Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Tάιζε τον σκίουρο του crystal meth για να τον εκπαιδεύσει ως «δολοφόνο»



Αντιμέτωποι με έναν πρωτοφανή τρόπο κακοποίησης ζώου βρέθηκαν οι άντρες της αστυνομίας στην Αλαμπάμα, όταν διαπίστωσαν πως ένας άντρας είχε αιχμαλωτίσει ένα σκιουράκι και το εκπαίδευε ως «δολοφόνο», δίνοντάς του ναρκωτικές ουσίες σε ημερήσια βάση.

Δεν έχει προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά των ΗΠΑ, η υπόθεση σύλληψης ενός νεαρού άντρα από την πολιτεία της Αλαμπάμα, ο οποίος κατηγορείται πως εκπαίδευε τον... σκίουρό του ως «δολοφόνο», χορηγώντας του καθημερινά μεγάλες ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ώστε να τον κάνει πιο επιθετικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αστυνομία της κομητείας Λάιμστοουν, το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας δέχθηκε επανειλημμένες κλήσεις από γείτονες, συγγενείς αλλά και φίλους του 35χρονου Μίκι Πολκ, οι οποίοι κι ανέφεραν πως ο άντρας μαζί με έναν ακόμη φίλο του, κρατούσαν τον σκίουρο σε κλουβί και το τάιζαν μεθαμφεταμίνες σχεδόν σε καθημερινή βάση.



Οι άντρες της αστυνομίας μετέβησαν στο αγρόκτημα του Πολκ, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι πως οι καταγγελίες ήταν βάσιμες, ενώ παρά το γεγονός πως ο Πολκ απουσίαζε από τον χώρο την στιγμή της έρευνας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον 37χρονο Ρόνι Ρέιλνολντς, ο οποίος και ταυτοποιήθηκε ως ο συνεργός του Πολκ.

Σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού εντοπίστηκε και το κλουβί με το σκιουράκι, το οποίο ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη σε κοντινή κτηνιατρική κλινική διαπιστώθηκε πως πράγματι είχε καταναλώσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, η οποία του είχε χορηγηθεί ανακατεμένη με την τροφή του.

Σύμφωνα με την απολογία του Ρέινολντς, όλα ήταν ιδέα του Πολκ, ο οποίος κι ευελπιστούσε να μετατρέψει τον σκίουρο σε «δολοφονική μηχανή» και να συμμετάσχει με το άτυχο τρωκτικό σε μάχες μέχρι θανάτου μεταξύ μικρών ζώων.


Όπως είναι φυσικό, τόσο εναντίον του Ρέινολντς όσο κι εναντίον του Πολκ (ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης κι αναζητείται) απαγγέλθηκαν κατηγορίες από την τοπική εισαγγελία για κακοποίηση ζώου, κατοχή κι εμπόριο ναρκωτικών αλλά και για παράνομο στοιχηματισμό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η δίκη τους, που έχει οριστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τέλος, να σημειωθεί πως το άτυχο σκιουράκι μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων της Αλαμπάμα, ενώ όταν επανέλθει πλήρως από την ταλαιπωρία και τη συνεχή χορήγηση ναρκωτικών ουσιών αναμένεται να απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Πληροφορίες: washingtonpost.com
gazzetta.gr


Φρίκη στην Αϊτή! Συμμορίες κατέσφαξαν δεκάδες ανθρώπους! Αστυνομικοί απλά… κοιτούσαν



Στο έγγραφο, έκτασης είκοσι σελίδων, διευκρινίζεται ότι τα θύματα ήταν ηλικιών μεταξύ δέκα μηνών και 72 ετών και ότι άλλοι δώδεκα άνθρωποι φέρονται να αγνοούνται, ενώ καταγγέλθηκαν τουλάχιστον δύο ομαδικοί βιασμοί στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν τη 13η και τη 14η Νοεμβρίου 2018 στην παραγκούπολη Λα Σαλέν.

Περίπου 5.000 άνθρωποι ζουν σε αυτή την πάμφτωχη γειτονιά του κέντρου της αϊτινής πρωτεύουσας. Είναι αντιμέτωποι εδώ και χρόνια με απειλές, εξαιτίας των συχνών συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών που διεκδικούν τον έλεγχο μιας από τις μεγαλύτερες αγορές του Πορτ-ο-Πρενς.

Μπορεί να είναι παραπάνω τα θύματα

Οι μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν «αφήνουν να εννοηθεί ότι ο αριθμός των θυμάτων (…) μπορεί να είναι πιο υψηλός», υπογραμμίζεται στην έκθεση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην Αϊτή και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αϊτινές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για 71 νεκρούς και ένδεκα ομαδικούς βιασμούς.

Θύματα και οικείοι τους έχουν καταγγείλει πως όταν έγινε η σφαγή, ήταν παρόντες ένας κορυφαίος αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Ρισάρ Ντιπλάν, καθώς και τρία στελέχη της αστυνομίας.

Ενώ οι συμμορίες διέπρατταν ακόμη φόνους και ομαδικούς βιασμούς μετά το μεσημέρι της 13ης Νοεμβρίου, αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται πως ο Ντιπλάν πήγε επιτόπου και είπε στους δράστες: «Σκοτώσατε πολύ κόσμο, δεν ήταν αυτή η αποστολή σας».

Ανάμεσα στους δράστες, θύματα ανέφεραν πως εντόπισαν τουλάχιστον δύο αστυνομικούς που είχαν απασχολήσει τις αρχές διότι φέρονται να είχαν εγκληματήσει, κατά την έκθεση της αποστολής του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Ντιπλάν και των αστυνομικών χαρακτηρίζονται ανησυχητικές από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία στηλιτεύουν επίσης την απραξία των δυνάμεων επιβολής του νόμου παρότι οι επιθέσεις διήρκεσαν πάνω από δεκατέσσερις ώρες.

«Οι αστυνομικοί άκουγαν τις κραυγές των κατοίκων»

Η υποδιεύθυνση ασφαλείας της συνοικίας Λα Σαλέν βρίσκεται στη λεωφόρο αντίκρυ στη συνοικία και οι αστυνομικοί είναι βέβαιο ότι «άκουγαν τις κραυγές των κατοίκων», τονίζεται στην έκθεση.

Τα μέλη των πέντε συμμοριών που ενεπλάκησαν είχαν άφθονο χρόνο να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία, κατά τη συνηθισμένη μέθοδο δράσης τους: πτώματα «ακρωτηριάστηκαν, κάηκαν και εγκαταλείφθηκαν σε χωματερή στο έλεος των ζώων», αναφέρεται.

Στην έκθεση αυτή, η οποία επιδόθηκε στις αϊτινές αρχές, ο ΟΗΕ εισηγείται να διενεργηθεί έρευνα για το όργιο βίας και τη φερόμενη συνέργεια αξιωματούχων και της αστυνομίας.


Πηγή : newsit.gr



Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 1 στους 3 Ελληνες



O ένας στους τρεις Ελληνες, περίπου, βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, ποσοστό που διατηρεί την Ελλάδα στην ίδια ομάδα χωρών με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και σε πολύ χειρότερη θέση από τη Φινλανδία και την Τσεχία.

Στην ίδια κατηγορία τοποθετείται, εξάλλου, η Ελλάδα και στην κατάταξη των χωρών με βάση τα ποσοστά του πληθυσμού με υλική στέρηση, ενώ κάπως καλύτερες είναι οι συγκριτικές επιδόσεις της ως προς τα ποσοστά οικονομικής ανισότητας.

Τα  σχετικά στοιχεία της EΛΣΤΑΤ, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για τις επιδόσεις της χώρας στους κοινωνικούς αυτούς δείκτες, εμφανίζουν κάποια βελτίωση τα τελευταία χρόνια, καθώς η χώρα άρχισε να βγαίνει από τη βαθιά κρίση, αλλά παραμένουν αποκαρδιωτικά για τις συνολικές επιδόσεις της, ιδίως αν ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε την οικονομική της πολιτική  σε αυτούς τους τομείς, μέσω των κοινωνικών μερισμάτων.

Ειδικότερα, το ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2017 ήταν 31,8% (3.348.500 άτομα) έναντι ποσοστού 34,8% το 2016. Σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην κατηγορία αυτή ανήκει ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή με υλικές στερήσεις (δηλαδή πληθυσμός που στερείται τουλάχιστον 4 από έναν κατάλογο 9 αγαθών και υπηρεσιών) ή που διαβιοί σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.

Σύμφωνα με τον πιο στενό ορισμό του κινδύνου φτώχειας, στον οποίο περιλαμβάνονται τα άτομα με εισόδημα χαμηλότερο του 60% του εθνικού διαμέσου εισοδήματος, το ποσοστό του πληθυσμού που ήταν σε κίνδυνο φτώχειας το 2017 ήταν 23,2%, ενώ μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (κοινωνικό μέρισμα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, ΕΚΑΣ, επίδομα θέρμανσης κ.λπ.) αυτό περιορίζεται σε 18,5% του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι το κατώφλι της φτώχειας είναι 4.178 ευρώ ετησίως ανά άτομο και 9.908 ευρώ ετησίως για νοικοκυριά με δύο ενηλίκους και δύο εξαρτώμενα τέκνα ηλικίας κάτω των 14 ετών. Το μέσο διαθέσιμο εισόδημα της χώρας εκτιμήθηκε σε 15.556 ευρώ.

Από τη μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ για την υλική στέρηση του πληθυσμού, εξάλλου, προκύπτει ότι το 51,4% των νοικοκυριών δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια έκτακτη αλλά αναγκαία δαπάνη, το 50,7% δεν μπορεί να πληρώσει μία εβδομάδα διακοπών, το 22,9% δεν είναι σε θέση να απολαμβάνει ικανοποιητική θέρμανση και το 11,8% στερείται στη διατροφή του. Επίσης, το 43,7% δυσκολεύεται να πληρώσει τις δόσεις των πιστωτικών καρτών ή των δανείων του, το 32,9% τους πάγιους λογαριασμούς του και το 29,3% το ενοίκιό του.

Συνολικά, το ποσοστό του πληθυσμού που ζει με υλικές στερήσεις ανέρχεται σε 16,7%, από 21,1% το 2017, αλλά και από μόλις 11,2% το 2008. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη υψηλότερη θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ο δείκτης οικονομικής ανισότητας, τέλος, είναι 5,5, που σημαίνει ότι το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού είναι 5,5 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο του εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού. Ο δείκτης είναι μειωμένος κατά 0,5 μονάδες σε σχέση με το 2017. Η Ελλάδα κατατάσσεται σε λίγο καλύτερη θέση από τη Βουλγαρία (7,7) , τη Ρουμανία (7,2) και τη Λετονία (6,8).

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ετήσιο εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξήθηκε κατά 680 ευρώ την περίοδο 2015-2017, ενώ είχε μειωθεί τα πρώτα χρόνια της κρίσης (2011-1014) κατά 5.258 ευρώ.

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δικογραφία, σε βάρος παιδόφιλου για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων




Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, με τις οποίες χορηγήθηκαν πληροφορίες σχετικά με κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων από χρήστες του διαδικτύου που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετική Διάταξη και Βούλευμα.

Κατόπιν αλληλογραφίας που πραγματοποιήθηκε με τις εμπλεκόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, καθώς και με παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας της ανήλικης αποστολέα του υλικού καθώς και του ενήλικου παραλήπτη.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή αστυνομικών τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, διεξήγαγε έρευνα στην οικία του ημεδαπού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2) σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από ηλεκτρονικό υπολογιστή και έξυπνο κινητό τηλέφωνο(smartphone) με κάρτα SIM.

Κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα προαναφερθέντα ψηφιακά πειστήρια, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, αλλά δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακή διερεύνηση.





Την κρατούσαν σε φέρετρο ζωντανή για 7 χρόνια!




Η ζωή της Colleen Stan άλλαξε δραματικά το 1977, όταν ήταν μόλις 20 χρονών.

Η νεαρή κοπέλα, η οποία έμενε στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, έπεσε θύμα απαγωγής και κρατήθηκε αιχμάλωτη μέσα σε ένα φέρετρο μέχρι το 1984, δηλαδή επτά ολόκληρα χρόνια.

Ένα ζευγάρι, ο Cameron και η Janice Hooker, την απήγαγαν μετά που την είδαν να ζητά βοήθεια στην άκρη του δρόμου. Η νεαρή κοπέλα τους εμπιστεύτηκε επειδή ήταν ζευγάρι και επειδή ταξίδευαν με ένα μωρό στο αμάξι.


Μετά από μια ώρα ταξιδιού ο Cameron εμφάνισε ένα μαχαίρι και υπό την απειλή του έδεσε και φίμωσε τη νεαρή κοπέλα. Την έκλεισαν σε ένα φέρετρο, το οποίο ήταν κάτω από το κρεβάτι το ζευγαριού, και την άφηναν να βγει μόνο για να τη βιάσουν ή να τη βασανίσουν.

