Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

 


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλίωτας ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γεώργιος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, να του διαβιβαστεί προκειμένου να εξετάσει ένα χωρεί αναίρεση.

Ο Γιώργος Πατέλης έχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.





Προκαλούν τους πολίτες η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - Ζητάει να καταργηθούν οι παρελάσεις

 


Μετά το καταργείστε τους τρομοκρατικούς νόμους για να μην έχουν πρόβλημα οι τρομοκράτες κακοποιοί σύντροφοι, μετά το καταργείστε τα ΜΑΤ και την ομάδα ΔΡΑΣΗΣ, ήρθε η ώρα να ζητήσουν και την κατάργηση των παρελάσεων.

Ποιος θα ξεχάσει την ξεφτίλα παρέλαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερη παρέλαση!!



Την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, των σχολικών παρελάσεων και των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, ζητά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με προκλητική ανάρτηση στο Facebook.

Τις προτάσεις της για την Παιδεία, γνωστοποίησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής καθώς και της τράπεζας θεμάτων, την κατάργηση των σχολικών παρελάσεων και την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις αίθουσες.

Δείτε το νέο καραγκιοζιλίκι νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ :

Νεολαία Συριζα - Youth of Syriza
2 ώρες πριν

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για Δημόσια, Ποιοτική και Δημοκρατική Παιδεία, όπου η φυσιογνωμία της εκπαίδευσης θα διαμορφώνεται σε δημοκρατική κατεύθυνση, θα συγκρούεται με τη λογική των αγορών και θα θέτει στο επίκεντρο την γνώση και τις ανάγκες των πολλών.

#eimaste_to_mellon

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "2 odg3лno ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΧΟΛΕΙΟ 1 5,5% του προυπολογισμού για την παιδεία 2 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση 3 Μόνιμοι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών #eimaste_to_mellon οι θέσεις οιθέσειςμας μας"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "θέσεις οιθέσειςμας μας #eimaste_to_mellon Μείωση του αριθμού των μαθητών/-τριών ανά τμήμα 5 Καθολική καθι καθιέρωση των σχολικών γευμάτων 6 Καθιέρωση περιγραφικών βαθμολογιών ΣΧΟΛΕΙΟ"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΧΟΛΕΙΟ 8 Κατάργηση σχολικών παρελάσεων 7 Απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες 9 Αναβάθμιση εκπαιδευτικής πολιτικής σε θέματα ισότητας #eimaste_to_mellon _to_mellon θέσεις μας"
+2


Οικονόμου: Διπλή εξεταστική αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να «δραπετεύσει»

 


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διπλή Εξεταστική Επιτροπή που θα εξετάσει την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τον τρόπο που διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», αν και επέμεινε ότι ο «θεσμικά σοβαρός» τρόπος είναι να υπάρξει μια Επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση από το 2015 μέχρι σήμερα.

«Αυτό που είπαμε χθες στη Βουλή είναι ότι στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής υπάρχουν δύο ζητήματα που τα θέτει και η αντιπολίτευση. Είναι η χρηματοδότηση των ΜΜΕ από το κράτος και ο τρόπος με τον οποίον διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, να διερευνηθεί αν υπάρχει με αυτό τον τρόπο κάποια χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, αν δηλαδή άλλα πράγματα συμβαίνουν και άλλα προβάλλονται. Αφού και οι δύο θέλουμε να εξετάσουμε αυτά τα πράγματα, είπαμε να πάμε στη Βουλή, να τα δούμε από το 2015 μέχρι και σήμερα σε όλο του το βάθος, σε όλη τους την έκταση, χωρίς να κρύψει κανείς το οτιδήποτε και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του. Ο μόνος θεσμικά σοβαρός τρόπος για να γίνει αυτό, για να μην έχουμε ευτράπελα και να μην μπλέξουμε σε διαφορετικές εξεταστικές είναι, αφού συμφωνούμε, να έρθουμε στο κοινοβούλιο με ένα ενιαίο κείμενο που να περιγράφει τι ακριβώς θέλουμε να ψάξουμε, να συγκεντρώσει 300 ψήφους και να τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου αποδίδει την άρνηση της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρόταση στο γεγονός ότι δε θάλει να ξαναπέσουν πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας «και ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες, τα εκατομμύρια που πηγαίναν εδώ κι εκεί για να στηθούν εφημερίδες, δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τη διαφορά στο 2,1% λίγο πριν τις εκλογές και τη Χρυσή Αυγή στα ύψη και μέσα στη Βουλή και μια σειρά από άλλα πράγματα».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι οι εν λόγω δημοσκοπήσεις ήταν στημένες, απάντησε; «Είναι δυνατόν όλες οι δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν ένα κλίμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα; Είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση και να μην αποτύπωσαν την πραγματικότητα και να έχουν τόσο πολύ στενές σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα και η προβολή τους να ήταν σε συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα και δημοσιογραφικών βραχιόνων του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι Εξεταστική Επιτροπή θα συστασθεί για την περίοδο από το 2015 μέχρι και τώρα. Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να συσταθούν δύο διαφορετικές Επιτροπές για το ίδιο ζήτημα, σχολίασε ότι «δεν είναι στόχος μας να πάμε σε δύο παράλληλες εξεταστικές που θεσμικά δεν είναι σοβαρό, αλλά αν η αντιπολίτευση επιμείνει, δε θα την αφήσουμε να δραπετεύσει από αυτό».

Στο μέτωπο της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι συζητείται η δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμού φυσικού αερίου σε δόσεις, ωστόσο σημείωσε ότι είναι πολύ πρώιμο για να γίνουν ανακοινώσεις.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



ΝΔ: Επαναφέρει τα ερωτήματα που αρνείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας η δίωξη σε Ματθαιόπουλο

 


Να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες, που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, σχετικά με την παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας στον απόηχο της φονικής τραγωδίας στο Μάτι καλεί τον Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Πριν από έναν χρόνο, ήρθε στο φως ηχητικό ντοκουμέντο του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου να απειλεί τον πραγματογνώμονα που διερευνούσε την τραγωδία στο Μάτι. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε τελικά σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας επαναφέρει τα ερωτήματα στα οποία αρνείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας και οι πολιτικοί του υφιστάμενοι:

• Ποιους προσπαθούσε να καλύψει ο Ματθαιόπουλος;

• Γνώριζε η τότε Κυβέρνηση τις απειλές που εκτόξευε ο εκλεκτός της για την ηγεσία της Πυροσβεστικής ώστε να θαφτούν στοιχεία σχετικά με τις ευθύνες στο Μάτι;

• Γιατί ο Ματθαιόπουλος ήθελε να προστατεύσει πολιτικά πρόσωπα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ;

• Από πού αντλούσε ο Ματθαιόπουλος την αυτοπεποίθηση να απειλεί εξ ονόματος της τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη;

• Τι έχει να σχολιάσει για όσα ανατριχιαστικά αναφέρει ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής για το “πώς παιζόταν το παιχνίδι” στην Πυροσβεστική;

• Πώς γίνεται ο κάθε Ματθαιόπουλος να λέει ξεδιάντροπα προς τον πραγματογνώμονα ότι “θα μπλέξει” μόλις αλλάξει η ηγεσία της Εισαγγελίας;

Η έρευνα της Δικαιοσύνης θα φέρει στο φως όλη την προσπάθεια συγκάλυψης και θα θυμίσει όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις εκείνων των ημερών.».



