Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Κοινοτικές πηγές: Δεν προβλέπεται εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας



Είναι πολλά τα ανοιχτά ζητήματα με αποτέλεσμα να μη διαφαίνεται συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα - Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Bloomberg: Πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε μέχρι τη Δευτέρα - Σήμερα αναμένεται επικοινωνία Τσίπρα-Γιουνκέρ

Κοινοτικές πηγές δηλώνουν πως υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών, που όπως φαίνεται θα οδηγήσουν στη μη εκταμίευση της υποδόσης στο Eurogroup της Δευτέρας.

Η ελληνική πλευρά έχει αποστείλει μια ενημέρωση στους Θεσμούς, η οποία θα εξεταστεί όλο το σαββατοκύριακο, όπως φαίνεται όμως τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλαπλά και συνεπώς η πιθανότητα για συμφωνία και εκταμίευση στο Eurogroup μειώνεται διαρκώς.

Επίσης σήμερα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, το Euroworking Group δεν έχει λόγο να συνεδριάσει καθώς ακόμα απαιτείται μεγαλύτερη «σαφήνεια» και περισσότερες εξηγήσεις από την Αθήνα για τα προαπαιτούμενα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει ουσιαστική μεταβολή ή εξέλιξη που να δικαιολογούσε τη συνεδρίαση των τεχνοκρατών ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας φαίνεται αυτή τη στιγμή ως τα μεγάλα «αγκάθια». Ωστόσο, παραμένουν και άλλα ανοικτά ζητήματα, όπως η φορολόγηση του τζόγου ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, παρά τη διαβεβαίωση Αλεξιάδη χθες πως μέχρι σήμερα θα λυθεί το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με σχετική διάταξη της κυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει πως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα που είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, θα υπάρξει ένα ατελείωτο παζάρι με την ελπίδα συμφωνίας έστω και την ύστατη στιγμή.

Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πάντως το μεσημέρι της Παρασκευής στο Bloomberg ότι πιστεύει πως Ελλάδα και δανειστές μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα.

Το παζάρι για τους πλειστηριασμούς

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε εν μέρει, ζητώντας πλέον την κάλυψη του 65% των δανειοληπτών μέσω του νόμου Κατσέλη από 72% που ήταν η αρχική πρόταση.

Ωστόσο, οι εταίροι που αρχικά ζητούσαν κάλυψη μόλις του 20% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών μετακινήθηκαν μόλις στο 40%.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση, το Μαξίμου φέρεται να εξακολουθεί να ποντάρει σε μία πολιτική λύση του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι τα ξημερώματα υπερψηφίστηκε επί της αρχής του με 153 ψήφους το νομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ.

Η θέση της Κομισιόν

Σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ ερωτηθείσα για το ζήτημα των κόκκινων δανείων απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως για εξειδικευμένα θέματα η Κομισιόν αποφεύγει να συζητά ενώπιον του Τύπου και αρκέστηκε να δηλώσει πως «συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα. Κάθε μέρα γίνεται πρόοδος. Οι Θεσμοί ολοκληρώνουν την εισήγηση τους με την οποία θα κληθούν να αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την εκταμίευση ή όχι της δόσης των 2 δισ. ευρώ. Εκεί θα εξεταστεί και η πορεία του ελληνικού προγράμματος».

Επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ ενόψει Eurogroup

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει τηλεφωνικά εντός της ημέρας, ενόψει Eurogroup, με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Κομισιόν για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο αντρών θα τεθούν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα δημοσιονομικά και τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.



Πηγή


Νέο ξέσπασμα της μητέρας Φύσσα: Δεν θα φύγω από τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω



«Κόκκινο» χτύπησε και πάλι το πρωί η ένταση στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς, σε ένα διάλειμμα της δίκης, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε και πάλι κατά του δολοφόνου του παιδιού της, εκσφενδονίζοντάς του ένα μπουκάλι νερό.

«Δεν θα φύγω απο τη ζωή αυτή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας, θα του κόψω το λαρύγγι», φώναξε έξαλλη η μητέρα του Παύλου Φύσσα, απευθυνόμενη στον Γιώργο Ρουπακιά, κατά τη διακοπή της διαδικασίας.

Η κ. Μάγδα Φύσσα πέρασε στο διάλειμμα της δίκης στη θέση των εδωλίων, φωνάζοντας στον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος δεν είχε καμία αντίδραση. Αντέδρασε ωστόσο ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων, ο οποίος απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, είπε: «θα τη μαζέψετε επιτέλους», για να λάβει αμέσως απάντηση απο την οργισμένη γυναίκα «εμένα να μαζέψουνε;», ενώ απευθυνόμενη στους αστυνομικούς, τους είπε: «ήρθατε να τον προστατέψετε πάλι;».
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια σχολιασμού της κατάθεσης του αστυνομικού Δημήτρη Κουρετζή, συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του για τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο. Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, Γιώργος Ρουμπέκας, ανέφερε ότι ο εντολέας του είχε τη δυνατότητα να φύγει απο τον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν το έκανε. «Ο Ρουπακιάς περίμενε υπομονετικά να συλληφθεί. Κάπνιζε τσιγάρο. Απο την απειρία, ο μάρτυρας αστυνομικός έζησε λίγο κινηματογραφικά, λίγο αμερικάνικα την πρώτη του σύλληψη, λέγοντας μας ότι ήταν νηφάλιος ο δράστης» ανέφερε.

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, είπε στο δικαστήριο ότι η Πολιτική Αγωγή, αν και δεν δικαιούται να υποβάλει ερωτήσεις για τον εντολέα του, το πράττει. Οπως είπε ο συνήγορος «η Πολιτική Αγωγή δεν παρίσταται για λογαριασμό των πελατών της αλλά ακτιβίστικα για να αποδείξουν πολιτικά αυτά που θέλουν να αποδείξουν», ενώ τόνισε, αναφερόμενος σε φράση συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής πως θα βοηθήσουν τους μάρτυρες να καταθέσουν, αν και δέχονται απειλές, ότι του γεννά υποψίες «τελικά απο πού εκτοξεύονται οι απειλές».
Απο την πλευρά της, η Πολιτική Αγωγή κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης του κ. Κουρετζή έκανε λόγο για ευθεία και απόλυτη τρομοκράτηση του μάρτυρα εντός και εκτός του δικαστηρίου.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού.


Πηγή : ethnos.gr


ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση13% στις εξαγωγές τον Σεπτέμβριο




Στο 24,2% μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον φετινό Σεπτέμβριο. Πώς το σχολιάζει η ΠΣΕ.

Μείωση 24,2% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, καθώς υπήρξε κάθετη πτώση τόσο στις εισαγωγές, όσο και στις εξαγωγές. Στο εννεάμηνο, η μείωση του εμπορικού ελλείμματος ανήλθε σε 19,3%.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών, προκύπτουν τα εξής:

Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, ανήλθε στο ποσό των 3.563,3 εκατ. ευρώ τον Σεπτέµβριο 2015 έναντι 4.360,2 εκατ. ευρώ τον ίδιο µήνα το 2014, παρουσιάζοντας µείωση 18,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε µείωση κατά 95,6 εκατ. ευρώ, 3,4%).

Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών, ανήλθε στο ποσό των 2.011,8 εκατ. ευρώ έναντι 2.313,6 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο 2014, παρουσιάζοντας µείωση 13% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 27,3 εκατ. ευρώ, ή 1,9%).

Το έλλειµµα του εµπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 1.551,5 εκατ. ευρώ έναντι 2.046,6 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο πέρυσι, παρουσιάζοντας µείωση 24,2% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε µείωση κατά 122,9 εκατ. ευρώ, ή 8,7%).

Το εννιάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου εφέτος, η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 31.911,4 εκατ. ευρώ έναντι 35.810,2 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστηµα το 2014, παρουσιάζοντας µείωση 10,9% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε µείωση κατά 488,3 εκατ. ευρώ, ή 2%).

Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών, ανήλθε στο ποσό των 19.271,4 εκατ. ευρώ έναντι 20.150,4 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2014, παρουσιάζοντας µείωση 4,4% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 1.355,6 εκατ. ευρώ, ή 11,1%).

Το έλλειµµα του εµπορικού ισοζυγίου, ανήλθε σε 12.640,0 εκατ. ευρώ έναντι 15.659,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο πέρυσι, παρουσιάζοντας µείωση 19,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε µείωση κατά 1.843,9 εκατ. ευρώ, ή 15,5%).

