Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Ακροαριστερές απειλές Πολάκη με πρακτικές Γκεστάπο "θα σας βρούμε έναν- έναν"


 

Δεν τους βγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη, και ο ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ προστατευόμενος του Αλέξη Τσίπρα, Πολάκης, πέρασε σε απειλητικές δηλώσεις, μέσω twitter σε όσους του πάνε κόντρα.

Σε ακροαριστερές απειλές τύπου Γκεστάπο, προχώρησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, διαμηνύοντας ότι συγκεκριμένοι χρήστες της πλατφόρμας «θα πεινάσουν σύντομα και θα τους βρεί έναν-έναν», ενώ δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει και τον χαρακτηρισμό «Τσου ρε Λάκηδες».

Η ανάρτηση του ακροαριστερού τραμπούκου του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη :





Ανδρέας Λοβέρδος: «Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο»

 


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως δεν ανήκει στο προοδευτικό τόξο και δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε μαζί του ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» και τον Γιώργο Κατσίγιαννη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος, εξηγεί πως εάν στις Εθνικές Εκλογές δεν έχουμε αυτοδυναμία και η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, τότε το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρει θέση για το εάν θα συνεργαστεί μαζί της ή όχι.

Σε ερώτηση αν μπορούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση Ανδρουλάκη, να έρθουν πιο κοντά, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ξεκάθαρος.

«Το τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικός του λογαριασμός. Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς. Για να συσταθεί ένα πολιτικό μέτωπο, απαιτούνται τουλάχιστον δύο πλευρές. Εδώ δεν υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις. Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν ανήκει στο προοδευτικό τόξο. Τόσο ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα με τα οποία πολιτεύεται ακόμη και τώρα όσο και τα αντιδημοκρατικά του πεπραγμένα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015-2019, όπως ακριβώς και σήμερα. το πιστοποιούν.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αυθεντικός εκφραστής του προοδευτικού χώρου. Πώς θα μπορούσε να συμμαχήσει με εκείνους που καταστρατήγησαν κάθε έννοια του κράτους Δικαίου και καταπάτησαν τους θεσμούς κατ’ επανάληψη, με μοναδικό σκοπό τη νομή της εξουσίας;

Σε παρόμοια ερώτηση έχω απαντήσει πολλές φορές και έχω πει πως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος.

Επειδή, δε, στην ερώτησή σας αναφέρεστε σε ευκαιρία, σας απαντώ ότι η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω δεν έχει ανάγκη από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη υπόθεση», ανέφερε ο πρώην υπουργός.



Ελλάδα – ΗΠΑ: Επιτάχυνση διαδικασιών για τα F-35


 

Προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών απάντησης στην ελληνική επιστολή αιτήματος (Letter of Request) για επιστολή προσφοράς και αποδοχής (Letter of Offer and Acceptance) για το πρόγραμμα του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 κάνει η αμερικανική πλευρά. Παρά τη γραφειοκρατική συγκρότηση των μηχανισμών του Πενταγώνου, υπάρχει πλήρης κατανόηση για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις επιπλοκές τις οποίες μπορεί να έχει για τη συμφωνία προμήθειας 20 F-35 με την προαίρεση για ακόμα 20, γι’ αυτό και έχει αποφασιστεί η απάντηση να φθάσει στην Αθήνα σε χρονικό διάστημα πολύ πριν από τις εκλογές του 2023, προκειμένου να δοθεί και χώρος για τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις. Η επίσπευση των διαδικασιών συνδέεται, βέβαια, και με ένα πολύ τεχνικό ζήτημα. Κάθε απάντηση σε μια διαδικασία «LoR for LoA» (όπως αποδίδεται εν συντομία) βασίζεται σε υπολογισμούς οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη τις τρέχουσες παραγγελίες και παραδόσεις, που ήδη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, ειδικά σε ό,τι αφορά τα F-35, έχουν αυξηθεί.

Η ασυνήθιστη για τα αμερικανικά δεδομένα σπουδή του Πενταγώνου αντανακλά και την πολύ θετική ατμόσφαιρα που επικράτησε στις επαφές που είχαν διαδοχικά τον Ιούλιο στις ΗΠΑ αρχικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επαφές τόσο με τους αξιωματούχους του Πενταγώνου όσο και με τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας «Λόκχιντ Μάρτιν» έπεισαν τους Αμερικανούς ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προσχωρήσει στο πρόγραμμα των F-35, το οποίο βρίσκεται σε φάση πλήρους ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι για τα συνολικά 40 F-35 το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν και οι ανάλογες υποδομές που θα φιλοξενήσουν ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, οι οποίες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υφίστανται.

Η αμερικανική απάντηση για την προμήθεια των μαχητικών 5ης γενιάς έχει αποφασιστεί να φθάσει στην Αθήνα πολύ πιο σύντομα από ό,τι η γραφειοκρατία του Πενταγώνου θα υπαγόρευε.

Τρεις βάσεις

Η Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) έχει ζητήσει να γίνει μια έρευνα για την καταλληλότητα τριών αεροπορικών βάσεων και, συγκεκριμένα, της 115 Πτέρυγας Μάχης (Π.Μ.) στη Σούδα, της 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα και της 116 Π.Μ. στον Αραξο. Στην έρευνα που διεξάγεται από κλιμάκια της αμερικανικής αεροπορίας και της «Λόκχιντ Μάρτιν», εξετάζεται, βεβαίως, και το εύρος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν προκειμένου οι συγκεκριμένες αεροπορικές βάσεις να καταστούν κατάλληλες για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των F-35. Είναι προφανές ότι η υπόδειξη τριών βάσεων που βρίσκονται όλες στη Δυτική Ελλάδα και στο δυτικό τμήμα της Κρήτης, αντικατοπτρίζει την επιλογή της Π.Α. να κρατήσει το F-35 μακριά από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται, βεβαίως, για επιλογή η οποία στηρίζεται στο γεγονός ότι, ακόμη και από τη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκονται εντός της εμβέλειας των F-35.


Βασίλης Νέδος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Απίστευτο οι εισβολείς ΡώSSοι αμόλησαν την Ζαχάροβα να κάνει υποδείξεις για την Λωρίδα της Γάζας

 



Άνετα μπορείς να χαρακτηρίσεις τρολάρισμα, την ανακοίνωση της εκπροσώπου του καθεστώτος του δικτάτορα Πούτιν, Μαρίας Ζαχάροβα.

Σχεδόν 200 ημέρες εισβολής από την ΡωSSία στην Ουκρανία έχουν περάσει. Η εισβολή έχει δημιουργήσει παγκόσμια κρίση, και τα εγκλήματα πολέμου της ΡωSSίας είναι εκατοντάδες. Η Μόσχα λοιπόν εξέφρασε την «βαθιά ανησυχία» για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας και τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, και δεν ντρέπεται να κάνει υποδείξεις.

«Παρατηρούμε με βαθιά ανησυχία την εξέλιξη των γεγονότων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε επανάληψη μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεγάλους κλίμακας και να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη αξιοθρήνητη ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα», δήλωσε η εκπρόσωπος του καθεστώτος Πούτιν Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της.

«Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να αποτρέψουν την κλιμάκωση των ένοπλων επιχειρήσεων και να αποκαταστήσουν αμέσως μια διαρκή κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε, χωρίς να ντρέπεται.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, «μια περαιτέρω κλιμάκωση προκλήθηκε από τα πυρά της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας στις 5 Αυγούστου, στα οποία παλαιστινιακές οργανώσεις απάντησαν πραγματοποιώντας μαζικούς και αδιάκριτους βομβαρδισμούς στο ισραηλινό έδαφος».



Βρήκαν αλυσοδεμένο σκύλο σε ερημική περιοχή -Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη

 


Ένα ακόμα περιστατικό άθλιας κακοποίησης ζώου κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Φιλοζωικός Σύλλογος στα Χανιά.

Αλυσοδεμένος βρέθηκε ένα σκύλος σε ερημική περιοχή στο Ψυχρό Πηγάδι, στα Κεραμειά. Όπως αναφέρει η Φιλοζωική.

Για την συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης η φιλοζωική έχει κάνει καταγγελίες πολλές φορές.



Το άτυχο ταλαιπωρημένο ζώο ήταν ένας μεγαλόσωμος μαύρος σκύλος με πληγές στα αυτιά, χωρίς φαγητό και νερό, σε ένα βαρέλι, έτσι τον είχε αφήσει το ΤΕΡΑΣ που τον είχε.

Άμεσα, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων» ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία μετέβη στο σημείο με τμήμα των ΤΑΕ και του ΑΤ Χανίων.

Οι αστυνομικοί πήραν αμέσως τον σκύλο, γιατί κινδύνευε από θερμοπληξία, εντόπισαν το ΤΕΡΑΣ ιδιοκτήτη και τον συνέλαβαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο κακοποιός του ζώου, οδηγήθηκε εχθές στον εισαγγελέα, ο οποίος όρισε δικάσιμο τη Δευτέρα στις 8 Αυγούστου, ενώ ο κατηγορούμενος θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής διεύθυνσης έως ότου δικαστεί.

Τον σκύλο παρέλαβε συγγενής του κατηγορούμενου όπου τον μετέφερε για κτηνιατρικές εξετάσεις, και σίγουρα θα αφαιρεθεί η κηδεμονία του σκύλου απο τον ΤΕΡΑΣ ιδιοκτήτη του.



Υποκλοπές: Πολιτικοί και βασιλιάδες στα… δίχτυα των PEGASUS και PREDATOR

 



Πέρυσι τον Ιούλιο η παγκόσμια κοινή γνώμη σοκαρίστηκε από την αποκάλυψη ότι τα κινητά τηλέφωνα του Εμανουέλ Μακρόν και 15 μελών της γαλλικής κυβέρνησης είχαν παγιδευτεί το 2019 με συστήματα παρακολούθησης, με κύριο ύποπτο τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου.

Οπως κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία, ο πρόεδρος της Γαλλίας ήταν το διεθνώς πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο μιας λίστας 14 εν ενεργεία ή πρώην αρχηγών κρατών, τα τηλέφωνα των οποίων είχαν χακαριστεί για λογαριασμό πελατών της ισραηλινής εταιρίας κατασκοπευτικού λογισμικού ΝSO Group. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τον Νοέμβριο η κυβέρνηση Μπάιντεν έβαλε την ισραηλινή εταιρία σε μαύρη λίστα, επειδή επιτρέπει σε αντιδημοκρατικές αλλά και «δημοκρατικές» κυβερνήσεις να παρακολουθούν αντιφρονούντες ακτιβιστές και δημοσιογράφους.

«Aυτή η άνευ προηγουμένου αποκάλυψη θα πρέπει να προκαλέσει ρίγος στη ραχοκοκαλιά των ηγετών του κόσμου», δήλωσε τότε η γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Ανιές Καλαμάρ. Στα χέρια της οργάνωσης και της μη κερδοσκοπικής δημοσιογραφικής ένωσης Forbidden Stories, μιας ομπρέλας 16 μεγάλων δημοσιογραφικών οργανισμών όπως η Washington Post, η Monde κ.ά., έφτασε μια λίστα με περίπου 50.000 τηλεφωνικούς αριθμούς κινητών, που αποτελούσαν στόχο παρακολούθησης του στρατιωτικού συστήματος Pegasus της NSO. Aνάμεσά τους οι πρόεδροι της Νότιας Αφρικής και του Ιράκ, Σίριλ Ραμαφόσα και Μπαρχάμ Σαλίχ, ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ του Μαρόκου και οι πρωθυπουργοί του Πακιστάν Ιμράν Καν, της Αιγύπτου Μουσταφά Μαντμπούλι και του Μαρόκου Σαέντ Οθμάνι.

Ερευνα

Υστερα από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε έρευνα, ανακοινώνοντας ότι εξετάζει την εκτεταμένη παράνομη χρήση του κατασκοπευτικού συστήματος Pegasus όχι μόνο για την παρακολούθηση πολιτικών, αλλά επίσης δημοσιογράφων ενοχλητικών σε διάφορες εξουσίες, όπως και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που βρίσκονται στο στόχαστρο αυταρχικών κυβερνήσεων. Το ξέσπασμα του σκανδάλου προκάλεσε και διεθνείς προστριβές, καθώς η κυβέρνηση του Μαρόκου διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι μυστικές της υπηρεσίες κατασκόπευαν τον Μακρόν με τη βοήθεια του Pegasus.

H υπόθεση όμως επεκτάθηκε και στον χώρο των Big Tech. Αφού ανέλυσε υλικό από χαραρισμένες συσκευές, η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες δικτύου της Amazon φιλοξενούσαν υποδομές της NSO, κάτι που την καθιστούσε έμμεσο συνεργό. Αμέσως η εταιρία του Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι έκλεισε τους λογαριασμούς της ισραηλινής εταιρίας, που υποβοηθούσαν αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Η Amazon παραδέχθηκε πως οι λογαριασμοί της NSO παραβίαζαν τους όρους χρήσης. Δεν επέδειξαν όμως όλοι την ίδια ξεκάθαρη συμπεριφορά. Μεταξύ των εταιριών που βγήκαν στη «σέντρα» από τη Διεθνή Αμνηστία ήταν η αμερικανική Digital Ocean, η οποία όμως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν φιλοξενούσε υποδομές παρακολούθησης της NSO κι αν τις διέκοψε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα των Forbidden Stories πηγαίνει πίσω σε τέτοιες ιστορίες που ανάγονται στο 2016. Μια από αυτές αφορά στην πασίγνωστη περίπτωση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης το 2018. Το έγκλημα αυτό, που εξακολουθεί να στοιχειώνει το βασίλειο των Σαούντ, ανέδειξε την ανάγκη να ρυθμιστεί η ανεξέλεγκτη παγκόσμια αγορά εργαλείων χακαρίσματος, η οποία όπως είναι αναμενόμενο, αναζητά το πελατολόγιό της κατά προτίμηση σε μυστικές υπηρεσίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Η Σαουδική Αραβία φέρεται να συγκαταλέγεται στους πελάτες της NSO, όπου παρακολουθούνταν ακόμη και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Συνολικά με το κακόβουλο λογισμικό είχαν παγιδευτεί τα τηλέφωνα τουλάχιστον 600 πολιτικών και 189 δημοσιογράφων σε περισσότερες από 50 χώρες, με τη Μέση Ανατολή να έχει την τιμητική της, αλλά και το Μεξικό, με τις ναρκω-μαφίες και τη σωρεία διεφθαρμένων πολιτικών και αστυνομικών, να μην υστερεί.

Αγωγές

Στην πορεία η NSO Group δέχθηκε σωρεία αγωγών, μεταξύ άλλων από το Facebook, που την κατηγόρησε ότι χακάρισε τη δημοφιλή εφαρμογή της WhatsApp, όπως και από την Apple, για να μπλοκάρει δικαστικά την παγίδευση των iPhone. Στη Γαλλία ασκήθηκαν διώξεις κατ’ αγνώστων πελατών της ισραηλινής εταιρίας, ύστερα από έγκληση δύο Γάλλων δημοσιογράφων και της ερευνητικής ιστοσελίδας Mediapart. Προσπαθώντας να ελαφρύνει τη θέση της η ισραηλινή εταιρία ισχυρίστηκε ότι η ίδια δεν διατηρούσε ποτέ λίστα δυνητικών στόχων παρακολούθησης, απορρίπτοντας τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ως «γεμάτες από λανθασμένες υποθέσεις και ασυνάρτητες θεωρίες».

Καταγγελίες για παρακολουθήσεις πολιτικών έχουν γίνει και σε Ουγγαρία, Πολωνία, ακόμη και στο ίδιο το Ισραήλ, όπου κάποια στιγμή φέρεται να έχει χακαριστεί με το Predator ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, αλλά και πολιτικοί όπως ο γιος του Νετανιάχου.

Κοριοί σε Ισπανία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τον Μάιο ο Ισπανός υπουργός Προεδρίας Φέλιξ Μπολάνιος αποκάλυψε ότι ένα χρόνο πριν οι συσκευές του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Αμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες χακαρίστηκαν τουλάχιστον δύο φορές και μία φορά αντιστοίχως, από ξένες δυνάμεις τις οποίες δεν κατονόμασε. «Οι δράστες ήταν κρατικοί οργανισμοί του εξωτερικού, που έδρασαν παράνομα, χωρίς εξουσιοδότηση», ανέφερε ο Ισπανός αξιωματούχος, αποκαλύπτοντας πως οι «ηλεκτρονικοί μπουκαδόροι» άντλησαν 2,73 gigabytes δεδομένων από το τηλέφωνο του Σάντσεθ και 9 gigabyte από εκείνο της Ρόμπλες.

Εκτός όμως από θύμα η ισπανική κυβέρνηση είναι και θύτης, όποιο κόμμα κι αν βρίσκεται στην εξουσία. Η πανεπιστημιακή καναδική ομάδα του Citizen Lab αποκάλυψε ότι από το 2017 ως το 2020, τόσο επί πρωθυπουργίας Μαριάνο Ραχόι όσο και Πέδρο Σάντσεθ, τα κινητά τουλάχιστον 65 Καταλανών αξιωματούχων και ακτιβιστών μολύνθηκαν από ιούς του Pegasus, προκειμένου η ισπανική ΕΥΠ (CNI) να παρακολουθεί τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τους New York Times, στις 25 Ιουλίου σε επιστολή προς έναν ευρωβουλευτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανάφερε πως η Apple είχε προειδοποιήσει πέρυσι τον Νοέμβριο τον επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και μέλη του προσωπικού του ότι τα τηλέφωνά τους έχουν μολυνθεί με λογισμικό παρακολούθησης.

Πώς παγιδεύονται τα κινητά

Οπως είναι γνωστό, το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη μολύνθηκε με το σύστημα Predator, μια λιγότερο εξελιγμένη εκδοχή του Pegasus. Σύμφωνα με τους New York Times, το Predator κυκλοφορεί στην αγορά από την εταιρία Crytox, που εδρεύει στη Βόρεια Μακεδονία και δεν απάντησε στο e-mail της αμερικανικής εφημερίδας. Αναφορικά με το Predator, το Citizen Lab του Τορόντο, που θεωρείται η εγκυρότερη ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα στον κόσμο σε θέματα κατασκοπευτικού λογισμικού, ανέφερε ως πιθανούς αγοραστές του τις κυβερνήσεις των Αιγύπτου, Ελλάδας, Ινδονησίας, Μαδαγασκάρης και Σαουδικής Αραβίας, θεωρώντας ελάχιστα πιθανό να έχουν αγοράσει ιδιώτες ένα τόσο ακριβό σύστημα.

Εν αντιθέσει με άλλα spyware, το Pegasus δεν απαιτεί από τα θύματα να πέσουν στην παγίδα να το φορτώσουν στο κινητό τους πατώντας αφελώς μια μολυσμένη επισύναψη ή έναν σύνδεσμο. Μπορεί να μολύνει τα κινητά iOS, Android και Blackberry χωρίς οι κάτοχοί τους να το πάρουν είδηση. Από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί επιτρέπει στους πελάτες της NSO να πάρουν τον έλεγχο της συσκευής, να ενεργοποιήσουν την κάμερα και το μικρόφωνο, να δουν τα δεδομένα γεωγραφικού προσδιορισμού και να διαβάσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ακόμη και όσων στέλνονται μέσα από τις κρυπτογραφημένες πλατφόρμες Telegram και WhatsApp.

Aπό την πλευρά της η NSO, που ιδρύθηκε το 2011, ισχυρίζεται ότι το Pegasus δεν δημιουργήθηκε για παράνομες παρακολουθήσεις αλλά για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, από κυβερνήσεις και κρατικούς οργανισμούς που «σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα».


Γιάννης Παπαδάτος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Τσίπρα: Το ποιος είναι υπέρμαχος της αλήθειας θα φανεί στο τέλος

 


Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πώς η κυβέρνηση χειρίζεται όλα τα θέματα, με θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, τηρώντας αυστηρά όσα ορίζει ο νόμος. 

Όσο και αν επιδιώκουν ορισμένοι δημιουργώντας σύγχυση να προκαλέσουν εντελώς ανυπόστατους συνειρμούς, οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης θα φανούν. 

Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για Προανακριτική Επιτροπή, οι πολίτες διαθέτουν θεσμική μνήμη και θυμούνται ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να στηρίζει υπουργούς της κυβέρνησής του οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιάννη Οικονόμου

«Η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με τον δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς – ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης – και υπέρμαχος της αλήθειας».




Ανδρουλάκης κενός πολιτικής, ασπάστηκε τον Τσιπρισμό, που απαξιώνουν οι πολίτες


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποδεδειγμένα ένα επικίνδυνο κόμμα για τον τόπο, στο οποίο ηγείται,  ένας απαξιωμένος παθολογικά ψεύτης, πολιτικός απατεώνας ολκής, που δεν έχει την ικανότητα και την επάρκεια να ηγείται.

Πρόσφατα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είπε ξεκάθαρα σε συνέντευξη του ότι ο Αλέξης Τσίπρας : “Ενδύεται ωφέλιμα ψεύδη” - "Σκηνοθετεί ανυπόστατα επιχειρήματα" για να κάνει πολιτική.

Ο επίσης αριστερός Γρηγόρης Βαλτινός είπε σε συνέντευξη του για τον Αλέξη Τσίπρα : «Τον πίστεψα, αλλά ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που συνάντησα»

Δυστυχώς αντί ο Αλέξης Τσίπρας που μέχρι και ο Γιάνης Βαρουφάκης απαξιώνει και κατηγορεί, να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για νέους πολιτικούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης ένας νέος άνθρωπος, επειδή δεν έχει ικανότητα και επάρκεια πολιτικού αρχηγού ασπάστηκε τον Τσιπρισμό.

Η υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου ενός Ευρωβουλευτή, έχει ψωμί και σίγουρα ο Ανδρουλάκης μετά τις αποκαλύψεις θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ειδικά επειδή εμπλέκονται σύμμαχες χώρες που ζήτησαν από την ΕΥΠ την συνδρομή της για να τον παρακολουθήσουν.

Η αρχή αυτής της υπόθεσης λέει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο πριν γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια παρακολουθείτο το τηλέφωνο Έλληνα Ευρωβουλευτή χωρίς καμία άλλη θεσμική ιδιότητα, άρα κάτι συνέβη με Ανδρουλάκη που άλλο κράτος τον παρακολουθούσε.

Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης ένα χρόνο μετά κατέθεσε μήνυση; Μήπως ήρθαν σε αυτόν πληροφορίες ότι έρχονται αποκαλύψεις και ήθελε να προλάβει να χαρακτηριστεί θύμα, πριν τον κρεμάσουν στα μανταλάκια;

Ο Ανδρουλάκης πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα, γνώριζε ότι υπήρχαν και άλλες παρακολουθήσεις τηλεφώνων ευρωβουλευτών από μεγάλα, μή ευρωπαϊκά κράτη;

Γνώριζε ότι υπήρξαν ενδείξεις παρακολούθησης του τηλεφώνου ως ευρωβουλευτή, που εντοπίστηκαν από συμμαχική χώρα; Και γιατί τον παρακολουθούσε αυτή η χώρα;

Γνώριζε ότι η ΕΥΠ ειδοποιήθηκε θεσμικά από αυτήν την χώρα για ενδείξεις παρακολούθησης του τηλεφώνου του ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Νίκου Ανδρουλάκη; Και ρωτήθηκε απο την ΕΥΠ γιατί τον παρακολουθούσαν, τι έκανε, που μπλέχτηκε;

Ο Ανδρουλάκης γνώριζε ότι η ΕΥΠ ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα αυτής της χώρας για να εντοπίσει την "εισβολή" και να προστατεύσει την ασφάλεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του με απόλυτα θεσμικό και νόμιμο τρόπο, παίρνοντας άδεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα;

Για να δείξει σοβαρότητα πρέπει να απαντήσει, να μην κρύβεται πίσω από τον φαιδρό Αλέξη Τσίπρα παίζοντας το παιχνίδι του.

Ο Ανδρουλάκης χάνει ασπάζοντας τον Τσιπρισμό, κάνει μεγαλύτερο κακό στον όιο και χαντακώνει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, που έχει μέσα του σοβαρά στελέχη, που δεν ανέχονται αυτή την κατάντια πολιτικής αδυναμίας του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο Ανδρουλάκης, θα το δει στην πράξη που θα οδηγήσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ αυτή η τακτική Τσιπρισμού, που απαξιώνουν οι πολίτες και καλό θα ήταν να μαζέψει λίγο το κακό που έχει γίνει, γιατί κακό έχει γίνει και γίνεται καθημερινά με την τακτική Ανδρουλάκη εδώ και μήνες.



Τέλλογλου “ιδιώτης που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης” παρακολουθούσε Μητσοτάκη

 



“Iδιώτης που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές οταν μιλάει με την συζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους , μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες” τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, αναφερόμενος στο θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, μετά από εισαγγελική παραγγελία.