Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης είναι το θύμα του πληρώματος του Blue Horizon



Ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης είναι ο άνδρας που δολοφονήθηκε  χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που τον έσπρωξαν στη θάλασσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος φέρεται να είχε εκδώσει εισιτήριο για το χθεσινό δρομολόγιο Πειραιάς-Κρήτη.

Το θύμα καταγόταν από το Λασίθι, από 10μελή οικογένεια που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, διέμενε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου και εργαζόταν σε κατάστημα της περιοχής. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ο Αντώνης Καργιώτης εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές για να στέλνει χρήματα στην οικογένειά του, αλλά ταξίδευε συχνά από την Κρήτη στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους.

Μετά το τραγικό συμβάν η οικογένεια του 36χρονου παρακολουθείται από κοινωνική λειτουργό, ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με έναν από τους αδερφούς του θύματος.





Αθλιότητα Τόσκα προκαλώντας του συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι

 


Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η προκλητική κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με την ένταση να ανεβαίνει, όταν συγγενείς των 104 θυμάτων αντέδρασαν οργισμένα στις προκλητικές απαντήσεις που έδινε ο πρώην υπουργός στα ερωτήματα για το εάν η ύπαρξη νεκρών ήταν γνωστή στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι ήξεραν από τα δημοσιεύματα και τις ανταποκρίσεις των Μέσων Ενημέρωσης  της 23ης Ιουλίου 2018, όπου δημοσιογράφοι ανέφεραν πως είδαν ανθρώπους απανθρακωμένους ήδη από τις απογευματινές ώρες, υπάρχει πλήθος αναφορών στο καταγραφικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από πυροσβέστες που έκαναν λόγο για την ύπαρξη νεκρών, πολύ πριν από τα μεσάνυχτα και το σώου που στήθηκε υπό τον τότε πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Δικηγόρος: Στις 12 το βράδυ, η ύπαρξη νεκρών ήταν άγνωστη στην Υπηρεσία;

Ν. Τόσκας: Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πριν, από πυροσβέστες.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;

Ν. Τόσκας: Πυροσβέστες έλεγαν ότι άκουσαν για νεκρό. Πουθενά στον κόσμο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δεν μεταφέρονται ως δεδομένα.

Συγγενής θύματος: Ντροπή σας! Δύο μέρες λέτε ψέματα!

Ν. Τόσκας: Με έβριζε και πριν μπω στην αίθουσα…

Συγγενής θύματος: Τον πληρώνουμε αυτόν τον κύριο! Μην κάνουμε θέατρο εδώ μέσα…

Δικηγόρος: Τι είδατε, τι ακούσατε, όσο ήσασταν στο ΕΣΚΕ;

Ν. Τόσκας: Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Οταν έφυγε ο κ. Αναγνωστάκης από το ΕΣΚΕ, πήγε στο Μάτι και είδε νεκρούς, τότε το είπαμε. Η προσπάθεια εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε τους ζωντανούς.

Συγγενής θύματος: Ντροπή σας! Ντροπή σας!

Παράλληλα, ο Ν. Τόσκας, για δεύτερη ημέρα και απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων των συγγενών των θυμάτων, συνέχισε να αρνείται τις καταγγελίες του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής, Σωτήρη Τερζούδη, και του διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, πως έδινε εντολές για το πώς να κινηθούν τα μέσα πυρόσβεσης με την ιδιότητά του ως αν. υπουργού Προ.Πο. 

Δικηγόρος: Ο Τερζούδης έχει πει ότι εσείς δίνατε εντολές χωρίς να ενημερώνετε και αντίθετα με τις δικές του θέσεις. Τι ακριβώς συνέβη; Περιγράφει πως φεύγατε από το γραφείο και πηγαίνετε εσείς να δώσετε εντολές.

Ν. Τόσκας: Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Εγώ ήμουν στο γραφείο του κυρίου Τερζούδη. Με ενημέρωναν οι Τερζούδης, Φωστιέρης και Ματθαιόπουλος. Ας πει ο κύριος Τερζούδης μια εντολή του που δεν εκτελέστηκε.

Αναφορικά με το γεγονός ότι δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση της περιοχής, ο Ν. Τόσκας είπε πως αυτό «δεν προτάθηκε από κανέναν και δεν συζητήθηκε».

Δικηγόρος: Το αν θα ενημερωθεί ο κόσμος το συζητήσατε;

Ν. Τόσκας: Δεν υπήρχε χρόνος. Ηταν ραγδαία η εξέλιξη της κατάστασης.

Ο προκλητικός Τόσκας ρωτήθηκε επίσης γιατί δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο της εκκένωσης όπως στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και απάντησε ότι είναι διαφορετικό το νομοθετικό πλαίσιο και επικαλέστηκε τη φορά του ανέμου που καθιστούσε επιτακτική τη διάσωση των παιδιών.

Δικηγόρος: Με δεδομένη την εκκένωση υπήρχε το σενάριο η φωτιά να φτάσει εκεί…

Ν. Τόσκας: Υπήρχε ένας φόβος…

Δικηγόρος: Δεν έπρεπε να ληφθεί απόφαση για να βοηθηθεί και ο άλλος πληθυσμός;

Ν. Τόσκας: Υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο… Δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο…




Το πλήρωμα του Blue Horizon δολοφόνησε πετώντας την θάλασσα 36χρονο

 



Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα και δολοφόνησαν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με τον καταπέλτη κάτω.

Το πλοίο Blue Horizon εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο και το άγριο και σοκαριστικό αυτό περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ.

Σε βίντεο που ανέβηκαν στα social media, φαίνεται το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon να πετάει τον άτυχο άνδρα από τον καταπέλτη και αυτός να καταλήγει στη θάλασσα όπου βρήκε τραγικό θάνατο. Το βίντεο είναι ανατριχιαστικό αλλά πλήρως αποκαλυπτικό του τι συνέβη.

Δύο μέλη του πληρώματος διαπληκτίζονται με τον άνδρα που έχει προλάβει και έχει ανέβει κανονικά στον καταπέλτη και τον σπρώχνουν κάτω από αυτόν. Τον σπρώχνουν και δεύτερη φορά και ο άνθρωπος κατέληξε στη θάλασσα. Την ώρα εκείνη το πλοίο πραγματοποιούσε απόπλου, έχοντας βάλει μπροστά τις μηχανές αναχωρώντας από το λιμάνι του Πειραιά.

Κάποιος από το κατάστρωμα ακούγεται να λέει: «Ρε, θα πνιγεί!».

Προανάκριση από το Λιμενικό διεξάγεται για το τραγικό περιστατικό, ενώ με εντολή εισαγγελέα, συνελήφθησαν τα δυο μέλη του πληρώματος που ήταν στον καταπέλτη, καθώς και ο καπετάνιος του πλοίου και ο αξιωματικός καταστρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ μέλος του πληρώματος φαίνεται να έχει ρίξει τον 36χρονο στη θάλασσα, η ενημέρωση από τους ανθρώπους του Blue Horizon στους επιβάτες ήταν η εξής: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Το «Blue Horizon» είχε λάβει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, τη στιγμή που το πλήρωμα επιχείρησε να αποσιωπήσει το τραγικό περιστατικό και να αποκρύψει τις ευθύνες του πληρώματος που έσπρωξαν στον υγρό θάνατο τον 36χρονο.

Σε μήνυμά του μέσω του twitter, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά τονίζοντας πως «γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».

Το τραγικό συμβάν παρακολούθησαν εκτός από τους επιβάτες του Blue Horizon, και επιβάτες άλλων πλοίων που ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα να αποπλεύσουν από το λιμάνι του Πειραιά.



Η ναυτιλιακή εταιρεία δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό, όπου ο 36χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά μετά από διαπληκτισμό με μέλη του πληρώματος, κατά τον απόπλου του πλοίου Blue Horizon. Η Attica Group ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Η ανακοίνωση της Attica Group

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»