Βιασμός 8χρονης ομολογία από τη θεία της, την κακοποίησε και κατηγόρησε τον παππού της

 


Ανατροπή στην υπόθεση της 8χρονης, με την θεία να ομολογεί την αποτρόπαια πράξη της.

Η θεία της 8χρονης για την οποία καταγγέλθηκε βιασμός πριν από μέρες, ομολόγησε στην αστυνομία ότι η ίδια ήταν υπεύθυνη για την ψευδή καταγγελία.

Η θεία σύμφωνα με τις πληροφορίες έπεισε τη μητέρα της 8χρονης ότι το παιδί της κακοποιήθηκε από τον παππού της και για να αποσιωπηθεί η υπόθεση, η μητέρα θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 200 ευρώ σε φίλη της.

Αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της θείας, με την υπόθεση να πηγαίνει στα χέρια της δικαιοσύνης. Όλα αυτά για να κερδίσει η κατά τα άλλα συγγενής της μικρής, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Η μικρή είχε πάθει λοίμωξη στα γεννητικά της όργανα την οποία μάλιστα πιστοποίησαν κατά τις εξετάσεις που έκαναν ο ιατροδικαστής, ο γυναικολόγος και ο μικροβιολόγος. Η λοίμωξη αυτή του προκάλεσε ερυθρότητα και αίμα καθώς δεν είχε διαπιστωθεί έγκαιρα από την μητέρα και τους παππούδες και είχε υποτροπιάσει.

Όταν το παιδί άρχισε να διαμαρτύρεται εντονότερα με πόνο και τσούξιμο η μητέρα, «έχοντας και η ίδια μειωμένη αντίληψη», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dimokratiki.gr, επέλεξε να βγάλει φωτογραφία τα γεννητικά όργανα του παιδιού και να τη στείλει σε μια συγγενή της (από την πλευρά του πατέρα) για να την συμβουλεύσει και να ζητήσει την γνώμη ενός ιατρού. Η συγκεκριμένη συγγενής όμως φάνηκε πως δεν είχε αγνές προθέσεις αφού συνέλαβε ένα αποκρουστικό σχέδιο εξαπάτησης της μητέρας έτσι ώστε να της αποσπάσει χρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα αυτή προθυμοποιήθηκε να «δει» το παιδί και με το δάκτυλο της φέρεται να προκάλεσε ρήξη του παρθενικού του υμένα! Στην συνέχεια φέρεται να έπεισε την μητέρα ότι το παιδί της είχε υποστεί κακοποίηση, ότι είχε ενημερωθεί προς τούτο το «Χαμόγελο του Παιδιού» κι ότι εκεί δούλευε μια φίλη της, που έναντι 200 ευρώ θα μπορούσε να «κουκουλώσει» την υπόθεση.

Η μητέρα του παιδιού δεν είχε λεφτά για να της δώσει γιατί δεν είχε πληρωθεί και η εξαδέλφη της φέρεται να της είπε ότι τα δανείστηκε η ίδια και πλήρωσε τον σύνδεσμο της στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για να μην προχωρήσει η καταγγελία. Ακολούθως ξεκίνησε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να ζητά 500 ευρώ για να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος δήθεν του παππού, εμφανίζοντάς τον ως το άτομο που κακοποίησε σεξουαλικά την 8χρονη.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να έχει προβλήματα με ουσίες, ενώ εξετάζεται και τυχόν εμπλοκή ενός άνδρα στην όλη υπόθεση. δου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα του 8χρονου παιδιού, ο σύντροφός της η γιαγιά του αλλά και τα δύο ακόμη κορίτσια της μητέρας, ηλικίας 10 και 12 ετών, παρουσία παιδοψυχολόγου. Η παιδοψυχολόγος έχει αποφανθεί ότι το παιδί έχει νοητική υστέρηση και το τοποθετεί ως προς την αντίληψη του στην ηλικία των 3,5 ετών.

Τα δύο του αδέλφια εξεταζόμενα, παρουσία παιδοψυχολόγου, εξέφρασαν σύμφωνα με τις πληροφορίες τη στενοχώρια τους για το γεγονός ότι δεν βρίσκονται μαζί με τους παππούδες τους, επεσήμαναν ότι ο παππούς τους είναι αυστηρός αλλά τα αγαπά και απέκλεισαν οιανδήποτε υποψία για τέλεση αδικημάτων εντός του στενού κύκλου της οικογενείας.




Πάιατ: Η Ελλάδα είναι σαφώς ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ

 


Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο ανώτατο σημείο τους, αλλά όχι στην κορυφή τους, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, επικαλούμενος ανώτατο αξιωματούχο στην Ουάσιγκτον που συμμετείχε στον τρίτο Στρατηγικό Διάλογο των δύο χωρών. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι υπάρχει μια σαφής αίσθηση και από τις δύο πλευρές ότι βρισκόμαστε σε πολύ θετική στιγμή όσον αφορά τη σχέση, αλλά και ότι έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο όραμα για το μέλλον.

Σε ενημέρωση του σε δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα του τρίτου Στρατηγικού Διαλόγου και της Τροποποίηση της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, ο Τζέφρι Πάιατ είπε πως ήταν η πιο εντατική εβδομάδα συζητήσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων από την αρχή της διακυβέρνησης Μπάιντεν και υπογράμμισε πως ήταν η πρώτη ευκαιρία να ενημερωθούν στις ΗΠΑ για το πόσο πολύ έχει αλλάξει πολύ η Ελλάδα, αλλά και για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα για τις ΗΠΑ και την πολιτική της.

Στάθηκε ιδιαίτερη στην «εξαιρετική διαπροσωπική σχέση» μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Νίκου Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν. Σε ό,τι αφορά τον Άντονι Μπλίνκεν, επισήμανε πως μίλησε έχοντας μεγάλη γνώση για όλα όσα πέρασε η Ελλάδα καθώς και για την αφοσίωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στη σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας. Επιπροσθέτως, ειδική μνεία έκανε στις συζητήσεις που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης με τον νέο υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Χοσέ Φερνάντεζ (Jose Fernandez) αναφορικά με τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις και την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ + ΗΠΑ , του σχήματος 3+1, αλλά και στις επαφές του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνου Ντόκου, όπως με τον Αμερικανό ομόλογό του στον Λευκό Οίκο, και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Περαιτέρω, αναδεικνύοντας τη σημασία των επαφών και της ευρείας ατζέντας των συζητήσεων που είχε η ελληνική αποστολή με Αμερικανούς αξιωματούχους που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση Μπάιντεν, υπογράμμισε πως οι συνομιλίες αυτές αντικατοπτρίζουν τη μεταβαλλόμενη γεωμετρία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Συνεχίζοντας, εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στη γεωμετρία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. «Μιας ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η οποία δεν περιορίζεται πλέον από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και δεν επικεντρώνεται πλέον μόνο σε έναν γείτονα, αλλά σκέφτεται ευρέως πώς να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα, τη σταθερότητα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου σε ευρεία περιοχή που φτάνει από τα Δυτικά Βαλκάνια έως τη Μαύρη Θάλασσα, από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, μέσω του Κόλπου, μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό» σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης. Αντίστοιχα, προσέθεσε πως οι ΗΠΑ έχουν μια στρατηγική εξωτερικής πολιτικής η οποία εδράζεται και είναι αγκυροβολημένη στη συνεργασία με τους στενότερους συμμάχους μας. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι σαφώς ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ και συμπλήρωσε ότι ο Στρατηγικός Διάλογος «ήταν μια ευκαιρία για συνομιλίες σε βάθος, για το πού μπορούμε να πάμε μαζί».

Εστιάζοντας στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, είπε πως ήταν ο τρίτος στον οποίο συμμετείχε και τόνισε πως ήταν μακράν ο πιο παραγωγικός και ο πιο πλούσιος από την έναρξη αυτής της διαδικασίας. Δήλωσε πως εντυπωσιάστηκε πολύ «από την ποιότητα» της σύνθεσης της ελληνικής αποστολής στην Ουάσιγκτον. Οι εμπειρογνώμονες από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Άμυνας, Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού, Παιδείας, Εργασίας και φυσικά το υπουργείο Εξωτερικών ήταν πραγματικά μια ομάδα «All-Star» της ελληνικής κυβέρνησης και ήταν ευδιάκριτο τόσο στην ποιότητα των εξαιρετικών τους παρουσιάσεων, αλλά και στην ποιότητα του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζέφρι Πάιατ και επισήμανε πως οι συνάδελφοί του στην Ουάσιγκτον εντυπωσιάστηκαν από αυτό. Επίσης, έδωσε έμφαση στην ποιότητα των συζητήσεων σε όλους του πυλώνες, αναφέροντας ειδικότερα την ενέργεια και το κλίμα, την επιβολή του νόμου, το εμπόριο, τις επενδύσεις και την αντιτρομοκρατία.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στην Τροποποίηση της Αμυντικής Συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας ειδική αναφορά στην επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία τονίζεται ο ηγετικός ρόλος που διαδραματίζει η Ελλάδα σε περιφερειακό επίπεδο. Σημειώνεται πως η επιστολή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνόδευε τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) που υπογράφηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει πως η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας παρέχει το θεμέλιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατευθύνουν επιπλέον επενδύσεις σε υποδομές, προσθέτοντας πως στην Αλεξανδρούπολη, το Στεφανοβίκειο και η Λάρισα έχουν προχωρήσει σε βελτιώσεις. Τώρα, επεκτείναμε αυτόν τον φάκελο, αλλά προσθέσαμε επίσης τη βεβαιότητα που έρχεται με μακροπρόθεσμο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, μιλά για τη σημασία της βεβαιότητας που προσδίδει η μεγαλύτερη διάρκεια ισχύος της. Παράλληλα, επικαλούμενος την επιστολή Μπλίνκεν, αναφέρεται στην ισχυρή δέσμευση των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ και εκφράζει την εκτίμησή του στη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο διάλογο, στην επίλυση των διαφορών ειρηνικά και στην κοινή πεποίθηση ότι η Μεσόγειος πρέπει να είναι περιοχή συνεργασίας.

Η Τροποποίηση της Αμυντικής Συμφωνίας σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται για τη συμμαχία τους με την Ελλάδα

Επικεντρώνοντας την ανάλυσή του στη σημασία της Αμυντικής Συμφωνίας και στην επιστολή Μπάιντεν, υπογραμμίζει πως σημαίνουν πως οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυρότερες από ποτέ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται για τη συμμαχία τους με την Ελλάδα και ότι η φήμη της Ελλάδας έχει ενισχυθεί σημαντικά σε μια σειρά από βήματα που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσει το ρόλο της, ως πηγή λύσεων, τη συμβολή της στα Δυτικά Βαλκάνια, τη συμβολή της στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προσπάθειές της τώρα να επεκτείνει αυτήν την περιοχή της συνεργασίας ακόμη ευρύτερα.

«Είναι σπάνιο να έχει ένα success story όπως της Ελλάδας»

Εκμυστηρευόμενος τη συζήτηση που είχε με τον νέο υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Χοσέ Φερνάντεζ πριν από τον Στρατηγικό Διάλογο, ο Τζέφρι Πάιατ είπε ότι του σχολίασε πως είναι σχετικά σπάνιο να έχεις μια πραγματική ιστορία επιτυχίας (success story) όπως το «success story» της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων από τη Microsoft, την AWS τη Pfizer, τη Cisco και ό,τι συνοδεύει την εμπορική και επενδυτική ελληνοαμερικανική σχέση.

Υπέρ της συνεδρίασης της σχήματος 3+1 στην Αθήνα

Γνωστοποίησε πως ο Χοσέ Φερνάντεζ θα επισκεφτεί την Ελλάδα τους επόμενους μήνες και ότι εξέφρασε επίσης τη σθεναρή του στήριξη για την ιδέα μιας μελλοντικής συνάντησης του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ) στην Αθήνα, που θα συγκεντρώσει τα διαφορετικά σκέλη της οικονομικής, εμπορικής, επενδυτικής, τεχνολογικής συνεργασίας. Κατέστησε εκ νέου σαφές το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον να προχωρήσει αυτό το σχήμα συνεργασίας .

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στη «φανταστική επιτυχία της τουριστικής οικονομίας», σημειώνοντας πως κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ με πτήση της «American Airlines», όλες οι θέσεις του αεροπλάνου ήταν γεμάτες με τουρίστες. Ανέφερε πως χάρηκε που άκουσε τους τουρίστες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα: «κοιτάτε τον ουρανό. Αγαπάμε ήδη την Ελλάδα. Είναι φανταστικά». Υπό αυτό το πρίσμα, ανέφερε πως υπάρχουν πολλά που θα κάνουμε σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος, ο Τζέφρι Πάιατ έκανε γνωστό πως κατά τις συζητήσεις στην Ουάσιγκτον υπήρξε πλούσια συζήτηση για τη Λιβύη, ότι υπήρξε ένα καθαρό μήνυμα από την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον και υπογράμμισε πως υπήρξε σε μεγάλο βαθμό σύγκλιση με τους αμερικανικούς στόχους. Ανέφερε πως η Ελλάδα επαναλειτούργησε το προξενείο της στη Βεγγάζη, τονίζοντας ότι έχει ένα πραγματικό αποτύπωμα και προσέθεσε: «Η στάση μας για τη Λιβύη είναι σχεδόν ίδια. Και οι δύο θέλουμε να δούμε επιτυχημένες εκλογές. Θέλουμε να δούμε τη Λιβύη να κινείται προς ένα πιο φυσιολογικό σταθερό κράτος. Και συμφωνούμε κατηγορηματικά ότι όλες οι ξένες δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν». Επίσης, εξήρε τον «εποικοδομητικό» ρόλο της Ελλάδας στη Λιβύη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Νύφη κατέγραψε το θάνατo της ενώ πήγαινε στο γάμο με ελικόπτερο

 


Η νύφη αποφάσισε να τους ξαφνιάσει γαμπρό και καλεσμένους φτάνοντας με ελικόπτερο στο χώρο που θα γινόταν το μυστήριο αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. 

Άθελα της κατέγραψε τον τραγικό της θάνατο.

Η τραγωδία έγινε το 2016, όταν η 32χρονη Rosemere do Nascimento ήθελε να κάνει έκπληξη στον μέλλοντα σύζυγό της Udirley Damasceno, πηγαίνοντας στην τελετή στα προάστια του Σάο Πάολο, «πετώντας». 

Κανείς από τους 300 παρευρισκόμενους δεν ήξερε τι πρόκειται να γίνει και απλά περίμεναν την νύφη.



Σύμφωνα με τις αρχές η τραγωδία οφείλεται μάλλον στον κακό καιρό. Από το ατύχημα σκοτώθηκε η νύφη, που ήταν έξι μηνών έγκυος, ο αδερφός της, ο πιλότος και ο φωτογράφος.

Δείτε το βίντεο της τραγωδίας :





Αποφυλακίζεται ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης

 


Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο καταδικασθείς σε 10ετή κάθειρξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης.

Ο δρόμος για την αποφυλάκισή του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, άνοιξε με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Πατέλη επικαλέστηκε στο δικαστήριο ψυχολογικά θέματα του παιδιού του και προσκόμισε ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση αποφυλάκισής του, με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, είχε προηγηθεί η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος πρότεινε την αποφυλάκισή του Γ. Πατέλη, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».



Ξεπερνούν τα 8,4 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί, μέσα σε 12 ημέρες στου σεισμόπληκτους της Κρήτης


 

Το Υπουργείο Οικονομικών, με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Περιφέρεια Κρήτης, προχώρησε στις 18 Οκτωβρίου, στη δεύτερη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους Κρατικής Αρωγής. Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

324 δικαιούχων, ποσό 1.996.874,34 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.

331 δικαιούχων, ποσό 992.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 2.988.874,34 ευρώ και αφορά 645 μοναδιαίους Α.Φ.Μ. Ήδη, μέσα σε μόλις 12 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 8.409.392,31 ευρώ στους πρώτους 1.059 πολίτες (μοναδιαίους Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.



Νέες απλοποιημένες ψηφιακές φόρμες φορολογικής χρήσης


 

Την απλοποίηση και διευκόλυνση ψηφιακής υποβολής των εντύπων της συνεχίζει η ΑΑΔΕ με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, όπως ανακοινώθηκε. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργήσει  τέσσερις ψηφιακές φόρμες, σε μορφή επεξεργάσιμου pdf.

Οι φόρμες αυτές μπορούν να αποθηκευθούν και να συμπληρωθούν απευθείας στον υπολογιστή του χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να εκτυπωθούν και να συμπληρωθούν χειρόγραφα.

Επίσης, όταν επισυνάπτονται στην ψηφιακή πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» του myAADE, στην οποία έχουν ήδη ενταχθεί οι 70 από τις 103 ΔΟΥ της χώρας, μπορούν να υποβληθούν χωρίς χειρόγραφη υπογραφή, δεδομένου ότι ο αιτών ταυτοποιείται κατά την είσοδο στην πλατφόρμα μέσω των κωδικών taxisnet.

Πρόκειται για: 

Την «Αίτηση για χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής», γνωστή και ως Α100. Αντικαθιστά το έντυπο Α9 taxis και χρησιμοποιείται, εφόσον δεν είναι εφικτή η έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Την «Αίτηση απόδοσης τελών χαρτοσήμου, Α200, η οποία αποτελεί νέα ενοποιημένη φόρμα για την απόδοση των τελών χαρτοσήμου.

Τη «Δήλωση απόδοσης ΑΦΜ και μεταβολής ατομικών στοιχείων», Δ210. 

Απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, και αντικαθιστά το Μ1, ενσωματώνοντας και το Μ7, για τις περιπτώσεις, που απαιτείται η συμπλήρωσή του.

Τη «Δήλωση έναρξης, μεταβολής, διακοπής εργασιών επιχείρησης», Δ211. 

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ενοποιεί σε ενότητες τις πληροφορίες των Μ2 έως και Μ11, δίνοντας τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να συμπληρώνουν την ενότητα, της οποίας τα στοιχεία μεταβάλλονται.

Μέχρι το τέλος του έτους, σχεδιάζεται να επικαιροποιηθούν και να μετατραπούν σε επεξεργάσιμη μορφή pdf περίπου 40 επιπλέον ψηφιακές φόρμες.



Πανικός και φόβος στον ΣΥΡΙΖΑ για νέες αποκαλύψεις λέει όχι στην διεύρυνση για δημοσκοπήσεις


 

Σε απόλυτο πανικό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον φόβο νέων αποκαλύψεων και νέα σκάνδαλα, που αφορούν στημένες δημοσκοπήσεις από εταιρίες φάντασμα και εφημερίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην χθεσινή συζήτηση στη βουλή, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δεχθεί να ερευνηθούν τα πάντα από το 2015 και μετά, δηλαδή να συμπεριληφθεί και η περίοδος διακυβέρνησης Τσίπρα.

Για να μην δείξει τον πανικό του ο ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σεβαστεί το Σύνταγμα, αντικρούοντας την πρόταση που έκανε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής για επέκταση της εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις από το 2015, ώστε να περιλαμβάνεται και η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Τι θέλει να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν θέλει την διεύρυνση; Ποιοι φοβούνται την φυλακή;

Λέει λοιπόν ο πανικόβλητος ΣΥΡΙΖΑ : «Το Σύνταγμα, με το άρθρο 68 παρ. 2, σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την αντιπολίτευση, είναι τόσο σαφές όσο και ο πανικός του κ. Μητσοτάκη: ορίζει ότι η αντιπολίτευση με πρόταση 60 βουλευτών της δικαιούται να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης, η οποία και συστήνεται αν πάρει τουλάχιστον 120 ψήφους», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι «ως εκ τούτου ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές»:

«Είτε θα σεβαστεί το Σύνταγμα και δεν θα προσπαθήσει να παρέμβει, να αλλοιώσει και εν τέλει να στερήσει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ελέγξει μέσω της πρότασής της για εξεταστική επιτροπή, τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης, είτε θα επιχειρήσει να παραβιάσει ωμά το Σύνταγμα, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία και προτείνοντας άλλη εξεταστική επιτροπή, με παρεμφερές θέμα, πέραν της διαδικασίας που ορίζει το άρθρο 68, παρ 2 του Συντάγματος».

«Αν το θέμα του είναι η διεύρυνση του χρονικού πλαισίου για τα προς εξέταση θέματα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί απλά να το ζητήσει μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής. Όπου, και την πλειοψηφία θα διαθέτει, και κανένα κόμμα δεν θα το αρνηθεί», συνεχίζει και καταλήγει:

«Αν όμως το θέμα του είναι ότι δεν το αντέχει, θα του συνιστούσαμε, τουλάχιστον να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του. Θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο».




Η διαχείριση του απρόοπτου η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας


 

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο forum «Η Ελλάδα το 2040»:

Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στην αρετή της προσαρμοστικότητας σε ατομικό, αλλά και σε εθνικό, σε κοινωνικό επίπεδο. Όσο και αν προσπαθήσουμε να προβλέψουμε το μέλλον η διαχείριση του απρόοπτου θα παραμένει η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας… η δυνατότητα να μπορούμε γρήγορα να προσαρμοζόμαστε σε δεδομένα τα οποία θα αλλάζουν πέρα και πάνω από αυτά τα οποία μπορούμε να προβλέψουμε, πιστεύω ότι θα αποτελέσει και τη διαχωριστική γραμμή που θα ξεχωρίσει, τελικά, τα κράτη που θα καταφέρουν να διακριθούν σε αυτόν τον νέο κόσμο από αυτά που θα μένουν πίσω.

Όλοι συμφωνούμε πάντως πως τα ενδεχόμενα, αυτά τα οποία καταγράφονται σήμερα, αποτελούν σίγουρα έναν οδικό άξονα για τις μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης εικοσαετίας. Τα μεγάλα πεδία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή μας, να συγκεντρωθεί η ενέργειά μας. Είναι κατευθύνσεις που σίγουρα -και εκεί νομίζω έγκειται και η μεγάλη αξία αυτής της δουλειάς- υπερβαίνουν κυβερνήσεις και κυβερνητικές πλειοψηφίες τετραετίας. Γι’ αυτό και θα πρέπει να υπηρετούνται με συνέπεια και συνέχεια. Και γι’ αυτό και θα ήταν πολύ καλό αν μπορούσαν οι πολιτικές δυνάμεις να θέσουν τουλάχιστον αυτές τις μεγάλες προτεραιότητες εκτός κομματικού ανταγωνισμού:

Κατεύθυνση πρώτη. Η ανάγκη για απεξάρτηση από ρυπογόνα καύσιμα και η δυναμική στροφή στην καθαρή ενέργεια. Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πολλά σε αυτήν την κατεύθυνση…

Κατεύθυνση δεύτερη. Η αναγέννηση της ελληνικής μεταποίησης και βιομηχανίας. Εκεί έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα…

Κατεύθυνση τρίτη. Ο μετασχηματισμός της πρωτογενούς παραγωγής, με στόχο την αυτάρκεια στο βαθμό που αυτή είναι εφικτή, αλλά και την προστασία της βιοποικιλότητας και την ποιοτική διατροφή. Σε σύνδεση με τον Τουρισμό και τις εξαγωγές...

Τέταρτη κατεύθυνση είναι αυτό το οποίο ονομάζουμε τεχνολογική επανάσταση και το τι μπορεί να σημαίνει για το κράτος -ήδη το βλέπουμε, νομίζω, έμπρακτα μέσα από την εφαρμογή gov.gr- αλλά κυρίως τι μπορεί να σημαίνει για τις επιχειρήσεις...

Πέμπτη κατεύθυνση. Κατεύθυνση η οποία έχει να κάνει με τα ζητήματα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, του πώς θα αλλάξει το σχολείο συνολικά το 2040...

Έκτο πεδίο διερεύνησης, οι μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις. Αφορούν προφανώς τον κόσμο ολόκληρο, αφορούν όμως ειδικά και τη γειτονιά μας, τη Μεσόγειο, η οποία ολοένα και περισσότερο γίνεται πεδίο ανταγωνισμών, προκλήσεων, αλλά και μεγάλων ευκαιριών...

Και τέλος, τη μεγάλη πρόκληση -δεν μπορώ να μην την αφήσω ασχολίαστη- πάνω σε μία μελέτη η οποία είναι τόσο βραχυχρόνια, η πρόκληση του δημογραφικού. Συρρικνωνόμαστε, το ξέρουμε. Το πόσο, θα μας το δείξει η απογραφή. ..

... Επομένως, τα δύο αυτά εργαλεία, ο μακροχρόνιος προγραμματισμός και η ανάγκη να μπορούμε να διαχειριζόμαστε έκτακτες καταστάσεις, πιστεύω ότι είναι το πεδίο στο οποία θα δοκιμαστεί η άσκηση δημόσιας πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.




Η μόνη απάντηση που έχουμε απέναντι στη μάστιγα του κορονοϊού είναι το εμβόλιο



Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της απάντησής του στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας:

Τα πραγματικά δεδομένα δεν αφορούν μόνο τη φωτογραφία της στιγμής, αλλά τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας από την πρώτη στιγμή που αυτή χτύπησε τη χώρα μας. Τα στοιχεία λένε όμως ότι από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η πανδημία την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 1.484 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού όταν χώρες όπως η Ιταλία έχουν 2.180, χώρες όπως το Βέλγιο έχουν 2.209 και χειρότερες χώρες, πρωταγωνιστές, όπως η Βουλγαρία και η Ουγγαρία, έχουν ξεπεράσει τους 3.000 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Η πραγματικότητα για την οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, είναι ότι η μόνη απάντηση που έχουμε απέναντι στη μάστιγα του κορονοϊού είναι το εμβόλιο:

Όπως δηλώνουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας, όσοι νοσούν βαριά, δυστυχώς διασωληνώνονται, πολλοί από αυτούς καταλήγουν, είναι σχεδόν στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι.

Οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν από 13 έως 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους.

Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή. Έχουν γίνει παραπάνω από 6,6 δισ. δόσεις σε όλο τον κόσμο. Αντίθετα οι βλαβερές συνέπειες του covid συνοδεύουν τον ασθενή για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο εμβολιασμός ανακουφίζει το σύστημα υγείας. Κάνατε μία σύγκριση μεταξύ πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύματος. Με τα ποσοστά εμβολιασμού που έχει η χώρα, σε σχέση με το 2ο ή 3ο κύμα, έχουμε σημαντικά λιγότερες νοσηλείες με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων.

