Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η κατάντια της κυβέρνησης Τσίπρα! Τώρα και οι Βούλγαροι βάζουν σε «καραντίνα» τους Έλληνες επιβάτες!



Η Βουλγαρία φαίνεται ότι προστίθεται στον κατάλογο των χωρών που “ξεψαχνίζουν” τους Έλληνες που προσγειώνονται στο έδαφός τους. Η γειτονική χώρα είναι βέβαια εκτός Σένγκεν, όμως μέχρι πρότινος οι Έλληνες περνούσαν με μια τυπική επίδειξη του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς τους.

Τα πράγματα άλλαξαν και μετά τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βέλγους, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς, πλέον και οι Βούλγαροι κοιτάζουν και ξανακοιτάζουν τα πιστοποιητικά έγγραφα των Ελλήνων επιβατών προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών. 

Λησμονούν, φαίνεται, ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων ταξιδεύουν στη Βουλγαρία το κάνουν για επιχειρηματικούς λόγους, αφού χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί εκεί, ενισχύοντας μάλιστα την οικονομία της χώρας τους. Η Βουλγαρία φαντάζει ως φορολογικός “παράδεισος” σε σύγκριση με την αντίστοιχη ελληνική πραγματικότητα, δεν είναι όμως στις πρώτες επιλογές όσων θέλουν να μεταναστεύσουν. 



«Ουρές» Ελλήνων επιβατών στο αεροδρόμιο της Σόφιας την περασμένη Παρασκευή

Επιβάτης που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα από Αθήνα για Βουλγαρία, περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη, την ταλαιπωρία που υπέστη επί μιάμιση ώρα στο αεροδρόμιο της Σόφιας. 

“Για πρώτη και ελπίζω τελευταία φορά, ένιωσα τόσο μειονεκτικά ως Έλληνας. Επί μιάμιση ώρα ήμασταν στημένοι στην αναμονή για έλεγχο. Μάλιστα επειδή η δική μου ταυτότητα ήταν λίγο φθαρμένη, όπως και ορισμένων ακόμη, χρειάστηκε να περιμένουμε άλλη μισή ώρα για περαιτέρω έλεγχο. Μία Ελληνίδα που ταξιδεύει συχνά, μου είπε ότι αυτό γίνεται μόνο στους Έλληνες” ήταν η μαρτυρία του κ. Χρήστου Κόκκαλη.


Πηγή : protothema.gr



Προσπάθειες Βουλευτών της Ν.Δ. για να μην αυξήσει η κυβέρνηση τους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου



Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Βρούτσης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας, Νότης Μηταράκης καιΧρήστος Μπουκώρος, επανακατέθεσαν τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί πλέον να υπεκφεύγει.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. ήταν δική της επιλογή και επιβεβαιώνεται, για μία ακόμη φορά, ότι  δεν διστάζει να υπερφορολογεί ακόμη και τα νησιά, υπονομεύοντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική. 
           
Τους καλούμε να κάνουν αποδεκτή  την τροπολογία που καταθέσαμε εκ νέου για την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά και να τη θέσουν σε ψηφοφορία. 

Τα ψέματα τελείωσαν και σύντομα θα καταδειχθεί αν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενδιαφέρονται - έστω και στο ελάχιστο - για τους νησιώτες».


Τρομοκρατία! Απειλούν οι αντιεξουσιαστές ότι θα βάλουν δηλητηριασμένα τρόφιμα σε super market


Ανεξέλεγκτα τα δικά τους παιδιά!!

Τρομοκρατικές απειλές από αντιεξουσιαστές ότι θαγεμίσουν με δηλητηριασμένα τρόφιμα τα σούπερ μάρκετ τις ημέρες των γιορτών. 




Ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που υπογράφουν ως «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές», αναφέρεται ότι 

«αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα. Όλο αυτό το πανηγύρι έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους. Αναγνωρίζουμε πως αυτό γίνεται καθ′ όλη τη διάρκεια του χρόνου, απλώς τις συγκεκριμένες ημέρες το φαινόμενο αυτό είναι σε ύφεση». 




Τρομοκρατούν οι αντιεξουσιαστές ότι, τα προϊόντα που επέλεξαν δηλητηριάστηκαν με υδροχλωρικό οξύ και θα ξεκινήσουν να τα επανατοποθετούν στα ράφια από τις 20.12 ως και τις 24.12 σε διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Αθήνα και όλη την Θεσσαλονίκη. 


