Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Ένας επίορκος ειδικός φρουρός και μία ακατάλληλη αστυνομικός άφησαν την γυναίκα να δολοφονηθεί

 


Εάν εξαιρέσεις τις αποτελεσματικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και αναφέρομαι στις κεντρικές υπηρεσίες της ΥΔΕΖΙ (εκβιαστών, ληστειών, ανθρωποκτονιών, οργανωμένο έγκλημα κτλπ), τα ΑΤ υπολειτουργούν και το ανθρώπινο υλικό είναι ακατάλληλο.

Χωρίς αμφισβητούμε τις επιτυχίες της αντιτρομοκρατικής και στο οργανωμένο έγκλημα, η εγκληματικότητα δεν έχει παταχθεί, και το αίσθημα ασφάλειας τους πολίτη είναι στο ναδίρ.

Σε ποια χώρα πάει πολίτης σε Α.Τ. και ζητάει βοήθεια, με την εκτελούσα χρέη αξιωματικού υπηρεσίας να την αφήνει απροστάτευτη, και έναν ειδικό φρουρό να γίνεται μπροστά του έγκλημα χωρίς να επεμβαίνει; Δυστυχώς στην χώρα μας.

Η γυναικοκτονία της 28χρονης κοπέλας με 5 μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Ανάργυρων, όπου είχε προσφύγει για να ζητήσει προστασία και μπροστά στα μάτια του ειδικού φρουρού ξεπερνά κάθε λογική.

Η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί πως το 28χρονο θύμα ζήτησε συνοδεία περιπολικού, και η ακατάλληλη αστυνομικός την συμβούλεψε να πάρει το 100 αντί να κάνει η ίδια ενέργειες για την προστασία της.

Το εξοργιστικό είναι ότι ο ειδικός φρουρός που βρισκόταν στο φυλάκιο του ΑΤ ήταν με περιοριστικούς όρους από ανακριτή, γιατί είχε βρεθεί κατηγορούμενος σε υπόθεση με πλαστά διαβατήρια στον Ασπρόπυργο.

Στην ίδια υπόθεση εμπλεκόταν τόσο ο ίδιος ο φρουρός, που ήταν με περιοριστικά μέτρα, όσο και δύο άτομα τα οποία είχαν κατηγορηθεί γιατί είχαν βάλει τις σφραγίδες τους πάνω στα πλαστά διαβατήρια.

Να σημειωθεί πως ο κανονισμός της αστυνομίας λέει ότι αν περάσει ο χρόνος της διαθεσιμότητας για ποινική εκκρεμότητα πρέπει ο επίορκος να γυρίσει πίσω στη θέση του, και αυτό πρέπει να αλλάξει βλέποντας ότι ο συγκεκριμένος εκτός απο κακοποιός ήταν και ακατάλληλος χέστης.

Οσον αφορά το περιπολικό αποκαλύφθηκε πως το επίμαχο βράδυ υπήρχε, όπως και αστυνομικός, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε, ήταν επίσης γυναίκα άκουγε την καταγγελία της 28χρονης, ήταν η οδηγός του περιπολικού, και δεν την πήγε στο σπίτι της.

Το λιγότερο σπίτι τους ως ακατάλληλοι όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στην υπόθεση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου