Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Σε πανικό ο δικτάτορας στέλνει επιστολές στην Ε.Ε. μήπως και γλιτώσει τις κυρώσεις

 


Βλέποντας ο πολεμοχαρής δικτάτορας Ερντογάν, την σοβαρότητα της κυβέρνησης στην Ελλάδα την επιτυχημένη διπλωματική της μάχη και την στήριξη από Ευρώπη και ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.

Λίγες ώρες απομένουν πριν την Σύνοδο Κορυφής όπου θα τεθούν επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο και θα συζητηθούν οι κυρώσεις που είναι ήδη στο τραπέζι. Κάτω από αυτή την πίεση και ξέροντας το πόσο έχει προκαλέσει για να κάνει τον μάγκα χωρίς να του βγεί, ο δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε και άλλη επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες προσπαθώντας να γλιτώσει τα χειρότερα.

Ο Τούρκος δικτάτορας δεν συμπεριέλαβε στην επιστολή του την Ελλάδα και Κύπρο, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο και πάλι την Ευρώπη.

Στην επιστολή του ο Ερντογάν τόνισε ότι για την Τουρκία «Ο πρώτος στόχος είναι η δίκαιη και θεμιτή οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο δεύτερος είναι να εγγυηθούμε ίσα δικαιώματα και συμφέροντα για τους Τουρκοκύπριους όσον αφορά στους πόρους υδρογονανθράκων…».



Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

 


Για τις συζητήσεις μου με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Mike Pompeo, που ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στην Κρήτη, θα τις χαρακτήριζα εξαιρετικά επιτυχημένες. Διότι από μόνη της μία επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας -πόσω μάλλον όταν είναι η δεύτερη εντός 12 μηνών- αποτελεί πολιτικό γεγονός, όμως, ειδικά στο χρόνο που έγινε, με την ατζέντα που είχε και με το κλίμα που συνολικά τη χαρακτήρισε, πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντική. Παράγει αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα, έχει μεγάλη εθνική εμβέλεια και νομίζω ότι η Ελλάδα, συνολικά, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη από αυτή την επίσκεψη.

Έβλεπα μάλιστα και ένα αποχαιρετιστήριο tweet του Υπουργού Εξωτερικών, το οποίο ανήρτησε πριν από περίπου μισή ώρα, όπου αναφέρθηκε στην εξαιρετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς μας σχέσεις αυτούς τους 12 μήνες που μεσολάβησαν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης επίσκεψής του.

Και νομίζω ότι το θετικό αποτύπωμα για την χώρα μας αποδεικνύεται και από τον εκνευρισμό που το ταξίδι προκάλεσε στην απέναντι πλευρά, κάτι το οποίο θα πρέπει να σκεφτούν και όσοι το υποδέχθηκαν στην Αθήνα με αμηχανία, για να μην πω ενίοτε και με μικροψυχία.

Πιστεύω ότι τέτοιες στιγμές πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και υπεύθυνοι διότι από αυτές τις εξελίξεις, αν έχουμε μία θετική εξέλιξη στα εθνικά θέματα, δεν κερδίζει η κυβέρνηση, κερδίζει η Ελλάδα.

Και βέβαια στις συζητήσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη, συζητήθηκε η διμερής συνεργασία σε πολλούς τομείς. Στις συζητήσεις που είχαμε στην Κρήτη προφανώς κυριάρχησαν τα θέματα ασφάλειας. Υπήρξε απόλυτη συμφωνία ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο, αλλά και συμφωνία στην υποχρέωση που πρέπει να έχουν όλα τα μέλη να σέβονται, να σεβόμαστε όλοι μας, το Διεθνές Δίκαιο.

Σε αμυντικό επίπεδο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η παρουσία και μόνο του πιο σύγχρονου πλοίου του αμερικανικού στόλου, του USS Hershel Williams, στη Σούδα, την οποία και επέλεξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ως μόνιμη βάση ελλιμενισμού, λέει πολλά πράγματα για το μέλλον της αμυντικής μας συνεργασίας. Ενώ νομίζω ότι και σε διπλωματικό επίπεδο όσα ειπώθηκαν για την Ελλάδα ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή είναι πολύ σημαντικά.

Μην ξεχνάμε ότι προ ημερών ο κ. Pompeo ήταν και στην Κύπρο. Πιστεύω ότι υπάρχει μία πολύ ξεκάθαρη εικόνα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζωτικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία δεν είναι διατεθειμένες να απεμπολήσουν.

Και πιστεύω ότι η επίσκεψη αυτή ενισχύει και την εθνική μας γραμμή ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα ξεκινήσει αύριο. Εκεί θα εξεταστεί αναλυτικά η τουρκική συμπεριφορά και ελπίζω το μήνυμα προς την Άγκυρα να είναι απολύτως σαφές: Οι μονομερείς ενέργειες προκαλούν παρενέργειες, οι επιθετικές κινήσεις φέρνουν ανάλογες απαντήσεις, συνεπώς πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις, για το ζήτημα το οποίο μας χωρίζει με την Τουρκία, που δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η δική μας θέση είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη, το είπα και χθες, ότι έχει φτάσει πια η ώρα της διπλωματίας και είναι πια στο χέρι των γειτόνων μας να αποδείξουν έμπρακτα εάν όντως ειλικρινά επιθυμούν την αποκλιμάκωση και τον διάλογο. Διαφορετικά η Ευρώπη έχει και άλλους τρόπους να προστατεύσει τα συμφέροντά της, αλλά και την ευρύτερη ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.





Μαθήματα αργίες, σχολικές εορτές και Σάββατα για τις ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις

 



Με μαθήματα τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες, τα Σάββατα και αντί για εκδρομές θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλείας λόγω των καταλήψεων όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα από αύριο, Πέμπτη, στα σχολεία υπό κατάληψη θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η δήλωση της κυρίας Κεραμέως :


«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».



Η Γεννηματά αντί να κάνει την διαφορά, παρασύρεται από τον Τσίπρα που γελάει ο κόσμος μαζί του

 


Τις αντιπολιτευτικές κορώνες του Αλέξη Τσίπρα που το κόμμα του υποκινεί τις καταλήψεις σε βάρος των παιδιών μας, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά δείχνοντας στους ψηφοφόρους ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να ηγείται του ΚΙΝ.ΑΛ.

Δεν παίρνει παράδειγμα την κατάντια του Αλέξη Τσίπρα που τον ακούν πλέον λίγοι, και οι περισσότεροι γελάνε μαζί του, και προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση και η ίδια, απλά για να κάνει.

Κατηγόρησε η Φώφη Γεννηματά την κυβέρνηση, ότι παίζει κορώνα γράμματα υγεία και παιδεία.

«Έχασε έξι μήνες. Ουσιαστικά απούσα. Επέβαλε τον συνωστισμό. Μόνο μέτρο οι μάσκες γίγαντες, φιάσκο για το οποίο κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη.Τώρα επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές, για να καλύψει τα δικά της λάθη», αναφέρει σε δήλωσή της για να κάνει ότι υπάρχει. 

«Ο αυταρχισμός του υπουργείου, δίνει τροφή σε όσους επιθυμούν την ένταση στα σχολεία. Εμείς θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Με 15 παιδιά ανά τμήμα. Συνεργασία με τους δήμους για περισσότερες αίθουσες. Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας. Μείωση της ύλης και εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας για το κρίσιμο διάστημα. Εφαρμογή επικουρικά της εξ αποστάσεως διδασκαλίας», εξηγεί. 

«Μέτρα τώρα . Ουσία και όχι απουσία», τονίζει η κ. Γεννηματά για να καταλήξει πως «οι αντιφάσεις και οι καθυστερήσεις σας κ. Μητσοτάκη, κλονίζουν την εμπιστοσύνη και τροφοδοτούν αρνήσεις και αντιδράσεις, σε βάρος της δημόσιας υγείας». 



416 νέα κρούσματα, 5 νεκροί

 



Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, καθώς, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι νέοι ασθενείς είναι 416 και οι νεκροί πέντε περισσότεροι.

Τα 55 από τα κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός τους είναι 18.123, εκ των οποίων το 56,1% άνδρες.

Τα 2.898 (16%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.479 (41,3%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς, η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών, οι 19 (24,1%) είναι γυναίκες. To 88,6% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αντιθέτως, 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Με τους πέντε νέους καταγεγραμμένους θανάτους, τα θύματα είναι πλέον 388 συνολικά στη χώρα, οι 143 (36,9%) ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ : Να σταματήσουν αμέσως οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

 


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζήτησε χθες Τρίτη, με ομόφωνη δήλωση που δημοσιοποίησε, αντίτυπα της οποίας περιήλθαν στην κατοχή διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Διαπραγματεύσεις»

Οι πολύνεκρες μάχες στον θύλακα διανύουν την τρίτη ημέρα ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και αυτονομιστές οι οποίοι υποστηρίζονται από την Αρμενία.

Τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ εκφράζουν την «υποστήριξή τους στην έκκληση που απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας» του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «στα δύο μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες, να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις και να ξαναρχίσουν δίχως καθυστέρηση εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις», αναφέρεται στη δήλωση.

Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας διεξήχθη κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών χωρών μελών του (Βέλγιο, Εσθονία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Τα κράτη μέλη «καταδικάζουν σθεναρά την καταφυγή στη βία» και «εκφράζουν θλίψη για την απώλεια των ζωών αμάχων», προστίθεται στο κείμενο, και τονίζεται η «ανησυχία» του ΣΑ για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για «στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας» κατά μήκος της αποκαλούμενης γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Ομάδα του Μινσκ

Στο σύντομο κείμενο εκφράζεται ακόμη η «πλήρης υποστήριξη» του Συμβουλίου στον «κεντρικό ρόλο των συμπροέδρων (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία) της Ομάδας του Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)» και γίνεται έκκληση «στα μέρη να συνεργαστούν στενά μαζί τους» ώστε να υπάρξει «επείγουσα επανέναρξη του διαλόγου, χωρίς προαπαιτούμενα».

Σύμφωνα με διπλωμάτες, το κείμενο που εγκρίθηκε έπειτα από συνεδρίαση διάρκειας περίπου μιας ώρας πρότειναν στο ΣΑ οι τρεις χώρες οι οποίες συμπροεδρεύουν στη λεγόμενη Ομάδα του Μινσκ, γεγονός που επιτάχυνε τη διαδικασία.

Από την Κυριακή, αυτονομιστές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίοι υποστηρίζονται στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά από την Αρμενία, συγκρούονται με στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν.

Οι μάχες είναι οι πλέον πολύνεκρες από το 2016, με αναλυτές να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να οδηγήσουν σε γενικευμένη σύρραξη και αποσταθεροποίηση του νότιου Καυκάσου.

ΑΠΕ

Πηγή



Δεν φταίνε μόνο το υπουργείο υγείας και ΚΕΔΕ για τις μάσκες αλλά και οι κατασκευαστές που δεν φέρθηκαν επαγγελματικά

 


Όσοι κατασκεύασαν τις μάσκες δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αντίθετα έχουν τεράστια ευθύνη γιατί δεν φέρθηκαν επαγγελματικά.

Το μπαλάκι των ευθυνών συνεχίζεται για τις διαστάσεις των μασκών, και για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους, μετά το Υπουργείο Υγείας, και την ΚΕΔΕ ευθύνη έχουν και οι κατασκευαστές των μασκών που ενώ πήραν τις λάθος διαστάσεις, δεν έφτιαξαν ένα δείγμα για το δουν πριν συνεχίσουν, και εάν ήταν λάθος να ειδοποιήσουν σαν σοβαροί επαγγελματίες τους υπεύθυνους πριν κατασκευάσουν εκατοντάδες χιλιάδες και πάρουν τα λεφτά.

Το ερώτημα είναι κανένας δεν κοίταξε τι κατασκεύαζε; Σε κανένα δεν έκανε εντύπωση το μέγεθος; Η αδιαφόρησαν εσκεμμένα για να πάρουν διπλή δουλειά; Αυτά θα πρέπει να ερωτηθούν και να απαντηθούν από τους επαγγελματίες.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το μπαλάκι των ευθυνών για τις διαστάσεις που δόθηκαν, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα παραδώσει σήμερα στην υπηρεσιακή γενική γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κα Γεωργία Βαλατσού τις νέες προδιαγραφές για τις μάσκες που θα μοιραστούν στα σχολεία.

Με τη σειρά της η κα Βαλατσού θα ενημερώσει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κο Δημήτρη Παπαστεργίου. Όπως είναι γνωστό η Κεντρική Ένωση των Δήμων έχει αναλάβει την ευθύνη για την παραγωγή των μασκών που μοιράζονται στα σχολεία.



Σπείρα ανηλίκων κυρίως Αλβανών σκορπούσε τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας

 


Στην συμμορία στην οποία εμπλέκονταν και ανήλικοι οι οποίοι έκαναν ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από μεγάλη επιχείρηση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Τέσσερις από τους συλληφθέντες συμμετείχαν σε αιματηρό επεισόδιο μεταξύ μαθητών που έγινε το καλοκαίρι στου Ζωγράφου και σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν συλληφθεί 26 άτομα. Πρόκειται για 22 Αλβανούς και 4 Έλληνες.(19 ανήλικοι και 7 ενήλικες)

Οι αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται πίσω από αιματηρές ληστείες, κλοπές διακίνηση ναρκωτικών σε πλατείες και ξυλοδαρμούς. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 8 περιπτώσεις ληστειών.

Οι ανήλικοι δρούσαν εδώ και αρκετούς μήνες κυρίως στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, τον Άγιο Παντελεήμονα και το Θησείο.



Τρεις εβδομάδες μετά την προφυλάκιση ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζητάει αποφυλάκιση

 


Ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση της προσωρινής κράτησης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, και ο γιος του ιδρυτή της Folli Follie ζητάει να αποφυλακιστεί.

Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από την προφυλάκισή του και το αίτημα κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie και γιος του ιδρυτή της, με την προσφυγή του επιχειρεί να αντικρούσει τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η προφυλάκισή του από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα μετά την απολογία του. Υποστηρίζει μάλιστα πως αν αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δεν θα διαπράξει νέα αδικήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς πλέον έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ενώ έχει αποχωρήσει και από τη Folli Follie που πλέον διοικείται από διορισμένη διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, κατηγορούνται για πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.



Ποιες επιχειρήσεις θα πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο τον Σεπτέμβριο

 


Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες προσδιορίζουν τους ΚΑΔ των πληττόμενων από τον κορωνοϊό επιχειρήσεων που μπορούν να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο για τον μήνα Σεπτέμβριο είτε υποχρεωτικά είτε προαιρετικά μετά από συμφωνία μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή.

Προαιρετική μείωση ενοικίου κατά 30% 

Σύμφωνα με την απόφαση,οι παρακάτω ΚΑΔ μπορούν να συμφωνήσουν με τον εκμισθωτή για μείωση ενοικίου κατά 30%.

ΚΑΔ     Περιγραφή

47.51     Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.71     Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από λιανικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξαρτημάτων ρουχισμού και άλλων ειδών από γουνόδερμα (εκτός καλυμμάτων κεφαλής) (47.71.71.27) και λιανικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξαρτημάτων ρουχισμού από γουνόδερμα (47.71.71.34)

47.72     Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.75     Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.76.77     Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών και σπορών

47.77     Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.19.10.03     Εκμετάλλευση πολυκαταστημάτων (υπεραγορών)

47.19.10.05     Λιανικό εμπόριο διαφημιστικών ειδών (μπρελόκ, μπλουζών, αναπτήρων, στυλό κ.λπ.)

47.19.10.08     Λιανικό εμπόριο ειδών δώρων γενικά

47.78.86     Λιανικό εμπόριο άλλων μη εδώδιμων καταναλωτικών προϊόντων π.δ.κ.α.

47.78.89     Λιανικό εμπόριο μη εδώδιμων μη καταναλωτικών προϊόντων π.δ.κ.α., εκτός από Λιανικό εμπόριο διάφορων τουριστικών και λοιπών παρόμοιων ειδών λαϊκής τέχνης (47.78.89.04)

47.81     Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

47.82     Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

47.89     Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορέ

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων, ενώ σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 40% στα ενοίκια

Αντίστοιχα, οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που δικαιούνταιτην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 είναι οι παρακάτω: 

ΚΑΔ              Περιγραφή

01.49.19.02     Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (αλεπούς, μινκ, μυοκάστορα, τσιντσιλά και άλλων)

01.49.3     Παραγωγή ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργαστων προβιών και δερμάτων

14.20     Κατασκευή γούνινων ειδών

15.11     Κατεργασία και δέψη δέρματος κατεργασία και βαφή γουναρικών

33.16     Επισκευή και συντήρηση αεροσκαφών και διαστημόπλοιων

46.42.11.27     Χονδρικό εμπόριο δεψασμένων η κατεργασμένων γουνοδερμάτων

46.42.11.29     Χονδρικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξαρτημάτων ρουχισμού και άλλων ειδών από γουνόδερμα (εκτός από καλύμματα κεφαλιού)

46.42.11.40     Χονδρικό εμπόριο ημιετοίμων γουναρικών

46.42.11.58     Χονδρικό εμπόριο αποκομμάτων γουναρικών

46.90.10.06     Χονδρικό εμπόριο διάφορων τουριστικών και λοιπών παρόμοιων ειδών λαϊκής τέχνης

47.71.71.27     Λιανικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξαρτημάτων ρουχισμού και άλλων ειδών από γουνόδερμα (εκτός καλυμάτων κεφαλής)

47.71.71.34     Λιανικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξαρτημάτων ρουχισμού από γουνόδερμα

47.78.89.04     Λιανικό εμπόριο διάφορων τουριστικών και λοιπών παρόμοιων ειδών λαϊκής τέχνης

47.99     Άλλο λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων, υπαίθριων πάγκων ή αγορών

49.31     Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών

49.39     Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.

50.10     Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών

50.30     Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών

51.10     Αεροπορικές μεταφορές επιβατών

51.21     Αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων

52.21.29.02     Υπηρεσίες οδηγού λεωφορείου (μη εκμεταλλευτή)

52.21.29.03     Υπηρεσίες πώλησης εισιτηρίων αστικών χερσαίων συγκοινωνιακών μέσων από τρίτους, λιανικά

52.21.29.04     Υπηρεσίες πώλησης εισιτηρίων αστικών χερσαίων συγκοινωνιακών μέσων από τρίτους, χονδρικά

52.21.29.05     Υπηρεσίες πώλησης εισιτηρίων υπεραστικών χερσαίων συγκοινωνιακών μέσων από τρίτους

52.22     Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές

52.23     Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές

55.10     Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

55.20     Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

55.30     Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα

55.90.13     Υπηρεσίες κλιναμαξών (βαγκόν-λι) και υπηρεσίες ύπνου σε άλλα μεταφορικά μέσα

55.90.19     Άλλες υπηρεσίες καταλύματος π.δ.κ.α.

56.10     Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά

56.21     Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις

56.29     Άλλες υπηρεσίες εστίασης, με εξαίρεση τις Υπηρεσίες γευμάτων που παρέχονται από στρατιωτικές τραπεζαρίες (56.29.20.01), Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες εργοστάσιων ή γραφείων (56.29.20.03), Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (56.29.20.04), Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια (56.29.20.05)

56.30     Δραστηριότητες παροχής ποτών, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά

59.11     Δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων

59.12     Δραστηριότητες συνοδευτικές της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων

59.13     Δραστηριότητες διανομής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων

59.14     Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών

74.20     Φωτογραφικές δραστηριότητες

74.30     Δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας

77.11     Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων

77.21     Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών

77.29     Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης

77.34     Ενοικίαση και εκμίσθωση εξοπλισμού πλωτών μεταφορών

77.35     Ενοικίαση και εκμίσθωση εξοπλισμού αεροπορικών μεταφορών

77.39.13     Υπηρεσίες ενοικίασης και χρηματοδοτικής μίσθωσης μοτοσικλετών και τροχόσπιτων

77.39.19.03     Υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού εκθέσεων

79.11     Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων

79.12     Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών

79.90     Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες

82.30     Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων

85.51     Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση

85.52     Πολιτιστική εκπαίδευση

88.10     Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία, με εξαίρεση τις Υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10), καθώς και τις Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11).

90.01     Τέχνες του θεάματος

90.02     Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος

90.03     Καλλιτεχνική δημιουργία

90.04     Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες

91.02     Δραστηριότητες μουσείων

91.03     Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών

92.00.11     Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού

93.11     Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων

93.12     Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων

93.13     Εγκαταστάσεις γυμναστικής

93.19     Άλλες αθλητικές δραστηριότητες

93.21     Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων

93.29     Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας

94.99.16.01     Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων

96.04     Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία, εκτός από υπηρεσίες διαιτολογίας (96.04.10.01) και Υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού άσκησης, αισθητικής και δίαιτας) (96.04.10.02)

96.09.19.16     Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κ.λπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις

Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παροχή επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης αποκλειστικά προς και για ξενοδοχειακά\καταλύματα

Καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και των αερολιμένων της επικράτειας, όπως και τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών ανά την επικράτεια.

 


Πηγή





debate Τραμπ και Μπάιντεν - Σκληρές εκφράσεις Ο "χαζός" και ο "χειρότερος πρόεδρος"

 


Πρώτο debate ανάμεσα στους Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν ενόψει των αμερικανικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, με βαριά λόγια ο ένας στον άλλο.

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/09) - ώρα Ελλάδος - το πρώτο debate ανάμεσα στους Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

Οι δύο υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν ούτε χειραψία.

Οι θεματικές στις οποίες κλήθηκαν να τοποθετηθούν Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν τα ξημερώματα της Τετάρτης είναι: "Τα πεπραγμένα Τραμπ και Μπάιντεν", "Το ανώτατο δικαστήριο", Η Πανδημία", "Η Οικονομία", "Φυλετικοί διαχωρισμοί και βία στις πόλεις", "Η ακεραιότητα των εκλογών".

«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι ψεύτης», «δεν υπάρχει ίχνος ευφυίας πάνω σου»: Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξαν σκληρά λόγια στο πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, ενώ ξέσπασε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε να τον διακόπτει, πράγμα που ο μεγιστάνας συνηθίζει να κάνει στις δημόσιες εμφανίσεις του, παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις του συντονιστή να αφήσει τον αντίπαλό του να εκφραστεί: «Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπε μου;».

Αντικρούοντας κατηγορίες του Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «σοσιαλιστικό» το σχέδιο των Δημοκρατικών για την υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν αντέτεινε πως «όλος ο κόσμος ξέρει πως όσα είπε [ο αμερικανός πρόεδρος] ως εδώ είναι απλούστατα όλα ψέματα. Αλλά δεν ήρθα εδώ για να σας δείξω τα ψέματά του. Το ξέρει όλος ο κόσμος ότι είναι ψεύτης».

«Ο άνθρωπος δεν ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει», συνέχισε.

Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο ήδη πριν από το ντιμπέιτ στο Οχάιο και οι τόνοι ανέβηκαν επανειλημμένα, με τον ένα υποψήφιο να μιλάει συχνά πάνω στον άλλο.

Ο αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε επίσης επί προσωπικού εναντίον του Μπάιντεν, λέγοντας ιδίως «δεν υπάρχει ίχνος ευφυίας πάνω σου» και κατηγορώντας τον κεντρώο πολιτικό πως είναι «μαριονέτα της ριζοσπαστικής αριστεράς» που επιμένει να βλέπει μέσα στο Δημοκρατικό κόμμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Δημοκρατικό αντίπαλό του πως είναι «μαριονέτα» της «ριζοσπαστικής αριστεράς».

«Η ριζοσπαστική αριστερά σε χειραγωγεί σαν μαριονέτα», είπε εξαπολύοντας μια από τις πολλές σφοδρές επιθέσεις του κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ο Τραμπ.

Υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν θα αποδεικνυόταν αδύναμος μπροστά στην εγκληματικότητα και τη βία εάν εκλεγόταν στον Λευκό Οίκο.

«Δεν θες να πεις τίποτα για τον νόμο και την τάξη», επέμεινε απευθυνόμενος στον πρώην αντιπρόεδρο, ο οποίος ανήκει στην κεντρώα πτέρυγα του Δημοκρατικού κόμματος επί δεκαετίες.

"Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική"

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν είπε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι «τα έκανε θάλασσα» κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική, έλα τώρα», είπε ο Μπάιντεν, εμφανώς απαυδισμένος διότι ο μεγιστάνας τον διέκοπτε συνεχώς.

«Τα έκανε θάλασσα», είπε μερικά λεπτά αργότερα ο πρώην αντιπρόεδρος, αναφερόμενος στην αμερικανική οικονομία και ειδικότερα στη βιομηχανία. Κατηγόρησε τον Τραμπ πως δεν έκλεισε καλές συμφωνίες για το εμπόριο, μολονότι υποσχόταν ότι θα «διόρθωνε» τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με άλλα κράτη στην προεκλογική του εκστρατεία το 2016.

«Έκανε ελάχιστα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

"Καρφιά" Τραμπ για τον γιο του Μπάιντεν

Μια από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Τζο Μπάιντεν αφορούσε ότι ο γιος του είχε αναλάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, με τη συζήτηση να εκτραχύνεται πολύ γρήγορα και τους δύο άνδρες να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για νεποτισμό και αδιαφάνεια.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο ότι ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του άλλοτε αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, υπήρξε μέλος του ΔΣ της Μπουρίσμα, ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, κάτι που χαρακτήρισε τεκμήριο διαφθοράς.

«Δεν είναι αλήθεια αυτό», απάντησε ο Μπάιντεν, «ο γιος μου δεν έκανε τίποτα κακό» στην εταιρεία αυτή, πρόσθεσε προτού αντεπιτεθεί στον Τραμπ διότι μέλη της οικογένειάς του ανέλαβαν ρόλους στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο υποψήφιοι διέκοψαν επανειλημμένα ο ένας τον άλλο, αναγκάζοντας εντέλει τον συντονιστή να επέμβει ανεβάζοντας πολύ τον τόνο της φωνής του.

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο αρχηγό του κράτους πως είναι «το κανίς» του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είναι το κανίς του Πούτιν. Αρνείται να πει το παραμικρό για τα πριμ που δίνονταν προκειμένου να σκοτώνονται αμερικανοί στρατιώτες», υποστήριξε ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας και κυβερνητικούς αξιωματούχους, πράκτορες της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών προσέφεραν χρήματα σε μαχητές «προσκείμενους στους Ταλιμπάν» για να σκοτώνουν αμερικανούς στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας, όπως κατόπιν και οι αφγανοί ισλαμιστές αντάρτες, διέψευσαν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αυτά.

Τραμπ: Υπόνοιες για νοθεία στις εκλογές

Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ενδέχεται να μη γίνει γνωστό παρά μόνο αφού περάσουν «μήνες», εξαιτίας των επιστολικών ψήφων, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Θα γίνει νοθεία, εκλογικές «απάτες που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ», πέταξε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος διατείνεται εδώ κι εβδομάδες, χωρίς να παρουσιάζει κανένα στοιχείο που να το τεκμηριώνει, ότι οι επιστολικές ψήφοι ενδέχεται να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα.

«Μπορεί να μην ξέρουμε» το αποτέλεσμα προτού «περάσουν μήνες», επέμεινε.

Στη συνέχεια, παρότι ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθεί, ο ένοικος του Λευκού Οίκου απέφυγε να πράξει το ίδιο.

"Πράσινες" υποσχέσεις από τον ΜπάιντενΟ υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε κατά τη διάρκεια του debate ότι εάν κερδίσει την 3η Νοεμβρίου, θα επανεντάξει τη χώρα στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

«Θα επανενταχθούμε στη συμφωνία του Παρισιού», εξήγγειλε ο Μπάιντεν, παρουσιάζοντας παράλληλα διαστάσεις του σχεδίου του για την οικοδόμηση κτιρίων φιλικότερων προς το περιβάλλον και τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το σχέδιο αυτό «όχι μόνο δεν θα κοστίσει σε κόσμο τη δουλειά του, αλλά θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας», διαβεβαίωσε υποσχόμενος «νέες υποδομές» που θα είναι «πράσινες».

Ο Μπάιντεν είπε πως οι ΗΠΑ έχουν «σοβαρό πρόβλημα» εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αναφέροντας στις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και άλλα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Προβλέπονται άλλα δύο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία, την 15η και την 22η Οκτωβρίου, στο Μαϊάμι (Φλόριντα) και στο Νάσβιλ (Τενεσί).