Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

29χρονος φοιτητής δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι «για μια προσπέραση»

 



Σε  καταστολή  νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου ο 29χρονος φοιτητής που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι στη Μεσαρά της Κρήτης την ώρα που οδηγούσε στην  εθνική οδό Μοιρών-Τυμπακίου.

Αν και ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ως θύμα τροχαίου ατυχήματος, διαπιστώθηκε ότι έφερε σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι του. Κατόπιν εξέτασης του υλικού των καμερών  ασφαλείας της περιοχής, που έδειξαν το ύποπτο ΙΧ και τον 22χρονο φερόμενο ως δράστη της επίθεσης, ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι γονείς του 29χρονου φοιτητή ζήτησαν από τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια να αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος «καταζητούμενου κακοποιού» και «τριών συνεργών» του όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωση του.

Ο 29χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, από την περασμένη Πέμπτη (05/08), οπότε και δέχθηκε την επίθεση από τον οπλισμένο 22χρονο, ο οποίος φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα  αλκοόλ.

Η Ασφάλεια Ηρακλείου  κατάφερε να εξιχνιάσει άμεσα τη μυστηριώδη υπόθεση του 29χρονου από τη Μεσαρά, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου με σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει έναν 22χρονο κάτοικο Μοιρών με καταγωγή από ορεινό χωριό του δήμου Φαιστού, που φέρεται ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Κομβικό ρόλο στις έρευνες των αστυνομικών έπαιξε το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Οι κάμερες έδειξαν το ύποπτο ΙΧ, ενώ στη συνέχεια έγινε προσαγωγή του ιδιοκτήτη του. Τα στοιχεία άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 22χρονος φερόμενος δράστης, μαζί με έναν 21χρονο φίλο του διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε γλέντι με γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη στο Τυμπάκι.

Οι δυο τους πήγαν με το αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου, ενώ φέρονται ότι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την αναχώρηση από το γλέντι, οδηγός του οχήματος ήταν ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης, που μετέφερε το φίλο του σε χώρο της επιχείρησης του πατέρα του, όπου και τον άφησε για να συνέλθει.

Το βίντεο από τις κάμερες δείχνει ότι ο 21χρονος, που τελικά ήταν αυτός που προσήχθη από τις αρχές, αλλά δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση, έμεινε στην επιχείρηση, ενώ ο 22χρονος έφυγε με το ΙΧ.

Στην έρευνα της υπόθεσης μετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου και του ΑΤ Φαιστού, με τη συμμετοχή ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και ΤΑΕ Μεσαράς.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν δείχνουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου, στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Μοιρών – Τυμπακίου. Ήδη, το θύμα με τον φερόμενο ως δράστη είχαν διαπληκτισμό στη μέση του δρόμου.

Το υλικό δείχνει αρχικά τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα να κινούνται με κατεύθυνση προς Μοίρες. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση της Γαλιάς, οι δύο οδηγοί ακινητοποιούν προσωρινά τα οχήματα τους στην άκρη του δρόμου και φαίνεται να διαπληκτίζονται.

Στη συνέχεια ο 22χρονος κάνει αναστροφή και κινείται προς Τυμπάκι. Τον ακολουθεί ο 29χρονος με το όχημά του, ακολουθεί προσπέραση και αναστροφή λίγα μέτρα πιο κάτω.

Οι δυο τους κινούνται πλέον προς αντίθετες κατευθύνσεις, με μικρή ταχύτητα. Όταν βρίσκονται στο ίδιο ύψος, ο 29χρονος δέχθηκε πυροβολισμό από το άλλο ΙΧ, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να εκτραπεί σε χωράφι δεξιά του δρόμου. Τότε ο άλλος οδηγός φέρεται να στρίβει το όχημα στη διασταύρωση προς Γαλιά και να εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αρχικά ο 29χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και εν συνεχεία στο Βενιζέλειο, ως θύμα τροχαίου. Σε αξονική που έγινε υπήρξε ανατροπή, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε σφαίρα στο κεφάλι του.

Ο 29χρονος εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση κρανιεκτομής, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αφαιρεθεί η σφαίρα.

Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού για αστυνομικό έλεγχο.



