Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Με πλατύ χαμόγελο ο Τσίπρας ανακοίνωσε το νέο έγκλημα κατά τής χώρας ξεπουλώντας την Μακεδονία



Διαβάσαμε στο eleftherostypos.gr για το νέο έγκλημα του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του κατά της χώρας ξεπουλώντας το όνομα Μακεδονία αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο μέλλον.

«Υπάρχει συμφωνία, τηρεί όλες τις προϋποθέσεις: Erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για το Σκοπιανό. 

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών τα βρήκαν σε όλα στην δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Μάλιστα, κατευθυνόμενος προς το προεδρικό μέγαρο οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Αλέξη Τσίπρα αν έχουμε συμφωνία. «Μα δεν έχουμε να πούμε τώρα κάτι άλλο με τον πρόεδρο» απάντησε ο πρωθυπουργός χαμογελαστός, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την ύπαρξη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Παυλόπουλο ότι: «Ηρθα λίγο ξαφνικά. Κατανοώ τις δυσκολίες με τα ΜΜΕ. Τα νέα είναι καλά. Καταλήξαμε σε συμφωνία για ένα θέμα που μας απασχολεί χρόνια για τη διαφορά με την ονομοσία. Εχουμε συμφωνία, η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική πλευρά. Εθνική γραμμή επί δύο δεκαετίες. Erga omnes και αλλαγή συντάγματος.

Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε συμφωνία που προβλέπει τις αλλαγές στο Σύνταγμα πέρα από την ονομασία και τις αλυτρωτικές αναφορές. Σημαντικότερο είναι ότι κατοχυρώνεται ιστορική κληρονομιά και παρακαταθήκη αρχαίας Μακεδονίας που στο παρελθόν προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν. Θετική εξέλιξη, η συμφωνία προβλέπει ότι θα τεθεί σε ισχύ αφότου η άλλη πλευρά εκπληρώσει δύο προυποθέσεις.

Άρα θα πρέπει στο εξής αυτή η καλή συμφωνία που είναι θετική εξέλιξη και για την περιοχή, θα πρέπει να υλοποιηθεί από τους γείτονες. Είστε ο πρώτος που ενημερώνω, μετά τους αρχηγούς και τον κ.Βούτση, ώστε μετά να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για ενημέρωση της Βουλής. Χρέος μας με νηφαλιότητα να φτάσουμε στην συμφωνία, που αποτελεί σημαντικό ιστορικό βήμα».

Από την δική του πλευρά ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε: «Ευχαριστώ για την τήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης. Να τονίσω πως στο εξής είναι σαφές πως η ευθύνη για το αν η γειτονική χώρα εννοείς εναπόκειται σε εκείνη, προυπόθεση είναι το Σύνταγμα. Η Ελλάδα μέσα από αυτή την προϋπόθεση δείχνει δημοκρατική ευαισθησία και για τα Σκόπια, που θα περάσει από τη Βουλή της. Αδιανόητο για εμάς τους Ευρωπαίους να αποδέχεται πράγματα αντίθετα στο Σύνταγμα, να κάνει πράξη δεσμεύσεις και θα κριθεί. Ο σεβασμός στην ιστορία είναι διαβατήριο της. Θέλουμε καλή γειτονία που ξεκινά από σεβασμό στην ιστορία και στο διεθνές δίκαιο».

Μετά την ενημέρωση που έκανε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Από εκεί και πέρα προγραμματίζεται και διάγγελμα του Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την συμφωνία για το Σκοπιανό που επετεύχθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija).

Εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προανήγγειλε το τηλεφώνημα Ζάεφ – Τσίπρα: «Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δύο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι πρόεδροι των δύο χωρών αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν».

Λίγες ώρες αργότερα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «στη γλώσσα, αυτό που θα αναφέρει η συμφωνία είναι ότι θα προσδιορίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Ο ίδιος επανέλαβε ότι τα επικρατέστερα ονόματα είναι «Ανω Μακεδονία» και «Βόρεια Μακεδονία» ενώ ο Ζάεφ έχει επιλέξει ένα από αυτά.

Ελληνική υποχώρηση σε γλώσσα και εθνότητα
Η συμφωνία, με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα περιλαμβάνει «μακεδονική γλώσσα», αλλά με τρόπο που να διασφαλίζεται η σλαβική καταγωγή της και ο διαχωρισμός της από την αρχαία ελληνική.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της εθνότητας και σε ότι αφορά στα διαβατήρια θα υπάρχει αναγραφή της ονομασίας που θα συμφωνηθεί, ωστόσο στο θέμα των ταυτοτήτων που αποτελούν εσωτερικά έγγραφα της κάθε χώρας υπάρχει μια πιο διαλλακτική στάση. Εδώ μπορεί να παραμείνει ο όρος «Μακεδονική» ο οποίος ίσως φέρει εντός αγκύλης ή παρένθεσης και τον όρο «σλαβική» έτσι ώστε να υπάρχει σαφείς διαχωρισμός.

Πώς θα προχωρήσει η συμφωνία
Αν από την πλευρά του Ζάεφ υπάρξει σήμερα πράσινο φως για μια συμφωνία με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί ως τώρα η Αθήνα θα περιμένει ως τις 25 Ιουνίου να περάσει η συμφωνία από τη βουλή των Σκοπίων. Αν αυτό συμβεί τότε θα ανάψει το πράσινο φως για να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τόσο στην Ε.Ε. όσο και στο ΝΑΤΟ.

Το πράσινο φως, ωστόσο, όπως είπε ο Νίκος Κοτζιάς δεν σημαίνει ότι η χώρα αποκτά δικαίωμα εισόδου στη συμμαχία ή στην Ευρωπαϊκή ένωση. Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών στις Πρέσπες δεν σημαίνει ότι η Αθήνα χάνει τα «όπλα» να μπλοκάρει τις διαδικασίες.

Έκτακτη συνάντηση με Παυλόπουλο για το Σκοπιανό ζήτησε ο Μητσοτάκης
Συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Σκοπιανό και τις εξελίξεις που αναμένονται σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Παυλόπουλο και κανονίστηκε να συναντηθούν μέσα στην ημέρα. Η συνάντηση εκτιμάται ότι θα γίνει λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο Σκοπιανό.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10 π.μ., επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση θα γίνει εντός της ημέρας».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Στοιχεία-σοκ: Μόνο 1 στα 10 κακοποιημένα παιδιά εξετάζει ιατροδικαστής


Μόλις… ένα στα 10 κακοποιημένα παιδιά παραπέμπονται σε ιατροδικαστική δομή. Το θλιβερό αυτό ποσοστό προκύπτει από τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα κακοποίησης παιδιών στη Λέρο, στη Ζάκυνθο και τη Λαμία, η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία εξέδωσε χθες ανακοίνωση για τις «απαράδεκτες» ελλείψεις στη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι κανένα παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα δεν διαθέτει ιατροδικαστή. «Το γεγονός ότι τα παιδιά που κακοποιήθηκαν μεταφέρθηκαν στην Αθήνα αλλά σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει ιατροδικαστή είναι τραγικό! Εξίσου τραγικό είναι ότι, τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το δράμα που βίωναν οι μικρές αυτές ψυχές, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανέμεναν να φτάσει ιατροδικαστής από άλλη περιοχή!», αναφέρει η Ιατροδικαστική Εταιρεία.

Οι ιατροδικαστές τονίζουν ότι η ιατροδικαστική επιστήμη έχει κεντρικό ρόλο στη σωματική κακοποίηση παιδιών, στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, αλλά και στη διερεύνηση αιφνίδιων και βίαιων θανάτων παιδιών. Παρ’ όλα αυτά τα παιδιατρικά νοσοκομεία δεν διαθέτουν ιατροδικαστή, με αποτέλεσμα να γίνονται «μπαλάκια» μεταξύ κλινικών και δομών μέχρι να φτάσουν σε ιατροδικαστή. «Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που περιστατικά χάνονται στην πορεία καθώς τελικά δεν υπάρχει ολοκληρωμένη ιατροδικαστική διερεύνηση», προσθέτει η ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS «1056», τα οποία επικαλείται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, το 2016 υπήρξαν συνολικά 717 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών. Οι καταγγελίες αφορούσαν στο σύνολό τους 1.413 παιδιά. «Εάν δούμε όμως πόσα παιδιά έχουν καταλήξει τον ίδιο χρόνο σε ιατροδικαστικές δομές, αυτά εκτιμώνται σε λιγότερο από το 10% των συγκεκριμένων καταγγελιών», λέει ο κ. Λέων.

Το συμπέρασμα αυτό αποτελεί εκτίμηση με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, καθώς δεν υπάρχει κάποια μέθοδος καταγραφής τέτοιων περιστατικών. Επίσης, δεν υπάρχει επιτροπή αξιολόγησης των παιδικών θανάτων στην Ελλάδα, όπως υπάρχει σε άλλες χώρες.

«Θα έβγαιναν πολύ σημαντικά συμπεράσματα, ακόμη και σε επίπεδο πρόληψης», υπογραμμίζει ο κ. Λέων και προσθέτει: «Η Πολιτεία θα πρέπει να εκπληρώσει τη βασική της υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και να δημιουργήσει σε κάθε νομό ιατροδικαστικές δομές που να μπορεί να προσφύγει αυτός που το έχει ανάγκη. Ειδικά για τα παιδιά αυτή η ανάγκη είναι επιτακτική. Κάθε ημέρα που περνάει, αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που βιώνουν την κακοποίηση και τα οποία χωρίς την ιατροδικαστική διερεύνηση θα παραμένουν θύματα όσο αντέχουν…».

Μαρία-Νίκη Γεωργαντά
Ελεύθερος Τύπος


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπές σε βάρος τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης



Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης, μεσημβρινές ώρες της 8-6-2018, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο  αλλοδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης

Οι ανωτέρω δράστες λίγο νωρίτερα, είχαν προσεγγίσει στην περιοχή της Ακρόπολης αλλοδαπό και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της τσάντας του πορτοφόλι, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών οι προαναφερόμενοι δράστες, έχουν διαπράξει κατά την τελευταία εβδομάδα, άλλες επτά  κλοπές πορτοφολιών τουριστών.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Φίλης για υπερταμείο: Συνιστά επισφράγιση ότι η χώρα μας είναι αποικία χρέους



Για άλλη μια φορά ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης εμφανίστηκε σε άλλο μήκος κύματος από αυτό που εκπέμπεται, διατυπώνοντας τον προβληματισμό του για την «επόμενη μέρα» της εξόδου από το μνημόνιο, αφού, όπως είπε, «η αναγκαία υπέρβαση της λιτότητας προϋποθέτει κινήσεις εντός και εκτός Ελλάδας». 

Μάλιστα αναφερθείς στην μείωση των εισοδημάτων που θα υποστούν συνταξιούχοι και μισθωτοί από την περικοπή των συντάξεων (το 2019) και την μείωση του αφορολόγητου (το 2020), είπε ότι υπάρχουν αντίμετρα τα οποία όμως δεν αφορούν αυτούς που θα πληγούν από τα μέτρα αυτά.

«Ο φορολογούμενος και ο συνταξιούχος δεν θα είναι αυτός που θα πάρει από τα αντίμετρα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερθείς στα πλεονάσματα ύψους 3,5% είπε ότι «φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε για τον δημόσιο δανεισμό». 

Όσον αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τόνισε ότι «χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα ανάπτυξης». Επίσης, σχολίασε ότι «χωρίς ρύθμιση του χρέους, όχι παράταση, είναι δύσκολο να υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις», ενώ διερωτήθηκε σχετικά με την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων ποιες αφορά: τις μικρές ή τις μεγάλες επιχειρήσεις. «Πέρυσι ψηφίσαμε τα μέτρα (για συντάξεις και αφορολόγητο) με ένα σκεπτικό. Φέτος αυτό δεν ισχύει. Διαψεύστηκε το ΔΝΤ», είπε ο κ. Φίλης διερωτώμενος πότε θα το συζητήσουμε αυτό, ενώ τάχθηκε υπέρ των μονομερών ενεργειών εφόσον το επιτρέπει η οικονομία μας. 

Σχετικά δε με το Υπερταμείο δήλωσε ότι «συνιστά επισφράγιση ότι η χώρα μας είναι αποικία χρέους. Δεν είναι μια επιλογή που κάνουμε εμείς, μας επιβάλλεται», συστήνοντας: «Πρέπει σε μια πιο σύντομη προοπτική να διεκδικήσουμε την κατάργηση αυτής της αντίληψης». Όπως είπε εξάλλου, «τελούμε υπό μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα». «Δεν υπερηφανευόμαστε (για τα μέτρα). Μας επιβλήθηκαν, κάναμε ότι μπορούσαμε για να τα αντισταθμίσουμε», ενώ αναφερθείς στην κατάσταση του Τύπου στην χώρα μας κάλεσε την κυβέρνηση να τον ενισχύσει.


Σταυρόπουλος Λάμπρος
ΤΟ ΒΗΜΑ


Συσκευή εμφυτεύεται στην καρδιά για προστασία μετά από έμφραγμα



Μια ομάδα Αμερικανών και Ιρλανδών επιστημόνων ανέπτυξε την πρώτη του είδους της συσκευή, η οποία εμφυτεύεται ως επίθεμα πάνω στην καρδιά μετά από ένα έμφραγμα, δρώντας θεραπευτικά, καθώς της μεταφέρει άμεσα και με ελεγχόμενο τρόπο φάρμακα, πρωτεΐνες και βλαστοκύτταρα.

Οι βλάβες του ιστού της καρδιάς έπειτα από ένα έμφραγμα μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια. Οι σημερινές θεραπείες είναι είτε επεμβατικές, είτε δυσκολεύονται να φθάσουν εστιασμένα στις περιοχές της καρδιάς με τις βλάβες. Η νέα συσκευή επιτρέπει μια τοπική, ανανεώσιμη και τροποποιήσιμη μη επεμβατική θεραπεία, με στόχο να αποτρέψει την καρδιακή ανεπάρκεια μετά το έμφραγμα.

Η μικρή συσκευή με την ονομασία Therepi, της οποίας το περιεχόμενο είναι δυνατό να ανανεωθεί με νέες θεραπευτικές ουσίες, προσαρτάται απευθείας στην καρδιά. Περιέχει ένα νέο βιοϋλικό σαν σπόγγο, που διακρατά και απελευθερώνει σιγά-σιγά το θεραπευτικό περιεχόμενό του μέσω μιας μεμβράνης από πολυμερές που είναι ημιδιαπερατή. Το βιοϋλικό μπορεί να συνδεθεί με μια αντλία έξω από το σώμα (η οποία τοποθετείται πάνω στο δέρμα ή κάτω από αυτό) και έτσι να ανανεώνει το περιεχόμενό του περιοδικά, όταν πια έχει εξαντληθεί η θεραπευτική δράση του.

Σε μια προκλινική δοκιμή σε τρωκτικά που πραγματοποίησαν οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, οι οποίοι, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Έλεν Ρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και του Ινστιτούτου Ιατρικής Μηχανικής του ΜΙΤ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοϊατρικής τεχνολογίας "Nature Biomedical Engineering", έδειξαν ότι η Therepi είναι σε θέση να βελτιώσει την λειτουργία της καρδιάς για πάνω από ένα μήνα.

Η ίδια συσκευή μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί πέρα από τις καρδιοπάθειες και σε άλλες παθήσεις σε άλλα όργανα του σώματος.

Διαβάστε την επιστημονική δημοσίευση εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


3.394 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. τον μήνα Μάιο στην Αττική



Η εγκληματικότητα καλπάζει και η αστυνομία εάν την αφήνουν κάνει πάρα πολύ καλά την δουλειά της με τα λίγα μέσα που διαθέτει.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Μαΐου 2018, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά -3.394 - άτομα και ειδικότερα:

Έξι (6) άτομα για ανθρωποκτονία
Ένα (1) άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Τετρακόσια εξήντα πέντε (465) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις
Σαράντα ένα (41) άτομα για ληστείες
Πεντακόσια ενενήντα (590) άτομα για παράβαση του Νόμου «περί ναρκωτικών»
Τριάντα επτά (37) άτομα για απάτες – πλαστογραφίες
Σαράντα πέντε (45) άτομα για παράβαση του Νόμου «περί εκδιδομένων ατόμων»
Εκατόν εβδομήντα ένα (171) άτομα για παράβαση του Νόμου «περί όπλων»
Τετρακόσια ογδόντα επτά (487) άτομα για παράβαση του Νόμου «περί αλλοδαπών»
Δύο (2) άτομα για παράβαση του Νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας»
Δύο (2) άτομα για παράβαση του Νόμου «περί αρχαιοτήτων»
Τετρακόσια ενενήντα ένα (491) άτομα με καταδιωκτικά έγγραφα
Χίλια πενήντα πέντε (1.055) άτομα για διάφορα άλλα αδικήματα

Εξιχνιάσθηκαν :

Τεσσερις (4) ανθρωποκτονίες
Μια (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας
Τριάντα δύο (32) ληστείες σε οικίες, πεζούς και ανήλικους
Διακόσιες πενήντα (250) διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, καταστήματα, επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς και οχήματα
Δεκαέξι (16) περιπτώσεις απάτης

Εξαρθρώθηκαν :

Πέντε (5) σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά
Τέσσερις (4) σπείρες που διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές
Μια (1) σπείρα που διέπραττε ληστείες
Μια (1) σπείρα που διέπραττε απάτες
Μια (1) σπείρα σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών
Μια (1) σπείρα παράνομης διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων

Κατασχέθηκαν συνολικά:

Ηρωίνη : -4.548- γραμμ.
Κάνναβη : -65.736- γραμμ.
Κοκαΐνη : -1.964- γραμμ.
Ναρκωτικά δισκία: -1.869-
Δενδρύλλια κάνναβης: -2.974-
Πιστόλια-περίστροφα: -78-
Κυνηγετικά όπλα: -38-
Φυσίγγια: -834-
Μαχαίρια: -116-
Αρχαία αντικείμενα : -21-
Οχήματα: -5 7 -
Χρηματικό ποσό : -115. 448 - ευρώ
Λαθραία πακέτα τσιγάρων : -56. 576 -
Λαθραία πακέτα καπνού : -1446
Κινητά τηλέφωνα : - 124 -

Ανευρεθέντα - κλαπέντα οχήματα: - 262 -.


Θρίλερ με παρακολούθηση επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη


Συναγερμός για ενδεχόμενο νέου σχεδίου απαγωγής γνωστού επιχειρηματία στην περιοχή της Βουλιαγμένης, σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Κυριακής.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν δύο ύποπτα άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ στο σημείο όπου κινείτο πεζός ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος το 2013 είχε γίνει πάλι στόχος αρπαγής αλλά είχε κατορθώσει να διαφύγει. Σε μια εγκληματική επίθεση προ πενταετίας που αποδόθηκε προσφάτως δικαστικά στο μικτό σχήμα αναρχικών και ποινικών, των επονομαζόμενων «ληστών του Διστόμου».

Οι δύο αστυνομικοί προσήγαγαν τους δύο επιβάτες του ΙΧ, ηλικίας 36 και 38 ετών, εκ των οποίων ο ένας ήταν σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών και ο άλλος είχε κατηγορηθεί για άλλη υπόθεση απαγωγής και είχε αθωωθεί. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στην κατοχή των δύο υπόπτων ατόμων βρέθηκε και ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα δύο άτομα οδηγήθηκαν αρχικά σε τοπικό αστυνομικό τμήμα και ακολούθως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου εξετάσθηκαν για την παρουσία τους στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι δεν παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία και ότι θα μετέβαιναν σε γειτονικό εστιατόριο.

Επίσης, ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι διέμεναν στην Βάρη και στη Γλυφάδα και η παρουσία τους στο σημείο είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Τα δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, με την ΕΛ.ΑΣ. να εξετάζει όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Η κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του Ανδρέα (Κίκου) Μαρτίνου, γόνου μεγάλης εφοπλιστικής οικογενείας, σημειώθηκε το μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου του 2013, στη Βούλα. Οι πέντε δράστες με ένα κλειστό φορτηγάκι μάρκας Mitsubishi και ένα άσπρο Citroen, που αποτέλεσε το κλειδί της εξιχνίασης της υπόθεσης, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο του 36χρονου επιχειρηματία το οποίο βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από την εφοπλιστική εταιρεία του, στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Αιόλου.

Από το μικρό βαν εξήλθαν δύο άτομα και έστρεψαν όπλα Καλάσνικοφ εναντίον του. Ο εφοπλιστής όμως με εντυπωσιακή ψυχραιμία εμβόλισε το Citroen και ξέφυγε.


Βασίλης Λαμπρόπουλος
Πηγή : in.gr


Μαζεύεται κόσμος στις Πρέσπες κατά των Τσίπρα - Κοτζιά για το ξεπούλημα της Μακεδονίας



Σε αναβρασμό η Μακεδονία και οι Έλληνες που ετοιμάζονται για συλλαλητήριο στις Πρέσπες, και μάλιστα για την ημέρα που θα υπογραφεί η συμφωνία για να αντιδράσουν εναντίον των Τσίπρα - Κοτζιά και το ξεπούλημα που κάνουν στην χώρα χωρίς να έχουν την νομιμοποίηση.

Αναμένεται να συγκεντρωθεί κόσμος από όλη την Ελλάδα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση του προδότη ΑλέξηΤσίπρα και Ζάεφ.

Εάν το σημερινό τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ είναι αυτό που θα ολοκληρώσει τη συμφωνία, τότε το Σάββατο θα πέσει η υπογραφή ξεπούλημα απο τον Αλέξη Τσίπρα και με βεβαιότητα θα βάλει ταφόπλακα στην πολιτική του καριέρα και θα ανοίξει τον δρόμο για ποινικές διώξεις εναντίον του και εναντίον όσων τόλμησαν να συμπράξουν μαζί του.

Όπως τόνισε ο κ. Τάτσιος διοργανωτής του συλλαλητηρίου «θα είμαστε όλοι στις Πρέσπες, αφού δεν είναι δυνατό να παίζεται η τύχη της Μακεδονίας και να λείπει ο λαός από τις εξελίξεις».




Ν.Δ.: Η πολιτεία και το κατ’ ευφημισμόν Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.



Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την αυξανόμενη εγκληματικότητα που παρατηρείται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε τον Ασπρόπυργο. Ο κ. Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο κ. Νίκο Μελετίου, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας του Ασπροπύργου ενώ μετά το πέρας των συναντήσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Έναν χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική, η κατάσταση  χειροτερεύει για τους κατοίκους».

Πλήρης Δήλωση:

«Έναν χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για την πάταξη της εγκληματικότητας και τα ωραιοποιημένα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τόσκας, η κατάσταση στη Δυτική Αττική χειροτερεύει για τους κατοίκους. Κλοπές, ληστείες και δολοφονικές ενέργειες είναι καθημερινά φαινόμενα σε μία περιοχή που έχει παραδοθεί σχεδόν αμαχητί στην εγκληματικότητα και την παρανομία.

Οι ελλιπείς αστυνομικές δυνάμεις υπερβάλλουν εαυτόν για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, αλλά η μάχη με το έγκλημα είναι άνιση, όσο η πολιτεία και το κατ’ ευφημισμόν Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. 

Η ανικανότητα και η απουσία πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νησίδων ανομίας σε όλη την Αττική, από τα Εξάρχεια μέχρι το Μενίδι και τον Ασπρόπυργο.  Η Κυβέρνηση, αντί για την αποφασιστική αντιμετώπιση του εγκλήματος, έχει νομοθετήσει για την αποφυλάκιση εγκληματιών και την επαναφορά του ασύλου των παραβατικών στα πανεπιστήμια, ενώ μοιράζει  συγχωροχάρτια σε ομάδες τραμπούκων που βαπτίζει συλλογικότητες. 

Τα όρια της ανοχής της ελληνικής κοινωνίας έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Η αποκατάσταση του νόμου και της τάξης είναι καθολική απαίτηση των πολιτών».


Επτά στους δέκα Έλληνες κόβουν έξοδα από τρόφιμα, ρούχα και ποτά




Απαισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση της χώρας, εργασιακή ανασφάλεια, ανησυχία για τα χρέη που έχουν και περικοπές ακόμα και σε βασικά είδη είναι το… μείγμα της καταναλωτικής συμπεριφοράς που έχουν οι Έλληνες Ελλήνων.

Σύμφωνα με την έρευνα Consumer Confidence της Nielsen, το 75% των ερωτώμενων αμφιβάλλουν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, παρά την… καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια που διατυμπανίζει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, η χώρα μας καταγράφει το 2ο υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις 64 χώρες ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στην έρευνα. Την ίδια ώρα, επτά στους δέκα Ελληνες (74%) πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση, με οριακή πτωτική τάση σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς (78%).

Καταναλωτική εμπιστοσύνη

Πάντως, το πρώτο τρίμηνο του 2018 βρίσκει την αισιοδοξία του Ελληνα καταναλωτή στο ίδιο επίπεδο με αυτό του δευτέρου εξαμήνου του 2017. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τους τρεις πρώτες μήνες του έτους ανέρχεται στις 61 μονάδες, παραμένοντας οριακά σταθερός με το γ’ και δ’ τρίμηνο του 2017, που ήταν στις 60.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αυτή παραμένει ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με την προ κρίσης εποχή.

Ενδεικτικά, το πρώτο τρίμηνο του 2008 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βρισκόταν στην Ελλάδα στις 79 μονάδες, ενώ στο τέλος του 2009 είχε διαμορφωθεί στις 72 μονάδες. Η πρώτη σημαντική υποχώρηση είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2010, όταν υποχώρησε στις 57 μονάδες, ενώ η χειρότερη επίδοση, στις 35 μονάδες, καταγράφηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2012.


Ανησυχίες…

Στο μεταξύ, η χώρα μας καταλαμβάνει και την… αρνητική πρωτιά στην εργασιακή ανασφάλεια μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς τρεις στους δέκα Ελληνες ανησυχούν για την εργασία τους. Εντονη είναι η ανησυχία και για την οικονομία (27%), αλλά και τα χρέη /οφειλές που έχουν τα νοικοκυριά (25%). Αλλωστε, πρόκειται για τις τρεις ανησυχίες που ξεχωρίζουν σταθερά ανάμεσα στους Ελληνες καταναλωτές από το 2013.

Για αυτό το λόγο η συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών προσπαθεί να «κόψει» απ’ όπου μπορεί. Οπως δείχνουν τα στοιχεία της Nielsen, 7 στους 10 Ελληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους.

Αναλυτικά, οι τρεις βασικές ενέργειες των Ελλήνων για περικοπή των εξόδων συνεχίζουν να εντοπίζονται στη μείωση των δαπανών μέσω της αγοράς φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (69%), των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (69%) και στα έξοδα για είδη ένδυσης (61%).

Μετά το άγχος για τα οικονομικά τόσο της χώρας όσο και των νοικοκυριών, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους Ελληνες ο τομέας της προσωπικής υγείας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δύο στους δέκα ερωτώμενους φοβούνται για πόλεμο (19%) αναδεικνύοντάς την ως την πέμπτη ανησυχία, με σημαντικά υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (10%).


Γωγώ Κατσέλη
Ελεύθερος Τύπος


Είναι απίστευτη αυτή η καρέκλα! Φέρνει Μακεδονία ο Τσίπρας και δεν παραιτείτε ο Καμμένος η απόλυτη ξεφτίλα



Τον όρο «Μακεδονία» θα περιλαμβάνει πεντακάθαρα και σε βάρος της Ελλάδας η συμφωνία ξεπούλημα που φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας παράνομα αφού δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση.

Το όνομα στο οποίο αναμένεται να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές είναι το «Βόρεια Μακεδονία» και με αυτή την ονομασία τα στελέχη των ΑΝΕΛ, (εκτός του Παπαχριστόπουλου που νομίζοντας ότι θα επιβιώσει πολιτικά έχει γίνει ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό), σε κάθε τοποθέτησή τους ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να στηρίξουν. 

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε να εξέφρασε την πάγια θέση του για το ζήτημα, πλην όμως μας ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι η καρέκλα είναι γλυκιά,  όσο τραβήξει και σε βάρος της Ελλάδας.

Μόνο ντροπή τίποτε άλλο.


Δ. Καμμένος το Μακεδονία θα είναι μεγαλειώδης και ιστορική ήττα



Η συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία και θα δίνει γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς θα είναι μια μεγαλειώδης και ιστορική ήττα, είπε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Δ. Καμμένος.

Η συμφωνία κατά τον Δημήτρη Καμμένο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ο Δημήτρης Καμμένος στην ερώτηση για την Μακεδονική γλώσσα είπε  “Δουλευόμαστε; Δεν υπάρχει εθνική ουσία, η Ελλάδα κερδίζει μια μεγαλειώδη ήττα” και εξήγησε πως “αν δώσουμε τη γλώσσα και την εθνότητα δεν θα έχει κανένα νόημα το όνομα, ο αποκλειστικός όρος μακεδονική φεύγει από την Ελλάδα”.

Θα τους δώσουμε περισσότερα από όσα μπορεί να φαντάστηκαν ποτέ ότι θα κερδίσουν, λέει ο Δ. Καμμένος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ συμφωνία με τον όρο Μακεδονία.

Το Σκοπιανό, είπε χαρακτηριστικά, μπορεί να είναι μέσα στη λίστα των λόγων για να χωρίσουν οι δρόμοι ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.


Παλιάνθρωπος τέρας στην Κρήτη πέταξε τον σκύλο του σε πηγάδι!



Ένας παλιάνθρωπος ένα τέρας ήθελε να ξεφορτωθεί τον σκύλο του και τον πέταξε σε πηγάδι!

Ο άτυχος σκυλάκος στάθηκε τυχερός και δεν κατάφερε να τον αποτελειώσει ο παλιάνθρωπος σε ένα πηγάδι χωρίς φαγητό και νερό σε τέτοια ζέστη.

Ένας κτηνοτρόφος που άκουσε το κλάμα του άτυχου σκυλάκου μαζί με την βοήθεια της Πυροσβεστικής κατάφερε να το σώσει και να το υιοθετήσει.

Τελικά υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από παλιάνθρωπους που πρέπει να τους ανακαλύπτει η αστυνομία και να τους τιμωρεί η δικαιοσύνη παραδειγματικά.


Συνάντηση με Παυλόπουλο για το Σκοπιανό ζήτησε ο Μητσοτάκης



Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Παυλόπουλο και κανονίστηκε να συναντηθούν μέσα στην ημέρα. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: 

«O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10 π.μ., επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση θα γίνει εντός της ημέρας».


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Global Forum στο Ισραήλ



Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) ενώ στη συνέχεια μίλησε στο Global Forum το οποίο τίμησε την σημαντική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- Ισραήλ. Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

«Πρόεδρε Χάρις,

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή που τίμησε τη συμβολή του αείμνηστου πατέρα μου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση της σχέσης Ελλάδος - Ισραήλ. Είναι μία μεγάλη τιμή για την οικογένεια μας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε πριν από ένα χρόνο σε ηλικία 99 ετών. Αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη έχοντας υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Ένας άνθρωπος με όραμα, ακεραιότητα και αρχές, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ήταν μόνο ένας πολιτικός ισχυρών πεποιθήσεων, αλλά ένας άνθρωπος που ηγούνταν με πείσμα και αποφασιστικότητα.



Μόλις δέκα μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός, τον Μάιο του 1990, η Ελληνική Δημοκρατία αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ. Η Ελλάδα ήταν μέχρι τότε το μόνο μέλος της τότε Ε.Ο.Κ. που δεν το είχε κάνει. Ένα μήνα αργότερα, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη ως πρωθυπουργός στο Ισραήλ. Όσο προφανής και αν φαίνεται αυτή του η απόφαση τώρα,  δεν ήταν καθόλου αυτονόητη πριν από 28 χρόνια. Η ελληνική κοινή γνώμη τότε ήταν σταθερά φιλοαραβική και αντι-ισραηλινή. Όμως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήγε κόντρα στο ρεύμα και έκανε ό,τι ήταν σωστό για το συμφέρον της χώρας. Ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρές πεποιθήσεις, ένας άνθρωπος που κρατούσε τον λόγο του. Είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογική του εκστρατείας ότι η πρώτη του απόφαση εξωτερικής πολιτικής μετά την εκλογή του θα ήταν η αναγνώριση του Ισραήλ. Και αυτό ακριβώς έκανε.

Από τότε, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ωριμάσει προοδευτικά και σταθερά σε κάθε επίπεδο: πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό και γεωπολιτικό. Είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω για όλα αυτά με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου. Κατά τη συνάντηση μας επαναβεβαιώσαμε τη σημασία που έχει η εμβάθυνση της στρατηγικής μας σχέσης.

Η στρατηγική φύση και η σημασία της σχέσης μεταξύ των δύο κρατών αναγνωρίστηκε άλλωστε μετά το 1990 από κάθε ελληνική κυβέρνηση. Υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, αλλά κυρίως από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και είναι προσωπική μου δέσμευση να την ενισχύσω περαιτέρω στο μέλλον, εάν ο ελληνικός λαός μου δώσει την ευκαιρία να ηγηθώ της χώρας.



Ο Ελληνικός και ο Ισραηλινός λαός έχουν τόσο πολλά κοινά, που κάτι τέτοιο πραγματικά δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Και οι δύο λαοί έχουν σημαντικότατη Ιστορία, που ορίζεται από τη θρησκεία, τη γλώσσα και την εγγύτητα μας στη Μεσόγειο. Οι ισχυρές οικογενειακές δομές μας βρίσκονται στον πυρήνα των δύο λαών αλλά και οι κοινότητες που ζουν στο εξωτερικό έχουν συνδιαμορφώσει τον χαρακτήρα των εθνών μας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταλάβαινε πολύ καλά ότι έχουμε τόσα πολλά να μοιραστούμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και τόσα πολλά να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο. Ο πατέρας μου είπε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο Ισραήλ το 1988: ”Οι μοίρες των δύο λαών μας έχει συναντηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της υπερχιλιετούς ιστορίας τους. Έχουμε ζήσει χρόνους δόξας και εποχές καταστροφής”.

"Αλλά η πρόσφατη ιστορία μας χαρακτηρίστηκε από μια κοινή καταστροφή για την οποία και οι δύο θρηνούν. Την καταστροφή της ευημερούσας εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης από τις ναζιστικές δυνάμεις κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο." Ο πατέρας μου θα ήταν πολύ περήφανος που πριν από λίγες ημέρες, στις 7 Ιουνίου, το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε μια τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Μια τροπολογία που η Νέα Δημoκρατία, το κόμμα του οποίου ηγήθηκε κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και που σήμερα έχω το προνόμιο να είμαι Πρόεδρός του, υποστήριξε ασμένως.

Πάρα πολλοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες, δεν γνωρίζουν ότι το ποσοστό των Ελλήνων Εβραίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης εξοντώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου. Είμαι περήφανος που οι νεότερες γενιές Ελλήνων αλλά και πολλοί επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σύντομα θα μπορέσουν να επισκεφθούν ένα μουσείο που θα αποτελέσει το ιστορικό σημείο αναφοράς της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας. Είναι ένας φόρος τιμής σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο μεγαλύτερο έγκλημα που ο κόσμος έχει δει ποτέ. Αλλά, επίσης, και ένας χώρος μάθησης και προβληματισμού για τα παιδιά μας όσον αφορά  τους κινδύνους που τα αυταρχικά καθεστώτα μπορούν να επιβάλλουν στις κοινωνίες.



Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, καθώς οι αυταρχικές και λαϊκιστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα στην Ευρώπη την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε.  Καθώς μια γενιά ηγετών -στην οποία ανήκει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης- που γνώρισαν την οδύνη και τα δεινά του πολέμου φεύγει, η ευθύνη για τη διατήρηση της κληρονομιάς τους περνά σε εμάς.

Δεν έχουμε πλέον το περιθώριο να είμαστε άτολμοι. Πρέπει να πούμε την αλήθεια, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Πρέπει να αγωνιστούμε για τις αξίες μας. Ελευθερία, ισότητα, ανοχή, κράτος δικαίου. Αυτά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούνται οι κοινωνίες μας. Είναι καθήκον μας, το καθήκον και των δύο λαών, όχι μόνο να τα προστατεύσουμε αλλά και να τα ενισχύσουμε.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξήγησε καλύτερα το γιατί: "Οι δύο μας λαοί έχουν το προνόμιο και την ευθύνη να είναι οι συνεχιστές δύο εκ των αρχαιότερων πολιτισμών του κόσμου. Ενώ ισχυρές αυτοκρατορίες και πολυπληθή έθνη στην περιοχή μας κατέρρευσαν και εξαφανίστηκαν από την ιστορία, οι δύο λαοί μας κατόρθωσαν να επιβιώσουν επειδή η ύπαρξή τους βασιζόταν σε κοινές αρχές και ιδεώδη: την ανύψωση του ανθρώπου ως απόλυτης αξίας, την εγκαθίδρυση  και υπεράσπιση της δημοκρατίας καθώς και τον συνεχή αγώνα για την ελευθερία”.

Εκ μέρους της οικογένειάς μου, σας ευχαριστώ για αυτή τη μεγάλη τιμή».




Από θιασώτες του κινήματος “Δεν Πληρώνω” υπέρμαχοι της αύξησης των διοδίων κατά 150%



Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αντιπολίτευση του “Δεν πληρώνω”, επιβάλλει ως κυβέρνηση αυξήσεις στα διόδια μέχρι και δυόμιση φορές πάνω. Στα Μάλγαρα το τίμημα από 1,20 θα φτάσει τα 3 ευρώ, ενώ η διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, θα στοιχίζει στους οδηγούς 15,5 ευρώ από 8,40 που είναι σήμερα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση, σε βάρος των πολιτών, κάνει ένα παράλογο δώρο στην ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει την Εγνατία οδό».

Πλήρης Δήλωση :

«Η διγλωσσία και η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε ό,τι αφορά τα διόδια.

Από το “Δεν Πληρώνω” ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ως κυβέρνηση -εν μια νυκτί- στην αύξηση των διοδίων της Εγνατίας από 66% εώς και 150%, όπως συμβαίνει στο σταθμό των Μαλγάρων, όπου το τίμημα από 1,20 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 3 ευρώ.

Από το “όλοι να διέρχονται ελεύθερα” υπερδιπλασίασε τις τιμές  στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι ένας οδηγός που διανύει τη διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, να καταβάλλει στο εξής 15,51 ευρώ από 8,40 που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Κι όλα αυτά, σε έναν αυτοκινητόδρομο που είναι ήδη κατασκευασμένος από ευρωπαϊκούς κι εθνικούς πόρους κι όχι από ιδιώτες. Έναν αυτοκινητόδρομο, του οποίου η κυβέρνηση αυξάνει τα διόδια σε τέτοιο βαθμό που θα δικαιολογούνταν μόνο αν χρηματοδοτούνταν η κατασκευή  του έργου από την αρχή.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δώρο στον υποψήφιο παραχωρησιούχο. Και δεν σταματά εκεί, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να προβεί και σε νέες αυξήσεις των διοδίων μελλοντικά».




Νέο χαράτσι με τον ΕΝΦΙΑ κι ο Τσακαλώτος ειρωνεύεται: Αυξήσεις μόνο για... ψηφοφόρους της ΝΔ



«Η έξοδος δεν θα γίνει με προληπτική γραμμή στήριξης. Θα είναι μια ενισχυμένη παρακολούθηση χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς χρήματα και νέο μέτρο» είπε ο υπουργός Οικονομικών - Χαρακτήρισε «εγγύηση» την δέσμευση της περιουσίας του Δημοσίου - Αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση ταπεινώνει την Ελλάδα, βάζοντας σε υποθήκη την εθνική περιουσία.

Το «μαύρο-άσπρο» επιχείρησε να κάνει ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή αναφορικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που υποθηκεύουν την δημόσια περιουσία για την αποπληρωμή των δανείων στον ESM, αλλά και για τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε για άλλη μια φορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να υποστηρίξει σε άλλο σημείο πως «εμείς δεν πουλάμε φούμαρα» και να «βαφτίσει» την δέσμευση της δημόσιας περιουσίας ως «εγγύηση».

Υποσχέθηκε παράλληλα «εκπλήξεις» για τον ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι οι όποιες αυξήσεις δεν αφορούν «λαϊκές συνοικίες», αλλά «μάλλον ψηφοφόρους της ΝΔ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Πρώτη φορά στα τελευταία οκτώ χρόνια, με τα τόσα μνημόνια, έχω ακούσει τόσες ανακρίβειες» είπε ο κ. Τσακαλώτος, ξεκινώντας επιθετικά την τοποθέτησή του, για να υποβαθμίσει τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης. «Τέτοια διαστρέβλωση στοιχείων δεν έχω ξανασυναντήσει» συνέχισε, για να προσθέσει: «Η έξοδος δεν θα γίνει με προληπτική γραμμή στήριξης. Θα είναι μια ενισχυμένη παρακολούθηση χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς χρήματα και νέο μέτρο».

Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη στο πεδίο του χρέους, λέγοντας ότι «η συζήτηση για το χρέος πηγαίνει καλύτερα και θα το δείτε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Ευελπιστούμε για λύση».

Ο ίδιος κάλεσε την αντιπολίτευση να μελετήσει τα στοιχεία για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας, για να υποστηρίξει: «Μας λέτε ότι καταστρέψαμε την χώρα, αλλά τα στοιχεία άλλα λένε. Δείτε τα στοιχεία για την ανεργία. Δεν είναι όλα ρόδινα. Όμως, άλλο η καταστροφολογία. Δεν είμαι ευτυχής για την κατάσταση, γιατί εμείς δεν πουλάμε φούμαρα».

Ο υπουργός επιστράτευσε για άλλη μια φορά τους ιδιότυπους μαθηματικούς λογισμούς του, προκειμένου να δείξει στο Σώμα ότι τα πλεονάσματα 5,19% του ΑΕΠ που εμφανίζονται στο Μεσοπρόθεσμο, δεν συνεπάγονται σκληρή δημοσιονομική πολιτική λιτότητα, αλλά… παροχές και φοροελαφρύνσεις!

«Το 3,5% ήταν και παραμένει ο στόχος. Το επιπρόσθετο είναι ο δημοσιονομικός χώρος που θα ξοδέψουμε. Δεν θα το αφήσουμε το υπερπλεόνασμα. Για παράδειγμα, λέμε το 2019 να ξεκινήσουμε με μείωση της φορολογίας. Θα δούμε αν θα είναι για τον ΕΝΦΙΑ ή για κάτι άλλο. Μετά σκεφτόμαστε να έχουμε ένα μείγμα με μείωση της φορολογίας και αύξηση των δαπανών» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, για να προσθέσει: «Το 2019 δημιουργείται χώρος 700 εκατ. που λεμε να παει όλο στις φοροαπαλλαγές. Γιατί υπάρχει ο έξτρα δημοσιονομικός χώρος; Γιατί μειώνεται η ανεργία και άρα πάει καλύτερα ο ΕΦΚΑ, μειώνεται η φοροδιαφυγή και άρα έχουμε καλύτερα έσοδα».

Αναφορικά με το επίμαχο άρθρο 109 που βάζει ως εγγυητή των δανείων και το Υπερταμείο, υποθηκεύοντας την περιουσία του, είπε: «Ακούω επιχειρήματα για ενέχυρα και υποθήκη της περιουσίας του λαού».

Και σημείωσε: «Γιατί έρχεται η αλλαγή; Ο πρώτος νόμος που ψηφίσαμε έλεγε ότι θα πρέπει να ενταχθεί στην δανειακή σύμβαση και το Υπερταμείο όταν αυτό συσταθεί. Το Ταμείο δεν είναι για αποκρατικοποιήσεις, αλλά για αξιοποιήσεις. Όταν γίνεται δάνειο υπάρχει εγγύηση. Δεν είναι υποθήκη είναι εγγύηση. Σκεφτείτε το. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό μπορέσαμε. Σκεφτείτε το, λοιπόν, ώστε σε ένα χρόνο που θα πάμε εκλογές να μην λέτε τα ίδια. Τον Μάιο του 2019 να λέτε άλλα πράγματα».

Τέλος, για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως «θα σας εκπλήξουμε. Δεν θα σας βγει ούτε αυτό. Ελάχιστες θα είναι οι διαφορές. Ο περισσότερος κόσμος δεν θα καταλάβει τίποτα. Ένα μεγάλο κομμάτι θα έχει μειώσεις. Ένα μικρό κομμάτι θα έχει αυξήσεις -μάλλον είναι ψηφοφόροι σας, γι' αυτό αντιδράτε με αυτό τον τρόπο. Στις λαϊκές περιοχές η διάφορα θα είναι μη μετρήσιμη. Ο κόσμος θα ψηφίσει σε ένα χρόνο εκείνον που θα του υποσχεθεί κάτι καλύτερο».

Αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση ταπεινώνει την Ελλάδα, βάζοντας σε υποθήκη την εθνική περιουσία

Η ταπεινωτική διάταξη για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, οι περικοπές των συντάξεων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του αφορολόγητου και τα «ματωμένα» πλεονάσματα αποτελούν τα βασικά υλικά των εισηγήσεων της αντιπολίτευσης, που εξαπολύει σφοδρό σφυροκόπημα στην κυβέρνηση για το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο.

Από την άλλη πλευρά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, επέλεξε να τοποθετηθεί για τις διατάξεις που απλοποιούν τις αδειοδοτικές διαδικασίες των επιχειρήσεων και απέφυγε να μιλήσει για τα δύσκολα μέτρα δημοσιονομικών περικοπών και εκχώρησης εθνικής περιουσίας.

«Με το νομοσχέδιο εντάσσονται στην εύκολη αδειοδότηση πάνω από το 90% των επιχειρήσεων. Ούτε μπαχτσίσια ούτε καθυστερήσεις ούτε τίποτα. Η δική μας επιχειρηματικότητα έχει πρόταγμα την απλούστευση και και τον έλεγχο». Υποστήριξε, τέλος, ότι τα υπερπλεονάσματα θα χρησιμοποιηθούν για μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας (ΝΔ) υπογράμμισε: «Από τα λεφτά χωρίς Μνημόνιο καταλήξαμε σε ένα ακόμα, το 4ο Μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση» ενώ χαρακτήρισε «ταπεινωτική εξέλιξη, την ενεχυρίαση δημόσιας περιουσίας 25 δισ. ευρώ».

«Συζητούμε ένα ακόμα αριστερό πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του 3ου αχρείαστου Μνημονίου -του πιο επώδυνου, ιδίως για τα χαμηλά στρώματα. Η συζήτηση γίνεται με ασταθή οικονομία, ανασφαλή οικονομία και την χώρα υπο την απειλή βαρύτατων εθνικών υποχωρήσεων» είπε σε άλλο σημείο ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, για να προσθέσει ότι με τα προωθούμενα μέτρα καταρρίπτεται το αφήγημα της κυβέρνησης περι καθαρής εξόδου.

«Θα μειωθούν από το 2019 οι κύριες συντάξεις, θα περικοπεί η προσωπική διαφορά στις επικουρικές, θα αυξηθούν κι άλλο ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, θα περικοπεί το αφορολόγητο όριο από 2020. Επίσης, διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα και αναμένεται με τροπολογία να υπάρξει αύξηση για λαϊκές συνοικίες και χαμηλά στρώματα» εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, για να προσθέσει: «Φέρνετε απώλειες ενός μισθού και τριών συντάξεων. Οι περικοπές των συντάξεων το 2019 υπερκαλύπτουν τα όποια αντίμετρα, αν υλοποιηθούν και τον όποιο δημοσιονομικό χώρο, εάν υπάρξει». Τέλος, χαρακτήρισε «ταπεινωτική» την ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «βάζει υποθήκη το σπίτι μας».

«Αμετάκλητα και άνευ όρων εκχωρείτε στον ESM τη δημόσια περιουσία, γιατί μόνο εσείς δεχτήκατε το Υπερταμείο. Σήμερα ολοκληρώνεται το τυπικό μέρος της δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας. Το Υπερταμείο καθίσταται εγγυητής κι αναλαμβάνει σε περίπτωση αθέτησης πληρωμής» είπε ο κ. Σταϊκούρας και συνέχισε: «Μπαίνει η δημόσια περιουσία υποθήκη και ενεχυριάζεται μέχρι ποσού 25 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση βάζει υποθήκη το σπίτι της, χωρίς καν να παίρνει το σύνολο του δανείου. Η ταπεινωτική αυτή εξέλιξη δείχνει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο με αυτή την κυβέρνηση»

«Το νομοσχέδιο δεσμεύει την χώρα για τα επόμενα χρόνια όχι μόνο σε υψηλά πλεονάσματα, αλλά και με δήμευση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια» είπε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο εισηγητής της ΔΗΣΥ ανέφερε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποκρούσει το αίτημα των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και αναρωτήθηκε αν τα μέλη της κυβέρνησης έγιναν «ενδοτικοί».

«Αυτό που κάνετε με το άρθρο 109 τροποποιώντας τη δανειακή σύμβαση, βάζοντας υποθήκη τη δημόσια περιουσία είναι πρωτοφανές. Δεν το έκανε καμία κυβέρνηση παρότι το ζήτησαν οι δανειστές. Το αποτρέψαμε. Είπαμε ότι είμαστε μια αξιοπρεπής κι αξιόπιστη χώρα και δεσμευόμαστε για την αποπληρωμή των δανείων. Γίνατε τόσο ενδοτικοί που ότι σας ζητάνε λέτε ναι;» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να τονίσει τέλος: «Δεσμεύετε τη χώρα με αδιέξοδα, γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Θα γίνουν σύντομα κι ο λαός αν θέλει να δει άσπρη μέρα μπορεί να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς, αλλιώς θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με τη χώρα σε αδιέξοδα».

Από το ΚΚΕ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «οι καναλάρχες θα δώσουν 70 εκατ. ευρώ, αλλά εσείς θα τους επιστρέψετε 103 εκατ ευρώ με την μείωση της φορολογίας που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο». «Μετατρέπετε το Υπερταμείο σε εγγυητή ορθής εκτέλεσης και αποπληρωμής δανείου του ESM» τόνισε σε άλλο σημείο, υποστηρίζοντας ότι ο λαός έχει ήδη καταρρίψει το κυβερνητικό αφήγημα.

Ο κ. Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι μίλησε για νέο βαρύ μνημόνιο, ενώ για το Υπερταμείο είπε: «Ξεχάσατε τι λέγατε; Ότι δεν υπάρχει επιτροπεία, υποθήκευση περιουσίας και δεν μεταβιβάζονται ούτε πωλούνται μετοχές; Αυτά λέγατε. Τελικά εντάξατε όλες τις ΔΕΚΟ και όλη την δημόσια περιουσία. Βάλατε ντροπιαστικές ρήτρες. Υπόσχετε να φέρει κύρια ευθύνη το υπερταμείο σαν να ήταν ο κύριος οφειλέτης. Αυτό είναι η αξιοπρέπεια που υποσχόσασταν; Το μόνο που υπάρχει είναι η ρήτρα αφερεγγυότητας των Τσίπρα - Καμμένου. Κάτι παρόμοιο ζητουσε ο Σόιμπλε παλιότερα αλλά το κατάφερε επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στο τελευταίο ενεχυροδανειστήριο αν δώσεις ένα ρολόι θα πάρεις και κάποια λεφτά. Αυτό που κάνατε είναι ρεκόρ αποτυχίας, για να μην πω υποτέλειας».




Χρήστος Μπόκας
Πηγή : protothema.gr


Μπαχτσελί: Οι χοντροκέφαλοι Έλληνες να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας



Σε νέο προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας προέβη ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία και σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν σε Κύπρο κι Ελλάδα για το προεκλογικό βιντεάκι της παράταξής του που δείχνει την Κύπρο ως τουρκική, ο Μπαχτελί απόρησε για την αντίδραση λέγοντας: «Γιατί; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους ‘τι να κάναμε’, ‘πώς να τη δείχναμε;’. Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική.».

Συνεχίζοντας, στο εθνικιστικό παραλήρημά του πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση που παίζει παιχνίδια με τα νησιά του Αιγαίου να γνωρίζει τα όριά της και να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας. Zει η θέληση η οποία θα κάνει το ίδιο, θα κάνει το Αιγαίο τάφο τις ελπίδες των Ελλήνων. Και θα συνεχίζει να ζει μέχρι τέλους».


Πηγή : newsbeast.gr


Παραδόθηκε ο 34χρονος που σκότωσε τη 13χρονη στην Άμφισσα


Παραδόθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο 34χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 13χρονης που έγινε ακριβώς πριν μία εβδομάδα σε καταυλισμό Ρομά στην Άμφισσα., ενώ ο δράστης τραυμάτισε τότε ελαφρά στο πόδι και έναν 35χρονο Ρομά, πυροβολώντας τον στο πόδι.

Αμέσως μετά την πράξη του εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε οι αρχές τον αναζητούσαν για να τον συλλάβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες είχε αναπτυχθεί μία επικοινωνία μέσω του δικηγόρου του με τις Αρχές ώστε να τον πείσουν να παραδοθεί, κάτι που τελικά επετεύχθη νωρίτερα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών που διενεργεί την έρευνα και αύριο με το σε βάρος του σχετικό ένταλμα σύλληψης αναμένεται να οδηγηθεί απευθείας στον Ανακριτή για να απολογηθεί και εκεί πλέον να γίνει γνωστή και η δική του εκδοχή για το πώς εξελίχθηκε αυτή η τραγωδία.

Ήδη έχει δοθεί εντολή για να ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα όσο και αύριο κατά την μεταφορά του στον Ανακριτή ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και πράξεις αντεκδίκησης.

Σημειώνεται ότι στις Αρχές έως τώρα δεν έχει προκύψει επίσημη καταγγελία για τυχόν κλοπή ή διάρρηξη που να είχε προηγηθεί, ούτε προκύπτει στα πρόσφατα αρχεία που ανέτρεξαν οι αστυνομικοί.

Αυτό σημαίνει για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, ότι αυτό που υποστηρίζουν οι Ρομά συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, μέχρι να ακουστεί και η πλευρά του δράστη. Δηλαδή να πέρασε εκείνο το βράδυ ο 34χρονος με μεγάλη ταχύτητα έξω από τον καταυλισμό, πηγαίνοντας προς το μαντρί του, να συνεπλάκη με Ρομά που τον σταμάτησαν και ήρθαν στα χέρια μαζί του και μόλις επέστρεψε από το μαντρί του να πυροβόλησε εναντίον του 35χρονου Ρομά με τον οποίο συνεπλάκη, στο πόδι και μία από τις δύο βολές του να πέτυχε την 13χρονη στον λαιμό, στερώντας της την ζωή.

Εν τω μεταξύ, μία ημέρα μετά το αιματηρό περιστατικό συνελήφθη μέσα στην πόλη της Άμφισσας από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 40χρονος Αλβανός για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης.

Ο συγκεκριμένος άντρας είναι υπάλληλος του φυσικού αυτουργού και όπως προέκυψε από την έρευνα και τις καταθέσεις, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη κατά της διάρκεια του αιματηρού περιστατικού και δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον εργοδότη του από τις ενέργειές του. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά ακόμη και ότι ήταν παρών και ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει προς τα που διέφυγε ο εργοδότης του.

Μετά το αιματηρό περιστατικό, ορισμένοι Ρομά εντόπισαν 1,5 χιλιόμετρο πιο κάτω το φορτηγάκι του δράστη και του έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν φθορές στο κρεοπωλείο του μέσα στην πόλη της Άμφισσας.


Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Η ιστορική συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν που διήρκησε 41 λεπτά


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν μια ιστορική χειραψία στη Σιγκαπούρη σήμερα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία αμερικανός πρόεδρος συναντάται με τον αρχηγό του κράτους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Οι Τραμπ και Κιμ βάδισαν από αντίθετες κατευθύνσεις για να βρεθούν πάνω στο κόκκινο χαλί, με φόντο σημαίες των χωρών τους εναλλάξ. Μετά τη χειραψία στάθηκαν σοβαροί μπροστά στους φωτογράφους με τα χέρια στο πλάι. Ο Τραμπ έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στον Κιμ καθώς βάδιζαν ο ένας πλάι στον άλλο στον διάδρομο του ξενοδοχείου Capella, στο θέρετρο Σεντόσα της Σιγκαπούρης, προς τον χώρο όπου θα είχαν κατ' ιδίαν συζήτηση.


Η ιδιαίτερη συνομιλία των ηγετών διήρκεσε περίπου 41 λεπτά, με μόνο τους διερμηνείς παρόντες, πριν μπουν στο χώρο άλλα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, πριν από λίγο.

«Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση, δεν έχω καμιά αμφιβολία», είπε ο Τραμπ απαντώντας σε μια από τις ελάχιστες ερωτήσεις που επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να υποβάλλουν στους ηγέτες αφού κάθισαν.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι «οι παλιές πρακτικές και οι παλιές προκαταλήψεις ήγειραν πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα και βρισκόμαστε εδώ σήμερα».

Ο Κιμ επέλεξε μαύρο κοστούμι Μάο, ο Τραμπ βαθύ μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα για την ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών, πιθανόν τη σημαντικότερη στιγμή των θητειών αμφοτέρων μέχρι σήμερα.

Οι Τραμπ και Κιμ θα έχουν σε λίγο γεύμα εργασίας με τις αντιπροσωπείες τους. Ο Τραμπ σχεδιάζει να κάνει μια δήλωση εντός της ημέρας, πριν αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον στις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Τραμπ πρόβαλε τη μεγάλη του αυτοπεποίθηση πριν από τη σύνοδο κορυφής, διαβεβαιώνοντας μέσω Twitter την Κυριακή ότι η συνάντηση προσφέρει μια ευκαιρία για ένα «υπέροχο αποτέλεσμα για τη Βόρεια Κορέα και όλο τον κόσμο».

Η συμβολική και ανεξίτηλη εικόνα των δύο ηγετών καθώς ανταλλάσσουν χειραψία, μέχρι πρότινος αδιανόητη, με δεδομένα τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων που πυροδότησαν διεθνείς κυρώσεις, σήμανε την έναρξη των συνομιλιών με κρίσιμα διακυβεύματα για την Ασία και τον κόσμο.

Οι δύο άνδρες, προερχόμενοι από πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα, με εντελώς διαφορετικό στιλ, με μεγάλη ηλικιακή διαφορά--τους χωρίζουν πάνω από 30 χρόνια--θα αποπειραθούν να συνάψουν μια συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, μόλις μερικούς μήνες αφότου αντάλλασσαν απειλές πολέμου και σκαιές προσωπικές προσβολές.

«Αν εργαστούμε μαζί, θα το λύσουμε», είπε ο Τραμπ στον Κιμ καθώς οι διμερείς συνομιλίες πέρναγαν σε πιο ευρεία σύνθεση.


(Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, DPA, SPUTNIK)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Ζάεφ βρήκε τους κατάλληλους προδότες μετά από χρόνια να του χαρίσουν το Μακεδονία χωρίς ηθικούς φραγμούς



Μέσα στην τρελή χαρά είναι ο Ζάεφ αφού η χώρα του παίρνει ότι θέλει χωρίς καμία αντίσταση από την χειρότερη κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα. 

«Πιστεύω ότι η αισιοδοξία μου για την επίλυση του θέματος του ονόματος θα υλοποιηθεί » δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό telma.com.mk «Τέλμα» των Σκοπίων.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και απομένει να διευκρινισθούν όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα ώστε αύριο με τον πρωθυπουργό Τσίπρα να ανακοινώσω την ευχάριστη είδηση», είπε ο Ζάεφ .

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει στο κοινή γνώμη , πως αφήσαμε για αύριο να μιλήσουμε και πάλι, για να κάνουμε το ιστορικό βήμα. Η αισιοδοξία μου αυτή, σας το λέω αποκλειστικά, μπορεί να επιτευχθεί, με μεγάλη εξειδίκευση και επαγγελματισμό των κρατικών θεσμών που ήταν μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων. Για να επιτύχουμε μια δίκαιη συμφωνία, για να ενισχύσουμε την ταυτότητα, για να μείνουμε δίπλα στις πιο ισχυρές χώρες των διεθνών οργανισμών. Τέτοια ζητήματα, εθνικού χαρακτήρα, σημαντικά για το έθνος, πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα , όλοι οι παράγοντες και όλες οι κοινότητες, να στέκονται μαζί. Όλοι θα ενημερωθούν, ακόμη και από την αντιπολίτευση, και αναμένω υποστήριξη από αυτούς, κάτι που θα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», ανέφερε στην συνέντευξη του .

«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα συμβεί αν αποτύχει το δημοψήφισμα. Πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ευκαιρία δεν θα χαθεί. Αυτή η ιστορική ευκαιρία προσφέρει μόνο καλές προοπτικές για την ΠΓΔΜ, ενισχύει την ταυτότητα, και καθιστά την χώρα ισότιμο παράγοντα με όλες τις χώρες και αυτά είναι σπουδαία πράγματα. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα το καταλάβουν αυτό», είπε ο Ζάεφ και πώς να μην το πεί όταν έχει απέναντι του τους Τσίπρα Κοτζιά να ξεπουλάνε τα πάντα.