Κόβουν στο μισό από φέτος το επίδομα θέρμανσης




Ο αριθμός των δικαιούχων θα μείνει ίδιος όπως επίσης ίδια παραμένουν και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Επίδομα θέρμανσης «ψαλιδισμένο» κατά 50% σε σύγκριση με αυτό που είχαν εισπράξει την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης θα εισπράξουν φέτος τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2018 εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ο αριθμός των δικαιούχων θα μείνει ίδιος όπως επίσης ίδια παραμένουν και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Μόνο τα ποσά και τα λίτρα που δικαιούται κάθε νοικοκυριό θα διαφοροποιηθούν ανά ζώνη. 

Η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2017-18 αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας ωστόσο δεν αρκεί να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αλλά θα πρέπει να ανοίξει και το ηλεκτρονικό σύστημα για να υποβάλουν οι δικαιούχοι τη σχετική αίτηση. 

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΥΠΟΙΚ το επίδομα κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί σε δύο δόσεις (δεν αποκλείουν όμως και να δοθεί και εφάπαξ) η πρώτη στα τέλη Ιανουαρίου και η δεύτερη στα τέλη Ιουνίου. 

Τα εισοδηματικά κριτήρια 

-Για τους άγαμους το εισοδηματικό όριο έχει τεθεί στις 12.000 ευρώ, με ακίνητη περιουσία που δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας. 
-Για τους έγγαμους διαμορφώθηκε στις 20.000 ευρώ με περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας. 
-Για έγγαμους με ένα τέκνο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ. 
-Για τις μονογονεϊκές οικογένειες διαμορφώθηκε στις 22.000 ευρώ.
-Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα για τους άγαμους και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. 



Πηγή : protothema.gr


Σεισμός: Αντέχει η Ελλάδα 7 Ρίχτερ;



Στον απόηχο της τραγωδίας στη Μάνδρα, τα ολέθρια αποτελέσματα της οποίας ισοδυναμούν μ' εκείνα ενός σεισμού, σ' αυτό το βίντεο ακτινογραφείται -σε σχέση μ' αυτόν τον δεύτερο κίνδυνο από φυσική καταστροφή- ο ελληνικός χώρος, ο οποίος συγκεντρώνει το 90% της σεισμικής ενέργειας του ευρωπαϊκού.

Ζητούμενο -αφενός πόσο αντέχει η χώρα, η έκτη πιο σεισμογενής σε παγκόσμιο επίπεδο, σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, αφετέρου ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας ισχυρής δόνησης στην πιο πυκνοκατοικημένη Περιφέρεια της Ελλάδας, δηλαδή την Αττική.

Αστοχίες, ολιγωρίες, τρωτότητα κατασκευών, κίνδυνοι από δημόσια και άλλα κτίρια συνάθροισης κοινού που δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί παρότι έχουν περάσει 16 χρόνια από τη σχετική υπουργική απόφαση, αλλά και η κρυμμένη, σε υποθαλάσσια ρήγματα, απειλή για την Αττική, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Πανεπιστημιακών, Κωνσταντίνου Σπυράκου, καθηγητή στο Μετσόβιο και διευθυντή του εργαστηρίου αντισεισμικής τεχνολογίας του ΕΜΠ, Άκη Τσελέντη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ευθύμιου Λέκκα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), και Εύης Νομικού, επίκουρης καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλους της επιστημονικής ομάδας που χαρτογράφησε τα πέντε μεγάλα ρήγματα, στο βυθό του Αιγαίου, ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό, που μπορούν να δώσουν σεισμούς μέχρι και 7,3 Ρίχτερ.



Μαρία Καρχιλάκη 
Πηγή : Cnn.gr


Ο Φίλης «καρφώνει» την κυβέρνηση: Το 2018 θα βγουν στο «σφυρί» 40.000 σπίτια και δεν θα είναι μόνο βίλες



Λίγη ώρα μετά το ραντεβού του πρωθυπουργού με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών  στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής προέτρεψε την κυβέρνηση να μην μείνει στη συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες και να προχωρήσει σε οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία της.

«Υπάρχουν όρια και αδιέξοδα στην συμφωνία κυρίων» τόνισε. «Οι στόχοι των Τραπεζιτών οδηγούν σε πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς και από ένα σημείο δεν αφορούν βίλες και πισίνες αλλά φτωχό κόσμο πρώην μεσαίας τάξης», υπογράμμισε. Και κάλεσε την κυβέρνηση να δει συνολικά το θέμα ζητώντας επί της ουσίας το πάγωμα των πλειστηριασμών αλλά και την δημιουργία μιας κρατικής τράπεζας-bad bank στο πρότυπο της Φινλανδίας για την διαχείριση κόκκινων δανείων.

