Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Λουκέτο σε 244.000 επιχειρήσεις - Μόνο το 2015 έκλεισαν 16.000



Η Καθημερινή δίνει την δραματική εικόνα των επιχειρήσεων και αποκαλύπτει τους αριθμούς των λουκέτων, καθώς περισσότερες από 16.000 «απουσιάζουν» από την τελευταία καταμέτρηση στην Ελλάδα το 2015, σε σύγκριση με το 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν.  

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.712 επιχειρήσεις. Από τις 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μειώθηκαν σε 613.973 στα τέλη του 2015.

Μαζί τους, χάθηκαν και 842.670 θέσεις εργασίας, το ίδιο διάστημα. Ειδικότερα για το 2015, ο συνολικός αριθμός επιχειρήσεων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν φτάνει τις 613.973, σε σύγκριση με τις 630.050 το 2014. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεταφράζεται σε 45.000 λιγότερες θέσεις εργασίας, αλλά και σε σημαντικά μειωμένη προστιθέμενη αξία για την οικονομία.

Στην πραγματικότητα, αναφέρει το δημοσίευμα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν το 2015 είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν και τις νέες που άνοιξαν την ίδια χρονιά.

Παράλληλα, τα πρώτα στοιχεία για τη φετινή χρονιά δείχνουν ότι η συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα συνεχίζεται. Τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου δείχνουν ότι από τις αρχές του 2016 έως τα τέλη Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις και άνοιξαν 5.988.




ΠΑΜΑΚ : Πώς βλέπουν οι Έλληνες το δημοκρατικό πολίτευμα στην χώρα




Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Dukakis Center for Public and Humanitarian Services, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» μόλις το 37% των πολιτών θεωρεί στην Ελλάδα την Δημοκρατία το καλύτερο πολίτευμα.

Ανησυχητικά τα δείγματα της έρευνας διότι δείχνουν ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο πολίτης τα τελευταία χρόνια έχει κάνει του Έλληνες κυνικούς.

Το 47% θεωρεί πως τον εκφράζει η άποψη «δημοκρατία έχουμε μόνο στο όνομα και όχι στην ουσία», σοκ είναι το δείγμα ότι το 18% θα προτιμούσε «λιγότερη δημοκρατία και περισσότερη ευημερία» και μόνο το 37% των Ελλήνων συμφωνεί πως η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, παρά τα προβλήματα.

Το 61,5% των νέων ηλικίας 18-34 θεωρούν ότι δεν έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σύμφωνα με την Καθημερινή αυτή η απογοήτευση των νέων ερμηνεύεται από το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι που ψήφισαν «Όχι» στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού ήταν κυρίως νεαρής ηλικίας.

Το 45% των Ελλήνων θεωρεί πως δεν έχει νόημα η συμμετοχή στις εκλογές, καθώς «γίνεται ό,τι θέλουν οι ξένοι»

Μόνο το 52% των πολιτών έχουν εμπιστοσύνη στην αστυνομία, χαμηλότερο το ποσοστό 44% που έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές και το 28,5% των πολιτών έχουν οργή για τους βουλευτές και το 25% για τους πρώην πρωθυπουργούς.




Λόγω έλλειψης χρημάτων στο έλεος του κράτους οι αιμοκαθαιρόμενοι στο Ασκληπιείο Βούλας έκλεισε η μονάδα




Είκοσι τουλάχιστον άνθρωποι με άμεση ανάγκη για αιμοκάθαρση αγωνιούν από χθες καθώς έκλεισε η μονάδα στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η ελλιπής συντήρηση των μηχανημάτων προφανώς από έλλειψη χρημάτων, οδήγησε σε κλείσιμο, ελπίζουμε προσωρινό, της μονάδας αιμοκάθαρσης στο Ασκληπιείο της Βούλας προκαλώντας αγωνία στους νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται από αυτό.

Οι 20 περίπου αιμοκαθαιρόμενοι στον τεχνητό νεφρό της Βούλας θα πρέπει να βρουν άλλη μονάδα καθώς μία μέση συχνότητα αιμοκάθαρσης γενικά είναι δύο φορές την εβδομάδα και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής από τους ασθενείς αυτούς.


Πηγή : iatropedia.gr


Μύλος με την κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza από αληλλέγυους για να στεγάσουν μετανάστες




Μια περίεργη ιστορία διαδραματίζεται γύρω από το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο City Plaza, στο κέντρο της Αθήνας, που από την Παρασκευή, τελεί υπό κατάληψη από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, που θέλει να μετατρέψει το κτίριο σε χώρο στέγασης προσφύγων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το... πρόβλημα είναι ότι εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, που εκφράζει ανοιχτά την οργή της για την κατάληψη και καλεί τους αλληλέγυους να αποχωρήσουν άμεσα από τον χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, «οι πρώτες προσφυγικές οικογένειες, από διαφορετικές εθνικότητες μαζί με εκατοντάδες αλληλέγγυους/ες εργάζονται ήδη συλλογικά στην καθαριότητα, τις επισκευές και την οργάνωση του χώρου, ώστε να λειτουργήσει σύντομα κανονικά ως ένα εγχείρημα αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, ως ένα κέντρο αγώνα. Για πρακτικούς λόγους, για τις επόμενες ημέρες και όσο διαρκούν οι πρώτες εργασίες, δεν είναι δυνατή η φιλοξενία περισσότερων προσφύγων».

Επίσης, από την Ομάδα Επικοινωνίας του Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Από το Καλοκαίρι του 2015, η Ευρώπη και η Ελλάδα καλούνται να ανταποκριθούν στα ζητήματα που θέτει η μεγαλύτερη εισροή προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αιτία αυτής της κίνησης είναι σε μεγάλο βαθμό η κήρυξη και διεξαγωγή ενός πολύμορφου πολέμου, στρατιωτικού όσο και οικονομικού, από τη μεριά του παγκόσμιου Βορρά στις χώρες του παγκόσμιου Νότου, που έχει οδηγήσει τους πληθυσμούς της στη φτώχεια, τον φόβο και τον κατατρεγμό.

Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, δύο αντιθετικές κινήσεις βρίσκονται σε αντιπαράταξη. Η μία είναι η ενεργοποίηση των πιο βαθέων ρατσιστικών αντανακλαστικών της Ευρώπης. Εκφράζεται με την ανόρθωση φρακτών, τειχών και συρματοπλεγμάτων, την επιστράτευση της FRONTEX και του ΝΑΤΟ για να «προστατευτούν» τα σύνορα, τις απελάσεις και την καταστολή των προσφύγων. Εκφράζεται πάνω απ’ ολα με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που καταστρατηγεί τη Σύμβαση της Γενεύης και κάθε έννοια ανθρωπισμού, αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες ως είδος προς ανταλλαγή και ανοίγοντας τον δρόμο για μαζικές απελάσεις σε χώρες στις οποίες απειλείται η ζωή και η ελευθερία τους.

Η άλλη κίνηση είναι αυτή της ανάδειξης ενός τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Εκατομμύρια άνθρωποι κινητοποίηθηκαν σε όλη την ήπειρο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στο πλευρό των προσφύγων, στο πλάι τους στη μάχη να περάσουν, ενάντια στα σύνορα και τα εμπόδια στον δρόμο τους. Από την άμεση δράση που ανέπτυξαν εκατοντάδες αλληλέγγυοι στο Πεδίο του Άρεως τον περασμένο Αύγουστο μέχρι τις χιλιάδες των ανθρώπων που ταξίδεψαν από όλες τις χώρες στη Μυτιλήνη και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου για να ενισχύσουν τις προσπάθειες υποδοχής και βοήθειας των προσφύγων, η Ευρώπη γνωρίζει το μεγαλύτερο κύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των τελευταίων δεκαετιών. Στην κινητοποίηση αυτή, σε αυτή τη μεγάλη έκρηξη της αλληλεγγύης, διαβλέπουμε την ελπίδα για μια συνολική αναγέννηση των κοινωνιών μας, για να αποτρέψουμε τη μετατροπή της Ευρώπης ξανά σε "σκοτεινή ήπειρο".

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, δραστηριοποιήθηκε εδώ και αρκετό καιρό μέσα σε αυτό το κίνημα αλληλεγγύης, με πεδίο δράσης την ευαίσθητη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Ανέδειξε τον αγώνα των προσφύγων, εμπόδισε τις απόπειρες δημιουργίας "υγειονομικών ζωνών" που θα απέκλειαν τη φυσική παρουσία τους, στηλίτευσε τις βαθύτατες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που όχι μόνο δεν διασφάλισε από την πρώτη στιγμή την πλήρη φιλοξενία και προστασία των προσφύγων και την ελεύθερη διέλευσή τους, αλλά προχώρησε στην υπογραφή της ρατσιστικής συμφωνίας και ανέλαβε αυτή ουσιαστικά να την εφαρμόσει.

Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο με ποιοτικά διαφορετικές ανάγκες. Η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων που εφαρμόζει η Ευρώπη, αντικειμενικά μονιμοποιοεί την παρουσία στην Ελλάδα ενός μικρού αριθμού οικονομικών και πολιτικών προσφύγων που είχαν την πρόθεση να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον βορρά. Χωρίς να απεμπολούμε ούτε ελάχιστα το αξιωματικό μας αίτημα για ανοιχτά σύνορα και τη συνολική πάλη μας ενάντια σε αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι/ες, ως κίνημα αλληλεγγύης να δραστηριοποιηθούμε κατά προτεραιότητα στο ζήτημα της αξιοπρεπούς διαμονής των προσφύγων στην Ελλάδα, μαζί μας, με πλήρη δικαιώματα σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με το δεδομένο μας αίτημα να καλυφθούν άμεσα οι στεγαστικές ανάγκες των προσφύγων, όχι σε καταυλισμούς και στρατόπεδα, αλλά σε στεγασμένους χώρους με πλήρη υποδομή στους οποίους θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ελεύθερα, προχωρήσαμε στην κατάληψη του χώρου… με σκοπό, αφενός να απαντήσουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας σε αυτό το πρόβλημα και αφετέρου να δημιουργήσουμε ένα κέντρο αγώνα και πληροφόρησης για τα ζητήματα των προσφύγων.

Η κίνησή μας αυτή δεν απαλλάσσει την ελληνική και καμία άλλη κυβέρνηση από την υποχρεώση να προβεί η ίδια άμεσα σε κινήσεις στέγασης και προστασίας όλων των προσφύγων. Αναδεικνύει ωστόσο την αλληλεγγύη ως την κινητήρια κοινωνική δύναμη που θα αποτρέψει τα ρατσιστικά σχέδια των ευρωπαϊκών κρατών και θα απλώσει ένα δίκτυ προστασίας των προσφυγικών πληθυσμών, στην κατεύθυνση της πλήρους και απρόσκοπτης πρόσμειξης τους με τους/τις ντόπιους/ες εργαζόμενους/ες, καταπιεσμένους/ες. Είναι η ίδια αυτή αλληλεγγύη που μετά τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στοχοποιήθηκε και δαιμονοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, ως αυτή που παρασύρει τους κυνηγημένους πληθυσμούς στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Το καθεστώς εξαίρεσης που ετοιμάζεται για τους πρόσφυγες, είναι προφανές, ότι αν επιτύχει δεν θα σταματήσει σε αυτούς, αλλά θα επεκταθεί ως μοντέλο σε ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας, η οποία έχει βιώσει πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια τις πολιτικές φτώχειας, καταστολής και αποκλεισμού.

Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους, μαζί με τους πρόσφυγες και τους/τις αλληλέγγυους/ες εργαζόμενους/ες που πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στην φτώχεια, για την πλήρη ικανοποίηση αυτών των δικαιωμάτων. Για την παροχή όλων των εκπαιδευτικών, υγειονομικών υπηρεσιών, για τη στέγαση και σίτιση των πρσφύγων και ενάντια στη δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων, η οποία έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα στον θάνατο χιλιάδες ενήλικες και παιδιά. Ενάντια στη δημιουργία απομονωμένων γκέτο μακριά από τον αστικό ιστό που θα μετατρέπουν τους πρόσφυγες σε "αόρατους ανθρώπους".

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες καλεί κάθε αλληλέγγυο/α να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, στο πλάι του Κέντρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza και κάθε ανεξάρτητης δομής αλληλεγγύης. Για να σταματήσουμε τον ρατσισμό και την ανθρωποφαγία και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο αμοιβαιότητας, αλληλοβοήθειας και συνύπαρξης».



Η οργή της ιδιοκτήτριας

Από την πλευρά της, όμως, η Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, όπως λέει, αναφέρει τα εξής με συνεχείς αναρτήσεις στο Facebook:

«Αναγκάζομαι να κάνω δημοσίευση που δεν θα ‘θελα,  επειδή μαθαίνω ότι έχει γίνει και σελίδα καλέσματος αλληλέγγυων στο facebook για να στηρίξουν την κατάληψη του ξενοδοχείου CITY PLAZA στην Αχαρνών.

To ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας μου, δεν είναι εγκαταλελειμένο, προσπαθώ εδώ και χρόνια να το πουλήσω. Τα τελευταία χρόνια των μνημονίων με τους ανήκουστους φόρους δε, έχουν φθάσει τα χρέη πάνω απ’ τον ουρανό.

Το να καταλαμβάνεις ιδιωτικό χώρο, να αρνείσαι να τον εγκαταλείψεις όταν στο ζητάει ο ιδιοκτήτης, να τον ξεφτιλίζεις λεκτικά και να του λες ότι τα δικαιώματά του είναι τίποτα μπροστά στων προσφύγων δεν είναι ούτε αλληλεγγύη ούτε δικαιοσύνη ούτε χτύπημα του καπιταλισμού. Αν σκοτώνοντας εμένα νομίζετε ότι θα έρθει παγκόσμια ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρωπιά, είστε μακριά νυχτωμένοι.

Ντροπή μόνο και μετάνιωμα για πολλά που πίστεψα στην ζωή μου…

***

Eκτός του χλευασμού που υπέστην απ’ τους «αλληλέγγυους» σ’ ότι και να έλεγα στην προσπάθειά μου να τους πείσω να φύγουν χωρίς παρατράγουδα μόνοι τους, άκουσα κι απ’ τον μεσήλικα «αρχηγό» τους ότι «θα μου χώσει μία» και να ξεκουμπιστώ. Εκείνη την ώρα που με χλεύαζαν και έβριζαν, ήρθε και μεσίτης με πελάτη να το δεί και ακούγοντάς με να του μιλάω στο τηλέφωνο λέγοντάς του ότι έχουν κάνει κατάληψη και να φύγει, άρχισαν να γελάνε λέγοντας «Kοίτα η μαλ… νομίζει ότι μας κοροϊδεύει» και άλλα όμορφα! Μαθαίνω επίσης, απ’ ευθείας απ’ τον ΟΗΕ, ότι υπάρχουν ανάμεσα στους «αλληλέγγυους» μέλη ΜΚΟ.

***

Ροσινάντε, ΑΡΑΝ, ΛΑΕ είναι οι»Αλληλέγγυοι» καταληψίες στο City Plaza; 20 ευρώ το κεφάλι κόβετε για να τους βάλετε μέσα; Με ξένα κόλλυβα;

Και για πείτε μου, ποιοί είστε και με τι δικαίωμα ορίζετε τη δική μου ζωή; Πήγα να ορίσω εγώ την δική σας; Ήρθα να κάνω κατάληψη στο σπίτι σας και να βάλω όποιον θέλω και να σας προπηλακίσω κιόλας; Έδειρα κανέναν όπως προπηλακίσατε και δείρατε την επί χρόνια γραμματέα της εταιρίας και προσωπική μου φίλη, που ήρθε και σας φώναζε να φύγετε γιατί είναι ιδιωτικός ο χώρος; (Παρεμπιπτόντως και 35 χρόνια πληρωνόταν κανονικά η συγκεκριμένη γραμματέας, και το εφάπαξ της πήρε από μένα και την σύνταξή της απ το 2010.)

Επειδή ξέρω, λοιπόν, ποιά συμφέροντα κρύβονται πίσω σας κι επειδή το πράγμα είναι στημένο εδώ και καιρό, κι επειδή δεν ενδίδω σε ορέξεις, μια και καλή και για τελευταία φορά:

Το κτίριο δεν είναι εγκαταλελειμένο, ούτε κατασχεμένο, ούτε δημευμένο. Δεν έχει υποθήκες και τα χρέη του αφορούν τα ΕΝΦΙΑ και τα πανωτόκια του τα τελευταία χρόνια που δεν υπήρχαν έσοδα για να πληρωθούν οι μνημονιακοί φόροι, και τα ταμεία που αφορούν αποκλειστικά εμένα, γιατί είμαι η μόνη εργαζόμενη της εταιρίας μου. Αλλοι εργαζόμενοι που να τους χρωστάω δεν υπάρχουν ούτε πιστωτές. Αρκετά με τα ψέμματα που διαδίδετε.

Αν δεν καταλαβαίνετε πόσο φασισμό κρύβουν οι συμπεριφορές σας και πόσο ΤΙΝΑ κάνετε τα πράγματα, κακό του κεφαλιού σας.



Ανεβάζω τις φωτό για να καταλάβετε κάπως και πόσο επικίνδυνο είναι όλο αυτό κυρίως για τους ανθρώπους που οι «αλληλέγγυοι» εγκλώβισαν επί της ουσίας στο City Plaza. Αφού έσπασαν λουκέτα και κλειδαριές έχουν βάλει αλυσίδα δικιά τους και face control.

Το κτίριο δεν έχει ρεύμα ούτε πυρασφάλεια κι είναι επτά όροφοι. Έχουν γεμίσει τον τόπο με λάμπες πετρελαιου για φως και δεν ξέρω τι άλλο και τους έχουν κλειδώσει μέσα. Αν πιάσει μια φωτιά, άστε το κτίριο, τους ανθρώπους που θα καούν σαν τα ποντίκια δεν τους σκέφτονται;

Επίσης αν κάποιος πάθει κάτι στον έβδομο όροφο, πως θα τον πάρει ασθενοφόρο; Μερικά απ τα χιλιάδες ερωτήματα. Και φυσικά ότι και να συμβεί υπαίτια απέναντι στον νόμο είμαι εγώ κι όχι οι «αλληλέγγυοι». Συγχαρίκια και πάλι!

*** 

Μεταξύ των άλλων ψευδών που διακινούν οι καταληψίες του City Plaza, ιδού κι άλλο ένα παρακάτω. Δεν ξέρω ποιά είναι η κυρία Λεγάκη κι από που αντλεί τις πληροφορίες της αλλά είναι εν μέρει λανθασμένες.

Κυρία Λεγάκη κι όσοι διακινείτε τέτοια ψέματα για να υπερασπιστείτε το «δίκαιον» της καταπάτησης ιδιωτικού χώρου, μάθετε ότι είναι διαφορετική η ιδοκτήτρια εταιρεία και διαφορετική η εταιρεία εκμετάλλευσης που το νοίκιαζε απ την ιδιοκτήτρια μέχρι το 2010. Εμένα, λοιπόν μου ανήκει η ιδιοκτήτρια. Και στον κύριο Παναγιώτη Τσατσάνη, ξενοδόχο, και τον γιό του και την γυναίκα του ανήκε η εταιρεία εκμετάλλευσης.

Ουδέποτε δούλεψα σαν «ξενοδόχα» ούτε είχα καμμία δουλειά με τους εργαζόμενους του κυρίου Τσατσάνη. Ο εν λόγω σταμάτησε να πληρώνει τα ενοίκια για το κτίριο του ξενοδοχείου που μου ανήκε απ το 2009 και δεν μπορούσα και να τον εξώσω. Εκείνος έλαβε επιδοτήσεις ή ότι άλλο, η δική μου εταιρεία ποτέ καμμία επιδότηση από πουθενά.

Ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου ανήκε σε κείνον και είχα εγώ βάσει της σύμβασής μας ενέχυρο επί αυτού αν δεν με πλήρωνε. Τον Μάρτη του 2010, λοιπόν, ήρθαμε σε συμφωνία για να αποχωρήσει απ το ακίνητό μου να μου αφήσει τον εξοπλισμό έναντι των χρεών του προς εμένα και να αποχωρήσει. Αποχώρησε και αμέσως μετά κήρυξε πτώχευση αφήνοντας απλήρωτους εργαζόμενους και άλλους προμηθευτές κλπ.

Οι εργαζόμενοι, λοιπόν θεώρησαν καλό να βάλουν σύνδικο ζητώντας από λαμπτήρες μέχρι σωλήνες αποχέτευσης για να «βγάλουν» αυτά που τους χρώσταγε ο Τσατσάνης, όχι εγώ! (Μην ξεχάσω και τα αλατοπιπέρα και τις χαρτοπετσέτες!) Κι έτσι πήγαμε δικαστικά διεκδικώντας ο καθένας τα δικά του χρεωστούμενα, οι εργαζόμενοι τ απλήρωτά τους κι εγώ τα δικά μου απλήρωτα. Η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα αποφανθεί, οπότε εγώ δεν είμαι σε θέση να αρνηθώ ή να αποδεχθώ καμμία νόμιμη απόφαση. Οταν αποφανθεί η δικαιοσύνη τότε φυσικά θα κάνω τα νόμιμα.

Σταματήστε τα ψέμματα γιατί υπάρχουν ντοκούμεντα και χαρτιά που αποδεικνύουν την αλήθεια. Και κυρία Antonia Legaki ανασκευάστε παρακαλώ!».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Κατατέθηκε το ασφαλιστικό αλλά με σημαντικές παρατηρήσεις αντισυνταγματικότητας



Κατατέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου στις αρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Δευτέρα ενώ αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση από τις 10 Μαΐου και μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν σημειωθεί σημαντικές παρατηρήσεις αντισυνταγματικότητας σε γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Ολομέλεια του οποίου σε διάσκεψη που διεξήχθη τη Πέμπτη, έκρινε μία προς μία τις επικείμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις.




BBC: Γιατί «έφυγαν» τόσοι πολλοί διάσημοι το 2016;



Τη δεύτερη εβδομάδα του Γενάρη ανακοινώθηκε ο θάνατος του Ντέιβιντ Μπάουι. Η παγκόσμια κοινότητα δεν πρόλαβε να ξεπεράσει το σοκ και μία εβδομάδα μετά ο Άλαν Ρίκμαν έφυγε και αυτός από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη τους θαυμαστές του, ενώ στις 21 Απριλίου, η είδηση ότι ο θρυλικός Prince είναι νεκρός, έκανε τους πάντες να αναρωτηθούν: «Γιατί τόσοι πολλοί διάσημοι έχουν πεθάνει το 2016;».

Το BBC αποφάσισε να συγκεντρώσει στοιχεία για να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο τόσοι πολλοί διάσημοι άφησαν τον μάταιο τούτο κόσμο την χρονιά που μόλις -σχεδόν- μπήκε.

Ο Νικ Σέρπελ, ο άνθρωπος που γράφει τις νεκρολογίες στο BBC, είναι ο πρώτος που επιστρατεύει το βρετανικό Μέσο για να απαντήσει στο εξής ερώτημα: «Είναι η νέα πραγματικότητα αυτό το κύμα θανάτων διασημοτήτων;». «Ναι», απαντάει από την πλευρά του ο Σέρπελ σχολιάζοντας ότι ο αριθμός των θανάτων σημαινόντων ανθρώπων αυτή τη χρονιά είναι «φαινομενικός».

Όπως εξηγεί, εξετάζοντας τα βασικά στατιστικά στοιχεία των επικήδειων που γράφτηκαν για όλα τα Μέσα του (τηλεόραση, ίντερνετ, εφημερίδα, ράδιο), υπάρχει μια πολύ σαφής ανοδική τάση την οποία το BBC χαρακτηρίζει ως άλμα καθώς, όπως φαίνεται και από τον πίνακα που επιστρατεύει ως απόδειξη, οι θάνατοι που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τις 31 Μαρτίου του ίδιου χρόνου ήταν μόλις 5, τη στιγμή που στο ίδιο χρονικό διάστημα το 2016 είναι 24.

Για να εδραιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση ότι το 2016 έχει υπάρξει κάτι σαν επιδημία θανάτων, το BBC χρησιμοποιεί και στοιχεία από άλλα Μέσα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στη λίστα με τους θανάτους διάσημων που έχει η Daily Telegraph. «Μέχρι στιγμής το 2014, ο αριθμός των ατόμων στη λίστα ήταν 38. Αλλά αυτή την περίοδο την περασμένη χρονιά, ο αριθμός των ανθρώπων στη λίστα ήταν 30. Αυτή τη χρονιά, ο αριθμός είναι ήδη 75», αναφέρει το BBC.

Όλα αυτά, σχολιάζει το BBC, προκαλούν το ερώτημα: «Γιατί;». Κατά τον Σέρπελ υπάρχουν αρκετοί λόγοι.

«Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν να γίνονται διάσημοι στα ’60s μπαίνουν τώρα στα 70 τους και ξεκινούν να πεθαίνουν», λέει. «Υπάρχουν επίσης πολύ περισσότεροι διάσημοι σε σχέση με πριν.

Στη γενιά του πατέρα μου ή του παππού μου, οι μόνοι διάσημοι άνθρωποι στην πραγματικότητα ήταν από το σινεμά -δεν υπήρχε τηλεόραση. Μετά, αν κάποιος δεν ήταν στην τηλεόραση, δεν ήταν διάσημος», εξηγεί.

Πολλοί από αυτούς που πεθαίνουν σήμερα ανήκουν στη γενιά του baby-boom. Γεννήθηκαν δηλαδή μεταξύ του 1946 και του 1964, μία περίοδο που καταγράφηκε μία μεγάλη αύξηση πληθυσμού.

Στην Αμερική για παράδειγμα, το 2014, 76 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή του 23% του πληθυσμού ανήκε στη γενιά αυτή, με την ίδια κατάσταση να ισχύει πάνω-κάτω και σε άλλες χώρες.

«Με περισσότερα μωρά να γεννιούνται στη γενιά του baby-boom, αυτό σήμαινε ότι περισσότεροι θα γινόντουσαν τελικά διάσημοι. Σήμερα αυτοί οι διάσημοι που έχουν ηλικία από 70 έως 52, πεθαίνουν», σχολιάζει το BBC τονίζοντας ότι και ο Ντέιβιντ Μπάουι (69) και ο Άλαν Ρικμαν (69) και ο Prince (57) ανήκαν σε αυτή τη γενιά.

Τα άσχημα νέα είναι πως πιθανώς θα συνεχιστεί. «Για τα επόμενα 10 χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι θα μπαίνουν στα 80 τους και θα συνεχιστεί σε αυτό το επίπεδο», σχολιάζει ο Σέρπελ. «Και αυτό δεν συμπεριλαμβάνει τους θανάτους έκπληξη, όταν πεθαίνουν άνθρωποι που δεν πρέπει», συνεχίζει.



Πηγή: reporter.gr






ΠΟΕΣΥ: Απεργιακό τριήμερο για το ασφαλιστικό μέχρι Μ. Τετάρτη




Η  ΠΟΕΣΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των Προέδρων των Ενώσεων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματά μας.

Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας

Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους των Ενώσεων σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.

Καλούνται οι διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της».



Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων έως τις 7 Μαΐου




Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Σάββατο, στην Αθήνα, ενημερώθηκε αναλυτικά και εξέτασε σε βάθος τις προτεινόμενες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια εκτιμά ότι το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο και οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Βασ. Αλεξανδρής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αντισυνταγματικότητα του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως καταγράφηκε στην πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συγκεκριμένα:

1. Στην έλλειψη αναλογιστικών μελετών την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το Δικηγορικό σώμα,

2. Στην ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του και

3. Στην διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Στην συνέχεια η Ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής και αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο, 7.5.2016 και συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων την Παρασκευή, 6.5.2016.


Συνέδριο ΝΔ - Ντόρα Μπακογιάννη: Η χώρα δεν αντέχει τα νέα μέτρα




Η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως κάνει ότι διαπραγματεύεται

«Ο ρόλος που αναλαμβάνει η παράταξη είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα αξιοπιστίας στον τόπο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ επισημαίνοντας πως με πάτημα το προσφυγικό τα λαϊκίστικα κινήματα ξεδιπλώνουν λόγο μίσους. Η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως κάνει ότι διαπραγματεύεται.

«Κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα τέταρτο μνημόνιο, η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τα νέα μέτρα και την φοροεπιδρομή» τόνισε επισημαίνοντας πως χρειάζεται ανασχεδιασμός με εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα.

«Η σημερινή κυβέρνηση διαλύει κάθε παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, διαλύει την υγεία και την πρόνοια, τη δικαιοσύνη και την παιδεία, η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη» τόνισε επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αλλάξει τη ΝΔ.

Η κα Μπακογιάννη στήριξε τις προτάσεις για αλλαγές στο καταστατικό και κατέθεσε δική της πρόταση σύμφωνα με την οποία η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ θα πρέπει να έχει και αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη η ΝΔ κάνει τη στροφή προς το κέντρο και τις κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα της είχαν γυρίσει την πλάτη.

«Όποτε η ΝΔ ακομπλεξάριστα άνοιξε τις πόρτες της και έκανε ανοίγματα, ήταν η ΝΔ του 40-45%. Όταν έκανε στροφή στον εσωτερικό της κόσμο και γινόταν μια ομάδα τότε έχανε τις εκλογές. Ο δρόμος είναι να ανοίξουμε καρδιές και ψυχές, να ενώσουμε την κεντροδεξιά και το επόμενο συνέδριο της ΝΔ θα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε η κα Μπακογιάννη.




Ζητούν από τους φαντάρους να επιστρέψουν το δώρο Πάσχα-Το αστρονομικό ποσό των 4,20 ευρώ




Με απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου

Να επιστρέψουν το ποσό που έλαβαν ως δώρο Πάσχα ζητα η κυβέρνηση από τους στρατεύσιμους. 

Η απόφαση αφορά εκείνους που έως τώρα έχουν εισπράξει το ποσό των 4,20 ευρώ και καλούνται να το επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία, όπως αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έφθασε στα Γενικά Επιτελεία.

Οι στρατεύσιμοι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο, θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεπώς, επειδή τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν κοπεί για αυτούς, πρέπει να κοπούν και για τους φαντάρους.




Πηγή:  iefimerida.gr 





ΝΔ: Ψηφίστηκε το νέο καταστατικό του κόμματος



Με την ψήφιση του κειμένου του νέου καταστατικού του κόμματος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ.

Η αποδοχή του προσχεδίου υπήρξε καθολική, κατόπιν των τροποποιήσεων που αποφασίστηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου.

Τροποποιήθηκε η διάταξη του άρθρου 9, που αφορά στη σύγκληση του συνεδρίου ώστε να δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς. Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες όπου δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.

Αλλαγή έγινε και στο άρθρο 15: Σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της ΠΕ εφόσον είναι βουλευτής. Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της ΚΟ.

Περαιτέρω ο προσωρινός πρόεδρος δεν έχει κανένα δικαίωμα διαγραφής.

Για τη συγκρότηση της ΠΕ αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.