Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Για ένα σπίτι η ανείπωτη τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους



Το σπίτι του πρώτου ορόφου της τριώροφης οικοδομής που βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου 25 φαίνεται πως ήταν η αφορμή και η αιτία για το τριπλό φονικό και την αυτοκτονία του 46χρονου αστυνομικού στους Αγίους Αναργύρους. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει την υπόθεση, οι καβγάδες ανάμεσα στον αστυνομικό και τη σύζυγό του για το σπίτι στο οποίο έμενε η πεθερά του ήταν συχνοί, ενώ αρκετές ήταν οι φορές που ο αστυνομικός είχε τσακωθεί για το ίδιο θέμα με την πεθερά του. 

Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς ειπώθηκε στον τελευταίο καβγά του ζευγαριού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να πυροβολήσει ο 46χρονος εναντίον της συζύγου του και να την δολοφονήσει σημαδεύοντάς της τρεις φορές στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. 

Το επόμενο θύμα στη συνέχεια, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν η πεθερά του αυτόχειρα, η οποία ανέβηκε στο δεύτερο όροφο για να δει τι συμβαίνει καθώς άκουσε τους πυροβολισμούς. 

Το αποτέλεσμα ήταν να την καταδιώξει ο αστυνομικός και να την πυροβολήσει δύο φορές, με αποτέλεσμα το θάνατό της. 

Στη συνέχεια και λίγο πριν αυτοκτονήσει ο 46χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στη δύναμη του Κοινοβουλίου και ήταν απεσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, πήγε στο δωμάτιό του και πυροβόλησε στο κεφάλι την 3,5 ετών κόρη του. 

Μετά από αυτό, γονάτισε δίπλα από το κρεβάτι και αυτοπυροβολήθηκε κάτω από το σαγόνι, ολοκληρώνοντας το λουτρό αίματος στο σπίτι των Αγίων Αναργύρων.
Συγγενείς βρήκαν τα θύματα

Το φονικό αποκάλυψαν συγγενείς της οικογένειας που ανησυχώντας γιατί δεν έδινε σημεία ζωής πήγαν στο σπίτι προκειμένου να δουν τι συνέβη. 

Ειδικότερα, η τραγωδία αποκαλύφθηκε περίπου στις 14:00 από συγγενείς, οι οποίοι πήγαν στο σπίτι της οικογένειας, καθώς η σύζυγος του 42χρονου που ήταν ρευματολόγος δεν πήγε το πρωί στη δουλειά της, ενώ ούτε το κοριτσάκι πήγε στον παιδικό σταθμό. Σημειώνεται ότι γιατρός ήταν και η πεθερά τού δράστη και αυτόχειρα, η οποία μάλιστα έχασε πριν από τέσσερα χρόνια τον γιο της και λίγα χρόνια νωρίτερα τον σύζυγό της.
Οκτώ σφαίρες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ο 46χρονος αστυνομικός χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο συνολικά οκτώ φορές.

Μάλιστα, μια γειτόνισσα ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς στις 02:00 με 03:00 τα ξημερώματα, αλλά όπως είπε δεν έδωσε σημασία, νομίζοντας ότι τους άκουσε στον ύπνο της.

Στον τόπο της τραγωδίας συγκεντρώθηκαν αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό φίλοι, συγγενείς και γείτονες που αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. 

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης οι άνθρωποι συγκλονίστηκαν καθώς ο αρχιφύλακας και δράστης έδινε την εικόνα φιλήσυχου ανθρώπου. 

Οι γείτονες τον περιέγραψαν σαν έναν «καλό οικογενειάρχη», που τον έβλεπαν να βγάζει βόλτα το παιδί του χωρίς να δίνει ποτέ δικαιώματα και λαβές για σχόλια.
Συντετριμμένος ο Κ. Σημίτης

Συντετριμμένος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης για την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους.

«Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ΄ όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου