Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Κιντή - Φλωρίδης ξεφτίλισαν τον Νίκο Μαραντζίδη για το πάθος του με τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Το πάθος του για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί και με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των στημένων από τον Αλέξη Τσίπρα παρακολουθήσεων κάνει επίθεση ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή».

Στο άρθρο του, με τίτλο «Είναι ακόμη φιλελεύθεροι, κυρία Σίφορντ;» ο Νίκος Μαραντζίδης αναφέρει ότι οι στημένες από τον Αλέξη Τσίπρα παρακολουθήσεις είναι «χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων», ζητάει την παραίτηση του πρωθυπουργού, υπαινίσσεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «βοναπαρτικής κοπής ανελεύθερο καθεστώς» και διερωτάται γιατί όλοι οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι δεν βγαίνουν «από τη φοβική σκιά του 2015» για να πουν τα πράγματα με το όνομά τους εναντίον της κυβέρνησης, και παίρνει την απάντηση του για να τον ξεφτιλίσουν αξιοπρεπώς 

Το δικό τους σχόλιο για το άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη στην «Καθημερινή» για τις υποκλοπές έκαναν η καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Αναλυτικής Φιλοσοφίας του 20ού αιώνα στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας Βάσω Κιντή, αλλά και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.

Η ανάρτηση της Βάσως Κιντή:

«Μεγάλο καημό εκφράζει σήμερα ο Ν. Μαραντζίδης στην Καθημερινή για τη φιλελεύθερη δημοκρατία που, ενώ κινδυνεύει, όπως λέει, από τις υποκλοπές, δεν έχει την υποστήριξη που χρειάζεται από τους φιλελεύθερους διανοουμένους οι οποίοι υποστηρίζουν ακόμη τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Εγώ προσωπικά δεν δηλώνω φιλελεύθερη, αλλά θα έλεγα ότι μπορεί να βρει παρηγοριά στην υποστήριξη της φιλελεύθερης δημοκρατίας από τον Πολάκη που ήθελε να χώσει δημοσιογράφο 3 μέτρα κάτω από τη γη, από τον Ν. Παππά που έστηνε τους διαγωνισμούς για τα κανάλια και δικάζεται, από αυτούς που παρακολουθούσαν τον Πιτσιόρλα, από εκείνους που εκβίαζαν δικαστές με πρωτοσέλιδα, και από τους φίλους γενικά του Παπαγγελόπουλου που δικάζεται κι αυτός. Αφού συνοδοιπορεί μαζί τους, θα τους εμπιστεύεται για το πόσο νοιάζονται για τη φιλελεύθερη δημοκρατία.

Όσο για το ίδιο το ζήτημα: Η άρνηση της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις της ακόμη κι αν θεωρηθούν προσχηματικές, αποτυχημένες ή/και υποκριτικές, δείχνουν ότι δέχεται να κρίνεται με βάση τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Προσπαθεί δηλαδή, επιτυχώς ή όχι, δεν έχει σημασία, να αποσείσει τις κατηγορίες, να δείξει ότι δεν παραβίασε αρχές, δεν έκανε κάτι παράνομο κ.λπ. Αυτό είναι διαφορετικό από τους πανηγυρισμούς για τον έλεγχο των ΜΜΕ, τις υποσχέσεις για έλεγχο των αρμών της εξουσίας και το στήσιμο με τις 10 κάλπες στη Βουλή ως πεμπτουσία της δημοκρατίας».
Το άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη ξεφτίλισε και ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Αυτές τις μέρες διεξάγονται δύο ξεχωριστές δίκες στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της χώρας, με κατηγορούμενους πρωτοκλασάτους και εμπίστους υπουργούς του Α. Τσίπρα. Η μία για τη σκευωρία Novartis (Δ. Παπαγγελόπουλος) και η άλλη για την απόπειρα ολοκληρωτικού ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών (Ν. Παππάς).

Σε άλλο Δικαστήριο διεξάγεται η δίκη για το ολοκαύτωμα 103 ανθρώπων στο Μάτι, εξαιτίας της πρωτοφανούς ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Ν. Μαραντζίδης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, καλεί τους φιλελεύθερους διανοούμενους να "βγουν από τη φοβική σκιά του 2015" και να καταγγείλουν τον Μητσοτάκη για "κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των όρων της ίδιας της δημοκρατίας".

Μάλιστα!

Να βγουν οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι "από τη φοβική σκιά του 2015" για να τους λούσει το φως της "δεύτερης φοράς αριστεράς", που έρχεται με φόρα να καταλάβει όλους τους αρμούς της εξουσίας (Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) και με μπροστάρη τον Πολάκη, να ολοκληρώσει ό,τι δεν κατάφερε την πρώτη φορά: την πλήρη διάλυση θεσμών, οικονομίας, κοινωνίας και χώρας!», έγραψε.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου