Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Επελέγη η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων



Επιλογές που κρίνονται αξιοκρατικές και ισορροπημένες αποφάσισε η κυβέρνηση για την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, αφήνοντας πίσω της πρακτικές που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις τα προηγούμενα χρόνια και επιλέγοντας για πρώτη φορά γυναίκα για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, την αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. «Αισθάνομαι την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την οποία με επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο, ως τιμητικό βάρος, που με καλεί να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Και έχω την ελπίδα ότι, σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου, το Ανώτατο Δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θα προχωρήσει όπως απαιτούν η παράδοσή του και ο συνταγματικός του ρόλος, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και της δημοκρατικής παράδοσης της χώρας» δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Η θέση που κατέλαβε είχε παραμείνει κενή περί τους πέντε και πλέον μήνες από τότε που αποχώρησε πρόωρα ο Νίκος Σακελλαρίου, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που είχε υψηλή θέση στη δικαστική επετηρίδα, επελέγη πρώτη κατά τη διαδικασία ακρόασης των υποψηφίων προέδρων για το ΣτΕ από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που έγινε πρόσφατα.

Η επιλογή της έγινε δεκτή με ικανοποίηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς ήταν από τους αρχαιότερους αντιπροέδρους, χρόνια ενεργή στην Ενωση Δικαστών του ΣτΕ και από την οποία παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια των διασκέψεων του δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για θέσεις που είχε λάβει τότε η Ενωση των Δικαστών του ΣτΕ.

Πάντως, αν και η επιλογή Σακελλαροπούλου υπήρξε αξιοκρατική συζητήθηκε το ότι δεν επελέγη ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος εκτελούσε –μέχρι και σήμερα– προσωρινά καθήκοντα προέδρου και η υποψηφιότητά του εθεωρείτο φαβορί.

Σε ό,τι αφορά τις κενές θέσεις αντιπροέδρων στο ΣτΕ επελέγησαν δύο ικανοί σύμβουλοι, οι Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχάλης Πικραμένος.

Για την αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε τον κορυφαίο δικαστή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη ως αντιπρόεδρο και τις ικανές αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Bloomberg: «Το Ελληνικό και οι Σκουριές θα ξεμπλοκάρουν εντός του 2019»



Συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της σημερινής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και της συνάντησης που θα έχει με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Το Ελληνικό είναι η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα. Συμβολίζει τη νέα Αθήνα» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο και προαναγγέλλει ότι τα σημερινά εμπόδια θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία χρονοτριβή. Σε κάθε περίπτωση η επένδυση θα ξεκινήσει μέσα στο 2019. Κάτι ανάλογο δεσμεύεται και για τις Σκουριές υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι άδειες στην καναδική εταιρεία «θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα» από την αλλαγή κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ευρύτερα η Νέα Δημοκρατία μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Περιγράφει ως κεντρικό του στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας διεθνώς, και τονίζει ότι αυτό θα γίνει και μέσα από ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο θα στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και πολλών θέσεων απασχόλησης.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο μας στοίχημα: να πείσουμε τους πάντες, τις αγορές, τους πιστωτές, τους επενδυτές και κυρίως τον ελληνικό λαό. Να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη προς τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση» σημειώνει χαρακτηριστικά. «Θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε οριστικά με την αντίληψη που υπάρχει σήμερα ότι η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από μειώσεις φόρων, σε συνδυασμό με βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και έλεγχο των δαπανών επισημαίνοντας ότι «η φορολογία είναι ένα επενδυτικό εργαλείο όταν συνδυάζεται με τη σωστή δημοσιονομική πολιτική».

Μιλώντας γενικότερα για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία επέδειξε όχι μόνον συνέπεια, αλλά και αντοχή απέναντι στις συστηματικές επιθέσεις κατά των δημοκρατικών θεσμών από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Ερωτηθείς για τις τράπεζες τονίζει ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, αλλά ότι χρειάζεται να κινηθούν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι θα στηρίξει τα πιστωτικά ιδρύματα για να λειτουργήσουν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης προς τα νοικοκυριά που χτυπήθηκαν από την κρίση, αλλά και να αντιμετωπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που εκμεταλλεύονται σήμερα τα κενά του συστήματος.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει με ένα νέο πρόγραμμα, ο ίδιος υπογραμμίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θεωρεί αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη και ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η χώρα μας να μην ξαναδοκιμαστεί ποτέ από ένα νέο μνημόνιο.  


Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς


Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του από τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.

Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών λένε ότι ο κ. Κοτζιάς «εθίγη τρομερά από τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου, ότι είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια» καθώς και άλλες παρόμοιου χαρακτήρα επιθέσεις.


Ο Τζανακόπουλος δείχνει την πόρτα εξόδου στον Κοτζιά και όσους δεν αντέχουν το καθεστώς



Παραπαίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οδηγείται ευτυχώς προς το τέλος της.

Ο Κοτζιάς απείλησε ότι θα πάει σπίτι του και η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου του έδειξε την πόρτα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ALPHA είπε ότι: «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την oποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς.

Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».


Ν.Δ.: Ο A. Υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα




Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπαγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”. 

Με άλλα λόγια: Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη.

Για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα».





Παπαγγελόπουλος έριξε λάδι στην φωτιά! Ν.Δ.: Οι μπρουτάλ τρόποι Πολάκη σε δημοκρατίες και σε ευνομούμενες πολιτείες δεν μπορεί να υπάρχουν.




Αντί να συνετίσει τον Παύλο Πολάκη ο  αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χωρίς αίσθηση της ευθύνης που έχει για τα όσα λέει και κάνει πήρε το μέρος του Παύλου Πολάκη και με καθεστωτική νοοτροπία ξεστόμισε  «Πάντα ήμουν υπέρ  του νόμου, αλλά  απόλυτη τάξη και ασφάλεια μόνον στα νεκροταφεία υπάρχει».

Ο κ.Παπαγγελόπουλος είπε χωρίς ντροπή ότι προφανώς ο κ. Πολάκης  παρεξηγήθηκε διότι εξέφρασε με... μπρουτάλ τρόπο την αγωνία του ως προς την εξέλιξη δικαστικών υποθέσεων : «Ο κ.Πολάκης μήπως έχει παρεξηγηθεί σε αυτή την τοποθέτησή του; Μήπως  δεν εξέφρασε πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά την αγωνία του για την απονομή δικαιοσύνης με μπρουτάλ τρόπο; Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις,  διότι η παρούσα κυβέρνηση  σεβάστηκε όλες τις  προϋποθέσεις σε υποθέσεις, και δεν έχει κάνει  καμία παρέμβαση. Θυμίζω το πογκρόμ συλλήψεων από την προηγούμενη κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έπεσε σε νέο καθεστωτικό ατόπημα χρησιμοποιώντας την φράση : «Πάντα ήμουν υπέρ  του νόμου, αλλά  απόλυτη τάξη και ασφάλεια μόνον στα νεκροταφεία υπάρχει».

Η  ΝΔ αντέδρασε στις αναφορές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης : «Οι μπρουτάλ τρόποι Πολάκη σε δημοκρατίες και  σε ευνομούμενες  πολιτείες δεν μπορεί να υπάρχουν. Δεν γίνεται να  προαναγγέλλονται φυλακίσεις, έγινε κι από άλλους. Να αποφασίσουμε αν σεβόμαστε την ανεξαρτησία της  δικαιοσύνη ή όχι και αν  ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει».






Οι αναρχικοί Ρουβίκωνες επανεκατέλαβαν παράνομα το γραφείο στην φιλοσοφική



Είναι ντροπή μια εγκληματική οργάνωση με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι εγκληματική και παράνομη ενέργεια θέλει χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι συνέπειες.

Ο πέμπτος όροφο της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι σε αναστάτωση από το πρωί επειδή παράνομα η εγκληματική οργάνωση Ρουβίκωνας με ακροαριστερούς "φοιτητές", θέλουν με το έτσι θέλω να κάνουν κατάληψη παράνομα σε χώρο του πανεπιστήμιου.

Ο Ρουβίκωνας στην αρχή και χάρη στην προσπάθεια πανεπιστημιακών εκδιώχθηκε από το γραφείο 516 που είχε καταλάβει παράνομα και χρησιμοποιούσε ως γραφείο και το επανακατέλαβε πριν από λίγο, αφού έφυγαν οι πανεπιστημιακοί!

