Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

32 μωρά και παιδιά κρατάνε αιχμάλωτα στα τούνελ οι τρομοκράτες της Χαμάς


 

Ο Κφιφ Μπίμπας είναι ο νεότερος σε ηλικία όμηρος των τρομοκρατών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ευτυχώς, βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του Σίρι, η οποία έχει δίπλα της και τον άλλο της γιο, τον τετράχρονο Άριελ.

Τα τρία μέλη της οικογένειας απήχθησαν από τους τρομοκράτες της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Κιμπούτς «Nir Oz» την 7η Οκτωβρίου.

Ο μόλις εννέα μηνών Κφιρ, ο τετράχρονος αδερφός του, Άριελ, όπως και άλλες 30 αθώες παιδικές ψυχές βρίσκονται αιχμάλωτοι των τρομοκρατών της Χαμάς μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Οι οικογένειές τους είναι αναστατωμένες και εκλιπαρούν τους τρομοκράτες να απελευθερώσουν πρώτα τα παιδιά. Αν και έχουν κινητοποιηθεί διεθνείς ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις ζητώντας από την τρομοκρατική οργάνωση να αφήσει ελεύθερα τα μωρά και τα παιδιά, οι σουνίτες τρομοκράτες εξακολουθούν να δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπό τους.

Τα 32 μωρά και παιδιά κρατούνται αιχμάλωτα στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς. Πρόκειται για σήραγγες μήκους 500 χιλιομέτρων, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun». Εκτός από τον νεότερο σε ηλικία όμηρο της σουνιτικής οργάνωσης, τον εννέα μηνών Κφιρ Μπίμπας, υπάρχουν και άλλες μαμάδες που ζουν έναν εφιάλτη αφού δεν έχουν στο πλευρό τους τα παιδιά τους.



Η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των 32 μωρών και παιδιών που βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρείας στα υπόγεια τούνελ της Γάζας. Η 50χρονη Μάγιααν δεν μπορεί να κλείσει μάτι καθώς οι δύο κόρες της Ντάφνα και Ελάχε είναι και αυτές εγκλωβισμένες στις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα.

Η εφημερίδα «The Sun» μεταφέρει την ανησυχία της μητέρας αλλά και την απόγνωση άλλων οικογενειών που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, γράφοντας στη λεζάντα του σχετικού άρθρου: «Παρακαλώ ελευθερώστε τα παιδιά μας».

«Ποιος απαγάγει παιδιά;» διερωτάται η 50χρονη Μάγιααν καθώς οι δύο κόρες της παραμένουν στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς. Η 15χρονη Ντάφνα Εγιακίμ και η οκτάχρονη αδερφή της Έλλα είναι ανάμεσα στα 32 παιδιά που άρπαξαν οι τρομοκράτες στις 7 Οκτωβρίου. Η μητέρα των δύο κοριτσιών δεν μπορεί να κρύψει την απόγνωσή της και, όπως εξηγεί, αποφάσισε να ανεβάσει μία παλαιότερη φωτογραφία με αυτήν και τα κορίτσια της να χαμογελούν στο φακό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου