Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Βρέθηκε νεκρό βρέφος σε κάδο στην Πετρούπολη



Νεογέννητο που είχε ακόμα τον Το μωράκι ήταν ακόμα τον ομφάλιο λώρο, βρέθηκε σε κάδο στην Πετρούπουλη.

Με το σοκαριστικό θέαμα ήρθε αντιμέτωπος ένας ρακοσυλλέκτης πριν από λίγο.

Τα αίτια θανάτου ερευνώνται, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.


Δήλωση Αντωνοπούλου: Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού - Επιστρέφω τα χρήματα



Μετά το κράξιμο και την ντροπή ήρθε η ανακοίνωση της κ. Αντωνοπούλου που δεν θεωρεί ότι η επιδότηση που ελάμβανε χωρίς να ντρέπεται είναι ηθικό θέμα έχει 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Για την ορθή ενημέρωση σχετικά με το θέμα της επιδότησης ενοικίου που απασχολεί το δημόσιο διάλογο τις τελευταίες τρεις ημέρες, η κ. Αντωνοπούλου διευκρινίζει τα εξής:

Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Διευκρινίζω ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν. 

Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση.

Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου.

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλω τον ελληνικό λαό.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του.

Ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες κόσμος αγωνιά για την κατοικία του, το εισόδημά του, τα δάνειά του, αντιλαμβάνομαι ότι κάθε παροχή, ακόμα και νόμιμη, εξοργίζει.

Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου.

Πριν τρία χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό, αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω. Όπως τότε, έτσι και τώρα φυσικά παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων.

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης μας. 

Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν Ένα ηθικό ζήτημα της χώρας. 


Τρομοκρατές- αντιεξουσιαστές αλωνίζουν! Η αστυνομία δεν ήξερε ότι έσκασε χειροβομβίδα στην Καισαριανή από τρομοκράτες


Τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές ανεξέλεγκτοι τρομοκρατούν με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Είναι απίστευτο ότι η αστυνομία δεν ήξερε ότι χειροβομβίδα είχαν πετάξει στην Καισαριανή τρομοκράτες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης.

Μέσω ενός κειμένου που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, και έτσι ενημερώθηκε η αστυνομία.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος ζητάει τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές της Λάρισας.

Το τραγικό είναι και παράλληλα ανησυχητικό για την ασφάλεια των πολιτών ότι πρόκειται για μία άγνωστη μέχρι σήμερα ενέργεια η οποία μάλιστα δεν έγινε γνωστή από την Ελληνική Αστυνομία αλλά από τους ίδιους τους δράστες. 

Η χειροβομβίδα έσκασε 20 με 30 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα, στις 6 το πρωί έξω από ένα οπωροπωλείο, στη διασταύρωση των οδών Συβρισσαρίου και Φιλολάου όπου προκάλεσε ζημιές στη τζαμαρία του κατασήματος και σε σταθμευμένα Ι.Χ και τραυμάτισε έναν ανυποψίαστο πολίτη. 

Στο σημείο της έκρηξης είχε σταθμεύσει ένας οδηγός ταξί που επρόκειτο να ξεκινήσει τη βάρδιά του. Όταν σημειώθηκε η έκρηξη ο οδηγός έψαχνε κάτι στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου και έτσι δεν είδε τι γίνεται.  Ο ίδιος θεώρησε ότι έσπασε μία λάμπα και στη συνέχεια είδε ότι έχει τραυματιστεί στα πόδια.  Όταν πήγε στο νοσοκομείο οι γιατροί του είπαν ότι έχουν βρει υπολείμματα από σκάγια και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για το περιστατικό.

Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προαναγγέλλεται  προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση και σημειώνονται τα παρακάτω:

«Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω», είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει».

Είμαστε απροστάτευτοι στις ορέξεις κάθε εγκληματία και κακοποιού με την κυβέρνηση ανήμπορη να ελέγξει την εγκληματικότητα δείχνοντας παράλληλα ανοχή στην βία και την ανομία


Έθαψαν έγγραφο φωτιά της Ράικου που καίει τον Κουρουμπλή για την Novartis



Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ανώνυμη επιστολή που είχε φθάσει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και κατήγγειλε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για αποφάσεις που επέτρεψαν την υπερτιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων «χάθηκε»… περιέργως μέσα στους δεκάδες φακέλους της δικογραφίας για τη Novartis.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αποκαλύπτει και δημοσιεύει την ανώνυμη επιστολή, που η εισαγγελέας Ράικου (η εισαγγελέας Διαφθοράς που χειριζόταν την υπόθεση Novartis, πριν εξαναγκαστεί σε παραίτηση μετά από δημοσίευμα του «Documento») είχε διαβιβάσει τον Μάρτιο του 2017 στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη. 

Σε αυτή την επιστολή γινόταν λόγος, με συγκεκριμένα στοιχεία, από άνθρωπο που προφανώς είχε πολύ καλή γνώση της αγοράς του φαρμάκου, για τη «μεγαλύτερη ληστεία και απάτη κατά την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2016».

Το έγγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου 980, εστάλη από την εισαγγελέα Διαφθοράς στον αντεισαγγελέα Σέβη, όμως έκτοτε… αγνοείται η τύχη του, ενώ δεν φαίνεται να έγινε ποτέ έρευνα. 



Στην ανώνυμη επιστολή καταγγέλλει τον Παναγιώτη Μουρμπλή τότε υπουργό υγείας ότι στην τελευταία τιμολόγηση του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι άλλοι το 65%».

Παραθέτει μάλιστα ο μάρτυρας την τιμή ενός συγκεκριμένου φαρμάκου, του Elatofen, και καταγγέλλει ότι πήρε τιμή ακριβότερη από όσο έπρεπε. Το ίδιο έγινε, σημειώνει, και για περίπου 200 φάρμακα γνωστών εταιρειών και υπολογίζει τη ζημιά του Δημοσίου στα 40 εκατ. ευρώ και των ασφαλισμένων στα 100 εκατ. ευρώ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητεί να ερευνηθεί γιατί δεν εφάρμοσε τον νόμο που αναφέρει ότι η τιμή στα γενόσημα θα πρέπει να είναι το 65% των off patent, αλλά εκδόθηκαν αποφάσεις που ανέφεραν ότι τα γενόσημα δεν μπορούν να είναι ακριβότερα από τα off patent.

Όπως μάλιστα σημειώνει ο ανώνυμος καταγγέλλων, «παγκοσμίως αυτό δεν συμβαίνει. Με μια υπουργική απόφαση, παύει να ισχύει ένας νόμος, τα φάρμακα να κοστίζουν ακριβότερα κατά 50%, το Δημόσιο να ζημιώνεται εκατοντάδες εκατ. ευρώ και οι ασφαλισμένοι το ίδιο».

Μάλιστα, ο μάρτυρας προβαίνει στην εκτίμηση ότι «μόνο ένας άνθρωπος που έχει σημαντική προσωπική οικονομική ωφέλεια εκδίδει τέτοιες αποφάσεις που ζημιώνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Συγκεκριμένες ελληνικές εταιρείες πλούτιζαν και πλουτίζουν ακόμα παράνομα σε βάρος όλων».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος που δημοσιεύει την επιστολή, «με δεδομένη και τη συγκεκριμένη καταγγελία για τον Π. Κουρουμπλή που βρίσκεται στον φάκελο της δικογραφίας και την πρόσφατη διαρροή από τις ίδιες τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές ότι υπάρχουν στοιχεία πως η Novartis συνέχιζε να δωροδοκεί γιατρούς και ιδιώτες και μετά το 2015, εντείνονται τα ερωτήματα γιατί ο εισαγγελικός έλεγχος για την υπόθεση Novartis δεν επεκτείνεται και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι αποφάσεις του Π. Κουρουμπλή, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν άριστα την αγορά του φαρμάκου, ευνόησαν εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες που, κατά τις ίδιες πηγές, διατηρούν προνομιακές σχέσεις με τη σημερινή κυβέρνηση».


Στον Πειραιά ο «γίγαντας» της Cosco


Το «Cosco Shipping Taurus» που κατασκευάστηκε το 2018 έχει μήκος 399,82 μέτρα και πλάτος 58,72 και είναι εξοπλισμένο για 1.000 teu ψυκτικής χωρητικότητας.

Το πλοίο σχεδιάστηκε από τη θυγατρική της Κρατικής Εταιρείας Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Κίνας (CSSC) και στο πλαίσιο των τακτικών δρομολογίων του θα πραγματοποιεί δρομολόγια σε όλο τον κόσμο με αφετηρία την Κίνα.

Το «China Cosco Taurus» που είναι «αδελφό» πλοίο με το «China Cosco Aries», είναι ένα από τα Giga Carriers, όπως αποκαλούνται τα κολοσσιαία αυτά πλοία άνω των 18.000 teu, που υπηρετούν τον νέο «θαλάσσιο» Δρόμο του Μεταξιού, ο οποίος ενώνει την Κίνα με την Ευρώπη.




Γιατί 1,2 εκατομμύριο φορολογούμενοι θα βρεθούν με «μπλοκαρισμένο» τραπεζικό λογαριασμό



Καταδίκη σε «οικονομικό θάνατο» επιφυλλάσσει το τεχνικό μνημόνιο και ο ετήσιος προγραμματισμός της... Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 60% των οφειλετών του δημοσίου που έχουν συσσωρεύσει ληξιπρόθεσμα χρεη προς το δημόσιο ύψους άνω των μόλις 500 ευρώ. Το αναθεωρημένο κείμενο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση και το οποίο εγκρίθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup της Δευτέρας, προβλέπει ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 –σε χρόνο μεταγενέστερο του τέλους του 3ου μνημονίου- η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να έχει μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη και 1,2-1,3 εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Για τους περισσότερους εξ’ αυτών, το μπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού θα ισοδυναμεί και με οικονομική ασφυξία καθώς βάσει του ισχύοντος πλαισίου, ο επικεφαλής του δικαστικού τμήματος της Δ.Ο.Υ δεν επιτρέπεται να προχωρήσει ούτε σε μερικό ξεμπλοκάρισμα αν δεν διασφαλίσει ότι έχει αποπληρωθεί το 70% του ληξιπρόθεσμου χρέους. Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των οφειλετών που έχει συσσωρεύσει χρέη άνω των 500 ευρώ (σ.σ τα 500 ευρώ είναι το όριο πάνω από το οποίο η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε λήψη αναγκαστικών μέτρων) έχει ξεπεράσει τα 1,75 εκατομμύρια σε σύνολο περίπου 4,2 εκατομμυρίων πολιτών που χρωστούν στην εφορία. Ωστόσο, μέσα στο 2018 ο αριθμός αναμένεται να σπάσει και το όριο των δύο εκατομμυρίων κάτι που σημαίνει ότι το τέλος της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, θα μας βρει με τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι δεν θα μπορούν να κάνουν συναλλαγή μέσω τράπεζας.

Οι δανειστές, όπως προκύπτει από το αναθεωρημένο κείμενο του τεχνικού μνημονίου, ανέβασαν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για τον φορεισπρακτικό μηχανισμό της χώρας κάτι που θα αποτυπωθεί στην αγορά ως νέα αποστράγγιση της εναπομείνουσας ρευστότητας. Οι δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και οι κατασχέσεις εις χείρα τρίτων (σ.σ στα λογιστήρια φτάνουν εντολές ακόμη και για μπλοκάρισμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων) αποτελούν τις δημοφιλέστερες πρακτικές. Έτσι, για το 2018, οι στόχοι αναθεωρούνται ως εξής:

1. Ο αριθμός των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα για το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα πρέπει να φτάσει στο 53% από 47% που ήταν ο αντίστοιχος στόχος για το 1ο τρίμηνο του 2017.

2. Για το δεύτερο τρίμηνο, ο πήχης ανεβαίνει στο 54% έναντι 51% στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2017

3. Το 3ο τρίμηνο ζητείται ακόμη καλύτερη επίδοση και ποσοστό 57% (από 54% που ζητούσε το τεχνικό μνημόνιο για τον Σεπτέμβριο του 2017) ενώ

4. Για το τέλος Δεκεμβρίου του 2018 υπάρχει ο στόχος του 59% έναντι 57% που ήταν ο στόχος για το τέλος Δεκεμβρίου του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι συντελεστές, θα εφαρμοστούν επί ενός ολοένα και αυξανόμενου παρανομαστή. Ο στόχος είναι δυναμικός και όχι στατικός κάτι που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των οφειλετών με χρέη άνω των 500 ευρώ, τόσο θα αυξάνεται και ο στόχος για το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Από τους υπόλοιπους στόχους που έχουν τεθεί στην ΑΑΔΕ για την μεταμνημονιακή εποχή ξεχωρίζουν:

1. Η συλλογή 2,8 δις. ευρώ από τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2017 στην οποία συσσωρεύτηκαν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου περισσότερα από 100 δις. ευρώ

2. Η είσπραξη του 24% των καινούργιν ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα δημιουργηθούν μέσα στο 2018 και οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10-12 δις. ευρώ καθώς πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν παρά από ελάχιστους.

3. Η αύξηση του συντελεστή εισπραξιμότητας των τρεχουσών υποχρεώσεων στο 84%. Δηλαδή, στα 100 ευρώ που θα καταλογίζονται μέσα στο 2018 για ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων ή και ΕΝΦΙΑ, η ΑΑΔΕ θα πρέπει να φροντίζει ώστε να εισπράττονται εμπρόθεσμα τουλάχιστον τα 84 ευρώ.

4. Η πραγματοποίηση τουλάχιστον 17.500 ελέγχων από τις κινητές μονάδες ελέγχου του φοροελεγκτικού μηχανισμού έναντι 15.400 ελέγχων που ήταν ο αντίστοιχος στόχος του 2017


Πηγή


Τριπλό φιάσκο Γαβρόγλου με μετεγγραφές, Φίλη και τετράχρονα στο νηπιαγωγείο



Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, με τους δήμους, μαζί με τους εργαζομένους σε αυτούς, αλλά και τους βρεφονηπιοκόμους να προχωρούν σε σειρά κινητοποιήσεων σήμερα, ημέρα ψήφισης της επίμαχης διάταξης για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στη Βουλή.

Η κόντρα των δήμων με το υπουργείο Παιδείας συνεχίζεται, ενώ στο πλευρό του υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, αν και διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις, είναι τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος όσο και το Συντονιστικό Νηπιαγωγών.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της εκπαίδευσης υποστηρίζουν την πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία. Οι εξαγγελίες, όμως, του Κώστα Γαβρόγλου για σταδιακή ένταξη έχουν ήδη προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις. Οι περιοχές της χώρας παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές όσον αφορά στις υποδομές σε νηπιαγωγεία. Ενδεικτικά, υπάρχουν περιοχές, όπως οι περισσότεροι δήμοι στη Στερεά Ελλάδα, όπου τα υπάρχοντα νηπιαγωγεία μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών. Στην Αττική, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο, όπου αρκετοί δήμοι παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις και η ένταξη των 4χρονων θα γίνει εντός της επόμενης τριετίας. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι ενώ η ερχόμενη χρονιά θα είναι «εύκολη» για το υπουργείο Παιδείας, καθώς θα θεσπίσει το νόμο σε 200 δήμους όπου υπάρχουν ήδη δομές, για τους υπόλοιπους δήμους είναι άγνωστο αν τελικά θα ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις ώστε να βρεθούν δομές, με αποτέλεσμα τη θέσπιση ενός ακόμα νόμου που δεν θα εφαρμοστεί.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), κάνοντας λόγο για 3.200 εργαζομένους που θα μείνουν στο δρόμο και 1.600 δομές που θα κλείσουν μετά την ψήφιση της διάταξης, έχουν εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και πορεία προς τη Βουλή, με αίτημα την απόσυρση της διάταξης. Στον ίδιο παλμό και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί έκτακτη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την παραπάνω διάταξη ενώ οργανώνει παράλληλα συλλογή υπογραφών με στόχο την απόσυρση της διάταξης.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε με τον ίδιο ασφαλή τρόπο που κάνουμε τόσα χρόνια και να μην μειωθούν οι δομές των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ανακοίνωσε τη μη λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου σήμερα.

Στον αντίποδα, το Συντονιστικό Νηπιαγωγών, με μία εκτενή ανακοίνωση επιχείρησε να καταρρίψει τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2013 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 91.678 παιδιά.

Από αυτά τα παιδιά (ηλικίας 4-5 ετών) το 2017-18:

– Η πλειονότητά τους (52.164 παιδιά, 4-5 ετών) φοιτά στα νηπιαγωγεία της επικράτειας,

– Ενα μικρό ποσοστό είναι σε παιδικούς σταθμούς, είτε σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είτε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, τα παιδιά 4-5 ετών που έκαναν χρήση voucher στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς το 2017-18 είναι 9.370 και στους ιδιωτικούς 8.205.

– Ενα ποσοστό (το οποίο δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια) μετανάστευσε στο εξωτερικό.

– Ενα ποσοστό (το οποίο δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια) παρέμεινε στο σπίτι του υπό την επιτήρηση συγγενών ή αμοιβόμενων προς τούτο προσώπων (με αρκετά συζητήσιμη προσφορά προς τα παιδιά).


ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Ελεύθερος Τύπος


Μεξικό: Αστυνομικοί πούλησαν τρεις Ιταλούς για 43 ευρώ


Οι τρεις Ιταλοί οι οποίοι εξαφανίστηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στο δυτικό Μεξικό και αγνοούνται πουλήθηκαν έναντι συνολικά «43 ευρώ» από μεξικανούς αστυνομικούς σε μέλη συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, κατήγγειλε ο Φραντσέσκο Ρούσο, γιος του ενός από τους τρεις Ναπολιτάνους.

«Οι μεξικανοί αστυνομικοί πούλησαν τα μέλη της οικογένειάς μου 43 σκ...ευρώ, είναι ντροπή, είναι ανήκουστο», δήλωσε εξοργισμένος ο Ρούσο σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε:

«Αυτοί είναι οι εγκληματίες, όχι ο αδελφός μου, ο πατέρας μου κι ο ξάδερφός μου».

Τέσσερις αστυνομικοί συνελήφθησαν και φέρονται να ομολόγησαν ότι ενέχονται στην εξαφάνιση, την 31η Ιανουαρίου, των τριών Ιταλών στην Πολιτεία Χαλίσκο, στο δυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε το Σάββατο η πολιτειακή εισαγγελία.

Τα τέσσερα στελέχη των μεξικανικών δυνάμεων επιβολής της τάξης «ομολόγησαν πως παρέδωσαν (τους τρεις Ιταλούς) σε μέλη (συμμορίας) του οργανωμένου εγκλήματος στην Τεκατιτλάν», μια πόλη 16.500 κατοίκων περίπου 600 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, εξήγησε ο πολιτειακός εισαγγελέας Ραούλ Σάντσες.

Οι τρεις αστυνομικοί και η μια αστυνομικίνα, που όλοι τους υπηρετούσαν στην Τεκατιτλάν, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την «εξαφάνιση» των τριών Ιταλών, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Ρούσο, οι τρεις Ιταλοί πήγαν στο Μεξικό για να πουλήσουν γεννήτριες και δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Ο ίδιος διέψευσε τη φήμη κατά την οποία ο πατέρας του, ηλικίας 60 ετών, χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα στο ταξίδι του στο Μεξικό. Ο αδελφός του είναι 25 ετών, ο εξάδελφός του 29.

«Η Ιταλία πρέπει να κινητοποιηθεί, πρέπει να μας πουν πού είναι. Ελπίζουμε ότι βρίσκονται ακόμη στη ζωή», τόνισε από την πλευρά του ο Τζίνο Μπεργκαμέ, εκπρόσωπος της οικογένειας.

Το τελευταίο νέο για τους τρεις Ιταλούς ήταν η προσαγωγή τους από αστυνομικούς σε πρατήριο καυσίμων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΕΛ.ΤΑ. Μειώσεις μισθών και προσωπικού – Στον αέρα 6.418 εργαζόμενοι



Τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με το λεγόμενο στρατηγικό σχέδιο του υπέρ Ταμείου στο οποίο εντάσσονται πλέον τα ταχυδρομεία είναι η χειρότερη από τις κρατικές επιχειρήσεις. Το μέλλον προδιαγράφεται με μελανά χρώματα και έτσι σε πρώτη φάση το σχέδιο προβλέπει μειώσεις σε μισθό και προσωπικό, αλλά και ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Η ριζική αναδιάρθρωση θα φέρει μειώσεις τόσο των μισθών, όσο και του προσωπικού, ενώ κατά το υπέρ ταμείο θα πρέπει να υπάρξει γενικότερη μείωση των δαπανών.

