Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Κράμπες: Γιατί εμφανίζονται


Οι κράμπες είναι πολύ κοινές, ειδικά σε ενήλικες αλλά μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία.
Αν και δεν είναι απειλητικές για τη ζωή, στην περίπτωση που συμβαίνουν τη νύχτα μπορεί να είναι επώδυνες και να διαταράξουν τον ύπνο.

Ποιες είναι οι αιτίες

Αφυδάτωση

Ο αθλητισμός και άλλες έντονες δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική απώλεια υγρών από τον ιδρώτα. Αυτό το είδος της αφυδάτωση αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης της κράμπας η οποία αν συμβεί σε καύσωνα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι της θερμοπληξίας .
Η χρόνια μείωση του όγκου των υγρών του σώματος από διουρητικά αλλά και η φτωχή πρόσληψη υγρών μπορεί να προκαλέσουν  κράμπες, ιδιαίτερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η έντονη δραστηριότητα

Οι αληθινές κράμπες συνήθως συνδέονται με την έντονη χρήση των μυών και την κόπωση των  μυών. Επίσης η καθιστική ζωή  μπορεί να προκαλέσει κράμπες.

Μεταβολές των υγρών του σώματος

Οι κράμπες μπορεί επίσης να προκληθούν και από άλλες ιατρικές καταστάσεις. Ένα παράδειγμα είναι η κίρρωση του ήπατος, η οποία οδηγεί στη συσσώρευση υγρού στην κοιλιακή κοιλότητα. Ομοίως, οι κράμπες είναι μια σχετικά συχνή επιπλοκή των ραγδαίων αλλαγών υγρών του σώματος που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης για την νεφρική ανεπάρκεια .

Χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, μαγνήσιο 

Τα χαμηλά επίπεδα στο αίμα είτε ασβεστίου είτε μαγνησίου αυξάνουν άμεσα την υπερδιέγερση των νεύρων και των μυών.

Χαμηλά επίπεδα καλίου

Τα χαμηλά επίπεδα καλίου μπορεί να προκαλέσουν  μυϊκές κράμπες



Πηγή : iatropedia.gr


«Δημοκρατικό Κόμμα» από τον Αλέκο Παπαδόπουλο




Στην ίδρυση ενός νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου προχώρησε, όπως είχε προαναγγείλει η Καθημερινή, ο πρώην Υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος.

Η ανακοίνωση του νέου σχήματος, υπό το όνομα «Δημοκρατικό Κόμμα» πραγματοποιήθηκε από το Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ σε πρώτη φάση, θα ηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, κατά τις οποίες και θα γίνουν γνωστές η οργανωτική διάρθρωση του νέου κόμματος, η διακήρυξη, το πρόγραμμα, η ονομασία και το έμβλημα.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο πρωτοβουλία πολιτών από όλη την Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία ενός δημοκρατικού κόμματος» και πρόσθεσε ότι «στο εγχείρημα αυτό πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα η νεότερη δρώσα γενιά με τη συνεπικουρία κάποιων παλιότερων».

Παράλληλα, όπως είπε ο πρώην υπουργός, «απευθύνεται σε δημοκράτες πατριώτες του καθαρού λόγοι οι οποίοι νιώθουν την ανάγκη να γεννηθούν καινούρια πράγματα στη χώρα μας και είναι αντίθετοι στο να γίνει η Ελλάδα το ανάπηρο καθυστέρημα της Ευρώπης».

Επίσης, σημείωσε ότι «δεν χωρούν τα είδωλα της λαϊκής πλάνης, καιροσκόποι και ιδεοληπτικοί, κυρίως δε εκφραστές και συνεχιστές διαλυτικού λαϊκισμού όπου και να ενδημούν».



Καθημερινή


Σοβαρός τραυματισμός Ελλήνων αθλητών μπιτς βόλεϊ σε τροχαίο



Ένα τρίτο άτομο νεκρό

Σοκ στο χώρο του μπιτς βόλεϊ, καθώς δύο Έλληνες αθλητές τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί στη Χαλκιδική, ενώ ένα τρίτο άτομο που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο είναι νεκρό.

Πρόκειται για τους Στράτο Καββαδά, ο οποίος είναι και αθλητής σάλας και Αλέξανδρο Αλεξιάδη, οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Παπανικολάου» και Πολυγύρου, αντίστοιχα.

Το τραγικό συμβάν συνέβη όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο, που δεν είχε επιβάτες, στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε το τρίτο άτομο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο και τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του λεωφορείου.


Πηγή : tanea.gr


Πανούσης: «Οι ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας είναι αστείες»



«Να μου πουν τώρα τι θα κάνουμε με τόσους πρόσφυγες στα νησιά» - «Είμαι υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Δεν ζούμε στην εποχή του Ενβέρ Χότζα»  - Δέχομαι πόλεμο για τις απόψεις μου, βουλευτές βρίζουν υπουργούς και δεν πέφτει το κεφάλι τους, είπε στο Mega

«H ρήξη με τους εταίρους θα είναι εθνική καταστροφή. Πρέπει να πάμε σε συμφωνία, ακόμη κι αν αυτή είναι επώδυνη», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης όσον αφορά στο θρίλερ της διαπραγμάτευσης, ο οποίος κρατά σημαντικές αποστάσεις από άλλους ομολόγους του στην κυβέρνηση που υποστηρίζουν το αντίθετο. Σημειώνει ότι μια χρεοκοπία θα γυρίσει τη χώρα στη δεκαετία του ’50 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ζούμε στην εποχή του Ενβέρ Χότζα και της Αλβανίας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Οσο για τις ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας, είναι αστείες».

Εκτιμά ότι τελικά θα επέλθει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ωστόσο αποκαλύπτει ότι το υπουργείο του και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο για το πώς θα διαχειριστούν τη σοβαρή κρίση που θα φέρει μια χρεοκοπία ή μια απόφαση περιορισμού των αναλήψεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο που έχει καταρτιστεί αφορά στη φρούρηση και στην ασφάλεια των τραπεζών, καθώς και σημαντικών εγκαταστάσεων δημοσίων υπηρεσιών!


Πηγή : protothema.gr



Κρουαζιερόπλοιο ματαίωσε την άφιξή του λόγω των επεισοδίων με τους μετανάστες στην Μυτιλήνη!!



Κυρία Τασία ακούς;

Το "Αmazara Jurney"  με 1000 επισκέπτες την τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία και θα προσεγγίσει το λιμάνι της Λήμνου

Δραματική τροπή για τον τουρισμό στη Λέσβο δημιουργεί το μεταναστευτικό και ιδιαίτερα τα τελευταία επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Καθώς οι ακυρώσεις κρατήσεων πέφτουν "βροχή" σήμερα έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου "Αmazara Jurney"  με 1000 επισκέπτες το οποίο την τελευταία στιγμή  άλλαξε πορεία και θα προσεγγίσει το λιμάνι της Λήμνου.

"Απογοήτευση. Βουλιάζουμε. Κάναμε τόση προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια  να ενισχύσουμε τον τουρισμό στο νησί και πάνω που είχαμε πετύχει να προγραμματίσουμε μέχρι και 30 προσεγγίσεις, τώρα πλέον ακυρώνουν τα πάντα " λέει  στο "LR" τουριστικός πράκτορας. Οι εικόνες με τα τελευταία επεισόδια πριν από λίγες ημέρες, που έκαναν το γύρο του διαδικτύου με τους τραυματίες και τα ματωμένα πρόσωπα στο λιμάνι, έκαναν την εταιρεία... ν' αλλάξει ρότα. Ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε σήμερα ότι το κρουαζιερόπλοιο δεν θα επισκεφθεί τελικά τη Λέσβο.

Την ίδια ώρα οι φορείς της Λήμνου υποδέχονται με ικανοποιήση το κρουαζιερόπλοιο που δεν ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το νησί και μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος της Μύρινας αποφάσισε εκτάκτως να λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.


