Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ο λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει αριστερά μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας από Κοτζιά - Τσίπρα



Ο λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει αριστερά με αυτά που έχουν κάνει

Χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση οι Τσίπρας Κοτζιάς ολοκληρώνουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας με τον Πάνο Καμμένο να κοιτάει απλά χωρίς να κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Kontra, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει επιλέξει ήδη την ονομασία που προτιμά.

«Αν ολοκληρωθεί η συζήτηση αύριο, θα έχει ολοκληρωθεί και η συζήτηση για το όνομα», είπε, μιλώντας για τη νέα επικοινωνία που θα έχουν οι δύο πρωθυπουργοί την Τρίτη. «Ο ίδιος επέλεξε ποιο θέλει. Το έχει κάνει ήδη», πρόσθεσε αναφερόμενος στον Ζάεφ. Μάλιστα, συμπλήρωσε «Διαβάζοντας τα πρακτικά παλιότερων διαπραγματεύσεων, υπουργός προηγούμενων κυβερνήσεων είχε πει ότι αυτό είναι το καλύτερο όνομα».

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει θέμα διπλής ονομασίας, και παρά ότι έχει διαψευστεί συνέχισε να λέει ψέματα εξαπατώντας των Ελληνικό λαό και επαναλαμβάνοντας ότι «μακεδονική γλώσσα» υπάρχει από το 1977. Μάλιστα πήγε και ένα βήμα παραπάνο ξεφτιλίζοντας ακόμα τον ευατό του για το έγκλημα που συντελείτε σχολιάζοντας «Η ατυχία της χώρας είναι ότι δεν είχε αριστερή κυβέρνηση όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα». Πάντως, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα με την ΠΓΔΜ είναι υποδεέστερα έναντι των μεγάλων γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών προβλημάτων που έχουμε με την Τουρκία.

Συνέχισε να λέει ο αποτυχημένος υπουργός εξωτερικών που διαπραγματεύεται χωρίς καμία πολιτική νομιμότητα «Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ευθεία γραμμή, αλλά επίπονος αγώνας. Γι αυτό συστήνω σε όλους υπομονή και νηφαλιότητα. Πρέπει να υπάρχει θέληση να λύσουμε τα προβλήματα. Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει η αδράνεια. Έχουν και μια θεωρία του εκκρεμούς. Να υπάρχουν δηλαδή εκκρεμότητες. Αυτή η χώρα πρέπει να βρεθεί κοντά μας. Τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, πρέπει να συμπαρασυρθεί όλη η περιοχή στην ανάπτυξη. Η ελληνική διπλωματία πρέπει να αποφασίσει. Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, ποιο πρέπει να λυθεί.Όταν ισοπεδώνεις την άλλη πλευρά και το έδειξε το αποτέλεσμα του Α' ΠΠ... Χρειάζεται συμφωνία που θα επιβιώσει στο χρόνο και θα γίνει αποδεκτή από τους λαούς».

«Θέλουμε να φτιάξουμε μια χώρα φίλο. Δεν θέλω να φερθούμε σε μια μικρότερη χώρα, όπως φέρθηκαν άλλοι σε εμάς. Αυτός που ασκεί εξωτερική πολιτική, πρέπει να λύνει προβλήματα για τη χώρα. Πολλές φορές θα ήθελα να δημοσιοποιήσω μια αγανάκτησή μου;... Η φίλη χώρα, δεν έχει καμία διάθεση για αλυτρωτισμούς, όπως ο Γκρούεφσκι που ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα με τη Νέα Δημοκρατία – μην κρυβόμαστε. Η γλώσσα τους δεν έχει καμία σχέση με την Αρχαία Μακεδονία και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Η ταυτότητά τους είναι άλλη»..

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά επικρατέστερη ονομασία είναι η «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija), με γλώσσα την Μακεδονική που όπως σημείωσε λέγοντας και πάλι ψέματα και αφού έχει διαψευστεί ο ισχυρισμός του ότι αναγνωρίστηκε στον ΟΗΕ από το 1977 και με αναφορά ότι πρόκειται για Σλαβική γλώσσα: «Στη γλώσσα, αυτό που θα λέει η συμφωνία και έχει συμφωνηθεί είναι ότι θα προσδιορίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Αυτό εγώ το θεωρώ ειλικρίνεια. Επιπλέον, η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι ο πληθυσμός της δεν έχει καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

Συνέχισε «Εχουμε λύσει το συνταγματικό πρόβλημα και με ενθουσιάζει ότι με πρωτοβουλίες των ίδιων των ανθρώπων των Σκοπίων πιθανολογώ ότι η Εκκλησία θα ονομαστεί Αρχιεπισκοπή της Αχρίδος, ένα ιστορικό όνομα, που το έφερε αυτή η εκκλησία για αιώνες», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, που ανέφερε ακόμη ότι σε δύο εβδομάδες συνεδριάζει το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ. «Εκεί, εφόσον έχουμε επικυρωμένα τα ζητήματα από τη βουλή τους, θα δώσουμε το ΟΚ, με μεγάλη μας χαρά, να πάρουν τον ευρωπαϊκό τους δρόμο».

«Δεν γνωρίζω άλλο κράτος που να έχει την τόλμη αλλάξει το συνταγματικό του όνομα, είναι τολμηρό το βήμα, πρέπει κανείς να τους αναγνωρίσει αυτή την τόλμη, αυτό που κάνουν για να ενταχθούν στην Ευρώπη. Εμείς τους θέλουμε στην Ευρώπη;», τόνισε ακόμη.

Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα υπογράψουν αυτό το ξεπούλημα και είπε «αν ΝΔ έχει πρόβλημα ας βάλει θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ας μετρήσει το μπόι της».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη πρόσφατα για τα ντοκουμέντα στον ΟΗΕ των παλαιότερων διαπραγματεύσεων, είπε χωρίς ήθος και ντροπή ότι δεν βγάζει τα ντοκουμέντα αυτά "για να μη γίνουμε ρεντίκολο εδώ στη χώρα" και ότι σε όσους τον αποκαλούν "προδότη" πως ο ίδιος απαντά ότι πρέπει να είναι "σεμνοί".









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου