Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Η Φωτίου είπε «άει στο διάολο» στην Κεφαλογιάννη δείχνοντας τον χαρακτήρα της

 



Επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της υπουργού Τουρισμού και της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. 

Την ώρα που οι δύο γυναίκες είχαν μια σφοδρή αντιπαράθεση για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον λόγο είχε η Όλγα Κεφαλογιάννη, ακούστηκε από την πλευρά της κ. Φωτίου «άει στο διάολο», δείχνοντας για ακόμα μία φορά τον χαρακτήρα της.

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη της κυρίας Κεφαλογιάννη, η οποία απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντας: «Τι είπατε; Θα το επαναλάβετε; Έτσι έχετε μάθει να μιλάτε στο κοινοβούλιο; Και το πρόβλημα σας είναι ο Κανονισμός; Εδώ δεν ξέρετε την βασική κοινωνική συμπεριφορά. Τέτοιες αγοραίες εκφράσεις μόνο από τέτοια πρόσωπα ακούγονται εδώ μέσα. Ντροπή σας!».

Από την πλευρά της, η Φωτίου έκανε ότι δεν ήξερε και ότι δεν είπε τίποτα.


Ο διάλογος

«Περιμένουμε να μιλήσουμε όλοι να μας απαντήσει συνολικά», σχολίασε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Κυριαζίδης, εξήγησε ότι η υπουργός έχει αυτή την δυνατότητα, με την κ. Φωτίου να επιμένει, «από πότε και δεν το ξέρω; Τόσα χρόνια είμαι μέσα στη Βουλή».

Η κυρία Κεφαλογιάννη, πήρε τον λόγο σχολιάζοντας, «επειδή η κυρία Βέττα ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την δραματική πενταετία ΣΥΡΙΖΑ, βρείτε τα μεταξύ σας».

Και ο διάλογος συνεχίστηκε με τον εξής τρόπο:

Φωτίου: Σας παρακαλώ κ. Υπουργέ, δεν θα κάνετε μικροπολιτική πάνω σε ένα νομοσχέδιο.

Κεφαλογιάννη: Όλοι θυμούνται ότι ο τουρισμός…

Φωτίου: Άει στο διάολο

Κεφαλογιάννη: Τι είπατε; Θα το επαναλάβετε; Έτσι έχετε μάθει να μιλάτε στο κοινοβούλιο; Και το πρόβλημα σας είναι ο Κανονισμός; Εδώ δεν ξέρετε την βασική κοινωνική συμπεριφορά. Τέτοιες αγοραίες εκφράσεις μόνο από τέτοια πρόσωπα ακούγονται εδώ μέσα. Ντροπή σας!

Η ένταση συνεχίστηκε και αργότερα με την Φωτίου να επιμένει ότι δεν είπε τίποτα απρεπές, δείχνοντας τον χαρακτήρα της.

Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς είπε: «Κυρία υπουργέ δεν προεδρεύετε εσείς σε αυτή την αίθουσα...ως γνωστόν ούτε πήρατε εσείς είδηση ότι είπα κάτι απρεπές. Και εγώ προσωπικά είπα ότι δεν είπα τίποτα απρεπές προς την υπουργό ή στο Σώμα. Αυτά όμως είναι η εκμετάλλευση από ένα πολιτικό πρόσωπο που αυτή τη στιγμή θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα».



Χειροπέδες σε 14χρονο που έκλεψε συνομήλικο του - Συνελήφθη και η μητέρα του

 



Στο Ηράκλειο ένας 14χρονος και η μητέρα του συνελήφθησαν για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο 14χρονος, με τη βοήθεια 13χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα από 15χρονο.

Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κι αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.



Η Μιλένα Αποστολάκη έπαθε Κασσελάκη : Νιώθω έτοιμη για πρωθυπουργός


 

Είχαμε το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη που γελάει ο κόσμος μαζί του και είναι έτοιμοι στο κόμμα να τον στείλουν πίσω στην Αμερική, έχουμε και τα νούμερα του ΠΑΣΟΚ που εκτός από το παρατράγουδο τον Χάρη Δούκα, ξεπετάγονται και άλλα που δεν περίμενες.

Η Μιλένα Αποστολάκη ισχυρίζεται ότι είναι "έτοιμη να γίνει πρωθυπουργός", εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και συμβουλεύουμε το καλάμι να μην το καβαλάνε συχνά γιατί τους γίνεται συνήθεια.

Η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος τόνισε, μιλώντας στο Action24, σε ερώτηση αν αισθάνεται πως μπορεί να ανταποκριθεί στα πρωθυπουργικά καθήκοντα, αν κληθεί να τα υπηρετήσει μέσα στην επόμενη τριετία, η κ. Αποστολάκη απάντησε: «Νιώθω έτοιμη για μια τέτοια θέση και αυτό δεν είναι μια αλαζονική λογική του τύπου 'εγώ μπορώ καλύτερα'. Έχω μια κοινοβουλευτική εμπειρία, άρα είμαι μέσα στη Βουλή γιατί θεωρώ ένα κομβικό ζήτημα αυτό. Το κέντρο των πολιτικών αντιπαραθέσεων είναι η Βουλή. Εκεί είναι η μάχη, εκεί είναι η μεγάλη μάχη πάνω στην οποία κρίνονται πολιτικά ζητήματα, αλλά και η ετοιμότητα και η καταλληλόλητα».

Στη συνέχεια η Μιλένα Αποστολάκη τόνισε: «Νιώθω ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, ως προς το μήνυμα, την προσδοκία και την ελπίδα που γεννάει. Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να υπηρετήσω αυτό τον στόχο της ετοιμότητας».



Σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την έκθεση του ΟΟΣΑ

 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου:

  • Σήμερα θα ξεκινήσω με ένα «αποτέλεσμα» μίας διαρκούς μάχης που δίνουμε για τη βελτίωση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε μία σημαντική αναγνώριση της προσπάθειάς μας αυτής από την έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α.
    • Η έκθεση αναγνωρίζει, λοιπόν, ότι από τις 49 συστάσεις που είχαν γίνει στη χώρα μας υλοποιήθηκαν (και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ) οι 38, δηλαδή το 78%. Αναφέρω ενδεικτικά την ενίσχυση της δικαιοδοσίας και του ρόλου του Οικονομικού Εισαγγελέα, τον Κώδικα Δεοντολογίας για τα Μέλη της Κυβέρνησης, τη στρατηγική καταπολέμησης της απάτης στο Ταμείο Ανάκαμψης, την ψήφιση του νέου δικαστικού χάρτη πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης. Ως προς το ζήτημα της Ελευθερίας του Τύπου, η Έκθεση επίσης βάζει θετικό πρόσημο στα μέτρα που λάβαμε μεταξύ άλλων για πρόσθετη διαφάνεια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο και στην κατάργηση του αξιόποινου χαρακτήρα της απλής δυσφήμισης.
    • Η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. είναι πολύ σημαντική για δύο λόγους: ο πρώτος αφορά την πεποίθησή μας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας εάν αυτή δεν συνοδεύεται από ένα κράτος δικαίου, θεσμούς, νόμους και δικαιοσύνη που λειτουργούν σωστά, γρήγορα και με βάση τα διεθνή πρότυπα. Και η έκθεση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό: ότι η Ελλάδα, στην προσπάθειά της να γίνει μια διεθνώς ελκυστική οικονομία, βρίσκεται στο σωστό δρόμο ως προς τις νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για να βελτιώσουμε το κράτος δικαίου. Ο δεύτερος λόγος αφορά στη διάψευση όσων επιχειρούν εδώ και αρκετό καιρό μια συντονισμένη εκστρατεία σπίλωσης της διεθνούς εικόνας της χώρας μας. Το έχω πει αρκετές φορές: αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά για την ποιότητα και τη λειτουργία του κράτους δικαίου στη χώρα μας, θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τους πλέον έγκυρους διεθνείς οργανισμούς και τις εκθέσεις τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Economist και τώρα ο Ο.Ο.Σ.Α αναγνωρίζουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Προφανώς και δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και φυσικά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι να θεραπεύσουμε διαχρονικές πληγές και οι πολίτες να δουν τη διαφορά στην καθημερινότητά τους. Και γι' αυτό δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια.
  • Περνάω στο πεδίο της δημόσιας υγείας, για να σας πω ότι μπήκε σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ μέσω της οποίας -σε συνεργασία με όλες τις φαρμακευτικές ενώσεις- θα μπορούμε να παρακολουθούμε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο τη συνταγογράφηση ανά φάρμακο και εταιρεία και άρα και τη διακύμανση των επιστροφών του clawback προς το ελληνικό δημόσιο. Έτσι, πετυχαίνουμε διαφάνεια και πιο εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φαρμάκων προς όφελος των πολιτών. Βασική μας αρχή: να έχουμε το κατάλληλο φάρμακο για κάθε ασθένεια στην καλύτερη τιμή, με όρους ανταγωνισμού και υγιούς ανάπτυξης των ελληνικών και ξένων φαρμακοβιομηχανιών.
  • Επόμενο θέμα, η μεγάλη και ασύμμετρη μάχη που δίνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και τις πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι. Χθες ήταν μία δύσκολη μέρα, με αντίξοες συνθήκες με ανέμους 8-9 μποφόρ και πολλές φωτιές στην Αττική, από την Κερατέα έως την Πάρνηθα και τον Ασπρόπυργο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στη Σέριφο. .., η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν γρήγορη και μέσα σε λίγες ώρες δεν είχε πια ενεργό μέτωπο. Όμως θέλω να επισημάνω πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Και η προσπάθειά μας είναι συνεχής. Σε αυτήν την προσπάθεια όμως, σύμμαχοί μας είναι και νέα εργαλεία που χτίζουν μια νέα κουλτούρα πρόληψης και υπευθυνότητας.
    • Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έως την Παρασκευή είχαν γίνει σχεδόν 500.000 συνολικές δηλώσεις για καθαρισμούς οικοπέδων στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Δείχνει μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση που αντιστοιχεί σε καθαρισμούς που ξεπερνούν σε έκταση το 1 εκατομμύριο στρέμματα.
    • Επειδή όμως παρατηρήθηκε το φαινόμενο να στοιβάζονται έξω από τα οικόπεδα τα υπολείμματα από τους καθαρισμούς, καλούνται οι Δήμοι είτε με ίδια μέσα, είτε με ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία και σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, να απομακρύνουν κατεπειγόντως αυτούς τους επικίνδυνους εύφλεκτους όγκους. Γι' αυτό και την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε η παροχή έκτακτης χρηματοδότησης 1,3 εκ. ευρώ σε 46 Δήμους της Αττικής.
    • Δεδομένου ότι είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής αυτού του μέτρου με τα νέα εργαλεία δήλωσης και παρακολούθησης της συμμόρφωσης, αποφασίσαμε να δώσουμε προθεσμία για ακόμη 15 μέρες παρότι βρισκόμαστε πλέον σχεδόν στη μέση του καλοκαιριού. Γιατί κάθε ένας ακόμη καθαρισμός που γίνεται μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο. Και επαναλαμβάνω ότι ο στόχος μας εδώ είναι τόσο η πρόληψη για τη φετινή αντιπυρική περίοδο αλλά και η απόκτηση μιας νέας κουλτούρας ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις, κράτος και πολίτες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση.
  • Φέτος, σε όλες τις κατασκηνώσεις της χώρας θα φιλοξενηθούν συνολικά 13.595 άτομα, από τα οποία τα 7.425 παιδιά, 1.820 ηλικιωμένοι και 4.350 άτομα με αναπηρίες. Αυξήσαμε μάλιστα στα 4.000.000 τον προϋπολογισμό για τις κατασκηνωτικές δραστηριότητες ώστε να ωφεληθούν περισσότερα άτομα για περισσότερο καιρό.
  • Με την ευκαιρία, να σας πω ότι όπως σας έγραψα την προηγούμενη Κυριακή, άνοιξε την Τρίτη η πλατφόρμα για το Thessaly και Evros Pass για τη στήριξη του τουρισμού στις περιοχές της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τον Daniel και του Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Να σας ενημερώσω λοιπόν σήμερα ότι συνολικά έχουν υποβληθεί 206.490 αιτήσεις!
  • Μπήκε επιτέλους τέλος σε μια αναίτια εκκρεμότητα που κρατούσε ένα τέταρτο του αιώνα και καθιστούσε την Ελλάδα αρνητική εξαίρεση στον ευρωπαϊκό χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ήμασταν η μοναδική χώρα από τις 47 του Συμβουλίου της Ευρώπης που δεν είχε κυρώσει τη Σύμβαση της Λισαβόνας παρότι είχαμε υιοθετήσει πρόνοιές της! Τι είναι η Σύμβαση της Λισαβόνας; Είναι ο Καταστατικός Χάρτης που υποστηρίζει το δικαίωμα των νέων της Ευρώπης να απολαμβάνουν το αγαθό της κινητικότητας στις σπουδές τους, εντός του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Με άλλα λόγια, η Σύμβαση που κυρώθηκε τελικά από την Ελληνική Βουλή την περασμένη Πέμπτη, διασφαλίζει ότι οι κάτοχοι ακαδημαϊκών προσόντων (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) από μία χώρα-μέλος έχουν το δικαίωμα της αναγνώρισης αυτών των προσόντων σε άλλη χώρα-μέλος.
  • Θα μείνω στον χώρο της εκπαίδευσης και στην ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας ότι από τον Σεπτέμβριο του 2025, οι μαθητές της Α' Λυκείου θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τις βασικές οικονομικές λειτουργίες. Ο οικονομικός αλφαβητισμός επιτρέπει όχι μόνο να κατανοούμε το σύνθετο χρηματοοικονομικό περιβάλλον αλλά και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις ως πολίτες. Για παράδειγμα, το πώς να διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά ζητήματα που αφορούν την προσωπική ευημερία μας, όπως τα βασικά οικονομικά του νοικοκυριού μας, αλλά εξίσου σημαντικά και με περισσότερη υπευθυνότητα την ίδια μας την ψήφο απέναντι σε λαϊκίστικα και ανεύθυνα πολιτικά και οικονομικά προγράμματα. Το πάθημα της κρίσης χρέους δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά στο μέλλον. Είναι ευθύνη μας προς τις επόμενες γενιές.
  • Τελευταίο θέμα που αφορά στον χώρο της παιδείας για να θυμίσω ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι αιτήσεις γίνονται είτε απευθείας μέσω της σελίδας https://stegastiko.minedu.gov.gr/ είτε μέσω του gov.gr και η προθεσμία λήγει την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024. Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Έλληνες ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέρχεται σε χίλια πεντακόσια ευρώ. Αυξάνεται στα 2.000 αν συγκατοικούν με άλλο φοιτητή (εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις). Είναι επίσης 2.000 ευρώ για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Αν υπάρχει συγκατοίκηση στην ίδια μισθωμένη κατοικία εκτός Αττικής ή Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, το επίδομα αυξάνεται στο ποσό των 2.500 ευρώ. Είναι -πιστεύω- μια ανακούφιση για τις οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν μακριά από την γονεϊκή εστία.
  • Πάμε να δούμε και την κατάσταση στους δρόμους, όπου τα στοιχεία δείχνουν ότι αποδίδουν -τουλάχιστον στα όρια του Δήμου της Αθήνας- οι έλεγχοι της Τροχαίας για τον περιορισμό ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Τι λένε λοιπόν τα στατιστικά στοιχεία; Ότι από την αρχή του χρόνου τα θανατηφόρα δυστυχήματα έχουν μειωθεί κατά 160%: από 16 στους πρώτους έξι μήνες του 2023, φέτος σημειώθηκαν 6 και καταγράφηκαν ήδη 65.000 παραβάσεις, όταν πέρσι όλο τον χρόνο είχαν καταγραφεί 54.500. Συνεχίζουμε πιο εντατικά και θυμίζω ότι το Εθνικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030 που βασίζεται στο τετράπτυχο «Ασφαλείς δρόμοι, Υπεύθυνοι οδηγοί, Κυκλοφοριακή παιδεία, Δίκαιοι κανόνες για όλους» έχει στόχο τη μείωση των θανάτων και των σοβαρά τραυματιών κατά 50% στα επόμενα χρόνια. Όλοι μαζί μπορούμε να το πέτυχουμε.
  • Τώρα, αλλάζω θέμα για να σας πω ότι η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση των παραλιών βρίσκεται στο 90%. Πρόκειται για ένα σύστημα που αντικατέστησε το προηγούμενο αδιαφανές και προβληματικό καθεστώς των επιμέρους παραχωρήσεων ανά Δήμο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 1.700 δημοπρασίες και απομένουν να ολοκληρωθούν επιπλέον 225 τις επόμενες ημέρες, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν να γίνουν περίπου 1.200 για φέτος. Είναι σημαντική και η κινητοποίηση των πολιτών για την απρόσκοπτη πρόσβαση και χρήση των παραλιών. 52.000 πολίτες έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή ΜyCoast και έχουν ήδη γίνει 8.911 καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, εντείνονται οι έλεγχοι με τη χρήση drones, τη λήψη δορυφορικών εικόνων και τα μικτά κλιμάκια ελεγκτών ώστε να διασφαλιστεί η επισκεψιμότητα στις παραλίες με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον χωρίς να εμποδίζεται η τουριστική ανάπτυξη.
  • Με την ευκαιρία, να σας ενημερώσω ότι αυξάνονται οι «Απάτητες Παραλίες» κατά επιπλέον 40, και πια ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται στις 238. Ο πρωτοποριακός θεσμός για τις «Απάτητες Παραλίες» με τον πρόσφατο νόμο για την προστασία των ακτών και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, οδηγεί στην πλήρη προστασία και απαγόρευση δικαιώματος εμπορικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ακτές υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μορφολογία τους και την ακεραιότητά τους ως προς τις οικολογικές τους λειτουργίες.
  • Και από τη φύση, πάμε στην τεχνολογία, καθώς μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η ανάπτυξη του υπερυπολογιστή «Δαιδάλου», μια σημαντική επένδυση για το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας που θα μας εντάξει στις χώρες με τα 30 ισχυρότερα υπολογιστικά συστήματα στον κόσμο. Η προκήρυξη του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού έγινε την περασμένη Τρίτη και το έργο προϋπολογισμού 41,9 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τον ευρωπαϊκό οργανισμό European High Performance Computing Joint Undertaking. Με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει την «καρδιά» ενός νέου οικοσυστήματος για την ανάπτυξη εφαρμογών Ai για την καινοτομία, την υλοποίηση νέων πιο αποτελεσματικών και αξιόπιστων υπηρεσιών για τους πολίτες, το επιχειρείν, την εξατομικευμένη ιατρική, την πυροπροστασία, τον χωροταξικό σχεδιασμό.
  • Συνεχίζω ψηφιακά, για να σας πω ότι όλα είναι έτοιμα και σε λίγες μέρες θα τεθεί σε ισχύ ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων. Ουσιαστικά θα τον δημιουργήσουν οι ίδιοι οι πολίτες -καθένας και καθεμιά αποκλειστικά τον δικό τους- επιλέγοντας μέσα από την πλατφόρμα myinfo τα δύο από τα τρία ψηφία που τον απαρτίζουν συν το ΑΦΜ μας. Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δημιουργείται ένας νέος πολύ πιο ισχυρός τρόπος αυθεντικοποίησης, με νέους κωδικούς που θα είναι πολύ πιο ασφαλείς απέναντι σε χακαρίσματα. Βεβαίως αυτό αφορά όσους το επιθυμούν, οι υπόλοιποι μπορούν να κρατήσουν τους παλιούς κωδικούς. Και κάτι ακόμη ως προς το ψηφιακό πορτοφόλι: από μεθαύριο Τρίτη στο gov wallet θα προστεθούν εκτός των υπόλοιπων εγγράφων (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα αναπηρίας, δακτύλιο κ.τ.λ.) και η ασφαλιστική ενημερότητα, τα στοιχεία και το βιβλιάριο υγείας του δεσποζόμενου ζώου.
  • Κλείνω τη σημερινή ανασκόπηση με το νέο σύγχρονο πρόσωπο που θα αποκτήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το γνωστό μας Πεντάγωνο, το οποίο πρέπει να αντικατοπτρίζει ως κτήριο και την αυξημένη ισχύ που αποκτά η εθνική μας άμυνα. Ο καθηγητής Εικαστικών Τεχνών, Κώστας Βαρώτσος σχεδίασε -αφιλοκερδώς- την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου που θα έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και θα περιλαμβάνει ένα νέο κτίριο Ηλεκτρονικού Πολέμου, ένα μνημείο-κιβωτό της εθνικής μνήμης με όλα τα ονόματα των υπέρ πατρίδος πεσόντων, πάρκα που παραπέμπουν σε μεγάλες εθνικές επετείους καθώς και μία μεμβράνη φτιαγμένη από κάθετους δοκούς από αλουμίνιο στην πρόσοψη του υπάρχοντος κτηρίου. Μια ανάπλαση γεμάτη συμβολισμούς, όπως επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και η οποία πραγματοποιηθεί κυρίως από τις δωρεές των επιχειρηματιών Θάνου Λασκαρίδη και Γιώργου Περιστέρη τους οποίους και ευχαριστούμε.


Ξέπλυμα χρημάτων από ναρκωτικά στις Φυλακές Ιωαννίνων - 8 συλλήψεις

 



Σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα Αλβανοί κακοποιοί, έχει γεμίσει η Ελλάδα Αλβανούς κακοποιούς που ενεργούν μέσα και έξω από τις φυλακές.

Αρχηγός των φυλακών Ιωαννίνων, ένας 40χρονος έγκλειστος Ε.Β. από την Αλβανία, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία, ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών είχε την «εύνοια» του υποδιευθυντή των φυλακών, ενός αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. και δύο πολιτικών υπαλλήλων των φυλακών, προκειμένου να λαμβάνει απρόσκοπτα τα εξωτερικά «εμβάσματα» από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο βαρυποινίτης Αλβανός κρατούμενος έχει λάβει χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.  Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο κρατούμενος λάμβανε χρήματα μέσα στις φυλακές από έναν συνεργό του στη διακίνηση ναρκωτικών, έναν αρχιφύλακα του Α.Τ. Ιωαννίνων και τη σύντροφό του.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων και χρημάτων, προερχόμενων από παράνομες δραστηριότητες, σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της Βόρειας Ελλάδας.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα, με τη συνδρομή ομάδων ΕΚΑΜ και ΥΑΤ, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, και αστυνομικών σκύλων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν -8- μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων -3- σωφρονιστικοί υπάλληλοι, -2- έγκλειστοι κρατούμενοι, αστυνομικός και -2- ιδιώτες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπλα, δωροληψία-δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και παραβιάσεις των νομοθεσιών περί μετανάστευσης και περί εισαγωγή κινητών τηλεφώνων σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 8 άτομα, που ενεργούσαν εκτός του πλαισίου δράσης της Οργάνωσης.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και προανακριτικά δεδομένα, ενώ έγινε εφαρμογή ειδικών ανακριτικών ενεργειών από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, επιχειρησιακά δομημένης και με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από το Απρίλιο του 2023, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε αυτή και προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στην περαιτέρω νομιμοποίηση των εσόδων τους.

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης (modus operandi) ήταν ο εξής:

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν έγκλειστος του Σωφρονιστικού Καταστήματος ο οποίος συντόνιζε την εμπορία και διακίνηση των ναρκωτικών και ήταν ο τελικός αποδέκτης των εσόδων.

Ιδιώτης, είχε αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα, ενώ μέρος των εσόδων τα παρέδιδε στον αρχηγό της οργάνωσης.

Αστυνομικός και ιδιώτιδα, μεσάζοντες των συναλλαγών, παραλάμβαναν τα χρηματικά ποσά και τα παρέδιδαν στον αρχηγό της οργάνωσης, είτε σε απευθείας συναντήσεις μαζί του εντός του Καταστήματος, είτε μέσω κατάθεσης στον ατομικό του λογαριασμό μέσω του Λογιστηρίου.

Δύο Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, αναλάμβαναν να εγγράψουν τα χρηματικά ποσά στις λογιστικές καταστάσεις του αρχηγού, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, καθώς απέκρυπταν ή κατέγραφαν ψευδώς τα στοιχεία των καταθετών, αλλά και το ύψος του ποσού. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, ενημέρωνε τον αρχηγό για επικείμενες έρευνες στα κελιά, ενώ του επέτρεπε την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.

Έτερη υπάλληλος, συνέδραμε τον αρχηγό στην κατανάλωση των χρημάτων, για την νομιμοποίησή τους, εντός του καταστήματος.

Λόγω των οικονομικών περιορισμών που υφίστανται στα Καταστήματα Κράτησης, ο αρχηγός της οργάνωσης είχε δημιουργήσει «μαύρο ταμείο», ώστε να διαθέτει ανά πάσα στιγμή ακαταχώρητα χρηματικά ποσά, τα οποία νομιμοποιούσε μέσω κατανάλωσης προϊόντων εντός του καταστήματος.

Τα μέλη της οργάνωσης ελαχιστοποιούσαν τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις «αχυράνθρωπων» και κωδικές λέξεις ώστε να δυσχεραίνουν την αποκρυπτογράφηση τους από τις Διωκτικές Αρχές.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξακριβωθεί -7- περιπτώσεις εμπορίας-διακίνησης ναρκωτικών, -39- περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και -3- παραβιάσεις υπηρεσιακού απορρήτου.

Παράλληλα, για τον αστυνομικό-μέλος της οργάνωσης, από τις έρευνες προέκυψε η τέλεση επιπλέον περιπτώσεων παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, δωροληψίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Από το σύνολο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



-6.207,82- ευρώ,

-18- κινητά,

μικροποσότητες κάνναβης,

τρίφτης,

-8- μαχαίρια

ρόπαλο,

-2- συσκευές Tazer,

-2- χειροβομβίδες κρότου-λάμψης,

-2- γεμιστήρες,

-302- φυσίγγια,

εξάρτημα σκόπευσης,

ρολόι αξίας και

χειρόγραφες σημειώσεις.


Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο Κασσελάκης ένας εισαγγελέας να τον ρωτήσει για τα «μαύρα χρήματα ΣΥΡΙΖΑ», και επιτέλους τον Πόθεν Έσχες του

 


Ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, καλείται να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις για τα περί υπονόμευσης από τον Αλέξη Τσίπρα, τα «μαύρα ταμεία» το κλείσιμο της «Αυγής», και σίγουρα τι έχει προλάβει να κρύψει η όχι για να καταθέσει το πόθεν έσχες ώστε να μην το πιάσουν στον έλεγχο που θα του γίνει.

Με την επιστροφή του ο Κασσελάκης αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τον «ξαφνικό θάνατο» της «Αυγής» που αποφασίστηκε όσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε στις ΗΠΑ και με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι για τον μήνα Ιούνιο. 

Απόψε, μάλιστα, στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Περιμένουμε με αγωνία!!




Προκλητική η ανοχή Σαμαρά στην καλεσμένη Θάνου που τον ήθελε φυλακή να τον τελειώσει - Ο Παπαγγελόπουλος έλειπε να συμπληρώσει η εκδήλωση

 



Θέμα συζήτησης είναι όχι η κριτική Σαμαρά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά η παρουσία της Βασιλικής Θάνου, δίπλα στην Όλγα Κεφαλογιάννη να χειροκροτά τον Αντώνη Σαμαρά.

Η παρουσία της Βασιλικής Θάνου δημιούργησε πολλές απορίες και αμηχανία σε σοβαρούς ανθρώπους και επισκίασε την οποιαδήποτε κριτική του πρώην πρωθυπουργού.

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρώην συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα Βασιλική Θάνου,  διώκτης του Αντώνη Σαμαρά και στελεχών της Ν.Δ. με στημένες κατηγορίες σε βάρος τους, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των καθήμενων, δίπλα στην Όλγα Κεφαλογιάννη, χειροκροτώντας τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και δεν το χωράει κανενός ο νους.

Ποιος την κάλεσε και την έβαλε μάλιστα και στις πρώτες σειρές; Μόνο τρολάρισμα στην Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη της και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά είναι αυτό και η απόλυτη ξεφτίλα.

Μόνο ο Παπαγγελόπουλος έλειπε από την συμορία ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα που έστησαν τις κατηγορίες για την υπόθεση Novartis.

Η ίδια η κ. Θάνου, είχε χαρακτηρίσει το σκάνδαλο Novartis ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σε επίπεδο μεθοδεύσεων και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκομένων προσώπων.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν έδειξε καμία έκπληξη στην παρουσία της Θάνου, και δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλυ, που κανονικά έπρεπε να είχε αποχωρήσει γιατί είναι θέμα τιμής ξεκάθαρα, αν και πέταξε ένα καρφί του προς την πλευρά της, λέγοντας:

"...Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει εάν θα θωρακίσει τους θεσμούς, και ειδικά τη Δικαιοσύνη. Η οποία ήρθε η ώρα να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την εκτελεστική εξουσία. Κι εγώ δικαιούμαι προσωπικά να μιλάω για τη Δικαιοσύνη , μετά τα όσα τράβηξα, μαζί με άλλους συναδέλφους, με την άθλια σκευωρία της Novartis. Και υπομένω ακόμα, καθώς πέντε χρόνια τώρα, επί της δικής μας κυβερνήσεως δηλαδή, δεν μου επιτρέπεται να μάθω ποιοι ήταν επιτέλους οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες. Αλλά, το ξαναλέω: θα τους πάω μέχρι τέλους! Και θα αποκαλυφθούν".

Όπως και να έχει η παρουσία της Βασιλικής Θάνου σε μία εκδήλωση που ήταν κυρίως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ο Αντώνης Σαμαράς, δεν κολακεύει κανένα απο τους διοργανωτές και αφήνει ένα στίγμα γελοιότητας στην όλη εκδήλωση.




Τοπογράφος στην Μύκονο το θύμα της εκτέλεσης στο Ψυχικό - Εκτελούν κόσμο χωρίς να φοβούνται κανένα

 



Σκοτώνουν τόσο εύκολο κόσμο, δεν υπολογίζουν τίποτα και δεν φοβούνται ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της μαφιόζικης εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, σήμερα το πρωί στο Ψυχικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα ήταν τοπογράφος-μηχανικός, συνιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας, της οποίας το 80% των δραστηριοτήτων αφορούσαν τη Μύκονο, ένα νησί που κυριαρχεί η μαφία.

Στην ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνουν καταθέσεις προσπαθώντας να εντοπίσουν πιθανό κίνητρο πίσω από το συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του 54χρονου, και τυχόν διαφορές που είχε το θύμα με άλλους.

Ο 54χρονος κατά το παρελθόν είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στη Μύκονο, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να είχε καταγγείλει ποτέ αυτά τα περιστατικά στην Αστυνομία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διερευνάται μία καταγγελία που είχε κάνει σε ΑΤ της Αθήνας, για ξυλοδαρμό, πριν λίγα χρόνια, ίσως πίσω απο αυτό τον ξυλοδαρμό να κρύβονται οι ηθικοί αυτουργοί της εκτέλεσης.

Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε στις 8:32 το πρωί, την ώρα που το θύμα κατέφθανε στο γραφείο του και πάρκαρε το αυτοκίνητό του επί της 25ης Μαρτίου στο Ψυχικό.

Εκείνη τη στιγμή πλησίασε το τζάμι του οδηγού η μοτοσικλέτα με τον εκτελεστή ο οποίος άρχισε να τον πυροβολεί και χωρίς το θύμα να έχει την παραμικρή δυνατότητα αντίδρασης. Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε δύο φάσεις, αρχικά πάνω από 10, και μετά από κάποια δευτερόλεπτα παύσης ακολούθησαν ακόμη τέσσερις που ήταν η χαριστική βολή. 



Ο δράστης ήταν ένας και έχει αποτυπωθεί καθαρά σε βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί.

Το αυτοκίνητο δεν ήταν ιδιοκτησίας του, αλλά ανήκε στον συνέταιρό του, ωστόσο από την ΕΛΑΣ αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην ήταν το θύμα ο στόχος. Και αυτό γιατί το θύμα χρησιμοποιούσε καθημερινά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και θεωρούν σίγουρο ότι είχε προηγηθεί παρακολούθησή του.



Η απόλυτη ξεφτίλα, η Βασιλική Θάνου που ήθελε στην φυλακή τον Σαμαρά, να τον χειροκροτεί


 

Σκηνικό τρέλας για να γελάει ο κόσμος, και να ασχολούνται οι ψυχίατροι, με την Βασιλική Θάνου να έχει παρευρεθεί στις πρώτες σειρές στην ομιλία των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ποια η Θάνου που κυνήγησε δικαστικά τον Αντώνη Σαμαρά όσο κανένας, και μάλιστα ήθελε να κλείσει φυλακή.

Η 74χρονη δικαστικός, που έφτασε ως τα αξιώματα της ηγεσία του Αρείου Πάγου και την έκανε υπηρεσιακή πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας που την είχε και σύμβουλο. Και όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραστεί στην ομιλία Σαμαρά-Καραμανλή, δίπλα μάλιστα στην Όλγα Κεφαλογιάννη, παρότι η ίδια είχε πρωτοστατήσει εναντίον του, καθώς και όλων των υπολοίπων που διασύρθηκαν στην υπόθεση Novartis. 

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, που έβγαλε πύρινο λόγο κατά της κυβέρνησης, μίλησε για όσα τράβηξε, «μαζί με άλλους συναδέλφους, με την άθλια σκευωρία Νοβάρτις» επιμένοντας ότι «τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες θα τους πάω μέχρι τέλους! Και θα αποκαλυφθούν», και την Θάνου να χειροκροτεί, το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.