Πηγή: lesvosreport.gr


Η αντιτρομοκρατική ανακάλυψε πλαστές ταυτότητες και χρήματα στο σπίτι στην Ανάβυσσο



Κινητά τηλέφωνα, 20.000 ευρώ, που ήταν τοποθετημένα σε ειδική κρύπτη στον χώρο της κουζίνας, διπλώματα και ιδιόχειρες σημειώσεις με διευθύνσεις και τηλέφωνα, εντόπισαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι στην Ανάβυσσο, που φέρεται να χρησιμοποιούσε ένας εκ των ληστών του Διστόμου.

Όπως μεταδίδει η Μίνα Καραμήτρου, ο Σπύρος Δραβίλας είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι από τον Δεκέμβριο και για έναν χρόνο. Είχε εμφανιστεί τελευταία φορά τον Μάιο, ως εργαζόμενος σε μεταφορική εταιρεία και κυκλοφορούσε στην περιοχή με ένα τζιπ. Αυτό που διερευνούν οι αστυνομικοί είναι, εάν συνεργοί του Δραβίλα χρησιμοποιούσαν κάποιους από τους κωδικοποιημένους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στο σπίτι στην Ανάβυσσο.

Στο “μικροσκόπιο” της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν ο Γ. Πετρακάκος και ένα ακόμη μέλος των ληστών με τα μαύρα, που συνδέεται και με τους ληστές του Διστόμου. Στόχος των αστυνομικών είναι να διαπιστώσουν, εάν τα δύο αυτά πρόσωπα είχαν πάρει μέρος σε τρομοκρατικές ενέργειες.



Πηγή


Οι φόροι στις Ελληνικές επιχειρήσεις είναι κατά 6% υψηλότεροι από το μέσο όρο της ΕΕ




Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η έκτακτη εισφορά που μελετάται θα ανεβάσει για το 2015 τον συντελεστή των επιχειρήσεων στην 6η θέση παγκοσμίως, στην ίδια θέση με τη Ζάμπια και το Σουδάν.

Συντελεστής ίσος ή υψηλότερος του 29% στα κέρδη των επιχειρήσεων που θέλει να εφαρμόσει η Ελλάδα υιοθετείται πλέον μόνο από 36 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη σε σύνολο 137 χωρών για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ενώ στην Ευρώπη, μόνο τέσσερις χώρες φορολογούν τα κέρδη με συντελεστή υψηλότερο του 29%. Για το 2015 και για τις επιχειρήσεις που θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά η Ελλάδα θα εφαρμόσει πραγματικό συντελεστή της τάξεως του 35%. Αυτός θα μας χαρίσει μία από τις πρώτες θέσεις στον πλανήτη. Συντελεστή 35% ή και υψηλότερο για το 2015 έχουν η Αργεντινή (35%), το Σουδάν (35%), η Μάλτα (35%), η Ζάμπια (35%), οι ΗΠΑ (40%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (55%).

Με την προωθούμενη αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, το υψηλόβαθμο στέλεχος καθίσταται ακόμη πιο «ακριβό», ενώ πλέον οι ανώτατοι συντελεστές συγκρίνονται μόνο με αυτούς που εφαρμόζονται στις «ακριβότερες» χώρες της Ευρώπης. Η Γαλλία, για παράδειγμα, εφαρμόζει ανώτατο συντελεστή 45% για τα εισοδήματα πάνω από 150.000 ευρώ. Η Γερμανία έχει συντελεστή 45% αλλά για το τμήμα εισοδήματος πάνω από 250.730 ευρώ, ενώ η Ιταλία εφαρμόζει ανώτατο συντελεστή 43% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τις 75.000 ευρώ. Η Ελλάδα θέλει να εφαρμόσει ανώτατο συντελεστή 48% (42% από την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και 6% για την εισφορά αλληλεγγύης) για τους έχοντες εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ (ή 50% για τους έχοντες εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ).

Η Ελλάδα, αυξάνοντας τον συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων, ετοιμάζεται να πάει κόντρα όχι μόνο στο ευρωπαϊκό αλλά και στο... παγκόσμιο ρεύμα. Σε σύνολο 107 χωρών ανά την υφήλιο για τις οποίες υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία φορολόγησης των επιχειρήσεων για την τελευταία 8ετία, μόλις οι 12 έχουν αυξήσει τον φορολογικό συντελεστή των εταιρικών κερδών από το 2007 μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές, καθώς το 2007, τα κέρδη των Α.Ε., ΕΠΕ και λοιπών νομικών προσώπων είχαν φορολογηθεί με 25% και σήμερα ο συντελεστής είναι στο 26% (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ενδεχόμενη έκτακτη εισφορά).

Η βάση δεδομένων της KPMG παρακολουθεί τους φορολογικούς συντελεστές σε 137 χώρες ανά τον πλανήτη. Από αυτές, μόλις οι 36 υιοθετούν σήμερα συντελεστή άνω του 29%. Μεταξύ αυτών είναι η Ζάμπια, η Βενεζουέλα, η Ουγκάντα κ.ά.


Πηγή


Ραγδαίες εξελίξεις! Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση για παράταση - Νέα τηλεφωνική συνομιλία με Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ!



Σε... "πυρετό" διαβουλεύσεων βρίσκεται από το πρωί το κυβερνητικό επιτελείο, με αφορμή τις κρίσιμες στιγμές της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται... μία ανάσα από το "σημείο μηδέν".

Η ημέρα σήμερα αναμένεται να είναι μεγάλη (μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η σημερινή μέρα είναι η μεγαλύτερη της χρονιάς) με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να μεταβαίνει το βράδυ στην "καρδιά" της Ευρωζώνης, τις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα δώσει... τον υπέρ πάντων αγώνα!

Μαζί του ο πρωθυπουργός θα έχει και τις αντιπροτάσεις της ελληνικής πλευράς ούτως ώστε να κλείσει -επιτέλους- η συμφωνία. Αντιπροτάσεις που θα περιλαμβάνουν νέα μέτρα, τα οποία μένει να φανεί πρώτον, αν θα τα δεχτούν οι εταίροι και δεύτερον κατά πόσο θα ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μία έντιμη συμφωνία.

Πριν αναχωρήσει, ωστόσο, για τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε νέα σειρά τηλεφωνικών επαφών με την Άγγελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι λέξεις αυτές, "οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος" ερμηνεύονται ως απόρριψη από την πλευρά του πρωθυπουργού του ενδεχομένου μίας παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος χρηματοδότησης.

Οι αντιπροτάσεις Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του mega, 900 εκατομμύρια ευρώ είναι το "χάσμα" που χωρίζει την Αθήνα και τους ευρωπαίους εταίρους, με επιπλέον φορολογικά μέτρα να "πέφτουν" στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για να καλυφθεί το κενό.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πρόταση -όσον αφορά στον ΦΠΑ- προβλέπει συντελεστή 13% για την ΔΕΗ, ενώ δίνεται μάχη για να παραμείνει επίσης το 13% στην εστίαση και να μην "σκαρφαλώσει" στο 23%.

Εκεί που όπως όλα δείχνουν θα υποχωρήσει η Αθήνα, είναι το θέμα των πρόωων συνταξιοδοτήσεων. Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να προτείντι την κατάργησή τους από την 01/01/2016, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δανειστές ζητούν την κατάργησή τους "εδώ και τώρα".

Παράλληλα, "σημείο - κλειδί" για την Αθήνα αποτελεί το θέμα του χρέους. Από το κυβερνητικό στρατόπεδο περιμένουν μία διατύπωση από την άλλη πλευρά όσον αφορά στην διευθέτησή τους.

Διαβουλεύσεων συνέχεια

Σύμφωνα τώρα με την βρετανική «Guardian», οι επαφές για την ώρα περιορίζονται σε εξ αποστάσεως συζητήσεις, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να βρίσκεται ωστόσο στις Βρυξέλλες. Όπως μάλιστα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, το απόγευμα του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ όπως αναφέρει το Reuters, ενδέχεται σήμερα να υπάρξει και νέα συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα τελείωσε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, με αντικείμενο την οριστικοποίηση των ελληνικών προτάσεων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής «FAZ», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ετοιμάσει σχέδιο για παράταση του ελληνικού προγράμματος τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο, με χρηματοδότηση-γέφυρα περίπου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Στα... ενδότερα του κυβερνητικού στρατοπέδου τώρα.

