Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ετοιμάζουν ακροαριστερή προβοκάτσια και επεισόδια για την επέτειο Γρηγορόπουλου

 


Ακροαριστερή προβοκάτσια βούτυρο στο ψωμί των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζουν ακροαριστεροί κακοποιοί αντιεξουσιαστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διστάζουν πουθενά και ειδικά τώρα που το πολιτικό τέλος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει και αυτό δεν του αρέσει καθόλου.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί από ακροαριστερές ομάδες, και ακροαριστερούς κακοποιούς αντιεξουσιαστές για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τη ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων από ακροαριστερούς κακοποιούς, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12.00 το μεσημέρι και στις 18.00, των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αλλά καλό θα ήταν να αποφευχθεί η μετακίνηση που δεν είναι απαραίτητη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων γιατί οι ακροαριστεροί κακοποιοί είναι αδίστακτοι, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.



Κιντή - Φλωρίδης ξεφτίλισαν τον Νίκο Μαραντζίδη για το πάθος του με τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Το πάθος του για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί και με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των στημένων από τον Αλέξη Τσίπρα παρακολουθήσεων κάνει επίθεση ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή».

Στο άρθρο του, με τίτλο «Είναι ακόμη φιλελεύθεροι, κυρία Σίφορντ;» ο Νίκος Μαραντζίδης αναφέρει ότι οι στημένες από τον Αλέξη Τσίπρα παρακολουθήσεις είναι «χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων», ζητάει την παραίτηση του πρωθυπουργού, υπαινίσσεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «βοναπαρτικής κοπής ανελεύθερο καθεστώς» και διερωτάται γιατί όλοι οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι δεν βγαίνουν «από τη φοβική σκιά του 2015» για να πουν τα πράγματα με το όνομά τους εναντίον της κυβέρνησης, και παίρνει την απάντηση του για να τον ξεφτιλίσουν αξιοπρεπώς 

Το δικό τους σχόλιο για το άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη στην «Καθημερινή» για τις υποκλοπές έκαναν η καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Αναλυτικής Φιλοσοφίας του 20ού αιώνα στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας Βάσω Κιντή, αλλά και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.

Η ανάρτηση της Βάσως Κιντή:

«Μεγάλο καημό εκφράζει σήμερα ο Ν. Μαραντζίδης στην Καθημερινή για τη φιλελεύθερη δημοκρατία που, ενώ κινδυνεύει, όπως λέει, από τις υποκλοπές, δεν έχει την υποστήριξη που χρειάζεται από τους φιλελεύθερους διανοουμένους οι οποίοι υποστηρίζουν ακόμη τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Εγώ προσωπικά δεν δηλώνω φιλελεύθερη, αλλά θα έλεγα ότι μπορεί να βρει παρηγοριά στην υποστήριξη της φιλελεύθερης δημοκρατίας από τον Πολάκη που ήθελε να χώσει δημοσιογράφο 3 μέτρα κάτω από τη γη, από τον Ν. Παππά που έστηνε τους διαγωνισμούς για τα κανάλια και δικάζεται, από αυτούς που παρακολουθούσαν τον Πιτσιόρλα, από εκείνους που εκβίαζαν δικαστές με πρωτοσέλιδα, και από τους φίλους γενικά του Παπαγγελόπουλου που δικάζεται κι αυτός. Αφού συνοδοιπορεί μαζί τους, θα τους εμπιστεύεται για το πόσο νοιάζονται για τη φιλελεύθερη δημοκρατία.

Όσο για το ίδιο το ζήτημα: Η άρνηση της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις της ακόμη κι αν θεωρηθούν προσχηματικές, αποτυχημένες ή/και υποκριτικές, δείχνουν ότι δέχεται να κρίνεται με βάση τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Προσπαθεί δηλαδή, επιτυχώς ή όχι, δεν έχει σημασία, να αποσείσει τις κατηγορίες, να δείξει ότι δεν παραβίασε αρχές, δεν έκανε κάτι παράνομο κ.λπ. Αυτό είναι διαφορετικό από τους πανηγυρισμούς για τον έλεγχο των ΜΜΕ, τις υποσχέσεις για έλεγχο των αρμών της εξουσίας και το στήσιμο με τις 10 κάλπες στη Βουλή ως πεμπτουσία της δημοκρατίας».




Το άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη ξεφτίλισε και ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Αυτές τις μέρες διεξάγονται δύο ξεχωριστές δίκες στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της χώρας, με κατηγορούμενους πρωτοκλασάτους και εμπίστους υπουργούς του Α. Τσίπρα. Η μία για τη σκευωρία Novartis (Δ. Παπαγγελόπουλος) και η άλλη για την απόπειρα ολοκληρωτικού ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών (Ν. Παππάς).

Σε άλλο Δικαστήριο διεξάγεται η δίκη για το ολοκαύτωμα 103 ανθρώπων στο Μάτι, εξαιτίας της πρωτοφανούς ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Ν. Μαραντζίδης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, καλεί τους φιλελεύθερους διανοούμενους να "βγουν από τη φοβική σκιά του 2015" και να καταγγείλουν τον Μητσοτάκη για "κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των όρων της ίδιας της δημοκρατίας".

Μάλιστα!

Να βγουν οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι "από τη φοβική σκιά του 2015" για να τους λούσει το φως της "δεύτερης φοράς αριστεράς", που έρχεται με φόρα να καταλάβει όλους τους αρμούς της εξουσίας (Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) και με μπροστάρη τον Πολάκη, να ολοκληρώσει ό,τι δεν κατάφερε την πρώτη φορά: την πλήρη διάλυση θεσμών, οικονομίας, κοινωνίας και χώρας!», έγραψε.




Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας με τη χειροβομβίδα

 


Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στην Αργυρούπολη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (5/12).

Ο άγνωστος εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Μαρίνου Γερουλάνου και Γ’ Σεπτεμβρίου, στις 09:40 το πρωί, με χειροβομβίδα, απείλησε υπαλλήλους και άρπαξε χρήματα.



Ανήλικος Ρομά κακοποιός χωρίς δίπλωμα δεν πλήρωσε την βενζίνη και εμβόλισε περιπολικό


 

Και ανήλικος, και κακοποιός, και πατέρας ενός παιδιού στα 16 του χρόνια, αποφάσισε να βάλει βενζίνη χωρίς να πληρώσει, τον καταδίωξε η αστυνομία και τελικά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο ανήλικος Ρομά κακοποιός κατά την καταδίωξη επιχείρησε να πλήξει τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, ενώ έκανε ελιγμό με το όχημα δέχτηκε από πίσω έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Όλα έγιναν όταν ο ανήλικος Ρομά κακοποιός έβαλε καύσιμα στο ΙΧ ημιφορτηγό του που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα σε πρατήριο της οδού Μοναστηρίου και αποχώρησε δίχως να πληρώσει.

Η αστυνομικοί τον καταδίωξαν και ο ανήλικος κακοποιός για να ξεφύγει πήγε να εμβολίσει το περιπολικό που τον ακολουθούσε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο άνδρας της ΕΛΑΣ που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο για να ακινητοποιήσει το όχημα και συνελήφθη.

Οι Ρομά γονείς, συγγενείς και φίλοι του ανηλίκου βρίσκονται αυτήν την ώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου περιμένουν με αγωνία να μάθουν τα νεότερα για την υγεία του άτυχου παιδιού.



Ξεδιάντροπος Τσίπρας πήγε Ντογιάκο ανησυχώντας για τα δημοσιεύματα που ενορχηστρώνει ο ίδιος

 


Όλοι κοιτάμε τα καραγκιοζιλίκια του Αλέξη Τσίπρα και θέλουμε να δούμε πόσο θα ξεφτιλιστεί ακόμα.

Ο θρασύτατος πρόεδρος για λίγο ακόμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να υποστηρίξει το αφήγημα που ο ίδιος ενορχηστρώνει και αφορούν τις παρακολουθήσεις, πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να εκφράσει τις ανησυχίες του για όσα ¨αποκαλύπτονται¨ χωρίς στοιχεία και που από πίσω κρύβεται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ακροαριστερό θρασίμι, που είναι δυστυχώς και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για την στάση που τηρεί η Δικαιοσύνη και δεν ντρέπεται που το δηλώνει, ξέροντας ότι από πίσω κρύβεται ο ίδιος και η Κουμουνδούρου.

Ο αποδεδειγμένα ένοχος για παρακολουθήσεις στελεχών του, όπως τα ίδια του τα στελέχη καταγγέλουν, παίζει με την δημοκρατία και τους θεσμούς για να επιβιώσει πολιτικά, και η κοινωνία πρέπει επιτέλους στις εκλογές να τον τελειώσει για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!!

Κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό Μέγαρο ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας που παραμένει ατιμώρητος, παίζοντας με την δικαιοσύνη και την δημοκρατία δήλωσε: «Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για την μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμα κι δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία. Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή την βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολίτικο μας σύστημα και από τις ένοπλες δυνάμεις. Όλοι έχουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης και αποκλειστική ευθύνη για να χυθεί άπλετο φως την έχει Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης. Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».



Opinion Poll: Στο 7,9% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 



Προβάδισμα 7.9% υπέρ της Ν.Δ καταγράφεται στην έρευνα της Opinion Poll για τον Lykavitos.gr. 

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης μεγάλη υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη σε σχέση με τον Α. Τσίπρα στη δυνατότητα διαχείρισης κρίσιμων ζητημάτων και στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός.



Η Ν.Δ συγκεντρώνει 32.1% στην πρόθεση ψήφου έναντι 24.2% του ΣΥΡΙΖΑ, 11.2% του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 4.5% του Κ.Κ.Ε, 3.9% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, 2.3% του ΜΕΡΑ 25, 2.4% του Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και 1% της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων διαμορφώνονται:

33.8% Ν.Δ., 

25.5% ΣΥΡΙΖΑ, 

11.8% ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 

4.7% ΚΚΕ, 

4.1% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, 

2.4% ΜΕΡΑ 25, 

2.5%  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και 1% ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ αντίστοιχα. 

Σημειώνεται ότι οι Αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10.8% ( 11.4% επί των εγκύρων).



Τους πολίτες απασχολούν : Η ακρίβεια με 68.7%, η ενεργειακή κρίση/ ύψος τιμολογίων ενέργειας με 22.4%, τα εθνικά θέματα /Ελληνοτουρκικά με 20.2% και ακολουθούν η ανεργία με 8.5%, οι υποκλοπές 5.8%, η κατάσταση στο Ε.Σ.Υ με 5.2%, η διαφορά και η εγκληματικότητα/ παραβατικότητα με 4.2% κ.λ.π.

Το 39% δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από το συνολικό έργο της Κυβέρνησης, με το 25% να δηλώνει λίγο και το 35% καθόλου. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ικανοποίησης εμφανίζονται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με 66.5% και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με 53%.



Το 41% δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από την συνολική παρουσία και το έργο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με το 23% να δηλώνει λίγο και το 36% καθόλου. Τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής του έργου του Πρωθυπουργού εμφανίζονται στην Ν.Δ με 69.4% και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 54.9%. Επίσης ως προς τον ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό τα μεγαλύτερα ποσοστά ικανοποίησης εμφανίζονται στην Κεντροδεξιά με 74.9%, στην Δεξιά με 67.2% και στο Κέντρο με 52%. Παράλληλα, από την συνολική παρουσία και την αντιπολιτευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι δηλώνουν το 20%, λίγο το 28% και καθόλου το 51%. Το μεγαλύτερο ποσοστά ικανοποίησης εμφανίζεται στο ΣΥΡΙΖΑ με 44.4%. Στον χώρο του Κέντρου το ποσοστό αυτό είναι 13.7%.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με θετικές απόψεις 46.8% έναντι 52.3% αρνητικών. Δεύτερος είναι ο Ν. Ανδρουλάκης με 38.5% έναντι 50.9%. Ακολουθεί ο Α. Τσίπρας με 32.6% έναντι 65.1%. Ακολουθούν οι Δ. Κουτσούμπας με 26.3% έναντι 64.6%, Γ. Βαρουφάκης με 21.3% έναντι 72.9% και Κ. Βελόπουλος με 17.1% έναντι 76.2%.



Η καταλληλότητα και υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα : 

Εξωτερική Πολιτική και την ασφάλεια της χώρας με 54.5% έναντι 20.3%,  

Μεταναστευτικό/ Προσφυγικό με 48.2% έναντι 21.3%, 

Θέματα της Οικονομίας και της Ανάπτυξης με 47.1% έναντι 25.5%, 

Προβλήματα της εγκληματικότητας με 46.4% έναντι 20.2%, 

Ακρίβεια με 40.5% έναντι 30.1%,

Ζητήματα θεσμών και διαφάνειας, προστασίας της Δημοκρατίας με 37.1% έναντι 30.1%. 

Συνολικά δε, ποιον κατάλληλο για Πρωθυπουργό θεωρούν τον Κ. Μητσοτάκη το 45.3% έναντι του 27.6% που επιλέγουν τον Α. Τσίπρα, με τον Κανένα να συγκεντρώνει 24.2%. 

Το 64.6% θεωρεί ότι στις ερχόμενες εκλογές θα νικήσει η Ν.Δ έναντι 19.2% που πιστεύει ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες  θα προτιμούσαν να προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές :

29.1% Ν.Δ, 

10.5% Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, 

10.6% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 

8.3% Κυβέρνηση Συνεργασίας Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ, 

6.4% μια Κυβέρνηση και των τριών, 

4.9% Κυβέρνηση τεχνοκρατών , 

2.7% Κυβέρνηση Ν.Δ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 



Ο αποδεδειγμένα ένοχος για παρακολουθήσεις Τσίπρας πάει να ενημερωθεί από Ντογιάκο για παρακολουθήσεις

 


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τίποτα από την κοινωνία, έχει στήσει ένα φαιδρό και χυδαίο αφήγημα για παρακολουθήσεις χωρίς στοιχεία ,και συνεχίζει να περιφέρει το καραγκιοζιλίκι μήπως πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αποδεδειγμένα ένοχος για παρακολουθήσεις στελεχών του Τσίπρας, ένοχος με επίσημες καταγγελίες από τα ίδια τα στελέχη του, ένοχος με στοιχεία, όχι στημένα δημοσιεύματα χωρίς στοιχεία, σήμερα θα πάει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για ενημερωθεί για το θέμα των παρακολουθήσεων που έχει στήσει ο ίδιος.

Είναι τέτοιο το θράσος του επειδή καλύπτεται από το αξίωμα του, και την βουλευτική ασυλία, που εάν ήταν άλλος με το που θα πάταγε το πόδι του στο γραφείο του εισαγγελέα θα είχε συλληφθεί. Με αυτή την κάλυψη ο Αλέξης Τσίπρας, θα πάει να κάνει σώου, για κάτι που ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι ότι είναι στημένο από τον ίδιο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντογιάκος, αναφερόμενος την Κυριακή εμμέσως πλην σαφώς στο ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, επισήμανε ότι «οι έρευνες θα προχωρήσουν χθες, με τα δεδομένα και στοιχεία που υπάρχουν» και ότι οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο συντομότερο χρονικό διάστημα κάτι που φυσικά δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ που φοβάται τις αποκαλύψεις.



Έκλεισαν μέσα σε κλουβί μικρά έντρομα ελάφια με δικαιολογία τις γιορτές και για το κέρδος

 



Ένα απάνθρωπο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Ομάδα διοργανωτών αποφάσισε παράνομα γιατί σε τέτοια θέματα δεν δίνεται άδεια, και με αφορμή την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην περιοχή, να πάρουν δύο μικρά ελαφάκια, να τα κλείσουν σε ένα κλουβί και να τα περιφέρουν στην πλατεία της πόλης, σύμφωνα με το eviathema.

Αρκετός κόσμος έσπευσε να βγάλει φωτογραφίες με τα άτυχα μικρά ζωάκια και ιδιαίτερα μικρά παιδιά τα οποία ενθουσιάστηκαν.



Ο Φιλοζωικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας Ευβοίας καταδίκασε το γεγονός σε ανάρτηση στο Facebook:

«Με την ανάρτησή μας αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας και αγανάκτησή μας για το μέγα λάθος, των διοργανωτών τις χθεσινής γιορτής στη κεντρική πλατεία του Δήμου. Το χθεσινό “θέαμα” των μικρών τρομαγμένων ελαφιών στο κλουβί στην πλατεία, ήταν μέγιστο ατόπημα. Κανείς δεν σκέφτηκε το μήνυμα που περνάει μια τέτοια επιλογή;

Τι έμαθαν τα εκατοντάδες παιδάκια που προσπαθούσαν να δουν στρυμωγμένα τα δυο τρομοκρατημένα ζωάκια;

Προσφέρουμε «άρτον και θεάματα» και όλα καλά;

Θα πουν κάποιοι ίσως πως προέρχονται από εκτροφείο. Μπορεί. Αλλά αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τα εκθέτουμε σε ένα περιβάλλον παντελώς ξένο γι αυτά που τους προκαλεί τρόμο και ανασφάλεια και να τα επιδεικνύουμε αδιαφορώντας για το μήνυμα της αιχμαλωσίας και της αδιαφορίας προς αυτές τις αθώες ψυχές;

Αγαπητοί, αν δεν το γνωρίζετε, όλα τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως εμείς και το εκφράζουν το καθένα με τον δικό του τρόπο. Τέτοιες ενέργειες διδάσκουν, ότι μπορούμε να έχουμε τα ζώα προς ευχαρίστησή μας σε κλουβιά, δεμένα, κι αφού τα ταΐζουμε όλα καλά.

Χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις και χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είχε την πρωτοβουλία και την ευθύνη θεωρούμε ότι στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και με τις πράξεις μας να διδάσκουμε τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους τον σεβασμό στη φύση και όλα τα πλάσματά της!»



Χάνονται 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από κορωνοϊό

 


«Δεν είναι τεράστιο το πρόβλημα της γρίπης, και με το εμβόλιο θα λυθεί εύκολα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από τον κορωνοϊό και δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει».

Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι, οι συμπολίτες μας δεν προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα να κάνουν την επικαιροποιημένη αναμνηστική δόση».

Ερωτηθείς για το πού οφείλεται το ότι η γρίπη ήρθε νωρίτερα αυτή τη χρονιά, σημείωσε: «Η γρίπη έχει έρθει νωρίς και αυτό οφείλεται στο ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, λόγω της χρήσης τόσο της μάσκας όσο και των εκτεταμένων αδειών και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ουσιαστικά δεν είχαμε γρίπη».

Για το επικαιροποιημένο εμβόλιο είπε :«Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε όλοι. Μακάρι να το κάναμε όλοι. Η γρίπη θα μειωνόταν πάρα πάρα πολύ, αλλά ιδίως αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία, πρέπει απαραίτητα να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης».

Για το αν υπάρχει φόβος ενός διπλού χτυπήματος κορωνοϊού και γρίπης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, να συμβεί συν-λοίμωξη, δηλαδή ταυτόχρονη λοίμωξη από κορωνοϊό και γρίπη. Αυτό το οποίο μπορεί να συμβεί είναι να έχουμε ξανά πιο μεγάλο κύμα κορωνοϊού και ταυτόχρονα κορύφωση του κύματος της γρίπης και αυτό να πιέσει το σύστημα υγείας. Να μην παρασυρθούμε αυτή τη στιγμή από το πρόβλημα της γρίπης. Δεν είναι τεράστιο το πρόβλημα της γρίπης και με το εμβόλιο θα λυθεί εύκολα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από τον κορονοϊό και δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει. Οι άνθρωποι, οι συμπολίτες μας δεν προσέρχονται στα βλαστικά κέντρα να κάνουν την επικαιροποιημένη αναμνηστική δόση».

Για τον φόβο ενδεχόμενης φόρτωσης του συστήματος υγείας και των νοσοκομείων, υπογράμμισε: «Ελπίζω ότι θα έχουμε την κοινή λογική σαν λαός θα προσέξουμε, θα εμβολιαστεί και δεν θα ξανά πιεστεί το σύστημα υγείας. Είναι στο χέρι μας»




Σε ισχύ από σήμερα εμπάργκο και πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο


 

Πλαφόν στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου επιβάλλει από σήμερα η Ε.Ε., όπως προβλέπει το έκτο πακέτο κυρώσεων.

Μέρος δέσμης κυρώσεων προκειμένου να τιμωρηθεί η Ρωσία για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, το εμπάργκο ίσχυε ήδη αμέσως μετά την υιοθέτησή του, όμως επετράπη περίοδος προσαρμογής στα κράτη-μέλη της ΕΕ για να εφαρμόσουν σταδιακά την απαγόρευση, όπως πχ στην Ελλάδα που ζήτησε μεταβατική περίοδο για να προσαρμοστεί η ναυτιλία της στα νέα δεδομένα.

Εξαίρεση, μετά από επίμονες διαπραγματεύσεις διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται από τον αγωγό «Ντρούζμπα», τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή τροφοδοσία τους.

Οι εν λόγω χώρες είχαν και έχουν υψηλό βαθμό εξάρτησης από το αργό της Ρωσίας που μεταφέρεται με αγωγούς, τόσο λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, όσο και της αδυναμίας τους να το υποκαταστήσουν άμεσα.

Τίθεται και σε ισχύ όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται με πλοία, μέτρο σχεδιασμένο για να πλήξει τα έσοδα της χώρας από τις εξαγωγές ενέργειας. Ορίστηκε στα 60 δολάρια το βαρέλι.Το όριο τιμής συνδέεται με αποφάσεις της G7 για να μειωθούν τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές ενέργειας στην παγκόσμια αγορά, ιδίως σε χώρες όπως η Κίνα ή η Ινδία.

Δυνάμει του μέτρου , αν το ρωσικό αργό μεταφέρεται ή ασφαλίζεται ή χρηματοδοτείται ή οι μεταφορείς λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες από δυτικές εταιρίες, απαγορεύεται να πωλείται πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι. 

 Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) εκτιμά ότι, από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ το ευρωπαϊκό εμπάργκο, η ΕΕ θα πρέπει να βρει άλλους προμηθευτές για να αναπληρώσει περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως. Κατά συνέπεια, αναφέρουν οι αναλυτές της Commerzbank, «αναμένουμε άνοδο του brent στα 95 δολάρια το βαρέλι για τις επόμενες εβδομάδες». Για το πετρέλαιο θέρμανσης κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η 23η Φεβρουαρίου 2023, οπότε τίθεται σε ισχύ το εμπάργκο για τα υπόλοιπα προϊόντα πετρελαίου.