Η Βασιλική Θάνου διορίστηκε πρόεδρος του Αρείου Πάγου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ την 29η Ιουνίου 2015 στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, η οποία ελήφθη δια περιφοράς. Η κα Θάνου, αμέσως με την εκλογή της κυβέρνησης Τσίπρα και ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός είχε στείλει επιστολή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας του να παρέμβει στα όργανα της Ε.Ε. υπέρ των προτάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Σαμαρά «κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού».

Τον Αύγουστο του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε εκλογές, έγινε υπηρεσιακή πρωθυπουργός, παρότι πίσω στην ιεραρχία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Στη συνέχεια, το 2017, δέκα ημέρες μετά την συνταξιοδότησή της διορίστηκε ως άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας σάλο και την αντίδραση του νομικού κόσμου της χώρας.

Η Θάνου υπήρξε διώκτης ΜΜΕ που στήριξαν τον κ. Σαμαρά, όταν το σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν να κλείσει στη φυλακή τους πολιτικούς της αντιπάλους για την υπόθεση Novartis. Ως προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κα Θάνου υποστήριξε για την υπόθεση Novartis, ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη». Ο τότε γ.γ της Ένωσης Δικαστών κ. Σαλάτας επεσήμανε πως η κα Θάνου απειλεί και τρομοκρατεί τους δικαστές.

Τον Ιανουάριο του 2017, πρότεινε αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών από τα 67 στα 70 έτη, ερμηνεύοντας τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος κατά το δοκούν, προκαλώντας σύσσωμη την αντίδραση δικαστικών, νομικών και συνταγματολόγων με αποτέλεσμα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου να καταψηφίσει την πρόταση.

Το 2018 προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της προέδρου της (ανεξάρτητης) Επιτροπής Ανταγωνισμού, θέση από την οποία την ξήλωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη μόλις ανέλαβε το 2019 και ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην τοποθέτησή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε αντιταχθεί σφόδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας το ζήτημα με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού Μαγκρέιτε Βέστεϊγερ.

Οι Financial Times μάλιστα, φιλοξένησαν δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κα θάνου προωθεί την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγελίες για παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Και ενώ το 2009 η κα Θάνου είχε εκφραστεί κατά της αποδοχής θέσεων σε ανεξάρτητες αρχές από συνταξιούχους δικαστές με το επιχείρημα ότι μπορεί να κατηγορηθούν ότι αποδέχονται πολιτικό πατρονάρισμα ή ακόμα ότι εμπλέκονται σε σκιώδεις επιχειρηματικές συναλλαγές, αποδέχθηκε την τοποθέτησή της σε μια τέτοια θέση, όπως υπενθύμιζαν οι Financial Times.

Τώρα, με τι θράσος βρέθηκε στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, και πώς ο πρώην πρωθυπουργός την δέχτηκε στην πρώτη σειρά να τον χειροκροτεί, αυτό είναι γελοίο και προκλητικό, και δεν μπορεί να το δεχτεί ούτε ψυχίατρος.



Ποια είναι η γυναίκα πιλότος, που εγκατέλειψε το Mirage 2000-5

 


Έμπειρη και άριστα εκπαιδευμένη είναι η πιλότος του Mirage 2000-5, η οποία αναγκάστηκε χθες να το εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, και η καταλληλότητας της φάνηκε από τον άριστο τρόπο που έγιναν όλα.

Οι ικανότητες της γυναίκας πιλότου δείχνουν το πόσο καλά εκπαιδευμένους πιλότους έχουμε στην αεροπορία.

Πρόκειται για ιδιαίτερα ικανό στέλεχος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η οποία μάλιστα σε πρόσφατη διεθνή άσκηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συγκέντρωσε άκρως επαινετικά σχόλια για την παρουσία της.

Η 30χρονη πιλότος του μαχητικού, έχει συμμετοχή σε πολλές αερομαχίες με Τούρκους, και είναι ο φόβος και το τρόμος των γειτόνων.

Τα φρένα του Mirage 2000-5 δεν έπιασαν στην προσγείωση, με την πιλότο, να αντιδρά ταχύτατα και να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Η νεαρή πιλότος, όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα, ενεργοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, το οποίο λειτούργησε κανονικά, ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο.

Το μαχητικό αεροσκάφος επέστρεφε με την εκπαιδευόμενη πιλότο στην Τανάγρα ύστερα από άσκηση με άλλα αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Ενώ το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί και τροχοδρομούσε στον διάδρομο, η πιλότος αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα, καταγράφοντας περιστατικό ανομοιόμορφης πέδησης, καθώς ένα από τα δύο φρένα, ως φαίνεται, δεν λειτουργούσε με τον προβλεπόμενο τρόπο.

Η πιλότος, αντιδρώντας με ψυχραιμία, προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες, κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, και εγκατέλειψε το Mirage εγκαίρως.

Το αεροσκάφος δεν έχει πάθει μεγάλες ζημιές και η επισκευή του είναι θέμα χρόνου. 

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

«Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας. Ο ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».



"Εκκλησία" ο ΑΝΤ1 επιβάλλει dress code στους πάντες - Οχι κοντές φούστες, βερμούδες κτλπ

 


ΑΝΤ1: «Απαγορεύονται για τις γυναίκες κοντά φορέματα, μπλούζες με πολύ ανοιχτό ντεκολτέ και...» 

Ένα email που εστάλλει από τους ιθύνοντες του ΑΝΤ1, ήταν αρκετό για να προκληθεί πληθώρα συζητήσεων και αντιδράσεων. 

Τι αναγράφει το email του ΑΝΤ1

Οι εργαζόμενοι εκπροσωπούν τον Όμιλο και η εμφάνισή τους στον χώρο εργασίας πρέπει να αντανακλά την εικόνα και τις αρχές του Ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι χρειάζεται να ακολουθούν τις βασικές οδηγίες που αναγράφονται παρακάτω:

Σε γενικές γραμμές ο ενδυματολογικός κώδικας είναι business casual/smart casual. Σε κάποιες περιστάσεις πιο format business ντύσιμο (π.χ. κοστούμι, πουκάμισο) μπορεί να είναι απαραίτητο (αν δεν είστε σίγουροι ρωτήστε τον προϊστάμενό σας).

Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται να φοράμε τα εξής:

Παντελόνια κλασικά υφασμάτινα κάπρι, προσεγμένα jeans. Για τις γυναίκες φορέματα και φούστες.

Πουκάμισα, μπλούζες υφασμάτινες και T-shirt σε καλή κατάσταση.

Κλειστά παπούτσια όπως μοκασίνα, κλασικά δερμάτινα, αθλητικά, μπότες, γόβες, μπαλαρίνες, πέδιλα και δερμάτινα σανδάλια.

Δεν επιτρέπονται:

Οι βερμούδες (εκτός των τεχνικών στα στούντιο ΚΑΠΠΑ κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από τους προϊσταμένους τους.

Τα σορτς, τα σκισμένα jeans και για τις γυναίκες τα πολύ κοντά φορέματα και φούστες

Τα T-shirt με stamps ή μηνύματα. Για τις γυναίκες μπλούζες με πολύ ανοικτό ντεκολτέ ή διαφανείς.

Αξεσουάρ και είδη ένδυσης με λογότυπα/slogan ανταγωνιστικών του Ομίλου προϊόντων και υπηρεσιών

Οι πλαστικές παντόφλες, σαγιονάρες παραλίες κλπ.



Ο Μπάιντεν επικρίνει το Ανώτατο Δικαστήριο για την ετυμηγορία του σχετικά με την ασυλία του Τραμπ

 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε χθες Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο για την ετυμηγορία του σχετικά με την ασυλία του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας πως δημιουργεί επικίνδυνο νομικό προηγούμενο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να διωχθεί για πράξεις που εμπίπτουν στις συνταγματικές εξουσίες του ως πρόεδρος, αλλά μόνο για ιδιωτικές ενέργειες. Πρόκειται για ετυμηγορία-σταθμό, αφού αναγνωρίζεται για πρώτη φορά μια μορφή προεδρικής ασυλίας. Κατόπιν αυτής, θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να δικαστεί ο Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου για τον ρόλο του στην προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, ο οποίος διεκδικεί την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη νίκη» για τη δημοκρατία.

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός. «Αυτό το κράτος ιδρύθηκε με βάση την αρχή ότι δεν υπάρχουν βασιλείς στην Αμερική. Είμαστε όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ούτε καν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε. Μετά την ετυμηγορία της Δευτέρας, συμπλήρωσε, «αυτό άλλαξε θεμελιωδώς».

Ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος, που διεκδικεί την επανεκλογή του, έχει ασκήσει έντονη κριτική στον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του – και εκ νέου αντίπαλό του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο – αναφορικά με τις ενέργειές του μετά την προηγούμενη εκλογική τους αναμέτρηση το 2020, που οδήγησαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Τώρα εκείνος που έστειλε τον όχλο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Ο αμερικανικός λαός αξίζει να έχει την απάντηση της δικαιοσύνης πριν από τις επερχόμενες εκλογές», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, υπενθυμίζοντας πως ο Τραμπ κατηγορείται για υποκίνηση της εισβολής υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Μετά την ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αυτό «είναι πολύ, πολύ απίθανο», παραδέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του 81χρονου Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο μετά την τηλεμαχία του με τον Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία πυροδότησε έντονη ανησυχία στους κόλπους των Δημοκρατικών.




Ντόρα Μπακογιάννη για Σαμαρά: Ο κόσμος γύρω αλλάζει ίσως είναι χρήσιμο να το αντιληφθεί αυτό


 

Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στο Πολεμικό Μουσείο «κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι δεν με παίζουν» εξέφρασε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Αντίθετα για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, η βουλευτής της ΝΔ είπε στον ΣΚΑΪ ότι «έκανε μια ανάλψη για την Ευρώπη τον διχασμό που αντιμετωπίζει».

Αφού, δε, σημείωσε ότι αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν οι παρουσίες λέγοντας «ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η παρουσία της κυρίας Θάνου που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Σαμαρά», και πράγματικά αυτό ήταν περίεργο για όλο τον σοβαρό κόσμο που την είδε.

Στη συνέχεια σχολίασε ότι «το να πεις για τη ΝΔ του 41% με 156 βουλευτές ότι είναι πιο μικρή και φοβική ενώ έχουμε περάσει το 18% επί Σαμαρά... υπάρχει ένα μέτρο σε αυτά που λέει κανείς».

«Εγώ έχω διαφωνήσει ριζικά και με το Ζάππειο 1 και το 2 και το 13. Θεωρώ ότι όταν μιλάς στην πολιτική πρέπει να λες αυτό που είναι εφικτό και να μην δημιουργείς φρούδες ελπίδες» συμπλήρωσε η κυρία Μπακογιάννη.

«Αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση. Έφυγε η ΝΔ από τις αρχές και τις αξίες της; Μα τι λέτε τώρα. Αν πάρτε την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ πριν από 50 χρόνια θα μπορούσε να είχε γραφτεί χθες. Αυτή τη διακήρυξη ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη: φιλελευθερισμός, κοινωνική ευαισθησία» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ κατά την οποία «η απώλεια ψήφων ερμηνεύεται με μια κρίση πολιτικής και αντιπροσώπευσης σε όλο τον κόσμο. Το πολιτικό σύστημα δεν έχει περάσει την ανάγκη συμμετοχής στη δημοκρατία και εκεί ψέγω εμάς τους πολιτικούς. Το σύστημα παιδείας που δεν έχει εμφυσήσει στη νέα γενιά την ανάγκη αυτή».

Απατώντας και στην κριτική Σαμαρά για τα εθνικά είπε «ο κόσμος γύρω αλλάζει ίσως είναι χρήσιμο να το αντιληφθεί αυτό. Η Ευρώπη της ειρήνης απειλείται από δύο περιοχές από την ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη βρίσκεται σε περιδίνηση. Για πρώτη φροά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη. Μας είπε ότι η πορεία της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας περνάει μέσα από την Ελλάδα και αυτό λέμε και εμείς. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ΥΠΕΞ και εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά είπε στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Ας έλεγε στον κ. Βενιζέλο ότι εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις».

Ειδικά, δε, για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναρωτήθηκε «πώς θα αλλάξει; Μου θυμίζει κάποιους που λένε ότι μπορεί να αλλάξει η συμφωνία της Λωζάνης. Αν τα Σκόπια είναι σε δύσκολη θέση είναι γιατί έχουν απέναντί τους την διεθνή κοινότητα. Ο Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηγέτες στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος όπως τα προηγούμενα χρόνια».

«Η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση όποτε είχε μαζί της το κέντρο. Αυτή είναι η αλήθεια» κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.



Δικαιολογημένη κριτική Σαμαρά - Καραμανλή δηλώνοντας παράλληλα στρατιώτες της παράταξης

 


Ένα κόμμα που κινείται στην δεξιά, την κεντροδεξιά και το κέντρο, είναι ένα κόμμα του λαού και της πλειοψηφίας, αλλά και η κριτική χρειάζεται, είναι πολύ χρήσιμη αρκεί να μην βγάζει πικρία.

Μέσα στην Νέα Δημοκρατία πρέπει να υπάρχει και η αντίθετη άποψη, όπως και η σκληρή κριτική, και χρειάζεται για να ισιώνουν τα πράγματα όταν στραβώνουν.

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, χθες το βράδυ, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», στο Πολεμικό Μουσείο.

Τον Αντώνη Σαμαρά τον καίει το θέμα των ομόφυλων εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή του με τη στρατηγική και τις κυβερνητικές αποφάσεις και επέμεινε στον ιδεολογικό προσανατολισμό της Ν.Δ., ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ, κάτι το οποίο απορρίπτει η κυβέρνηση, και όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και όσοι γνωρίζουν οικονομικά.

«Η Ν.Δ. είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη περί αποϊδεολογικοποίησης.

Πώς λέμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα; Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα.

Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική Ν.Δ. όλων των εποχών. Μήπως επειδή το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του;

Οσο η Ευρώπη στρίβει δεξιά, ορισμένοι αναζητούν τους ανεμόμυλους του φαντασιακού Κέντρου.

Είναι επιτυχημένο το επιτελικό κράτος με τους ανακυκλούμενους υπουργούς και τους απαξιωμένους βουλευτές; Γιατί, αν είναι πετυχημένο, αυτό το μοντέλο αποδοκιμάστηκε από την κοινωνία, και μάλιστα χωρίς πολιτικό αντίπαλο, δίχως Τρόικα, σε συνθήκες επιτήρησης και σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακής παντοδυναμίας.

Ο λαός εμπιστεύτηκε την Κεντροδεξιά να κυβερνήσει, όχι πολιτικούς Γιατρούς χωρίς Σύνορα», είπε σε υψηλούς τόνους ο πρώην πρωθυπουργός, και στο θέμα της ανακύκλωσης των ίδιων και των ίδιων υπουργών, όπως και στους απαξιωμένους βουλευτές έχει ένα δίκιο.

Και σε αυτή την περίπτωση ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο και πρέπει η κυβέρνηση να προστατέψει την Ελλάδα «Η εικόνα της χώρας μας είναι αποκαρδιωτική. Τρώμε τη μια προσβολή, τη μια ταπείνωση, μετά την άλλη! Από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και, φυσικά, τους …”φίλους” μας τους Τούρκους. Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν».

Για τον διάλογο με τον πειρατή. «Για το ότι ξεχάσαμε να θυμίσουμε σε όλον τον κόσμο τα 50 χρόνια, φέτος, από την τραγωδία της Κύπρου. Πάλι καλά που είδαμε και το “Famagusta” στην τηλεόραση… Καλώ τον πρωθυπουργό να αποφασίσει, άμεσα, την αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής. Να επιστρέψει στις ιστορικές παρακαταθήκες της παράταξης. Να ασκήσει βέτο στην Αλβανία. Να προετοιμάσει, μέσω δημιουργίας μιας ισχυρής νομικής και πολιτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων, την απεμπλοκή από την εθνικά επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών. Να ασκήσει, όπως και η Βουλγαρία, βέτο σε κάθε βήμα των Σκοπίων, τον αλυτρωτισμό των οποίων οφείλουμε να καταγγείλουμε εδώ και τώρα, παντού. Να αναθεωρήσει πλήρως τη …”φιλία” με την Τουρκία, καθιστώντας σαφές στην πράξη ότι δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε και δεν φοβόμαστε.»

Για το γάμο των ομοφύλων ανέφερε: «Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για το γάμο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς, αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα όσο μιλούσα. Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής, την ώρα που το 1/3 των βουλευτών μας δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά. Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;».

Και έκλεισε την ομιλία λέγοντας: «Εχω αποδείξει τη διαδρομή μου. Υπηρετώ την πατρίδα και την παράταξη… Ημουν, είμαι, και θα είμαι παρών!» ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένει στρατιώτης της παράταξης.

Στα εθνικά θέματα και τις αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές επικέντρωσε την ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής, χθες, στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την Ευρώπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος τοποθετήθηκε αμέσως μετά την ομιλία του Α. Σαμαρά, που εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για βαθιά κρίση στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους υπό το βάρος της δημοσιονομικής αυστηρότητας, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την άκριτη υιοθέτηση επιλογών που θίγουν ταυτοτικά ζητήματα.

Μιλώντας για την Οικονομία, είπε πως η άκαμπτη δημοσιονομική αυστηρότητα διέρρηξε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, που ήταν όμως το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής ομαλότητας. «Με αποκορύφωμα την αλαζονική, κοντόφθαλμη, τιμωρητική και οικονομικά εσφαλμένη αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, η Ε.Ε. στην ουσία απαρνήθηκε μία από τις θεμελιώδεις αρχές της: τη σύγκλιση μεταξύ των χωρών, δηλαδή τον επιμερισμό των κινδύνων από την έκθεση σε κρίσεις χρέους έως την ανάγκη μεταφοράς πόρων από τον οικονομικά εύρωστο Βορρά στον ασθενέστερο Νότο. Ταυτόχρονα η διαρκής διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων οξύνει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα, αφού κάνει τους λίγους πλουσιότερους και περιθωριοποιεί ολοένα και μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα», σημείωσε.

Αναφορικά με το Μεταναστευτικό, τόνισε πως «κανείς δεν αντιλέγει σε ελεγχόμενες ροές μεταναστών για λόγους ανθρωπιστικούς ή άλλους. Απλή επίσκεψη σε ευρωπαϊκές πόλεις αρκεί για να φανεί πόσο έχει αλλάξει ο παραδοσιακός ευρωπαϊκός τους χαρακτήρας υπό το βάρος των αριθμών και της αδυναμίας αφομοίωσής τους».

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε και για άκριτη υιοθέτηση επιλογών που θίγουν ταυτοτικά ζητήματα. «Απόλυτος σεβασμός στην ελευθερία επιλογών και τρόπου ζωής, ναι. Οχι όμως αβασάνιστη αποδοχή ενός καταχρηστικού δικαιωματισμού, στο όνομα του οποίου θίγονται δικαιώματα και ευαισθησίες των ανθρώπων που επιμένουν να σέβονται τις αξίες και τις ρίζες τους, το θεσμό της οικογένειας, τη θρησκευτική τους πίστη και την εθνική τους ταυτότητα και υπερηφάνεια», σημείωσε.

Για τις γεωπολιτικές εξελίξεις είπε πως «σε αυτό το απρόβλεπτο γεωπολιτικό περιβάλλον, είναι μεγάλος ο κίνδυνος αύξησης της έντασης, ακόμα και ανάφλεξης, στα Δυτικά Βαλκάνια. Οι συμφωνίες του Dayton είναι στην ουσία γράμμα νεκρό, το Κόσοβο είναι σε αδιέξοδο, οι εθνικισμοί και μεγαλοϊδεατισμοί στην περιοχή, αντί σταδιακά να κάμπτονται, είναι και πάλι σε έξαρση».

Για την Τουρκία, τόνισε πως «μόνο εθελοτυφλούντες μπορούν να το αμφισβητούν. Η όποια συγκυριακή ύφεση στη ρητορική και τις έμπρακτες προκλήσεις, υπαγορευόμενη από πρόσκαιρες σκοπιμότητες, δεν πρέπει να συσκοτίζει την αλήθεια. Οτι, δηλαδή, η Τουρκία έχει ξεκάθαρο αναθεωρητικό σχέδιο για την περιοχή και ευθέως απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο. Ηγεμονισμός, που συν τοις άλλοις αποκαλύπτεται από τη στρατιωτική και όχι μόνο παρουσία της στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο, στη Βόρεια Αφρική, αλλά και χώρες των Βαλκανίων», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.