Αυτό είναι το κράτος ανομία των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.




Σοκάρει η αποκάλυψη Πολάκη για σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ να πιέσουν δικαιοσύνη για να κρατήσουν την εξουσία



Πρακτικές Μαδούρο, ακροαριστερών καθεστωτικών που σοκάρουν, έχει σαν σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα για να μείνει με το έτσι θέλω καθεστωτικά στην εξουσία.

Πολάκης: Να σπρώχνουμε περισσότερο τους Δικαστές για να πάρουμε εξουσία

Αποκαλυπτικό ηχητικό-ντοκουμέντο από τα parapolitika.gr φανερώνει τα καθεστωτικά επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης για να παραμείνει με το έτσι θέλω στην εξουσία.

Ο Παύλος Πολάκης τονίζει επιτακτικά πώς μόνο εάν ελέγξουν την δικαιοσύνη θα παραμείνουν με το έτσι θέλω στην εξουσία.

Σοκάρουν τα όσα αποκαλύπτει στην ομιλία του ο ακροαριστερός, επικίνδυνος για την δημοκρατία καθεστωτικός Παύλος Πολάκης : «Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την ψηλή κουλτούρα», λέει με θράσος στους παρευρισκόμενους , «αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότεροι και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας».

Και προσθέτει ότι «έτσι είναι. «Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».




Δημ. Καμμένος για ΣΥΡΙΖΑ : Έχουν θέμα αλλά μετά τον μπάφο τα περνάνε όλα



Δημήτρης Καμμένος σήμερα στον ΣΚΑΙ « στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον μπάφο τα περνάνε όλα. Όλα ήρεμα».

Ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος «μας δουλεύουν» και ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το Plan B που παρουσίασε στους Αμερικανούς ο υπουργός Άμυνας. 

Αυτό που σοκάρισε λίγο γιατί με αυτή την κυβέρνηση τα έχουμε δει όλα, είναι όταν είπε ότι και η αμερικανική πλευρά γνώριζε τι θα πει ο Πάνος Καμμένος και το όλο θέμα «ήταν σκηνοθετημένο».

Για την αντιπαράθεση στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου, ο Δημήτρης Καμμένος είπε: «Ένα ζήτημα υπάρχει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά νομίζω μετά τον μπάφο περνάνε όλα. Όλα ήρεμα».






Πήρε δρόμο ο Ρουβίκωνας από την φιλοσοφική! Τον έδιωξαν



Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ πανεπιστημιακοί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να μην επιτρέψουν στα μέλη του Ρουβίκωνα να εισέλθουν στο γραφείο 516 που έχουν καταλάβει εδώ και περίπου μία εβδομάδα με αποτέλεσμα κάποιοι να προσπαθούν να ανακαταλάβουν το γραφείο.


Σύμφωνα με καθηγήτρια υπήρχαν κάποια σπρωξίματα και λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά τελικά η αλυσίδα που είχε σχηματιστεί δεν έσπασε και δεν έγινε εφικτή η ανακατάληψη του χώρου, αποχωρώντας ο Ρουβίκωνας από το πανεπιστήμιο




ΑΑΔΕ: Ποιες υπηρεσίες στο TAXISnet δεν θα λειτουργούν πλέον



Εκτός θα τεθούν λειτουργίες του TAXISnet όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ λόγω των συγχωνεύσεων συγκεκριμένων ΔΟΥ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στο πλαίσιο διασφάλισης της αποτελεσματικότερης λειτουργίας των Δ.Ο.Υ., με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της συγκέντρωσης ανθρώπινων και υλικών πόρων σε ενισχυμένες Δ.Ο.Υ., καθώς και την εξοικονόμηση δαπανών και ανθρώπινου δυναμικού για την υποστήριξη άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., προχώρησε σε συγχωνεύσεις συγκεκριμένων Δ.Ο.Υ. στο νομό Αττικής.

Ενόψει  των συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ.: - ΣΤ΄ Αθηνών με την Α’ Αθηνών - Δ΄ Πειραιά με την Ε΄ Πειραιά και τη λειτουργία των νέων Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών και Ε’ Πειραιά από τις 22.10.2018, ενημερώνει ότι:

Για τους φορολογούμενους των προαναφερόμενων Δ.Ο.Υ:

 Δε θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση των δηλώσεων Φ.Ε.Φ.Π. φορολογικών ετών 2015-2017 καθώς και η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης δηλώσεων Ε9 ετών 20142018, από την Τετάρτη 17.10.2018 ώρα 23:00 έως τη Δευτέρα 22.10.2018 ώρα 12:00.

 Η υποβολή αίτησης για ρύθμιση οφειλών των ανωτέρω Δ.Ο.Υ. καθώς και η πληρωμή των οφειλών αυτών με τη χρήση καρτών πληρωμών στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet, δε θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 18.10.2018 ώρα 9:00 π.μ. έως τη Δευτέρα 22.10.2018 ώρα 12:00.

Για όλους τους φορολογούμενους: 

Η υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. και ανακεφαλαιωτικών πινάκων V.I.E.S. δε θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη 18.10.2018 μεταξύ 10:00-16:00.


Πηγή : cnn.gr


Η «πρώτη φορά Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ ισοπέδωσε τους φτωχότερους Έλληνες το 2015



Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας μεταξύ 91 χωρών σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας - Η περιπέτεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων Βαρουφάκη, των capital controls και του 3ου Μνημονίου γονάτισε το φτωχότερο 40% του πληθυσμού, που έχασε 8,4% του εισοδήματός του.

Τις μεγαλύτερες εισοδηματικές απώλειες παγκοσμίως υπέστησαν τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού στην Ελλάδα το 2015, πρώτη χρονιά διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όπως δείχνει έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας με τίτλο: «Συναρμολογώντας το παζλ της φτώχειας».

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δόθηκε σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα, η Ελλάδα είχε τη θλιβερή πρωτιά να είναι η χώρα με τη δραματικότερη επιδείνωση της φτώχειας το 2015: το φτωχότερο 40% των Ελλήνων είδε το (ήδη πενιχρό) εισόδημά του να συρρικνώνεται κατά 8,4% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για μείωση-ρεκόρ, που ξεπερνά κατά πολύ τόσο τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης που δοκιμάστηκαν από την οικονομική κρίση (π.χ. Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία) όσο και χώρες της Αφρικής, όπως η Ουγκάντα.

Οι αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέτασαν τους δείκτες που σχετίζονται με τη φτώχεια σε 91 χώρες και διαπίστωσαν ότι «η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ζάμπια είναι παραδείγματα κρατών όπου όχι μόνο συρρικνώθηκε το εισόδημα του φτωχότερου 40% των πολιτών, αλλά και οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα στρώματα του πληθυσμού». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας το εισόδημα του φτωχότερου 10% του πληθυσμού συμπιέστηκε σχεδόν κατά 11%, ενώ οι απώλειες για το πλουσιότερο 10% συγκρατήθηκαν κοντά στο 7%. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε 19 από τις 21 χώρες στις οποίες επιδεινώθηκε η εισοδηματική κατάσταση των φτωχότερων στρωμάτων το 2015.

Η έκθεση καταγράφει βελτίωση των συνθηκών για το φτωχότερο 40% του πληθυσμού σε 70 χώρες και σχολιάζει ότι «σε ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, η αρνητική επίδοση αντανακλά, ως επί το πλείστον, την αργή ανάκαμψη από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους».

Τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας έρχονται στη δημοσιότητα μία ημέρα μετά τη δραματική εικόνα που έδωσε η Eurostat για τη φτώχεια στην Ελλάδα πέρυσι: ένας στους τρεις πολίτες της χώρας (3,7 εκατομμύρια άνθρωποι) ζούσε σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2017.



Η φτώχεια παγκοσμίως

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, δηλαδή περίπου 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δίνουν μάχη για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι το 2015 περισσότεροι από 1,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν (ή, σωστότερα, προσπαθούσαν να επιβιώσουν) με λιγότερα από 3,20 δολάρια την ημέρα, δηλαδή περίπου 2,76 ευρώ.



Μάριος Ροζάκος
protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : «Κυβέρνηση σε αποσύνθεση»



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Ο  κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών. 

Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους. 

Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας». 


Δεν ενδιαφέρει τον Ρουβίκωνα που δεν τον θέλουν στα πανεπιστήμια τον θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ



Απίστευτα προκλητικοί και αδιάφοροι στον Ρουβίκωνα από τις αντιδράσεις των καθηγητών και της πλειοψηφίας των φοιτητών που ζητάνε να φύγουν από την φιλοσοφική, καλούν τους φοιτητές να καταγγείλουν καθηγητές που τα… παίρνουν ή που ζητούν σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Το μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης απευθύνει μέσω Facebook κάλεσμα στους φοιτητές και επιχειρεί να δώσει κοινωνικό πρόσωπο στο παράνομο γραφείο της οργάνωσης του και να προσελκύσει επισκέπτες. 

Με λίγα λόγια αδιαφορούν για τις αντιδράσεις δεν τους ενδιαφέρει εάν τους θέλουν στα πανεπιστήμια, έχουν τις πλάτες των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.



Γιωργος Καλα'ι'τζιδης
14 ώρες πριν
Θα παρακαλέσω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα, να μην τις στέλνουν με μηνύματα στο φεϊσμπουκ γιατί δεν είναι ασφαλής η επικοινωνία.Για οποιαδήποτε πληροφορία καλύτερα κατ' ιδίαν επαφή με την ομάδα.


Με δήλωση που γελάει ο κόσμος απάντησε η Παπακώστα για την δολοφονική επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας




Όποιος εισχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ΣΥΡΙΖΑ και εκεί αρχίζει το γλέντι με τις δηλώσεις του άλλες φορές εκνευρίζουν και άλλες φορές γελάει ο κόσμος όλος. Βέβαια εάν δεν ταιριάζεις στην βλακεία δεν συμπεθεριάζεις.

Η κ. Παπακώστα παρέστη εχθές στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό έκανε την παρακάτω δήλωση για την δολοφονική επίθεση των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΤ Ομονοίας και θυμήθηκε την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας για να δείξει ότι είπε κάτι και ας μην βγάζει νόημα : “Η Δράση δηλώνει προτεραιότητες. Δρούμε με προτεραιότητα την Ασφάλεια ώστε να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες. Αντιδρούν οι χρόνιες παθογένειες. Δημαγωγούν όσοι δεν έχουν γνώση αλλά και επίγνωση. Ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση, σύνεση όλων, ιδίως όσοι είχαν και σφραγίδα και υπογραφή αλλά οι προτεραιότητες τους ήταν άλλες. Οι Τιμητές έφυγαν με την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και οι τυχόν ,σημερινοί μιμητές τους ανεπίγνωστοι”.

Απλά μην μιλάτε κυρία Παπακώστα έλεος λυπηθείτε μας!!!


Τσακωμός Κοτζιά- Καμμένου ούτε οι υπουργοί των ΑΝΕΛ δεν πήραν το μέρος Καμμένου



Σε πολιτική απομόνωση ο Καμμένος, στον οποίο έδειξαν την πόρτα της εξόδου οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν τον έχουν ανάγκη. Τον Πάνο Καμμένο δεν φαίνεται να υπερασπίστηκαν ούτε οι υπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Η διαμάχη των δυο υπουργών έλαβε και προσωπικό χαρακτήρα, με τον κ. Κοτζιά να κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο οτι υιοθετεί πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παίζει προσωπικό πολιτικό παιχνίδι.

Οι διάλογοι 

- Καμμένος: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ... Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης. 
- Κοτζιάς: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις!
- Καμμένος: Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές...
- Κοτζιάς: Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…
- Καμμένος: Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση. 
- Τσίπρας:  Η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών.
- Καμμένος:  Δεν δέχομαι πλέον προσωπικές επιθέσεις, αλλά πολιτική αντιπαράθεση (κάνει αναφορά στα σχόλια περί Σαλβίνι από τον Νίκο Φίλη) 
- Παππάς: Να αποφεύγονται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αναφορές. Εγώ αν αισθανόμουν ότι υπήρχε ένας Σαλβίνι στην κυβέρνηση δεν θα ήμουν σε αυτήν… Είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά τα πράγματα. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση καταρρέει με προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μην πέσει από τον Καμμένο ο οποίος θέλει εκλογές τώρα, και να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο με αποτέλεσμα να κανιβαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ για να επιβιώσει λίγο ακόμα.