Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

«Ξηλώθηκε» ο διοικητής του ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους - Ποινικές ευθύνες και στον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης

 



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1/4).

Σύμφωνα με πληροφοριες, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ατόφιο από χθες, από την ίδια την Αστυνομία στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό, είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι, ενδελεχώς και στο ΑΤ και στο «100», έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Ο διάλογος της 28χρονης με την Άμεση Δράση

Κυριακή: Γεια σας, βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων και χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει στο σπίτι μου γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα


Τηλεφωνητής Άμεσης Δράσης: Οπότε να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην


Κυριακή: Όχι είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω στο σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου, τον είδα να περιμένει έξω από την πόρτα


Τηλεφωνητής: Ωραία, και το περιπολικό δεν είναι ταξί θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας


Κυριακή: Ωραία στείλτε στο σπίτι μου


Τηλεφωνητής: Σε ποια οδό;


Κυριακή: Αριστοφάνους 9 Άγιοι Ανάργυροι. Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;


Τηλεφωνητής: Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα


Κυριακή: Εντάξει και εγώ τι πρέπει να κάνω να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς το σπίτι



Τηλεφωνητής: Του έχετε κάνει μήνυση


Κυριακή: Όχι


Τηλεφωνητής: Α, αυτός τι κάνει εκεί πέρα, περιμένει για ποιο λόγο;


Κυριακή: Περιμένει για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω, να με χτυπήσει. Και χθες είχε έρθει αλλά δεν το τραβήξαμε


Τηλεφωνητής: Το όνομά σας


Κυριακή: Γρίβα Κυριακή


Τηλεφωνητής: Γρίβα Κυριακή, οπότε αναμένει έξωθεν της οικίας ο πρώην σύντροφος της, με σκοπό να σας ασκήσει βία έτσι;


Κυριακή: Ναι


Τηλεφωνητής: Εσείς σε πόση ώρα θα είστε εκεί;


Κυριακή: Δίπλα είμαστε εμείς, σε δύο λεπτά θα είμαι εκεί εγώ


Τηλεφωνητής: Βρίσκεται πλησίον, αλλά βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα να γράψω;


Κυριακή: Τώρα ναι αλλά είμαι με αυτοκίνητο με έναν φίλο μου και θέλουμε να πάμε στο σπίτι


Τηλεφωνητής: Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα…


Κυριακή: Χάνομαι, έχει έρθει εδώ


Τηλεφωνητής: Ο πρώην;


Κυριακή: Ναι είναι εδώ



Τηλεφωνητής: Οπότε να στείλω στο αστυνομικό τμήμα;


Κυριακή: Ναι, αχχχχχ (Δέχεται επίθεση)


Φωνές φίλου: Γρήγορα τη σκότωσε, ασθενοφόρο γρήγορα τη σκότωσε


<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/ellada/agioi-anargyroi-binteo-drastis-mahaironei">Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο-ντοκουμέντο, η στιγμή που ο δράστης κυνηγά και μαχαιρώνει την Κυριακή δίπλα από το Α.Τ. - iefimerida.gr</a></p>



Ένας επίορκος ειδικός φρουρός και μία ακατάλληλη αστυνομικός άφησαν την γυναίκα να δολοφονηθεί

 


Εάν εξαιρέσεις τις αποτελεσματικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και αναφέρομαι στις κεντρικές υπηρεσίες της ΥΔΕΖΙ (εκβιαστών, ληστειών, ανθρωποκτονιών, οργανωμένο έγκλημα κτλπ), τα ΑΤ υπολειτουργούν και το ανθρώπινο υλικό είναι ακατάλληλο.

Χωρίς αμφισβητούμε τις επιτυχίες της αντιτρομοκρατικής και στο οργανωμένο έγκλημα, η εγκληματικότητα δεν έχει παταχθεί, και το αίσθημα ασφάλειας τους πολίτη είναι στο ναδίρ.

Σε ποια χώρα πάει πολίτης σε Α.Τ. και ζητάει βοήθεια, με την εκτελούσα χρέη αξιωματικού υπηρεσίας να την αφήνει απροστάτευτη, και έναν ειδικό φρουρό να γίνεται μπροστά του έγκλημα χωρίς να επεμβαίνει; Δυστυχώς στην χώρα μας.

Η γυναικοκτονία της 28χρονης κοπέλας με 5 μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Ανάργυρων, όπου είχε προσφύγει για να ζητήσει προστασία και μπροστά στα μάτια του ειδικού φρουρού ξεπερνά κάθε λογική.

Η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί πως το 28χρονο θύμα ζήτησε συνοδεία περιπολικού, και η ακατάλληλη αστυνομικός την συμβούλεψε να πάρει το 100 αντί να κάνει η ίδια ενέργειες για την προστασία της.

Το εξοργιστικό είναι ότι ο ειδικός φρουρός που βρισκόταν στο φυλάκιο του ΑΤ ήταν με περιοριστικούς όρους από ανακριτή, γιατί είχε βρεθεί κατηγορούμενος σε υπόθεση με πλαστά διαβατήρια στον Ασπρόπυργο.

Στην ίδια υπόθεση εμπλεκόταν τόσο ο ίδιος ο φρουρός, που ήταν με περιοριστικά μέτρα, όσο και δύο άτομα τα οποία είχαν κατηγορηθεί γιατί είχαν βάλει τις σφραγίδες τους πάνω στα πλαστά διαβατήρια.

Να σημειωθεί πως ο κανονισμός της αστυνομίας λέει ότι αν περάσει ο χρόνος της διαθεσιμότητας για ποινική εκκρεμότητα πρέπει ο επίορκος να γυρίσει πίσω στη θέση του, και αυτό πρέπει να αλλάξει βλέποντας ότι ο συγκεκριμένος εκτός απο κακοποιός ήταν και ακατάλληλος χέστης.

Οσον αφορά το περιπολικό αποκαλύφθηκε πως το επίμαχο βράδυ υπήρχε, όπως και αστυνομικός, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε, ήταν επίσης γυναίκα άκουγε την καταγγελία της 28χρονης, ήταν η οδηγός του περιπολικού, και δεν την πήγε στο σπίτι της.

Το λιγότερο σπίτι τους ως ακατάλληλοι όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στην υπόθεση.



Είναι λυπηρό να γίνεσαι εργαλείο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που εργαλειοποιεί την τραγωδία στα Τέμπη

 


Σε εκδήλωση της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Κουντουρά η οποία εργαλειοποιεί την τραγωδία προς όφελος της, για το δυστύχημα των Τεμπών μιλά σήμερα το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023, Μαρία Καρυστιανού, που είναι θέμα χρόνου να εκμεταλλευτεί την απώλεια του παιδιού της και το έγκλημα των Τεμπών για να είναι κάποια στιγμή εάν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ υποψήφια.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα 50 ημερών που η κυρία Καρυστιανού, μητέρα που έχει χάσει το κορίτσι της μιλά σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς προηγήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου η συμμετοχή της σε αντίστοιχη εκδήλωση του έτερου ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη.

Στη σημερινή εκδήλωση, που τιτλοφορείται «Σιδηροδρομική Τραγωδία στα Τέμπη: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια», έχει προγραμματιστεί να μιλήσει και ο προκλητικός βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, καθώς επίσης και η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Karima Delli, από το κόμμα των Πρασίνων.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμη ο επικεφαλής της Μονάδας Μεταφορών και Κινητικότητας της DG MOVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Keir Fitch, ο ποινικολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θόδωρος Μαντάς, ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, η επιζήσασα τραυματίας Ευδοκία Τσαγκλή και οι νομικοί – εκπρόσωποι οικογενειών θυμάτων Ελεονώρα Γεωργίου και Γιώργος Ηλιόπουλος. 

Συντονίζει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Ποιοι θα μιλήσουν στην εκδήλωση με πρωτοβουλία της Έλενας Κουντουρά

Με πρωτοβουλία της Έλενας Κουντουρά (και οι λόγοι είναι προφανείς, η εργαλειοποίηση για ψήφους λόγο χαμηλών εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ), γινεται η εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών θεσμών στις 3 Απριλίου «Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια»

Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023

Karima Delli, πρόεδρος της Επιτροπής TRAN του Ευρωκοινοβουλίου

Keir Fitch, Επικεφαλής Μονάδας Μεταφορών- Κινητικότητας της Κομισιόν

Νομικοί, εκπρόσωποι εργαζομένων στον ελληνικό σιδηρόδρομο, επιζώντες και συγγενείς θυμάτων, ευρωβουλευτές και βουλευτές.

Αυτά!! Και επαναλαμβάνουμε μην μας φανεί περίεργη μια πιθανή υποψηφιότητα της κ. Καρυστιανού με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.




Συνελήφθη ο Γιοκαρίνης για ενδοοικογενειακή βία


 

Στη σύλληψη του γνωστού τραγουδιστή για υπόθεση ενδοοικογενειακής βιας προχώρησαν αστυνομικοί τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/4), στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία για βία σε βάρος της 47χρονς συζύγου του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Γιάννης Γιοκαρίνης έπιασε από τον λαιμό και απείλησε τη σύζυγό του.

Ο 69χρονος τραγουδιστής μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα.




Κυριάκος Μητσοτάκης για φάρμακα: Προστατεύουμε τους πολίτες από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA). Ακολουθούν οι εισαγωγικές τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της IFPMA και Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλημέρα σας. Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και προσβλέπω σε μία εποικοδομητική συνάντηση εργασίας. Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω και πάλι στην Ελλάδα. Πιστεύω, αγαπητέ Άλμπερτ Μπουρλά, ότι έχετε αναλάβει μια σημαντική πρωτοβουλία και είναι πραγματική τιμή για εμάς να σας φιλοξενούμε εδώ σήμερα. Πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση θα μας δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε περισσότερες πιθανές συνέργειες μεταξύ των εταιρειών σας και της κυβέρνησής μας, τόσο στο επίπεδο των εθνικών μας πολιτικών, όσο και στο επίπεδο ενδεχόμενων παρεμβάσεων σε επίπεδο ΕΕ.

Βρισκόμαστε σε ένα σύνθετο περιβάλλον, όπου αισθανόμαστε ότι μερικές φορές πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο, παρέχοντας στους πολίτες μας πρόσβαση τόσο σε καινοτόμα αλλά και σε γενόσημα φάρμακα στην καλύτερη δυνατή τιμή, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα προστατευτούμε από διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την καινοτομία και να προσφέρουμε στις εταιρείες που επενδύουν στη δημιουργία νέων φαρμάκων την απαραίτητη προβλεψιμότητα για να διαθέσουν σημαντικούς πόρους προς την ανάπτυξη νέων καινοτόμων φαρμάκων.