Στην έκθεσή του το Ταμείο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», λέει ότι τα κέρδη υπήρξαν μεν οριακά, περί τις 400.000 ευρώ, ωστόσο αυτό συνέβη καθώς υπάρχει επιδότηση από το κράτος για την εξυπηρέτηση, παρά το κόστος όλων των περιοχών της Ελλάδας. Κατά τα άλλα τα ελληνικά ταχυδρομεία καταλαμβάνουν την πέμπτη θέση στην αγορά και αυτό καθώς δεν υπάρχει παράδοση καθ’ όλο το 24ωρο, ούτε σαββατοκύριακα και αργίες σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό.

Έτσι έρχεται πρόγραμμα αποχώρησης προσωπικού και αυτό αφορά σε όσους έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αλλά και μείωση των εποχικών υπαλλήλων.

Παράλληλα και στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών έρχεται, βάσει του προγράμματος και μείωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων.


Πηγή : newsit.gr


Προκλητικό εμφυλιοπολεμικό άρθρο Θ. Καρτερού απειλεί ότι το ακροαριστερό καθεστώς θα κυνηγήσει τους αντικαθεστωτικούς



Ένα κατάπτυστο ακροαριστερό δημοσίευμα γεμάτο μίσος, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αφορά την ανάρτηση που έκανε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Μαξίμου, Θανάσης Καρτερός, αυτός δηλαδή που εκφράζει τις απόψεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας. 

Ο Καρτερός αναφέρει στο Facebook: 

«Ου γαρ οίδασι τι πηδούσι

Δείτε το κι έτσι, και ίσως καταλάβετε γιατί καταλήγω στην κατανόηση, και δι’ αυτής στη συμπόνια. Στην Αριστερά είμαστε ανέκαθεν επαγγελματίες, κατά κάποιο τρόπο, κατηγορούμενοι. Χιλιάδες και χιλιάδες έχουμε κάτσει στο σκαμνί. Άλλες φορές για ήσσονα αδικήματα, όπως η διατάραξη της τάξεως, η αντίσταση κατά της αρχής, η εξύβριση οργάνων της τάξεως, η εν γένει πεζοδρομιακή δραστηριότητα. Και άλλες φορές με κατηγορίες που οδηγούσαν σε βαριές ποινές, σε ισόβια, ή και στον τοίχο. Αφήστε που πλήθη ανθρώπων βρέθηκαν στα σύρματα χωρίς καμιά δίκη. Έφτανε η απόφαση μιας Επιτροπής Ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν ο κύριος νομάρχης, ο κύριος αστυνόμος, και ο κύριος εισαγγελέας, και άντε να καθαρίσει ο κατηγορούμενος με τη Γυάρο, τον Άι Στράτη, ή τη Μακρόνησο.

Τούτων δοθέντων μπορείς να πεις ότι είμαστε η παράταξη των κατηγορουμένων. Άλλοι έλειωναν παντελόνια στο Χάρβαρντ, κι εμείς τα λειώναμε σε εδώλια δικαστηρίων. Άμα ψάξεις στις γραμμές όλων των αριστερών κομμάτων και σχημάτων, θα είναι είδηση να βρεις κάποιον που δεν πέρασε από τη βάσανο μιας δίκης, ενός κρατητήριου, ή και μιας κλοτσοπατινάδας. Ανυπερθέτως εθνικού χαρακτήρα.

Ελάτε τώρα στη θέση των άλλων. Των απέναντι. Των νομιμοφρόνων. Της ελίτ που ανέδειξε αστυνόμους, ασφαλίτες, εισαγγελείς, υπουργούς, πρωθυπουργούς, στυλοβάτες του καθεστώτος, απηνείς διώκτες κάθε ανατρεπτικού στοιχείου –κόκκινου, ροζ, ακόμα και κίτρινου. Της ελίτ που μας μπαγλάρωνε, μας δίκαζε, μας καταδίκαζε, μας επιφύλασσε κάθε είδους αστυνομικές και δικαστικές περιποιήσεις. Και να βρίσκονται σε θέση κατηγορουμένου κάποιοι από αυτούς; 

Από τις κεφαλές τους μάλιστα; Άντε, όχι ακριβώς κατηγορουμένου, αλλά πιθανού κατηγορουμένου, για να είμαστε ακριβείς, αφού ούτε χειροπέδες, ούτε μπερντάχι, ούτε καν εδώλιο δεν έχει υπάρξει ακόμα. Αλλά, πάντως, να αναφέρεται το όνομά τους σε δικογραφίες, που άλλοι υπογράφουν, να απολογούνται στη Βουλή, στην οποία άλλοι έχουν πλειοψηφία, να καλούνται σε προανακριτικές επιτροπές, που άλλοι συγκροτούν, είναι, όπως και να το κάνεις βαρύ. Πρωτοφανές. Ανήθικο. Εδώ μιλάμε για βωμούς και εστίες, αν με εννοείτε.

Και δεν είναι μόνο ότι τραβοσέρνονται επιφανείς παράγοντες της κοινωνίας σε ανακριτικές, ή έστω προανακριτικές, περιπέτειες. Είναι και ποιοι τους τραβοσέρνουν. Γύρισαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Οι λαθρεπιβάτες της εξουσίας, προανακρίνουν –τρομερό!- τους ιδιοκτήτες της. Τα άγρια διώκουν τα ήμερα. Οι συμμορίτες έχουν γραμμένο –σε δικαστικά κιτάπια- τον Σαμαρά. Οι κατσαπλιάδες λοιδορούν τον Άδωνι. Και οι κόκκινοι χαμογελούν στα κυβερνητικά έδρανα, την ώρα που η αφρόκρεμα του καθεστώτος βουρλίζεται σε απολογίες.

Ε, δικαιούνται, λοιπόν, να είναι και έκπληκτοι, και κατάπληκτοι, και απόπληκτοι, μπροστά σε τέτοια ανατροπή. Δικαιούνται και να κλάψουν, και να βρίσουν, και να απειλήσουν, και να τσιρίξουν, και να πουν ψέματα, και να ζητήσουν συγνώμη από τις συζύγους τους, μπροστά σε τέτοιο διασυρμό. Δικαιούνται και να προαναγγείλουν πόσα και ποια κεφάλια θα πέσουν, όταν έρθουν πάλι εν τη βασιλεία τους. Δικαιούνται και να φωνάζουν για συμμορίτες, αρχισυμμορίτες, αλήτες, ακόμα και τσόγλανους, μπροστά σε τέτοιο κακό.

Δικαιούνται, για να το πω πιο απλά, να μην είναι αξιοπρεπείς, γιατί έχουν μάθει στην αξιοπρέπεια του κριτή, που ουδείς τολμούσε να κρίνει. Όταν οι αριστεροί κέρδιζαν την αξιοπρέπεια του κυνηγημένου, αυτοί απολάμβαναν την αξιοπρέπεια του κυνηγού.

Και τώρα τους κυνηγούν! Δικαιούνται, συνεπώς, τη συμπόνια μας. Απόλυτη, και χωρίς αστερίσκους. Με τόση Νοβάρτις, τόσους τσόγλανους, και τόσα παλούκια που τους έτυχαν, Κύριε, άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι τι πηδούσι...».


Επίθεση ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής σε στέκι και ακροαριστερών στον Πειραιά



Ομάδα χρυσαυγιτών αποτελούμενη από περίπου 8 άτομα, κρατώντας πυρσούς και λοστούς, επιτέθηκε λίγο μετά τις 7 εχθές Κυριακή το απόγευμα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στην οδό Ναυάρχου Βούτση 11 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρία άτομα και άλλα δυο ελαφρύτερα. 

Οι τρεις σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ενώ στον χώρο προκλήθηκαν ζημιές.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται, σύμφωνα με την Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), και η δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.



Σε βροχή δικογραφιών αναζητά «σωσίβιο» το Μαξίμου


Με την επένδυση στη σκανδαλολογία και την ανάδειξη υποθέσεων που αφορούν στο παρελθόν συνεχίζει η κυβέρνηση την προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, τα οποία ωστόσο, παρά την επικοινωνιακή θύελλα της υπόθεσης Novartis, με βάση τις μετρήσεις, δεν αλλάζουν.

Κυβερνητικές διαρροές κάνουν λόγο για νέες υποθέσεις «τύπου Novartis», νέες Προανακριτικές και μετατροπή της Βουλής σε Εφετείο το επόμενο διάστημα, στην προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία.

Προαναγγέλλουν διώξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα με τις επιλεκτικές διαρροές για νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Novartis, στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης μπαίνει η υπόθεση των δανείων των κομμάτων, η οποία ερευνάται από το 2011. Κυβερνητικές πηγές προαναγγέλλουν διώξεις πολιτικών προσώπων και στελεχών τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι θα ξεπεραστεί ο νόμος που απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες. Στην επικοινωνιακή μηχανή της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα λέγονται από κυβερνητικούς παράγοντες, θα μπουν οι υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μέχρι και η υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

Στο προσκήνιο, η κυβέρνηση διατείνεται ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η διαλεύκανση των υποθέσεων, επί της ουσίας όμως πρόκειται για την προσπάθεια έκθεσης των πολιτικών της αντιπάλων και διαμόρφωσης προεκλογικού σκηνικού με παρονομαστή τη σκανδαλολογία, η οποία και θα υπηρετηθεί με όλα τα μέσα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις σοβαρές προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις της μετατροπής της πολιτικής σκηνής σε αρένα, στην ελληνική οικονομία, ενώ Τουρκία και Σκόπια, εκμεταλλευόμενα το διχασμό στο εσωτερικό της χώρας, προχωρούν στην προώθηση των δικών τους σχεδίων.

Οικονομία

Στην οικονομία, η υλοποίηση των μέτρων που πλήττουν ευθέως και καίρια τη μεσαία τάξη και τη μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης, δεν μπορεί να καλυφθεί από τις θετικές προβλέψεις των διεθνών οίκων και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για χαλάρωση μετά τον Αύγουστο, όπου τελειώνει τυπικά το πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση, με την τακτική της, δεν αποφεύγει τη διαπραγμάτευση – πακέτο για διευθέτηση χρέους, «καθαρή» έξοδο ή πιστοληπτική γραμμή και αναβολή μέτρων όπως οι νέες μειώσεις των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου, όπου έχει σύμμαχο την Κομισιόν και απέναντι την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στο πρόγραμμα και μετά τον Απρίλιο, σε ρόλο επόπτη.

Στα εθνικά θέματα, που αποδεικνύονται σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση, η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές στο Αιγαίο και την Κύπρο και η προσπάθεια της κυβέρνησης να προτάξει τη στήριξη της Ε.Ε. απέναντι στα τουρκικά σχέδια δεν δείχνει να έχει αποτρεπτική ισχύ.