ΠΣΕ: Εμφανείς οι επιπτώσεις των capital controls στις ελληνικές εξαγωγές

Σχόλιο για τη μείωση των εξαγωγών έκανε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εξαγωγέων, μέσω της προέδρου του, Χριστίνας Σακελλαρίδη.

"Σαφής είναι πλέον η αποτύπωση των επιπτώσεων των κεφαλαιακών ελέγχων στις εξαγωγές της χώρας, εξαιτίας των δυσκολιών απόκτησης πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων στη μεταποίηση, την τυποποίηση και διαμετακόμιση αγαθών από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, όπως αποδεικνύεται στα στοιχεία 9μηνου 2015 της ΕΛ-ΣΤΑΤ. Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), τον περασμένο Σεπτέμβριο, 3ο μήνα εφαρμογής capital controls, η συνολική αξία των εξαγωγών εμφανίζεται μειωμένη κατά 13% (στα 2,01 δις ευρώ από τα 2,31 δις ευρώ του Σεπτεμβρίου του 2014), ενώ πλέον εξανεμίζεται σχεδόν και η όποια αύξηση καταγράφονταν στην αξία των εξαγωγών, μετά την εξαίρεση των πετρελαιοειδών (+1,9% ή μόλις +27,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι)" σημείωνει ο ΠΣΕ και συνεχίζει:

"Ως αποτέλεσμα των επιδόσεων του Σεπτεμβρίου, στο εννεάμηνο του έτους, προκύπτει μείωση της τάξης του 4,4% στη συνολική αξία των εξαγωγών (στα 19,27 δις ευρώ από 20,15 δις ευρώ) ή απώλειες της τάξης των 880 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, την ίδια περίοδο προκύπτει αύξηση της τάξης του 11,1%, ήτοι αύξηση κατά 1,35 δις ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στο 6μηνο του έτους, πριν την επιβολή δηλαδή κεφαλαιακών ελέγχων, μειωμένη κατά 1,8%, ενώ η αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή σημείωνε αύξηση κατά 13,7%.".

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις μεσομακροπρόθεσμες συνέπειες της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Ήδη οι δυσκολίες προμήθειας και εξασφάλισης πρώτων υλών μεταφράζονται σε μειωμένη παραγωγή και μειωμένες εξαγωγές, ενώ συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς η «έξοδος» ελληνικών επιχειρήσεων, που αναζητούν τραπεζικό καταφύγιο και ρευστότητα στις γειτονικές, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Είναι, λοιπόν, απολύτως αναγκαία η χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, ειδικά για τις επιχειρήσεις με διεθνείς συναλλαγές, όπως προβλέπεται ήδη από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο (ΦΕΚ 1561/24.7.2015) για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ισχύει ως τώρα μόνο για τις ναυτιλιακές εταιρείες (δυνατότητα αναλήψεων ως και 50.000 ευρώ ημερησίως), τόσο για πρακτικούς λόγους βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αυτών, όσο και ως συμβολισμός ανάκτησης εμπιστοσύνης στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στο πλαίσιο και της νέας ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή την περίοδο θα πρέπει να τρέξουν πολλές μεταρρυθμίσεις και πολλές δράσεις ταυτόχρονα. Η αναβλητικότητα, οι καθυστερήσεις και η συνέχιση της αβεβαιότητας έχουν ήδη καταστρεπτικές συνέπειες στον παραγωγικό ιστό της χώρας και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής».



Πηγή : antenna.gr



Προβάδισμα Μεϊμαράκη και σε νέα δημοσκόπηση για την προεδρία της ΝΔ



Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας εξηγούν γιατί διατηρεί το προβάδισμα ο νυν πρόεδρος του κόμματος

Προβάδισμα υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναντι των υπολοίπων υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην παράσταση νίκης ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με ποσοστό 63%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ακολουθεί με 21%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 13% και ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκεντρώνει το 3%.

Στο ερώτημα ποιος από τους τρεις πρώην αρχηγούς της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς, υπήρξε ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός της χώρας, ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει ποσοστό 57%, ο δεύτερος 30% και ο τρίτος 13%.

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις υποψηφίους θα κρατήσει το κόμμα της ΝΔ ενωμένο, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 59% και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 22%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 4%.

Σε άλλο ερώτημα για το ποιος θα νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη εκλογική μάχη, ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 54%, και ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 20%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 10%.

Σύμφωνα με τα ποιοτικά ευρήματα της έρευνας, ο κ. Μεϊμαράκης κερδίζει τους περισσότερους ψηφοφόρους της ΝΔ για τρεις σαφείς λόγους: πρώτον, διότι είναι αυτός που πληροί τις περισσότερες προϋποθέσεις να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Δεύτερον, γιατί θεωρείται ο ιδανικότερος να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη και τρίτον, είναι αυτός που, εάν αναλάβει την πρωθυπουργία, θα μεταρρυθμίσει την Ελλάδα αποτελεσματικότερα υπέρ του κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος.


Πηγή : protothema.gr


Η πρώτη σύλληψη για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου



Σε μια σύλληψη υπόπτου για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες από το μεσημέρι της Παρασκευής βρίσκεται υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ ένα άτομο που φέρεται να είναι από τους υπευθύνους για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για νεαρό άτομο 24 ετών, προερχόμενο από τη Δυτική Αττική. Το αυτόφορο λήγει τα μεσάνυχτα και οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών. Μέχρι στιγμής φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρια άτομα, τα οποία και αναζητούνται.



Πηγή : real.gr


Η παγκόσμια πρόκληση του διαβήτη



Ο διαβήτης είναι ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας που τον 21ο αιώνα εξελίσσεται σε επιδημία. Το 1985, 30 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν με διαβήτη σε όλο τον κόσμο. Οι τρέχουσες εκτιμήσεις υπολογίζουν πως οι άνθρωποι που ζουν με διαβήτη αριθμούν τα 387 εκατομμύρια και αναμένεται να αυξηθούνσε περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους έως το 2035. Η Sanofi έχει δεσμευτεί για τη βελτίωση του διαβήτη, παρέχοντας μια ολιστική προσέγγιση με ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο θεραπειών, καινοτόμων επιλογών διαχείρισης, ιατρικών συσκευών και συναφών υπηρεσιών.

Με την καινοτομία ν’ αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της, η Sanofi διαμορφώνει το μέλλον της φροντίδας του διαβήτη για 90 χρόνια. Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία στην ανάπτυξη και συνεισφορά γνώσης στην παγκόσμια κοινότητα του διαβήτη, προκειμένου να προωθήσει την φροντίδα των ασθενών και τη διασφάλιση της υγείας των ατόμων που ζουνμε διαβήτη.

Σήμερα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη αναφορικά με την καινοτομία, την εκπαίδευση και την υποστήριξη των ασθενών σε κάθε επίπεδο της ζωής τους με τον διαβήτη. Αυτό επιτυγχάνεται με εστίαση στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) από τις εσωτερικές ομάδες και μέσω της συνεργασίας με άλλους φορείςπου βρίσκονται στην αιχμή της ακαδημαϊκής έρευνας για το σακχαρώδη διαβήτη, την επιχειρησιακή ανάπτυξη και την υπεράσπιση των ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα από το διεθνές πρόγραμμα κλινικών μελετών φάσης ΙΙΙ, EDITION, έχει δείξει, βάσει δείγματος περισσότερων από 3.500 ασθενών με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, ότι η insulin glargine [rDNA origin] injection300 U/mL μπορεί να προσφέρει παρόμοιο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε σύγκριση με την insulin glargine 100 U/mLαλλά, επιπλέον, μπορεί να επιτρέψει την ασφαλέστερη τιτλοποίηση βάσει στόχου, ενώέχει τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας.4-10 Οι φαρμακοκινητικές και φαρμακοδυναμικές (PK / PD) μελέτες έχουν αποδείξει σταθερό και παρατεταμένο προφίλ δράσης που διαρκεί για περισσότερο από έναπλήρες 24ωρο για την insulin glargine 300 U/mL σε σύγκριση με την insulin glargine 100 U/mL, με χαμηλή μεταβλητότητα του σακχάρου στο αίμα 11-13 από άτομο σε άτομο και εντός της ημέρας.

"Η άδεια κυκλοφορίας στην αγορά της ΕΕ για την Ινσουλίνη glargine 300 U/mL αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Sanofi, καθώς επεκτείνει το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιό μας με λύσεις για τα άτομα με διαβήτη στην Ευρώπη", σχολίασε ο Pierre Chancel, SeniorVice-President, Global Diabetes, Sanofi.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας στην Ευρώπη για την Ινσουλίνη glargine 300 U/mL βασίζεται στα αποτελέσματα του κλινικού προγράμματος EDITION, μία σειρά διεθνών κλινικών μελετών Φάσης III για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της Ινσουλίνη glargine 300 U/mL σε σύγκριση με την Ινσουλίνη glargine 100 U/mL(insulin glargine [rDNA origin] injection, 100 U/mL) σε περισσότερους από 3.500 ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 που ήταν αρρύθμιστοι με την τρέχουσα θεραπεία.

Παρά το γεγονός ότι η βασική ινσουλίνη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της θεραπείας για το διαβήτη για δεκαετίες, σημαντικές ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες συνθέτουν την σημερινή πραγματικότητα, με το ήμισυ σχεδόν των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία να μην επιτυγχάνουν τους στόχους τους σε σχέση με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, η βέλτιστη δόση ινσουλίνης συχνά δεν επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της φάσης έναρξης ή συντήρησης. Η Ινσουλίνη glargine300 U/mL είναι μία νέας γενιάς άπαξ ημερησίως βασική ινσουλίνη με βάση το μόριο ινσουλίνη glargine (insulin glargine) που χρησιμοποιείται ευρέως και κατέχει ένα καλά τεκμηριωμένο προφίλ οφέλους-κινδύνου.17 Η συμπυκνωμένη «αποθήκη» της (depot) στον υποδόριο ιστό οδηγεί σε ένα πιο σταθερό και πιο παρατεταμένο φαρμακοκινητικό/φαρμακοδυναμικό (PK/PD) προφίλ.8-10

Τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές EDITION έδειξαν ότι ο γλυκαιμικός έλεγχος με Ινσουλίνη glargine 300 U/mL ήταν συγκρίσιμος με την Ινσουλίνη glargine 100 U/mL . Η συχνότητα των επιβεβαιωμένων υπογλυκαιμιών (σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και της νύχτα) ήταν χαμηλότερη σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με Ινσουλίνη glargine 300 U/mL σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν Ινσουλίνη glargine 100 U/mL, σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που αντιμετωπίζεται σε συνδυασμό είτε με μη-ινσουλινικό αντι-υπεργλυκαιμικό φαρμακευτικό προϊόν είτε με ινσουλίνη την ώρα του γεύματος. Η ανωτερότητα της Ινσουλίνη glargine 300 U/mL  από την Ινσουλίνη glargine 100 U/mL στη μείωση του κινδύνου της επιβεβαιωμένης νυκτερινής υπογλυκαιμίας αποδείχθηκε σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που έλαβαν θεραπεία με βασική ινσουλίνη σε συνδυασμό είτε με μη-ινσουλινικό αντι-υπεργλυκαιμικό φαρμακευτικό προϊόν (18% μείωση του κινδύνου) είτε ινσουλίνη την ώρα του γεύματος (21% μείωση των κινδύνων) κατά τη διάρκεια της περιόδου από την εβδομάδα 9 έως το τέλος της μελέτης.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Αυτά είναι τα εκλογικά κέντρα για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ -883 εντός Ελλάδος, 44 στα εξωτερικό [λίστες]


Τον κατάλογο με τα εκλογικά κέντρα και τμήματα Ελλάδας και Εξωτερικού, για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου δημοσίευσε η ΝΔ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα οριστικοποιηθούν και οι ακριβείς διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων.
Σύμφωνα με τις λίστες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΝΔ θα στηθούν εντός Ελλάδος 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά κέντρα και 44 σε ισάριθμες πόλεις του εξωτερικού. 


Πηγή


Ο Γιούνκερ "δεν καταλαβαίνει γιατί τσακωνόμαστε" με τη Τουρκία για 10χλμ θάλασσας στο Αιγαίο



Απίστευτες και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος είπε πως δεν καταλαβαίνει γιατί η
Ελλάδα διαφωνεί στην πρόταση για κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο. Πρόσθεσε ακόμη πιο προκλητικά ότι …δεν καταλαβαίνει γιατί “πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους”!!! Επειδή ο κ. Γιούνκερ δεν είναι ανόητος οι δηλώσεις του μόνο σε ανοησία δεν μπορούν να αποδοθούν. Αλλού αποσκοπεί.

Ο Γιούνκερ σε δηλώσεις που έκανε στην Φρανκφούρτη με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στο τιμόνι της ΕΕ είπε:


«Τα εσωτερικά σύνορα πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Και αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα εσωτερικά σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά - και αυτό ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα για την Ευρώπη - πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα. Τώρα λένε όλοι ότι πρέπει να φυλαχθούν πιο αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε, αλλά είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεται κανείς».

Και γιατί είναι δύσκολο κατά τον κ. Γιούνκερ:

«Πρόετεινα και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής»,είπε ο Γιούνκερ, χωρίς να μας εξηγήσει σε ποια πραγματικότητα ο ίδιος ζει.


Ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι τα πολιτικά προβλήματα που ανέκυψαν στην ΕΕ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην κεντρική Ευρώπη,συνδέονται με το μεταναστευτικό κύμα.
«Αυτό το είδαμε στην περίπτωση της Ελλάδας. Το νιώθουμε και τώρα με την ελλιπή διάθεση για αλληλεγγύη κάποιων κρατών-μελών της ΕΕ. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την εικόνα της Γερμανίδας Καγκελαρίου με στολή Ναζί στους δρόμους της Αθήνας. Μετά από 60 χρόνια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοιες εικόνες ή ότι κάποιοι από αυτούς οι οποίοι έγιναν μέλη της ΕΕ μετά την αλλαγή στην Ευρώπη θα απομακρύνονταν από την ουσιαστική αλληλεγγύη. Δεν γίνεται έτσι», είπε ο πρόεδρος της ΕΕ.

Οπως υπογράμμισε, προτιμά μια Γερμανίδα Καγκελάριο που «αντιμετωπίζει τα προβλήματα και δείχνει ότι έχει και καρδιά». Τόνισε μάλιστα ότι στο θέμα των προσφύγων στηρίζει σθεναρά την κ.Μέρκελ και, αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλει η Γερμανία, έκανε λόγο για «τρομερή επίδοση».
Αν αυτό το πρόβλημα δεν ελεγχθεί, «τότε η ΕΕ θα αποτύχει. Είναι θέμα επιβίωσης για το σύνολο της ηπείρου για αυτό πρέπει να συνεισφέρουν όλοι - και δεν το κάνουν», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ για να διευκρινίσει πάντως ότι «αν απειλήσουμε με κυρώσεις εκείνους που θέλουμε να πείσουμε να κάνουν περισσότερα, δεν θα πετύχουμε τίποτα. «Η ΕΕ δεν είναι ΑΤΜ από όπου απλά τραβάμε χαρτονομίσματα, αλλά μερικές φορές πρέπει και να δώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.


 Πηγή : onalert.gr


Ένα βήμα πριν το Δρομοκαΐτειο ξανά η Βίκυ Σταμάτη - Απέρριψε την προσφυγή της το ΣτΕ



Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε στραφεί κατά της απόφασης, καθώς -όπως έχει δηλώσει- αδυνατεί να πληρώσει την εγγύηση των 50.000 ευρώ που της επιβλήθηκε ως όρος για την αποφυλάκισή της

Έχασε τη δικαστική μάχη στο ΣτΕ η Βίκυ Σταμάτη. Το Δ' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την υπ' αριθμόν 327/2015  απέρριψε την αίτηση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου που ζητούσε να ανασταλεί η σχετική υπουργική απόφαση που δεν παρέτεινε την αναστολή καταβολής των εγγυοδοσιών, λόγω των capital controls.

Αναγκαίο είναι να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών και αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εγγυήσεως των 50.000 ευρώ.

Όμως λόγω των capital controls το ποσό των 50.000 ευρώ δεν καταβλήθηκε από την πλευρά της κυρίας Σταμάτη.



Πηγή : protothema.gr


Τι να τρώτε μετά από σουβλάκια για να μην παχαίνετε



Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Ο καθένας ονειρεύεται να είναι σε θέση να φάει όσα σουβλάκια και πίτσες θέλει χωρίς να ανησυχεί για τις... επιπτώσεις αυτής της διατροφής στην εξωτερική του εμφάνιση. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα. Ύστερα από εργαστηριακή έρευνα επάνω σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.



Επίσης, τα lingonberries μείωσαν ακόμα και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα! Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai. Λόγω της γνωστής ευεργετικής τους αντιοξειδωτικής δράσης, όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.


Πηγή : newsit.gr


Τρέχει και δεν φτάνει η Αθήνα. Eπιπλέον μέτρα 2 δισ. ζητά η Κομισιόν




Πρόσθετος πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο το νέο Μεσοπρόθεσμο, την ώρα που η κυβέρνηση αγωνίζεται να ξεπεράσει τον σκόπελο των προαπαιτούμενων

Σαν τη Λερναία Ύδρα ξεπηδούν μια - μια οι εκκρεμότητες για το οικονομικό επιτελείο, την ώρα που δίνει μάχη για να κλείσει τα δύο μεγάλα ανοιχτά μέτωπα με τους δανειστές - πλειστηριασμοί και ισοδύναμα αντί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - τα οποία και στερούν από την ελληνική οικονομία τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μπαράζ τηλεδιασκέψεων με τους δανειστές προκειμένου να καλυφθεί το χάσμα και να επιτευχθεί συμφωνία ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, έρχεται η Κομισιόν να... θυμίσει στην Αθήνα τη μνημονιακή υποχρέωση να προβλέψει από τώρα επιπλέον μέτρα ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2017 - 2018.
Στην έκθεση της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής που δημοσιοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης καθίσταται σαφής η υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να λάβει μια επιπλέον δέσμη δημοσιονομικών μέτρων, ώστε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Η εν λόγω μνημονιακή υποχρέωση αφορά στην κατάρτιση του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) της περιόδου 2016-2019 με νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 1,35 δισ. ευρώ για το 2017 και 450 εκατ. ευρώ το 2018.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να κατατεθεί στη βουλή πριν τις 20 Νοεμβρίου, ήτοι μέσα σε έναν ασφυκτικό χρονικό ορίζοντα δύο εβδομάδων κι ενώ η Αθήνα αγωνίζεται ακόμη να ξεπεράσει τον σκόπελο των προαπαιτούμενων...

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ύφεση στην Ελλάδα εκτιμάται στο 1,4% για το 2015 και στο 1,3% για το 2016. Στο μέτωπο της ανεργίας, οι εκτιμήσεις την τοποθετούν για το τρέχον έτος, 2015, στο 25,7% και για το 2016 στο 25,8%, με προοπτική αποκλιμάκωσης από το 2017 και έπειτα. Το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτιμάται στο 4,6% του ΑΕΠ για φέτος, ώστε να υποχωρήσει στο 3,6% το 2016 και ακόμη περισσότερο στο 2,2% το 2017.

Ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για τη δυναμική του ελληνικού χρέους, το οποίο τοποθετείται στα επίπεδα του 194,8% του ΑEΠ το 2015 και στο 199,7% για το 2016, προτού αρχίσει να υποχωρεί στο 195,6% του ΑΕΠ το 2017.



Μαρίνα Φούντα
news247.gr


«Κόκκινα δάνεια»: Με έξωση απειλούνται 150.000 δανειολήπτες



Το όριο προστασίας α΄ κατοικίας από πλειστηριασμούς θα κυμαίνεται μεταξύ 120.000 ευρώ και 180.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων νοικοκυριών με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, αναμένεται να μπει σήμερα, καθώς σύμφωνα με το υπ. Ανάπτυξης θα «κλειδώσει» η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για την προστασία της κύριας κατοικίας

Οι διαβουλεύσεις για τα κριτήρια υπαγωγής των «κόκκινων» δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη βρίσκονται σε εξέλιξη με το οικονομικό δίδυμο της κυβέρνησης (Γ. Σταθάκης-Γ. Χουλιαράκης), σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», να παζαρεύει προστασία για 2 στα 3 υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Για το 35% περίπου των νοικοκυριών που επί της ουσίας μένει στον... αέρα έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις περί «αναδόμησης» του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, η συζήτηση όμως γι’ αυτό το ζήτημα είναι σε εξαιρετικά πρωτόλειο στάδιο.

Κολοτούμπα

Οι δανειστές, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, αλλά η κυβέρνηση απ’ ό,τι φαίνεται έχει κάνει μεταστροφή από την υπόσχεση πως δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψουν τα σπίτια των Ελλήνων, αφού επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παύει να ισχύει η πλήρης προστασία από τους πλειστηριασμούς.

Η νέα πρόταση που φέρεται να έχει υποβάλει το οικονομικό επιτελείο στους εκπροσώπους των δανειστών μειώνει το χάσμα απόψεων των τελευταίων μηνών. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν στην εφημερίδα, πως θα καλύπτει περίπου το 65% των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά, από 72,4% που ήταν το δίχτυ προστασίας της προηγούμενης ελληνικής πρότασης. Αλλες πηγές δίνουν την εντύπωση ότι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει για το ποσοστό των «κόκκινων» δανειοληπτών που δικαιούνται προστασία από τους πλειστηριασμούς, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα ανέλθει τελικά του 40% που υποστήριζαν προσφάτως.

Τα κριτήρια

Αρμόδια στελέχη επισημαίνουν πως τουλάχιστον σε επίπεδο αντικειμενικών αξιών έχει καταγραφεί σύγκλιση. Η ελληνική πλευρά -βάσει εκτιμήσεων- έχει πέσει από τα 200.000 ευρώ στα επίπεδα των 150.000-180.000 ευρώ. Η τελευταία, επισήμως, γνωστή πρόταση των δανειστών αφορά σε κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως την πενταετία της μεγάλης «έκρηξης» στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων (2005-2009) το μέσο ύψος δανείου που χορηγούσαν οι τράπεζες ήταν 110.000-120.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελήφθησαν δάνεια και 200.000 ή και 300.000 ευρώ. Εκεί εκτιμάται ότι πάτησαν οι θεσμοί, ζητώντας το όριο στα 120.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης επιβεβαίωσε πως οι θεσμοί έκαναν λόγο για βελτιωμένη πρόταση η οποία κλείνει -σε κάποιο βαθμό- την ψαλίδα μεταξύ των δύο πλευρών. Συγκλίνουσες πληροφορίες υποστηρίζουν πως πρόκειται για πρόταση που δεν έχει συζητηθεί, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Μεγάλο αγκάθι αποτελούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού μέχρι πρότινος υπήρχαν αποκλίσεις της τάξεως των 10.000 ευρώ, με την ελληνική πλευρά να προτείνει ετήσιο εισόδημα έως 35.000 ευρώ και τους δανειστές να αντιπροτείνουν 8.180 ευρώ για άγαμο, 13.917 ευρώ για ζευγάρι χωρίς παιδιά και προσαύξηση 3.350 ευρώ για κάθε παιδί έως τρία παιδιά.



Πηγή : protothema.gr


Στα ίχνη των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής η ΕΛΑΣ. Ποιος είναι ο «γυμναστής»



Στα ίχνη των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής που είναι οι δράστες της αθλιότητας κατά του Γ. Κουμουτσάκου βρίσκεται η ΕΛΑΣ. Υποψήφιος του Κασιδιάρη ο «γυμναστής».

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Ηλία Κασιδιάρη και της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», είναι ο γυμναστής των ΤΕΦΑΑ, που φέρεται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., να πρωτοστατεί στην επίθεση και να βιαιοπραγεί εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκου. Είναι ένα από τα τέσσερα τουλάχιστον άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν από στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, τα οποία διεξάγουν αυτεπάγγελτη έρευνα για το περιστατικό της οργανωμένης επίθεσης ακραίων ατόμων εναντίον του. Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές.

Ο Κ.Κ. είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ, γι αυτό οι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν ο «γυμναστής». Είχε κατέβει με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές του 2014 και είχε λάβει... 364 ψήφους, ενώ παρουσιάζεται από τους αστυνομικούς δυναμικό στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως δεν πρόκειται για τον νεαρό με την φόρμα και το καπέλο τζόκεϊ που γρονθοκοπεί στο κεφάλι τον βουλευτή, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί «μερικώς», αλλά για τον μεσήλικα που φορά τζιν παντελόνι και μαύρο σακάκι. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, επιτίθεται αμέσως μετά, χτυπά, σπρώχνει τον κ. Κουμουτσάκο, ενώ του σκίζει και το σακάκι.



Τόσκας: Ακροδεξιοί τραμπούκοι

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση των δραστών και ήταν πιο αποκαλυπτικός για την πολιτική τους ταυτότητα κάνοντας λόγο για «ακροδεξιούς τραμπούκους, οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη». Σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο αρμόδιος υπουργός, μίλησε για τον «γυμναστή» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πρώτος, είναι στέλεχος ακροδεξιάς οργάνωσης, είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και εξετάζουμε και για τους υπόλοιπους».


«Κάλυψε» τους αστυνομικούς

Παράλληλα κάλυψε την «ατολμία» των αστυνομικών δυνάμεων να επέμβουν πιο έγκαιρα για την προστασία του βουλευτή, αναφέροντας ότι η «Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Σε συνέντευξή του στον 984 το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Τόσκας είπε ότι «έγιναν κάποιες προσαγωγές χθες βράδυ, η έρευνα συνεχίζεται και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και βίντεο και θα εντοπιστούν οι συγκεκριμένοι. Γεωγραφικά και πολιτικά έχουμε ενδείξεις και δεν ψάχνουμε στα τυφλά».

Ερωτηθείς αν ήταν η Χρυσή Αυγή πίσω από την επίθεση, απάντησε: «Στον ακροδεξιό χώρο... Οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον κ. Κουμουτσάκο. Υπάρχουν ερωτηματικά στο αν θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα και αναφέρομαι καθαρά σε ό,τι αφορά στην σύλληψη των δραστών, τα οποία θα διευκρινιστούν εντός της ημέρας».


Ψάχνουν τους μισθωτές πέντε λεωφορείων

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται στους μισθωτές τουλάχιστον πέντε τουριστικών λεωφορείων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής, που επιβίβασαν δεκάδες άτομα από την περιοχή του Μενιδίου προκειμένου να μεταφερθούν στο Σύνταγμα και να συμμετάσχουν στην επίμαχη συγκέντρωση. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει όλο το υλικό βίντεο που έχει αποτυπωθεί από διάφορες πηγές καταγραφής κατά τη διάρκεια του βίαιου προπηλακισμού, και από αυτό φαίνεται να έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες, που επιτέθηκαν εναντίον του με αυτόν τον σχεδιασμένο βάναυσο τρόπο. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές έχουν σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι αναζητούνται να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου, όπως και για τους υποκινητές τους.  Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα υπάρχει πλούσιο υλικό που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που θα σχηματισθεί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με ανακοίνωσή της απάντησε στις κατηγορίες για καθυστέρηση στην επέμβασή της να προστατεύσει τον βουλευτή ως εξής: «Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».

Εισαγγελική παρέμβαση

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες αλλά και αν τυχόν πίσω από αυτή την επίθεση υπήρχε οργανωμένο σχέδιο. Το θέμα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Βαρβιτσιώτης: Λογική μίσους

Λογική μίσους απέναντι στους πολιτικούς, δήλωσε ότι διαπίστωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος χθες δέχθηκε επίθεση στο Σύνταγμα. Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" είπε: "Πάρκαρα κοντά και πήγα με τα πόδια και έγινα αντικειμενο λεκτικού προπηλακισμού τόσο στελεχών του ΕΠΑΜ όσο και ακροδεξιάς ρητορείας, χωρίς διακριτικά. Όταν τα πράγματα πήγαν να σκουρύνουν πήγα προς το αυτοκίνητό μου, μπήκα μέσα και μου πέταξαν κάτι μπουκάλια, κάτι ξύλα, εμφανίστηκαν και κάνα δυο κρανοφόροι". «Διαπίστωσα μια λογική μίσους. Πήγαμε να διαδηλώσουμε υπέρ των Ποντίων και δεν βρεθήκαμε μπροστά σε Πόντιους, βρεθήκαμε μπροστά σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με τον ποντιακό ελληνισμό και τα ποντιακά σωματεία οι οποίοι το μόνο που ήθελαν να εκφράσουν ήταν ένα ατελείωτο μίσος" είπε χαρακτηριστικά.

«Φωτιά» στη Βουλή

Η επίθεση και ο προπηλακισμός του Γ. Κουμουτσάκου από μέλη της Χρυσής Αυγής πυροδότησε μεγάλη ένταση και αντεγκλήσεις στη Βουλή και σκληρή πολιτική κόντρα μεταξύ  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος...ενεργοποίησε και πάλι τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Το πολιτικό επίδικο της κόντρας;

Αν ήταν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη για την γενοκτονία ή η στάση της Νέας Δημοκρατίας έναντι των δηλώσεων αυτών το πάτημα στη Χρυσή Αυγή για να εμφανιστεί και πάλι...δυναμικά.



Πηγή : thetoc.gr


Κουμουτσάκος: Απαιτώ τη σύλληψη των δραστών - Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία



Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης, αλλά ισχύει ό,τι είπε στη Βουλή, που παρά τα προβλήματά της, είναι η ψυχή της δημοκρατίας.

«Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, απαιτώ από τη δημοκρατική Πολιτεία την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης», έγραψε πριν από λίγο στο twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του, για την οποία, όπως νωρίτερα δήλωσε ο κ. Τόσκας, έχουν γίνει προσαγωγές αλλά όχι συλλήψεις.

Τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης, αλλά ισχύει ό,τι είπε στη Βουλή, που παρά τα προβλήματά της, είναι η ψυχή της δημοκρατίας.

Μιλώντας χθες στη Βουλή ο κ Κουμουτσάκος είχε κατονομάσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο, λέγοντας ότι ήταν κοντά στο σημείο όπου δέχτηκε την επίθεση.

Ο κ. Κουμουτσάκος προανήγγειλε ότι θα υποβάλλει μήνυση, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ κατηγόρησε ως ηθικό αυτουργό το Νίκο Φίλη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά οι προκλήσεις και οι ανιστόρητες δηλώσεις του υπουργού είναι το έδαφος που καλλιεργείται ο σπόρος της βίας, της μισαλλοδοξίας, του εξτρεμισμού.

«Επομένως, υπάρχει αυτός που έδρασε και οι ηθικοί αυτουργοί» είπε ο βουλευτής.

Πάντως εξέφρασε την πρόθεσή του να μην καταθέσει μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας.

Εν τω μεταξύ κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας διέταξε η Εισαγγελία της Αθήνας, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης. Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω της σημασίας της υπόθεσης.



Πηγή: skai.gr


Δημήτρης Κοντός: Έφυγε στηλιτεύοντας παθογένειες και παρανομίες




Έλεγχοι για καταγγελίες καταχρηστικών χρεώσεων σε ασφαλισμένους κατά την νοσηλεία τους σε ιδιωτικές κλινικές συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, με χρήση ΚΕΝ ή ημερήσιου νοσηλείου καθώς και νοσηλείες σε ΜΕΘ, έδειξαν παραπάνω χρεώσεις ύψους 57.175 ευρώ... Κι αυτό ήταν ένα μόνο από τα παραδείγματα που έδωσε ο απερχόμενος διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός.

Τις παθογένεις, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις παρανομίες του συστήματος και των παρόχων του που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά την θητεία του εξήγησε χθες μεταξύ άλλων ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός. Όπως περιέγραψε, ο Οργανισμός καλείται να διαχειριστεί έναν τεράστιο όγκο νομικών υποθέσεων έχοντας στη διάθεση του μόλις 5 δικηγόρους στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, 12 δικηγόροι παραμένουν στο ΙΚΑ με μια σειρά δικαστικών αποφάσεων... "Από τους 60-70 δικηγόρους του ΙΚΑ μόλις ένας ήρθε στον ΕΟΠΥΥ, όταν το 40% της δουλειάς του Ιδρύματος έχει μεταφερθεί", τόνισε ο κ. Κοντός.

Ακόμα ένα πρόβλημα που δυσχαίρανε σημαντικά την δουλειά του στον Οργανισμό ήταν και η έλλειψη χώρου... Οι εικόνες με τα δωμάτια του ΕΟΠΥΥ Πειραιά που θυμίζουν αποθήκη, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα που είδε το φως της δημοσιότητας. Την ίδια ώρα, όμως, το κτήριο της Ηπείρου, που ανήκει κατά 50% στον ΕΟΠΥΥ, παραμένει ανεκμετάλλευτο λόγω αντιρρήσεων από 15 υπαλλήλους του ΙΚΑ που εργάζονται σε αυτό!

"Οι εν λόγω υπάλληλοι δεν επιτρέπουν τη μετεγκατάσταση, επιστρατεύοντας μια σειρά συνδικαλιστικών μέτρων, την ώρα που οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ στην Αχαρνών είναι ο ένας πάνω στον άλλο", τόνισε ο κ. Κοντός που δεν δίστασε να κάνει λόγο για... συνδικαλιστικό σωβινισμό.

Αποτελέσματα ελέγχων σε παρόχους

Σε ένα άλλο παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Κοντός, υπολογίστηκαν ποσά καταχρηστικών χρεώσεων στον ΕΟΠΥΥ από νοσηλείες ασφαλισμένων σε ιδιωτικές κλινικές, ύψους 129.244,14 ευρώ.

Επίσης, διερευνήθηκαν 36 περιπτώσεις παρόχων υγείας, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ (ιατρών, φυσιάτρων, φυσικοθεραπευτών κ.ά.) και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις σε παραβάσεις όλων των παραπάνω που αποδείχτηκαν.

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι υπηρεσίες του Οργανισμού επέβαλαν κατά το πρώτο 6μηνο φέτος σε 54 παρόχους του Οργανισμού χρηματικά πρόστιμα 450.670 ευρώ και σε 15 παρόχους η ποινή του προσωρινού αποκλεισμού. Το 2014, είχαν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα σε 115 παρόχους, συνολικού ύψους 1.199.576 ευρώ.

Ο κ. Κοντός επεσήμανε εξάλλου ότι το 2015, υπάρχει επιδείνωση στην κατάθεση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου, δεν ήρθαν εισφορές ύψους 951 εκατ. ευρώ, δηλαδή υστέρηση 100 με 150 εκατ. ευρώ τον μήνα.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Έχασε ψήφους η κυβέρνηση - Σε τεντωμένο σχοινί η πλειοψηφία




Στα όρια του...."κοινοβουλευτικού λάθους" κινείται η κυβέρνηση Τσίπρα 45 μέρες μετά τς εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, καθώς η υλοποίηση της συμφωνίας μέτρο-μέτρο, νόμο-νόμο αναδεικνύει τον πολιτικά και κοινοβουλευτικά θνησιγενή χαρακτήρα της.

Έτσι εκτός του "συνήθη ύποπτου" πλέον Νίκου Νικολόπουλου των ΑΝΕΛΛ από την χθεσινή ψηφοφορία του δεύτερο πακέτου προαπαιτούμενων απουσίαζε αδιευκρίνιστα και η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά με αποτέλεσμα το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής να συγκεντρώσει 153 ψήφους αντί 155, έναντι 118 "όχι" (ΝΔ, ΧΑ ΔΣ, ΚΚΕ και ΕΚ) και 9 "παρών" (ΠΟΤΑΜΙ)

Η απουσία της κ. Κατσαβριά αποτελεί έκπληξη από τη στιγμή που κανείς εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν περίμενε απώλειες και φυσικά όλοι αναμένουν τώρα τις εξηγήσεις της, ενώ αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά καταψήφισε το άρθρο 53 που αφορούσε ρύθμιση για το Μέγαρο Μουσικής

Η κυβερνητική πλειοψηφία αποδεικνύεται ότι είναι κάτι παραπάνω από εύθραυστη και ενόψει μάλιστα κρίσιμων νομοθετημάτων που θα αφορούν τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, αναλόγως βέβαια και του περιεχομένου τους, πρόωρο πολιτικό ατύχημα.

Ένα τέτοιο σενάριο θεωρείται ακόμη απίθανο, ωστόσο η εικόνα της κυβερνητικής πλειοψηφίας δημιουργεί δονήσεις πολιτικής αστάθειας που τα κύματά της φθάνουν μέχρι τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως την κυβέρνηση Τσίπρα με καχυποψία, παρά τις "προόδους προσαρμογής" που έχει κάνει μετά τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.

Εν πάση περιπτώσει ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη υλοποίηση της συμφωνίας και όπως ο ίδιος άλλωστε είχε πει και στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο ο Μάρτιος του 2016 θα κριθεί το μέλλον του ιδίου και της κυβέρνησης του, καθώς μέχρι τότε θα φανεί αν μπορεί να μιλήσει για το δικό του..."success story"!



Μάριος Ανδρέου
Πηγή : newsit.gr


ΣτΕ: Η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών παραβιάζει το Σύνταγμα




Το ΣτΕ με νέα απόφασή του και σε συνέχεια της ΣτΕ 3316/2014 απόφασης, γνωμοδότησε για μια ακόμη φορά ότι η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.
Αναλυτικά το σκεπτικό του ΣτΕ

Επειδή, η κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 30 παρ.5 περ.ε του ν. 3296/2004 δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων που διατάσσεται με πράξη των αρμοδίων οργάνων του Σ.Δ.Ο.Ε. αποτελεί διοικητικό μέτρο, το οποίο αποσκοπεί στην διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου προσώπου, ώστε να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου κατ’αυτού, σε περίπτωση διαπιστώσεως, βάσει του πορίσματος σχετικής έρευνας, της εκ μέρους του τελέσεως της πιθανολογηθείσης παραβάσεως, καθώς και στη διασφάλιση των αναγκαίων στοιχείων για την έρευνα (βλ. ΣτΕ 3316/2014 Ολομ., ΣτΕ 2797/2009).

Ως διοικητικό μέτρο δε που κατατείνει στην εξυπηρέτηση των ανωτέρω σκοπών, η κατ’άρθρο 30 παρ. 5 περ. ε του ν. 3296/2004 δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου προσώπου διακρίνεται από την απαγόρευση κίνησης λογαριασμών και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων που διατάσσεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 48 του ν.3691/2008, από όργανο της Ποινικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο διεξαγωγής τακτικής ανάκρισης, προανάκρισης ή και προκαταρκτικής εξέτασης και το οποίο εντάσσεται στα διωκτικά μέτρα της ποινικής νομοθεσίας (βλ. ΣτΕ 4427-ΣτΕ 8/2014). Συνεπώς, εν όψει της διαφορετικής φύσεως των διατάξεων που προβλέπουν τη λήψη των ανωτέρω μέτρων (άρθρο 30 παρ. 5 του ν. 3296/2004, άρθρο 48 του ν. 3691/2008) και των διαφορετικών σκοπών που υπηρετούνται με τις διατάξεις αυτές, σε περίπτωση κατά την οποία τα εν λόγω μέτρα λαμβάνονται παραλλήλως από τα αρμόδια όργανα, συνισχύουν, ως αυτοτελείς και διακεκριμένες αιτίες δεσμεύσεως των οικείων περιουσιακών στοιχείων.

Εν όψει των ανωτέρω, το έννομο συμφέρον της αιτούσης να ζητήσει την ακύρωση της εγκριθείσης με την προσβαλλόμενη πράξη δεσμεύσεως των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς και η ισχύς της ως άνω επιβληθείσης δεσμεύσεως διατηρείται παρά το γεγονός ότι -ήδη προ της ασκήσεως της υπό κρίση αιτήσεως- είχε διαταχθεί, κατά τα εκτεθέντα στην προηγούμενη σκέψη, η δέσμευση της κίνησης των τραπεζικών της λογαριασμών και η απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών της στοιχείων, με το υπ’ αριθμ. 1181/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, η δέσμευση που διατάχθηκε με την προσβαλλόμενη πράξη εκτείνεται στο σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας της αιτούσης, ενώ η επιβληθείσα με το προαναφερθέν βούλευμα απαγόρευση εκποίησης αφορά μόνον τα συγκεκριμένα μνημονευόμενα περιουσιακά στοιχεία.

Επειδή, όπως κρίθηκε με την ΣτΕ 3316/2014 απόφαση της Ολομελείας του Δικαστηρίου, το κατά τη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε του ν.3296/2004 μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και οποιουδήποτε είδους περιουσιακών στοιχείων, συνεπαγόμενο σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχόμενου προσώπου και ειδικότερα στα περιουσιακά δικαιώματα και την οικονομική και επαγγελματική ελευθερία του, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1, 17 παρ. 1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος και του άρθρου 1 Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. που κυρώθηκε με το ν.δ. 53/1974 (Α΄ 256). Και τούτο, διότι, αν και με το μέτρο αυτό εξυπηρετείται σκοπός δημοσίου συμφέροντος (δηλαδή η διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχόμενου προσώπου για να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου κατ’ αυτού σε περίπτωση διαπιστώσεως, βάσει του πορίσματος σχετικής έρευνας, της εκ μέρους του τελέσεως της πιθανολογηθείσας παραβάσεως, καθώς και η διασφάλιση των αναγκαίων στοιχείων για την έρευνα), εν τούτοις δεν διαγράφονται στον νόμο κατά τρόπο σαφή και αντικειμενικό οι προϋποθέσεις της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, αλλά αντιθέτως, με τη χρήση αόριστων εννοιών, καταλείπεται ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη Διοίκηση.
Επιπλέον δε, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι δεν τίθεται από τον νόμο περιορισμός ως προς την έκταση των περιουσιακών στοιχείων, που επιτρέπεται να τίθενται υπό δέσμευση από τη Διοίκηση, ούτε, κυρίως, ως προς τη χρονική διάρκεια της δεσμεύσεως, ενώ δεν ρυθμίζεται ειδικότερα η διαδικασία της επιβολής και της άρσης της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, με πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων ανάλογων προς τη σοβαρότητα του λαμβανόμενου μέτρου.



Πηγή : imerisia.gr


Ολυμπιακός - Λιμόζ 75-49




Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Λιμόζ με 75-49 και στο 2ο ημίχρονο έπαιξε όπως θέλουν παίκτες, προπονητές, διοικούντες και φυσικά ο κόσμος της ομάδας. Double double o Γιανγκ (13π. 10ρ., 5κοψ.) και ο Σπανούλης (10π., 10ασ.). Εξαιρετικοί Πρίντεζης (15π.), Μάντζαρης (10π. 8ρ., 5ασ.) και Στρόμπερι (12π.).

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Λιμόζ παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο του ματς. Οι Πειραιώτες έκαναν στο παρκέ όλα όσα θέλει να βλέπει από αυτούς τόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και η διοίκηση, όσο φυσικά και ο κόσμος της ομάδας.

Μετά από ένα νωχελικό πρώτο 15λεπτο του ματς κατά το οποίο ο Ολυμπιακός είχε 7/22 δίποντα, 0/8 τρίποντα και 5 λάθη, πέρασε στο παρκέ ο Γιάννης Αθηναίου ο οποίος άλλαξε τη ροή του αγώνα. Η Λιμόζ ήταν μπροστά στο σκορ με 16-20 και χάρη στον διεθνή γκαρντ (2/2 τρίποντα, καλή άμυνα) οι Πειραιώτες προσπέρασαν με 26-23 (19΄).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο παρκέ όπως έπρεπε. Στην επίθεση δύο εύστοχα σουτ πίσω από τα 6,75 (Σπανούλης, Πρίντεζης)… άνοιξαν την άμυνα των Γάλλων και έπιασαν δουλειά οι ψηλοί (44-36, 26’).

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχιζαν να παίζουν καλή άμυνα, κάτι το οποίο τους βοήθησε όχι μόνο να διατηρήσουν τη διαφορά, αλλά και να την αυξήσουν.

Ο Πάτρικ Γιανγκ (13π., 10ρ.) μοίραζε κοψίματα και στην άλλη πλευρά ο Ντι Τζέι Στρόμπερι (12π.) έβρισκε ανοικτό γήπεδο και σκόραρε με αποτέλεσμα το 64-46 (36’). Στη συνέχεια ακολούθησαν 8 συνεχόμενοι πόντοι από τον Βαγγέλη Μάντζαρη και ο Ολυμπιακός έφτασε στο επιβλητικό 75-49.



ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δέχτηκαν 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας σούπερ άμυνα.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδωσαν 19 ασίστ και είχαν το αξιόλογο 11/15 βολές.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε 10 ασίστ και σκόραρε ισάριθμους πόντους, ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε 15 πόντους (5/7δ., 1/1τρ., 2/2β.), αλλά ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν λίγο καλύτερος (εκμεταλλευόμενος τις τελικές πάσες του Σπανούλη) και έκανε double double με 13 πόντους (5/6., 3/4β.), 10 ριμπάουντ ενώ έκανε και 5 κοψίματα (ranking 28).

Πολύ καλός στο φινάλε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Νομπέλ Μουνγκού Κολό τελείωσε με 0/5 δίποντα και 0/3 τρίποντα κάνοντας αρνητικό ranking (-6)

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι δέχτηκαν μόλις 7 πόντους και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους αντιπάλους τους.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την απόδοση όλης της ομάδας στο 2ο ημίχρονο. Ειδικά από παίκτες όπως ο Αθηναίου και ο Στρόμπερι.



Η Λιμόζ την καλή της άμυνα στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα πρώτα 15 λεπτά όπου είχε 7/30 σουτ εντός πεδιάς.

Η Λιμόζ όλο το δεύτερο ημίχρονο. Σα να μη μπήκε στο γήπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-29, 51-42, 75-49





Πηγή : gazzetta.gr



Ο Αρκτούρος ζητά βοήθεια για ανάπηρο αρκουδάκι Ushko




Ένα ορφανό αρκουδάκι με κάταγμα στη λεκάνη που περιθάλπει ο Αρκτούρος από τον Ιούλιο θα μείνει τελικά ανάπηρο και χρειάζεται βοήθεια.
Πρόκειται για τον Ushko, τον οποίο είχε βρει τραυματισμένο το καλοκαίρι περιβαλλοντική οργάνωση της ΠΓΔΜ και ζήτησε από τον Αρκτούρο να αναλάβει τη φροντίδα και την αποκατάστασή του.

Το μόλις λίγων μηνών αρκουδάκι είχε μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Ο τραυματισμός του δεν του επιτρέπει να περπατάει καλά και έτσι αναγκάζεται να σέρνει τα πισινά του πόδια.

Ο Ushko φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, στις Αγραπιδιές Φλώρινας, σε πολύ μικρό χώρο ώστε να περιοριστούν οι κινήσεις του και να επιτευχθεί η συγκόλληση των οστών στη λεκάνη.

Όμως, παρά την προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, το αρκουδάκι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό που ουσιαστικά το έχει αφήσει παράλυτο από τη μέση και κάτω και έτσι ο η οργάνωση προτίθεται πλέον να διαμορφώσει ένα χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ώστε να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά του.

«Θα πρέπει να διαμορφώσουμε έναν χώρο με ανάλογο πάτωμα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την τριβή στο σώμα του Ushko» εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Πάνος Στεφάνου από τον Αρκτούρο.



Η οργάνωση ζητά από τον κόσμο να βοηθήσει στη φροντίδα του ζώου με μια δωρεά σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα: IBAN No.GR6901102100000021048106351,
ALPHA BANK: IBAN No.GR4101407040704002002002926 και Τράπεζα
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN No.GR7001722380005238003349718.

Ο Πάνος Στεφάνου αναφέρθηκε επίσης και στην λύση που προτάθηκε για το αρκουδάκι και αφορά τα ειδικά καροτσάκια που κατασκευάζονται για να βοηθήσουν στο περπάτημα τα ανάπηρα σκυλιά. «Ένα σκυλί σταματά να αναπτύσσεται μετά από 10-11 μήνες, κάτι που όμως δεν συμβαίνει με τις αρκούδες, αφού 2 χρονών είναι ακόμα ανήλικες», διευκρίνισε.

Πάντως, παρά το πρόβλημα υγείας, ο Ushko είναι πολύ ορεξάτος και παιχνιδιάρης και έχει προσαρμοστεί στην κατάστασή του, χρησιμοποιώντας περισσότερο τα μπροστινά του πόδια.


Πηγή : tvxs.gr


«Εδώ και τώρα» νέα μέτρα για το 2017 ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή





Επιπλέον μέτρα καλείται να προσδιορίσει από τώρα η κυβέρνηση για το 2017, όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα στο πλαίσιο των φθινοπωρινών προβλέψεών της. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί κριτική στην Αθήνα για το γεγονός ότι η πορεία της οικονομίας αντιστράφηκε και επέστρεψε σε ύφεση, αποδίδοντας τις αρνητικές αυτές εξελίξεις κυρίως στην αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η ύφεση φέτος θα είναι 1,4%, ενώ το 2016 η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,3% για να περάσει σε θετικό ρυθμό μεταβολής το 2017 (2,7%). Παρά το θετικό «μομέντουμ» που είχε δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία το 2014, όπως σημειώνει η Ε.Ε., η κατάσταση αντιστράφηκε εξαιτίας της περιόδου αυξημένης αβεβαιότητας που υπήρξε από:

1. Την ανεπιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος.

2. Το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

3. Την τραπεζική αργία και την επιβολή ελέγχων κεφαλαίων στις τράπεζες.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι παρά τις παραπάνω παραμέτρους, η οικονομία μεγεθύνθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2015 κατά 1%. Εξέλιξη, όμως, που αποδίδει στην τόνωση της κατανάλωσης λόγω του φόβου των καταναλωτών ότι θα υποστούν απώλειες στα εισοδήματά τους και τις αποταμιεύσεις τους. Επίσης, αντανακλά και τη μείωση των εισαγωγών, ενώ θετικά επιδρά και η πολύ καλή πορεία του τουρισμού για δεύτερο συνεχόμενο έτος. Παρόλα αυτά, η Κομισιόν θεωρεί ότι θα «βαρύνουν» την ελληνική οικονομία:

• οι πολλές φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν στο δεύτερο μισό του 2015,

• η στάση αναμονής των επενδυτών και

• η έλλειψη αξιοπιστίας.

Πάντως, η Κομισιόν θεωρεί ότι η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα μετά από μία επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίησή του, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και η επιστροφή των επενδυτών (μέσω και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων), αποτελούν παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη την ελληνική οικονομία εντός του 2016. «Κλειδί», βέβαια, για την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017 είναι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές ισοζύγιο, η Ε.Ε. διατηρεί τις προβλέψεις της ίδιες με εκείνες του Μνημονίου. Ωστόσο, αναφέρει ότι εκτός από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την περίοδο 2015-2017 και ανέρχονται σε 4% του ΑΕΠ ή περίπου 7,2 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα φέτος το φθινόπωρο, με τα οποία θα διασφαλίζεται η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ το 2017.

Για την ανεργία η Κομισιόν εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 25,7% και το 2016 θα αυξηθεί στο 25,8%, ενώ το 2017 θα υποχωρήσει στο 24,4%. Για τις αποδοχές ανά υπάλληλο στο σύνολο της οικονομίας προβλέπει νέα μείωσή τους το 2015 κατά 2% και μικρή αύξησή τους το 2016 και το 2017, κατά 0,1% και 0,8% αντίστοιχα. Φέτος, θα καταγραφεί αποπληθωρισμός 1%, ενώ το 2016 ο πληθωρισμός θα είναι 1% και το 2017 0,9%.

Σχετικά με το χρέος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι αυτό θα ξεπεράσει φέτος το 190% του ΑΕΠ και θ’ αγγίξει σχεδόν το 200% του ΑΕΠ το 2016, προτού αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Από 178,6% του ΑΕΠ που ήταν πέρυσι, το 2015 θα αυξηθεί στο 194,8% του ΑΕΠ, το 2016 στο 199,7% και το 2017 θα υποχωρήσει στο 195,6% του ΑΕΠ. Πάντως, η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι στις εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνεται το σύνολο των 25 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ποσό το οποίο δεν θα χρειαστεί να το δανειστεί εξ ολοκλήρου η Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, επισημαίνει ότι παρά τον μεγάλο όγκο του χρέους, οι μεσοπρόθεσμες ανάγκες για πληρωμή τόκων και γενικά οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα είναι χαμηλές, λόγω των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού και της μεγάλης περιόδου αποπληρωμής των ευρωπαϊκών δανείων.


Έντυπη Καθημερινή


Πρόταση μομφής κατά Φίλη εξετάζει η Νέα Δημοκρατία



Ηθικό αυτουργό της επίθεσης κατά του Γιώργου Κουμουτσάκο χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ζήτησε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντάς τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε στη συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

“Καλά θα κάνει είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει”, τόνισε από τη Λαμία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

“Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Ν. Φίλης, ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα”, πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, γνωστοποιώντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει άμεσα αν μπορεί συνταγματικά, μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, “ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση”.


Πηγή 



Εσένα περιμέναμε να μας το πεις Βαρουφάκης: Θα χειροτερεύσει η οικονομία μέσα στους επόμενους 6 μήνες




Οι όροι των πιστωτών για την Ελλάδα θα επιφέρουν χειροτέρευση της κατάστασης, δηλώνει από τη Βιέννη ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει και ο Σόιμπλε το ξέρει, κατά τον πρώην υπουργό Οικονομικών

Για μια χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, εξαιτίας των όρων που επέβαλαν στη χώρα οι πιστωτές υπό τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, "ο οποίος γνωρίζει ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει", προειδοποίησε ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βιέννη σε Αυστριακούς δημοσιογράφους.

Ήδη κατά τη χθεσινοβραδινή διάλεξή του και τη συζήτηση με το κοινό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων επισκεπτών - την οποία διοργάνωσε το "Φόρουμ Μπρούνο Κράισκι για τη Διεθνή Πολιτική", που φέρει το όνομα του ιστορικού καγκελάριου της Αυστρίας, Μπρούνο Κράισκι -, ο πρώην υπουργός είχε ασκήσει έντονη κριτική στην πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης από την πλευρά της Ευρωπαικής Ένωσης.

Κατά την άποψη του, την οποία διατύπωσε στους δημοσιογράφους, οι θεσμοί της ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ενδιαφέρονται να σταθεροποιήσουν την ελληνική οικονομία αλλά να καθυποτάξουν εκείνους που τολμούν και αμφισβητούν την αυθεντικότητα της "τρόικα".

Αυτό φαίνεται για παράδειγμα στη συμφωνία με την κυβέρνηση, η οποία καλείται να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις στην προκαταβολή μέσα στο Νοέμβριο φόρων για ολόκληρο το 2016, κάτι που, όπως ισχυρίστηκε, κάνει κάποιος μόνο με μία χώρα με κατεστραμμένη οικονομία που θέλει να την οδηγήσει σε κατάρρευση.

Ο ίδιος θεωρεί πως η Ελλάδα έχει τις παράπλευρες απώλειες από τη διαμάχη που υποβόσκει εδώ και καιρό ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία για τον προσανατολισμό μιας κοινής οικονομικής πολιτικής.

Στη διάλεξή του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατήγγειλε τους θεσμούς της ΕΕ ότι απέτυχαν μετά το 2008 να προστατεύσουν τις χώρες-μέλη της,. "Μια Ευρωπαική Ένωση θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα, όμως δεν υπάρχει" , ενώ "το κοινό νόμισμα ακολουθεί το μότο των Βουρβόνων, οι οποίοι τίποτε δεν έμαθαν και τίποτε δεν ξέχασαν", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η θητεία του από τις αρχές του 2015 έως τον περασμένο Ιούλιο υπήρξε δύσκολη και το τέλος της ήταν για τον ίδιο "τραυματικό", ωστόσο υπήρξε επιτυχία του ότι "τώρα οι άνθρωποι γνωρίζουν πως η Ευρωζώνη δεν κρατά πρωτόκολλα για τις συνεδριάσεις της, ενώ οι Ευρωπαίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η οικονομία τους κυβερνάται από μια μυστική εταιρεία".

Τέλος, κατά τη διάλεξή του, κάλεσε σε μια νέα συμμαχία των Αριστερών στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει ένας πανευρωπαικός διάλογος για νέους δρόμους της συμβίωσης, και σε αυτόν το διάλογο μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ή σε ποια κοινωνική ομάδα και αν ανήκει.



Πηγή : news247.gr


Μέλη της ΧΑ δυο από τους «4» που επιτέθηκαν στον Κουμουτσάκο - Θέμα χρόνου η σύλληψη τους



Τα δύο μέλη της ΧΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία. Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα η σύλληψη τους είναι θέμα χρόνου.

Ταυτοποιήθηκαν τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ
Γιώργου Κουμουτσάκου. Μάλιστα, οι δυο απ’ αυτούς είναι γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής, και είχαν συμμετάσχει και στα επεισόδια έξω απο το Εφετείο τον Ιούλιο του 2014, οπου είχαν χτυπηθεί δυο φωτορεπόρτερ.

Τα δύο μέλη της ΧΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα η σύλληψη τους είναι θέμα χρόνου.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε νωρίτερα στη Βουλή ότι ξέρει ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν είναι μέλη της ΧΑ, καθώς όπως εξήγησε, μαζί τους ήταν ο βουλευτής του κόμματος Αντώνης Γρέγος, στον οποίο θα καταθέσει μήνυση.



«Επειδή ήμουν εκεί, τόσο η φρασεολογία όσο και οι πρακτικές αλλά και το γεγονός ότι δίπλα σε αυτή την ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες ένα λεπτό πριν ήταν μαζί τους ο βουλευτής Γρέγος με κάνουν να το πιστεύω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος προκληθείς από βουλευτές της ΧΑ.

«Με μια γενικόλογη δήλωση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, με ενέπλεξε στην επίθεση εναντίον του. Είναι ψευδές και συκοφαντικό αυτό και επειδή εκλέγομαι από το 2012 και σέβομαι τους πολίτες που με τιμούν, του ζητώ να με αποκαταστήσει άμεσα και να ανακαλέσει», απάντησε ο βουλευτής της ΧΑ. Αλλιώς, προειδοποίησε ότι θα υποβάλλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή εναντίον του.

Σύμφωνα πληροφορίες, η ομάδα της ΧΑ ξεκίνησε από πέντε λεωφορεία από τη Δυτική Αττική στην πλατεία Συντάγματος. Ανάμεσα τους και το άτομο που φέρεται να πρωταγωνιστεί στον ξυλοδαρμό του κ. Κουμουτσάκου γρονθοκοπώντας τον. Το άτομο αυτό έχει το προσωνύμιο «γυμναστής».

Σημειώνεται ότι η αστυνομία με ανακοίνωσή της απάντησε στις επικρίσεις ότι οι αστυνομικοί δεν προστάτευσαν αποτελεσματικά τον βουλευτή της ΝΔ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

»Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις.»



Πηγή: skai.gr