Γέμισαν φόλες το νησί Σαπιέντζα και δολοφόνησαν σκυλιά τουριστών

 


Ένα ανησυχητικό γεγονός ανάρτησε ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας, με δολοφονία δύο σκυλιών από φόλες που έχουν ρίξει κάτοικοι του νησιού Σαπιέντζα.

Ο Ορέστης Τζιόβας έκανε μια ανάρτηση σχετικά με μία φρικιαστική στιγμή που έζησαν στη χώρα μας κάποιοι Ιταλοί τουρίστες, που τους δολοφόνησαν κακοποιοί τα σκυλιά τους.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός αναδημοσίευσε την ανάρτηση κάποιου, δείχνοντας τι συνέβη στο νησί Σαπιέντζα κοντά στη Μεθώνη.

Όπως ανέφερε, στο νησί υπήρχαν φόλες παντού, με αποτέλεσμα τα σκυλιά των τουριστών να πεθάνουν, παρά τη μάχη που έδωσαν στο νοσοκομείο.

Αυτό δείχνει το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το νησί για τουρίστες που έχουν κατοικίδια, και η προσπάθεια κάποιον στο νησί να δολοφονήσουν αθώες ψυχές, δείχνει ότι είναι ακατάλληλο το μέρος για διακοπές.

Οι συμπεριφορά αυτή με τις φόλες δείχνει ότι ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού, ζούν και αδίστακτοι, επικίνδυνοι δολοφόνοι.

Ο Ορέστης Τζιόβας δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με τα σκυλιά μέσα στο νοσοκομείο, ενώ στη λεζάντα της ανάρτησής του εξήγησε τι έγινε.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ιταλοί τουρίστες επισκέφτηκαν την χώρα μας με τα δυο σκυλιά τους. Βρέθηκαν στην Σαπιέντζα, σε ένα μικρό νησάκι κοντά στην Μεθώνη, τέρμα Θεού που λένε. Εκεί που θα περίμεναν να βρουν γαλήνη, βρήκαν την κόλαση γιατί στο νησί υπήρχαν φόλες και τα σκυλιά τους δηλητηριάστηκαν. Μέσα στον απόλυτο πανικό και αναζητώντας βοήθεια κι ενώ τα σκυλιά τους χαροπάλευαν, τα μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, όπου και πέθαναν. Οι άνθρωποι αυτοί θα φύγουν από την χώρα μας έχοντας ζήσει την απόλυτη φρίκη. Το προκαλούμε και το επιτρέπουμε να συμβαίνει. *Η φωτογραφία είναι του κύριου Κ.Δ., αλλά επειδή έχουν γραφτεί ύβρεις στο post, την "έκλεψα" για να κυκλοφορήσει χωρίς αυτές, καθώς νομίζω είναι σημαντικό να μαθευτεί η ιστορία».

Δείτε την ανάρτησή του:




Επιχείρησε να φύγει στην Βουλγαρία, ο δράστης που κατέβασε την Ελληνική σημαία

 



Επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να διαφύγει από τη χώρα ο 35χρονος Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία και ύψωσε τη βουλγαρική στο λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από τη σύλληψη και ανάκρισή του στην εισαγγελέα.

Ο 35χρονος Βούλγαρο συνελήφθη τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (04/08) από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και αυτόπτες μάρτυρες, ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημαία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημαία της Βουλγαρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 35χρονο άντρα, ο οποίος προέβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία. «Εδώ είναι Βουλγαρία!», φώναζε.  Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Ο προκλητικός Βούλγαρος δεν υπάκουσε στο νόμο και την απόφαση της Εισαγγελίας, αλλά επιχείρησε να αποδράσει από τη χώρα, παρά  την απαγόρευση εξόδου που του είχε επιβληθεί έως ότου γίνει το δικαστήριο.

Ειδικότερα, μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στα δικαστήρια, πέρασε από ανακριτή και αφού ορίστηκε δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελέα έως ότου γίνει η δίκη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο 35χρονος όμως δεν συμμορφώθηκε, αλλά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και επιχείρησε να βγει από την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι λιμενικοί νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες από το όχημα, για να μην διαφύγει. 

Στην Δράμα συνάντησε μπλόκο της Αστυνομίας που του έκανε σήμα για να σταματήσει, αντιθέτως  όμως εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη για τη σύλληψή του, η οποία έφτασε έως τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε πληροφορία για την καταδίωξη σε όλες τις τοπικές αρχές, ενώ αντίστοιχο σήμα εστάλη και στις βουλγαρικές αρχές. Ο 35χρονος, τελικά, κατάφερε να περάσει από την Εξοχή, όπου όμως ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στο βουλγαρικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές και κρατείται στη Δράμα, αντιμετωπίζοντας νέες κατηγορίες που έρχονται να προστεθούν στη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό. Πληροφορίες μιλούν για σεσημασμένο πρόσωπο, γνωστό στις ελληνικές και βουλγαρικές αρχές για την εξτρεμιστική του δράση και τη διασύνδεσή του με εθνικιστικές ομάδες. 

Ο Βούλγαρος  υποστηρίζει  πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.

Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση και από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τη βουλγαρική πλευρά.


Με πληροφορίες από kavalanews, kavalapost 



Στον τελικό του Ουάσινγκτον Open η Σάκκαρη

 


Στον τελικό του Ουάσινγκτον Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη. 

Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επικράτησε με 2-1 (6-3, 4-6, 6-2) της Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε εύκολα το πρώτο σετ, ενώ παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 4-1 στο δεύτερο σετ δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς. Στο τρίτο σετ, όμως, δεν άφησε την ευκαιρία να παέι χαμένη και με επιβλητική εμφάνιση προκρίθηκε στον τελικό.

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε την πολυπόθητη πρόκριση και θα διεκδικήσει τον τίτλο σε WTA Tour για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά που είχε νικήσει ήταν στο Μαρόκο το 2019.

Στον τελικό θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του άλου ημιτελικού, ανάμεσα στην Κόκο Γκοφ και την Λιουντμίλα Σαμσόνοβα.



Συνελήφθη στην Κέρκυρα μαφιόζος της ιταλικής Καμόρα

 


Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κέρκυρας εντόπισε και «πέρασε χειροπέδες» στον 60χρονο Vincenzo La Porta γεννηθέντα στη Νάπολη.

Ο Ιταλός μαφιόζος, φερόμενος ως μέλος της περιβόητης οργάνωσης Καμόρα της Νάπολης, συνελήφθη χθες το απόγευμα στις Γουβιές Κέρκυρας, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι στο οποίο διέμενε, σε οργανωμένη επιχείρηση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πληροφορίες και συνεργασία με τις ιταλικές αρχές. 

Πρόκειται για έναν 60χρονο κακοποιό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα.

Ο 60χρονος με καταγωγή από την Νάπολη ήταν δραπέτης από το 2012, είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των «επικίνδυνων φυγόδικων του υπουργείου Εσωτερικών» (πρώην λίστα των 100 πλέον καταζητούμενων).

Όπως αναφέρει η Corriere Della Sera, ο La Porta είχε καταδικαστεί ερήμην ως επικεφαλής μιας οργάνωσης αφιερωμένης στη συστηματική φοροδιαφυγή, τη φορολογική απάτη και την απάτη σε βάρος ξένων προμηθευτών. Είχε κατορθώσει όλα αυτά τα χρόνια να κατακτήσει σημαντικά μερίδια αγοράς χάρη σε μαζικές προμήθειες που αποκτήθηκαν με ουσιαστικά ανύπαρκτες εγγυήσεις, οι οποίες παρασχέθηκαν από εταιρείες φτωχές σε περιουσία ή εικονικές, οι οποίες, αφού χρησιμοποιήθηκαν, έμειναν πτωχευμένες.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών.

Οι ιταλικές  Αρχές φαίνεται πως δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς στις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του στην Ελλάδα, συμμετείχε προσωπικό του Ερευνητικού Πυρήνα των Καραμπινιέρων της Νάπολης, που ήρθε ειδικά για αυτό το σκοπό στη χώρα μας ως παρατηρητής και προσωπικό του Γραφείου Εμπειρογνώμονα για την ασφάλεια της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος για λογαριασμό φαμίλιας της Καμόρα, μέσω παράνομων επιχειρήσεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.