Παράλληλα, τα Σκόπια ενισχύουν τις επαφές τους με την Ε.Ε., αποσκοπώντας στην εύνοιά της προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο ένταξής τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., έτσι ώστε μόνο εμπόδιο να μένει το ονοματολογικό, ώστε να αυξηθεί και άλλο η πίεση προς την Αθήνα.

Μεγάλη διαφορά υπέρ Ν.Δ.

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και την επικοινωνιακή καταιγίδα της υπόθεσης Novartis, της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής, η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη, πολύ κοντά στις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην καταφέρνει την ανατροπή των συσχετισμών, καταφέρνει ωστόσο -ως ένα βαθμό- να θολώσει τα νερά, κυρίως στις ηλικίες 18-45. Αντιθέτως, καταποντίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω των χειρισμών στο Σκοπιανό, ενώ η επιλογή της κυβέρνησης να επενδύσει πολιτικά στη σκανδαλολογία ενισχύει τη Χρυσή Αυγή, που επανεμφανίζεται μετά από καιρό στην τρίτη θέση, ρίχνοντας στην τέταρτη τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
Ελεύθερος Τύπος


Δολοφονία άνδρα τα μεσάνυχτα στο Περιστέρι



Εν ψυχρώ δολοφονία με ένα νεκρό άνδρα, σημειώθηκε  το βράδυ της Κυριακής  στη συμβολή των οδών Θηβών και Τρεμπεσίνας, στο Περιστέρι.

Λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής άγνωστος δράστης, κινούμενος πεζός, πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα, ο οποίος επέβαινε σε μηχανή σκούτερ.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μαφιόζικη δολοφονία, με τον δράστη να χάνεται στα γύρω στενά.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Εξαφάνιση 17χρονου στη Θεσσαλονίκη




Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για την εξαφάνιση ενός 17χρονου από την Πυλαία Θεσσαλονίκης, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 21/02/2018.

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τανίδη, ο οποίος έχει καστανά μαλλιά, πράσινα μάτια, έχει ύψος 1,66 μ. και ζυγίζει 70 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν και μαύρο παντελόνι φόρμας.



Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Λόγω ιδιαίτερων συνθηκών εξαφάνισης του Αλέξανδρου, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, είναι σημαντικό να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή και παρατηρητικότητα, ώστε να εντοπιστεί το συντομότερο δυνατό, αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού.


Φοροδιαφυγή εκατ. ευρώ από πρατήριο στην Αττική



Το πρατήριο δεν είχε υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2016

Μεγάλης έκτασης λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή αποκάλυψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. 

Το πρατήριο δεν είχε υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2016, με αποτέλεσμα να μην δηλωθούν ακαθάριστα έσοδα από πωλήσεις καυσίμων ύψους 6,243 εκατ. ευρώ. Από τον έλεγχο μέσω του συστήματος εκροών - εισφορών του πρατηρίου βρέθηκε ότι τόσο το 2017 όσο και το 2016 το πρατήριο είχε δηλώσει λιγότερες εκροές καυσίμων κατά 6.025.397,08 λίτρα. Σ' αυτά αναλογεί επίσης ΦΠΑ που δεν καταβλήθηκε ύψους 1.449.720 ευρώ.

Από τον έλεγχο του συστήματος εισροών- εκροών προέκυψε ότι τη διετία 2016-2017 έγιναν αγορές καυσίμων άνευ φορολογικών στοιχείων ύψους 79.302,17 λίτρων και αξίας 103.135 ευρώ. Παράλληλα στο ίδιο διάστημα έγιναν πωλήσεις άνευ φορολογικών στοιχείων ύψους 46.344,06 λίτρων που αναλογούν σε αξία 105.170,34 ευρώ. 

Για τις ποσότητες λαθρεμπορίας θα συνταχθεί άμεσα πληροφοριακό δελτίο προς το αρμόδιο τελωνείο για τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, ο έλεγχος διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής, διήρκησε πάνω από έναν μήνα, ενώ η επιλογή του πρατηρίου έγινε με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ελέγχου.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Οργισμένη Ζ.Κωνσταντοπούλου: Χρυσοπληρωμένος τενεκές του Τσίπρα ο Καρανίκας



Οργισμένη απάντηση με βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς δίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον σύμβουλο του πρωθυπουργού Ν.Καρανίκα, τον οποίο χαρακτηρίζει «χρυσοπληρωμένο τενεκέ του Τσίπρα» και «τρομαγμένο κράχτη». 

Αιτία για την επίθεση αυτή, η ανάρτηση που έκανε νωρίτερα ο κ. Καρανίκας στο προφίλ του στο facebook είδησης που υποστήριζε πως ο πλειστηριασμός που απέτρεψε η κυρία Κωνσταντοπούλου αφορούσε βίλα και χρέη 2,5 εκατ. ευρώ, συνοδευόμενη από υβριστικά σχόλια περί «αριστεριστών σε απόγνωση». 

Η ανάρτηση έμεινε για λίγες ώρες μόνο, που αρκούσαν ωστόσο για να ανάψει η φωτιά...

Τι έγραψε ο Καρανίκας

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Καρανίκας ανέβασε είδηση στο προφίλ του, που έλεγε πως ο πλειστηριασμός που απέτρεψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την περασμένη εβδομάδα ήταν για μία βίλα και χρέη 2,5 εκατ. ευρώ, και σχολίασε: «Αριστεριστές σε απόγνωση σώζουν βίλες αστών λαμόγιων.... Το κίνημα υπέρ των πλουσίων που είναι μπαταχτσήδες προχωράει με την βοήθεια των Λαεν και Πλεύση Ανταρσυα.... στον βούρκο τους, στο πλάι της Δεξιάς....και των λαμόγιων».
Η ανάρτηση του κ. Καρανίκα κατέβηκε λίγες ώρες μετά...


Πυρ άνοιξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Έχω πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ για τη χώρα, από τους (χρυσο)πληρωμένους τενεκέδες του Τσίπρα» ξεκινά το σκληρό σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που απαντά στον κ. Καρανίκα μέσω facebook.

«Ο προχθεσινός ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ήταν σε πολύ μικρή ιδιοκτησία (κατοικία 68 τ.μ. σε μικρό οικόπεδο, συνολικής εμπορικής αξίας 60.000 ευρώ), για οφειλή 50.000 σε Τράπεζα, με τιμή πρώτης προσφοράς 60.000 ευρώ. Τα στοιχεία είναι δημόσια και τα έχω βγάλει από χτες» τονίζει η ίδια και καταλήγει: 

«Για όποιον ενδιαφέρεται. Για τους υπόλοιπους τρομαγμένους κράχτες, περαστικά. Τα ψέματά σας τελειώσανε. Και οι μέρες σας είναι μετρημένες».





Πηγή : in.gr


Η κυβέρνηση απαλλάσσει τον Ιβάν Σαββίδη από τον ΕΝΦΙΑ για τον ΟΛΘ



Απορίες και εύλογα ερωτήµατα προκύπτουν από µια νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά µε την προώθηση θετικών ρυθµίσεων απαλλαγής από σειρά φορολογικών µέτρων που αφορούν επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία εµπλέκεται εταιρεία συµφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Ο λόγος για το νοµοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναθεώρηση της συµφωνίας µεταβίβασης του Οργανισµού Λιµένος Θεσσαλονίκης, που ψηφίστηκε αυτή την εβδοµάδα στη Βουλή µε τις κυβερνητικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛ. και το οποίο δείχνει να υπάρχει... «δράκος» στη συµφωνία µεταξύ του ελληνικού ∆ηµοσίου και του κοινοπρακτικού σχήµατος που απέκτησε τη διαχείριση του λιµανιού της Θεσσαλονίκης µέχρι το 2051. 

Για όσους γνωρίζουν από τέτοιες ρυθµίσεις, πρόκειται για µια «λεόντειο» σύµβαση εις βάρος του ελληνικού ∆ηµοσίου, µε τον Ιβάν Σαββίδη να εµφανίζεται ωφεληµένος από τις κυβερνητικές επιταγές και απαιτήσεις. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Το νοµοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναθεώρηση της συµφωνίας µεταβίβασης του ΟΛΘ ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου 2018.

Ωστόσο, µε τον νόµο αυτόν απαλλάσσεται, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αρθρου 11 της συµφωνίας, η ακίνητη περιουσία η οποία µεταβιβάζεται για πώληση στον ΟΛΘ από την επιβολή ΕΝΦΙΑ, καθώς και κάθε άλλου φόρου ή τέλους που σχετίζεται µε την ακίνητη περιουσία. Σηµειώνεται ότι µε τη συµφωνία αυτή, στον ιδιώτη µεταβιβάζεται ακίνητη περιουσία συνολικής έκτασης 12.047,20 τ.µ.



Πηγή: parapolitika.gr


Μήνυση από τον Αντώνη Σαμαρά στον Βαξεβάνη για προκλητική ανάρτηση



Μήνυση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη υπέβαλε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, έκαναν λόγο για «χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού», η οποία «αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας».

Η ανάρτηση που προκάλεσε την μήνυση :


Μετά την μήνυση προσπάθησε να κρυφτεί ο Βαξεβάνης πίσω από άλλη ανάρτηση :


ΝΔ για Βαξεβάνη: «Το γνωστό φερέφωνο της κυβέρνησης ξεπέρασε πλέον κάθε όριο»

«Το γνωστό φερέφωνο της κυβέρνησης ξεπέρασε πλέον κάθε όριο. Καλούμε τους ενοίκους του Μαξίμου να τον μαζέψουν γιατί τους εκθέτει πια απροκάλυπτα», τονίζουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που οδήγησε στη μήνυση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Ανεξέλεγκτοι οι αντιεξουσιαστές έφτασαν έξω από το σπίτι του Λουκά Παπαδήμου


Είναι ανεξέλεγκτοι η κατάσταση με τους αντιεξουσιαστές στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στην ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στα δικά τους παιδιά όπως τα έχουν προσφωνήσει τα στελέχη της.

Αντιεξουσιαστών βρέθηκε το απόγευμα της  Κυριακής έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και πρόσφατο θύμα τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια, έγραψαν σύνθημα με κόκκινο σπρέι στο πεζοδρόμιο και σήκωσε πανό πάνω έξω από το σπίτι του κ. Παπαδήμου με αφορμή την απεργία πείνας του φυλακισμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου που κατηγορείται για τρομοκρατία.



Ο Γιαγτζόγλου κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για τις επιθέσεις με βόμβες – δέματα κατά Ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος στις 28 Οκτωβρίου.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας.


Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιαγτζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού με αποτέλεσμα το Σάββατο να προκληθεί σοβαρή ένταση στις φυλακές του Κορυδαλλού.