Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Λιού: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει την πρωτοβουλία και σκληρές αποφάσεις




«Νομίζω πως τώρα είμαστε σε μία στιγμή όπου το βάρος πέφτει στην Ελλάδα να επανέλθει με μια απάντηση που [θα] είναι η βάση για να επιτευχθεί μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε στο

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία στη διαπραγμάτευση, να λάβει σκληρές αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, καθώς διαφορετικά ο ελληνικός λαός και η οικονομία θα υποστούν σκληρές συνέπειες, προειδοποιεί με συνέτευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιού.

«Νομίζω πως τώρα είμαστε σε μία στιγμή όπου το βάρος πέφτει στην Ελλάδα να επανέλθει με μια απάντηση που [θα] είναι η βάση για να επιτευχθεί μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Λιού στην εκπομπή Fareed Zakaria GPS, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, σύμφωνα με ηχογραφημένο τμήμα της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Αυτό που γνωρίζουμε πως είναι η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει μερικές σκληρές αποφάσεις και αυτές να τύχουν επεξεργασίας», συνέχισε.

Παρά ταύτα, ο κ. Λιού υπογράμμισε επίσης η αντίδραση των αγορών δεν μπορεί να προβλεφθεί σε περίπτωση Grexit ή διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους από την Αθήνα. «Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να μάθει» τις θα συμβεί, προσέθεσε με νόημα.

Αυτό που είναι «σαφές» όμως, είπε, είναι πως «η συνέπεια μιας αποτυχίας θα σήμαινε τρομερή, τρομερή μείωση της οικονομικής επίδοσής τους». «Θα πλήξει τον ελληνικό λαό. Θα υποστούν [οι Έλληνες] την πρώτη ορμή μιας αποτυχίας».

Αναφερόμενος στον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης, ο κ. Λιού είπε πως «ο κίνδυνος της μετάδοσης προφανώς είναι διαφορετικός από ό,τι ήταν στο παρελθόν, γιατί το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει πια στους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών θεσμών», αλλά κυρίως σε κράτη.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου