Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

The Times: Πέντε Βρετανοί υπουργοί απειλούν με παραίτηση σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία



Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει βρεθεί αντιμέτωπος με νέα ανταρσία στους κόλπους της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, των Συντηρητικών, καθώς εντείνεται ολοένα περισσότερο η ανησυχία διότι η χώρα οδεύει σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, με μια ομάδα τουλάχιστον πέντε υπουργών να θεωρείται πως θα παραιτηθεί ομαδικά, γράφει η εφημερίδα The Times στο φύλλο της που κυκλοφορεί.

Η υπουργός Πολιτισμού Νίκι Μόργκαν, ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ εκτιμάται πως σκοπεύουν να παραιτηθούν, κατά τις πληροφορίες των Τάιμς.

Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε εξάλλου, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, στην εφημερίδα ότι «πολύ μεγάλος αριθμός» μελών του κοινοβουλίου που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις, επίσης, θα παραιτηθεί, εάν η χώρα φανεί πως οδεύει στο λεγόμενο «no-deal Brexit».

«Η κυβέρνηση ορίζει τη στρατηγική, όχι αξιωματούχοι που δεν έχουν εκλεγεί. Εάν αυτό που βλέπουμε αποτελεί προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτύχει», τόνισε άλλος υπουργός —που επίσης δεν κατονομάζεται— στην εφημερίδα αναφερόμενος στον κορυφαίο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ντόμινικ Κάμινγκς.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη



«Για εμάς, η Βουλή δεν αποτελεί βραχίονα της κυβέρνησης. Δεν εντάσσεται στη λειτουργία της. Tην πλαισιώνει. Δεν την υπηρετεί. Αλλά συνομιλεί μαζί της», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ.

«Αυτή ακριβώς η αντίληψη για την αυτονομία της κοινοβουλευτικής δράσης απέναντι σε εκείνη της εκτελεστικής εξουσίας, είναι που αιφνιδίασε ευχάριστα τους πολίτες. Αλλά και προκάλεσε τόση αμηχανία στους αντιπάλους μας. Θα χρειαστούν, για παράδειγμα, αρκετό καιρό για να αντιληφθούν γιατί η κυβέρνηση, σεβόμενη το Σύνταγμα, άφησε στη Βουλή την πρωτοβουλία στην υπόθεση Novartis», πρόσθεσε και σημείωσε:

«Η εικόνα των κενών κυβερνητικών εδράνων δεν συνιστούσε περιφρόνηση των αντιπάλων μας αλλά σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών. Οι υπουργοί ήταν στην αίθουσα αλλά με τη βουλευτική τους και όχι την υπουργική τους ιδιότητα. Αυτοί που με θράσος έστηναν 10 κάλπες στη Βουλή για να σπιλώσουν αντιπάλους, δεν συνειδητοποιούν ότι τώρα υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει ούτε στα καθήκοντα του Κοινοβουλίου, ούτε της Δικαιοσύνης».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Οι συναντήσεις μας θα είναι τακτικές, ουσιαστικές, ξεκινώντας από τη σημερινή. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η νέα κυβέρνηση θέλησε να δηλώσει τον σεβασμό της στη Βουλή» και συμπλήρωσε:

«Με μία απόφαση υψηλού συμβολισμού μεταφέραμε τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου απ' τον χώρο της νομοθετικής εξουσίας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ήδη ενεργοποίησα την "Ώρα του Πρωθυπουργού", απαντώντας, την περασμένη Παρασκευή, σε μία επίκαιρη ερώτηση του κ. Βαρουφάκη. Θα ήμουν πολύ ανοικτός η Ώρα του Πρωθυπουργού να γίνει και ολίγον πιο διαδραστική, με συντομότερες απαντήσεις, ενδεχομένως και με κλήρωση ερωτήσεων. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, όμως, έχει χρέος να "βουλεύεται" και να "διαβουλεύεται". Να σκέπτεται και να συνθέτει απόψεις».

 «Υλοποιούμε νωρίτερα όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

«Υλοποιούμε νωρίτερα από ό,τι είχαμε δεσμευτεί όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε αμέσως κατά 22% μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ για να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά παντού στην Ελλάδα και να τονώσουμε την αγορά ακινήτων. Και ήδη στο σχέδιο του προϋπολογισμού, ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα πέφτει από το 22% στο 9%. Στις επιχειρήσεις, από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% στο 5%. Να, λοιπόν, ποιος είναι με τους αδύναμους και ποιος είναι με τις ελίτ…», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Με καίριες νομοθετικές παρεμβάσεις εξαλείψαμε, επίσης, πολλές δυσλειτουργίες που κακοφόρμιζαν: Το άσυλο της βίας και της παρανομίας καταργήθηκε. Και η δημοκρατία επέστρεψε στα πανεπιστήμια! Και χαίρομαι που διαπιστώνων ότι ήδη η εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων αρχίζει και αλλάζει», ανέφερε ακόμη.

«Απασφαλίσαμε την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει στα όρια της κατάρρευσης, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για τη γρήγορη απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας μέχρι το 2028», σημείωσε για να προσθέσει: «Αυτή είναι η δική μας "πράσινη" απάντηση σε όσους θυμήθηκαν όψιμα την οικολογία. Και που λένε πολλά λόγια περί "καθαρής" οικονομίας, αλλά εξακολουθούν να βρωμίζουν τις πόλεις με αφίσες. Καθαρίσαμε σε χρόνο-ρεκόρ το οικόπεδο με τον τεράστιο όγκο καύσιμης ύλης. Οι εγκαυματίες της τραγωδίας έχουν πια πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Το "112" άρχισε να λειτουργεί. Και ήδη συγκροτήθηκε φορέας για ένα σύγχρονο και ασφαλές Μάτι, με τη συμμετοχή των κατοίκων του. Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να προέρχονται από την ίδια την κοινωνία των πολιτών».

«Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το καλοκαίρι, με πολλαπλάσιες πυρκαγιές, χάρη στη νέα Πολιτική Προστασία, στην αυταπάρνηση των πυροσβεστών μας και την ετοιμότητα δήμων και εθελοντών δεν θρηνήσαμε ούτε ένα θύμα. Και οι καμένες εκτάσεις ήταν λιγότερες από πέρυσι. Με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, θέλω να συγχαρούμε όλες και όλοι μαζί θερμά αυτούς τους καθημερινούς ήρωες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα σχέδιο διπλής συνέπειας: προς τους πολίτες, για όσα τους υποσχεθήκαμε. Αλλά και προς τους εταίρους και τις αγορές για την αξιοπιστία που μας ζητούσαν. Και αυτήν την αξιοπιστία την κατακτήσαμε. Η χώρα δανείστηκε πρόσφατα με επιτόκιο μόλις 1,5% όταν τον Μάρτιο η προηγούμενη κυβέρνηση δανείστηκε με 3,9%. Και μάλιστα, τώρα, το διεθνές ενδιαφέρον ήταν από ποιοτικούς, θεσμικούς επενδυτές οκταπλάσιο του προσφερόμενου ποσού. Πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα ότι η Ελληνική Δημοκρατία για πρώτη φορά στην ιστορία της εξέδωσε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι: «Στον τομέα της Οικονομίας η χώρα βρίσκεται ήδη στις αγορές με επιτόκια χαμηλότερα από ποτέ. Είμαστε έτοιμοι να αποπληρώσουμε το πανάκριβο δάνειό μας στο ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στην ασφάλεια ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Παρά τις δυσκολίες, η Αστυνομία είναι, πια, παρούσα στις γειτονιές. Ξεκίνησαν επιτέλους επιχειρήσεις κτιρίων που είχαν καταληφθεί για χρόνια. Η πλατεία των Εξαρχείων ξαναπαίρνει την όμορφη όψη της. Ο δήμος Αθηναίων προχωρεί στον εξωραϊσμό της πόλης. Σταδιακά, τα άβατα υποχωρούν. Ακόμη και η Ηρώδου του Αττικού άνοιξε μόλις έφυγε κάποιος που έλεγε ότι δεν έχει κλούβες στο γραφείο του». «Στον τομέα της Ασφάλισης αποδόθηκαν 66.000 αυξημένες συντάξεις χηρείας που είχαν σχεδόν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ήταν προσωπική μου δέσμευση», τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, ο κ  Μητσοτάκης σημείωσε ότι «όλα αυτά δεν ανήκουν σε ένα απρόσωπο σχέδιο που πρέπει "γενικώς" και αφηρημένα να υλοποιηθεί. Αποτελούν εφαρμογή όσων εμείς πιστεύουμε πως έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες! Με άλλα λόγια, δεν είμαστε μία κυβέρνηση που αποφασίζει μέτρα στο όνομα …των μέτρων. Είμαστε μία συνειδητή πολιτική δύναμη, που κυβερνά πάντα στο όνομα εκείνων που μας εξέλεξαν».

«Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Αυστηρότερος έλεγχος των συνόρων μας και με την οργανωμένη αποσυμφόρηση των ακριτικών νησιών μας. Το θέμα αυτό θα συζητήσω σε λίγο και με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τούσκ. Το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και για αυτό θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ακόμη. «Οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σε συμμαχία με όλους τους πολίτες», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί το σχέδιο νόμου για τη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις που θα μειώσει δραστικά το φόρτο των υποθέσεων που πνίγουν σήμερα τα δικαστήρια. Στο ίδιο στάδιο βρίσκεται και το νομοσχέδιο με μέτρα κατά της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων και την οριστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Εντός του Οκτωβρίου και έως αρχές Νοεμβρίου, θα ψηφιστούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εξαλείφοντας την ατιμωρησία των προηγούμενων ρυθμίσεων», συμπλήρωσε ακόμη, προσθέτοντας:

«Πριν ολοκληρωθεί το 2019, σειρά έχουν: Η ψήφος στους Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Η πρώτη παρέμβαση για την αναμόρφωση του συστήματος Υγείας. Το εθνικό σύστημα Πολιτικής Προστασίας. Η τολμηρή μεταρρύθμιση για την απελευθέρωση των δημόσιων πανεπιστημίων από τον βραχνά του υπουργείου. Θα έχει ψηφιστεί και το νέο ασφαλιστικό που θα είναι συμβατό με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είμασταν απολύτως συνεπείς στην κριτική μας στο έκτρωμα Κατρούγκαλου. Καμία σύνταξη Έλληνα πολίτη δεν πρόκειται να ξαναμειωθεί», τόνισε ο πρωθυργός.

«Πρόσφατα, άλλωστε, αποκαλύφθηκε ότι πολλές από τις κεντρικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν …αντισυνταγματικές. Που σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την πορεία προς το αύριο, θα πρέπει να θεραπεύουμε και πληγές του χθες. Όμως, ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε. Και η αισιοδοξία μου είναι ρεαλιστική», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η οικονομία θα αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του 2,8% και η ανεργία θα μειωθεί ουσιαστικά. Νέες επενδύσεις υλοποιούνται και αρχίζουν να δημιουργούν νέο κλίμα στην αγορά. Τώρα ήρθε η ώρα για τις επιχειρήσεις να επενδύσουν. Ταυτόχρονα γίνονται πράξη και τα μέτρα ανακούφισης των πιο αδύναμων. Όλα τα επιδόματα καταβάλλονται κανονικά. Το αφορολόγητο παραμένει εκεί που το βρήκαμε. Και βέβαια δεσμευόμαστε για 2.000 για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα», ανέφερε επίσης και πρόσθσεσε: «Το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται εγκαίρως. Και στο χέρι τους! Θα προκαταβάλλεται το επίδομα. Σηματοδοτεί ποιος είναι πραγματικά με το μέρος των πιο αδύναμων».

Επίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η ψήφος των εκτός συνόρων συμπολιτών μας δεν θα είναι απλά η αναγνώριση ενός δικαιώματός τους. Αλλά ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα, που θα ενισχύσει τη δύναμη και την επιρροή της. Είναι μέτρο που προβλέπεται από το Σύνταγμά μας και εξασφαλίζει την ισότητα όλων των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων», για να συμπληρώσει: «Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εργαστεί σοβαρά για αυτό και εγώ προσωπικά άνοιξα, ήδη, τον σχετικό διάλογο. Είμαι ανοικτός σε συζητήσεις με μία εξαίρεση. Δεν υπάρχει περίπτωση οι πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό να λογίζονται ως δεύτερης κατηγορίας και η ψήφος τους να μην προσμετράται στην επικράτεια. Να τους λέμε ότι μπορούν να ψηφίσουν για κάποιους βουλευτές και όχι για πρωθυπουργό. Εγώ θα εξαντλήσω τις δυνατότητές μου να βρεθεί κοινός τόπος. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα ήταν ένδειξη σπάνιας συνεννόησης αν μπορούσαμε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές».

«Σας θέλω, λοιπόν, όλους ενεργά παρόντες σε κάθε κοινοβουλευτική δραστηριότητα: Στην Ολομέλεια, στις επιτροπές, στο νομοπαρασκευαστικό έργο. Θα δίνουμε πάντα περισσότερες ευκαιρίες στους νέους βουλευτές μας να είναι εισηγητές, να εξοικειώνονται με τη βουλευτική διαδικασία. Λειτουργούμε ως ένα δυνατό ρεύμα με διπλή κατεύθυνση: Κάνετε τους πολίτες κοινωνούς του κυβερνητικού έργου και την κυβέρνηση κοινωνό του προβληματισμού και των αιτημάτων των πολιτών. Είπαμε: "Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε". Κάθε ψέμα των αντιπάλων μας θα έχει την απάντησή του. Το βλέμμα μας, όμως, πάντα θα είναι προς τα μπρος, όχι προς τα πίσω», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η στιγμή του ντου του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εργασίας



30 μέλη των αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι ντου στο υπουργείο Εργασίας. Οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν ξαφνικά στο υπουργείο και αφού πέταξαν φέϊγ βολάν αποχώρησαν. 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 6 προσαγωγές έως αυτή την ώρα και αναμένουμε ενημέρωση για συλλήψεις.





Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την 7η Τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου



«Κύριοι Πρόεδροι, κυρίες και κύριοι,

Συναντηθήκαμε, σήμερα, με τους φίλους Προέδρους Αιγύπτου και Κύπρου, Αλ Σίσι και Νίκο Αναστασιάδη, στην 7η Σύνοδο της τριμερούς συνεργασίας μας. Αυτό είναι μια απόδειξη του πόσο έχουν ενισχυθεί οι δεσμοί μας σε αυτό το εξαιρετικά επιτυχημένο σχήμα.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τα καλά του λόγια, για τη ζεστή του φιλοξενία, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω με την ιδιότητα του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας σε Σύνοδο Κορυφής Τριμερούς Συνεργασίας.

Οι χώρες μας -και οι τρεις με βαθιές ρίζες στον χρόνο και στην ιστορία που χάνεται στο βάθος των αιώνων- συνεργάζονται -όπως είπαν και οι δύο κύριοι Πρόεδροι- σ’ ένα ευρύ φάσμα τομέων. Με σταθερό γνώμονα, πάντα, την προώθηση της ευημερίας, της ασφάλειας, της περιφερειακής σταθερότητας και της φιλίας των λαών μας. Μια συνεργασία -που θέλω να τονίσω-   είναι πάντα ανοιχτή σε όσες χώρες συμμερίζονται αυτές τις αρχές.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, για εμάς η Αίγυπτος δεν είναι μόνο μια φιλική χώρα. Είναι ένα μεγάλο κράτος, με κομβική σημασία στην ευρύτερη περιοχή. Ένας κρίσιμος παράγων σταθερότητας στο Μεσανατολικό, στη Λιβύη και στη Συρία. Μια χώρα με ενεργή παρουσία στα τεκταινόμενα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Όπως και στην αφρικανική ήπειρο -ασκώντας μάλιστα τώρα και την Προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης. Είναι ένας ισχυρός και σταθερός σύμμαχος στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Ένα μήνυμα, το οποίο είναι χρέος μας να το επαναλαμβάνουμε με σταθερότητα και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς θα δρομολογήσουμε το επόμενο βήμα σύσφιξης των σχέσεων Ευρώπης και Αιγύπτου. Η Αίγυπτος είναι όμως κι ένας τόπος αποτελεσματικής ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών. Μια χώρα που υποδέχεται σχεδόν πέντε εκατομμύρια οικονομικούς μετανάστες -κυρίως από την Αφρική- και καταπολεμά εξαιρετικά αποτελεσματικά τα δίκτυα των παράνομων διακινητών. Το κάνει χωρίς να ζητά οικονομικά ανταλλάγματα.

Η Αίγυπτος είναι, επίσης, μια χώρα που ιστορικά φιλοξενεί μία δυναμική Ελληνική κοινότητα. Θα έχω την χαρά στη συνέχεια να συναντηθώ μαζί της, εδώ, στο Κάιρο. Τα μέλη της άλλωστε υπήρξαν ανέκαθεν η ζωντανή, ισχυρή καθημερινή -θα έλεγα- γέφυρα φιλίας και κατανόησης μεταξύ των δύο λαών μας. Η Αίγυπτος, τέλος, προβάλλει σήμερα ως ένας ισχυρός οικονομικός εταίρος της Ελλάδας, ιδίως στον τομέα της Ενέργειας, με αιχμή το φυσικό αέριο.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, οι τρεις χώρες χαιρετίσαμε τη σύσταση του East Mediterranean Gas Forum, που θα συντονίζει την ενεργειακή μας πολιτική πάντα -όπως τόνισε και ο Κύπριος Πρόεδρος- με σεβασμό στο περιβάλλον. Το φόρουμ αυτό θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν καταλύτη για στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Πέραν όμως του ενεργειακού τομέα, η 7η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής είχε απτά αποτελέσματα και σε αρκετούς άλλους τομείς.

Συνομολογήσαμε μια Συμφωνία Συνεργασίας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης των πολιτιστικών αγαθών. Κάτι που, όπως αντιλαμβάνεστε, ενδιαφέρει ιδιαίτερα και τις τρεις χώρες. Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερώσω τους δύο Προέδρους για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Ελλάδα -στα πλαίσια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών- να διοργανώσει μια μεγάλη Διεθνή Διάσκεψη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Είχα την ευκαιρία να καλέσω τους δύο Προέδρους στην Αθήνα, στα πλαίσια της Διάσκεψης που θα λάβει χώρα το 2020.

Συνυπογράψαμε όμως κι ένα τριμερές εκτελεστικό πρόγραμμα προώθησης των επενδύσεων. Αυτό, αφού εξετάσαμε τα πολύ σημαντικά κοινά βήματα τα οποία έχουν γίνει στον Τουρισμό, στην επιχειρηματική και τελωνειακή συνεργασία, τη Γεωργία, τη Ναυτιλία, την προστασία του Περιβάλλοντος. Καθώς η χώρα μου, η Ελλάδα, εξέρχεται πια με σταθερά βήματα από την  οικονομική κρίση, τα ζητήματα της διεθνούς εξωστρέφειας, της περιφερειακής συνεργασίας, της προώθησης ξένων επενδύσεων από την Ελλάδα προς την Κύπρο και προς την Αίγυπτο, ανεβαίνουν πολύ ψηλά στην ατζέντα των δικών μας πολιτικών προτεραιοτήτων.

Επίσης, συζητήσαμε τη μεγάλη επιτυχία του Προγράμματος “Νόστος”, καθώς είμαστε τρεις χώρες που διαθέτουμε ισχυρή διασπορά. Καταλήξαμε, επίσης, σε κοινές δράσεις στον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και για το κομβικό ζήτημα της προστασίας από τη θαλάσσια ρύπανση. Γι’ αυτό επιμείναμε στην ανάγκη να συσταθεί το συντομότερο δυνατόν Μόνιμη Γραμματεία στη Λευκωσία, ώστε να υποστηρίξει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε επίπεδο Κορυφής.

Προφανώς και εκφράσαμε στον κ. Πρόεδρο την απόλυτη στήριξή μας στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Λύση, στη βάση μιας διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Όπως είπε και ο κύριος Πρόεδρος χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς εγγυήσεις.

Γι΄αυτό και οι τρεις χώρες τασσόμαστε υπέρ της άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών στη μεγαλόνησο. Και η Κύπρος και η Αίγυπτος αλλά και η Ελλάδα καταδικάσαμε ρητά -κι αυτό αποτυπώνεται και στο κοινό ανακοινωθέν- τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, οι οποίες προσβάλλουν το Διεθνές Δίκαιο και προκαλούν μια άγονη ένταση. Όπως καταδικάσαμε και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, που επίσης αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας. Τα ζητήματα αυτά -όπως είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους κυρίους Προέδρους, τα έθεσα ευθέως και στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ τον Μάικ Πομπέο- στην Αθήνα μόλις το περασμένο Σάββατο. Αξίζει, νομίζω, να καταγραφούν οι δύο σαφείς και επίσημες θέσεις του: Τόσο υπέρ της προστασίας και της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας, όσο και κατά των παράνομων γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο οικόπεδο 7.

Από την πλευρά μας, οι τρεις φιλειρηνικές χώρες μας επαναλάβαμε την ισχυρή μας δέσμευση στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Την κλιμάκωση της έντασης από πλευράς Τουρκίας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε μία εξαιρετικά χρήσιμη διμερή συνάντηση. Μία πολύ ουσιαστική συνεργασία, σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης του Υπουργού κ. Δένδια στην Κύπρο. Ειδικότερα, μας απασχόλησαν οι εξαγγελίες προθέσεων για ενέργειες στα Βαρώσια, οι οποίες παραβιάζουν σαφείς Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Βεβαίως, μας απασχόλησε και το γεγονός ότι η Τουρκία προχωρά σε μία ακόμη έκνομη ενέργεια στη θαλάσσια περιοχή που όχι μόνο βρίσκεται εντός κυπριακής ΑΟΖ, αλλά έχει οριοθετηθεί και αδειοδοτηθεί σε ευρωπαϊκές εταιρείες. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι για τους επιβαλλόμενους χειρισμούς βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή, συνεργασία και συντονισμό με την Λευκωσία και ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Οκτωβρίου. Όπως βρισκόμαστε και σε συνεργασία με όλους τους Ευρωπαίους και διεθνείς συμμάχους μας. Για τα ευρύτερα ζητήματα της περιφερειακής πολιτικής είναι ευτυχές γεγονός ότι οι απόψεις μας συμπίπτουν και στα ζητήματα της Λιβύης και στα ζητήματα της Συρίας και στον τρόπο επίλυσης του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Κλείνω την τοποθέτησή μου με ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος συγκροτούν ήδη ένα τρίγωνο ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πυλώνες αρμονικής συνεργασίας, συμπόρευσης και προόδου προς όφελος των λαών, αλλά και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Στο δρόμο αυτόν βαδίζει και θα βαδίζει σταθερά η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής και προσβλέπουμε αγαπητέ Νίκο στην ευγενική σου φιλοξενία, καθώς θα είσαι ο οικοδεσπότης της 8ης Τριμερούς, η οποία θα γίνει στην Κύπρο.

Είμαι σίγουρος ότι τα θετικά της μηνύματα και κυρίως τα γόνιμα αποτελέσματά της σύντομα θα γίνουν φωτεινός φάρος για τις εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή μας.

Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ και πάλι για τη θερμή φιλοξενία. Κύριοι Πρόεδροι, σας ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε και για τα καλά σας λόγια».




Το ελληνικό Δημόσιο δανείζεται για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο


Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ελληνικό Δημόσιο δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο.

Στη σημερινή δημοπρασία, εκδόθηκαν έντοκα γραμμάτια 600 εκατ. ευρώ, τρίμηνης διάρκειας, με επιτόκιο -0,02%.

Με το ιστορικά χαμηλό επιτόκιο του 1,5% το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε χθες από τις αγορές 1,5 δισ. ευρώ με το δεκαετές ομόλογο, από τα 5,4 δισ. ευρώ που πρόσφεραν Ελληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

«Η ιστορικά χαμηλή απόδοση του 1,5% για το δεκαετές ομόλογο της Ελλάδας αποτελεί ακόμα μία ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας και στις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Υπηρεσία Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους και το υπουργείο Οικονομικών για τις επιτυχημένες προσπάθειές τους», κατέληγε η ανάρτηση του πρωθυπουργού.

«Η οικονομία της χώρας κάνει σήμερα, με επιτυχία, ένα ακόμη βήμα σύμφωνα με το σχέδιό μας», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα, επί κυβέρνησης Ν.Δ., βγήκε επιτυχώς στις αγορές.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα στοιχεία της έκδοσης, εστιάζοντας στην άντληση 1,5 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές με επιτόκιο 1,5%, ενώ υπενθυμίζει πως το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης δεκαετούς ομολόγου, στις 12 Μαρτίου 2019, ήταν στο 3,9%. Ως στοιχεία επιτυχίας -κατά τον κ. Σταϊκούρα- χαρακτηρίζονται «η μεγάλη ζήτηση, η σημαντικά πλεονάζουσα κάλυψη και η διασπορά των επενδυτών. Ολα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ποιοτική έκδοση». Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε: «Η επιτυχής αυτή κίνηση αποδεικνύει ότι η χώρα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές και δημιουργεί, βήμα-βήμα, τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα».

 Η έκδοση

Οι «ανάδοχοι» της έκδοσης είναι οι τράπεζες BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan, που έχουν αναλάβει να διαθέσουν τα νέα ομόλογα στους επενδυτές. Ανοιξαν το βιβλίο των προσφορών στις 10.30 το πρωί και το έκλεισαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, έχοντας συγκεντρώσει προσφορές που υπερκάλυπταν το ποσό που άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 3,6 φορές.

Οπως εξήγησε χθες, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών, η άντληση 1,5 δισ. ευρώ ήταν επιλογή, καθώς το Δημόσιο δεν χρειαζόταν τα χρήματα αυτά. Κρίθηκε, όμως, ότι μπορεί να καταγραφεί ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο για τον τίτλο-βαρόμετρο σε ό,τι αφορά το δανεισμό του Δημοσίου και, επιπλέον, η Ελλάδα δήλωνε ακόμη ένα «παρών» στις αγορές, περίπου επτά μήνες μετά την έκδοση αναφοράς του δεκαετούς ομολόγου επανέκδοσης, του οποίου ήταν και η χθεσινή δημοπρασία.

«Ο στόχος δεν είναι να κάνουμε μια μεγάλη έκδοση, ο στόχος είναι να κάνουμε μια πετυχημένη έκδοση με καλή διασπορά στους επενδυτές και με ένα χαμηλό κόστος», είπε ο υπουργός Οικονομικών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πόσο διαρκεί το πένθος; Πενθούμε; Η ζωή συνεχίζεται πριν κλείσει 40 μέρες ο εκλιπών; Το πώς συμπεριφερόμαστε στο πένθος δείχνει τον χαρακτήρα μας



Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου πάντα μας αγγίζει βαθιά αλλά, ολοένα και συχνότερα, τον αντιμετωπίζουμε ως μια απόμακρη πραγματικότητα με αποτέλεσμα να προκαλούμε το κοινό αίσθημα. 

Ο άνθρωπος που πενθεί, συνήθως περιθωριοποιείται, γιατί πενθεί και δεν έχει όρεξη για τίποτα άλλο ειδικά εάν έχασε βίαια ένα δικό του άνθρωπο. 

Ο πενθών πιέζεται να ενταχθεί σε έναν φυσιολογικό ρυθμό ζωής και να ξεπεράσει όσο πιο σύντομα γίνεται την οδύνη της απώλειας και όταν λέμε σύντομα να έχει την αξιοπρέπεια να περάσουν έστω 40 ημέρες. Ο θρήνος είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση και εάν δεν νιώσεις μέσα σου την απώλεια χάνει το νόημα του. 

«Ο θρήνος δεν είναι μια ψυχολογική κατάσταση που περιλαμβάνει συγκεκριμένα προκαθορισμένα στάδια ή φάσεις, άλλα αφορά μια δυναμική διεργασία που μεταλλάσσεται μέσα στο χρόνο. Δεν έχει προσδιορισμένα χρονικά όρια, ούτε ημερομηνία λήξης» (Παπαδατου, 2005).

Πόσο διαρκεί η διεργασία του θρήνου καθορίζεται από προσωπικούς παράγοντες, αφού κάθε άνθρωπος επεξεργάζεται το πένθος του ανάλογα με τη δική του ιστορία και προσωπικότητα.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που φαίνεται ότι έχουν  μεγάλη σημασία στην πορεία διεργασίας ενός θρήνου: 

Η σχέση που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στον επιζώντα και το ατόμου που πέθανε.
Οι συνθήκες θανάτου, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικά συναισθήματα και αντιδράσεις στον θρήνο. Ένας φυσικός θάνατος, δίνει την ευκαιρία στο άτομο, να αποχαιρετίσει τον άνθρωπό του και να εκφράσει την αγάπη του. Αντίθετα ένας ξαφνικός θάνατος, είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτός και κατανοητός.
Ο τρίτος παράγοντας αφορά το πώς έχει διαχειριστεί το άτομο τις προηγούμενες απώλειες στην ζωή του και το πόσο ευαίσθητος είναι.
Ο τέταρτος παράγοντας αφορά το υποστηρικτικό πλαίσιο αυτού που πενθεί, είτε αυτό αφορά την οικογένεια. είτε φίλους η οποιονδήποτε άλλο.
Το ιστορικό ψυχικής υγείας του ατόμου που θρηνεί παίζει μεγάλο και σημαντικό ρόλο.
Η ύπαρξη ταυτόχρονα και άλλων αγχογόνων καταστάσεων που δεν βοηθάνε να ξεπεράσει την απώλεια του και τον κάνουν χειρότερα, όχι να ξεσαλώνει.

Σύμφωνα με τον Αγγελόπουλο (2009), η διεργασία του πένθους χρειάζεται αρκετό διάστημα για να ολοκληρωθεί και όχι πριν κλείσει μήνας. Κανένας δεν μπορεί να πει πόσο καιρό διαρκεί ένα πένθος, γιατί δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στον πόνο και την θλίψη και εξηγεί ότι απουσία ενός αγαπημένου ανθρώπου δεν ξεχνιέται ποτέ.

Υπάρχουν χρονικά διαστήματα, κατά τα οποία ο θρήνος είναι οξύς, που τα διαδέχονται περίοδοι ισορροπίας, στο πλαίσιο των οποίων μπορεί να βιώσει κανείς ακόμα και στιγμές χαράς. Σε αυτές τις περιόδους, η ισορροπία εναλλάσσεται ακόμα με εκδηλώσεις απελπισίας ή ξεσπάσματα οδύνης -αλλά η χρονική τους διάρκεια μειώνεται, ενώ αυξάνονται προοδευτικά οι περίοδοι ισορροπίας. Η ένταση των εκδηλώσεων θρήνου παραμένει όμως πάντα μεγάλη, ακόμα και όταν εμφανίζονται αυτές οι στιγμές όλο και σπανιότερα.

Ποτέ δεν ελευθερώνεται ο θλιμμένος ολοκληρωτικά από την θύμηση του νεκρού και γι’ αυτό το πένθος δεν μπορεί να διακοπεί ποτέ ολοκληρωτικά. Ωστόσο, το πένθος όσο βαρύ και πικρό και να είναι, έχει πάντα περιόδους ανακούφισης. Η φύση έχει έναν τρόπο με τον οποίο κάνει τον άνθρωπο, όσο μεγάλη και αν είναι η δυστυχία του, να μπορεί να απομακρύνει το μυαλό του από τον θρήνο έστω και για λίγο.

Το πένθος διαρκεί όσο ακριβώς χρειάζεται ο άνθρωπος να κατανοήσει, να αποδεχτεί και να βρει νέους ρόλους μέσα στη ζωή του. Για κάποιους ανθρώπους αυτό χρειάζεται κάποιους μήνες, για κάποιους άλλους κάποια χρόνια, αλλά σίγουρα όχι λίγες ημέρες.

Όταν ο πενθών μπορεί να σκεφτεί χωρίς οδύνη τον νεκρό και να επενδύσει ξανά στη ζωή, τότε η διεργασία του πένθους έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι η διεργασία είναι μακρόχρονη και ότι η έντασή της δεν ακολουθεί γραμμική πορεία.

Ο “ο χρόνος γιαίνει”. Αυτό όμως δεν ισχύει, γιατί ο χρόνος δεν γιαίνει: δεν είναι το πέρασμα του το σημαντικό  αλλά ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται αυτός ο χρόνος. Για τον άνθρωπο που αρνείται, απωθεί ή αποφεύγει να θρηνήσει, ή για αυτόν που καθηλώνεται σε έναν χρόνιο θρήνο, λίγη σημασία έχει το πέρασμα του χρόνου… Μια άλλη μη ρεαλιστική πεποίθηση είναι oτι κάποια στιγμή στο μέλλον, κάθε θρήνος σταματά ή τελειώνει. Αυτή η προσδοκία αποτελεί μύθο. Αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ δεν ξεπερνάει κανείς την απώλεια ενός αγαπημένου, απλώς μαθαίνει να ζει με αυτήν. Η κληρονομιά που αποκτούμε από τον θάνατο ενός σημαντικού ανθρώπου μας αλλάζει, μας κάνει να βλέπουμε την ζωή και τον κόσμο διαφορετικά, ενώ εξακολουθεί να μας συνδέει με αυτόν που πέθανε ένας διαρκής δεσμός.

Συμπερασματικά, η απώλεια, λοιπόν, δεν μικραίνει, ούτε εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου, παραμένει πάντα μεγάλη και σημαντική. Ο ψυχικός κόσμος του ανθρώπου που πενθεί, μπορεί να μεγαλώσει για να εμπεριέξει την απώλεια και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της ζωή του.


Οι ακροαριστεροί Πολάκης - Τζανακόπουλος επιτέθηκαν λεκτικά στον Γεωργιάδη



Δεν αντέχει η ακροαριστερά να μην τραμπουκίσει και αυτό το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία όπως έκανε η Χρυσή Αυγή στην βουλή.

Οι εκφραστές της ακροαριστεράς Πολάκης - Τζανακόπουλος με σκληρές εκφράσεις και ύβρεις, επιτέθηκαν κατά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Αφορμή για την κόντρα, ήταν μια αναφορά του κ. Πολάκη κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο οποίος απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία, υπογράμμισε: «Μη λέτε πολλά ότι μπήκαν στο αρχείο [οι φάκελοι των εμπλεκόμενων]. Στο αρχείο είχε μπει και η υπόθεση Τσοχατζόπουλου και μετά βρέθηκε στη φυλακή. Θα έρθει και τρίτος γύρος».

Ο Γεωργιάδης απάντησε: «Κάνατε εξεταστική για την Υγεία. Όμως είστε η πρώτη πλειοψηφία που το πόρισμά σας στην εξεταστική ντραπήκατε να το φέρετε στην Ολομέλεια. Γιατί δεν είχε μέσα απολύτως τίποτα Το ζήτημα δεν είναι τι λέει ο καθένας αλλά τι αποδεικνύεται. Εμένα με έψαξε 2 χρόνια η εισαγγελέας διαφθοράς, βλέπετε κάτι εναντίον μου; Η αρχειοθέτηση δεν φτάνει θέλουμε στάμπα από τον δικαστή Πολάκη.  Πιο πιθανό να πάτε εσείς στον εισαγγελέα όχι εγώ. Θα ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες αν τους ξέρατε πράγματι και αν το κάνατε είστε και σεις για το αδίκημα περί αλλοίωσης του πολιτεύματος και ισόβιας κάθειρξης».

Με τον Πολάκη να κάνει τον άντρα και να λέει: «Τον βλέπω και τρέμω λέει! Εγώ αυτόν! Έλεος!  Ακούστε κ. Γεωργιάδη το ότι γίνανε 2 φορές εκλογές το 2015 δε σημαίνει ότι δεν υπογράψατε την απόφαση για το Lucentis. Αντί να το τιμολογήσετε 560 ευρώ, το τιμολογήσατε 860. Αυτό σημαίνει σπατάλη για το Δημόσιο σε φάρμακο 25 εκατ. ευρώ. (…) Όταν ξεκίναγε η κουβέντα έκανες χειρονομίες του στυλ τώρα ήρθε η σειρά μου και θα δεις. Τέτοιους ακροδεξιούς λοιπόν τους τρώμε πέντε - πέντε για πρωινό».

Ο Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Μετά από 4,5 χρόνια στο υπουργείο Υγείας και τόσες έρευνες εναντίον μου, ο κ. Πολάκης δεν έχει μάθει ότι το Lucentis τιμολογήθηκε το Νοέμβριο του 2014 και γω είχα φύγει από το υπουργείο Υγείας. Πάλι ψέματα λέτε γιατί είστε ψεύτες».

Για να πεταχτεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος και να δείξει την ποιότητα του λέγοντας στον Γεωργιάδη: «Άντε ρε κ@@όπαιδο».


Γυναίκα οδηγός έπεσε στο μόλο της Δραπετσώνας



Προσπάθειες από δύτες και πλωτό του λιμενικού αυτή την ώρα για να βρεθεί το όχημα με τη γυναίκα που έπεσε στη θάλασσα στην περιοχή του μόλου της Δραπετσώνας.

H επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και κρίνεται δύσκολη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα έπεσε αρχικά σε βάθος 10 μέτρων στη θάλασσα αλλά υπάρχουν φόβοι ότι παρασύρθηκε από ρεύματα με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε βάθος μεγαλύτερο των 20 μέτρων.

Η οδηγός σύμφωνα με πληροφορίες είναι μια 55χρονη και όπως αναφέρεται στο αμάξι ήταν δύο σκυλιά, το ένα από τα οποία βγήκε στην επιφάνεια και σώθηκε. Όσο για τα αίτια του συμβάντος, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.



Ο Τσοβόλα δώστα όλα από το βαθύ Πασοκ θα υπερασπιστεί τον 'Ρασπούτιν" Παπαγγελόπουλο



Διαβάσαμε ότι ο Τσοβολας, του δώστα όλα ο εκφραστής του πιο λαϊκιστικού ΠΑΣΟΚ θα υπερασπιστεί τον "Ρασπούτιν" Παπαγγελόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Βουλής για προανακριτική στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, έγινε γνωστό ότι συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Την πληροφορία μετέφερε από τη σελίδα του στο Facebook ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός.

Άρης Ραβανός
4 ώρες πριν
Καλημέρα. Να δώσω και μια πληροφορία με ιδιαίτερη πολιτική σημειολογία με βάση ενημέρωση από εξαιρετική κοινοβουλευτική πηγή. Μετά την χθεσινοβραδινή απόφαση της Βουλής, με διαρροές από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που φέρεται να έχει τελέσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συνήγορός του θα είναι ο πολύπειρος και μαχητικός δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


Επίσκεψη της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών του Ελαιώνα Θήβας, με συμμετοχή κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από την Τσεχία



Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών του Ελαιώνα Θήβας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Η Γενική Γραμματέας συνοδευόταν από πολυμελή αντιπροσωπεία από το Κοινοβούλιο της Τσεχίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, κα Valkova , αλλά και πολλούς βουλευτές.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση των καλών σωφρονιστικών πρακτικών που εφαρμόζονται στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας μας, η παρουσίαση των δράσεων που έχει αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη βελτίωση της ασφάλειας των Καταστημάτων Κράτησης, αλλά και των γενικότερων συνθηκών, τόσο για τους κρατούμενους, όσο και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, αναλύθηκαν άπαντα τα σημαίνοντα ζητήματα της σωφρονιστικής πολιτικής, αλλά και τα προτάγματα που έχουν τεθεί, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα σύγχρονο και ασφαλές. Αναλύθηκε, επίσης, ο τρόπος που λειτουργεί η εκπαίδευση εντός των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και θέματα που συμβάλλουν στη βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων.

Η τσέχικη αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία, μαζί με την Γενική Γραμματέα, να συνομιλήσει με γυναίκες κρατούμενες, πρώην εξαρτημένες, προκειμένου να μάθουν από τις ίδιες τον τρόπο που αντιλαμβάνονται εκείνες το σωφρονιστικό σύστημα στη χώρα μας.

Είναι προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα πρωτίστως ασφαλές για τους κρατούμενους και το φυλακτικό προσωπικό του, αλλά και ένα σύστημα που θα επιτελεί το σκοπό του σωφρονισμού και της επανένταξης των κρατούμενων στην κοινωνία.









Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος σας σκέφτεται, η ότι σκέφτεται ο ένας τον άλλο



Σκέφτεστε κάποιον τον τελευταίο καιρό;

Πριν απομακρύνετε αυτή τη σκέψη, σκεφτείτε την πιθανότητα πως αυτή τη στιγμή σας σκέφτεται και ο άλλος επίσης. Το αγνοείτε και οι 2 αλλά τα μυαλά σας προσπαθούν να σας πουν κάτι βαθύ.

Απλώς πρέπει να ερμηνεύσετε αυτή τη μέθοδο επικοινωνίας αντί να αποσπάσετε την προσοχή σας σε άλλα πράγματα όπως στην τηλεόραση ή σε βιντεοπαιχνίδια. Αυτή η τηλεπαθητική σύνδεση μεταξύ δύο μυαλών έχει κάποια αλήθεια μέσα της. Η ύπαρξη της είναι αδιάψευστη.


Όλοι την νιώθουμε σε συχνή βάση. Ακόμα και στην απομόνωση είναι αυτή που μας συνδέει με μακρινούς τόπους και ανθρώπους. Πώς ξέρετε πότε κάποιος σας σκέφτεται; εμπιστευθείτε τις παρορμήσεις σας.

Αυτή η επικοινωνία μπορεί να γίνει ανάμεσα σε ερωτευμένους, φίλους ή σε οποιονδήποτε που έχει στενή σχέση με κάποιον. Όταν σκέφτεστε κάποιον με απόλυτη προσοχή, μπορείτε να τον βρείτε. Μόνο ένας ανόητος αρνείται τις εξαιρετικές ψυχικές δυνάμεις του μυαλού.

Πώς ξέρετε ότι κάποιος σας σκέφτεται;

Εδώ είναι κάποια σημάδια
Αν σας εμφανιστεί η ψυχική εικόνα κάποιου απότομα μέσα στο μυαλό σας χωρίς κάποιο εμφανές ερέθισμα, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα πως σας σκέφτεται. Ένα κύμα σκέψης έρχεται προς το μέρος σας και προσπαθεί να συγχρονιστεί με την ψυχική σας συχνότητα.

Για παράδειγμα, αν πάτε σε ένα μέρος όπου έχετε αναμνήσεις από κάποιο άτομο, ενώ είστε σε αυτό το μέρος είναι κατανοητό πως η σκέψη του εμφανίζεται στο μυαλό σας.


Αλλά αν απλώς περπατάτε στον δρόμο και τίποτα από αυτά που σας περιβάλλουν δεν λειτουργεί ως ερέθισμα για να θυμηθείτε κάποιον, τότε αυτό σημαίνει πως κάποιος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας τηλεπαθητικά.

Αν δεν έχετε συναντήσει κάποιον για καιρό και εντελώς απρόσμενα συνειδητοποιήσετε ότι τον σκέφτεστε συνέχεια, το μυαλό σας προσπαθεί να σας φέρει πιο κοντά σε αυτόν.

Είναι σημάδι πως τον έχετε συναντήσει και του έχετε μιλήσει. Σας υποδεικνύει πως κάποιος πεθαίνει να σας μιλήσει και σας σκέφτεται συνεχώς. Του δίνετε προσοχή;

Ίσως νιώσετε ένα ξαφνικό αίσθημα ενοχής να αναβλύζει στο μυαλό σας και προκαλεί μια ψυχική αναταραχή. Ποια είναι η πηγή αυτού του συναισθήματος;

Όταν έχετε ευθυγραμμιστεί ψυχικά με κάποιον, νιώθετε θλίψη που δεν τον έχετε δει εδώ και καιρό. Τέτοια συναισθήματα είναι φυσιολογικό να εμφανιστούν. Μπορούν να εμφανιστούν λόγω της απομάκρυνσης από έναν αγαπημένο ή από έναν συγγενή.

Μπορεί να συμβεί αμέσως μετά από έναν χωρισμό επειδή η σύνδεση μεταξύ δύο ερωτευμένων είναι ακόμα αρκετά δυνατή.

Εξαρτάται από το πόσο θέλετε να προχωρήσετε με αυτόν που συνδέεστε σε συναισθηματικό επίπεδο. Μπορείτε απλώς να αναγνωρίσετε αυτές τις σκέψεις και να προχωρήσετε στη ζωή σας ή θα μπορούσατε να τις δεχθείτε ως ευκαιρία για να επανασυνδεθείτε με κάποιον.

Πώς ξέρετε πότε κάποιος σας σκέφτεται; αφήστε το ένστικτο σας να σας καθοδηγήσει προς την αλήθεια. Αυτός είναι ο μόνος βέβαιος δρόμος. Πιστέψτε στους περίεργους τρόπους επικοινωνίας.


Πηγή


Ντου του Ρουβίκωνα στο Γηροκομείο Βόλου το μεσημέρι της Τρίτης



Εισβολή στο Γηροκομείο του Βόλου έκανε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας στις 15.45, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheNewspaper, οι νεαροί εισέβαλαν στο ίδρυμα και διαμαρτυρήθηκαν για την περίπτωση ενός 33χρονου άνεργου, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Βόλου με την κόρη του και πρόκειται να του γίνει έξωση, επειδή χρωστάει μισθώματα που ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» παρέμειναν στον χώρο περίπου δέκα λεπτά, ζητώντας από το υπόλοιπο προσωπικό να παραδώσει τα κινητά του τηλέφωνα και να μην καταγράψει την «επίσκεψη». Μάλιστα, προειδοποίησαν ότι θα επιστρέψουν αν η απαίτησή τους δε γίνει δεκτή από τη Διοίκηση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.


Πηγή


Βίντεο-ντοκουμέντο: Η έκρηξη σε κλαμπ στο Γκάζι! Αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη


Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη σε κλαμπ στην οδό Πειραιώς στο Γκάζι φέρνει στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο του Open. Η έκρηξη έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου και οι κινήσεις των εμπρηστών καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, αφού την ώρα της έκρηξης η κίνηση των οχημάτων στην Πειραιώς διεξαγόταν κανονικά. Όπως βλέπετε οι δράστες έφτασαν σε σημείο με μηχανή.

Ο συνοδηγός κατέβηκε, άφησε την εκρηκτική ύλη και μετά ανέβηκε στη μηχανή και μαζί με τον συνεργό του έγιναν «καπνός». Λίγη ώρα αργότερα, πραγματοποιήθηκε η έκρηξη ενώ έξω από το κατάστημα περνούσε εκείνη τη στιγμή μία κοπέλα.


Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από πέντε κιλά δυναμίτη και βραδύκαυστο φυτίλι. Στο μεταξύ, οργάνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη.

Οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εξετάζουν με επιφυλακτικότητα αυτή την ανάληψη, ενώ συνεχίζουν να αναζητούν τους δράστες.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τουρκία: Πρασινό φως από τη Βουλή για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία - Ενίσχυση του στρατού στα τουρκοσυριακά σύνορα




Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα για την παράταση ενός έτους της εξουσιοδότησης του στην κυβέρνηση να εκτελεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Η έγκριση του ψηφίσματος έρχεται ενόψει της σχεδιαζόμενης επιχείρησης της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών της βόρειας Συρίας, τους οποίους αντιμετωπίζει ως προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πέρα από τα σύνορα της.

Τον Οκτώβριο του 2014 η τουρκική Βουλή ενέκρινε την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στο εξωτερικό και την παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Τουρκία. Η εντολή είχε διάρκεια ισχύος ενός έτους, με την παράταση της να εγκρίνεται έκτοτε ετησίως, αρχής γενομένης από το 2015.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP), καθώς και του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Καλού Κόμματος (Iyi) ψήφισαν υπέρ της χρονικής παράτασης της εξουσιοδότησης. Το φιλοκουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ήταν το μόνο που καταψήφισε το ψήφισμα.

Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα που κατατέθηκε από την τουρκική κυβέρνηση, εγκρίνει διασυνοριακές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού έως τις 30 Οκτωβρίου 2020.

Όπως σημειώνεται, «…η παρουσία του PKK (Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν) και του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ θέτει άμεση απειλή στην περιφερειακή ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια της χώρας μας».

Ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

Παράλληλα, ο τουρκικός στρατός ενισχύει ήδη τις θέσεις του στα σύνορα με τη βόρεια Συρία, σχεδόν αμέσως μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή. Συγκεκριμένα, δεκάδες στρατιωτικά οχήματα στάλθηκαν στα τουρκοσυριακά σύνορα, με τα άρματα μάχης του τουρκικού στρατού να είναι ήδη έτοιμα για τις αναμενόμενες επιχειρήσεις εναντίον των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Υπουργείο Άμυνας: Όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί

Παράλληλα με την έγκριση του ψηφίσματος από την Βουλή, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η Τουρκία είναι το μόνο κράτος μέλος του NATO που πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Με ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter, τόνισε ότι η Τουρκία έχει υποφέρει περισσότερο από τις αιματηρές επιθέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και την έχει πολεμήσει εντός και εκτός συνόρων, προσθέτοντας πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την μάχη τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στα ανατολικά του Ευφράτη.

Ακόμη, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί», τονίζοντας ότι η δημιουργία μίας «ζώνης ασφαλείας» είναι «απαραίτητη» για τους Σύρους και τη γενικότερη ειρήνη στην περιοχή.

Επίσης, απαντώντας στις απειλές του Τραμπ για «καταστροφή της τουρκικής οικονομίας» σε περίπτωση που η Τουρκία «περάσει τα όρια», ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα υποκύψει σε καμία απειλή σχετικά με τα πλάνα της στη βόρεια Συρία. «Όπου διακυβεύεται η ασφάλεια της Τουρκίας, καθοριζούμε τη δική μας πορεία και βάζουμε τα δικά μας όρια», δήλωσε χαρακτηριστικά.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Εξαφάνιση 15χρονης από το Κορωπί



Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση της 15χρονης Παναγιώτας Σ. από την περιοχή του Κορωπίου.

«Στις 04/10/2019 και ώρα 16:00, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Κορωπίου, η Παναγιώτα Σ., 14 ετών» αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Παναγιώτας Σ. σήμερα, 08/10/2019, απογευματινές ώρες και προχώρησε άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της.

Η Παναγιώτα Σ. έχει ύψος 1.57 μ., ζυγίζει 50 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, μαύρη ζακέτα και αθλητικά με σχέδιο παραλλαγής.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
e mail: 116000@hamogelo.gr




Παπαγγελόπουλος: Ο Ρασπούτιν ήταν γνωστός για το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη εξάντληση και μετά στην θέωση.......


Στην ομιλία του στην βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε πως έκανε οτιδήποτε μεμπτό και μάλιστα μίλησε για σκευωρία εις βάρος του, διαψεύδοντας με επιχειρήματα ότι δεν είναι περίφημος Ρασπούτιν που ήταν γνωστός για άλλα κόλπα.

Απαντώντας στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου, που σε κατάθεσή της είπε πως ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος αποκαλούσε τον εαυτό του Ρασπούτιν, ο κ. Παπαγγελόπουλος σκόρπισε γέλιο στην αίθουσα της βουλής.

Κι αυτό διότι παρέθεσε ως αντεπιχείρημα στις αιτιάσεις πως είναι ο Ρασπούτιν, το ότι ως ιστορικό πρόσωπο ο Ρασπούτιν είχε… κάποια άλλα προσόντα!

Χαρακτηριστικά τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Είναι και ανιστόρητη. Ισχυρίζεται ότι αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν. Για ιδιότητες… μηχανορραφίες, σκευωρίες, ίντριγκες, παρεμβάσεις. Που όμως δεν αποδίδονται στον Ρασπούτιν, αλλά σε άλλα ιστορικά πρόσωπα.

Θα μπορούσα να αποκαλώ τον εαυτό μου αν είχα αυτές τις ιδιότητες Μακιαβέλι, Μέτερνιχ, Ταλεϋράνδο…

Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία όχι για μηχανορραφίες, ίντριγκες, σκευωρίες…

Αλλά για κάποια φυσικά του προσόντα και για την θεωρία του ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη εξάντληση και μετά στην θέωση. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι εγώ ποτέ δεν είπα τον εαυτό μου Ρασπούτιν«!





Με 173 «ναι» παραπέμπεται σε προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος για την σκευωρία Novartis



Με ευρεία πλειοψηφία 173 βουλευτών που ψήφισαν «υπέρ» έναντι 83 «κατά» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύσταση Προανακριτικής επιτροπής, που θα ερευνήσει τους χειρισμούς του «Ρασπούτιν»-Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην σκευωρία Novartis, αλλά και τις αντιθεσμικες παρεμβάσεις του και σε άλλες κρίσιμες δικαστικές αποφάσεις.

Υπέρ της πρότασης για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ καταψήφισε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τέσσερις βουλευτές, που απουσίαζαν.