Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Επιασε την κοπέλα του με άλλον στο κρεβάτι και... έβγαλε σέλφι -Τον αποθέωσαν στο διαδίκτυο [εικόνες]



Γυρνάς σπίτι, ψάχνεις την κοπέλα σου, μπαίνεις στην κρεβατοκάμαρά σας και... την πιάνεις με άλλον στο κρεβάτι. Τι κάνεις; Σίγουρα όχι ότι έκανε αυτός ο άνδρας που έγινε viral.

Συγκεκριμένα, ο Ντάστον Χόλογουεϊ έπιασε την κοπέλα του με άλλον στο κρεβάτι και αποφάσισε να βγάλει μία αναμνηστική φωτογραφία, ώστε να θυμάται αυτή τη δυσάρεστη στιγμή τόσο εκείνος, όσο και το Facebook.



Ο Τεξανός Ντάστον, λοιπόν, έβγαλε σέλφι με τη μεθυσμένη κοπέλα του, η οποία κοιμόταν, και τον άγνωστο άνδρα δίπλα της και τις ανέβασε στο διαδίκτυο, δείχνοντας πόσο κουλ είναι.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει  κάτω από τις φωτογραφίες, γράφοντας: «Όταν γυρνάς σπίτι και βρίσκεις έναν άλλο άνδρα στο κρεβάτι σου με την αγαπημένη σου. Οι καλοί άνδρες αξίζουν καλές γυναίκες».



Ο Τεξανός δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά ανέφερε και τον λόγο που αποφάσισε να βγάλει φωτογραφία, αντί να κάνει πανικό.

«Σκέφτηκα να τον χτυπήσω αλλά μετά έβγαλα με ηρεμία selfie και περπατούσα γύρω γύρω. Την ακούμπησα για να την ξυπνήσω αλλά ήταν μεθυσμένη και σχεδόν αναίσθητη. Θα τη ρωτούσα αν έπρεπε να κοιμηθώ στον ξενώνα μας και τι πρωινό ήθελε ο τύπος».



Οι φωτογραφίες του Duston έγιναν viral και ο ίδιος έγινε αποδέκτης πλήθους σχολίων, κυρίως επαινετικών για την ψυχραιμία του. Αργότερα ευχαρίστησε τους χρήστες για την υποστήριξή τους. «Έλαβα χιλιάδες μηνύματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο που με συγχαίρουν. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα τον κόσμο μου να καταρρέει» εξομολογήθηκε αλλά εν τέλει είχε τόσο μεγάλη υποστήριξη από τους διαδικτυακούς τους φίλους που δεν ήταν τόσο άσχημα, όσο περίμενε.



Όσο για τον ίδιο... δεν είπε ποτέ αν τελικά συγχώρεσε την απιστία της φίλης του ή αν έκανε σκηνικό το επόμενο πρωί, μόλις ξύπνησαν.





Πηγή:  iefimerida.gr 



Χαμός στα κεντρικά της ΔΕΗ για τα εξώδικα και τους λογαριασμούς



Ένταση επικράτησε στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ το πρωί της Πέμπτης, όταν μέλη του «Δεν πληρώνω» μπήκαν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ. 

Ένταση επικράτησε στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ το πρωί της Πέμπτης, όταν μέλη του «Δεν πληρώνω» μαζί με την επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησαν παρέμβαση για να συμπαρασταθούν στους καταναλωτές που έχουν εξώδικα από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν μέλη του κινήματος, καρκινοπαθείς αλλά και μακροχρόνια άνεργοι έχουν ζητήσει διακανονισμούς για παλαιότερες οφειλές με το αίτημά τους ωστόσο να μην γίνεται δεκτό. Αντιθέτως, η ΔΕΗ έχει στείλει εξώδικα για άμεσα εξόφληση και κάποιοι απειλούνται με κατασχέσεις για οφειλές απέναντι στην εταιρία. 

Η ένταση δημιουργήθηκε διότι, σύμφωνα με την καταγγελία από τα μέλη του «Δεν πληρώνω», η διευθύντρια του υποκαταστήματος δεν δεχόταν να μπουν στο γραφείο της όλοι όσοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα αλλά ένας-ένας και μόνοι τους «χωρίς δύο ανθρώπους που ξέρουν γράμματα και θα τους βοηθήσουν» όπως είπαν οι καταγγέλλοντες. 

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι δυνατόν να μην δέχονται διακανονισμούς των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που δεν μπορούν να πληρώσουν. Η αναλγησία της κυβέρνησης και της ΔΕΗ είναι φανερή», τονίζει ο Λεωνιδας Παπαδόπουλος. 

“Βροχή” τα εξώδικα από τη ΔΕΗ 

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες τα εξώδικα από τη ΔΕΗ σε επιχειρήσεις και πολίτες δείχνουν να έχουν αυξηθεί. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, τον Μάρτιο για παράδειγμα, στο Ηράκλειο έφτασαν χίλια περίπου εξώδικα σε καταναλωτές με μεγάλες οφειλές, τουτέστιν άνω των 3 χιλιάδων ευρώ, αλλά και σε εκείνους στους οποίους που κόπηκε λόγω οφειλών το ρεύμα και οι ίδιοι επέλεξαν παράνομα να το επανασυνδέσουν. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι καταναλωτές υποστήριξαν πως οι οφειλές και η παράνομη επανασύνδεση, έχει να κάνει με τις συνθήκες οικονομικής κρίσης σημειώνοντας πως αδυνατούσαν, όχι μόνο να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά να κάνουν ακόμη και ρύθμιση των οφειλών, αφού απαιτείται ένα ποσό της τάξης του 30%, ως προκαταβολή. 

Γιατί “φουσκώνουν” οι λογαριασμοί της ΔΕΗ 

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η ΔΕΗ προχώρησε στην ανακοίνωση νέων αυξήσεων. Και μπορεί με ανακοίνωση της να θέλησε να καθησυχάσει τους καταναλωτές υποστηρίζοντας ότι «η επιβάρυνση στους λογαριασμούς από τη σταδιακή ανάκτηση των ποσών θα είναι πολύ μικρή και προσωρινή» ωστόσο η πραγματικότητα που βιώνουν τα νοικοκυριά ειδικά τους χειμερινούς μήνες είναι εντελώς διαφορετική. 

Η χρέωση για τις λεγόμενες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, φτάνουν να φουσκώνουν το τιμολόγιο της ηλεκτρικής ενέργειας ακόμη και κατά 43,62%. Ειδικά τα νοικοκυριά που καταναλώνουν περισσότερες από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο έρχονται αντιμέτωπα με εξαιρετικά δυσάρεστες εκπλήξεις όταν ανοίγουν τον φάκελο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά που ξεπερνούν ακόμη και τα 100 ευρώ ανά τετράμηνο. Και αυτά με την υφιστάμενη κατάσταση. 

Αυξήθηκαν τα παράπονα και οι καταγγελίες στο Συνήγορο του Καταναλωτή το 2016 

«Η μεγαλύτερη αύξηση αναφορών σημειώθηκε στις χρηματοπιστωτικές (τράπεζες, δάνεια) υπηρεσίες (36,4%), στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (35,1%) και την ενέργεια-ύδρευση (60,6%), εμπορικοί κλάδοι που συνδέονται άρρηκτα με πάγιες οικονομικές υποχρεώσεις των καταναλωτών και, συνεπώς, αντικατοπτρίζουν σαφέστατα τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την αγορά και εξουθενώνει τα οικογενειακά εισοδήματα». 

Αυτό δήλωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, παραδίδοντας σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για τα πεπραγμένα του 2016. 

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαγορίτης: «Οι αναφορές που υποβλήθηκαν έφθασαν τις 7.067, αριθμός αυξημένος κατά 31,2% σε σχέση με το 2015. Αυξημένες κατά 8% ήταν και οι αναφορές (542) που δέχθηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, που ανήκει στις αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Αθροιστικά, ο αριθμός των υποθέσεων το 2016 διαμορφώθηκε σε 7.609, είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με το 2010 και πρόκειται για τις περισσότερες αναφορές που έχουν δεχθεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή από την ίδρυσή του και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή από την έναρξη λειτουργίας του. Επισημαίνεται ότι το 82,53% των υποθέσεων επιλύθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατά μέσο όρο μικρότερο των 90 ημερών και χωρίς κανένα απολύτως κόστος για τους εμπλεκόμενους. 

Η μεγαλύτερη αύξηση αναφορών σημειώθηκε στις χρηματοπιστωτικές (τράπεζες, δάνεια) υπηρεσίες (36,4%), στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (35,1%) και την ενέργεια-ύδρευση (60,6%), εμπορικοί κλάδοι που συνδέονται άρρηκτα με πάγιες οικονομικές υποχρεώσεις των καταναλωτών και, συνεπώς, αντικατοπτρίζουν σαφέστατα τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την αγορά και εξουθενώνει τα οικογενειακά εισοδήματα. 



Πηγή: thetoc.gr


Αντιμέτωποι με τη φτώχεια πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες



Πολύ ανησυχητικά για τη χώρα μας είναι τα στοιχεία έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εργασιακή και την κοινωνική κατάσταση στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, όπως αυτή καταγράφηκε την περίοδο 2015-2016.

Με βάση στοιχεία για το 2015, στην Ελλάδα καταγράφεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος φτωχοποίησης και απομόνωσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη, καθώς το 35,7% του πληθυσμού απειλείται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Ελλάδα αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» και στο ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρές υλικές στερήσεις, κατηγορία στην οποία ανήκουν περισσότεροι από ένας στους πέντε πολίτες (22,2%).

Οι μοναδικές χώρες στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκονται σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα σε αυτές τις δύο μετρήσεις είναι δύο μέλη του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Τα στοιχεία φανερώνουν παράλληλα τις αδυναμίες του κράτους πρόνοιας, καθώς η Ελλάδα είναι ουραγός στην ευρωζώνη όσον αφορά την επίδραση των κοινωνικών παροχών στην καταπολέμηση της φτώχειας.

Η επίδραση των κοινωνικών δαπανών – πλην συντάξεων – υπολογίζεται μόλις στο 4,1%, τη στιγμή που ο μέσος όρος στην ευρωζώνη το 2015 ήταν υπερδιπλάσιος, ανερχόμενος στο 8,5%.

Η αδυναμία αντιμετώπισης της ένδειας έρχεται παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ξόδευε αναλογικά περισσότερα χρήματα σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας από 14 άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης – ανάμεσά τους η Γερμανία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, το 2015 οι δαπάνες της ελληνικής γενικής κυβέρνησης για κοινωνική προστασία ήταν ισοδύναμες με το 20,5% του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη ήταν 20,1%.

Τα κενά του κοινωνικού κράτους επεκτείνονται και στον χώρο της Υγείας, με το 12,3% του πληθυσμού να δηλώνει πως δεν έλαβε ιατρική περίθαλψη την οποία είχε ανάγκη.

Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ευρωζώνη. Το μοναδικό μέλος του ευρώ όπου καταγράφηκε χειρότερο ποσοστό ήταν η Εσθονία, με 12,7%.

Τέλος, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα εισοδηματικής ανισότητας στη νομισματική ένωση.

Χαρακτηριστικά, το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε εισοδήματα εξίμισι φορές μεγαλύτερα από το φτωχότερο 20%.

Μεγαλύτερο χάσμα στην κατανομή εισοδημάτων εντός ευρωζώνης καταγράφηκε μόνο στη Λιθουανία (7,5 φορές) και στην Ισπανία (6,9 φορές).

Η Ελλάδα είναι επί χρόνια η χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και νεανικής ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Σάλος: Η κυβέρνηση πούλησε σε fund στεγαστικά δάνεια του Παρακαταθηκών




ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ – ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ενήμερα στεγαστικά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων, συνολικού ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ, πούλησε η κυβέρνηση.

Στα χρόνια της κρίσης οι δανειολήπτες βρίσκονται ξαφνικά να χρωστούν, σε κάποιο ξένο fund, με την επωνυμία Grifonas Finance No1 PLC και έδρα το Λονδίνο, χάνοντας αυτομάτως κάθε δικαίωμα να διευκολυνθούν από τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις οφειλών, π.χ. επιμήκυνση, μείωση δόσεων, περίοδο χάριτος κ.λπ.

Οι πολίτες που έλαβαν αυτά τα δάνεια, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), σε μια χρονική συγκυρία, όπου η οικονομική τους κατάσταση ήταν καλύτερη από τη σημερινή, βρίσκονται, πλέον, σε αδιέξοδο. Η δόση του δανείου τους παραμένει σταθερή και αποπληρώνεται με παρακράτηση απευθείας από το μισθό τους, ακόμη και αν οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί και οι υποχρεώσεις τους αυξάνονται αντιστρόφως ανάλογα. Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι και τα έξοδα διαβίωσης των δανειοληπτών περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως από τους βασικότερους λόγους επιλογής του ΤΠΔ έναντι των ιδιωτικών τραπεζών ήταν η αίσθηση ασφάλειας που ένιωθαν απέναντί του οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα δάνεια χορηγούνταν ανάλογα με το ύψος του μισθού που έπαιρνε ο υπάλληλος, με το «ταβάνι» της αποπληρωμής τους να φτάνει τα 30 έτη.

Η σύμβαση

Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο-σύμβαση πώλησης δανείων που φέρνει, σήμερα, στο φως της δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», στις 17/11/2015 υπήρξε συμφωνία εκχώρησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από στεγαστικά δάνεια, συνολικού ποσού 5.299.668,48 ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς την εταιρία Grifonas Finance No1 PLC.

Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας η κυβέρνηση είχε κλείσει το deal με τους εκπροσώπους των δανειστών για την «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Αργότερα, το μεσημέρι, μάλιστα, είχαν παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-θεσμών ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος.

Το αποτέλεσμα των πολύμηνων διαβουλεύσεων, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί κοινωνικής πολιτικής, ήταν ένα «λίφτινγκ» στο νόμο Κατσέλη (3869/2010), ο οποίος είναι γνωστός και ως το βασικό «καταφύγιο» για τους δανειολήπτες με στεγαστικά δάνεια στο... κόκκινο, κατά το οποίο αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια ένταξης (εισόδημα και αντικειμενική αξία ακινήτου σε χαμηλά επίπεδα). Γεγονός, που κατέστησε από την 1/1/2016 -οπότε και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος- πιο δύσκολο το έργο του οφειλέτη που επιθυμεί να υπαχθεί στις διατάξεις του με στόχο να προστατέψει την πρώτη κατοικία του.

Αντίστοιχα, τόνοι μελάνης έχουν χυθεί κατά τα δύο τελευταία χρόνια και για το ν/σ του εξωδικαστικού συμβιβασμού ρύθμισης οφειλών από επιχειρήσεις, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί, σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. Με το συγκεκριμένο, ολοκληρώνεται το πλαίσιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Μάλιστα, τραπεζίτες και θεσμικοί φορείς πιέζουν για αλλαγές στο... παρά πέντε, για να καταστεί ο «μηχανισμός» λειτουργικός-αποτελεσματικός. Υπενθυμίζεται πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεσμευτεί για την επίτευξη δραστικής μείωσης, κατά 40 δισ. ευρώ περίπου των μη εξυπηρετούμενων δανείων την τριετία 2017-2019.


Με πληροφορίες από: «Ελεύθερος Τύπος»
Πηγή:  newsbomb.gr


H Νέα Δημοκρατία «στριμώχνει» τον Αλέξη Τσίπρα



Η «καλή» ζωή του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να μπαίνει στο στόχαστρο της ΝΔ, καθώς καθημερινά πλέον ο «καλοπερασάκιας» Αλέξης βρίσκεται ενώπιον της σκληρής κριτικής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Βασίλη Κικίλια στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή, πώς να δει ο κ. Τσίπρας την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες;» προτάσσοντας την καλοζωία του πρωθυπουργού και αποκαλύπτοντας παράλληλα τη γαλάζια στόχευση.

Όπως μαθαίνει το liberal.gr, από τον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ δεν έχει περάσει απαρατήρητη η «ελαφρά» ροπή του κ. Τσίπρα προς μια πιο «χαλαρή» καθημερινότητα, όπως λένε, που δεν μας είχαν συνηθίσει οι προκάτοχοί του.

Επιπρόσθετα μάλιστα υπάρχουν στοιχεία «κοσμικότητας» που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι συνδυάζονται με τη θητεία ενός «αριστερού» πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό εντύπωση έκανε στο γαλάζιο επιτελείο η επιλογή του πρόσφατου πασχαλινού προορισμού του κ. Τσίπρα. Χωρίς αμφιβολία η Κέρκυρα είναι ένα νησί με έντονο το στοιχείο της κοσμικότητας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό της Άγιες Μέρες του Πάσχα. Ποτέ μέχρι σήμερα, με εξαίρεση μία χρονιά επί κυβέρνησης Σημίτη, πρωθυπουργός δεν είχε επιλέξει το συγκεκριμένο νησί, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι μοναδικό (για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας).

Ειδικά τα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου όλες οι δημόσιες εμφανίσεις των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου τις μέρες της πασχαλινής απόδρασης ήταν κάθε άλλο παρά «κοσμικές». Ο κ. Τσιπρας ακόμα και για την αναστάσιμη θεία λειτουργία δεν προτίμησε ένα γραφικό εκκλησάκι σε κάποιο όμορφο χωριό της Κέρκυρας, αντιθέτως «εκκλησιάστηκε» στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής και παρακολούθησε την τελετή της Ανάστασης από το πάλκο της πλατείας Σπιανάδα.

