Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Δεν έχουν ιερό και όσιο στο ΣΥΡΙΖΑ! Σκουρλέτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο παράδεισος της δημοκρατίας»


Εάν δεν το είπε για να γελάσουμε και το εννοούν τότε χρειάζονται ψυχιατρική φροντίδα οι Συριζαίοι.

«Παράδεισο της δημοκρατίας» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Σκουρλέτης, καλώντας μάλιστα τους συνομιλητές του σε τηλεοπτικό πάνελ να μαθαίνουν από το παράδειγμα του κόμματός του και μάλιστα το έλεγε σοβαρά χωρίς να γελάει. 

Σχολιάζοντας διάφορα απο αυτά που έγιναν στην Κεντρική, με σημαντικό τμήμα του κόμματος να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, ο κ. Σκουρλέτης επιχείρησε να αναδείξει μια «διαφορετική, συντροφική αντίληψη που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέροντας ότι σε άλλα κόμματα «εξοβελίζονται οι διαφορετικές απόψεις», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «Παράδεισο της δημοκρατίας».




Δύο Κινέζες προληπτικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο



Αναστάτωση επικρατεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο καθώς εισήχθησαν εσπευσμένα δύο ύποπτα κρούσματα του κοροναϊού. 

Πρόκειται για δύο νεαρές Κινέζες που ταξίδεψαν από Σιγκαπούρη και μεταφέρθηκαν με ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο από ιδιωτική κλινική των Αθηνών όπου είχαν μεταβεί αρχικά έχοντας υποψία ότι φέρουν τον κοροναϊό. 

Εργαζόμενοι με τις απαραίτητες μάσκες και ιατρικές ποδιές παρέλαβαν τα δύο ύποπτα περιστατικά προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Οι δύο Κινέζες εισήχθησαν στους θαλάμους που έχουν ορισθεί για τις περιπτώσεις αυτές ώστε να είναι απομονωμένες από τους υπόλοιπους ασθενείς. Δείγμα εστάλη στα εξειδικευμένα εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθούν εάν πρόκειται πράγματι για τον κοροναϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγη ώρα.




Τον πήρανε χαμπάρι και τα μαζεύει ο Τσίπρας όσο αφορά τα καθεστωτικά σχέδια του


Εννοείται ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει τι είπε και πόσο το εννοούσε, αλλά επειδή είναι γνωστός πολιτικός απατεώνας, προσπάθησε μετά τις εύλογες αντιδράσεις να τα μαζέψει και να τα μπουρδουκλώσει.

Δείχνοντας το πόσο επικίνδυνος είναι είπε καθαρά, πώς εάν κάνει το λάθος ο Ελληνικός λαός και τον εκλέξει ακόμα μία φορά επιδιώκει, όταν αναλάβει την κυβέρνηση, να ελέγξει τους «κρίσιμους αρμούς της εξουσίας»

Η φράση αυτή του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, όταν αναλάβει ξανά την κυβέρνηση, να ελέγξει τους «κρίσιμους αρμούς της εξουσίας» προκάλεσε έντονες συζητήσεις ακόμα και στην ίδια την κεντρική επιτροπή του κόμματος, καθώς άλλοι έσπευσαν να τον στηρίξουν και άλλοι κράτησαν σαφείς αποστάσεις ακούγοντας καθεστωτικές νοοτροπίες.

Βλέποντας τις αντιδράσεις εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας που δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ακροαριστερές καθεστωτικές βλέψεις του, απάντησε δήθεν προσπαθώντας να μπερδέψει πολιτικούς και πολίτες που είχαν μείνει με ανοικτό το στόμα : «Έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα ΜΜΕ». Και συνέχισε ο ανεκδιήγητος προσπαθώντας να καλύψει την καθεστωτική νοοτροπία του «παράλληλα, μιλάνε με θράσος σήμερα αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς αλλά και τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια».

Κατά τον κ. Τσίπρα, όσοι τον επικρίνουν τώρα «αναπαράγουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση με το που εξελέγησαν. Άλλαξαν τη νομοθεσία για να διορίσουν διοικητή στην ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, μιλάνε αυτοί που με το που έσπευσαν να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα που μόλις είχε αλλάξει για να αθωώσουν τα λευκά κολάρα... Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μιλούν για εξωθεσμική συμπεριφορά» επισήμανε πανικόβλητος ξέροντας ότι τον έχουν πάρει  χαμπάρι πόσο επικίνδυνος και ανεύθυνος είναι για την χώρα.


Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που δράστης γαζώνει την καφετέρια στην Κύπρο


Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο κουκουλοφόρος ανοίγει πυρ και στη συνέχεια… γίνεται καπνός. Από την μαφιόζικη επίθεση, τραυματίστηκαν τέσσερις θαμώνες, εκ των οποίων και μία Ελληνίδα.

Όπως αναφέρει το Sigmalive.com, oλοι οι τραυματίες φέρουν διαμπερή τραύματα από τις σφαίρες στο σώμα τους, ενώ η 26χρονη υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση των τεσσάρων ατόμων κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου άρχισαν τη συλλογή στοιχείων, ενώ υλικό για τη δράση του άγνωστου κουκουλοφόρου αναμένεται να δώσουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου μαζί και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, δήλωσε ότι «έχει εντοπιστεί στη σκηνή, μεταξύ άλλων τεκμηρίων, ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο έχει παραληφθεί και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Πρόσθεσε ότι «γίνονται όλες οι εξετάσεις, έχουμε στα χέρια μας κλειστά συστήματα παρακολούθησης τα οποία αξιολογούνται ήδη και έχουν συλλεχθεί τα τεκμήρια, ωστόσο είναι ακόμη νωρίς» να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε στους δημοσιογράφους ότι «γύρω στις 2 τα ξημερώματα σήμερα, πρόσωπο το οποίο φορούσε κουκούλα πέρασε πεζό έξω από καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και αφού ανέσυρε πυροβόλο όπλο άρχισε να πυροβολεί εναντίον των θαμώνων».

«Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου τυγχάνουν νοσηλείας ενώ μία γυναίκα η οποία είναι τραυματίας κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στη Λευκωσία και να τύχει περαιτέρω περίθαλψης λόγω του ότι τα τραύματά της κρίνονταν ως σοβαρά», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.





Πέτσας: Πρόκληση κατά της Δημοκρατίας η δήλωση Τσίπρα



«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα, που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα, αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα “ή εμείς, ή αυτοί”.

Και ότι στόχος του είναι ένας “δεύτερος γύρος” για να επαναφερει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε επίσης πως οι έλληνες «έμαθαν… για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι “την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας” αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού».

Πρόσθεσε πως «στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, “αρμοί της εξουσίας”, πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών».

Ανέφερε πως «ο διήμερος δήθεν “απολογισμός” του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους”.

Κατέληξε λέγοντας ότι «πάνω από όλα, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : Μεγάλη μείωση εισφορών υγείας για 2 εκατ. μισθωτούς


Μεγάλες μειώσεις στις εισφορές υγείας για 2 εκατ. μισθωτούς εξετάζει το υπουργείο Εργασίας στα πρότυπα των εισφορών που θεσπίζονται από φέτος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το «μοντέλο»για τις σταθερές εισφορές υγείας και για τους μισθωτούς έχει μπει σε επεξεργασία από το υπουργείο Εργασίας όπως αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, με στόχο να είναι έτοιμο το τελικό σχέδιο μετά το καλοκαίρι για να εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά ή και νωρίτερα.

Οι ενιαίες εισφορές για τους μισθωτούς κατά ορισμένες πληροφορίες και «σενάρια» που εξετάζονται έχουν διάφορες εκδοχές με κλίμακες μηνιαίων ποσών από 40, 50, 60 ως 80 ευρώ (33, 55 και 66 ευρώ είναι στους επαγγελματίες).

Τις εισφορές αυτές θα καταβάλλουν κατά τα 2/3 σχεδόν οι εργοδότες και κατά το 1/3 οι εργαζόμενοι. Η ίδια σχεδόν αναλογία είναι και σήμερα, με την εισφορά υγείας για τους μισθωτούς να υπολογίζεται σε ποσοστό 7,10% επί των μικτών μηνιαίων αποδοχών τους, με τους εργοδότες να καταβάλλουν το 4,55% και οι εργαζόμενοι να πληρώνουν το υπόλοιπο 2,55%.

Το καθεστώς όμως που εφαρμόζεται από φέτος με τις νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς που έχουν αποσυνδεθεί από το εισόδημα, δημιουργεί «ντε φάκτο» ανισότητες στα βάρη καθώς οι μεν ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι ελαφρύνονται σημαντικά σε σχέση με αυτά που πλήρωναν, ενώ οι μισθωτοί όπως και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να πληρώνουν περισσότερα χωρίς φυσικά να πιάνουν τόπο οι εισφορές τους, αφού έχουν τις ίδιες υπηρεσίες και παροχές περίθαλψης με τους επαγγελματίες που δίνουν λιγότερα!

Στις εισφορές υγείας μάλιστα των μισθωτών υπάρχουν και «εσωτερικές αδικίες», καθώς οι εισφορές ενός εργαζόμενου με αποδοχές 940 ευρώ «αγοράζουν» τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες υγείας από τον ΕΟΠΥΥ που αγοράζει και ένας μισθωτός των 2.000 ευρώ! Η διαφορά στις καταβολές είναι τεράστια καθώς ο εργαζόμενος των 2.000 ευρώ πληρώνει περισσότερα, αλλά δεν απολαμβάνει τίποτε καλύτερο από τον εργαζόμενο των 940 ευρώ που δίνει λιγότερα στον ΕΟΠΥΥ!

Η ανταποδοτικότητα στις εισφορές του ΕΟΠΥΥ είναι μηδενική όσο ανεβαίνουν οι μισθοί.

Για παράδειγμα για εργαζόμενο με μισθό 940 ευρώ οι εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) υπέρ ΕΟΠΥΥ είναι 67 ευρώ τον μήνα ενώ για μισθωτό των 2.000 ευρώ οι εισφορές ανέρχονται σε 142 ευρώ τον μήνα, δηλαδή είναι υπερδιπλάσιες. Παρά ταύτα, οι παροχές δεν διαφέρουν για κανέναν!

Το σχέδιο που έχει πάρει έγκριση σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο και έχει αναλάβει να επεξεργαστεί το υπουργείο Εργασίας υπό την εποπτεία του υπουργού Γιάννη Βρούτση προβλέπει την αλλαγή του συστήματος εισφορών υγείας για τους μισθωτούς στα πρότυπα των ελευθέρων επαγγελματιών δηλαδή με κλίμακες ποσών (αντί ποσοστών) και με πλαφόν. Μια άλλη εκδοχή είναι να διατηρηθεί ο υπολογισμός των εισφορών με ποσοστά, όπως σήμερα, αλλά με σημαντική μείωση, ώστε το 7,1% για παράδειγμα να μειωθεί κάτω από το 5%.

Η επικρατέστερη εκδοχή που εξετάζεται πάντως και θα μετρηθεί στο προσεχές διάστημα είναι να εφαρμοστεί στους μισθωτούς κάτι ανάλογο με αυτό που ψηφίζεται στο ασφαλιστικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν τρεις κλίμακες στις εισφορές υγείας, με 33 ευρώ τον μήνα για την πρώτη πενταετία της ασφάλισής τους, με 55 ευρώ τον μήνα στην 1η υποχρεωτική κατηγορία και με 66 ευρώ τον μήνα για τις υπόλοιπες 5 κατηγορίες.

Για τους μισθωτούς το σχέδιο των «σταθερών» εισφορών ανεξαρτήτως εισοδήματος περιλαμβάνει ως σενάρια ποσά που ξεκινούν από 40-60 ευρώ τον μήνα για μισθούς μέχρι 3.000 ευρώ και 70-80 ευρώ τον μήνα για υψηλότερες αποδοχές. Ο σχεδιασμός είναι να ισχύσουν οι νέες εισφορές από το 2021, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν στις μειώσεις των εισφορών ασθένειας και οι συνταξιούχοι.

4,8 δισ. οι εισφορές στον ΕΟΠΥΥ, μόλις 100 εκατ. η κρατική επιχορήγηση!
Κρίσιμο ρόλο στην ελάφρυνση των μισθωτών παίζει η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, η οποία σήμερα προέρχεται σχεδόν στο σύνολό της από τις εισφορές των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων ενώ η αμιγώς κρατική χρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού έχει περιοριστεί δραστικά.

Ο ιδρυτικός νόμος του ΕΟΠΥΥ (του 2011) προβλέπει κρατική χρηματοδότηση ίση με το 0,6% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,2 δισ. ευρώ για το 2020, αλλά δεν εφαρμόζεται. Με εξαίρεση το 2012 που δόθηκαν 820 εκατ. ευρώ, τις επόμενες χρονιές ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έδινε το μερίδιό του. Για το 2019 και το 2020 ο ΕΟΠΥΥ επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό με μόλις 100 εκατ. ευρώ και βασίζεται σε έσοδα 4,8 δισ. ευρώ από τις εισφορές εργαζομένων, επιχειρήσεων και συνταξιούχων.

Οι εισφορές ασφαλισμένων ανέρχονται σε 2,8 δισ. ευρώ, οι συνταξιούχοι πληρώνουν 1,39 δισ. ευρώ από την εισφορά 6% στην κύρια και 161 εκατ. ευρώ από το 6% στην επικουρική σύνταξη ενώ άλλα 202 εκατ. ευρώ είναι έσοδα από ρυθμίσεις και άλλα 163 εκατ. ευρώ δίνει ο ΕΦΚΑ στον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει την απώλεια εισφορών από την προσωπική διαφορά των συνταξιούχων που δεν χρεώνεται με το 6% για ασθένεια.

Η σχεδιαζόμενη μείωση των εισφορών μπορεί να αναβαθμίζει -λένε οι γνωρίζοντες- τις παροχές περίθαλψης ως και 20%, καθώς θα υπάρξει αύξηση της εισπραξιμότητας η οποία θα πρέπει να συνδυαστεί με αύξηση της σχεδόν μηδενικής σήμερα κρατικής επιχορήγησης.

Έμμεσες αυξήσεις αποδοχών ως και 100 ευρώ τον μήνα από την καθιέρωση νέου συστήματος

Από τις αλλαγές στις εισφορές οι εργαζόμενοι θα έχουν έμμεσες αυξήσεις μισθών που ξεκινούν από 5 ευρώ τον μήνα για τους χαμηλόμισθους και φτάνουν ως και τα 100 ευρώ για τους υψηλόμισθους. Σήμερα έχουμε εισφορά υγείας 7,1% στον μικτό μισθό, όπου το 4,55% είναι του εργοδότη και 2,55% του εργαζόμενου. Η αναλογία είναι 65% εργοδότης, 35% εργαζόμενος. Με το νέο σύστημα (πλαφοναρισμένες εισφορές ανεξάρτητα από τον μισθό) και με την ίδια αναλογία (65/35) στην τεκμαρτή εισφορά, προκύπτουν σημαντικά οφέλη όπως φαίνεται στα παραδείγματα και στον αποκαλυπτικό πίνακα που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακή.

› Μισθός 800€

Εισφορά υγείας σήμερα 57 ευρώ (εργοδότης 37 ευρώ, εργαζόμενος 20 ευρώ)

Εισφορά υγείας με πλαφόν 40 ευρώ (εργοδότης 26 ευρώ, εργαζόμενος 13 ευρώ).


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Επίθεση αλά Νέα Ζηλανδία ήθελαν στη Γερμανοί οι ακροδεξιοί που συνελήφθησαν



Θύματα και μάλιστα πολλά ήθελαν στις επιθέσεις που είχαν σχεδιάσει τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωση που συνελήφθησαν στη Γερμανία.

Τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης που συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Γερμανία, στο πλαίσιο ευρείας αντιτρομοκρατικής έρευνας, σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον τεμενών στο πρότυπο της επίθεσης στο Κράιστσερτς, μεταδίδουν την Κυριακή γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel και την εφημερίδα Bild, η οργάνωση, δώδεκα μέλη της οποίας τέθηκαν υπό κράτηση έπειτα από εφόδους σε ολόκληρη τη Γερμανία την Παρασκευή, ήθελε να διαπράξει επιθέσεις σε μουσουλμανικούς χώρους λατρείας, κατά τη διάρκεια της προσευχής. Σκόπευε να μιμηθεί την επίθεση στο Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, που προκάλεσε τον θάνατο 51 ανθρώπων σε δύο τεμένη πέρυσι.

Οι δράστες θα χρησιμοποιούσαν κυρίως ημιαυτόματα όπλα. Ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας, γνωστός και υπό παρακολούθηση από τις αρχές εδώ και αρκετούς μήνες, είχε περιγράψει λεπτομερώς τα σχέδιά του σε μια συνάντηση που οργανώθηκε με τους συνεργούς του την περασμένη εβδομάδα.

Οι ερευνητές έμαθαν για τις προθέσεις τους χάρη σε έναν πληροφοριοδότη, που κατάφερε να διεισδύσει στην οργάνωση, σύμφωνα με τα δύο γερμανικά ΜΜΕ. Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν, κατά τη διάρκεια των εφόδων σε 13 σημεία σε πέντε γερμανικά κρατίδια, «μαχαίρια», «βαλλίστρες», «χειροβομβίδες», όπως και μια «κυνηγητική καραμπίνα» κι ένα «περίστροφο».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πληρωμή-εξπρές των χρεών του Δημοσίου – Τι αλλάζει



Τη δραστική μείωση του χρόνου αποπληρωμής οφειλών του Δημοσίου προς προμηθευτές και τη διενέργεια συμψηφισμών σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, ώστε να βάλει φρένο σε νέα ληξιπρόθεσμα από και προς το Δημόσιο, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ήδη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, έχει τεθεί σε λειτουργία η διασύνδεση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος δημοσιονομικής πολιτικής με το taxis ώστε οι συμψηφισμοί να γίνονται ηλεκτρονικά. Με αυτόν τον τρόπο αυτό αντικαθίσταται η διαδικασία αποστολής με φαξ των διενεργούμενων από τις ΔΟΥ συμψηφισμών και πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για τις περιπτώσεις που υπάρχει ένδειξη ότι απαιτείται έλεγχος, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα ελέγχουν τις προϋποθέσεις συμψηφισμού των απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με οφειλές των δικαιούχων ή και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενημερότητας.

Επίσης, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι υπηρεσίες οι οφειλές που είναι κάτω των 1.500 ευρώ θα διεκπεραιώνονται αμέσως.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στόχος είναι να μηδενιστούν οι οφειλές του Δημοσίου (2 δισ.) έως το τέλος του 2020 και εφεξής να μην δημιουργηθούν νέες.


Πηγή : enikos.gr


Σεσημασμένα αδέρφια συνελήφθησαν για ληστεία σε ηλικιωμένη στην Εύβοια



Η περιγραφή της 80χρονης ήταν εκείνη που βοήθησε τους άνδρες των Αρχών της Κύμης να οδηγηθούν στα ίχνη ενός 37χρονου και ενός 34χρονου που διέπρατταν ληστείες κατ' εξακολούθησιν. 

Τα αδέρφια συνελήφθησαν με τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δράστες είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα της 80χρονης την ώρα που κοιμόταν και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου «full face», την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού.

Στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν 4.000 ευρώ, καθώς και διάφορα χρυσαφικά.

Φεύγοντας, προκειμένου η ηλικιωμένη να μην ειδοποιήσει τις Αρχές, την κλείδωσαν στο δωμάτιο της, έσπασαν την συσκευή του κινητού της, ενώ κατέστρεψαν και το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι των αδερφών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 2 κουκούλες, τύπου full face,

• 3 μαχαίρια και 3 σουγιάδες,

• κυνηγετικό όπλο και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων,

• 2 κατσαβίδια, 6 φανοί και ζεύγος γαντιών,

• 18 ρολόγια χειρός, διαφορών μαρκών, ο τρόπος κτήσης των οποίων διερευνάται, καθώς και

• το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που αποδόθηκε στην παθούσα.


Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία, για κλοπές και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Μάλιστα, σε βάρος του μικρότερου αδερφού, υπάρχει περιοριστικός όρος εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης τις 10 πρώτες μέρες κάθε μήνα.




Κορωνοϊός: Άλλοι 105 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Στους 1.770 συνολικά οι νεκροί


Μέχρι την Τετάρτη ο απολογισμός της επιδημίας που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό COVID-19 θα έχει σπάσει και το φράγμα των 2.000 θανάτων, καθώς κάθε προστίθενται στη σχετική λίστα πάνω από 100 άνθρωποι. Την Κυριακή, η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε την απώλεια άλλων 105 ασθενών, εκ των οποίων οι 100 στην επαρχία Χουμπέι, όπου ξεκίνησε η λαίλαπα. Τα μηνύματα δεν είναι ευοίωνα για το μέλλον, καθώς αυξάνονται κατά εκατοντάδες κάθε μέρα οι μολυσμένοι, ενώ ανεβαίνει και ο αριθμός εκείνων που νοσηλεύονται σε βαριά ή σε κρίσιμη κατάσταση, ξεπερνώντας τις 10.000 περιπτώσεις, από τους 70 χιλιάδες συν που έχουν διαγνωστεί. Με άλλα λόγια, ένας στους επτά ασθενείς που μολύνονται από τον COVID-19, καταλήγει σε βαριά μορφή και δίνει μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από την επιδημία, ανέρχονται σε 1.770, με τους 1.765 να προέρχονται από την Κίνα. Οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με τον COVID-19 έχουν φτάσει τους 71.223, ενώ εξετάζονται άλλες 8.228 περιπτώσεις.

Από τους 71.223, οι 10.669 θεωρείται ότι βρίσκονται σε σοβαρή ή σε κρίσιμη κατάσταση. Στον αντίποδα, 10.559 ασθενείς έχουν αναρρώσει και έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Όσον αφορά την εξάπλωση του ιού, αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναφορές για επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 26 χώρες.

Εκατό νέοι θάνατοι στην επαρχία Χουμπέι

Εκατό νέους θανάτους και 1.933 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην ηπειρωτική Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε περίπου τριάντα χώρες του κόσμου ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή η επαρχιακή επιτροπή υγείας της Χουμπέι, εστίας της μόλυνσης.

Η επιτροπή ανέφερε ότι ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στην επαρχία ανήλθε σε 1.696 και το σύνολο των κρουσμάτων σε 58.182.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της Κυριακής σηματοδοτεί την πρώτη αύξησή τους στην επαρχία έπειτα από δύο συναπτές ημέρες μείωσής τους.

Οι αρχές στην επαρχία Χουμπέι ανακοίνωσαν νέα, ακόμη αυστηρότερα μέτρα στην προσπάθειά τους να φρενάρουν την εξάπλωση του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

Συνολικά 105 θάνατοι σε όλη την Κίνα

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας — πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο — καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Απομακρύνονται οι Αμερικανοί από το Diamond Princess

Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε σήμερα γνωστό από τις αμερικανικές αρχές.

«Θα λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομεία στην Ιαπωνία» διευκρίνισε, σε δηλώσεις του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Άντονι Φότσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, κι ενώ οι ΗΠΑ άρχισαν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο πλοίο από τις 5 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, η Ιταλία προτίθεται να απομακρύνει σύντομα, εντός της επόμενης εβδομάδας, τους υπηκόους της, που βρίσκονται σε καραντίνα στο Diamond Princess, όπου έχουν καταγραφεί 355 κρούσματα του νέου κοροναϊού.

«Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Όπως γνωρίζετε, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή απομακρύνουν τους υπηκόους τους από το πλοίο. Εμείς θα είμαστε οι επόμενοι» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο.

«Ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας θα συγκαλέσει αύριο μια στρογγυλή τράπεζα προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα επιστρέψουν οι περίπου 35 Ιταλοί πολίτες που βρίσκονται στο πλοίο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το 30ο κρούσμα στη Νότια Κορέα

Επιβεβαιώθηκε το τριακοστό κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε σχεδόν τριάντα άλλες χώρες, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

«Το 30ό επιβεβαιωμένο κρούσμα (...) είναι γυναίκα κορεατικής καταγωγής, γεννημένη το 1952, η σύζυγος του 29ου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Ενώ βρισκόταν σε καραντίνα που επέβαλε η ίδια στον εαυτό της, οι εξετάσεις της επέστρεψαν θετικές. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απομόνωση (...) σε νοσοκομείο», εξηγείται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν τα κέντρα.

Χθες Κυριακή οι νοτιοκορεάτικες υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν το 29ο κρούσμα: πρόκειται για 82χρονο κορεάτη που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Κατά τα KCDC, εννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήρια από νοσοκομεία στη Νότια Κορέα. Κατά συνέπεια, 21 άνθρωποι συνεχίζουν να υποβάλλονται σε θεραπεία. Άλλοι 408 εξετάζονται.

Ο COVID-19 εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο σε αγορά της μεγαλούπολης Ουχάν της Κίνας, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, κι έχει έκτοτε εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες. Στην ηπειρωτική Κίνα, έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 1.770 ανθρώπους, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν χθες σε συνολικά 70.548. Εκτός της Κίνας, πάνω από 500 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.


Πηγή : protothema.gr


Νεκρό βρέφος στο Παίδων, Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε σεξουαλική κακοποίηση



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το μωρό διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα εχθές το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου εξέπνευσε. 

Σύμφωνα με το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», το 11 μηνών βρέφος διακομίστηκε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο δίχως σφυγμό και απνοϊκό. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους ιατρούς το κοριτσάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Αυτό που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό είναι ότι ο ιατροδικαστής στο πόρισμά του αναφέρει ότι υπάρχουν επίσης και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα και εξετάζονται.