Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ακροαριστεροί κακοποιοί επιτέθηκαν σε φοιτήτριες στην Νομική Αθηνών

 



Ακροαριστεροί κακοποιοί κουκουλοφόροι, σύντροφοι γνωστού κόμματος, έχουν καταστρέψει τα πάντα στην Νομική Αθηνών.

Όλα έγιναν την περασμένη Τετάρτη, όταν οι άγνωστοι εισέβαλλαν μέσα στη σχολή και άρχισαν να επιτίθενται σε φοιτητές και φοιτήτριες. 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν αρκετές φοιτήτριες, μία από τις οποίες κατέληξε στο νοσοκομείο. «Η κατάσταση ήταν χαοτική. Έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και κυνηγούσαν τους πάντες», ανέφερε μία φοιτήτρια που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της.




Η ομάδα των αντιεξουσιαστών κακοποιών επιτέθηκε σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η καταγγελία της ΔΑΠ :  «Σήμερα το μεσημέρι στη Νομική Σχολή Αθηνών μια ομάδα 25 αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν βίαια σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αποτέλεσμα αυτής της "ιδεολογικής παρέμβασης" των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου ήταν ο βίαιος τραυματισμός φοιτητριών μια εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη λίστα των επιθέσεων που συντονισμένα γίνονται σε βάρος αθώων φοιτητών σε Πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και συμπληρώνει:  «Με πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων βιαιοπραγούν σε βάρος φοιτητών, απειλούν και εξυβρίζουν όποιον δεν τους κάνει τη χάρη να συμφωνήσει με τις απόψεις τους. Η Δημοκρατία και η Ελευθερία του λόγου ψιλά γράμματα μπροστά στον υποτιθέμενο αγώνα τους». ADVERTISEMENT «Το μόνο λάθος που έκαναν αυτά τα παιδιά είναι να μην συμφωνούν με το μπάχαλο στα Πανεπιστήμια και να θέλουν να μπορούν να σπουδάσουν με ασφάλεια μέσα στο Πανεπιστήμιό τους», προσθέτει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Έχουμε τελειώσει με τη βία. Έχουμε τελειώσει με τη συγκάλυψη από τις αριστερές παρατάξεις που παρακολουθούν από την κλειδαρότρυπα και σιγοντάρουν εγκλήματα. Όποιος χτυπάει φοιτητές, χτυπάει το Πανεπιστήμιο, χτυπάει την Παιδεία».




Eurovision 2022: Αφαιρέθηκαν για χειραγώγηση οι ψήφοι των κριτικών επιτροπών 6 χωρών -Ποιες είναι οι χώρες


 

Σκάνδαλο χειραγώγησης της ψηφοφορίας στη φετινή Eurovision ανακοίνωσε επισήμως η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). 

Οι βαθμοί από τις 40 κριτικές επιτροπές μόλις είχαν ξεκινήσει να ανακοινώνονται από τους εκπροσώπους των χωρών στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022, όταν η EBU δημοσίευσε μια μάλλον ασυνήθιστη ανακοίνωση: Έξι από τις ψήφους θεωρήθηκαν ύποπτες, και αντικαταστάθηκαν από ένα συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, που υπολογίστηκε με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας.

Η ανακοίνωση της EBU

«Στο πλαίσιο της ανάλυσης της ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής από τον πανευρωπαϊκό εταίρο ψηφοφορίας της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης (EBU) μετά τη δεύτερη πρόβα του Β’ Ημιτελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022, εντοπίστηκαν ορισμένα παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι χωρών.

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα, τόσο για τον Β’ Ημιτελικό όσο και για το Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αρχεία αποτελεσμάτων άλλων χωρών με παρόμοια ψηφοφορία).

Αυτή η διαδικασία αναγνωρίστηκε από το Independent Voting Monitor.

Η EBU λαμβάνει κάθε ύποπτη απόπειρα χειραγώγησης της ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εξαιρετικά σοβαρά και έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει αυτές τις ψήφους σύμφωνα με τις Επίσημες Οδηγίες Ψηφοφορίας, ανεξάρτητα από το εάν αυτές οι ψήφοι είναι πιθανό να επηρεάσουν τα αποτελέσματα ή/και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας».

Σύμφωνα με το eurovisionworld έξι χώρες στις οποίες αφαιρέθηκαν οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής είναι: Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία και Σαν Μαρίνο.

Η Βικτώρια Χαλκίτη, πρόεδρος της ελληνικής κριτικής επιτροπής, υπογράμμισε στην ΕΡΤ πως η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

«Ο καθένας είναι μόνος του. Έχει συμβολαιογράφο, έχει άνθρωπο και από την ΕΒU και μας ελέγχει ότι ούτε συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε. Μπροστά μας έχουμε κάποιο άτομο που μας επιτηρεί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, για παράδειγμα “α, αυτό είναι τέλειο!”» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Πηγή: eurovisionworld.com

skai.gr



Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ λαθρέμποροι καυσίμων


 

Εκτελώντας τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, οι διωκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ συνεχίζουν τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα, με σημαντικά αποτελέσματα και για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ενδεικτικά παρατίθενται σημαντικές περιπτώσεις κατασχέσεων-δεσμεύσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.


• Έλεγχοι σε δίκτυα με βάση το ΑΦΜ:


Προέκυψαν 132 εμπλεκόμενα ΑΦΜ, ελέγχθηκαν 49, βρέθηκαν ανύπαρκτα και χωρίς συναλλακτική δραστηριότητα 22 = 44,9%.


• Σημαντικές περιπτώσεις:


Στην Αργολίδα, πρατήριο διάθεσης υγραερίου, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 404.394,44 ευρώ και υπέπεσε σε λαθρεμπορία για 575.244,86 λίτρα.


Στην Αιτωλοακαρνανία, πρατήριο υγραερίου, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 155.642,95 ευρώ.


Στη Λακωνία, πρατήριο υγραερίου, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 93.047,06 ευρώ.


Στην Αττική, εταιρεία εμπορίας υγραερίου, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε προβεί σε σύνδεση του ΦΗΜ, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο ύψους 146.800 ευρώ.


Στην Αττική, σε άλλη περίπτωση, διαπιστώθηκε λαθρεμπορία για 495.325 λίτρα βενζίνης και 210.373 λίτρα diesel.


Στην Αττική, σε διαφορετική περίπτωση, διαπιστώθηκε λαθρεμπορία για 91.790 λίτρα βενζίνης και 97.164 λίτρα diesel.


Σε πλοίο εντοπίστηκε λαθρεμπορία 8.412 λίτρων καυσίμων.


Σε άλλο πλοίο, διαπιστώθηκε λαθρεμπορία πετρελαίου εξωτερικής καύσης 22,3 Μ/Τ και πετρελαίου ναυτιλίας 48,87 Μ/Τ.


Επίσης:


• Σε φορτηγό πλοίο με ελληνική σημαία, ελέγχθηκαν τα ναυτιλιακά έγγραφα και λοιπά φορολογικά – τελωνειακά παραστατικά σε συνδυασμό με την διενέργεια ποσοτικής καταμέτρησης καυσίμων με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης και διαπιστώθηκε:

Α. πλεονάζουσα διαφορά πετρελαίου ναυτιλίας (D.O.) 8.412 λίτρα για τα οποία δεν επεδείχθησαν τα απαιτούμενα παραστατικά που αποδείκνυαν τη νόμιμη κατοχή καθώς και την καταβολή του αναλογούντος Ε.Φ.Κ. και λοιπών επιβαρύνσεων.

Β. κατανάλωση επιπλέον ποσότητας πετρελαίου ναυτιλίας (D.O.) 2.300 λίτρων στα καύσιμα ιδιοκατανάλωσης χωρίς να το δικαιούται.

Οι παραπάνω πράξεις συνιστούν τέλεση του αδικήματος της λαθρεμπορίας, κατά παράβαση των διατάξεων «περί Ε.Τ.Κ.». Ο ελεγχόμενος κατέβαλε άμεσα το αναλογούν ποσό των 24.012,14 ευρώ.


• Σε πλοίο με σημαία Λιβερίας, ελέγχθηκαν τα ναυτιλιακά έγγραφα και λοιπά φορολογικά – τελωνειακά παραστατικά σε συνδυασμό με την διενέργεια ποσοτικής καταμέτρησης καυσίμων με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης και διαπιστώθηκε πλεονάζουσα διαφορά στα καύσιμα ιδιοκατανάλωσης:

Α. πετρελαίου εξωτερικής καύσης (Fuel Oil), συνολικής ποσότητας 22,3 Μ/Τ.

Β. πετρελαίου ναυτιλίας (MGO), συνολικής ποσότητας 48,46 Μ/Τ.

Οι παραπάνω πράξεις συνιστούν τέλεση του αδικήματος της λαθρεμπορίας, κατά παράβαση των διατάξεων «περί Ε.Τ.Κ.». Ο ελεγχόμενος κατέβαλε το ποσό των 145.146,59 ευρώ.

 

• Ύστερα από έλεγχο σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων που είχαν Διαχειριστή το ίδιο πρόσωπο διαπιστώθηκε:

Α. κατοχή και εμπορία υγρών καυσίμων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι.

Β. η επιχείρηση χρησιμοποίησε 30.000 λίτρα, χύμα χημικού προϊόντος με εμπορική ονομασία «SOLVENT» για νοθεία βενζίνης αμόλυβδης στην εγχώρια αγορά και 5.000 λίτρα χύμα ορυκτελαίων για νοθεία του πετρελαίου κίνησης.

Συνέπεια αυτών ήταν να διαφύγουν την καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων ύψους 151.303,75 ευρώ.


• Ύστερα από έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που βρέθηκε κλειστό, και με παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, παρελήφθησαν δείγματα καυσίμων, μεταξύ των οποίων και δείγμα ποσότητας 4.774 λίτρων, η οποία βρέθηκε σε υπόγεια δεξαμενή, μη συνδεδεμένη με το σύστημα Εισροών – Εκροών.


Η εν λόγω ποσότητα, σύμφωνα με τη σχετική χημική ανάλυση, ήταν νοθευμένη και δεν βρέθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο που να αποδεικνύει τη νόμιμη κατοχή της. Οι διαφυγούσες της καταβολής δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, με την καταβολή των πολλαπλών τελών, θα ανέλθουν κατ’ ελάχιστον στο ποσό των 20.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται και ως προς την νομιμότητα κατοχής και διάθεσης καυσίμων μέσω του συστήματος εισροών-εκροών για το χρονικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας του πρατηρίου μέχρι την ημέρα του ελέγχου. Οι εκτιμώμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό περίπου των 700.000 ευρώ.


• Ύστερα από έλεγχο σε εταιρεία εμπορίας υγραερίου, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε προβεί στη διασύνδεση των φορολογικών της μηχανισμών ως όφειλε και δεν απέστειλε δεδομένα στην Δ.Α.Τ.Ε. για το χρονικό διάστημα από 01.03.2019 έως 31.12.2021, ήτοι για χίλιες τετρακόσιες εξήντα οκτώ (1.468) ημέρες.

Το σχετικό πρόστιμο ανέρχεται σε 146.800 ευρώ.


• Σε έλεγχο σε εταιρεία εμπορίας υγραερίου προς πρατήρια υγρών καυσίμων, σε διαφορετικά σημεία του Νομού Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι η εν λόγω εταιρεία φόρτωσε σε βυτιοφόρο όχημα ιδιοκτησίας της, 10.180 κιλά υγραέριο αγνώστου προέλευσης από το οποίο διέθεσε για χρήση ως υγραέριο κίνησης, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, 3.980 και 4.200 κιλά αντίστοιχα. Ποσότητα 2.000 κιλών δεν διατέθηκε αλλά παρέμεινε εντός του βυτιοφόρου.


Ελήφθη δείγμα από το εν λόγω υγραέριο και εστάλη στην Χημική Υπηρεσία Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η οποία γνωμάτευσε ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του υγραερίου κίνησης οχημάτων και ως εκ τούτου διατέθηκε χωρίς να έχουν τηρηθεί οι τελωνειακές διατυπώσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα πράξη που συνιστά παράβαση – λαθρεμπορία ενεργειακών προϊόντων. Οι φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις που δεν καταβλήθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στο ποσό των 7.638,49€.


Κατασχέθηκαν 6.200 κιλά υγραέριο (τα 3.980 κιλά διέφυγαν της κατάσχεσης) καθώς και το ανωτέρω βυτιοφόρο όχημα ως μέσο μεταφοράς λαθρεμπορεύματος σύμφωνα με τις διατάξεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Χωρίς μάσκες σε αεροδρόμια και πτήσεις από σήμερα

 


Ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών, όσοι ταξιδέψουν αεροπορικώς σήμερα Δευτέρα και στην Ευρώπη, αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε αεροσκάφη και αεροδρόμια της Ε.Ε.

Τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και πιο συγκεκριμένα της χρήσης μάσκας, τόσο στα αεροδρόμια όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης, συστήνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Οι ECDC και EASA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, καταργούν τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις, ενώ επισημαίνεται ότι η μάσκα εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης της COVID-19. Η νέα σύσταση θα ισχύσει από σήμερα 16 Μαΐου.

Οι κανόνες και πολύ σωστά, ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Για παράδειγμα, οι εταιρείες με πτήσεις από ή προς έναν προορισμό, όπου εξακολουθεί να απαιτείται η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη χρήση της.

Οι ευάλωτοι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προσώπου ανεξάρτητα από τους κανόνες, ιδανικά μάσκα τύπου FFP2/N95/KN95 που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο προστασίας από μια τυπική χειρουργική μάσκα.