Όσο για τη δημόσια υγεία, αρκεί να ακουστεί μία πρόσφατη εκτίμηση των επιστημόνων. Αν οι ενήλικοι άνω των 60 είχαν εμβολιαστεί στο 95% αντί του 80% που δυστυχώς είναι σήμερα, οι διασωληνωμένοι αντί για 360 θα ήταν λίγο παραπάνω από 50. Το ίδιο ισχύει και για συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας.

Το ελληνικό κράτος επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του δίνοντας πρόσβαση σε όλους σε όποιο εμβόλιο ήθελαν να κάνουν.

Τα εμβόλια αποδεδειγμένα σώζουν ζωές. Και χρέος όλων μας παραμένει να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν αυτό το βήμα για το καλό τους και το καλό των γύρω τους. Πολύ περισσότερο όταν η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη: η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν.

Μπορούμε και σήμερα να πείσουμε μισό με ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν. Πρώτη προτεραιότητα η ομάδα άνω των 60 και δεύτερη οι νέοι από τα 13 μέχρι τα 25.




Ρέντσι: Για τον Έλληνα πρωθυπουργό υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

 


Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μνημόνευσε μια σύνοδο κορυφής, το 2015, όταν στην παρατήρηση του πρωθυπουργού της Ολλανδίας πως η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο χρέος, εκείνος του απάντησε πως αυτό είναι αλήθεια, αλλά η Ολλανδία δεν πρέπει να ξεχνάει τι χρωστάει στην ελληνική φιλοσοφία και τον ελληνικό πολιτισμό

«Για κάθε ευρώ που επενδύουμε στην ασφάλεια, θα πρέπει να επενδύουμε ένα ευρώ στον πολιτισμό» διακήρυξε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, από το συνέδριο του Economist, υπογραμμίζοντας την ευθύνη ως προς αυτό, που, λόγω του ιστορικού παρελθόντος τους, έχουν Ιταλοί και Έλληνες.

Ο Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε στις πολλές και διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη - από τη δημογραφικό έως την ποιότητα της δημοκρατίας. Παρέθεσε δε, σειρά στοιχείων, αναφέροντας πως πριν από μισό αιώνα γεννιούνταν κάθε χρόνο στη χώρα του ένα εκατομμύρια παιδιά, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στις 400.000. Υπενθύμισε ακόμη, πως οι τρεις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία, έχουν τον ίδιο πληθυσμό με την Ινδονησία και πως ο πληθυσμός και μόνο της Νιγηρίας, θα ξεπεράσει σε λίγα χρόνια αυτόν ολόκληρης της Ευρώπης.

Όπως ωστόσο σημείωσε στη συνέχεια, ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από το δημογραφικό είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοκρατία. «Οι χώρες που πιστεύουν στη δημοκρατία λιγοστεύουν χρόνο με τον χρόνο» τόνισε. «Η Κίνα και η Ρωσία εκμεταλλεύονται αυτή τη δυσπιστία για να αυξήσουν την επιρροή τους» πρόσθεσε, για να επισημάνει ακόμη, ως μια άλλη πρόκληση για τη δημοκρατία, πως «ζούμε τη δικτατορία των likes». Σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, είπε ακόμη, η Ευρώπη έχει χρέος να διατηρήσει ζωντανό το όραμα του πολιτισμού. «Θα σώσουμε τον κόσμο εάν μπορέσουμε να διατηρήσουμε την κληρονομιά του παρελθόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας μνημόνευσε μια σύνοδο κορυφής, το 2015, όταν στην παρατήρηση του πρωθυπουργού της Ολλανδίας πως η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο χρέος, εκείνος του απάντησε πως αυτό είναι αλήθεια, αλλά η Ολλανδία δεν πρέπει να ξεχνάει τι χρωστάει στην ελληνική φιλοσοφία και τον ελληνικό πολιτισμό. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε» τόνισε.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει κενό ηγεσίας στην Ευρώπη, ο Ματέο Ρέντσι είπε πως η Άνγκελα Μέρκελ ήταν η ηγέτις της Ευρώπης τα τελευταία 16 χρόνια και πως με την απόσυρσή της αποκτούν ξεχωριστή σημασία οι γαλλικές εκλογές. Πρόσθεσε ακόμη, πως για τον έλληνα πρωθυπουργό υπάρχει πολύ μεγάλη εκτίμηση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και πως ο πιο σημαντικός ηγέτης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Τέλος, εξαπέλυσε βολές κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για τη βία που άσκησε ο τουρκικός στρατός κατά των Κούρδων της Συρίας.


Πηγή : protothema.gr



Τσίπρας : Aντιπολίτευση με τον κορονοϊό χωρίς να καταθέσει ούτε μία πρόταση

 


Η τραγική για ακόμα μία φορά, χθεσινή εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα κατά τη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή τα δεδομένα της πανδημίας για τη χώρα μας επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι, δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει αντιπολίτευση απλά για να κάνει. Δεν είναι η πρώτη φορά που εργαλειοποιεί τον κορονοϊό, στην προσπάθειά του να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη και δεν καταλαβαίνει ότι έτσι απαξιώνεται περισσότερο και κάνει κακό στο κόμμα του.

Ο Τσίπρας δεν κατέθεσε καμία πρόταση για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας, καμία ρεαλιστική λύση, αντίθετα έδινε πίνακες που δεν είχε μελετήσει, είπε ψέματα, παραπληροφόρησε όσους τον άκουγαν, και επειδή είναι φαιδρός και χυδαίος, προκάλεσε τον πρωθυπουργό με ύβρεις, τις οποίες ο ίδιος στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανακαλέσει γιατί κατάλαβε ότι είχε ξεφτιλιστεί. 

Ο Τσίπρας, δεν έχει κάνει τίποτα καλό με την πανδημία, αντίθετα προσπάθησε με κάθε τρόπο, να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση και να περάσει στους πολίτες ότι ο Μητσοτάκης έφερε την πανδημία στην χώρα, και η κυβέρνηση σκοτώνει κόσμο. Για τέτοιο φαιδρό κόμμα πρόκειται που δεν αξίζει να είναι κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, παίζει με τους πολίτες, ψέμα και απάτη συνέχεια μέχρι κάποιοι να τσιμπήσουν.

Ποιος ξεχνάει τα πισωγυρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ που όταν έκλειναν τα σχολεία, ζητούσε να ανοίξουν, και όταν άνοιγαν, ζητούσε να κλείσουν, χρησιμοποίησε ακόμα και τον αριθμό των θανάτων για να στηρίξει την κενού περιεχομένου φαιδρή επιχειρηματολογία του, ενώ και η επίκληση του στοιχείου ότι το 12% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι καταρρίπτεται από την πραγματικότητα που λέει ότι το 88% είναι ανεμβολίαστοι.

Η αντιπολίτευση που ασκεί ο Τσίπρας με την πανδημία και αποτυχημένη είναι αφού δεν αποδίδει, αλλά και επιζήμια για τον τόπο, τους πολίτες και το κόμμα του.