Βρίσκεται εδώ μαζί μας το μισό Υπουργικό Συμβούλιο για να σας παρουσιάσουμε, καταρχάς, το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω λίγο γι’ αυτό χθες, αλλά έχουμε ορισμένες παρουσιάσεις και στη συνέχεια κάποιες πιο συγκεκριμένες σκέψεις σχετικά με το πώς μπορούμε πιθανώς να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε την καινοτομία των βιοεπιστημών στην Ελλάδα, που είναι ένας από τους τομείς στους οποίους θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση.

Δεν θέλω να σας απασχολήσω άλλο με εισαγωγικές παρατηρήσεις. Είμαι βέβαιος ότι θα έχετε πολλά σχόλια τα οποία θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσο πιο περιεκτικά μπορούμε. Επιτρέψτε μου να δώσω το λόγο στον Άλμπερτ. Σας καλωσορίζω και πάλι στην Ελλάδα και σας ευχαριστώ που φέρατε στη χώρα μας μια τόσο διακεκριμένη ομάδα ηγετών παγκοσμίου επιπέδου στο πεδίο της υγειονομικής περίθαλψης.

Άλμπερτ Μπουρλά: Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να βρίσκομαι εδώ σε αυτό το ιστορικό κτίριο και να συναντώ όχι μόνο εσάς, αλλά και μέλη του Υπουργικού σας Συμβουλίου. Έχουμε εδώ τους Διευθύνοντες Συμβούλους των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο, που είναι μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων. Πραγματοποιούμε την ετήσια συνάντησή μας και επιλέξαμε να έρθουμε στην Ελλάδα.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ερχόμαστε στην Ελλάδα είναι ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την καινοτομία. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι μία από τις χώρες που θεωρούμε ότι παίρνει πολύ σαφείς θέσεις όσον αφορά σημαντικές πτυχές της προώθησης της καινοτομίας, όπως η πνευματική ιδιοκτησία, η πρόσβαση στα φάρμακα. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με την επίσκεψή μας εδώ, σε αυτή τη χώρα, πόσο ευχαριστημένοι είμαστε και πόσο θα θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί σας.

Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια περίοδο «επιστημονικής αναγέννησης», όπου λόγω των εξελίξεων στη βιολογία και ταυτόχρονα των εξελίξεων στην τεχνολογία, θα δούμε σημαντικές ιατρικές καινοτομίες τα επόμενα δέκα χρόνια. Βέβαια, αυτό μεταφράζεται σε σημαντικό αριθμό επενδύσεων.

Αυτή τη στιγμή εκτιμούμε ότι περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν πέρυσι σε Έρευνα και Ανάπτυξη από τη φαρμακοβιομηχανία, κυρίως από τις εταιρείες που εκπροσωπούνται εδώ. Σε αυτό το στάδιο, η μερίδα του λέοντος αυτών των επενδύσεων παραμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν από 20 χρόνια, η διαφορά στις επενδύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης ήταν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σε γενικές γραμμές ήταν στο ίδιο επίπεδο. Το 2023 πιθανότατα θα υπερβεί τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια υπέρ των ΗΠΑ. Αυτό είναι, πιστεύω, μια χαμένη ευκαιρία για την Ευρώπη.

Βέβαια, εντός της Ευρώπης, η Ελλάδα πιστεύω ότι έχει μικρό μερίδιο στις επενδύσεις των φαρμακευτικών εταιρειών στον τομέα της έρευνας. Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να συζητήσουμε. Είμαι βέβαιος ότι εσείς και το Υπουργικό σας Συμβούλιο θα παρουσιάσετε όλες τις ευκαιρίες εξηγώντας γιατί το περιβάλλον στην Ελλάδα για την έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής έρευνας, είναι πολύ ευνοϊκό.

Στις αποφάσεις για τις επενδύσεις μας παίζουν σημαντικό ρόλο διάφοροι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να αποκρυσταλλωθούν σε τρεις μεγάλους τομείς. Πρώτον, είναι οι πολιτικές υπέρ της καινοτομίας και ιδιαίτερα η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Στους άλλους τομείς της βιομηχανίας, οι επενδύσεις έχουν φυσική διάσταση, όταν μιλάμε για την ενέργεια οι επενδύσεις τους αφορούν στη διύλιση του πετρελαίου ή την εξόρυξη φυσικού αερίου ή την παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Όταν γίνεται λόγος για την αυτοκινητοβιομηχανία, πρόκειται για εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων. Στη δική μας περίπτωση, οι περισσότερες επενδύσεις μας μεταφράζονται σε μία φόρμουλα σε ένα κομμάτι χαρτί. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό, εάν είναι να πραγματοποιηθούν αυτές οι επενδύσεις, κάθε επενδυτής να νιώθει ότι αυτή η επένδυση σε άυλα περιουσιακά στοιχεία προστατεύεται.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει σημαντικά πισωγυρίσματα όσον αφορά τις φωνές που επιτίθενται στην έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας. Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι δεν πέρασε η πρόταση για άρση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Αλλά καθώς το γιορτάζαμε αυτό, βλέπουμε τώρα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται με σειρά προτάσεων στις οποίες είμαστε σαφώς αντίθετοι. Δεν είμαστε οι μόνοι. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με αρχηγούς κρατών. Συναντήθηκα μόλις πριν από δύο μήνες με τον Καγκελάριο Scholz, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία αντιτίθεται σε αυτές τις πολιτικές. Συναντηθήκαμε αρκετοί από εμάς με τον Πρόεδρο Macron, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία αντιτίθεται σε αυτές τις προτάσεις. Γνωρίζουμε ότι και η Ελλάδα ασχολείται πάρα πολύ με τον τομέα της καινοτομίας. Αυτός είναι ένας τομέας που είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς.

Βεβαίως, παράγοντες όπως η πρόσβαση σε φάρμακα σε τιμές που ανταμείβουν την καινοτομία είναι επίσης κάτι που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν όταν αποφασίζουμε για τις επενδύσεις μας. Και οι κανονισμοί που μπορούν να διευκολύνουν την κλινική έρευνα και να απομακρύνουν γραφειοκρατικά εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν, είναι επίσης κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Αυτά είναι τα θέματα τα οποία θα θέλαμε να θίξουμε. Και, φυσικά, να ζητήσουμε την υποστήριξή σας, όπως είπατε, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου η φωνή της Ελλάδας, από εκεί που δεν ήταν ιδιαίτερα σεβαστή έχει γίνει μια από τις πιο αξιόπιστες και σεβαστές φωνές, με μεγάλη επιρροή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όλων όσα κατάφερε να επιτύχει η χώρα, βγαίνοντας από αυτή τη σκοτεινή περίοδο της οικονομικής ύφεσης.

Το γνωρίζουμε αυτό και πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για εσάς και το Υπουργικό σας Συμβούλιο να κατανοήσετε τι μπορεί πραγματικά να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και, βέβαια, της Ελλάδας. Καταλαβαίνω ότι και από την πλευρά σας θα θέλατε να παρουσιάσετε -και είμαστε όλοι πρόθυμοι να ακούσουμε- τις ευκαιρίες και συγκεκριμένες ιδέες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μια πολύ γρήγορη απάντηση σε αυτό που είπατε, η οποία σχετίζεται με την ευρωπαϊκή ατζέντα που θέσατε στο τραπέζι. Τα ζητήματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο των προεκλογικών μας τοποθετήσεων ενόψει των ευρωεκλογών. Το λέω αυτό γιατί για εμάς, για την κυβέρνησή μου, αλλά και για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αυτό πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας για τον επόμενο ευρωπαϊκό εκλογικό κύκλο. Χάνουμε την ανταγωνιστικότητά μας στην Ευρώπη, αποτυγχάνουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις αιχμής, υστερούμε σε κορυφαίους δείκτες καινοτομίας, σίγουρα σε σχέση με τις ΗΠΑ, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί.

Είναι βέβαιο ότι θα ασκήσουμε μεγάλη πίεση στα άλλα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ιδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να επικεντρωθούν σε αυτά τα ζητήματα. Έρχονται δύο εκθέσεις οι οποίες θα συζητηθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αφορούν στην ανταγωνιστικότητα και τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς, που κατά τη γνώμη μας έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο πιστεύουμε μερικές φορές.

Από την πλευρά μας, από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης, και όσον αφορά εμένα προσωπικά, στο βαθμό που εκπροσωπώ τη χώρα μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τα θέματα αυτά θα είναι στην κορυφή της ατζέντας μας για τον επόμενο ευρωπαϊκό εκλογικό κύκλο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ καθηγητής Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ Αριστείδης-Θωμάς Δοξιάδης, το μέλος της ομάδας εργασίας «A Roadmap for Creating an Innovation-Based Biopharma Industry in Greece» Σίμος Συμεωνίδης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.



Ο Δούκας δεν είναι μόνο φερέφωνο ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - αντιεξουσιαστών, τώρα και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον βάζει να διαβάζει ανακοινώσεις του

 


Το θράσος του νέου δημάρχου Αθηναίων είναι απύθμενο και προκλητικό.

Κάθε μέρα κάνει και κάτι διαφορετικό, επειδή του το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι αντιεξουσιαστές. Τώρα διαβάζει και κείμενο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που με θράσος ζητάνε πίσω από το Υπουργείο Πολιτισμού το κτίριο που τους είχε παραχωρηθεί και το είχαν κάνει μαγαζάκι.

Και τι δουλειά έχει ο δήμος αναρωτιέστε έτσι; Καμία σας απαντάμε αλλά επειδή το 70% των δημοτών της Αθήνας απείχε από τις δημοτικές εκλογές και ψήφισε μόνο το 30%, βγήκε δήμαρχος ο Δούκας με ψήφους ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-αντιεξουσιαστών, και για τον λόγο αυτό χωρίς πολλές κουβέντες πρέπει να κάνει και ότι λένε στο υποχείριο.

Εννοείται ότι τα λόγια στο video της Ομάδας Αλήθειας δεν είναι δικά του και διαβάζει αυτά που του επιβάλανε να πεί.





Ανακοίνωση Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την δολοφονία 28χρονης γυναίκας έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

 


Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνητή, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.



Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών το 2023

 



Ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών το 2023, καθώς αυξήθηκαν κατά 9,4% και διαμορφώθηκαν στα 106,09 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της EUROSTAT, που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), το 2023 η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών αλκοολούχων ποτών ενισχύεται περαιτέρω και ξεπερνά κατά πολύ σε αξία τα προ πανδημίας επίπεδα. Ειδικότερα, σε σύγκριση με το 2022, σημειώθηκε συνολική αύξηση (εντός ΕΕ 27 & σε Τρίτες Χώρες) σε αξία ευρώ κατά 9,4% (+9,12 εκατ. ευρώ σε απόλυτες τιμές). Σε αντίθεση με την συνολική αξία, οι εξαγωγές σε ποσότητα kg, των ελληνικών αλκοολούχων ποτών εμφανίζουν πτώση -5,02% (-2 εκατ. κιλά σε απόλυτες τιμές). Αυξητική καταγράφεται το 2023 και η εξέλιξη της μέσης τιμής μονάδος, ανά εξαγόμενο κιλό ποτού όπου εμφανίζει αύξηση κατά 15,2%.

Σε σύγκριση με την τελευταία 5ετία (2023 vs 2019) ο κλάδος της ελληνικής παραγωγής αλκοολούχων ποτών, καταγράφει διαχρονική αύξηση των εξαγωγών του, σε αξία κατά +39,3%, αλλά και σε ποσότητα κατά +5,2%.

Σημειώνεται ότι η πτώση του συνόλου των εξαγωγών των ελληνικών αλκοολούχων ποτών προς Τρίτες Χώρες το 2023, ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος στη μείωση των εξαγωγών προς το Ιράκ, όπου το 2023 εφαρμόστηκε ο νόμος περί απαγόρευσης εισαγωγής και πώλησης αλκοολούχων ποτών. Η αρνητική αυτή μεταβολή, έπληξε ιδιαίτερα τις ελληνικές εξαγωγές αλκοολούχων καθώς το Ιράκ αποτελεί την δεύτερη σημαντικότερη χώρα προορισμού των ελληνικών αλκοολούχων ποτών και οι επιπτώσεις αυτές μεταφράζονται σε -22 % (από 7,1 εκατ. κιλά το 2022 σε 5,6 εκατ. κιλά) σε ποσότητα και -16 % (-2,7 εκατ. ευρώ) σε αξία σε σύγκριση με το 2022.

Η μείωση της ποσότητας των εξαγωγών «συμβάλλει» στην άνοδο της μέσης τιμής πώλησης (Euro/Kg) των ελληνικών αλκοολούχων ποτών η οποία καταγράφει ανοδική πορεία καθώς το 2023 αυξήθηκε 15,2% (19,2% σε Τρίτες Χώρες και 14,5% εντός ΕΕ 27), σε σύγκριση με το 2022.

Ως προς τους εξαγωγικούς προορισμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα Κράτη Μέλη της ΕΕ-27, αποτελούν σταθερά τους σημαντικότερους προορισμούς των ελληνικών αποσταγμάτων, με ποσοστό 76% σε αξία δηλαδή 80,7 εκατ. ευρώ και 78% σε ποσότητα δηλαδή 28,4 εκατ. κιλά.

Σύμφωνα με την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ οι εξαγωγές εντός ΕΕ-27 του κλάδου της ελληνικής ποτοποιίας το 2023 σε σύγκριση με το 2022, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε αξία ≈10 εκατ. ευρώ (ποσοστιαία 13,7%), ενώ ως προς την ποσότητα υπάρχει μία μικρή πτώση των -0,2 εκατ. κιλά (ποσοστιαία 0,7%).

Αναφορικά με τις εξαγωγές εκτός ΕΕ-27 σημειώνεται μείωση και σε αξία ευρώ και σε ποσότητα kg. Συγκεκριμένα, -2,3 σε αξία (από 26 εκατ. ευρώ το 2022 σε 25,4 εκατ. ευρώ το 2023) και -18% σε ποσότητα (από 9,5 εκατ. κιλά το 2022 σε 7,8 εκατ. κιλά το 2023).

Η Γερμανία εμφανίζεται σταθερά στην πρώτη θέση, ως βασική χώρα εξαγωγής ελληνικών αλκοολούχων ποτών, καθώς το 40% σε αξία (42,5 εκατ. ευρώ) και το 45,4% σε ποσότητα (16,5 εκατ. κιλά) της ελληνικής ποτοποιίας, οδηγείται στη Γερμανία.

Δεύτερη σημαντικότερη χώρα προορισμού των ελληνικών αλκοολούχων ποτών εξακολουθεί να είναι (παρά την πτώση) το Ιράκ με αξία εξαγωγών 14,6 εκατ. ευρώ και ποσότητα 5,6 εκατ. κιλά.

Στον κατάλογο με τις κυριότερες χώρες εξαγωγών, ακολουθούν η Βουλγαρία με 10 εκατ. ευρώ (που καταγράφει αύξηση +25,7% σε αξία), η Ολλανδία με 5 εκατ. ευρώ (με αύξηση +98% σε αξία), η Αυστρία με 3,8 εκατ. ευρώ (με αύξηση +194% σε αξία), η Πολωνία με 3,7 εκατ. ευρώ (που καταγράφει πτώση -4,1% σε αξία) από την ΕΕ-27 και η Αλβανία με 2,9 εκατ. ευρώ, οι ΗΠΑ με 2,2 εκατ. ευρώ (-14% σε αξία) και το Ισραήλ με 0,96 εκατ. ευρώ (-6,6% σε αξία) από τις Τρίτες Χώρες.

Το ελληνικό ούζο αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή και βρίσκεται στην κορυφή αναφορικά με τις εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών, καταλαμβάνοντας το τελευταίο έτος (2023) το 58 % της αξίας και το 68% της ποσότητας του συνόλου των εξαγωγών των ελληνικών αποσταγμάτων. Το 2023 καταγράφεται αύξηση της αξίας των εξαγωγών του ούζου διεθνώς η οποία ποσοστιαία μεταφράζεται κατά ≈4% (+2,3 εκατ. ευρώ), ενώ σε ποσότητα εμφανίζει πτώση κατά -7,3% (σχεδόν -2 εκατ. κιλά).

Οι εξαγωγές του τσίπουρου/τσικουδιάς αν και αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό μερίδιο (≈2% σε αξία & ≈1% σε ποσότητα) του συνόλου των εξαγωγών, καταγράφουν σταθερή άνοδο.


Πηγή



Ενημερωτικό σημείωμα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, ο οποίος λειτουργεί εδώ και 52 χρόνια παράγοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα. Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη μονάδα παραγωγής φέτας του Συνεταιρισμού από τον Πρόεδρό του, Παύλο Σατολιά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Συνεταιρισμού, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος. Ακολουθεί η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:



«Καταρχάς, αγαπητέ Πρόεδρε, φίλες και φίλοι, χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθώ τον συνεταιρισμό σας. Όταν είχαμε βρεθεί με τον Πρόεδρο σε μία πολύ ουσιαστική σύσκεψη που κάναμε στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από δύο εβδομάδες περίπου, είχα δεσμευθεί ότι θα έρθω. Κι επειδή μου αρέσει να τηρώ τις δεσμεύσεις μου, σας επισκέπτομαι σήμερα για να τιμήσω την πολύ σημαντική προσπάθεια την οποία έχετε κάνει, να μετατρέψετε τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων σε ένα υπόδειγμα συνεργασίας στον κτηνοτροφικό τομέα.

Και το λέω αυτό διότι έχετε επιτύχει κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό: μία επιχείρηση η οποία είναι κερδοφόρα, ένα προϊόν το οποίο αποτελεί τη “ναυαρχίδα” του πρωτογενούς μας τομέα, 1.200 κτηνοτρόφοι, οι οποίοι καθημερινά φέρνουν το γάλα τους στον Συνεταιρισμό, παραπάνω από 200 εργαζόμενοι. Αλλά, ταυτόχρονα, ένας συνεταιρισμός με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ο οποίος είναι πάντα δίπλα και κοντά σε όποιον έχει ανάγκη, στους παραγωγούς αν αρρωστήσει ένα ζώο σας, με επενδύσεις, με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Είναι το μοντέλο της συνεργατικής παραγωγής το οποίο θέλουμε να το κάνουμε κανόνα και όχι εξαίρεση συνολικά στον πρωτογενή κλάδο της χώρας και όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον Υπουργό, θέλω να δώσουμε περισσότερα κίνητρα για να ενθαρρύνουμε τα υγιή συνεργατικά σχήματα.

Αποφεύγω τον όρο “συνεταιρισμός” όχι γιατί δεν τιμώ τον συνεταιρισμό, αλλά γιατί στη συνείδηση πολλών οι συνεταιρισμοί είναι ταυτισμένοι με κάποιες κακές συνήθειες του παρελθόντος, κυρίως με χρεοκοπίες, με δανεικά τα οποία δίνονταν και τελικά κατέληγαν αγύριστα.

Και αυτή η εικόνα δεν τιμά τους πολλούς υγιείς συνεταιρισμούς οι οποίοι έχουν ξεπηδήσει μετά τη χρεοκοπία ενός μέρους του παλιού συνεταιριστικού κινήματος και σίγουρα δεν τιμά τη δική σας προσπάθεια την οποία κάνετε.

Ο δικός μας σκοπός είναι τα προϊόντα μας να μπορούν να παίρνουν τις τιμές που τους αξίζουν και για να γίνει αυτό πρέπει, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, να προστατεύεται η ποιότητά τους και να προστατεύουμε την αγορά και τους καταναλωτές από οποιοδήποτε φαινόμενο αθέμιτου ανταγωνισμού. Έχουμε ήδη κάνει πολλά σε αυτήν την κατεύθυνση. Με τα καινούργια νομοσχέδια θα κάνουμε ακόμα περισσότερα.

Νομίζω ότι πρέπει όλοι να καταλάβουν -φαντάζομαι το έχουν ήδη αντιληφθεί- ότι η εποχή όπου κάποιοι πουλούσαν φέτα χωρίς να είναι φέτα, σε τιμές που δεν θα μπορούσαν ποτέ να πουλούν αν ήταν πραγματική φέτα, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουμε το προϊόν ώστε ο εγχώριος καταναλωτής να ξέρει ότι η φέτα την οποία παίρνει πληροί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας. Και θα μπορέσουμε βέβαια, ταυτόχρονα, να συνεχίσουμε να εξάγουμε ένα προϊόν το οποίο είναι τόσο ταυτισμένο με τις εξαγωγές του πρωτογενούς μας τομέα.

Ταυτόχρονα, θέλω να επαναλάβω ότι στα ζητήματα, τα οποία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, που αφορούν το κόστος παραγωγής, έχουμε ήδη κάνει αρκετά πράγματα. Έχουμε κάνει μία σημαντική παρέμβαση σχετικά με το αγροτικό ρεύμα. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα επαναϋπολογίσουμε την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο το 2025, ακούγοντας τις δικές σας προτάσεις, ώστε οι πραγματικοί ωφελημένοι να είναι οι πραγματικοί παραγωγοί. Αυτό είναι το ποσό το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας -μακάρι να είχαμε περισσότερο-, αλλά τα χρήματα αυτά πρέπει να πάνε σε αυτούς οι οποίοι πραγματικά παράγουν.