Εκτός από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τις μάσκες, οι συστάσεις περιλαμβάνουν χαλάρωση των αυστηρότερων μέτρων για τις αεροπορικές δραστηριότητες, κάτι που θα συμβάλει στην ανακούφιση του φόρτου στον κλάδο, διατηρώντας παράλληλα τα κατάλληλα μέτρα.




Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σε ώρες Ελλάδας


 

Το ταξίδι του πρωθυπουργού θα είναι διήμερο, με το αναλυτικό του πρόγραμμα να έχει γίνει γνωστό.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022


17:00 – 18:00 Ανοικτή συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με συνομιλητή τον David Ignatius, δημοσιογράφο της Washington Post, στο Gaston Hall του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν.

22:25 – 22:30 Άφιξη του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.


Τρίτη 17 Μαΐου 2022


01:30 – 02:00 Ενημέρωση του ελληνικού Τύπου για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

18:00 Ομιλία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κοινή Σύνοδο Γερουσίας και Βουλής των Αντιπροσώπων. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο είναι η πρώτη στην ιστορία για Έλληνα πρωθυπουργό.


Τετάρτη 18 Μαΐου 2022


01:00 – 03:45 Δεξίωση και δείπνο ελληνοαμερικανικών οργανώσεων προς τιμήν του πρωθυπουργού.




Ανήλικοι και αλλοδαποί ψηφοφόροι, άδεια εκλογικά τμήματα στήριξαν τον Τσίπρα

 



Μία ακόμα παράσταση του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε, αφήνοντας ευχαριστημένο τον Αλέξη Τσίπρα, τον μοναδικό υποψήφιο για αρχηγία κόμματος στον κόσμο με αντίπαλο τον εαυτό του, που έκανε καμπάνια για να εκλεγεί.

Στα 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, η προσέλευση ήταν για όσους έβλεπαν ήταν απογοητευτική και σε πολλά τμήματα έβλεπες ανήλικα παιδάκια να ψηφίζουν Τσίπρα, Ρομά και Πακιστανούς τον Αλέξη Τσίπρα.

Με το που έκλεισαν οι κάλπες και τελείωσε η καταμέτρηση, η ομάδα Τσίπρα έστησε φιέστα για να πανηγυρίσουν γιατί;;; Για ποιο λόγο; Ποια ήταν η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα; Αντί να προβληματιστούν πανηγυρίζουν με στημένα νούμερα ψηφοφόρων, ανήλικους και αλλοδαπούς.

«Γίναμε το πιο μαζικό κόμμα ενεργών μελών στην Ελλάδα, και από τα πιο μαζικά στην Ευρώπη» φώναξε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, και πραγματικά το πίστευε και χαιρόταν, νομίζοντας ότι οι πολίτες που τους κορόιδευαν όλες αυτές της εβδομάδες που έκανε καμπάνια για τον εαυτό του, τώρα θα τον χειροκροτούν επειδή κέρδισε τον ευατό του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και κανένας δεν πιστεύει ότι παρά τους ανήλικους, τους Ρομά και τους Πακιστανούς ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τα 172.000 μέλη.

Ο Τσίπρας συνέχισε την απάτη μιλώντας για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας» είπε ο Τσίπρας, και επαναλαμβάνουμε οι νοήμονες, ότι παρά το παιδομάζωμα, Ρομά και Πακιστανούς, αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν πουθενά, παρά μόνο στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο καμένο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα.



ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας νίκησε τον κ. Τσίπρα

 



Tο γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ.Τσιπρας νίκησε τον κ.Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα. Γιατί αυτός ήταν ο στόχος του», τονίζουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Ο κ.Τσιπρας νίκησε τον κ.Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα. Γιατί αυτός ήταν ο στόχος του. Όσο για τους πανηγυρισμούς για τη συμμετοχή αρκεί να θυμίσουμε τους αριθμούς: στις καλπες για εκλογή Προέδρου της ΝΔ έλαβαν μέρος 404.000 πολίτες και για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.000 πολίτες. Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Αν βεβαίως μπορεί να υπάρξει σύγκριση, αφού ούτε ένας και μοναδικός υποψήφιος υπήρχε, ούτε καλούνταν στην κάλπη 15χρονοι και όποιος βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, ακόμα και χωρίς εκλογικά δικαιώματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να προβληματιστούν, όταν έχουν κάνει τέτοια καμπάνια, συνεχίζουν να κατασκευάζουν μια δική τους πραγματικότητα, στην οποία πάντα κερδίζουν. Κυρίως όταν τρέχουν μόνοι τους.