Alco: 10,1% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την ανθελληνική στάση ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνογαλλική συμφωνία


 

Σημαντικό προβάδισμα 10,1% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στην πρόβλεψη ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που έγινε για λογαριασμό του OPEN.



Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων: Νέα Δημοκρατία 35%, ΣΥΡΙΖΑ 24,9%, ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 4,4%, ΜέΡΑ 25 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,3%, άλλο κόμμα 5,1% και αναποφάσιστοι 11,9%.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37% της εμπιστοσύνης για πρωθυπουργό, ο κανένας το 32% και ο Αλέξης Τσίπρας το 24%.

Στο ερώτημα για τη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, το 64% τη βλέπει θετικά, το 24% αρνητικά, ενώ 12% απάντησε «δεν ξέρω – δεν απαντώ». Για το αν πρέπει η Ελλάδα να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη Σαχέλ στην Αφρική, το 43% λέει πως δεν πρέπει, το 33% συμφωνεί, ενώ «δεν ξέρω – δεν απαντώ» απάντησε το 24%.

Απαντώντας αναφορικά με την αρνητική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνογαλλική συμφωνία, αυτή αξιολογείται αρνητικά από το 55% των ερωτηθέντων και θετικά από το 23% ενώ ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κρίνει θετικά τη συμφωνία και αρνητικά την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την καταψηφίσει στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι πολίτες παρουσιάζονται διχασμένοι καθώς το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

Ανησυχία υπάρχει στους πολίτες αναφορικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, 68% απαντά «δύσκολα«, 13% λέει ότι «δεν θα μπορέσει« και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».

Επιπλέον, 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.



Σκάνδαλο στην Bild: Απολύθηκε ο διευθυντής για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση γυναικών συναδέλφων του

 


Ο εκδοτικός οίκος Axel Springer «αποδέσμευσε» σήμερα τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας BILD, Γιούλιαν Λάιχερτ, έπειτα από τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης έναντι γυναικών συναδέλφων του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, η λύση της συνεργασίας με τον κ. Λάιχερτ ήρθε μετά και τις νέες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του ακόμη και μετά τη «διαδικασία συμμόρφωσης», η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έμαθε ότι ο Γιούλιαν Λάιχερτ δεν διαχώριζε προσωπικά από επαγγελματικά θέματα ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμόρφωσης και είπε ψέματα σχετικά στο ΔΣ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εσωτερική διαδικασία είχε ξεκινήσει την άνοιξη, όταν στα ΜΜΕ είχαν δημοσιευθεί καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης. Η εταιρία εξέτασε τότε τους ισχυρισμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Λάιχερτ θα έπρεπε να διατηρήσει τη θέση του. Έπειτα από προσωρινή άδεια, ο δημοσιογράφος είχε επιστρέψει στη διεύθυνση της BILD.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι New York Times δημοσίευσαν εκτενές άρθρο για τον οίκο Axel Springer, με αφορμή και τα σχέδια εξαγοράς του Politico.

Στο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Στον Axel Springer, καταγγελίες για σεξ, ψέματα και μια μυστική πληρωμή» γίνεται εκτενής αναφορά στις μαρτυρίες τουλάχιστον μίας υπαλλήλου, η οποία κατέθεσε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Γιούλιαν Ράιχελτ από το 2016, όταν ήταν 25 ετών και εκείνος 36. Στη συνέχεια, ο κ. Ράιχελτ πήρε προαγωγή και έδωσε και σε εκείνη μια αρκετά προβεβλημένη θέση, για την οποία η ίδια δεν ένιωθε έτοιμη.

Εξακολούθησε μάλιστα να την προσκαλεί σε δωμάτια ξενοδοχείων στη γύρω περιοχή. «Έτσι είναι πάντα στην BILD. Εκείνες που κοιμούνται με το αφεντικό, παίρνουν καλύτερες θέσεις», δήλωσε η δημοσιογράφους στη νομική εταιρία, η οποία προσελήφθη από τους εκδότες για να ερευνήσει την υπόθεση. Οι εκδότες έκριναν τότε ότι ο διευθυντής σύνταξης μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, ωστόσο οι νέες πληροφορίες τους υποχρέωσαν σήμερα να λύσουν την συνεργασία τους με τον κ. Λάιχερτ. Στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας γίνεται ακόμη αναφορά στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει το 2017 εργαζόμενη εναντίον του τότε εκδότη της BILD, Κάι Ντίκμαν.

Τη θέση του διευθυντή σύνταξης της BILD αναλαμβάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, ο μέχρι τώρα διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης της άλλης εφημερίδας του Ομίλου, «Die Welt», Γιοχάνες Μπόιε.


Πηγή : protothema.gr



Στην Τουρκία καμία χώρα δεν μπορεί να εκφράζει την άποψη της - Το ΥΠΕΞ καλεί 10 χώρες για εξηγήσεις


 

Απίστευτη καθεστωτική νοοτροπία από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που κάλεσε τους πρέσβεις δέκα χωρών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, για να τους επιδοθεί διαμαρτυρία εξαιτίας της έκκλησης τους να αποφυλακιστεί ο εκδότης και μαικήνας Οσμάν Καβαλά.

Στην έκκληση την οποία προσυπέγραψαν οι πρεσβείες αναφέρεται πως η υπόθεση του κ. Καβαλά «ρίχνει βαριά σκιά στον σεβασμό της δημοκρατίας»· οι διπλωματικές αποστολές που τη μοιράστηκαν προκαλώντας την οργή της τουρκικής διπλωματίες είναι αυτές του Καναδά, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Νέας Ζηλανδίας, πέραν αυτών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ο Καβαλά, ο οποίος χαρακτηρίζει «αδιανόητες» τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, παραμένει στη φυλακή, επειδή έτσι θέλει το καθεστώς και επί τέσσερα χρόνια, χωρίς να έχει καταδικαστεί για οτιδήποτε, παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε αποφανθεί το 2019 πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Τον περασμένο μήνα, το Συμβούλιο της Ευρώπης απείλησε την Άγκυρα με κυρώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφασιστούν κατά την προσεχή σύνοδό του (30ή Νοεμβρίου-2η Δεκεμβρίου), αν ο Τούρκος επιχειρηματίας και αντιπολιτευόμενος, ηλικίας 64 ετών, δεν έχει απελευθερωθεί μέχρι τότε.



Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Χαλκιδική – Σύσταση στους κατοίκους να μην καταναλώνουν νερό από τη βρύση

 


Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί στην κοινότητα της Αρναίας του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, μετά τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 24ωρα.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής, έλαβε σήμερα δείγματα πόσιμου νερού ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα ακαταλληλότητας του δικτύου ύδρευσης έπειτα από την τελευταία νεροποντή.

Όπως αναφέρει το xalkidikipolitiki.gr, η τοπική κοινότητα χθες ζήτησε από τους κατοίκους να μην καταναλώνουν το πόσιμο νερό μέχρι να ληφθούν δείγματα, να γίνει ανάλυση και να διαπιστωθεί αν τελικά το νερό είναι ακατάλληλο λόγω προσμίξεων από φερτά υλικά που έφερε ο όγκος του βρόχινου νερού.

Ωστόσο, προκλήθηκε μια μικρή αναστάτωση στο χωριό, του οποίου οι κάτοικοι δυσκολεύτηκαν να προμηθευτούν εμφιαλωμένα νερά αφού ήταν Κυριακή και τα σούπερ μάρκετ  ήταν κλειστά. Ζαχαροπλαστεία και περίπτερα γρήγορα εξάντλησαν τα αποθέματά τους με αποτέλεσμα κάποιοι να αναζητήσουν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού σε γειτονικά χωριά.


Πηγή: voria.gr



Συνεχίζει να γελοιοποιείται ο Πετράκος : Από το βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι κορωνοϊός, ούτε ο Τιτανικός!

 


Είναι άσχημο να ψάχνεις κάποια λεπτά δημοσιότητας προκαλώντας την κοινωνία χωρίς να ντρέπεσαι.

Ο Πετράκος εμφανίστηκε στο Πρωινό του Ant1 και είπε για να γελάει ο κόσμος «Από το βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι κορωνοϊός, ούτε ο Τιτανικός!».

Μετά την εκπομπή νόμιζε ότι κέρδισε της εντυπώσεις, αντί να προβληματιστεί  και έκανε και ανάρτηση στο facebook κάνοντας τον περήφανο που ξεφτιλίστηκε.

Είπε στην εκπομπή «Εγώ δεν το χρειάζομαι το εμβόλιο. Μου το έχουν πει τρεις καθηγητές πανεπιστημίου», αλλά δεν μας είπε ποιοί καθηγητές για να τους πάρουν τα πτυχία.

«Εγώ δεν έχω αρρωστήσει ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν παίρνω φάρμακα», είπε ο superman Πετράκος για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του. 

Και γενικότερα «Εγώ δεν έκανα ποτέ τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Έπαθα μια συμφόρηση με αυτά που έβλεπα το πρώτο εξάμηνο. Άρχισα να ψάχνω πάρα πολύ. Έβλεπα συνεντεύξεις επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Κάτι δεν μου κολλούσε εσωτερικά. Όταν άρχισα να βλέπω δεκάδες ξένους επιστήμονες να λένε άλλα πράγματα, είπα πως αυτό που λένε αυτοί εμένα μου κολλούσε περισσότερο από αυτό που ακούω από το επίσημο αφήγημα. Όταν μάζεψα πολλές τέτοιες γνώμες, άρχισα να τις δημοσιεύω. Όχι δικές μου, των επιστημόνων. Εγώ δεν το χρειάζομαι το εμβόλιο. Μου το έχουν πει τρεις καθηγητές πανεπιστημίου. Επειδή έχω τον ψευδάργυρο και την D3 στα 80, εμένα μου έχει πει καθηγητής πανεπιστημίου ότι από το βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι κοροναϊός, ούτε ο τιτανικός. Αυτά είναι πράγματα γνωστά στην ιατρική. Εγώ δεν προσπαθώ να παρασύρω κάποιον άλλο. Αυτή είναι προσωπική μου επιλογή. Εγώ δεν έχω αρρωστήσει ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν παίρνω φάρμακα. Κάνω μια άλλη ζωή. Εγώ έκανα τον δημοσιογράφο, γιατί στα δελτία δεν είδα να τον κάνει κάποιος άλλος. Αρνούμαι τον όρο αντιεμβολιαστής και αρνητής. Δεν αρνούμαι τον ιό, αρνούμαι τη σοβαρότητα και τα μέτρα. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Θέλω το εμβόλιο να είναι ασφαλής και να έχω την επιλογή. Παλεύω για τα δικαιώματα…

«Εγώ δεν καταφέρθηκα προσωπικά κατά του Πάνου Κιάμου, αλλά της συγκεκριμένης απόφασής του, που έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που ζούμε τώρα. Τότε τα μαγαζιά είχαν την επιλογή. Η μομφή δεν ήταν στο ότι εργάστηκε, αλλά ότι επέλεξε να εργαστεί με τον διαχωρισμό. Δεν του τον είχαν επιβάλλει ακόμη. Μετά από μια εβδομάδα η κυβέρνηση το πήρε πίσω» είπε, μεταξύ άλλων ασόβαρων, ο Γρηγόρης Πετράκος, που πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο και πως δε θέλει να παιδιά του να μεγαλώσουν με πιστοποιητικά.

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξή του ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό κείμενο που «κοκορεύτηκε» συνεχίζοντας να προπαγανδίζει, αγνοώντας τις επιστημονικές τεκμηριώσεις, για να πείσει το κοινό της διαδικτυακής φούσκας που τον ακολουθεί.



«Αν ξαναδείς το βίντεο για δεκαπέντε λεπτά τους πήρα μονότερμα και έλεγα μόνος μου κάποια πράγματα που ήθελα να ακουστούν χωρίς καν να με ρωτήσουν… Στο τέλος επειδή η κουβέντα δεν εξελισσόταν όπως ήθελαν, έκανε ένα μονόλογο ο Λιαγκας προσπαθώντας να με κοροϊδέψει και να το κλείσει έχοντας πει την τελευταία κουβέντα. Πιστεύω όμως ότι πρόλαβα να διευκρινίσω κάποια πράγματα που ήθελα.

Τώρα για τα επιστημονικά στοιχεία που λες, δεν υπήρχε περίπτωση να με αφήσουν να πάω προς τα εκεί για αυτό και δεν το επιχείρησα… Αν άρχιζα να λέω για τις ΜΕΘ θα πέφτανε διαφημίσεις σε δέκα δευτερόλεπτα και δε θα προλάβαινα να πω τίποτα άλλο. Έπαιζα εντός της έδρας τους και αυτό έχει κάποια όρια. Όμως θεώρησα χρήσιμο να ακουστούν έστω κάποια πιο γενικά πράγματα στο κοινό που βλέπει τηλεόραση»




Στο ΚΙΝΑΛ αντί για ανανέωση βάζει υποψηφιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου

 


Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει τηλεφωνήματα σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος και είναι θέμα ωρών να ανακοινώσει την κάθοδό του ως υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Τα τηλεφωνήματα έχουν στόχο να πάρει τη γνώμη και των μελών της ΚΟ για το εγχείρημά του αλλά και «πολλαπλασιαστών» του κόμματος, ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών που ξεκίνησε από την Παρασκευή με τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το απόγευμα της Τετάρτης, επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με πηγές η ανακοίνωση θα γίνει με γραπτή δήλωση.

Όπως και να έχει, μόνο ανανέωση δεν γίνεται με την κάθοδο του Παπανδρέου για υποψήφιος της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ.