Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Κωνσταντοπούλου: Την διαμαρτυρία φοβούνται μόνο οι έκπτωτες κυβερνήσεις



Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα -  «Υπήρξε αριστοτεχνική εξαπάτηση και σε εμένα αλλά στο λαό»

«Κακούργημα» συνιστά η εκποίηση του Ελληνικού, σύμφωνα με την επικεφαλής της «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «το τίμημα είναι άκρως επιζήμιο για το κράτος».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «υπήρξε αριστοτεχνική εξαπάτηση και σε εμένα αλλά στο λαό από τον Τσίπρα, πίστεψε πολύς κόσμος σε αυτά που έλεγε αλλά δυστυχώς δε τα υλοποίησε».

Σχετικά με την επίθεση κυβερνητικών στελεχών κατά της πρωτοβουλίας «Παραιτηθείτε», ανέφερε, μιλώντας, την εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει» στο κανάλι «Ε», πως «είναι θλιβερό για κάθε κυβέρνηση να μην ανέχεται την διαμαρτυρία». 

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως οι κυβερνήσεις που φοβούνται την διαμαρτυρία είναι κυβερνήσεις έκπτωτες. 

«Είναι προκλητικό αυτό που λέει η κυβέρνηση για το κίνημα και κακώς έγιναν οι δηλώσεις από τον Φίλη», πρόσθεσε.

Η κ.Κωνσταντοπούλου είπε, επίσης, ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» θα συμπορευτεί με δυνάμεις που έχουν τον ίδιο σκοπό με το κόμμα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν συζητήσεις με Λαφαζάνη και Βαρουφάκη.

Για το θέμα της δραχμής η κ.Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι κανένα νόμισμα δεν μπορεί να εγγυηθεί την δημοκρατία.«Πρωταρχικός στόχος είναι η αποκατάσταση του πολιτεύματος και κανένα οικονομικό μοντέλο δεν εγγυάται την δημοκρατία» υπογράμμισε η κ.Κωνσταντοπούλου.

Όσο αφορά τον εκλογικό νόμο η κ.Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «ζούμε σε εποχή κατάλυσης του συντάγματος και της δημοκρατίας,με την δράση των 3 θεσμικών προσώπων,πρόεδρος της δημοκρατίας,πρωθυπουργός και πρόεδρος της βουλής να είναι δράση καθεστωτική και πρέπει να ελεγχθούν και οι τρεις»


Πηγή : protothema.gr


Σοκ στη Βραζιλία: 42χρονος βίασε, σκότωσε και ξερίζωσε την καρδιά 10χρονης



Αρχικά, οι βραζιλιάνικες αρχές υπέθεσαν πως επρόκειτο για μία δολοφονία μετά από απαγωγή και μη καταβολή λύτρων. Πολύ γρήγορα, ωστόσο, αποδείχτηκε πως ο θάνατος της 10χρονης Ραϊάνα Απαρεσίδα Καντίδα (Raiana Aparecida Candida) ήταν πολύ πιο βίαιος και νοσηρός απ’ό,τι είχαν διανοηθεί και οι πιο εξοικειωμένοι, με άγρια εγκλήματα, αστυνομικοί της έρευνας.

Ο θύτης της, ο 42χρονος Jairo Lopes, άρπαξε τη 10χρονη καθώς γύριζε σπίτι της από το σχολείο. Τη βίασε, τη σκότωσε και της ξερίζωσε την καρδιά - την οποία έθαψε σε μικρή απόσταση από το πτώμα της μικρής.

Οι αρχές ήρθαν στα ίχνη του Λόπες, μετά από πληροφορίες πως την εβδομάδα πριν από την εξαφάνιση του παιδιού, είχε εμφανιστεί στο σπίτι της, δήθεν αναζητώντας δουλειά.

«Λίγες ημέρες πριν την εξαφάνιση της Ραϊάνα, εμφανίστηκε, είπε πως το ονομαζόταν Ρομπέρτο και ζήτησε να μιλήσει στον πατέρα της. Ο παππούς της είπε πως δεν ήταν σπίτι. Εκείνος έμεινε, συνέχισε να μιλάει για λίγο με τον παππού της, κάπνισε ένα τσιγάρο και είπε πως ψάχνει για δουλειά», δήλωσε σε τοπικά μέσα μία θεία της μικρής. 

Μετά από πενθήμερο ανθρωποκυνηγητό, ο 42χρονος εντοπίστηκε να κρύβεται σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, κοντά στο σημείο όπου είχε θάψει το 10χρονο θύμα του. Χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο από την περιοχή, αφού ένας εξαγριωμένος όχλος περίπου 500 ντόπιων επεχείρησε να τον λιντσάρει.

Στην αρχή, επέμενε για την αθωότητά του. Στη συνέχεια, ωστόσο, αναγκάστηκε να ομολογήσει.


Πηγή: cnn.gr


Έκραξαν τον Κατρούγκαλο στο Ηράκλειο - Με αντικυβερνητικά συνθήματα και... γιούχα η “υποδοχή” του Υπουργού



Μετά την Καλάματα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Υπουργός Εργασίας βρέθηκε στο νησί όπου τα... άκουσε από συγκεντρωμένους που έδειξαν με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια τους για τη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης...

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι φορέων επιφύλαξαν "θερμή υποδοχή" στον Υπουργό Εργασίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατα της μνημονιακής πολιτικής: "Εεε, ωωω πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω" ήταν ένα από αυτά...

Ακολούθησαν αποδοκιμασίες και γιούχα...


Ενδεικτικό του... κλίματος ήταν το γεγονός ότι μόλις ο κ. Κατρούγκαλος πλησίασε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τού άπλωσε το χέρι να τον χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, επιδεικτικά, απέφυγε να σφίξει το χέρι του Υπουργού.



Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ.Κατρούγκαλος έκανε λόγο για "μαύρη πληροφόρηση" αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης, και για ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των μέτρων που θα φέρουν άνοδο της οικονομίας, όπως ισχυρίστηκε.


Για την ανεργία, παραδέχτηκε πως είναι πολύ υψηλή, αλλά είπε ότι στόχος των μέτρων είναι η μείωσή της.

Ερωτώμενος για το κίνημα "#Παραιτηθείτε", ο κ.Κατρούγκαλος έκανε λόγο για κάποιους οι οποίοι ενώ παλαιότερα λοιδορούσαν τα κινήματα, τώρα θέλουν οι ίδιοι να γίνουν "κατσαρολάκηδες"...

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου
Νωρίτερα, απο την Λότζια ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Ηράκλειο ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου καλοσωρίζοντας τον κ.Κατρούγκαλο, τον κάλεσε να συμβάλλει στην λήψη μέτρων που να μειώνουν τις επιπτώσεις των "μνημονίων" για τους ασθενέστερους.


Ο Δήμαρχος και ο Υπουργός συζήτησαν σε θετικό κλίμα για εργασιακά θέματα και ειδικότερα για θέματα προσλήψεων και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου. 

Εκτός από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό και τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.κ.  Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Απόλλωνας Φιλιππής , ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Παυλιδάκης και η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Καλουδιώτη

Ο Υπουργός Εργασίας θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ απόψε στις 8:00 μ.μ στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου με θέμα: «Τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις» 


Πηγή: flashnews.gr, newsit.gr


'Ερευνα: Το 15% των Ελλήνων μεταξύ 18-34 ετών περιμένουν ότι θα δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν




Τις ανησυχίες που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, την κατάσταση στα εργασιακά και το γενικότερο κακό κλίμα φαίνεται πως αντικατοπτρίζει η θέση της Ελλάδας σε κατάταξη γραφήματος του Statista για τους «millennials» (18-34 ετών) που θεωρούν ότι θα εργάζονται μέχρι να πεθάνουν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αναφορά/ μελέτη του Manpower Group, σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλοί (πάνω από τους μισούς- γύρω στο 60%) από τους νεαρούς ενήλικες αυτού του ηλικιακού γκρουπ θεωρούν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και μετά τα 65, ενώ το 12% πιστεύουν ότι θα δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν.

Το επίπεδο απαισιοδοξίας πάνω στο συγκεκριμένο αυτό θέμα είναι πιο έντονο στην Ιαπωνία, με το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 37%. Ακολουθεί η Κίνα, με 18% και αμέσως επόμενη είναι η Ελλάδα, με 15%. Μετά βρίσκει κανείς τον Καναδά, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Μεξικό και (τελευταία) την Ισπανία, όπου το ποσοστό βρίσκεται στο 3%).


You will find more statistics at Statista

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία και για το πόσο σκληρά δουλεύουν οι millennials σε σχέση με τις άλλες γενιές, καθώς δείχνουν ότι δουλεύουν σκληρότερα και περισσότερο: Το 73% εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα, σχεδόν το 1/4 πάνω από 50. Στην Ινδία φτάνουν τις 52 ώρες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στις 47 ώρες την εβδομάδα.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Χρήστος Κέλλας: Η Υγεία έχει διαλυθεί!



«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέλυσε και την Υγεία», καταγγέλλει ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας αναφερόμενος στις δωρεές υλικών, την ανύπαρκτη ΠΦΥ και τους απλήρωτους παρόχους υγείας…

Ο κ. Κέλλας αναφέρει ότι "έκπληκτη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες όσα πρωτοφανή διαδραματίζονται στο χώρο της υγείας. Ασθενείς να κάνουν δωρεές υλικών στα νοσοκομεία. Προσωπικό απλήρωτο επί μήνες και με συμβάσεις ‘’πρωτοφανείς’’. Γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φυσιοθεραπευτές για πρώτη φορά επί 6 συνεχείς μήνες απλήρωτοι και να απειλούνται εάν αντιδράσουν.

‘’Προειδοποιητικές’’ μετακινήσεις εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ επειδή αντιδρούν σε ρουσφετολογικές μεταθέσεις. Τμήματα δημοσίων νοσοκομείων να κλείνουν για πρώτη φορά. Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανύπαρκτη. Έλλειψη κλινών Μ.Ε.Θ. λόγω κακών χειρισμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υποχρηματοδότηση, χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και νοσοκομεία χωρίς διοικητές είναι οι βασικές αιτίες. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και ο ελληνικός λαός θα υφίσταται τις τραγικές συνέπειες".

Και καταλήγει την κριτική του διαπιστώνοντας ότι "η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διέλυσε και την Υγεία".




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κράζει την κυβέρνηση: "Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η συνταγματική Αναθεώρηση"



Ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης μπορεί να μπήκε στη Βουλή από σπόντα, αλλά όπως φαίνεται δεν σκοπεύει να μην δημιουργεί πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης με κείμενό του που ανέβασε στηην ιστοσελίδα των 53 κατηγορεί την κυβέρνηση πως μπροστά στα προβλήματα των πολιτών, η συνταγματική αναθεώρηση που σχεδιάζει είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Ουσιαστικά ο κ. Κυρίτσης αφήνει αιχμές πως με τη συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι των πολιτών που ταλαιπωρούνται από τα οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως έχει τρωθεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης και πως οι επιτυχίες της δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιες από τους πολίτες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΟ SITE ΤΩΝ 53

Το άρθρο του Γιώργου Κυρίτση ακολουθεί:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κατορθώσει να παραμείνει στην εξουσία, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα και για τις λαϊκές τάξεις στην Ελλάδα και για τις δυνάμεις της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά ή τουλάχιστον όσο καλά θα μπορούσαν να πηγαίνουν. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά υπάρχουν και υποκειμενικές αδυναμίες τις οποίες δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε. Η Ελλάδα είναι χώρα με μικρό στρατηγικό βάθος, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να παραχωρεί έδαφος επί μακρόν για να κερδίσει χρόνο – δεν είναι Ρωσία με Ναπολέοντα ούτε ΕΣΣΔ στον Β΄ ΠΠ. Αυτό η κυβέρνηση πρέπει να το έχει στο μυαλό της.

Η συγκυρία του 2015 δεν έχει καμία σχέση με αυτή του 2016. Επιγραμματικά και ενδεικτικά μπορεί να αναφέρει κανείς ότι: Ενώ πέρυσι η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για καθαρά πολιτικούς λόγους επιδιωκόταν από τους δανειστές να αποτύχει, φέτος ήδη εδώ και δύο μήνες, ο πιο «σκληρός παίκτης» δηλ. ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει καθησυχάσει δημοσίως ότι «δεν προβλέπεται ελληνική κρίση». Η αλλαγή στάσης έχει να κάνει με το ότι, ενώ πέρυσι έπρεπε «να γδάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανεμίζουν το τομάρι του στους Podemos», φέτος οι ίδιοι έκριναν ότι δεν υπάρχει περιθώριο αποσταθεροποίησης στην ευρωζώνη. Το προσφυγικό, το Brexit, η κατάσταση στη Γαλλία, οι ισπανικές εκλογές, η διάσταση με το ΔΝΤ δημιούργησαν μια νέα συνθήκη, έστω προσωρινή, την οποία η Αθήνα θα μπορούσε να έχει διαβάσει πιο δυναμικά και να μη σκέφτεται υπό το σοκ της περυσινής εξέλιξης. Παραδείγματος χάριν, η ιταμή απαίτηση των δανειστών για αμνήστευση των μη Ελλήνων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ έπρεπε να έχει καταγγελθεί με έμφαση και σε υψηλό επίπεδο ως αποικιακού τύπου επιβολή ετεροδικίας σε κράτος-μέλος. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την απάντηση των θεσμών, λίγες εβδομάδες πριν το βρετανικό δημοψήφισμα.

Επίσης, ενώ πέρυσι η νέα τότε κυβέρνηση είχε μια πρωτοφανή λαϊκή υποστήριξη, φέτος η αξιοπιστία της έχει τρωθεί με αποτέλεσμα ακόμα και οι επιτυχίες της – που αναμφισβήτητα υπάρχουν‒ να μην αναγνωρίζονται ως τέτοιες, ιδίως από τις κοινωνικές τάξεις και τα κοινωνικά στρώματα που θέλει να εκφράσει. Οι λόγοι για τους οποίους η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει μειωθεί είναι η αποτυχία της να αντισταθεί στην επικοινωνιακή υπεροπλία του αντίπαλου μπλοκ, η ενοχική στάση και συμπεριφορά των στελεχών της αλλά και του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, η απουσία αφήγησης που να αφορά τις κοινωνικές της αναφορές και η αντικατάσταση της ανάλυσης με τα εργαλεία της Αριστεράς από μια θολή αναπτυξολογία που συγκινεί μόνον όσους εκ των αντιπάλων της έχουν πειστεί ότι η παρούσα κυβέρνηση θα παραμείνει επί μακρόν.

Το είδος της ανάπτυξης που υποχρεώνεται σήμερα η κυβέρνηση να επιδιώξει, εάν δεν συνοδευτεί από παράπλευρα άμεσα οφέλη για τα λαϊκά στρώματα, είναι δώρον άδωρο. Η αφήγηση πρώτα να μεγαλώσει η πίττα και μετά να διανεμηθεί είναι τόσο νεοφιλελεύθερη αντίληψη –τρικλ ντάουν εκονομικς‒ που έχει καταγγελθεί ακόμα και από το ΔΝΤ. Το αίτημα της αναδιανομής σε μια χώρα με τόσο μαύρο συσσωρευμένο πλούτο, δεν μπορεί παρά να είναι σημαία για μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι τόσο μεγάλα που καμία θεσμική τομή, ιδίως στη σφαίρα της «υψηλής πολιτικής», δεν μπορεί να τα επηρεάσει ή έστω να τα διασκεδάσει. Πρωτοβουλίες όπως η συνταγματική αναθεώρηση είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Μια χαρούλα είναι το Σύνταγμα, τηρουμένων των αναλογιών και συσχετισμό για προοδευτική αναθεώρηση δεν έχουμε, κινδυνεύουμε να πάμε προς τα πίσω και μάλιστα σε καταστάσεις προ του 1986 ή να κληθούμε να συνταγματοποιήσουμε νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες. Αν ρωτήσει κανείς έναν εργαζόμενο στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα αν θέλει αναθεώρηση του Συντάγματος θα σου πει «νταξει, οκ, αλλά προτιμάω να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Επιθεώρηση Εργασίας».

Επί χρόνια ο συριζαϊκός διάλογος περιστρεφόταν γύρω από την εμπειρία της Λατινικής Αμερικής με την ιδιαιτερότητα μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση να αντλεί έμπνευση από αριστερές δυνάμεις που ήταν στην κυβέρνηση. Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση δεν φαίνεται να βγάζει τα δύο βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την κυβερνητική εμπειρία στη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία και την Αργεντινή, κυρίως τις δύο πρώτες: 1. Οι κυβερνήσεις της Αριστεράς πολεμιούνται από το σύστημα αστική αντιπολίτευση-coprorate media, με το πρόσχημα της διαφθοράς και με όχημα τη μεσαία τάξη, αφού η υποστήριξη από λαϊκά στρώματα αδρανοποιηθεί λόγω πολιτικών λιτότητας. 2. Οι αριστερές κυβερνήσεις συγκροτούν από τις λαϊκές τάξεις ένα «στρατό φτωχών» έτοιμο να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του και την κυβέρνηση που τους βοήθησε να τις επιτύχουν έναντι των ελίτ. Να μην υποτιμάμε, λοιπόν, τις δυνατότητες του αστικού μπλοκ. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πού μπορεί να φτάσει μια διαχρονική ελίτ όταν έχει μείνει ενάμιση χρόνο με την κουτάλα στο χέρι.

Να τα σκεφτόμαστε αυτά, καθώς η ανηφόρα είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας».



Πηγή : newsit.gr


Μετά τους δικηγόρους... ζεσταίνουν τις μηχανές τους και οι δικαστές με τους εισαγγελείς




Όλες οι δικαστικές Ενώσεις πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 Πανδικαστική συγκέντρωση, στις 11,30 π.μ. στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

Μετά τους δικηγόρους που επί έξι μήνες βρίσκονται σε πανελλαδική αποχή για το ασφαλιστικό, τώρα ζεσταίνουν τις μηχανές του πανελλαδικά οι δικαστές και οι εισαγγελείς για κινητοποιήσεις.

Όλες οι δικαστικές Ενώσεις πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 Πανδικαστική συγκέντρωση, στις 11,30 π.μ. στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60) «προς δημόσια ανάδειξη και συζήτηση της σοβαρής υποβάθμισης της θέσης των δικαστικών λειτουργών και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εν ενεργεία και συνταξιούχων».

Ο λόγος που οι επτά Ενώσεις καλούν τους δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, τα μέλη του ΝΣΚ και τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του ΝΣΚ σε πανδικαστική συγκέντρωση είναι ότι μετά την ψήφιση των νόμων 4387/2016 και 4389/2016 (ασφαλιστικό, κ.λπ.) επέρχεται «δραματική μείωση των συντάξεων, μεταφορά στον ΕΦΚΑ, αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών κ.λπ.».

Οι Ενώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «τα ζητήματα που θα συζητηθούν μας αφορούν όλους άμεσα».

Οι επτά Ενώσεις είναι: Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση  Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, Ένωση  Διοικητικών Δικαστών, Ένωση   Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση  Μελών Νομικού Συμβούλιου του Κράτους και Ένωση  Συνταξιούχων Δικαστικών  Ελλάδος και Νομικών  του Συμβουλίου του Κράτους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Ενώσεων: Μαργαρίτα Στενιώτη, Ευθύμιος Αντωνόπουλος,  Ειρήνη Γιανναδάκη,  Δημήτριος Ασπρογέρακας,   Ασημίνα Σαντοριναίου και Χρήστος Μητκίδης και Σταμάτης Γιακουμέλος.




Πηγή : protothema.gr


Προβληματίζει τους ειδικούς η διαρροή καυσίμων στην Porsche του Μαυρίκου



Προβληματισμό στους ειδικούς προκαλεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Porsche Cayenne εξαιτίας της οποίας απανθρακώθηκε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ειδικών στο χώρο του αυτοκινήτου, που μίλησαν στον ΣΚΑΪ «η διαρροή καυσίμων σε ένα τόσο πολυτελές όχημα όπως αυτό της οικογένειας Μαυρίκου είναι εξαιρετικά απίθανη».

«Υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα ασφαλείας που κόβουν την παροχή καυσίμου» τόνισαν, εκφράζοντας παράλληλα τον έντονο προβληματισμό τους για την τόσο γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς μέσα στην καμπίνα των επιβατών. «Μόνο από το φίλτρο της καμπίνας μπορεί να περάσει τόσο γρήγορα η φωτιά στην καμπίνα» σχολίαζαν.
Ο λόγος που ο 42χρονος εκδότης μπλοκαρίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο και βρήκε τραγικό θάνατο, ήταν ότι από την πυρκαγιά που ξέσπασε, μπλόκαρε το ηλεκτρονικό κλείδωμα του οχήματος, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Αλέξης Κούγιας: Περίεργη η διαρροή καυσίμων

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων, είπε ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τον οδηγό να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο. Χαρακτήρισε ως «αφύσικη» την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ενώ χαρακτήρισε και «περίεργη» την διαρροή καυσίμων που έγινε στο Porsche Cayenne. Ο Αλ. Κούγιας μετέφερε επίσης όσα τον διαβεβαίωσε ο μηχανικός του αυτοκινήτου – τα οποία και κατέθεσε στις αρχές – ότι το όχημα δεν είχε κανένα πρόβλημα, καθώς επισκευαζόταν τακτικά και περνούσε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους.

«Φτωχό» το υλικό από τις κάμερες

Την ίδια ώρα, «φύλλο και φτερό» έχουν κάνει οι ειδικοί της Ασφάλειας τις κάμερες της Αττικής οδού προκειμένου να βρουν και το παραμικρό στοιχείο για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο εκδότης Π. Μαυρίκος μέσα στην Porsche Cayenne.

Ωστόσο, το οπτικό «υλικό» όπως αναφέρουν αποκλειστικά στο iefimerida αξιωματικοί που το έχουν δει, κρίνεται μάλλον «φτωχό» και δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα.

Και τούτο γιατί ο άτυχος εκδότης που απανθρακώθηκε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο δεν είχε προλάβει να διανύσει παρά ελάχιστα χιλιόμετρα στην Αττική οδό. Συγκεκριμένα, μπήκε από τον κόμβο Κηφισίας (το γνωστό «δαχτυλίδι») στο 27,8 χιλιόμετρο με κατεύθυνση προς Ελευσίνα. Το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στον κόμβο της Μεταμόρφωσης στο 24,3 χιλιόμετρο της Αττικής οδού. Δηλαδή έκανε μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων εντός του αυτοκινητοδρόμου. Στην απόσταση αυτή υπάρχουν μόνο 4 κάμερες. «Τι στοιχεία να αντλήσεις με τόσο λίγο υλικό;» αναρωτιούνται οι άνδρες της Ασφάλειας που το έχουν αναλύσει εξονυχιστικά.

Τα μόνα στοιχεία που έχουν είναι αυτά που έγραψε και χθες το iefimerida: Η Porsche του Μαυρίκου κινείται στην αριστερή λωρίδα, όταν αιφνιδίως μειώνει ταχύτητα και ακινητοποιείται. Περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα αργότερα, διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα 
Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

Δολιοφθορά

Μηχανική βλάβη

Παθολογικά αίτια, που μπορεί να προκάλεσαν δυσφορία στον Μαυρίκο, με αποτέλεσμα το «σύρσιμο» του τζιπ στο διαχωριστικό διάζωμα, τη διαρροή καυσίμου και εν συνεχεία την ανάφλεξη. 
Η μία ώρα... μυστήριο με την Porsche, πριν από το δυστύχημα
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν με προσοχή το τι μπορεί να συνέβη τη μία ώρα (από τις 13:30 έως τις 14:30 περίπου) που η μαύρη Porsche Cayenne έμεινε σταθμευμένη σε δρόμο του Αμαρουσίου, πριν επιβιβαστεί σε αυτή ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» και βγει στην Αττική Οδό. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπήρξε δολιοφθορά που οδήγησε στην ανάφλεξη του πανάκριβου SUV. 

Οπως έγινε γνωστό χθες και όπως επιβεβαίωσε ο συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην απογευματινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο εκδότης πριν βγει στην Αττική Οδό είχε κάνει ένα ραντεβού στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαυρίκος κατά τη διάρκεια του ραντεβού (που διήρκεσε περίπου μία ώρα) δεν έβαλε το πολυτελές τζιπ του σε κάποιο γκαράζ, αλλά το πάρκαρε σε δρόμο του Αμαρουσίου. 

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σημείο που είχε παρκάρει ο 42χρονος εκδότης την Porsche του. Κατά πληροφορίες, οι Αρχές γνωρίζουν τον δρόμο, αλλά όχι το ακριβές σημείο. Αυτό που θέλουν να δουν οι ερευνητές της Ασφάλειας είναι αν κατά τη διάρκεια των 60 αυτών λεπτών που το τζιπ έμεινε παρκαρισμένο στον δρόμο, και άρα αφύλακτο, το πλησίασε κάποιος ή υπάρχουν άλλες τυχόν ύποπτες κινήσεις.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Νέα ευρύματα για τον αινιγματικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων



Τα νέα ευρύματα της 10ετούς διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας παρουσιάστηκαν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη.

Η ομάδα μελέτης - του αινιγματικού για την επιστημονική κοινότητα αντικειμένου - παρέθεσε την μέχρι τώρα συνολική ανάλυση των επιγραφών που βρίσκονται στο εσωτερικό του Μηχανισμού, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά πως πρόκειται για τον αρχαιότερο υπολογιστή, ο οποίος παρείχε τη δυνατότητα να προβλέπει κανείς με εξαιρετική ακρίβεια τις εκλείψεις της Σελήνης, του Ήλιου, καθώς και την κίνηση των ουράνιων σωμάτων.

Ο Φυσικός και Ιστορικός των Επιστημών και της Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Μπιτσάκης, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο δούλευε ο μηχανισμός. Στη μία πλευρά της συσκευής υπήρχε μία λαβή, η οποία κινούσε όλο το σύστημα και γυρίζοντας την, περιστρέφονταν οι δείκτες που υπήρχαν στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος του Μηχανισμού.

Επιλέγοντας την επιθυμητή ημερομηνία, τα αστρονομικά φαινόμενα που συνέβαιναν γύρω από τη Γη αποκαλύπτοντας στον κάτοχο της συσκευής, η οποία εκτελούσε μία διαδικασία παρόμοια με αυτή που κάνουμε και εμείς σήμερα - με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Στη συνέχεια, ο Ξενοφών Μουσσάς, καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξήγησε ότι οι "ρίζες" των σημερινών υπολογιστικών συστημάτων και κινητών τηλεφώνων εντοπίζονται στα γρανάζια του Μηχανισμού, καθώς υποδεικνύεται περίτρανα ότι η "πυθαγόρειας" προέλευσης υλοποίηση αποτελεί τις ρίζες όλου του πολιτισμού και κατ' επέκταση της τεχνολογίας.

Η ερευνητική ομάδα έχει καταφέρει να αναγνωρίσει ολόκληρες προτάσεις, από τα θραύσματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, οι οποίες βοηθούν στην κατανόηση των λειτουργιών του και χρησιμεύουν ως «εγχειρίδιο» χρήσης.



Πηγή


Ο Σουλτάνος θύμωσε και έφυγε και από την Αμερική πρίν την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι




Διπλωματικές διαστάσεις έλαβε η κηδεία του θρύλου του μποξ Μοχάμεντ Άλι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναχωρεί από του Λούισβιλ του Κεντάκι πριν την επίσημη τελετή της Παρασκευής, καθώς  δεν του άρεσε η υποδοχή.

Ο Ερντογάν πρόλαβε να συμμετάσχει στην μουσουλμανική προσευχή για τον Μοχάμεντ Άλι αλλά φαίνεται δεν του άρεσε που ήταν ανάμεσα στους κοινούς θνητούς στην προσευχή.

Ο Ερντογάν ενοχλήθηκε επίσης διότι δεν του επέτρεψαν να αποθέσει στο φέρετρο του πυγμάχου ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος διακοσμημένου με στίχους από το Κοράνι, την Κίσουα, που καλύπτει την Κάαμπα, την κυβική κατασκευή στο κέντρο του μεγάλου τεμένους της Μέκκας.

Επίσης απαγόρευσαν στον Σουλτάνο να  αναγνώσει ένα κομμάτι από το Κοράνι, όλα αυτά τον οδήγησαν πίσω στο αεροδρόμιο με την πρόωρη αναχώρηση όλης της τουρκικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.



Άρχισαν το δούλεμα στον Σπίρτζη τα κόμματα της αντιπολίτευσης «Χρήστο κουράγιο...»



Με αιχμηρά σχόλια από την αντιπολίτευση έγιναν δεκτά τα -για δεύτερη ημέρα- σχόλια του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ.Σπίρτζη σχετικά με το χαμηλό, όπως το χαρακτήρισε, τίμημα πώλησης του Ελληνικού.

«Ο κ. Σπίρτζης συνέχισε για δεύτερη μέρα το γνωστό 'κλαψούρισμά' του. Είναι πράγματι απολαυστικός στο νούμερό του. Γι’ αυτό και δεν ζητάμε την παραίτησή του. Δεν πρέπει να χαθεί ένας βασικός συντελεστής της Κυβέρνησης-Τσίρκο» ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.

«Όταν ξανάκλαψε ο Σπίρτζης» είναι ο τίτλος σχολίου του Ποταμιού». «Tο Ποτάμι συμπαρίσταται στον Χρήστο Σπίρτζη, στο νέο δράμα που περνάει. Πριν προλάβει να συνέλθει από το κλάμα για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ήρθε νέο χτύπημα: η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Πόσα χτυπήματα να αντέξει ένας υπουργός; Χρήστο κουράγιο...» γράφει το Ποτάμι.




Πηγή : in.gr


Συγγραφέας η όμορφη διοικητής στο Α.Τ. Σαντορίνης




Τις πρώτες ημέρες η γυναικεία παρουσία στην καρέκλα του διοικητή προκάλεσε έκπληξη στους κατοίκους.

Το νησί της Σαντορίνης, πριν από λίγες ημέρες, έγινε ακόμα ομορφότερο, καθώς το αστυνομικό τμήμα στα Θήρα απέκτησε γυναίκα διοικητή, την αστυνόμο 'Α, Μαρία Καραγιάννη. Η γυναικεία παρουσία στην καρέκλα του διοικητή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους της περιοχής. Πρώτη φορά μια όμορφη, ομολογουμένως, γυναικεία παρουσία αναλαμβάνει τις ευθύνες μιας ανδροκρατούμενης θέσης.



Η διοικητής γεννήθηκε στην Καλαμάτα, στις αρχές της δεκαετίας του 80. Το 2003 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, και πολύ σύντομα πέρασε τις πύλες της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες. Η κυρία Καραγιάννη εκτός από την στολή έχει και άλλη μια αγάπη, αυτή της συγγραφής. Μυθιστόρημα της, μάλιστα, έχει εκδοθεί και τιτλοφορείται «Στη σκιά της σιωπής».




Πηγή: protothema.gr


Το euro 2016 ξεκίνησε με νίκη της Γαλλίας




Η Γαλλία με τρομερό σουτ του Παγέτ στο 89' νίκησε με 2-1 την Ρουμανία στην πρεμιέρα του Euro 2016.

Το πρόγραμμα των αγώνων

ΓΚΡΟΥΠ Α: ΑΛΒΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
ΓΚΡΟΥΠ Β: ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ
ΓΚΡΟΥΠ Γ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΓΚΡΟΥΠ Δ: ΚΡΟΑΤΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
ΓΚΡΟΥΠ Ε: ΒΕΛΓΙΟ - ΙΤΑΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
ΓΚΡΟΥΠ ΣΤ: ΑΥΣΤΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
01. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
02. 16:00 ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
03. 19:00 ΟΥΑΛΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
04. 22:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
05. 16:00 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
06. 19:00 ΠΟΛΩΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ
07. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
08. 16:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ
09. 19:00 ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
10. 22:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΤΑΛΙΑ

ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
11. 19:00 ΑΥΣΤΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
12. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
13. 16:00 ΡΩΣΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
14. 19:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
15. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
16. 16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ
17. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ
18. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
19. 16:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
20. 19:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
21. 22:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
22. 16:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
23. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
24. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
25. 22:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ
26. 22:00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
27. 22:00 ΡΩΣΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ
28. 22:00 ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
29. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
30. 19:00 Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
31. 22:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
32. 22:00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
33. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ
34. 19:00 ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
35. 22:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
36. 22:00 ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
37. 16:00 2Α - 2Γ
38. 19:00 1Β - 3Α/Γ/Δ
39. 22:00 1Δ - 3Β/Ε/ΣΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
40. 16:00 1Α - 3Γ/Δ/Ε
41. 19:00 1Γ - 3Α/Β/ΣΤ
42. 22:00 1ΣΤ - 2Ε

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
43. 19:00 1Ε - 2Δ
44. 22:00 2Β - 2ΣΤ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
45. 22:00 Ν37 - Ν39

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
46. 22:00 Ν38 - Ν42

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
47. 22:00 Ν41 - Ν43

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
48. 22:00 Ν40 - Ν44

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
49. 22:00 Ν45 - Ν46

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
50. 22:00 Ν47 - Ν48

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΤΕΛΙΚΟΣ
51. 22:00 Ν49 - Ν50