότητα στο μέτωπο των πλειστηριασμών δεν αναμένεται αυξημένη. 

Και ασχέτως προεκλογικής περιόδου, πάντως, τραπεζίτες αναφέρουν στο Capital.gr ότι σχεδόν το 90% των πλειστηριασμών που διενεργούνται καταλήγουν άγονοι, με το 70% - 75% αυτών να οφείλεται στο γεγονός ότι οι οφειλέτες αρνούνται στην αποτίμηση του ακινήτου για την εκκίνηση του πλειστηριασμού.

Ειδικότερα, παρουσιάζουν εκτίμηση του ακινήτου η οποία παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση σε σχέση με αυτήν της τράπεζας και ο δικαστής ζητά νέες εκτιμήσεις για τη διενέργεια του πλειστηριασμού.

Το υπόλοιπο ποσοστό των άγονων πλειστηριασμών οφείλεται στην, τελευταίας στιγμής, κατάθεση μικροποσού προκειμένου να φανεί ότι το δάνειο εξυπηρετείται και να σταματήσει ο πλειστηριασμός.

Σημειώνεται ότι για να "τρέξουν" πιο αποτελεσματικά τους πλειστηριασμούς, διευρύνοντας τη συμμετοχή τρίτων έτσι ώστε να μικρύνει το ποσοστό των ακινήτων που καταλήγει στις τράπεζες, οι τελευταίες δημιούργησαν την πλατφόρμα www.landea.gr.

Η πλατφόρμα που βγήκε στον αέρα στις αρχές Απριλίου θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην πλατφόρμα eauction.gr των συμβολαιογράφων και παρέχει στον ενδιαφερόμενο πλήρη στοιχεία και εικόνα των πλειστηριαζόμενων ακινήτων, τα οποία έχουν αναγγελθεί στην πλατφόρμα eauction, δίνοντάς του τη δυνατότητα επιλογής ανά είδος ακινήτου (κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, γη, πάρκινγκ) και περιοχή.


Πηγή : capital.gr