«Πρέπει να υπάρξει οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία και να μην μείνει η κυβέρνηση στην συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες. Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις διοικήσεις των τραπεζών έδειξε ότι  υπάρχουν όρια, ενδεχομένως και  αδιέξοδα στην υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί έχουν υπολογιστεί να γίνουν για το 2018. Αυτοί δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες, αλλά και φτωχό κόσμο. Ανθρώπους της πρώην μεσαίας τάξης που εξουθένωσε η κρίση. Θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα του δανειολήπτη να παίρνει το σπίτι του στην τιμή που θα τα αγοράζουν τα funds ή ο μειοδότης. Είναι στο χέρι μας να έρθουν καλύτερες μέρες».


Πηγή : eleftherostypos.gr


Νομοθετική ρύθμιση για τα αδέλφια που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια



Σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τα αδέλφια που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια προχωρά το υπουργείο Παιδείας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παραμένουν στον τόπο διαμονή τους.

«Είναι απαράδεκτο μία οικογένεια να συντηρεί δύο και τρία σπίτια. Μία αριστερή κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να το λύσει αυτό. Θα νομοθετήσουμε άμεσα, ώστε καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί πάνω από ένα σπίτι εκτός από αυτό που μένουν» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα ισχύσει από το δεύτερο εξάμηνο, μετά τον Φεβρουάριο.

Αναπτύσσοντας τους άξονες του υπουργείου του για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για ένα ρεαλιστικό σχέδιο με συγκεκριμένη προοπτική που γίνεται μετά από πολλά χρόνια, με αυξημένα κονδύλια για την παιδεία κατά 3,6% φέτος.

«Πρώτη φορά μετά το 2011 και για δύο συνεχόμενες χρονιές, πέρυσι και φέτος, αυξήσαμε τις δαπάνες και αυτό δίνει τη βεβαιότητα ότι αυτά που προγραμματίζουμε θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας έδωσε έμφαση στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την υποχρεωτική 14χρονη εκπαίδευση που θα υλοποιηθεί σε βάρος τριετίας, στην αναβάθμιση και ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων, αλλά και στη νέα φιλοσοφία «η τσάντα να μένει στο σχολείο ένα Σαββατοκύριακο». «Δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στις οικογένειες ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα και καλύτερα πράγματα τον ελεύθερο τους χρόνο από το να διαβάζουν» πρόσθεσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το λύκειο, ειδικότερα για τη Γ' λυκείου, με τη δραματική μείωση των μαθημάτων και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση και βελτίωση των δομών για την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Κλείνοντας, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι σήμερα ξεκινά η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με νέα τμήματα υψηλού επιπέδου και προγράμματα σπουδών, το οποίο, όπως είπε, θα παίξει πρωτοποριακό ρόλο στη λειτουργία των δομών των ΤΕΙ.


ΤΑ ΝΕΑ


ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε σε αυτοκινητόδρομο έξη νεκροί και δεκάδες τραυματίες



Μέρος αμαξοστοιχίας του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Amtrak, εκτροχιάστηκε, την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να πέσει από γέφυρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην κομητεία Πιρς της Ουάσινγκτον. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις πρώτων βοηθειών. 

Για έξι νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες κάνουν λόγο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα πάνω από 70 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. 

Εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν νεκροί και παγιδευμένοι στο τρένο. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πολιτεία ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον, Τζέι Ίνσλι.

Τέσσερα βαγόνια μοιάζει να ξεκόλλησαν από την αμαξοστοιχία και ένα από αυτά να έπεσε στον δρόμο. 

Το περιστατικό σημειώθηκε 45 λεπτά μετά το ξεκίνημα της διαδρομής του τρένου ανάμεσα στο Πόρτλαντ και το Σιάτλ. 

Προτού εκτροχιαστεί μέρος της αμαξοστοιχίας, το τρένο κινούνταν με πάνω από 130kmh με τουλάχιστον 78 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος. 

Όπως μεταδίδεται από το CNN, έχει προκληθεί σειρά αυτοκινιστικών συγκρούσεων εξαιτίας της πτώσης του βαγονιού. 





Τσακαλώτος: Είσαι αποτυχημένος - Βενιζέλος: Ξεκαβαλικέψτε



Αν ήταν παιδική χαρά το e-mail Χαρδούβελη, γιατί δεν παίξατε;» είπε ο υπουργός Οικονομικών - «Τι έχετε γίνει; Φιλοευρωπαϊστές, φιλοαμερικάνοι, φιλοαναπτυξιακοί;» απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει: «Θα λάβετε απάντηση από το λαό»

Σφοδρή σύγκρουση με πολιτικοοικονομικά χαρακτηριστικά για την πορεία της χώρας την τελευταία εξαετία εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ωστόσο, στο τέλος ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να καταφύγει σε κορώνες και προσωπικές επιθέσεις χαρακτηρίζοντας «αποτυχημένο πολιτικό» τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Οικονομικών.  Ωστόσο, στην προσπάθειά του να κερδίσει … επιφανειακές εντυπώσεις υπέπεσε σε λεκτική γκάφα. «Είναι απορίας άξιος» είπε εννοώντας «είναι απορίας άξιο» και να συνεχίσει  «είναι άξιο προσοχής: αφού τα κάνατε τόσο καλά και εμείς τόσο κακά γιατί είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός;».

Λαμβάνοντας επι προσωπικού το λόγο ο κ. Βενιζέλος απάντησε «κύριε υπουργέ χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος, αλαζόνας και ανεπίγνωστός. Την απάντηση θα την λάβετε από τον λαό και από τον ιστορικό του μέλλοντος. Ξεκαβαλικέψτε». 
Ε. Βενιζέλος: Το 2018 θα έχουμε καθαρή είσοδο στο 4ο μνημόνιο

Ο κ. Βενιζέλος στην αρχική του τοποθέτηση επισήμανε πως «Το κεντρικό ζήτημα του προϋπολογισμού είναι αν πρόκειται για προϋπολογισμό καθαρής εξόδου από το μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου ή αν πρόκειται για έξοδο από το τρίτο μνημόνιο και είσοδο στο ήδη ψηφισμένο 4ο που δεν τελειώνει το 2023 αλλά περίπου το 2060».

Απαντώντας ο ίδιος εκτίμησε πως «Ο προϋπολογισμός είναι εξόδου απ το μνημόνιο 3 που μπήκαμε με τους χειρότερους δυνατούς όρους λόγω συνθηκών πρώτου εξαμήνου 2015 που οδήγησε στην συντριβή και στα capital controls. Θα έλεγα ότι 3 χρόνια μετά είναι εύκολη η σύγκριση για το πως θα εξελισσόταν η κατάσταση αν δεν είχε μεσολαβήσει η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο του 2015. Ή μάλλον αν δεν είχε καλλιεργηθεί η φαντασίωση ότι δήθεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια εναλλακτική πολιτική. Όχι μόνο δεν έχουμε καθαρή έξοδο αλλά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για το αν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο. Γιατί το άλλο μνημόνιο ήδη υπάρχει και έχει ψηφιστεί. Μπορεί μάλιστα να έχουμε και επιτάχυνση της εφαρμογής των μέτρων. Είναι success story  η έξοδος από το 3 μνημόνιο με είσοδο στο μνημόνιο 4 χωρίς δάνειο και χωρίς τις πλάτες μιας προληπτικής γραμμής όπως αυτή που συμφωνήθηκε το 2014; Είναι επιτυχία να λες ότι οδηγείς την χώρα σε μια άλλη φάση όταν καλύπτεις τις ανάγκες από την αγορά με υψηλά επιτόκια διατηρώντας παράλληλα όλο το μηχανισμό εποπτείας;».

«Άκουσα τον κ. Τσακαλώτο να λεει ότι εμείς δεν θέλαμε ή δεν μπορούσαμε να πετύχουμε την προληπτική γραμμή γιατί δεν έκλεισε η 5η αξιολόγηση. Στις 6 Νοεμβρίου 2014 το eurogroup αποφάσισε να εντάξει την χώρα μας σε καθεστώς προληπτικής γραμμής. Ξέρετε ότι εμείς πήραμε την απόφαση να επισπεύσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το εισηγήθηκα προσωπικά για τον απλό λόγο ότι είχαμε συμφωνήσει με τους εταίρους την παράταση του 2ου προγράμματος εως το τέλος Φεβρουαρίου 2015 και έπρεπε να αφήσουμε περιθώριο στην νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε αναγκαστικά να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους και να αποδεχθεί το πλαίσιο υπο συνθήκες προληπτικής γραμμής και όχι νέου μνημονίου. Επισκέφτηκα μετά τις εκλογές τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου του έδωσα τα σχέδια εγγράφων που είχαμε στην διάθεσή μας και του είπα ότι αυτά είναι αγωνίσου να τα βελτιώσεις αλλά να αποδεχθείς το πλαίσιο γιατί δεν θα υπάρξει ευνοϊκότερο. Αυτό δυστυχώς απεδείχθη με την συμφωνία 12 Ιουλίου 2015» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

«Κάνετε ανακατανομή μιζέριας»

«Τώρα ποιο είναι το στόρυ;» αναρωτήθηκε για να προσθέσει «Πηγαίνουμε χωρίς δίχτυ ασφαλείας, θεσμική υποστήριξη από τους εταίρους με υβριδική γραμμή εθνικού αποθεματικού, δηλαδή δικά μας ταμειακά αποθέματα που έχουν προκύψει από υπερφορολόγηση και ωμή αντιαναπτυξιακή πολιτική. Οι εταίροι και η κυβέρνηση γνωρίζουν ότι το υπερπλεονασμα είναι ζωτική ανάγκη για να μην υπερβεί το χρέος το όριο που θέτει το μνημόνιο. Κάνετε ανακατανομή μιζέριας αντί ανακατανομή εισοδήματος. Όλα αυτά είναι και μια προετοιμασία να εμφανιστεί προεκλογικά ο εσωτερικός εχθρός. Η υπερφορολογούμενη μεσαία τάξη».

Ο ίδιος είπε ότι «εμείς την συνεχή διαπραγμάτευση με εταίρους την συνδέσαμε τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ειχε συμπεριληφθεί ρήτρα και ενεργοποιήθηκε. Ποτέ δεν δεχθήκαμε υπερβολικά πλεονάσματα με ύφεση ή με ανεμική ανάπτυξη στα όρια στασιμοχρεοκοπίας όπως έγινε το 2017. Τον Φεβρουάριο 2015 όταν όλα τα σκίαζε μια αχλή ότι εδω ήρθατε να καθαρίσετε με ριζοσπαστική λεβεντιά είχα εμφανίσει το mail Χαρδούβελη και σας έιπα ότι θα μοιάζει με παιδική χαρά σε σχέση με το μνημόνιο Τσίπρα» και επισήμανε «σήμερα σας λέω: πάρτε την απόφαση του eurogroup του Νοεμβρίου 2014 για προληπτική γραμμή κρατήστε την γιατί αν βρεθούμε στην θέση να συγκρίνουμε με την υβριδική γραμμή που σχεδιάζετε θα συγκρίνετε και θα δείτε τι επίπτωση έχει η μια πολιτική σε σχέση με την άλλη ως προς τις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης χρέους».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «υδραργυρική χωρίς αξίες». «Το ακροατήριό σας δεν μπορεί να ακούσει ενιαία συνεκτική ιστορία. Τι έχετε γίνει; Φιλοευρωπαϊστές, φιλοαμερικάνοι, φιλοαναπτυξιακοί;» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει την «ταπεινωτική υποχώρηση» θα κορυφώσει την σύγκρουση με τους εσωτερικούς Θεσμούς. «Δυστυχώς όταν και όποτε γίνουν οι εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες Θεσμικής ρήξης. Αυτό δεν συνιστά επιστροφή στην κανονικότητα» προειδοποίησε.

«Η ζημιά που έγινε από το 2015 και μετά είναι μεγάλη. Κυρίως αφορά τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας. Την δυνατότητα υιοθέτησης εθνικού στόχου χωρίς αμφιθυμίες και κόλπα. Σημασία έχει να ψηφιστεί από άλλη πλειοψηφία ένας προϋπολογισμός που θα εκφράζει αυτή την εθνική αντίληψη» είπε κλείνοντας την πρωτολογία του.

Ε. Τσακαλώτος: αν ήταν παιδική χαρά το email Χαρδούβελη γιατί δεν παίζατε;

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι μετά την απόφαση του Νοεμβρίου 2014 το eurogroup τον επόμενο Δεκέμβριο είπε στην σχετική απόφαση πως αν η Ελλάδα κάνει αίτημα για προληπτική γραμμή τα κράτη μέλη τα το εξετάσουν με θετική ματιά.

«Αντίθετα η απόφαση του 2017 λέει ότι τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει το πρόγραμμα και το eurogroup δεσμεύεται να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με περισσότερα χρήματα όχι μόνο για να αντιμετωπίσει ληξιπρόθεσμες αλλά για να δημιουργήσει αποθέματα. Αρα στο δικό μας γιουρογκρουπ λεει ότι «Βγαίνετε και εμείς είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε». Στο δικό σας δεν το λέει. Αρα κ. Βενιζέλο κάνετε λάθος» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος για να συνεχίσει «δεν έχετε αξιολογήσει τα βραχυπροθεσμα μέτρα χρέους. Αλλάζουν επιτόκια που είναι κυμαινόμενα σε σταθερά. Αρα κλειδώνουμε ενα μεγάλο κομμάτι. Δεν είναι μόνο οι επεκτάσεις αλλά και η ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό δεν υπήρχε σε εσάς. Αρα και τα πράγματα να μην πάνε καλά γιατί μπορεί να επιστρέψετε εσείς στην κυβένρηση θα έχουμε μεγαλύτερη βοήθεια».

Αναφορικά με το email Χαρδούβελη είπε « Γιατί δεν το κλείσατε αφού είναι παιδική χαρά. Γιατί δεν μπορέσατε να παίξετε στην παιδική χαρά; Δεν έχετε μάθει τίποτα πρέπει να μείνετε άλλα 4 χρόνια στην αντιπολίτευση για να μάθετε τι κάνατε λάθος».

«Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να πίνετε νερό και να με ακούτε ταυτόχρονα κύριε υπουργέ» είπε ο κ. Βενιζέλος ξεκινώντας την ανταπάντηση για να εξηγήσει ότι από τον Νοέμβριο του 2014 εως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτος «είχε μεσολαβήσει η διαπίστωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η στείρα θέση της αντιπολίτευσης και όλοι ήξεραν ότι έρχονται εκλογές. Αυτό που είπε το eurogroup είναι ότι ήταν έτοιμο να δώσει προληπτική γραμμή αν η νέα κυβέρνηση επιβεβαιώσει τη έση προηγούμενης και υποβάλει αίτημα. Αυτό 20/2/2015 έπρεπε να έχει γίνει. Τότε όμως συνάψατε συμφωνία και επιστρέψατε 11 δις ευρώ και αρνηθήκατε να την φέρετε στην Βουλή. Η χώρα εξόκειλε και πήγαμε στο δράμα και την ταπεινωτική συμφωνία Ιουλίου».

Αναφορικά με την απόφαση του eurogroup του 2017 είπε «τι μας λένε τώρα; Πως θα μας βοηθήσουν να έχουμε ταμειακά διαθέσιμα εθνικά. Με πόρους από υπερφορολόγηση και υπερπλεόνασμα. Από το ESM θα είναι οι πόροι; Χωρίς αιρεσιμότητα και όρους; Όχι. Αυτό είναι το 4ο μνημόνιο. Δεν υπάρξει έξοδος από το 3 μνημόνιο. Υπάρχει δέσμευση για εφαρμογή 4ου».

Αναφορικά με την ρήτρα ανάπτυξης που επικαλέστηκε ο κ. Τσακαλώτος, απάντησε: «Πως το εμπνεύστηκαν οι Γάλλοι φίλοι σας; Θα μειώνονται οι τόκοι ή τα χρεολύσια και πότε; Οι τόκοι και τα χρεολύσια μειώνονται κατά το τρέχον έτος ενώ η ανάπτυξη προσδιορίζεται το επόμενο. Αρα πως λειτουργεί το σχέδιό σας;  Λέτε ότι υποτιμούμε βραχυπρόθεσμα μέτρα. Όλα τα μέτρα που σας φέρνει ως πρόταση ο ΕΣΜ είχαν περιγραφεί στο γιουρογκρουπ 2012».

«Προσχωρείτε στην πολιτική μας χωρίς να μπορείτε να την εφαρμόσετε για αυτό η παρουσία σας είναι επώδυνη για την χώρα» σχολίασε τέλος ο κ. Βενιζέλος.


Πηγή : protothema.gr


Νέα επίθεση Κοντονή κατά της απόφασης ΣτΕ: Κοροϊδεύουν την κοινωνία


Σφοδρή επίθεση στην Δικαιοσύνη και στους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής από το βήμα της Βουλής μετά την πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου που επί της ουσίας ακυρώνει το νόμο του πόθεν έσχες της κυβέρνησης.

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για αποφάσεις που κοροϊδεύουν την κοινωνία αφού, όπως είπε, όταν σε ένα νόμο εμφιλοχωρούν εξαιρέσεις ο νόμος αυτός παύει να είναι αληθής.

«Η κυβέρνηση τόνισε και το λέει κι απόψε μετά την δημοσιοποίηση της νέας απόφασης του συμβουλίου της επικρατείας ότι επιθυμεί διακαώς διάλογο με όλους αλλά πάνω απ’ όλα θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας. Δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα» σημείωσε και πρόσθεσε κλιμακώνοντας την κριτική του:

«Αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις όπως διαλαμβάνεται στην προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και σε αυτή που εκδόθηκε απόψε τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει. Και ας το καταλάβουμε και όποιοι λένε το αντίθετο να γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία. Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό ας το κρατήσουν όλοι. Οταν κάποιος λέει ότι έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις στην τράπεζα αλλά όχι τα μετρητά στις θυρίδες τότε ο νόμος καταδολιεύεται,ακυρώνεται, ακυρώνεται κάτι πολύ περισσότερο η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο».

Μάλιστα ο κ. Κοντονής επανέλαβε την φράση «Να δούμε ποιος θα κουραστεί» που υπάρχει στο σημερινό non paper της κυβέρνησης στέλνοντας μήνυμα στους δικαστές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει

«Να δούμε λοιπόν ποιος θα κουραστεί η κυβέρνηση που επιμένει στην διαφάνεια και στον έλεγχο ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου και θα λογοδοτήσουν όλοι στο λαό».

Καραγκούνης (ΝΔ): Εχετε κηρύξει πόλεμο κατά της Δικαιοσύνης

Ο αναπληρωτής τομεάρχης δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης από την πλευρά του κατηγόρησε τον κ. Κοντονή ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την επίθεση εναντίον των θεσμών και της δικαιοσύνης.

«Μόνο μέλημά τους είναι  να γαντζωθούν στην καρέκλα. Εκτός από ταξικό μίσος που σπέρνουν και φτωχοποίηση έχουν τόσο τυφλωθεί που δεν διστάζουν να ξεπεράσουν κάθε όριο και να επιτεθούν στους θεσμούς και κυρίως στον  εγγυητή του δημοκρατικού πολιτεύματος, τη Δικαιοσύνη. Σήμερα με ψήφισμά της η Ένωση Εισαγγελέων καταγγέλλει την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης και σας καταγγέλλει ότι φτιάχνετε μια Δικαιοσύνη που νοσεί.

Κάνατε σχόλιο ακόμα και σήμερα για την απόφαση του ΣτΕ για τα πόθεν έσχες. “να δούμε ποιος θα αντέξει” λέτε. Σε τι; Στον πόλεμο; Έχετε κηρύξει πόλεμο στη Δικαιοσύνη. Πείτε το καθαρά» τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Καραγκούνης.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Μεγάλο προβάδισμα 12 μονάδων για την Νέα Δημορκαατία



Με διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία στη  δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά :

Νέα Δημοκρατία 30%,
ΣΥΡΙΖΑ 18%, 
Κίνημα Αλλαγής 9,5%,
Χρυσή Αυγή 7,5%,
ΚΚΕ με 6,5%,
Ενωση Κεντρώων 2,5%,
ΑΝΕΛ με 2%,
ΛΑ.Ε 1,5% και 
Πλεύση Ελευθερίας 1% 

Σε καταλληλότητα πρωθυπουργίας ο Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται με 30% έναντι 21% του Αλ. Τσίπρα και ο «κανένας» με ποσοστό 46%. 

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 60,5% έναντι μόλις 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση το 74,5% απαντά στη «λάθος», ενώ το 55% δηλώνει πως «δεν είμαι ικανοποιημένος από την κυβέρνηση και υπάρχουν εναλλακτικές». 

Ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει μόνο το 6% στο σύνολο και μόλις το 13,5% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δικαιολογεί τα ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος (48% έναντι 86,5% της ΝΔ).

«Μάλλον θα χειροτερεύσει» ή «σίγουρα θα χειροτερεύσει» η προσωπική οικονομική κατάσταση απαντά το 55%, ενώ αντίθετα «μάλλον θα βελτιωθεί» ή «σίγουρα θα βελτιωθεί» απαντά μόλις το 8,5%.  

Όσο αφορά, τους πλειστηριασμούς και την Σ.Αραβία, τo 74,5% θωρεί πως η κυβέρνηση δεν προστατεύει την «λαϊκή κατοικία», ενώ το 60,5% ότι το θέμα της Σ. Αραβίας, είχε «υποψία σκανδάλου».


Καμμένος: Δεν συναινώ στη χρήση του «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ



Υπενθύμισε πως το 1992 το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αποφάσισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», στάση που μπορεί να αλλάξει μόνο με νέα απόφαση των αρχηγών.

Μήνυμα ότι ως πολιτικός αρχηγός δεν πρόκειται να συναινέσει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, περιπλέκοντας τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για επίλυση του ονοματολογικού.

Υπενθύμισε πως το 1992 το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αποφάσισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», προϋπόθεση που θεωρητικά μπορεί να αρθεί μόνο σε νέα συνεδρίαση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου ‘Μακεδονία’ για την ονομασία των Σκοπίων», είπε ο κ. Καμμένος.

Η στάση Καμμένου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις διπλωματικές προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά για επίλυση του ονοματολογικού, καθώς περιορίζει τις διαθέσιμες επιλογές.

Ο κ. Κοτζιάς έχει μάλιστα πει ότι η διαπραγμάτευση για την ονομασία μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς έως το πρώτο εξάμηνο έως οκτάμηνο του 2018, ζητώντας από τα Σκόπια να επιταχύνουν τις επαφές ώστε να βρεθεί λύση πριν οι δύο χώρες μπουν στον εκλογικό κύκλο του 2019.

Ο ΥΠΕΞ έχει αποφύγει έως τώρα να αναφερθεί σε πιθανές ονομασίες που έχουν τεθεί επί τάπητος, έχει όμως διαμηνύσει πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει λύση-πακέτο που θα καλύπτει όλες τις πτυχές του ζητήματος, όπως το είδος του ονόματος, το εύρος της χρήσης του και τα παράγωγά του.

Στα παράγωγά περιλαμβάνεται και η εμπορική αξιοποίηση της ονομασίας, δηλαδή πώς θα προσδιορίζονται τα προϊόντα που εξάγει η γειτονική χώρα.



Πηγή: skai.gr


Για ένα σπίτι η ανείπωτη τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους



Το σπίτι του πρώτου ορόφου της τριώροφης οικοδομής που βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου 25 φαίνεται πως ήταν η αφορμή και η αιτία για το τριπλό φονικό και την αυτοκτονία του 46χρονου αστυνομικού στους Αγίους Αναργύρους. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει την υπόθεση, οι καβγάδες ανάμεσα στον αστυνομικό και τη σύζυγό του για το σπίτι στο οποίο έμενε η πεθερά του ήταν συχνοί, ενώ αρκετές ήταν οι φορές που ο αστυνομικός είχε τσακωθεί για το ίδιο θέμα με την πεθερά του. 

Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς ειπώθηκε στον τελευταίο καβγά του ζευγαριού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να πυροβολήσει ο 46χρονος εναντίον της συζύγου του και να την δολοφονήσει σημαδεύοντάς της τρεις φορές στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. 

Το επόμενο θύμα στη συνέχεια, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν η πεθερά του αυτόχειρα, η οποία ανέβηκε στο δεύτερο όροφο για να δει τι συμβαίνει καθώς άκουσε τους πυροβολισμούς. 

Το αποτέλεσμα ήταν να την καταδιώξει ο αστυνομικός και να την πυροβολήσει δύο φορές, με αποτέλεσμα το θάνατό της. 

Στη συνέχεια και λίγο πριν αυτοκτονήσει ο 46χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στη δύναμη του Κοινοβουλίου και ήταν απεσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, πήγε στο δωμάτιό του και πυροβόλησε στο κεφάλι την 3,5 ετών κόρη του. 

Μετά από αυτό, γονάτισε δίπλα από το κρεβάτι και αυτοπυροβολήθηκε κάτω από το σαγόνι, ολοκληρώνοντας το λουτρό αίματος στο σπίτι των Αγίων Αναργύρων.
Συγγενείς βρήκαν τα θύματα

Το φονικό αποκάλυψαν συγγενείς της οικογένειας που ανησυχώντας γιατί δεν έδινε σημεία ζωής πήγαν στο σπίτι προκειμένου να δουν τι συνέβη. 

Ειδικότερα, η τραγωδία αποκαλύφθηκε περίπου στις 14:00 από συγγενείς, οι οποίοι πήγαν στο σπίτι της οικογένειας, καθώς η σύζυγος του 42χρονου που ήταν ρευματολόγος δεν πήγε το πρωί στη δουλειά της, ενώ ούτε το κοριτσάκι πήγε στον παιδικό σταθμό. Σημειώνεται ότι γιατρός ήταν και η πεθερά τού δράστη και αυτόχειρα, η οποία μάλιστα έχασε πριν από τέσσερα χρόνια τον γιο της και λίγα χρόνια νωρίτερα τον σύζυγό της.
Οκτώ σφαίρες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ο 46χρονος αστυνομικός χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο συνολικά οκτώ φορές.

Μάλιστα, μια γειτόνισσα ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς στις 02:00 με 03:00 τα ξημερώματα, αλλά όπως είπε δεν έδωσε σημασία, νομίζοντας ότι τους άκουσε στον ύπνο της.

Στον τόπο της τραγωδίας συγκεντρώθηκαν αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό φίλοι, συγγενείς και γείτονες που αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. 

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης οι άνθρωποι συγκλονίστηκαν καθώς ο αρχιφύλακας και δράστης έδινε την εικόνα φιλήσυχου ανθρώπου. 

Οι γείτονες τον περιέγραψαν σαν έναν «καλό οικογενειάρχη», που τον έβλεπαν να βγάζει βόλτα το παιδί του χωρίς να δίνει ποτέ δικαιώματα και λαβές για σχόλια.
Συντετριμμένος ο Κ. Σημίτης

Συντετριμμένος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης για την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους.

«Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ΄ όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.


Πηγή : in.gr