«Δεν δεχόμαστε εκβιαστικές προθεσμίες και ημερομηνίες "σταθμούς" ενόψει της εργώδους προσπάθειας να επιτευχθεί μια έντιμη και προωθητική συμφωνία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

«Βεβαίως», σημειώνει, «θέλουμε να αποτραπεί μια τυπική χρεοκοπία της χώρας εντός ή εκτός ευρώ. Ελπίζω όμως, να υπάρχουν ενήλικες στο ΔΝΤ που να αντιλαμβάνονται ότι κατά μόνας και οικογενειακώς, έχουν χρεοκοπήσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσης, απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια «για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας». «Ξεχάστε το» αναφέρει χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Η εποχή κατά την οποία διόριζαν οι εταίροι-δανειστές, στη γι' αυτούς θεωρούμενη αποικία, τις κυβερνήσεις της αρεσκείας τους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα».

Σχολιάζοντας ο υπουργός Εσωτερικών την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για «μεγάλη εθνική συνεννόηση», τη χαρακτηρίζει «άκρως υποκριτική ρητορεία», και κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ζητεί επί της ουσίας τη σύμπραξη σε μια γραμμή εθελοδουλίας, ενόψει των ακραίων προτάσεων των εταίρων-δανειστών και της πολιτικής της μεροληψίας υπέρ των μεγάλων κεφαλαιούχων που τυγχάνει αρκετοί από αυτούς να είναι μεγάλοι οφειλέτες και μεγάλοι φοροδιαφεύγοντες».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με δήλωσή του στην Καθημερινή, τονίζει ότι στις ώρες που απομένουν πρέπει να βγει «λευκός καπνός», για το κοινό συμφέρον Ελλάδας - Ευρωζώνης.

"Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, τη Δευτέρα, είναι θετική. Η Ευρωζώνη έχει κάθε συμφέρον να αποφύγει την αποσταθεροποίηση και τον ακρωτηριασμό και η ελληνική οικονομία και κοινωνία να τερματίσει μια πολύχρονη ύφεση και μονομερή λιτότητα και μια πολύμηνη αβεβαιότητα με μία λύση, που να βάζει φρένο στον κατήφορο και να ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης, αλλά κι έναν δρόμο αλλαγών στις συστημικές παθογένειες της χώρας. Αυτή την ώρα απαιτείται, απ’ όσους διατυπώνουν δημόσιο λόγο, αίσθημα ευθύνης, μετρημένα λόγια, σοβαρότητα και η μέγιστη δυνατή συνεννόηση, προκειμένου να ηττηθούν το εμπόριο φόβου και οι σπεκουλαδόροι που επιδιώκουν να κερδίσουν μέσω της κινδυνολογίας.

Στις ώρες που απομένουν, ο Αλέξης Τσίπρας και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες καλούνται να γεφυρώσουν με ρεαλισμό και αίσθηση ευθύνης τις εναπομένουσες διαφορές, οι οποίες δεν είναι πλέον τόσο μεγάλες.

Πρέπει να βγει “λευκός καπνός”, γιατί αυτό είναι το κοινό συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει με αίσθηση ευθύνης, ρεαλισμού, πατριωτισμού και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος", τόνισε χαρακτηριστικά.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



newsit.gr


Συναγερμός σε ΕΛΑΣ μετά από απόρρητη διαταγή και με τον φόβο κοινωνικών αναταραχών. Τι αναφέρει, ποιοι οι πιθανοί στοχοι



Απόρρητη διαταγή που σημαίνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. εστάλη προς νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες την περασμένη Τετάρτη για τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας σε στόχους που έχουν χαρτογραφηθεί από αρμόδιους αξιωματικούς ως «κόκκινοι».

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκριναν, ότι λόγω των έκτακτων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους θα πρέπει να βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση υπό το φόβο κοινωνικών ταραχών.

Η διαταγή που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2015 προβλέπει την 24ωρη επιτήρηση των παρακάτω «κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων»:

Βουλή των Ελλήνων, Μέγαρο Μαξίμου, υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Γραφεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γραφεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδος – IMF, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, Γραφεία Πολιτικών Κομμάτων, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, γνωστά ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, όπως και πρεσβείες χωρών Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Ιταλίας.


Η διαρκής ετοιμότητα που απαιτεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις πριν 20 ημέρες είχε σταλεί άλλη διαταγή για συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης. Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν, ωστόσο, ότι η διαφορά του εμπιστευτικού εγγράφου της περασμένης Τετάρτης είναι ότι δεν αφορά –όπως συμβαίνει συνήθως- στη λήψη μέτρων για τρομοκρατία αλλά στη γενικότερη επαγρύπνηση που σχετίζεται με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, που για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η λίστα με τους «κόκκινους» στόχους διευρύνθηκε, καθώς περιλαμβάνει το κτίριο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο κέντρο της Αθήνας και τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην Καλλιθέα.

Το γεγονός ότι εστάλησαν δύο διαταγές σε διάστημα μόλις 20 ημερών σχετίζεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου ακόμα και αν υπάρχουν κύκλοι που θέλουν αποσταθεροποίηση να μην μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους. Σε ιστοσελίδες τους αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν δημοσιευτεί το προηγούμενο διάστημα κείμενα-φωτιά για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που ερμηνεύτηκαν από αρκετούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «προάγγελος» στοχευμένων χτυπημάτων κατά κυβερνητικών στόχων.

Οι εντολές που έχουν δοθεί προς τους αστυνομικούς είναι εκτός από την επιτήρηση να διενεργούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε όσα άτομα θεωρούν ύποπτα είτε αυτά είναι πεζά είτε σε οχήματα. Οι διοικητές των τοπικών Τμημάτων είναι υπεύθυνοι για την τροποποίηση των μέτρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα οι άνδρες με πολιτικά που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη δημόσιων κτιρίων έχουν αυξηθεί, ενώ σχεδόν όλες οι δυνάμεις της ομάδας «Δέλτα» έχουν διατεθεί για την επιτήρηση στόχων (γραφεία κομμάτων, τηλεοπτικοί σταθμοί, υπουργεία).

«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψιν τις κοινωνικές συνθήκες και να είμαστε έτοιμοι για εκδήλωση επιθέσεων. Άλλωστε μεταβάλλονται όλα γύρω μας τόσο γρήγορα. Ευθύνη του κατασταλτικού μηχανισμού είναι αν γίνει το απευκταίο να μη γίνει η χώρα Αργεντινή. Φυσικά και οι πιθανότητες εξέγερσης είναι ελάχιστες αλλά το κράτος πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσει ο λαός αν ξαφνικά βρεθούμε μπροστά σε ένα πιστωτικό γεγονός», λέει αστυνομική πηγή.

Συνεργάτες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αναφέρουν ότι ο υπουργός συγκεντρώνει κάθε μήνα ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για να ενημερωθεί για τυχόν ύπαρξη τέτοιας φύσεως πληροφοριών. Προσθέτουν, όμως, ότι τα ειδικά σχέδια αντιμετώπισης κοινωνικών εξεγέρσεων είναι δουλειά του Στρατού και ότι της ΕΛ.ΑΣ., της οποίας η δύναμη ούτως ή άλλως είναι σίγουρο ότι δεν επαρκεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι στα «Δεκεμβριανά» που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν μέσα σε τρεις εβδομάδες στα όριά τους με αποτέλεσμα να γίνει σύσκεψη για το κατά πόσο πρέπει να επέμβει ο Στρατός. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος –τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης- αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε την κατάσταση και τελικά δικαιώθηκε, καθώς τα επεισόδια κόπασαν χωρίς να υπάρξουν άλλα θύματα.

Οι οικονομικοί στόχοι

Οι στρατηγοί έχουν στα χέρια τους μελέτες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στις οποίες έχει γίνει λεπτομερής χαρτογράφηση των οικονομικών στόχων ανά αστυνομική διεύθυνση στην Αττική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον «χάρτη» υπάρχουν περίπου 600 σούπερ μάρκετ και 480 υποκαταστήματα τραπεζών, τα οποία θεωρούνται περισσότερο πιθανοί στόχοι οργανωμένων συμμοριών και μεμονωμένων ληστών. Η χαρτογράφηση αυτή θα μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που το κράτος θα ήθελε να εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης κοινωνικών ταραχών.

Και αυτό γιατί τα σημεία αυτά θεωρούνται «ευάλωτα» σε περίπτωση αιφνίδιας εξέγερσης, που φυσικά κανείς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν εύχεται να γίνει. Ένα έκτακτο σχέδιο θα απαιτούσε την 24ωρη επιτήρησή τους από άνδρες με πολιτικά.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Ο γραφικός Άδωνις νομίζει ότι οι Ελληνίδες μπορούν να γίνουν εύκολα εκδιδόμενες!!




Αφροδίτη Γεωργακάκη
Αναγνώστρια


Θέλω να βάλω τις φωνές και να ουρλιάζω για αυτό το συρφετό των περίεργων και παράξενων προσωπικοτήτων που έχουν μαζευτεί στην πολιτική ζωή της χώρας και χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης και θα πρέπει με εισαγγελική εντολή να τους απαγορευτεί να κυκλοφορούν μέσα σε κόσμο να αποφασίζουν για το μέλλον ενός λαού και να δημοσιεύεται η κάθε μ@λ@κί@ που τους έρχεται στο μυαλό.

Κοροϊδεύουμε την Ζωή αντί να κλαίμε και καλά κάνουμε με αυτά που λέει και κάνει και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να πάρει σοβαρά ο πρωθυπουργός μας και να την απομακρύνει έως να την απομονώσει γιατί έχω συγγενείς και στο εξωτερικό που με παίρνουν κάθε ημέρα τηλέφωνο και μόλις σταματήσουν να γελάνε μου λένε τι είναι τούτο ρε παιδιά; Γιατί δεν είναι σοβαρή η Ελλάδα;

Αυτό που διάβασα όμως εχθές με έκανε να θέλω να πλακώσω στα χαστούκια μαζί με όλες τις γυναίκες της χώρας τον άλλο γραφικό της Νέας Δημοκρατίας τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μας πρόσβαλε ο ανεκδιήγητος και απίθανος Άδωνις ένας από τους πολλούς πλέον γραφικούς που έχει η πολιτική αυτής της άμοιρης χώρας.

Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο Άδωνις με το γυναικείο φύλο και τι πρότυπο έχει για να κρίνει το πόσο εύκολο μπορεί να γίνει μια γυναίκα εκδιδόμενη η παραδουλεύτρα αλλά θέλω να του πω πώς δεν είμαστε όλες το ίδιο με αυτό που έχει στο άρρωστο μυαλό του.

Νιώθω προσβολή που με σύγκρινε σαν Ελληνίδα με της γυναίκες της Ουκρανίας και αυτό δείχνει ότι δεν σέβεται τίποτα και κανένα και θα έπρεπε ο Σαμαράς η όποιος άλλος έχει κάποια σοβαρότητα στην Νέα Δημοκρατία να τον απομονώσει γιατί μας εξοργίζει πλέον.

 Μάλιστα για να υποστηρίξει αυτή του την άθλια θέση είπε ότι φίλος του στην Ουκρανία του αποκάλυψε ότι στην χρεοκοπία κάποιες γυναίκες πήγαιναν είτε παραδουλεύτρες είτε δούλευαν ως εκδιδόμενες.

Να πει στο φίλο του που δεν ξέρω εάν είναι προαγωγός η οτιδήποτε άλλο γιατί δεν γνωρίζω με ποιους κάνει παρέα ότι οι Ελληνίδες κάτι που δεν γνωρίζει ο Άδωνις δεν είναι ότι να΄ ναι και δεν συγκρίνονται με καμία σε όλη την υφήλιο!!!

Προσέβαλε όλες της Ελληνίδες θεωρώντας μας τόσο εύκολες για να γίνουμε εκδιδόμενες σε περίπτωση φτώχειας και κρίσης, γιατί παραδουλεύτρες στην ανάγκη για το σπίτι μας και την οικογένεια μας γινόμαστε εύκολα να πείτε του γραφικού τύπου που ντρέπομαι που είναι στην βουλή μαζί με τους άλλους γραφικούς.

Είναι ντροπή αυτού του γραφικού να του επιτρέπει ακόμα το κόμμα του να βγαίνει να μιλάει γιατί και όσες δεν έχουμε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ μόνο για αυτόν τον ανεκδιήγητο Τσίπρα θα ψηφίσουμε!!






Σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης ο Βαρουφάκης με άρθρο "ποταμό" - "Μας ζητάνε ό, τι έγινε και το 2010, να επεκτείνουμε την κρίση! Όχι, ευχαριστούμε!"



Την ώρα που το Κυβερνητικό Συμβούλιο συνεδριάζει, με θέμα -τι άλλο- τις "καυτές" διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, ο Γιάνης Βαρουφάκης "ξαναχτυπά" με νέο άρθρο στην γερμανική Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, του οποίου ένα απόσπασμα προδημοσιεύτηκε χθες.

Ένα άρθρο "φωτιά", στο οποίο αναφέρεται στα πεπραγμένα των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, το παρασκήνιο των συνεδριάσεων του Eurogroup, τις συζητήσεις του με γερμανούς αξιωματούχους, αλλά και το τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το ζήτημα της ελληνικής κρίσης χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών "πετάει το μπαλάκι" στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, στην οποία θέτει ένα δίλημμα, κλείνοντας το άρθρο του με την φράση: "Η επιλογή, πολύ φοβάμαι, είναι δική της".

Στο κείμενό του ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται ξανά σε όσα είπε και τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με το πρόσφατο Eurogroup. Ότι δηλαδή η Ελλάδα κατέθεσε προτάσεις, οι οποίες όμως δεν εισακούστηκαν.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να αναχωρήσει γαι τις Βρυξέλλες αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου (σ.σ. το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί), με σκοπό να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων πριν ξημερώσει η... κρίσιμη Δευτέρα. Η Δευτέρα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής και του Eurogroup, το οποίο χρονικά θα προηγηθεί.

Ολόκληρο το άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη

"Στις αρχές του 2010 απογοήτευσα κάμποσα μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης με τα οποία προηγουμένως είχα εγκάρδιες σχέσεις. Ο λόγος ήταν επειδή ήμουν αντίθετος στην απόφασή τους να ζητήσουν ένα μεγάλο δάνειο από τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Παρόλο που δεν είναι από μόνο του κακό να δανείζεται κάποιος, είναι απαράδεκτο να ψάχνει δάνεια με σκοπό να αποκρύψει το γεγονός ότι έχει γίνει αφερέγγυος. Ο αφερέγγυος επιτρέπεται να ξαναδανειστεί, αλλά μόνο αφού έχει «μεταρρυθμιστεί» και το χρέος του έχει αναδιαρθρωθεί.

Τον Μάιο του 2010, η τότε κυβέρνηση με θεώρησε «εθνοπροδότη» επειδή αντιτέθηκα στην πρώτη «διάσωση», η οποία προσπάθησε να καλύψει το πρόβλημα της χρεοκοπίας του Ελληνικού κράτους μετεμφιέοντάς το σε πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας. Το σκεπτικό μου ήταν απλό: για πολλά χρόνια, ένα καταναλωτικό ξεφάντωμα που χρηματοδοτούνταν από τους ίδιους τους πωλητές, μετέτρεπε δάνεια από την βόρεια Ευρώπη σε BMW ελληνικής ιδιοκτησίας, και άλλα τέτοια αγαθά, στο πλαίσιο γενικευμένης πυραμιδικής δήθεν ανάπτυξης. Αλλά όταν η Lehman Brothers κατέρρευσε, και οι ροές κεφαλαίων σταμάτησαν, η οικονομία μας μπήκε σε ύφεση, το εθνικό εισόδημα έφθινε, και το βουνό του χρέους έπαψε να είναι εξυπηρετήσιμο.

Το 2010 η Ελλάδα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στους Γερμανούς φορολογούμενους! Θα έπρεπε αυτό να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Οι ανεύθυνοι Έλληνες δανειζόμενοι και οι ανεύθυνοι Γερμανοί δανειστές θα έπρεπε να είχαν υποστεί τις συνέπειες. Όχι να πληρώσουν τα σπασμένα οι φτωχότεροι Έλληνες και οι ανυποψίαστοι Γερμανοί φορολογούμενοι. Αντί για αυτό, οι κυβερνήσεις μας, Ελλάδας και Γερμανίας, στο όνομα της Ευρωπαϊκής... «αλληλεγγύης» επέτρεψαν τη μεταβίβαση των ιδιωτικών ζημιών από τα βιβλία των ιδιωτικών τραπεζών στους ώμους των ασθενέστερων Ελλήνων και, κατά συνέπεια, των Γερμανών φορολογούμενων.

Αυτά τα νέα δάνεια, τα μεγαλύτερα στην ιστορία, δόθηκαν υπό τους όρους μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής. Κάτω από το άγρυπνο μάτι της τρόικας, το κρατικό δομικό έλλειμμα μετατράπηκε σε πλεόνασμα κατά ένα εντυπωσιακό 20% του εθνικού εισοδήματος, οι μισθοί μειώθηκαν 37%, οι συντάξεις έως και 48%, η απασχόληση στο δημόσιο 30%, η κατανάλωση 33%, ακόμα και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε κατά 16%.

Πέντε χρόνια μετά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, μετακόμιζα στοΥπουργείο Οικονομικών. Γιατί εκλεγήκαμε; Διότι, εν τω μεταξύ, ως αποτέλεσμα της προαναφερθείσας «προσαρμογής», η οικονομική δραστηριότητα ασφυκτιούσε, το συνολικό εισόδημα μειώθηκε κατά 27%, η ανεργία πήγε στα ύψη του 27%, η αδήλωτη εργασία έφτασε στο 34%, οι επενδύσεις και οι πιστώσεις εξανεμίστηκαν, και οι νέοι Έλληνες έφυγαν για άλλες χώρες – πολλοί από αυτούς στη Γερμανία – εξάγοντας πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο στο οποίο είχε επενδύσει το Ελληνικό κράτος. Εν τω μεταξύ το δημόσιο χρέος έχει ανέλθει σε €312 δις (παρά το μεγάλο κούρεμα το 2012), ενώ το εθνικό εισόδημα έχει κατρακυλήσει από το επίπεδο των €250 δις σε λιγότερα από €179 δις.

Στην πρώτη μου επίσκεψη ως Υπουργός Οικονομικών στο Βερολίνο, θυμάμαι μια συνάντηση με Γερμανό αξιωματούχο, καθώς πήγαινα να συναντήσω τον Δρα Schäuble. Μισοαστεία με ρώτησε: «Πότε θα πάρω πίσω τα χρήματά μου;». Μπήκα στον πειρασμό να του θυμίσω ότι πέντε χρόνια τραγικών πολιτικών έχει συρρικνώσει τα εισοδήματα από τα οποία «τα χρήματά του» θα μπορούσαν να αποπληρωθούν. Ή ότι 90% από τα δάνεια στο Ελληνικό κράτος πήγαν στις τράπεζες, και μεγάλο μέρος από αυτά σε Γερμανικές τράπεζες. Αλλά δάγκωσα τη γλώσσα μου. Εξάλλου, το 2010 είχα εκφραστεί ενάντια στον Μνημονιακό δανεισμό επειδή ήξερα ότι θα δηλητηρίαζε τις σχέσεις μεταξύ των λαών μας. Το να δώσω συνέχεια σε τέτοιες κουβέντες δεν θα βοηθούσε στον σκοπό να μειωθεί η ενδο-ευρωπαϊκή διχόνοια.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετά πριν αποφασίσω να πολιτευτώ, έγραψα ένα άρθρο ως απάντηση στο πρόγραμμα της Θεσσαλονικής του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε τίτλο «Δάκρυα και Αίμα», και δυσαρέστησε πολλούς από τους συντρόφους μου. Σε αυτό ισχυριζόμουν ότι, παρόλο που είχαμε δίκιο να υποσχόμαστε έναν νέο δρόμο που θα έσπαγε τον αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης, ο δρόμος αυτός δεν θα ήταν εύκολος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και οι θεσμοί δεν θα παραδέχονταν εύκολα ότι το πενταετές πρόγραμμά τους για την Ελλάδα είχε αποτύχει. Τα «δάκρυα» και το «αίμα», έγραφα, ήταν οι μόνες προεκλογικές υποσχέσεις που θα ήταν συνεπείς με το γιγαντιαίο έργο του να σπάσει ο φαύλος κύκλος και να αρνηθούμε νέα δάνεια μέχρι να έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία.

Την ημέρα που μπήκα για πρώτη φορά στο Υπουργείο Οικονομικών υποσχέθηκα να μην παραδοθώ στν συνήθεια των προκατόχων μου να αποδέχονται μη βιώσιμα δάνεια από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους ως βραχυπρόθεσμη «λύση» στα προβλήματά μας. Σήμερα, η «επίσημη Ευρώπη» μας ωθεί να «υπογράψουμε τη συμφωνία»∙ να «κάνουμε το σωστό και να αποδεχτούμε την τελική προσφορά των θεσμών για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία». Αυτό είναι που έγινε και το 2010! Μου ζητάνε να πράξω όπως οι προκάτοχοί μου είχαν πράξει τότε – να πάρω τα χρήματα, να επεκτείνω την κρίση στο μέλλον, και να προσποιηθώ ότι έχει… ξεπεραστεί. Όχι, ευχαριστούμε! Δεν εκλεγήκαμε για να κάνουμε τα ίδια.

Την περασμένη Πέμπτη, στη συνάντηση του Eurogroup, παρουσίασα μια εμπεριστατωμένη πρόταση που θα έδινε τέλος στην κρίση και θα έδινε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να αποπληρώσει το χρέος της. Περιλάμβανε βαθιές μεταρρυθμίσεις, έναν μηχανισμό αυτόματου φρεναρίσματος του ελλείμματος που εξασφαλίζει ότι δεν θα ξαναϋπάρξουν πρωτογενή ελλείμματα, και μια ιδέα για ανταλλαγή μέρους του ελληνικού χρέους μεταξύ των θεσμών που δεν απαιτεί ούτε ένα ευρώ νέας χρηματοδότησης για το κράτος μας. Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα έσπαγε τον φαύλο κύκλο που ξεκίνησε το 2010.

Δυστυχώς το Eurogroup αρνήθηκε να συζητήσει την πρότασή μας. Ωστόσο, τη Δευτέρα η Γερμανίδα Καγκελάριος θα έρθει αντιμέτωπη με το εξής δίλημμα:

· Έντιμη συμφωνία με μια κυβέρνηση που ήταν ενάντια στις «διασώσεις» και τα μη βιώσιμα Μνημονιακά δάνεια, και που προτείνει λύση η οποία θα θέσει τέλος στην Ελληνική κρίση μια για πάντα;

· Ή να υποκύψει στις σειρήνες στο εσωτερικό της κυβέρνησής της που την ενθαρρύνουν να ανατρέψει την μόνη Ελληνική κυβέρνηση που έχει αρχές και την δυνατότητα να πείσει τον Ελληνικό λαό πως πρέπει να αγκαλιάσει μια γνήσια μεταρρυθμιστική ατζέντα;

Η επιλογή, πολύ φοβάμαι, είναι δική της.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Νέο σπίτι των ληστών του Διστόμου εντόπισε η Αστυνομία



Το οίκημα, στην Ανάβυσσο φέρεται να έχει νοικιάσει ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας.

Ένα νέο σπίτι στην Ανάβυσσο, που ανήκε στην ομάδα ληστών του Διστόμου, εντόπισαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι στην οδό Βοκαμβίλιας 11 φέρεται να είχε νοικιάσει ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος αυτοκτόνησε κατά την έφοδο της Αστυνομίας στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, έξω από το Βόλο.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν το σπίτι είχε χρησιμοποιηθεί ως οπλοστάσιο ή επιχειρησιακό κέντρο, ή αν ήταν απλώς χώρος κατοικίας.


Πηγή: skai.gr


Αυτή είναι η πρόταση της Κομισιόν για προσωρινή σωτηρία της Ελλάδας



To σενάριο της δίμηνης παράτασης του τρέχοντος προγράμματος στην Ελλάδα, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβριο και με πρόβλεψη για χρηματοδότηση ώστε να μην κηρύξει χρεοστάσιο, σκέφονται στην Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ.

Πρόκειται για τη μεσοβέζικη λύση που θα μπορούσε να ισχύσει σε αντίθεση με την εξάμηνη ή εννιάμηνη παράταση που δεν φαίνεται να θέλουν οι δανειστές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες με πακέτο προτάσεων για μέτρα που θα είναι σκληρά αλλά και που θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή σύντομα. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν αποφασίσει και τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωζώνης των οποίων απαιτείται η έγκριση για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, ανάμεσά τους αυτά της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Έτσι θα μπορούσαν να εκταμιευθούν άμεσα 3,7 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για χρηματοδότηση - γέφυρα ώστε να μπορέσει η χώρα να αποπληρώσει τις δόσεις της και να σταθεροποιηθεί η οικονομία με την αισιοδοξία της αύξησης των εσόδων λόγω του τουρισμού αλλά και των εισπράξεων από τους φόρους που θα τρέξουν από τον Ιούλιο και μετά.

Στη συνέχεια θα μπορούσαν να εκταμιευθούν επιπλέον κεφάλαια από τον EFSF που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, το σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει εξοικονόμηση πόρων ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,5% του ΑΕΠ) ανά έτος, περιλαμβανομένου 1% από εισπράξεις ΦΠΑ και ακόμα 1% από περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Εδώ είναι το «δύσκολο» σημείο καθώς οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν μπορούν να φέρουν αυτό το δημοσιονομικό αποτέλεσμα και μόνο με περικοπές πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως οι εταίροι μας είναι ανοιχτοί σε μια συζήτηση για το ελληνικό χρέος, όμως τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν η Αθήνα περάσει από το Κοινοβούλιο και εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές.

Το σενάριο αυτό κρίνεται από πολλούς ως λύση στο γόρδιο δεσμό αλλά μόνο προσωρινή. Να μην χρεοκοπήσει δηλαδή η Ελλάδα, να μην μείνει ούτε μια μέρα εκτός προγράμματος και να μετατεθούν οι δύσκολες αποφάσεις για τον Σεπτέμβριο.

Μια τέτοια εξέλιξη, πάντως, και αναλόγως των μέτρων που θα έρθουν στην ελληνική Βουλή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις, δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ενώ αυξάνονται οι βουλευτές που σκέφτονται περισσότερο το ενδεχόμενο της ρήξης.



Πηγή : imerisia.gr


«Κεραυνοί» Πανούση κατά Ζωής: Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα


«Δηλητηριώδη» βέλη κατά της Προέδρου της Βουλής εκτόξευσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Πανούσης έδωσε, έστω και προσεκτικά, συνέχεια στην κόντρα του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι «Βοηθός πρωθυπουργός απ' όσο ξέρω δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Δεν είπα ποτέ ότι η Αστυνομία είναι πάνω από τη Βουλή, αλλά δεν μπορείς να παρεμβαίνεις σε άλλους θεσμούς».

Ο Γιάννης Πανούσης έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι «είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή», ενώ πέταξε καρφιά κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «εάν κατέβουν οι 148 σε εκλογές και ο Τσίπρας μόνος του, πάλι ο Τσίπρας θα κερδίσει».

Παράλληλα, ο υπουργός χαρακτήρισε «φασιστικό» να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κριτική στους διαδηλωτές υπέρ του ευρώ, ενώ, σημείωσε ότι όταν δύο βουλευτές βρίζουν έναν υπουργό τότε πρέπει να πέσουν κεφάλια.

«Είτε το δικό μου είτε άλλου» πρόσθεσε με νόημα ο Γιάννης Πανούσης.



Πηγή: iefimerida.gr


Πανελλήνιες 2015: Σε αυτές τις σχολές πέφτουν οι βάσεις



ΤΗΝ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων βάζει το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 23 Ιουνίου, ημέρα που θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων 2015.

Η αγωνία όλο αυτό τον καιρό έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς τα μηνύματα από τα βαθμολογικά κέντρα δεν είναι ευχάριστα. Συγκεκριμένα, δείχνουν ότι οι επιδόσεις σε πολλά μαθήματα θα είναι πολύ χειρότερες σε σχέση με πέρυσι, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων σε πολλά τμήματα από σχεδόν όλα τα επιστημονικά πεδία.

Έως το μεσημέρι της Τρίτης οι βαθμολογίες

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες των υποψηφίων θα αναρτηθούν έως το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουνίου σε όλες τις σχολικές μονάδες και μόνο για ορισμένες νησιώτικές περιοχές ενδέχεται να υπάρξει ολιγόωρη καθυστέρηση.

Πτωτική η εικόνα των βάσεων

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα υπάρχει πτώση πολλών ταχυτήτων στα 4 πεδία, ενώ στο 5ο Πεδίο Οικονομικών Επιστημών οι βάσεις αναμένεται να συγκρατηθούν στα περσινά επίπεδα, ενώ σε κάποιες περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές ενδεχομένως να καταγράφει μικρή άνοδος.
Ασφαλέστερα συμπεράσματα για την πορεία των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο και τμήμα τα προκύψουν με την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, όπου θα φανεί –μεταξύ άλλων- το ποσοστό των αριστούχων στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, τα οποία αποτελούν «βαρόμετρο» για την εισαγωγή στις σχολές υψηλής ζήτησης.

Αναλυτικά οι τάσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

1ο ΕΠ: Μικρή πτώση των βάσεων σε αρκετές υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές αναμένεται να φέρουν οι χειρότερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρυσι σε τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα μαθήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναμένουν πτώση των βάσεων σε Νομικές, ορισμένες Παιδαγωγικές Σχολές και Προσχολικής Ηλικίας, όπου μειώνονται ανεπαίσθητα οι θέσεις εισακτέων, ενώ σε τμήματα όπως Κοινωνικής Θεολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κοινωνιολογίας και Θεατρικών Σπουδών, όπου έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις εισακτέων, η πτώση θα είναι μεγαλύτερη.
Ειδικά για τις Νομικές , σύμφωνα με το Έθνος η πτώση θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και μεγαλύτερη στο αντίστοιχο της Κομοτηνής. Αναφορικά με τα 3 τμήματα Κοινωνιολογίας, όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση των θέσεων, η πτώση των βάσεων θα είναι μεγάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μικρότερο στο τμήμα της Κρήτης και ακόμη μικρότερης έντασης στο Πάντειο.

2ο-4ο ΕΠ: Βουτιά στις βάσεις εισαγωγής αρκετών πρωτοκλασάτων σχολών που περιλαμβάνονται στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις που επιβεβαιώνουν το «βαθμολογικό Βατερλό» στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Μαθηματικά και Φυσική). Εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, θα υπάρχει ελεύθερη πτώση των βάσεων σε αρκετά περιζήτητα και υψηλόβαθμα πολυτεχνικά τμήματα, όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών Μηχανολόγων Μηχανικών, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις έχουν μειωθεί. Μεγάλη θα είναι η πτώση και στις σχολές , μεσαίων βαθμολογιών του 2ουΕπιστημονικού Πεδίου, όπως οι Φυσικομαθηματικές.

3ο Ε.Π: Σημαντική υποχώρηση των βάσεων – για τα δεδομένα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου – θα πρέπει να περιμένουν οι υποψήφιοι εξαιτίας των αισθητά χειρότερων επιδόσεων που διαγράφονται στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (Βιολογία), αλλά και σε άλλα δύο μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης.
Ιατρικές
Φαίνεται πως οι βάσεις πιέζονται προς τα κάτω στα πλέον υψηλόβαθμα τμήματα της Ιατρικής, στις Κτηνιατρικές, Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικές Σχολές. Ανάλογη αναμένεται η εικόνα για τα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΤΕΙ, όπως Νοσηλευτικής, Διατροφής και Διαιτολογίας.

5ο ΕΠ: Αν και ακριβείς προβλέψεις πριν από την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων δεν μπορούν να γίνουν, φαίνεται πως το 5ο Πεδίο ίσως να είναι το μοναδικό στο οποίο οι βάσεις θα συγκρατηθούν στα περσινά επίπεδα ή σε κάποιες περιπτώσεις υψηλόβαθμων και περιζήτητων τμημάτων θα ανέβουν.

Οι εκτιμήσεις για καλύτερες επιδόσεις στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, σε συνδυασμό με τη μικρή μείωση των θέσεων σε αρκετά τμήματα, συγκλίνουν σε μικρή αύξηση των βάσεων ή σε διατήρηση στα περσινά επίπεδα σε ομάδες σχολών όπως Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Ναυτιλιακών Σπουδών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστήμων.



Πηγή : newsbomb.gr


ΗΠΑ: Ένας νεκρός και εννιά τραυματίες από πυροβολισμούς σε παιδικό πάρτι



Ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι αναζητεί τους υπόπτους για την επίθεση

Τη ζωή του έχασε ένας άνθρωπος και εννέα τραυματίστηκαν χθες από πυροβολισμούς που ερίφθησαν κατά την διάρκεια πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού σε ένα γήπεδο μπάσκετ στο Ντιτρόιτ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Detroit Free Press.

Ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι αναζητεί τους υπόπτους για την επίθεση αυτή, προσθέτει η εφημερίδα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο υπεύθυνος της αστυνομίας Στιβ Ντόλαντ, στο πάρτι παρευρίσκονταν πολλά παιδιά και από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της επίθεσης μπορεί να ήταν ένας από αυτούς που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. "Πιστεύω ότι στόχος ήταν ένα άτομο, οι άλλοι απλώς βρέθηκαν την λάθος ώρα στο λάθος μέρος", σημείωσε.

Μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς βρίσκονται τουλάχιστον τρεις γυναίκες, προσθέτει η εφημερίδα.

Η άλλοτε πρωτεύουσα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν, εξήλθε πέρυσι από την κατάσταση χρεοκοπίας, έπειτα από μια μακρά διαδικασία και μια αναδιάρθρωση του χρέους του, το οποίο έφτανε τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια.




Πηγή : protothema.gr


Κύπρος : Σκότωσε με κυνηγετικό όπλο 17 σκυλιά



Έχει τεθεί υπό κράτηση

Ο ύποπτος είναι υπεύθυνος μονάδας εκτροφής σκύλων. Τα ζώα, όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, αστυφύλακας Στέλιος Κουσιάππας, είχαν εντοπιστεί νεκρά σε υποστατικό εκτροφής σκύλων στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου από άνδρες της Αστυνομίας και μέλη των Υγειονομικών και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του δήμου Αραδίππου, μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη του ενοικιαζομένου υποστατικού, ότι ο υπεύθυνος του εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες δεν μετέβη σε αυτό, ούτε και οποιοσδήποτε άλλος, για να δώσει στα σκυλιά τροφή και νερό.

Είχαν, επίσης, εντοπίσει και έξι ζωντανά σκυλιά, από τα οποία τα τέσσερα ήταν υποσιτισμένα και τα δύο αδέσποτα, που βρίσκονταν εκτός του περιβόλου της μονάδας και τα οποία παραδόθηκαν σε άτομο που διατηρεί καταφύγιο σκύλων για ιατρική περίθαλψή τους.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος, ισχυρίστηκε πως επειδή έχει χαλάσει το αυτοκίνητό του και δεν είχε λεφτά να το επιδιορθώσει, δεν μπορούσε να μεταφέρει νερό και φαγητό στα σκυλιά, προσθέτοντας πως εδώ και δυο μήνες το υποστατικό του δεν υδρευόταν.

Ακόμα, ισχυρίστηκε πως είναι πιθανόν τα σκυλιά να πέθαναν από τσιμπήματα που τους προκάλεσε δηλητηριώδες φίδι.





Η Ζωή τραβάει την κατηφόρα



ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Οσοι παρακολουθούν μόνο τις εκρήξεις της προέδρου της Βουλής χάνουν το καλύτερο. Ολόκληρες οι παρεμβάσεις της –στις πολλές επιτροπές όπου προεδρεύει– είναι περιβόλι παραληρηματικού λόγου. Βεβαίως, η άγνοια για τα «άπαντα της Ζωής» είναι αιτιολογημένη. Τα κανάλια παίζουν μόνο «στιγμές έντασης» και οι παρεμβάσεις της είναι σχοινοτενείς. Να σκεφθεί κανείς ότι μόνο σε μια γέφυρα ανάμεσα σε δύο ομιλητές στην «Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος» (ΕΑΧ), η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε 17 λεπτά! Περισσότερο και από τους ομιλητές. Ηταν τότε που αποφάσισε και διέταξε –ερήμην του Σώματος– να επιστραφεί ως «απαράδεκτη» η Εκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (17.6 2015).

Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, δεν είναι το σχοινοτενές, ούτε το παραληρηματικό του λόγου της. Εντάξει! Είναι πρόβλημα για όσους κάθονται στα έδρανα και υποχρεούνται να την ακούν. Αντε και για όσους πρέπει να την απομαγνητοφωνούν. Από τα πρακτικά της συνέντευξης Τύπου της ΕΑΧ (7.6.2015) προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία: Μόνο η εισαγωγή της κ. Κωνσταντοπούλου ήταν 3.500 λέξεις. Από τις 15.000 λέξεις της συνέντευξης, οι 8.500 εκστομίσθηκαν από την ίδια, ενώ τα παριστάμενα μέλη ήταν περισσότερο μέρος του σκηνικού, αφού περιορίστηκαν σε βραχύλογες παρεμβάσεις, όποτε η «κυρία πρόεδρος» (όπως την αποκαλούν) τους έδινε τον λόγο.

Η ομιλία για την παρουσίαση των «προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους» (προκειμένου να παίζει διαρκώς στην TV η Ζωή, θα έχουμε, πέρα από τα προκαταρκτικά, τα ενδιάμεσα, τα παραενδιάμεσα, τα προτελικά και πιθανώς τα τελικά συμπεράσματα) ήταν σχετικά βραχύλογη: 2.700 λέξεις. Την παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός, λες και δεν είχε δουλειά να κάνει, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα είναι η ασυναρτησία της. Δεν μεταφέρονται στο χαρτί οι σχοινοτενείς παρεμβάσεις της (απαιτούνται τόμοι) για να αναδειχθούν τα νοητικά άλματα περί της «φοβερά δυνατής δήλωσης (!) που παρασιωπήθηκε» και είναι «επιλογή κάποιων που θέλουν να αναπαραγάγουν τον ολοκληρωτισμό στην Ευρώπη και στον κόσμο εν έτει 2015» (ΕΑΧ 15.6.2015).

Αν κάποιος έχει το κουράγιο να παρακολουθήσει το Κανάλι της Βουλής ή να διαβάσει τα πρακτικά των πολλών επιτροπών όπου προεδρεύει η κ. Κωνσταντοπούλου, ένα μόνο μπορεί να ευχηθεί. Οτι αυτό που γίνεται μέσα στον ναό της Δημοκρατίας, δεν είναι παρά μια γραφική, αλλά ακίνδυνη, προσπάθεια υπερπροβολής της προέδρου...


Έντυπη Καθημερινή


Νέα Δημοκρατία: Η πολύ προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην αποβλάκωση



Η Νέα Δημοκρατία στρέφεται κατά της εφημερίδας "Αυγή" για μια δημοσκόπηση που δημοσιεύει και παρουσιάζει "χαοτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας" με ανακοίνωσή της.

"Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την «Αυγή», να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου  της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, δεν διστάζει να κατηγορήσει τη κυβέρνηση για προπαγάνδα, τονίζοντας: "Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. Αλλά απ’ ότι φαίνεται, η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση".


Πηγή : news247.gr


Ρόμπι Ουίλιαμς: «Let me entertain you... Ελλάδα»




Υπερθέαμα στη Μαλακάσα

«Let me entertaιn you» παρότρυνε τους χιλιάδες θαυμαστές του ο Ρόμπι Ουίλιαμς που έβαλε «φωτιά» στη Μαλακάσα, με την πληθωρική του παρουσία, το εκκεντρικό του ντύσιμο και τις μοναδικά εκφραστικές του ερμηνείες. Σε ένα υπερθέαμα που τα είχε όλα... Άρτια μουσική απόδοση και παρουσία, αλλά και αναπάντεχα οπτικά εφέ.

Εισβάλλοντας κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή, μέσα σε ένα κατακόκκινο φόντο, φορώντας σμόκιν, ο Ρόμπι Ουίλιαμς αιχμαλώτισε το κοινό- που άγγιζε τα 30.000 άτομα- με το στυλ, την κίνηση, τη θεατρική του παρουσία και την ιδιαίτερη επαφή που απέκτησε μαζί του.

Πάνω σε ένα διάδρομο 15 μέτρων, που απλωνόταν από τη σκηνή και κατέληγε μπροστά στον κόσμο που τον αποθέωνε - ο Ρόμπι Ουίλιαμς τραγουδούσε, χόρευε και επικοινωνούσε μουσικά με το κοινό με έναν απαράμιλλο τρόπο, σε σημείο που το ίδιο το κοινό συμμετείχε στο σόου, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο απόλυτος περφόρμερ «τράβηξε» με ρυθμό πάνω στη σκηνή μια νεαρή θαυμάστρια του, η οποία για τα επόμενα 5 λεπτά συμμετείχε μαζί του στην ερμηνεία και τα χορευτικά μιας μεγάλης επιτυχίας του, ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τις Ελληνίδες.

Όμως ο Ρόμπι Ουίλιαμς, στη σκηνή του Terra Vibe, δεν σταμάτησε να χαρίζει εκπλήξεις στους θαυμαστές του. Παρουσίασε τον πατέρα του Πήτ Ουίλιαμς, και οι δυο τους - πατέρας και γιος- τραγούδησαν μαζί πιασμένοι χέρι-χέρι.

Χορεύτριες και χορευτές, καθώς και μια πολυμελής μπάντα, πλαισίωνε την σκηνική παρουσία και τα τραγούδια του Ουίλιαμς, ο οποίος ήταν αεικίνητος και εκφραστικός σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Έσπευσε να ξεκαθαρίσει, ωστόσο, ότι παρά την τόση ενέργεια που διαθέτει δεν παίρνει ναρκωτικά. Δήλωσε απόλυτα ενθουσιασμένος με το κοινό και ...ζήτησε συγνώμη που δεν είχε έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα.

Στην παρθενική του εμφάνιση σε ελληνικό έδαφος, ο λαμπερός καλλιτέχνης υποσχέθηκε μια επόμενη εμφάνισή του στη χώρα μας σε 18 μήνες από σήμερα.

Ο Ρόμπι Ουίλιαμς - του οποίου η περιοδεία ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο στη Νέα Ζηλανδία-θεωρείται ο πιο επιτυχημένος σόλο καλλιτέχνης όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία και ο πιο επιτυχημένος μη - λατινογενής καλλιτέχνης στην Λατινική Αμερική. Με περιουσία που αγγίζει τα 220 εκ. δολάρια, ο Βρετανός σόουμαν, μπήκε το 2006 στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες όταν πούλησε 1,6 εκ. εισιτήρια για την επερχόμενη περιοδεία του σε μία μόνο ημέρα!

Έχει 17 BRIT Awards περισσότερα από κάθε άλλον και 8 ECHO Awards. Σήμερα ζει στο Λος Άντζελες, με τη σύζυγο του, την αμερικανίδα ηθοποιό Αΐντα Φίλτζ και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Νωρίτερα, στη σκηνή του Terra Vibe είχαν εμφανιστεί τα ελληνικά συγκροτήματα ExGirlfriend's Perfume και Inconsistencies, ενώ ακολούθησε η αισθαντική Σάρον Κόβακς.

Η 25χρονη Κόβακς εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά στη χώρα μας - είχε έρθει ξανά την περασμένη άνοιξη για μια εμφάνιση στον Βοτανικό- με τον χαρακτηριστικό γούνινο μανδύα της, και μάγεψε με την σπάνια και ιδιαίτερη φωνή της όσους παραβρέθηκαν στη συναυλία της Μαλακάσας.



Πηγή


Λιού: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει την πρωτοβουλία και σκληρές αποφάσεις




«Νομίζω πως τώρα είμαστε σε μία στιγμή όπου το βάρος πέφτει στην Ελλάδα να επανέλθει με μια απάντηση που [θα] είναι η βάση για να επιτευχθεί μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε στο

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία στη διαπραγμάτευση, να λάβει σκληρές αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, καθώς διαφορετικά ο ελληνικός λαός και η οικονομία θα υποστούν σκληρές συνέπειες, προειδοποιεί με συνέτευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιού.

«Νομίζω πως τώρα είμαστε σε μία στιγμή όπου το βάρος πέφτει στην Ελλάδα να επανέλθει με μια απάντηση που [θα] είναι η βάση για να επιτευχθεί μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Λιού στην εκπομπή Fareed Zakaria GPS, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, σύμφωνα με ηχογραφημένο τμήμα της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Αυτό που γνωρίζουμε πως είναι η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει μερικές σκληρές αποφάσεις και αυτές να τύχουν επεξεργασίας», συνέχισε.

Παρά ταύτα, ο κ. Λιού υπογράμμισε επίσης η αντίδραση των αγορών δεν μπορεί να προβλεφθεί σε περίπτωση Grexit ή διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους από την Αθήνα. «Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να μάθει» τις θα συμβεί, προσέθεσε με νόημα.

Αυτό που είναι «σαφές» όμως, είπε, είναι πως «η συνέπεια μιας αποτυχίας θα σήμαινε τρομερή, τρομερή μείωση της οικονομικής επίδοσής τους». «Θα πλήξει τον ελληνικό λαό. Θα υποστούν [οι Έλληνες] την πρώτη ορμή μιας αποτυχίας».

Αναφερόμενος στον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης, ο κ. Λιού είπε πως «ο κίνδυνος της μετάδοσης προφανώς είναι διαφορετικός από ό,τι ήταν στο παρελθόν, γιατί το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει πια στους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών θεσμών», αλλά κυρίως σε κράτη.



Πηγή: skai.gr


Α. Σαμαράς: "Τα ψέματα τελείωσαν, τα παιχνίδια τελείωσαν"



Πρόσκληση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη εθνική συνεννόηση απευθύνει μέσω άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Αντώνης Σαμαράς.

Σημειώνει μάλιστα ότι πραγματοποιεί το άνοιγμα για εθνική συνεργασία και προς την Κουμουνδούρου ώστε να της δώσει μια τελευταία ευκαιρία να απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες της, σύμφωνα με το skai.gr.

"Τα ψέματα τελείωσαν, τα παιχνίδια τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τέλειωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε, "Με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να παίζει κανείς", τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς εξαπολύει παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε "τους ανεύθυνους, τους μαθητευόμενους μάγους ή τους ακραίους να σύρουν μίαν ολόκληρη χώρα στην καταστροφή".

Μιλώντας το Σάββατο στο Βόλο, ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως στόχος της ΝΔ είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, και διαμήνυσε πως η παράταξη θα δώσει μάχη για αυτό το σκοπό.

"Αγωνιούμε για τις εξελίξεις της προσεχούς Δευτέρας και πρέπει η πατρίδα μας να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης", συμπλήρωσε.


Πηγή : capital.gr