Η γυναίκα παραδέχθηκε πως επέζησε μόνο γιατί «έμαθα να στέλνω το μυαλό μου οπουδήποτε αλλού».


Τελικά η σύζυγος του ζευγαριού δεν άντεξε και βοήθησε τη νεαρή κοπέλα να δραπετεύσει, ενώ αργότερα κατέθεσε και κατά του συζύγου της στο δικαστήριο.

Ο Cameron καταδικάστηκε σε 104 χρόνια φυλάκισης.

Η ιστορία της Colleen έμεινε στην ιστορία ως «the girl in the box»…


Πηγή : newsbomb.gr


«Στον αέρα» το ντιμπέιτ, λόγω Αντζυς Σαμίου



Εμφανίστηκε πάλι η γραφική "σύμβουλος" του Αλέξη Τσίπρα για να γελάσει ο κόσμος και για να μην μας μείνει άντερο.

Με ανάρτησή της στο facebook το μεγαλύτερο επώνυμο τρολ του ΣΥΡΙΖΑ Σαμίου, υποστηρίζει πώς το «ντιμπέιτ-φαρσοκωμωδία» θα είναι στημένο.

Η Αντζυ Σαμίου συμβουλεύει όπως πάντα άλλωστε τον Αλέξη Τσίπρα: «Τσίπρα μην πας, δεν θα σε αφήσουν να σταυρώσεις λέξη». Μάλιστα περνά και σε αντιπρόταση: «Πήγαινε σε απέναντι κανάλι μόνος σου με 4 δημοσιογράφους (τους έχεις για μπρέκφαστ όλους) και ενημέρωσε τον κόσμο! Ούτως η άλλως 40% θα βλέπουν εσένα!».

Μετά από αυτή την ανάρτηση αποκαλύπτεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσπαθεί να μπλοκάρει την ημερομηνία και να καθυστερήσει το ντιμπέιτ!!! 

Η ανάρτηση της Αντζυς Σαμίου στο facebook:






Τις νέες εγκληματικές διατάξεις του ποινικού κώδικα θέλει να εκμεταλλευτεί ο Κουφοντίνας



Τις νέες ευεργετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που έφερε άρον άρον ο ΣΥΡΙΖΑ για να ικανοποιήσει συντρόφους κακοποιούς και τρομοκράτες θέλει να εκμεταλλευτεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας και γι' αυτό υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης της νέας αίτησης για χορήγηση άδειας.

Η αίτηση υποβλήθηκε από την συνήγορο του serial killer τρομοκράτη της 17Ν στο Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου. Με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Κουφοντίνας για «στάση κρατουμένων» μετατρέπεται σε πλημμέλημα, από κακούργημα που ήταν μέχρι πρότινος και αυτό δείχνει πόσο στοχευμένα και προκλητικά στήθηκαν οι νέες διατάξεις για να ευνοήσουν τους κακοποιούς συντρόφους.

Στόχος του Κουφοντίνα, είναι να εξεταστεί το νέο του αίτημα για άδεια, αφού θα έχουν τεθεί σε ισχύ οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα από 1 Ιουλίου 2019.


Τραμπ: Σταμάτησα την επίθεση στο Ιράν όταν έμαθα πόσοι θα πεθάνουν



Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βιάζονται να έλθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με το Ιράν διαμήνυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της παραλίγο αμερικανικής επιδρομής εναντίον ιρανικών θέσεων τα ξημερώματα, την οποία επιβεβαίωσε.

Σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο κ. Τραμπ δήλωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ήταν έτοιμες να πλήξουν τρεις τοποθεσίες στο Ιράν («cocked & loaded»), όμως ο ίδιος ανέστειλε την εντολή δέκα λεπτά πριν την επίθεση, καθότι πληροφορήθηκε πως περίπου 150 άνθρωποι θα έχαναν την ζωή τους.



Διευκρίνισε μάλιστα πως οι επιδρομές που είχε διατάξει δεν θα ήταν ανάλογες της κατάρριψης του αμερικανικού drone πριν δύο ημέρες, επιμένοντας πως το Global Hawk πετούσε σε διεθνή κι όχι ιρανικό εναέριο χώρο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί πως θα περιμένει έως ότου οι κυρώσεις που έχει επιβάλει στο Ιράν βλάψουν περαιτέρω την ήδη αδύναμη οικονομία της περσικής χώρας. Προσέθεσε πως το αμερικανικό στράτευμα είναι ενισχυμένο, κορυφαίο και ανά πάσα στιγμή έτοιμο. «Οι κυρώσεις δαγκώνουν», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τραμπ κατέστησε πάντως σαφές πως κόκκινη γραμμή είναι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη. «Το Ιράν δεν πρέπει ΠΟΤΕ να έχει πυρηνικά όπλα, ούτε εναντίον των ΗΠΑ, ούτε εναντίον του ΚΟΣΜΟΥ», ανέφερε.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει προειδοποιήσει πως, ως αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις, θα ξεπεράσει το όριο αποθέματος εμπλουτισμένου αερίου που επιτρέπεται να τηρεί, βάσει της συμφωνίας του 21015 για την ρύθμιση των πυρηνικών δραστηριοτήτων του.

Λίγη ώρα πριν τα τιτιβίσματα Τραμπ ανώτερος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης υποστήριξε πως το Ιράν μπορούσε να καταρρίψει αμερικανικό αεροσκάφος με 35 επιβαίνοντες που συνόδευε το drone, όμως επέλεξε να μην το πράξει.



Πηγή: skai.gr


Παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας



Φίλες και φίλοι,

Περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία επιμένει σε έναν προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό της λόγο, την Συμφωνία Αλήθειας την οποία η Παράταξή μας έχει υπογράψει με τον ελληνικό λαό. Ήδη, από το 12ο Συνέδριό μας διατυπώσαμε τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου μας με αιχμή πάντα την Οικονομία. Χτίζοντας πάνω στην εξαιρετική δουλειά την οποία έχει κάνει η Γραμματεία Προγράμματος εδώ και μια τριετία. Ευχαριστώ τον Γιώργο Στεργίου, ο οποίος ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας με πολύ μεγάλη επιμέλεια και αφοσίωση.  

Κάναμε πολλές ειδικές ημερίδες, παρουσιάσαμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας για την Υγεία, για την Παιδεία, για τις Υποδομές. Σε πολλές συναντήσεις ανά κλάδο έχουμε περιγράψει τις θέσεις μας για όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας: από το Ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα μέχρι το σύγχρονο κράτος και τα θέματα Δημόσιας Τάξης. Κι από τον πρωτογενή τομέα, τη σημασία που δίνουμε στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας και τις εξαγωγές, έως τη σύζευξη του Τουρισμού με την προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, σε μεγάλες θεματικές συγκεντρώσεις, προσωπικά μίλησα στην Πάτρα για το πως αντιλαμβανόμαστε την Ισχυρή Ανάπτυξη και στη Θεσσαλονίκη για το νέο Σχέδιο Ευημερίας της Βόρειας Ελλάδας. Ενώ, σε λίγες ημέρες, στην Ελευσίνα, θα αναφερθώ στο Κοινωνικό Συμβόλαιο που είμαστε έτοιμοι να συνυπογράψουμε με όλους τους πολίτες, πρωτίστως όμως με τον κόσμο της εργασίας. Πρόκειται για μία πολυετή προσπάθεια, που κατέληξε στη συγκρότηση ενός συνεκτικού και κοστολογημένου Κυβερνητικού Προγράμματος. Περιλαμβάνεται, ήδη, στην έκδοσή την οποία έχετε δει με τίτλο «Για μια Καλύτερη Ζωή».

Σήμερα, όμως, παίρνει τη μορφή ενός πιο μικρού και ενός πιο εύχρηστου εντύπου. Αυτό μάλιστα θα κυκλοφορήσει άμεσα και σε γραφή braille για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης. Είναι το σχέδιό μας για «Ισχυρή Ανάπτυξη στην Αυτοδύναμη Ελλάδα». Μέχρι τις εκλογές θέλω να φτάσει στο σπίτι του κάθε συμπολίτη μας. Γι’ αυτό και θα μοιραστεί μαζικά μέσω του Τύπου, θα διανέμεται από τις οργανώσεις μας και θα βρεθεί στα εκλογικά περίπτερα του κάθε υποψηφίου μας. Θα έλεγα ότι είναι η «ταυτότητά» μας στην επαφή μας με τους πολίτες. Αλλά και το «διαβατήριο» για να μας εμπιστευτεί ο πολίτης την ελπίδα και τελικά την ψήφο του. Σε μόλις 20 σελίδες, περιγράφονται τα σημαντικότερα από τα μέτρα που σχεδιάζουμε για την επόμενη ημέρα για τη φωτεινή Ελλάδα. Είναι αδύνατον προφανώς σε μια παρουσίαση να μπούμε σε εξοντωτική λεπτομέρεια, σε όλες τις πτυχές της πολιτικής που αναπτύσσουμε στο πρόγραμμά μας. Θα μιλήσω, λοιπόν, σήμερα, συνοπτικά, για τους 16 μεγάλους πυλώνες του προγραμματικού μας λόγου και θα αναδείξω τα σημεία του προγράμματος τα οποία κατά την άποψή μου είναι τα πιο σημαντικά. 

  Κατεβάστε το πρόγραμμα της Ν.Δ. σε μορφή pdf εδώ.

Δείτε το video :





Ο Σαμαράς αποκάλυψε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»



Ο Αντώνης Σαµαράς, αποκάλυψε ποιος είναι πίσω από το προσωνύµιο Ρασπούτιν.

Μία αποκάλυψη που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις έκανε  στα «Παραπολιτικά» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς.

Για πρώτη φορά από την ηµέρα ο πρώην πρωθυπουργός αποκαλύπτει πλέον επώνυµα ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η αποκάλυψη από τον κ. Αντώνη Σαµαρά έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα µε την αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για την ανάσυρση των µηνύσεων του πρώην πρωθυπουργού, καθώς και του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου.


Πηγή: parapolitika.gr


11,8% η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση! Με αυτοδυναμία η Ν.Δ.



Άλλη μία δημοσκόπηση, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καταγράφει τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου.

Η δημοκσόπηση παρουσιάστηκε στη Βεργίνα TV, στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Φένιας Κλιάτση, και η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 11,8%, με την ΝΔ να πετυχαίνει τον στόχο της αυτοδυναμίας. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος, η ΝΔ θα αγγίξει το 37,6% ποσοστό που της εξασφαλίζει την αυτοδυναμία με 158 έδρες (εκτίμηση με επτά κόμματα εντός Βουλής)- και ο ΣΥΡΙΖΑ το 26,5% και 76 έδρες (εκτίμηση επίσης με επτά κόμματα εντός Βουλής).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview:

ΝΔ 34.2%
ΣΥΡΙΖΑ 22.4%
ΚΙΝΑΛ 6.0%
ΚΚΕ 4.8%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3.8%
Χ.Α 3.2%
ΜΕΡΑ 25 2.5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1.5%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 17.2%


Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Κάρπαθο



Το αεροσκάφος, απογειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με προορισμό τη Ρόδο, και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κάρπαθο μετά από έκρηξη στον ένα κινητήρα του αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 47 επιβάτες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Καρπάθου αναμένοντας κάποια ενημέρωση για τον τρόπο που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματισμός.

Η ανακοίνωση της εταιρίας :

«Αναφορικά με την πτήση GQ100 από Ηράκλειο προς Ρόδο, το Γραφείο Τύπου της Sky Express, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Το αεροσκάφος της Sky Express αναχώρησε από το Ηράκλειο Κρήτης, με τελικό προορισμό τη Ρόδο. Μετά την απογείωση του αεροπλάνου, λόγω ένδειξης τεχνικού προβλήματος ο κυβερνήτης αποφάσισε, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Η Sky Express μεριμνά για τη συντομότερη μετάβαση όλων των επιβατών στον τελικό προορισμό τους.»



Αδιαφορούν για την Ευρώπη οι Τούρκοι το «Γιαβούζ» διέσχισε τα Δαρδανέλια & πάει για κυπριακή ΑΟΖ



Tο δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Γιαβούζ», πέρασε το απόγευμα της Παρασκευής τα Στενά των Δαρδανελίων, με κατεύθυνση την κυπριακή ΑΟΖ, αδιαφορώντας για την αντίδραση της Ευρώπης.

Το «Γιαβούζ», συνοδευόταν από δύο τούρκικες φρεγάτες , είναι το δεύτερο πλοίο-γεωτρύπανο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, μετά τον «Πορθητή».

Οι Βρυξέλλες έστειλαν αυστηρό μήνυμα προς την Αγκυρα, προαναγγέλλοντας ακόμα και στοχευμένα μέτρα (σ.σ. κατά προσώπων) για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, εξαιτίας των συνεχιζόμενων, παράνομων δραστηριοτήτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο -και δη, στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά η Τουρκία τον χαβά της.