Γιατί η στήριξη της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα αποτελεί κεντρική μας προτεραιότητα. Αυτό έχει να κάνει και με τον εξορθολογισμό του τρόπου με τον οποίο εμείς εκταμιεύουμε ευρωπαϊκούς πόρους. Γίνεται μια σημαντική δουλειά σε αυτό το επίπεδο. Και βέβαια έχει να κάνει και με τις συνολικότερες διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι οποίες λαμβάνουν χώρα, σε επίπεδο Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο να παίξει. Και είμαι σίγουρος ότι το θέμα αυτό θα φτάσει κάποια στιγμή και στο δικό μας το επίπεδο. Θέλω να ξέρετε ότι έχω ασχοληθεί πολύ με τα θέματα του πρωτογενούς τομέα. Και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε συνολικά τους ευρωπαϊκούς πόρους καλύτερα και πιο έξυπνα και χωρίς να πιέζουμε τους παραγωγούς μας σε μια πράσινη μετάβαση, η οποία είναι απαραίτητη αλλά δεν μπορεί να λάβει χώρα με μια τέτοια ταχύτητα ώστε να σας εξοντώσει στην πορεία. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο έχει γίνει πια απολύτως αντιληπτό στις Βρυξέλλες και αφορά όλες τις πτυχές του πρωτογενούς μας τομέα.

Κλείνοντας, να πω ότι έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τον Πρόεδρο και με την Ένωση. Συνεργαζόμαστε σε επίπεδο κατάθεσης προτάσεων που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τον πρωτογενή μας τομέα πιο ανταγωνιστικό και τελικά να κρατήσουμε τον κόσμο στην ύπαιθρο. Διότι αν τα παιδιά σας δεν δουν μέλλον στη δουλειά σας, τότε θα φύγουν. Και αν φύγουν, και αν φύγετε από το επάγγελμα, θα αρχίσει να ερημώνει η ύπαιθρος και δεν είναι εύκολο να ξαναγυρίσεις.

Όταν βλέπω μια περιοχή σαν τα Καλάβρυτα, η οποία έχει τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, δεν μπορώ προφανώς να μην την ταυτίσω και με μια πολύ δυναμική κτηνοτροφική και τυροκομική δραστηριότητα. Και στη χαρτογράφηση των δουλειών που μπορεί κάποιος να προσελκύσει σε μια τέτοια περιοχή, ο πρωτογενής τομέας θα παίζει πάντα έναν καθοριστικό ρόλο.

Οπότε, ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση, για το κέρασμα και θα είμαστε κοντά σας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Και χαίρομαι πραγματικά διότι αυτό το μοντέλο των υγιών συνεργατικών σχημάτων αρχίζει και ριζώνει σε όλη τη χώρα. Αυτό είναι το μέλλον. Και ως Ένωση έχετε ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξετε».

«Η συνεργασία με τον κ. Σατολιά, ως Πρόεδρο του Συνεταιρισμού αλλά και ως Πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ, με την οποία είμαστε θεσμικοί συνεργάτες και συνομιλητές, είναι άριστη. Όντως οι πρωτοβουλίες και οι προτάσεις τις οποίες κατά καιρούς καταθέτουν, είναι απολύτως χρήσιμες και απαραίτητες για να κάνουμε βήματα πολύ πιο γρήγορα, με τη δική σας έγκριση πάντοτε», ανέφερε από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια και η συμβολή, επαναλαμβάνω, των προέδρων και των εκπροσώπων των υγιών σχημάτων είναι απολύτως χρήσιμη και απαραίτητη και είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία τη δική τους θα πετύχουμε και τις απολύτως απαραίτητες αλλαγές στην ΚΑΠ, που είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τα χρήματα που έχουμε ήδη στο κατώφλι μας. Τα 19,3 δισ., που θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι η μόνη χώρα που δεν είχε απολύτως καμία μείωση σε σχέση με την προηγούμενη ΚΑΠ είναι η Ελλάδα. Σε σχέση με άλλες χώρες που είναι στον πυρήνα της Ευρώπης και όμως εκεί είχαν μειώσεις 5%, 10% και 15%», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Νωρίτερα, σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2024, συνολικού προϋπολογισμού 22.630.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, συζητήθηκαν προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, με στόχο τη μετατροπή του σε ορεινό πολυθεματικό πάρκο που θα εξυπηρετεί επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.



Βίντεο από τον σεισμό 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν με 4 νεκρούς και 50 τραυματίες

 



Τέσσερις νεκροί και 57 τραυματίες είναι ο νεώτερος απολογισμός από τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Ταϊβάν με 26 κτήρια, κατά τον ίδιο απολογισμό να έχουν γείρει ή να έχουν καταρρεύσει στην κομητεία Χουάλιεν. 

Από τον σεισμό υπήρξαν έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για τσουνάμι τόσο στη νήσο όσο και σε γειτονικές χώρες, ιδίως στη νότια Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες, συναγερμοί που ήρθησαν λίγο μετά τις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδος).

Δείτε βίντεο :




Έχετε παρατηρήσει ότι όποτε πάμε σε εκλογές στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Μαρέβα και καταποντίζεται;

 



Πραγματικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό, προχωράνε με την ίδια αποτυχημένη συνταγή να σπιλώσουμε, να πετάξουμε λάσπη, να συντηρήσουμε fake news.

Το δικό μας σχόλιο είναι ότι δυστυχώς, δεν τους έχει γίνει μάθημα, ούτε το 2019, ούτε το 2023, ούτε ότι σήμερα έχουν άλλη μία κατάντια για αρχηγό τους, που είναι και χειρότερος από τον προηγούμενο.

Στην τηλεόραση του Open μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως όσες ηγεσίες κι αν αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι.

Ο κύριος Ρωμανός είπε και αυτό το έχουμε παρατηρήσει όλοι «Στοχοποιώντας τη Μαρέβα πήγαν στις εκλογές του 2019. Στοχοποιώντας τη Μαρέβα πήγαν στις εκλογές του 2023. Στοχοποιώντας τη Μαρέβα οδεύουν και στις Ευρωεκλογές. Όσες ηγεσίες κι αν αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι!

Είναι μία εικόνα που την βλέπουμε σε επανάληψη από το 2016 και μετά. Για μία περίοδο σχεδόν κάθε Κυριακή. Για μία άλλη περίοδο λίγο πιο αραιά, αλλά σταθερά, η στοχοποίηση ξανά και ξανά της συζύγου του Πρωθυπουργού με συκοφαντίες και ψέματα σε όλες τις περιπτώσεις. 

Το Πόθεν Έσχες της, ανοίγω παρένθεση, και του Πρωθυπουργού έχουν ελεγχεί περισσότερο από κάθε άλλο Πόθεν Έσχες στην Ελλάδα. Όλα τα στοιχεία έχουν διαψευστεί. Όπου χρειάστηκε έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Αυτό έκανε και με την κ. Ακρίτα και επιτρέψτε μου να πω ότι θα περίμενε κανείς από μία αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ένα πολύ μικρό διάστημα μετά από τις εκλογές που είχαν ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ότι θα επανεξέταζε τη στάση της. Θα προσπαθούσε να αλλάξει στρατηγική.  Θα σταματούσε επιτέλους να στοχοποιεί συγγενείς πολιτικών αντιπάλων με λάσπη, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Γιατί; Γιατί προφανώς δεν οδήγησε και πουθενά αυτή η στρατηγική. Πέρα από το ανήθικο, πέρα από το ότι είναι ντροπή, πέρα από το ότι δεν μας αξίζει μία τέτοια στρατηγική στο πολιτικό μας σύστημα. Σε κανένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος, πολύ περισσότερο στην αξιωματική αντιπολίτευση». 



Κασσελάκης σε κάθε του εμφάνιση συντηρεί fake news, εργαλειοποιεί τραγωδίες, στηρίζει φαιδρές αναρτήσεις

 



Ποιος περίμενε κάτι άλλο από τον Στέφανο Κασσελάκη, πότε έχει μιλήσει για σοβαρά; 

Αντίθετα, βιντεάκια, παρελάσεις, τραπέζια, fake news, κατηγορίες, εργαλειοποίηση τραγωδιών, αυτά και μόνο αυτά περιλαμβάνει η αρτζέντα του. 

Δέν έχει καταλάβει ούτε ο Κασσελάκης, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πριν από οκτώ μήνες στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πάτωσε γιατί χρησιμοποιούσε την ίδια τακτική και ζητούσε συνέχεια εκλογές χωρίς καμμία πρόταση για την χώρα και τον λαό.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι ο Κασσελάκης χαρακτήρισε πολιτική κριτική τα όσα η Έλενα Ακρίτα ανέφερε στην ανάρτησή της, δηλαδή το σύνολο των συκοφαντιών που εκτόξευσε χυδαία χωρίς κανένα φιλότιμο, λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν και έχουν απαντηθεί μετά απο ελέγχους.

Είναι τέτοιο το θράσος του Κασσελάκη που αντί να πάρει αποστάσεις απο τον φαιδρή Ακρίτα που είχε το θράσος να βάλει τον δικηγόρο της να απειλήσει τον πρωθυπουργό της χώρας, λές και θα φοβόταν από ένα δικηγόρο, που συνδέει την αντίδραση ενός συζύγου που θέλει να προστατέψει την σύζυγο του με την τραγωδία στα Τέμπη. Ειλικρινά όποιος σοβαρός τον ακούει να κάνει αυτή την σύγκριση, καταλαβαίνει πόσο φαιδρή προσωπικότητα είναι και ίδιος ο Κασσελάκης, και απορεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τέτοιου είδους αρχηγούς;

Με λίγα λόγια ο Στέφανος Κασσελάκης, πήρε πάνω του ουσιαστικά το θέμα της συκοφαντίας, δείχνοντας στον Ελληνικό λαό το πόσο λίγος και χυδαίος είναι. Με έναν ακραίο λαϊκισμό και με ρητορική διχαστική βλάκα πολιτικού, δήλωσε και πάλι ότι πρέπει να βρουν δικαιοσύνη οι οικογένειες των θυμάτων όπως ζητεί και ο πρωθυπουργός για τη σύζυγό του, και αυτό είναι απίστευτο να το λες, και να συνδέεις τα ίδια πράγματα είναι φαιδρό, ηλίθιο, χυδαίο πώς να το κάνουμε.

Ο Κασσελάκης είναι κακός άνθρωπος εκτός απο βλάκας και το γράφουμε ξεκάθαρα, με όσα λέει δίνει γραμμή για επιθέσεις εναντίον της οικογένειας του πρωθυπυργού, αλλά θα έρθει η ώρα που όταν δεχθεί και ο σύζυγος του και η οικογένεια του επιθέσεις, θέλουμε να δούμε αντίδραση και εκεί θα καταλάβει πόσο φαιδρός ήταν στις δηλώσεις του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την τακτική της ήττας, που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17 και μετά στο 10%, αυτός δεν το καταλαβαίνει νομίζει ότι τον θέλουν όλοι, τα έμπειρα στελέχη γιατί το επιτρέπουν;