Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Πρόστιμο σε δύο εταιρίες που έκλεβαν τους καταναλωτές αυξάνοντας τις τιμές

 


Πρόστιμο ύψους 2 εκατ. ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, για αθέμιτη κερδοφορία, επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Σύγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επέβαλε το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 1 εκατ. ευρώ για κάθε μια από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες, και είναι ντροπή ότι είναι μόνο τόσα αφού τα κέρδη από την κλοπή των χρημάτων των καταναλωτών είναι εικοσαπλάσια.

Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE».

Νομίζουμε ότι είναι ώρα να αυξηθούν τα πρόστιμα.



Εισβολή του ΠΑΜΕ στο αεροδρόμιο για να διαδηλώσει υπέρ της Παλαιστίνης - Αφύλακτο το αεροδόρομιο

 



Πορεία εάν είναι δυνατόν μέσα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ.

Με συνθήματα «να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα» και «λευτεριά στην Παλαιστίνη», και υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς, οι ανεξέλεγκτοι κομουνιστές του ΠΑΜΕ, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, κάνοντας... διαδήλωση μέσα στον κεντρικό κτίριο του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, την ώρα που χιλιάδες επιβάτες προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους, και χωρίς να τους σταματάει ούτε ένας αστυνομικός.

Την ευθύνη για την ανεξέλεγκτη δράση των κομουνιστών που δεν υπολογίζουν τίποτα, φέρει το τοπικό τμήμα του αεροδρομίου, και η ασφάλεια του αεροδρομίου γενικότερα.








Άρση ασυλίας και για τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών που βρίσκονται σε πανικό για να καλύψουν τα πάντα


 

Τώρα πλέον το λόγο έχει η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία σε επόμενη συνεδρίασή της θα αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας των 11 βουλευτών, που βρίσκονται σε πανικό και ψάχνουν τρόπους να καλύψουν τα πάντα μετά τις αποκαλύψεις.

Σύμφωνα πληροφορίες και οι 11 βουλευτές πήραν για λίγο τον λόγο (ο Βασίλης Στίγκας δεν παρέστη) στην συνεδρίαση της Επιτροπής, δηλώνοντας ότι επιθυμούν να βρεθούν ενώπιον των δικαστηρίων. Ορισμένοι, δε, τόνισαν ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δίωξή τους, «διότι όλοι γνώριζαν ότι το κόμμα το στηρίζει ο Κασιδιάρης».

Την περασμένη εβδομάδα οι 11 βουλευτές του κόμματος είχαν κληθεί για εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία απέστειλε σχετικό έγγραφο στη Βουλή για την άδειας της.

Οι έντεκα καλούνται ως ύποπτοι για εξαπάτηση των εκλογέων καθώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Εισαγγελέως προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ανήκαν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του έγκλειστου καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.



Ο Τατσόπουλος ξεφτίλισε την Τζάκρη - Σύνδρομο του Γενίτσαρου η Τζάκρη

 



Ξεφτίλισε την Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή τις δηλώσεις της την Τετάρτη για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ, και τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι η πρώτη έχει το «σύνδρομο του γενίτσαρου» και ο δεύτερος είναι «σώγαμπρος» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως εξήγησε ο κ. Τατσόπουλος για την Θεοδώρα Τζάκρη και το «σύνδρομο του γενίτσαρου, «δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αφορά όλους τους εισοδιστές γιατί έχουν την ανασφάλεια του γενίτσαρου που ήταν παιδια που το έπαιρναν από ελληνικές οικογένειες και τους έδιναν αξιώματα και πάντα ήθελαν να αποδείξουν ότι είναι βασιλίκότεροι του βασιλέως». «Οι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάντα την πιο γενιτσάρικη συμπεριφορά» πρόσθεσε ο γνωστός συγγραφέας.

«Δεν μπορεί να μιλά με ύφος του εισαγγελέα Βισίνσκι στις δίκες της Μόσχας, το λέω για καλό δικό της και για καλύτερο του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε για την Θεοδώρα Τζάκρη (σ.σ. οι επονομαζόμενες Δίκες της Μόσχας ήταν μια σειρά δικών που έλαβαν χώρα μεταξύ του 1936 και του 1938 υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν εναντίον ατόμων που είχαν χαρακτηριστεί ως οπαδοί του Λέοντα Τρότσκι)

Όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μαγαζί που δημιουργήθηκε μέσα στα δύσκολα. Ξέρουν ότι αν φύγουν πρέπει να ξεκινήσουν ξανά από το 3% και το “μπαίνουμε-δεν μπαίνουμε στη Βουλή. Όταν έχεις τέτοιο κλίμα διάσπασης και αποχώρησης δεν ρίχνεις λάδι στη φωτιά με διχαστικό λόγο».

Ειδικά, τέλος, για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέλυσε ότι «αυτή τη στιγμή δνε έχουμε κάποιον όπως τον Αλέξη Τσίπρα που έχει φτιάξει το μαγαζί και είναι δικό του δημιούργημα, έχουμε έναν αλεξιπτωτιστή, έναν σώγαμπρο που πήρε το κόμμα με εκλογές αλλά δεν έχει κανενός είδους περγαμηνή και ιστορία και ξαφνικά σηκώνει το δάχτυλο σε όλους τους προηγούμενους».



Και ο Βορίδης ξεφτίλισε τον Ανδρουλάκη για την επαναφορά των υποκλοπών αναφερόμενος σε κουστομπόλες

 


Κενός πολιτικού περιεχομένου ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι κολλημένος στις υποκλοπές για τις οποίες δεν μας έχει αποκαλύψεις γιατί τον παρακολουθούσαν, κρύβεται εδώ και μήνες στις καταγγελίες και το αποφεύγει κάνοντας την Μάρθα Βούρτση.

Ο Ανδρουλάκης φαίνεται ότι δεν κατάλαβε τίποτα απο ότι του είπε ο πρωθυπουργός εχθές, και εμφανίστηκε σήμερα με την ίδια τακτική προκαλώντας με τις υποκλοπές. 

Σφοδρή αντιπαράθεση διεξήχθη στην Βουλή μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με ανταλλαγή χαρακτηρισμών και καταγγελιών για «κουτσομπόλες», «τσεκουράκια», «δηλητήριο του διαδυκτίου» και «χειραγώγηση των ανεξάρτητων αρχών».

Η παρέμβαση του προκλητικού Ανδρουλάκη, που μέχρι και σήμερα δεν ομολογεί στον Ελληνικό λαό γιατί τον παρακολουθούσαν, ο οποίος επανεμφανίστηκε στην Ολομέλεια για να απαντήσει στην χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και για να επαναφέρει την υπόθεση των υποκλοπών με αφορμή νέα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι «μολυσμένο» sms με το λογισμικό Pretador έφυγε από κινητό τηλέφωνο πολιτικού προσώπου.

Μας κατηγορούν για δηλητήριο του διαδικτύου και για κουτσομπολία. Είδαμε ειδήσεις χθες το βράδυ. Και μάθαμε από τον κ. Λαμπρόπουλο και τον κ. Σουλιώτη ότι πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα Pretador από τον προσωπικό του αριθμό προς ισάριθμα ανυποψίαστα θύματα. Κάποια πρόσωπα πιθανόν να είναι ανάμεσά σας και να έχουν παρει τον φάκελο Μενουδάκου και να μη λένε κουβέντα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης για να απομακρύνει την αποκάλυψη γιατί τον παρακολοθούσαν. Και προσθέτει «Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021. Το εορτολόγιο της Ορθόδοξης πίστης μας, μας οδηγεί στον Θανάση, τον Φώτη, τον Αντώνη ή τον Γρηγόρη. Εχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από την αποστολή μηνυμάτων για να καταλάβει ο λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με τον ακροδεξιό Βελόπουλο. Περιμένουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία και ισονομία και κράτος δικαίου».

Απαντώντας ο κ. Βορίδης στον προκλητικό Ανδρουλάκη που κρύβεται και δεν μας λέει γιατί τον παρακολουθούσαν, ανέφερε «μας λέτε κ. Ανδρουλάκη ότι σέβεστε το κράτος δικαίου. Μάλιστα. Πως ακριβώς το σέβεστε όταν επιλέγετε να κάνετε μέρος της πολιτικής αντιδικίας την Ανεξάρτητη Αρχή και να λέτε ότι είναι χειραγωγούμενη είτε απο εσάς είτε απο εμάς. Υποπίπτετε στο μεγάλο σφάλμα της λήψης του ζητουμένου. Θέλετε, για να είναι καλή η Αρχή, να συμφωνεί με όσα λέτε εσείς αλλά αυτό δεν είναι κράτος δικαίου».

Ο Βορίδης του επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς περι κουτσομπολιών γύρω από την έρευνα για τις υποκλοπές λέγοντας «Με εγκαλέσατε για κουτσομπολιά. Εσείς, πολιτικός αρχηγός όταν έρχεστε και μας λέτε για κάποιον που μπορεί να είναι ο Θανάσης ή ο Γρηγόρης που μπορεί να έστειλε ή να μην έστειλε μηνύματα δεν είναι κουτσομπολιά; Μεγαλύτερη κουτσομπόλα από αυτό που ακούσαμε προηγουμένως εγώ δεν έχω ακούσει. Σπερμολογίες, φήμες και κουτσομπολιά του διαδικτύου είναι αυτά. Ας πάνε στην δικαιοσύνη και να ελεγχθούν»

«Κόπτεστε για το Κράτος Δικαίου και πολύ καλά κάνετε. Κράτος δικαίου σημαίνει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Την εμπιστεύεστε; Καθαρές κουβέντες. Θεωρείτε ότι κάνει την δουλειά της στην υπόθεση υποκλοπών; Μήπως θέλετε να της υποδείξετε πως να κάνει την δουλειά της ή τι συμπεράσματα να βγάλει; Εμείς λέμε ότι εμπιστευόμαστε την κρίση της και περιμένουμε τα συμπεράσματά της. Εσεις τι λέτε; Σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις έχει νομολογήσει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι πρέπει οι πολιτικοί να απέχουν».



Ο Μητσοτάκης στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

 


Στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο ξεναγήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Τζάο Λετζί.

Η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη μεγάλη ασιατική χώρα ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης επρόκειτο εκτός από το Πεκίνο να βρεθεί και στη Σαγκάη για να επισκεφθεί, όπως είχε κάνει και πριν από 4 χρόνια, την μεγάλη εμπορική Έκθεση CIIE (China International Import Expo), όπου υπάρχει ελληνικό περίπτερο στο οποίο συμμετέχουν 20 ελληνικές επιχειρήσεις.

Λόγω, ωστόσο, των εξελίξεων στην περιοχή μας, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τις συναντήσεις που θα έχει με την κινεζική πολιτική ηγεσία. Στην Έκθεση της Σαγκάης θα τον εκπροσωπήσουν ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, οι οποίοι τον συνοδεύουν στο ταξίδι.

Η επίσκεψη στο Πεκίνο αποτελεί ευκαιρία για να συζητηθούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με αιχμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας και στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας.

Η Ελλάδα,  επιδιώκει να ενισχύσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις και να αυξήσει τις ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα, ιδιαίτερα στους τομείς των αγροτικών και των τυποποιημένων προϊόντων. Πεδίο περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων υπάρχει και στον τουρισμό, καθώς η Κίνα αποτελεί μια μεγάλη αγορά. Η επίσκεψη, σημειώνουν, πραγματοποιείται μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα από την S&P, ενώ επισημαίνεται ότι πρόσφατα δύο από τους μεγαλύτερους κινεζικούς οίκους αξιολόγησης, οι Lianhe Credit και Chengxin Rating Group, αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα.









32 μωρά και παιδιά κρατάνε αιχμάλωτα στα τούνελ οι τρομοκράτες της Χαμάς


 

Ο Κφιφ Μπίμπας είναι ο νεότερος σε ηλικία όμηρος των τρομοκρατών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ευτυχώς, βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του Σίρι, η οποία έχει δίπλα της και τον άλλο της γιο, τον τετράχρονο Άριελ.

Τα τρία μέλη της οικογένειας απήχθησαν από τους τρομοκράτες της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Κιμπούτς «Nir Oz» την 7η Οκτωβρίου.

Ο μόλις εννέα μηνών Κφιρ, ο τετράχρονος αδερφός του, Άριελ, όπως και άλλες 30 αθώες παιδικές ψυχές βρίσκονται αιχμάλωτοι των τρομοκρατών της Χαμάς μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Οι οικογένειές τους είναι αναστατωμένες και εκλιπαρούν τους τρομοκράτες να απελευθερώσουν πρώτα τα παιδιά. Αν και έχουν κινητοποιηθεί διεθνείς ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις ζητώντας από την τρομοκρατική οργάνωση να αφήσει ελεύθερα τα μωρά και τα παιδιά, οι σουνίτες τρομοκράτες εξακολουθούν να δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπό τους.

Τα 32 μωρά και παιδιά κρατούνται αιχμάλωτα στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς. Πρόκειται για σήραγγες μήκους 500 χιλιομέτρων, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun». Εκτός από τον νεότερο σε ηλικία όμηρο της σουνιτικής οργάνωσης, τον εννέα μηνών Κφιρ Μπίμπας, υπάρχουν και άλλες μαμάδες που ζουν έναν εφιάλτη αφού δεν έχουν στο πλευρό τους τα παιδιά τους.



Η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των 32 μωρών και παιδιών που βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρείας στα υπόγεια τούνελ της Γάζας. Η 50χρονη Μάγιααν δεν μπορεί να κλείσει μάτι καθώς οι δύο κόρες της Ντάφνα και Ελάχε είναι και αυτές εγκλωβισμένες στις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα.

Η εφημερίδα «The Sun» μεταφέρει την ανησυχία της μητέρας αλλά και την απόγνωση άλλων οικογενειών που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, γράφοντας στη λεζάντα του σχετικού άρθρου: «Παρακαλώ ελευθερώστε τα παιδιά μας».

«Ποιος απαγάγει παιδιά;» διερωτάται η 50χρονη Μάγιααν καθώς οι δύο κόρες της παραμένουν στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς. Η 15χρονη Ντάφνα Εγιακίμ και η οκτάχρονη αδερφή της Έλλα είναι ανάμεσα στα 32 παιδιά που άρπαξαν οι τρομοκράτες στις 7 Οκτωβρίου. Η μητέρα των δύο κοριτσιών δεν μπορεί να κρύψει την απόγνωσή της και, όπως εξηγεί, αποφάσισε να ανεβάσει μία παλαιότερη φωτογραφία με αυτήν και τα κορίτσια της να χαμογελούν στο φακό.



Ο Πάνος Σκουρλέτης πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το τρολ του ΣΥΡΙΖΑ «Πεν Νταλαούρα»

 


Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς κλιμακώνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις Σκουρλέτη για δημοσιογράφους που δούλευαν σαν τρολ του Τσίπρα με το τρολ «Πεν Νταλαούρα» όχι μόνο να επιμένει στη στοχοποίηση του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικού αυτούργου της επίθεσης σε βάρος της αλλά και να απευθύνει έμμεσες απειλές με τη φράση «Και τώρα οι δυο μας και πάλι τρελό αγόρι».

Στην επίμαχη ανάρτηση στον λογαριασμό «Πεν Νταλαούρα» η έμμεση απειλή προς τον Πάνο Σκουρλέτη συνοδεύεται με μια φωτογραφία στο κέντρο της οποίος βρίσκεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζήτημα εξυγίανσης του δημόσιου λόγου συνολικά αναμένεται να θέσει ο πρώην υπουργός και Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στον απόηχο της κλιμακούμενης στοχοποίησης που δέχεται από τα τρολς του Διαδικτύου τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του.

Σημειωτέον ότι οι αποκαλύψεις του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για «παράκεντρα» και «υπόγεια με στημένο μηχανισμό» δεν αφορούν μόνο στις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς σε ενυπόγραφα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν τη δράση συγκεκριμένων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα σε βάθος τουλάχιστον τριετίας, με αποκορύφωμα τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ και την ακραία επίθεση εναντίον του.

Ήδη, η σχεδόν εμμονική αναφορά του ονόματος του κ. Σκουρλέτη από συγκεκριμένους λογαριασμούς, που υπερβαίνει τα όρια της δημόσιας πολιτικής κριτικής οδηγούν τον πρώην υπουργό, σύμφωνα με το περιβάλλον του, στην απόφαση για προσφυγή του την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευση των επιθέσεων εναντίον του

«Να το πράξετε κ.Σκουρλέτη.Να φροντίσετε να φέρετε όμως κ τις αποδείξεις που με συνδέουν με τον @syriza_gr , με τον @pavpol2222, ακόμη και τον ίδιο τον @atsipras. Ελπίζω να προσκομίσετε κ τις αποδείξεις των «πληρωμών» μου από το κόμμα όπως έχετε υπαινιχθεί» απάντησε λίγη ώρα αργότερα με ανάρτηση το τρολ «Πεν Νταλαούρα».



Συνελήφθη ακροδεξιός που ήθελε να κάψει ακροαριστερούς στον ΗΣΑΠ

 



Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ. στον ακροδεξιό που κρατούσε μπιτόνι με άγνωστο υγρό στα επεισόδια στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι ανάμεσα σε ακροδεξιούς και σε ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές.

Το ίδιο θα έκαναν και οι ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές εάν είχαν την ευκαιρία, γιατί πρόκειται ξεκάθαρα για επικίνδυνους κακοποιούς που διαθέτουν τέτοιους και τα δύο άκρα.

Πρόκειται για έναν 27χρονο ακροδεξιό. Ο συλληφθείς, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν σε social media, φαίνεται να φορά κράνος και να λούζει με το υγρό το βαγόνι του ΗΣΑΠ μέσα στο οποίο βρίσκονταν ακροαριστερά άτομα που ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Καθώς ο 27χρονος πετά το υγρό, άλλοι του φωνάζουν «κάψ' τους, κάψ' τους!».






Συνελήφθησαν Ρομά που πήγαν να ξηλώσουν μπαλκονόπορτα στο Παλαιό Φάληρο

 


Στη σύλληψη τεσσάρων Ρομά μελών συμμορίας διαρρηκτών που εντοπίστηκαν επί τω έργω προχώρησαν στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ το πρωί της Δευτέρας (31/10) στο Παλαιό Φάληρο.

Στις 7: 45 το πρωί η ομάδα της ΔΙΑΣ δέχθηκε σήμα για άτομα τα οποία προσπαθούν να εισέλθουν σε διαμέρισμα επί της οδού Νιρηίδων.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο όπου εντόπισαν τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων (δύο άνδρες και μία γυναίκα), όλοι Ρομά, να έχουν ανέβει σε μπαλκόνι 1ου ορόφου και με τα χέρια να προσπαθούν να ξηλώσουν την ξύλινη μπαλκονόπορτα.

Έξω από την πολυκατοικία εντοπίστηκε και η «τσιλιαδόρος» της συμμορίας, ενώ άπαντες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, στην κατοχή των κακοποιών Ρομά βρέθηκαν μία χάρτινη σακούλα με κοσμήματα και ασημικά καθώς και το ποσό των 350 ευρώ.



Ο Μητσοτάκης μαθαίνει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ στον Ανδρουλάκη

 


Μία σοβαρή εμφάνιση Ανδρουλάκη στην βουλή δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα δυστυχώς, και αυτό οφείλεται σε ανεπάρκεια και ανικανότητα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να ηγείται στο κόμμα.

Αυτή την φορά ο Ανδρουλάκης έκανε αναφορά στο Μεσανατολικό, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του ήταν αυτό που καλλιέργησε σχέση με τον αραβικό κόσμο, με πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Γιάσερ Αραφάτ. 

Ο πρωθυπουργός σχολίασε τις σχετικές αναφορές, επισημαίνοντας ότι η θέση της Ελλάδας δεν ήταν ισορροπημένη, καθώς το κράτος του Ισραήλ αναγνωρίστηκε επίσημα τον Απρίλιο του 1990 από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την Ελλάδα να είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση.

«Το ΠΑΣΟΚ καλλιέργησε και δημιούργησε μια σταθερή σχέση με τον αραβικό κόσμο με μεγάλες πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Γιασέρ Αραφάτ. Πετύχαμε η Ελλάδα να γίνει πρότυπο αρχών, αξιών πράγμα που αναγνωρίζεται διεθνώς. Όμως αυτή η παράταξη, αυτή η παράταξη ήταν αυτή που δεν εμπόδισε και δημιούργησε, εργάστηκε για να υπάρχει αυτή η στρατηγική σχέση με το Ισραήλ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Μια συμμαχία που θεωρούμε ότι θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής», είπε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Η αναφορά του Ανδρουλάκη στην εποχή Παπανδρέου – Αραφάτ, έδειξε ότι είναι πάντα πρόχειρος και αδιάβαστος, και προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού, που στη δευτερολογία του τόνισε ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα δεν ασκούσε ισορροπημένη πολιτική, ενώ ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το κράτος του Ισραήλ.

«Κύριε Ανδρουλάκη, ήρθατε και μας είπατε για τη μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. Και αναφερθήκατε στις εποχές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιασέρ Αραφάτ. Δεκαετία 1980. Ισχύει όμως τι; Ότι ήταν ισορροπημένες οι σχέσεις της χώρας με την ευρύτερη γειτονιά μας; Γιατί θέλω να σας θυμίσω, γιατί δεν τα θυμάστε μάλλον καλά, ότι επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα η οποία δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το κράτος του Ισραήλ. Και αυτό έρχεστε και ισχυρίζεστε εσείς τώρα κάνοντας αναφορά σε εκείνη την περίοδο ότι ήταν ισορροπημένη πολιτική. Ή δεν τα ξέρετε λοιπόν, οπότε καλά θα κάνετε να ενημερωθείτε και να διαβάσετε λίγο περισσότερο για την ιστορία του κόμματός σας ή πολύ απλά είστε εκτός θέματος κάνοντας αυτήν τη συγκεκριμένη αναφορά. Δεν αναφέρθηκα σε άλλους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ που τήρησαν πιο ισορροπημένη στάση. Το κράτος του Ισραήλ αναγνωρίστηκε με απόφαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 1990 και ήμασταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που αναγνωρίσαμε το Ισραήλ. Και εσείς επανέρχεστε σε αυτήν την περίοδο», ανέφερε.




Ακροαριστεροί εναντίον ακροδεξιών στην Αθήνα 60 προσαγωγές 13 συλλήψεις

 


Η συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των Φουντούλη-Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο, έχει βάλει την ΕΛ.ΑΣ. σε συναγερμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις για λόγους ασφαλείας στην περιοχή, ωστόσο και οι δύο πλευρές ακροαριστεροί και ακροδεξιοί,  πραγματοποίησαν τις συγκεντρώσεις τους.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

▪ Παρά την απόφαση απαγόρευσης δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (σχετ. από 25-10-2023 ανακοίνωση), απογευματινές ώρες χθες, έλαβαν χώρα συγκεντρώσεις 500 ατόμων στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία, 300 ατόμων στα Πευκάκια και 800 ατόμων στο Νέο Ηράκλειο.

▪ Από την Ελληνική Αστυνομία, λόγω πληροφοριών για διεξαγωγή εκτεταμένων επεισοδίων, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα πρόληψης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών.

▪ Ενδεικτική είναι η σύλληψη 21 οργανωμένων ατόμων προερχόμενων από την Ιταλία, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι αφήχθησαν με σκοπό τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις.

▪ Στο σημείο που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης, δεν έλαβε χώρα κάποιο περιστατικό, ενώ συνολικά έλαβαν χώρα δύο μεμονωμένα περιστατικά σε πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι.

▪ Στην πλατεία Βικτωρίας, άτομα που αποκόπηκαν από τις συγκεντρώσεις επιτέθηκαν κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με καδρόνια, πέτρες και πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των αστυνομικών και τη φθορά των δύο υπηρεσιακών μηχανών.

▪ Στο Μοναστηράκι, έλαβε χώρα συμπλοκή ατόμων μέσα στους συρμούς του ΗΣΑΠ, ωστόσο με την έγκαιρη αντίδραση αστυνομικών το γεγονός περιορίστηκε.

▪ Συνολικά, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

▪ Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι, σχετικά με υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αφορά ενέργειες αστυνομικών στην πλατεία Βικτωρίας, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.




Ένας άντρας ο Thanos Liontos κάνει στο διαδύκτιο την γυναίκα για να κράζει Ν.Δ. και Μητσοτάκη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ


 

Σύμφωνα με το Dark Room του newmoney.gr παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα

-Χαίρετε, πριν πάω στην αδηφάγο επικαιρότητα και τα… τετριμμένα του υπουργικού συμβουλίου, ξεκινώ με τα όμορφα της δημοσιογραφίας, τα οποία και (προ ημερών) αρνηθήκαμε να εγκαταλείψουμε με αποτέλεσμα κεφάτοι να συνεχίζουμε το ρεπορτάζ. Και επειδή τη δουλειά αυτή την κάνουμε χρόνια και πηγές έχουμε αρκετές, ρωτήσαμε και ψάξαμε να μάθουμε ποια είναι επιτέλους αυτή η Πεν Νταλαούρα, το περίφημο Συριζαϊκό τρολ που διαπρέπει σ’ αυτό που κατονόμασε (οψίμως) ο Σκουρλέτης ως dark web, όταν ξεκίνησε να τον βαράει ως εχθρό του μεγάλου τιμονιέρη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Και επειδή αρχίσανε μεταξύ τους τις εσωτερικές μαχαιριές, ανοίξανε και τα στόματα. Λοιπόν, η Πεν Νταλαούρα όπως αντιλαμβάνεστε είναι καλλιτεχνικό και πρόκειται για τον Θανάση ή Θάνο (θα πεθάνωωωωω) που άγνωστο γιατί υπογράφει ως γυναίκα, ο οποίος δηλώνει PR expert και λέει ότι ασχολείται με τουριστικά, με celebrities και με τη Mykonooooos, ήταν θαυμαστής του Τσίπρα, αλλά τώρα είναι στενός (αν με αντιλαμβάνεστε) της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ανέτρεξα στο αρχείο μας και βρήκα ένα αποθεωτικό δισέλιδο δημοσίευμα για τον ίδιο τον Θανάση ή Θάνο ή Πεν Νταλαούρα το οποίο είχε γίνει το 2015 σε αυτό το έντυπο που αποκαλεί σήμερα η κυρία Νταλαούρα ή Θανασάκης ή Θάνος «Πρώτο Φλέμμα». Πω πω πω, τι αγένεια είναι αυτή, κυρία μου.

Και το protothema.gr συνέχισε τις αποκαλύψεις

Μετά τα όσα ανέφερε η στήλη dark room για την πραγματική ταυτότητα του γνωστού troll του ΣΥΡΙΖΑ «Πεν Νταλαούρα»,  ο κ. Thanos Liontos, όπως υπογράφει στα social media,  επικοινώνησε με το «Πρώτο Θέμα» και ανέφερε ότι αναγνώρισε τον εαυτό του στο δημοσίευμα, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν κρύβεται o ίδιος πίσω από το ψευδώνυμο «Πεν Νταλαούρα». 

«Λοιπόν, η Πεν Νταλαούρα όπως αντιλαμβάνεστε είναι καλλιτεχνικό και πρόκειται για τον Θανάση ή Θάνο (θα πεθάνωωωωω) που άγνωστο γιατί υπογράφει ως γυναίκα, ο οποίος δηλώνει PR expert και λέει ότι ασχολείται με τουριστικά, με celebrities και με τη Mykonooooos, ήταν θαυμαστής του Τσίπρα, αλλά τώρα είναι στενός (αν με αντιλαμβάνεστε) της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», έγραφε την Τετάρτη η στήλη dark room.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Thanos Liontos με τον διευθυντή του Πρώτου Θέματος, Μπάμπη Κούτρα, ο συγκεκριμένος ρωτήθηκε πώς έφτασε να αναγνωρίσει τον εαυτό του στο δημοσίευμα από την στιγμή που δεν αναφέρθηκε το επώνυμό του, αλλά ένα από τα πλέον δημοφιλή ονόματα στην Ελλάδα, όπως είναι το Θανάσης, απάντησε ότι είδε σχετικές δημοσιεύσεις στον Διαδίκτυο. 

Νωρίτερα, ο λογαριασμός «Πεν Νταλαούρα» είχε σπεύσει να κάνει ανάρτηση στο twitter δηλώνοντας ότι δεν λέγεται «Θάνος» ή «Θανάσης». Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο συγκεκριμένος λογαριασμός αφότου είχε δημοσιευθεί το παρόν άρθρο δημοσίευσε μία μακροσκελή ανάρτηση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων «αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Σκουρλέτη και των υπολοίπων, τον ηθικό αυτουργό αυτής της χυδαίας επίθεσης κ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι ο Πρόεδρος μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρέπει και οφείλουν να πάρουν τώρα, άμεσα θέση κ να θέσουν εκτός κόμματος τους υπονομευτές του».



Ο ίδιος ο Thanos Liontos διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στο ίδιο μέσον κοινωνικής δικτύωσης, στον οποίο ανεβάζει σχεδόν αποκλειστικά τις αναρτήσεις trolls του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η «Πεν Νταλαούρα» και η Marka2. 




Είναι προφανές ότι ο κ. Thanos Liontos επιδιώκει να αποσυνδέσει το όνομά του από το troll «Πεν Νταλαούρα», μιας και οι αναφορές που έχουν γίνει από τον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι σε πολλές περιπτώσεις μηνύσιμες - κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος ταυτοποιηθεί ότι βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό θα έχει ποινικές ευθύνες.