Το γαλάζιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν επέστρεψε την Κυριακή του Πάσχα ή έστω την επόμενη μέρα στον κλεινόν άστυ, αλλά παρέτεινε «σιωπηρώς» την παραμονή του στο πανέμορφο νησί μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα. Όλα αυτά βεβαίως εν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και εταίρους μας, έχοντας ανοιχτή την αξιολόγηση παραπάνω από έναν χρόνο.

Θα μου πείτε, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό του και στην οικογένειά του; Προφανώς και μπορεί και αποτελεί αναυθαίρετο δικαίωμά του. Τα πράγματα ίσως «περιπλέκονται», όμως, όταν ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που κινδυνεύει με οικονομική ασφυξία στις αρχές του καλοκαιριού.

Απαρατήρητο επίσης δεν έχει περάσει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο των επισκέψεων ξένων ηγετών στην Ελλάδα δεν έχει επιλέξει να τους παραθέτει δείπνο σε κάποιο εστιατόριο χαμηλού προφίλ, αλλά σε σικ εστιατόρια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με θέμα τη θάλασσα, όπως έγινε πρόσφατα. Υπερβολική προσέγγιση; Μπορεί, αλλά στους υπερβολικούς καιρούς, τους οποίους ζούμε, χρειάζονται μόνο αυστηρές προσεγγίσεις.

Στην κατά ΝΔ «μεγάλη» ζωή του πρωθυπουργού, εντάσσουν και το «περίφημο» ταξίδι στο Παρίσι, για το οποίο δεν έχουν δοθεί ακόμα επαρκείς εξηγήσεις. Τελευταίο «κρούσμα» η αναφορά του κ. Τσίπρα στην μεγάλη πασχαλινή έξοδο των εκδρομέων, συνδέοντας ευθέως το μποτιλιάρισμα στους δρόμους με το «μεγάλο» εισόδημα των Ελλήνων.
Μια αναφορά που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και δημιούργησε την εικόνα ενός αποξενωμένου πρωθυπουργού, μακριά από την πραγματικότητα.

Στη ΝΔ θα επιμείνουν στην επιχείρηση αποδυνάμωσης του «αριστερού» προφίλ του κ. Τσίπρα, καθώς εκτιμούν ότι υπάρχουν στοιχεία αλλοτρίωσης των καταβολών του πρωθυπουργού. Με βάση λοιπόν αυτό το σκεπτικό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν να λένε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα αφήσει με τίποτα την καρέκλα και όσα την περιβάλλουν, όσα σκληρά μέτρα και αν χρειαστούν.


(Φωτογραφία: Sooc)
Γράφει ο Γιάννης Κ. Τρουπής
Πηγή : liberal.gr


Αγωνία Σκουρλέτη μήπως και γίνει από άθεος θρησκευόμενος ο Τσίπρας και επιτεθείτε στον Ιερώνυμο



Σκληρή κριτική άσκησε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο  ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τη συνάντηση του με τον κ. Μητσοτάκη αλλά η αγωνία του ήταν άλλη μετά το "Κάνω το σταυρό μου που πιάσαμε το πλεόνασμα" που είπε ο Τσίπρας στον ΑΝΤ1.

Φοβήθηκε ο Σκουρλέτης μήπως αρχίσει και πιστεύει ο Τσίπρας και αυτό δεν μπορεί να το ανεχτεί φαίνεται με τίποτα

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ο Σκουρλέτης φανερά ταραγμένος μετά την εμφάνιση Τσίπρα, δήλωσε πως η εκκλησία «δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Και άρχισε ένα παραλήρημα ο Σκουρλέτης από τα γνωστά αριστερά του που δεν βγάζουν πουθενά είναι ιδεοληπτικά, καθεστωτικά και τον χαρακτηρίζουν

«Έχω διαπιστώσει, δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ» υπογράμμισε αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ιερώνυμου.

«Μού έκανε εντύπωση,» πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, «πως όταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κηρύγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λίγες ημέρες, διχαστικά κηρύγματα που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα. »

Ενώ συμπλήρωσε πως ο κ. Ιερώνυμος κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι «εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα» σημειώνοντας ότι «θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές».

Άμεση  είναι η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη στις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για την Εκκλησία. 


«Ας μην έχει άγχος ο κύριος Σκουρλέτης. Η ύβρις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του, της αντικληρικαλιστικικής αριστεροφροσύνης. Την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Έλληνες, ο κύριος Σκουρλέτης δε διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με το ρόλο της, μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ με το μικροκομματικό του ακροατήριο».


Κυριάκος Μητσοτάκης : Η κυβέρνηση περιφρονεί τη δημοκρατική λειτουργία της βουλής




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, στον οποίο έθεσε θέματα τα οποία αφορούν στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και επέδωσε σχετική επιστολή.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πήρα την πρωτοβουλία να επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Βουλής. Αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό μου καθήκον. Του υπενθύμισα το δικό του θεσμικό ρόλο. 

Το Κοινοβούλιο των Ελλήνων δεν λειτουργεί όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική Πολιτεία. Αυτό αφορά τόσο τη νομοθετική λειτουργία, όσο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. 

Αποτελεί συνεχιζόμενη παθολογία της Κυβέρνησης η κατάθεση τροπολογιών που είναι - κατά κανόνα - εκπρόθεσμες και άσχετες με τα υπό συζήτηση νομοσχέδια. Πρόκειται για πρακτική που αντιβαίνει στο Σύνταγμα. 

Επισημαίνω ακόμη ότι η ψήφιση νομοσχεδίων και τροπολογιών γίνεται συνήθως χωρίς ουσιαστική συζήτηση και χωρίς να έχουν κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Δεδομένου ότι οι Υπουργοί δεν προσέρχονται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των Βουλευτών, πάσχει πλέον σοβαρά και η λειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Συνεπώς, η βλάβη είναι γενικευμένη.  

Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της και του επισήμανα τη δική του ευθύνη για την προστασία των θεσμών και του κύρους της Βουλής. 

Επανέφερα, επίσης, την πρόταση Νόμου της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η οποία, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει συζητηθεί. Ζήτησα να γίνει αυτό μέσα στον επόμενο μήνα. 

Η Κυβέρνηση κάνει κατάχρηση εξουσίας. Περιφρονεί τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, ενώ παράλληλα  επιχειρεί ωμές παρεμβάσεις και στη Δικαιοσύνη. 

Είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους θεσμούς και να μην αφήσουμε τη Δημοκρατία να λιγοστέψει». 




Ποινική δίωξη κατά 12 υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ για υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ από κάρτες και εισιτήρια



Ποινική δίωξη  για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων ορισμένα σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν κατά των υπευθύνων καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ ( αστικές συγκοινωνίες) και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρείας οι εισαγγελείς Διαφθοράς μετά από έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου.

Συνολικά η δίωξη αφορά σε δώδεκα άτομα για αδικήματα όπως υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβασης καθήκοντος και άλλα.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της κυρίας Παπασπύρου, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε αρμόδιοι για την διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου μάλιστα, οι δράστες φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μην βρεθούν ενοχοποιητικά  στοιχεία.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά που είχε προκληθεί από την παράνομη δράση των ελεγχόμενων οι ίδιοι  είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρία ορκωτών.

Ακολούθησε και δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της επιθεωρήτριας και διήρκησε έναν χρόνο.



Πηγή : kathimerini.gr


Η ιστορία της 62χρονης Μαρίας Χερσονιτάκη που έζησε εξαφανισμένη για δέκα χρόνια




Η ιστορία της 62χρονης Μαρίας Χερσονιτάκη προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον και συγκίνηση, καθώς επέστρεψε μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στην οικογένειά της. 

Όλο αυτό το διάστημα θεωρούνταν εξαφανισμένη και μέχρι χθες ελάχιστες λεπτομέρειες είχαν γίνει γνωστές για την αίσια κατάληξη της υπόθεσης.   Χάρη στην ενεργοποίηση του «SILVER ALERT Αγνώστων Στοιχείων», αναγνωρίσθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της, στην Κρήτη.   

Η ιστοσελίδα της Αγγελικής Νικολούλη αποκαλύπτει πως η  Μαρία Χερσονιτάκη, δεν είχε επαφές με τους συγγενείς της από το 2007.   Ζούσε με τον σύντροφο της στα Εξάρχεια, ώσπου μια μέρα έφυγε από σπίτι τους και χάθηκαν τα ίχνη της.   

Ο σύντροφος της τότε, δήλωσε την εξαφάνιση της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.   Σύμφωνα με το anikolouli.gr,τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε μόνη της σε άσχημες συνθήκες σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

 Για τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες.   Την Κυριακή 26 Μαρτίου γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία και με τη συνδρομή της «Γραμμής Ζωής» τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Η γυναίκα δεν θυμόταν το όνομα της ή άλλα στοιχεία της ταυτότητας της και γι' αυτό ενεργοποιήθηκε το Silver Alert Αγνώστων Στοιχείων.   

Τότε ήταν που η αδελφή της είδε τυχαία τη φωτογραφία της στην αφίσα αναζήτησης και επικοινώνησε άμεσα με τους υπεύθυνους της «Γραμμής Ζωής».   

Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης, τη φροντίδα της Μαρίας Χερσονιτάκη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ανέλαβε έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια που είχε να τη δει, η αδελφή της, που είναι και η μοναδική συγγενής της. 



Πηγή: lifo.gr


Εξαλλοι οι δικαστές: Η πολιτεία παρέλειψε να καταδικάσει την εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ




Έντονα αντέδρασαν οι δικαστές του ΣτΕ στη μη καταδίκη της εισβολής του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο από την κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Ενωση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει την παράλειψη των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας να αποδοκιμάσουν την «εισβολή» μελών του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του ανώτατου δικαστηρίου, σημειώνοντας πως η παράλειψη καταδίκης των εν λόγω ενεργειών «πιθανόν να αποτελέσει προάγγελο ακόμη χειρότερων εγχειρημάτων στο μέλλον απέναντι σε ένα θεσμό ταγμένο να υπηρετεί τον πολίτη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας:

Με αφορμή την «επίσκεψη» στις 26-4-2017 γνωστού «πολιτιστικού σωματείου» στο Δικαστήριο, τη βιντεοσκόπηση των ενεργειών των μελών του και τη διανομή του σχετικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει: α) την ανησυχία της για το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμη επαρκής φύλαξη του κτιρίου του Δικαστηρίου και β) την απογοήτευσή της για την παράλειψη των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας να προβούν σε οποιασδήποτε δήλωση που να αποδοκιμάζει τις ενέργειες αυτές, οι οποίες είναι πιθανόν να αποτελέσουν προάγγελο ακόμη χειρότερων εγχειρημάτων στο μέλλον απέναντι σε έναν θεσμό ταγμένο να υπηρετεί τον πολίτη.



Πηγή: iefimerida.gr 



Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αυτοί που εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και τελικά φόρτωσαν τους πολίτες βάρη 12,5 δις.

Αυτοί που εξελέγησαν με συνθήματα εναντίον της λιτότητας και τελικά επέβαλαν 8 φορές μεγαλύτερη από όση τους είχε ζητηθεί.

Αυτοί που φώναζαν "go back κυρία Μέρκελ" και τώρα τρέχουν από πίσω της.

Αυτοί που πολεμούσαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα θα πουλούσαν μέχρι ... και τη μάνα τους για να κάτσουν λίγο ακόμα στην καρέκλα.

Αυτοί που μιλούσαν για σεισάχθεια και τώρα κάνουν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα.

Αυτοί που κάθε βράδυ προκαλούν τη χλεύη των πολιτών όταν βλέπουν στα διάφορα βίντεο τι έλεγαν παλαιότερα και τι κάνουν σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε για ψεύτες.

Τους προσγειώνουμε στην πραγματικότητα από την οποία έχουν πλήρως αποκοπεί: Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».


Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης Ελλάδας – Τουρκίας με φόντο το Αγαθονήσι




Οι προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας

Τη στρατηγική της διαρκούς κλιμακούμενης έντασης επιλέγει η Άγκυρα απέναντι στην Αθήνα, ακόμη και μετά το δημοψήφισμα, αν και η ελληνική πλευρά περίμενε σχετική ηρεμία μετά τις κάλπες.

Η Τουρκία βάφτισε τουρκικό έδαφος το Αγαθονήσι ενώ το ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα και στο επίκεντρο βρέθηκε η Τουρκία.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Φικρί Ισίκ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση και χαρακτήρισε το Αγαθονήσι τουρκικό έδαφος, ενώ επιτέθηκε και στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσελίκ δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, πως ο Έλληνας υπουργός δεν είναι «κάποιος που πρέπει να τον πάρουμε σοβαρά. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί». Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στο Αγαθονήσι το Πάσχα, δήλωσε «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκικό έδαφος. Θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις».

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για κατηγορηματική καταδίκη, αλλά και καταγγελία στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ για το καθεστώς του Αγαθονησίου.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται: «Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας». Τέλος, το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση».


Πηγή : newsbeast.gr


Δέν έχουν τέλος οι διώξεις του καθεστώτος στην Τουρκία σε διαθεσιμότητα πάνω από 9.000 αστυνομικοί




Οι εκκαθαρίσεις που διενεργεί το καθεστώς του σουλτάνου συνεχίζονται στο πλαίσιο της έρευνας για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν.

Το καθεστώς Ερντογάν έθεσε σε διαθεσιμότητα 9.103 άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της έρευνας για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ συνελήφθησαν και 1.000 πολίτες σε 72 περιοχές της Τουρκίας.

Τα νούμερα όσων έχουν φυλακιστεί για την απόπειρα πραξικοπήματος φτάνουν τις 40.000 συλλήψεις, ενώ έχουν διωχθεί 120.000 στρατιωτικοί, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, δικαστικοί και έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους.




Απομονώνεται η Βενεζουέλα και αποχωρεί από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών



Η Βενεζουέλα θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) σε διαμαρτυρία για την καμπάνια της Ουάσιγκτον εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας, είπε η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες σε τηλεοπτικές δηλώσεις χθες.

Ο αμυντικός οργανισμός εδρεύει στην Ουάσιγκτον και "αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό, δικαστικό και κοινωνικό κρατικό φόρουμ στο ημισφαίριο", σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Ο Οργανισμός περιλαμβάνει 35 κράτη της Βόρειας, Κεντρικής, και Νότιας Αμερικής, ενώ έχει χορηγήσει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή σε 69 κράτη καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 




Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, kathimerini.gr





Μετά τους αρχαιολόγους η ΔΕΗ προσέλαβε «Καλλιτεχνικό Διευθυντή»!



Με αμοιβή 15.000 ευρώ για 8 μήνες - Νέο... «φάλτσο» την ώρα που η Επιχείρηση αντιμετωπίζει ευθέως πλέον ζήτημα οικονομικής επιβίωσης.

Στον μύθο του Τιτανικού σύμφωνα με τον οποίο η ορχήστρα έπαιζε μέχρι και τη στιγμή που το πλοίο βυθιζόταν, παραπέμπει όλο και περισσότερο η ΔΕΗ η οποία φρόντισε στην παρούσα συγκυρία να αποκτήσει και Καλλιτεχνικό Διευθυντή!

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προσλάβει 2.338 αρχαιολόγους για 8 μήνες και να χρεώσει τη μισθοδοσία τους στη  ΔΕΗ ήρθε τώρα και η σειρά της πλήρωσης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, όπως αναφέρει το cnn greece. 

Και όλα αυτά  συμβαίνουν ενώ η Δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζει ευθέως πλέον ζήτημα οικονομικής επιβίωσης  λόγω του μειωμένου κύκλου εργασιών και των χιλιάδων απλήρωτων λογαριασμών. 

Και δεν είναι μόνο αυτό: Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η διοίκηση της εταιρείας παραδέχθηκε ότι προχωρά σε προσωρινές... «μικρές επιβαρύνσεις» των λογαριασμών παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας δεν μπορεί να ξεπεράσει τα παλαιότερα ηλεκτροσόκ και αδυνατεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του. 

Όλα αυτά όμως φαίνεται να είναι ψιλά γράμματα καθώς πρώτη η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προστατεύει να να εποπτεύει της δημόσια επιχείρηση φρόντισε να την χρησιμοποιήσει για την τακτοποίηση της εκλογικής της πελατείας. 

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής που επιβάλει στις δημόσιες επιχειρήσεις να επωμιστούν το κόστος των προσλήψεων και να υποστηρίξουν την διόγκωση του δημόσιου τομέα η ΔΕΗ προσλαμβάνει για διάστημα 8 μηνών Καλλιτεχνικό Διευθυντή για τις υπηρεσίες του οποίου θα πληρώσει 15.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του έτρεξε στο διάστημα 24 Μαρτίου – 10 Απριλίου και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής θα παρέχει τις υπηρεσίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Χορωδίας της ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για την επιλογή των μελών της χορωδίας, που θα προέρχονται από το προσωπικό της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.  Στις αρμοδιότητες του θα είναι επίσης η πρόταση προς τη ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ την, για καλλιτεχνικούς λόγους, παύση μελών, αλλά και την εγγραφή νέων για την ανανέωση της χορωδίας, εφόσον αυτό απαιτηθεί.




Πηγή: protothema.gr