Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Μ. Κωσταράκος: Βαριά πολιτική πράξη η κατάργηση διακριτικών απο τις στολές των Ενόπλων Δυνάμεων


Ως «βαθιά πολιτική πράξη» χαρακτήρισε με ανάρτησή του στο Facebook ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος, την κατάργηση των διακριτικών από τις στολές των ενόπλων δυνάμεων.

Η ανάρτηση:

H κατάργηση διακριτικών απο τις στολές των Ενόπλων Δυνάμεων ειναι μια βαθειά πολιτική πράξη.

Πριν τρείς ημέρες με διαταγή του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Αποστολάκη που υπογράφτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2019, υλοποιήθηκε η πιο πρόσφατη πράξη (ίσως όχι η τελευταία) της σχεδιασμένης από το ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσης των ΕΔ: Αποκαθήλωση συμβόλων που θεσμοθέτησαν οι προηγούμενες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες . Μία συνειδητή προσπάθεια καταπολέμησης της ατομικής διαφοροποίησης των στελεχών αλλά και της δημιουργίας πνεύματος Μονάδος (esprit de corps). Με την τελευταία διαταγή λοιπόν του απερχόμενου ΑΓΕΕΘΑ, καταργήθηκαν το διακλαδικό διακριτικό των Δυνάμεων Αεραμύνης των ΕΔ καθώς και το διακριτικό των ειδικά εκπαιδευμένων τμημάτων “Εγγύς Προστασίας”(CLOSE PROTECTION TEAMS).

Η διαδικασία απαξίωσης άρχισε λίγες μέρες με την ανάληψη των καθηκόντων του Ναυάρχου σαν ΑΓΕΕΘΑ τον Νοέμβριο του 2015 με την κατάργηση εσωτερικών διακριτικών υπηρεσίας σε διάφορα τμήματα του Επιτελείου του. Αν αυτό ήταν εσωτερικό θέμα του ΓΕΕΘΑ η κατάργηση του Εθνοσήμου της χώρας με τη λέξη «ΕΛΛΑΣ» με την ίδια διαταγή από όλες τις στολές όλων των Κλάδων , ήταν μια σημαντική ενέργεια. Ο στόχος κατά τη γνώμη μου ήταν να χτυπηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά ( ΥΕΘΑ ο κ. Αβραμόπουλος) που το είχε θεσπίσει, με επίσημη δικαιολογία την « αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού».

Η κατάργηση του Εθνοσήμου ήταν μια ξεκάθαρη αντιπατριωτική πράξη η οποία αν γινόταν σε οποιαδήποτε χώρα εκτός από την ξεχαρβαλωμένη από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Ελλάδα θα έφερνε αποστρατείες ή παραιτήσεις. Το εθνόσημο, εφόσον προβλεφθεί δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τη στολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Η αντικατάσταση από την ελληνική σημαία είναι άσχετη με το γεγονός. Το εθνόσημο δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Μπορεί να συνυπάρχει με τη σημαία στις στολές. Η αφαίρεση του εθνοσήμου κατά τη γνώμη μου είναι προσβολή στο Έθνος. Μόνο οι έφεδροι αγνόησαν τη «διαταγή» αυτή και συνέχισαν να φέρουν υπερήφανα το Εθνόσημο. Ο κ. Καμμενος δεν πήρε χαμπάρι από την διαταγή του υφιστάμενου του ΑΓΕΕΘΑ (ή σιωπηλά την επικρότησε) αυτού που τώρα δηλώνει υπερήφανα ότι «εμπιστεύεται», και δεν πήρε θέση.

Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια από τους τοποτηρητές του ΣΥΡΙΖΑ εντός του ΥΠΕΘΑ, να καταργήσουν τα προαιρετικά διακριτικά των Προστατών Αγίων των Κλάδων (Αγ. Γεώργιος, Αγ. Νικόλαος, Αρχάγγελος Μιχαήλ κλπ.) για τα οποία είχε λυσσαλέα αντιδράσει από την αρχή ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ και Το Ποτάμι. Τα διακριτικά ήταν προαιρετικά για τα στελέχη και μόνο για τις στολές εκστρατείας αλλά η κατάργηση ήταν απαίτηση της ηγεσίας και των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τότε ΥΕΘΑ κ. Καμμένος αποφάσισε να μην εκτελέσει τη διαταγή του υφιστάμενου του ΑΓΕΕΘΑ και συνέχισε να τα φέρει και μάλιστα να αισθάνεται υπερήφανος για τη μικρή «αταξία» του. Ο ίδιος καλούσε τα στελέχη να φέρουν στην στολή τους, τα διακριτικά με τη μορφή του Αγίου προστάτη του Όπλου τους, προκαλώντας την συνεχιζόμενη λυσσαλέα αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού. Το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ στη καθημερινότητα του, ακολούθησε τον κ. Υπουργό στη «ανταρσία» του απέναντι στο «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΓΕΕΘΑ, και συνέχισε να φέρει τα διακριτικά μέχρι σήμερα.

Τώρα ήρθε η σειρά του διακλαδικού διακριτικού αεράμυνας και του διακριτικού τμημάτων «εγγύς προστασίας». Η τελευταία αυτή απόφαση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκη είναι σημαντική γιατί δείχνει την άγνοια του γύρω από τη στρατιωτική δεοντολογία και πρακτική. (Δεν μαθαίνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στα πολιτικά/υπουργικά γραφεία και στους διαδρόμους, κύριε Υπουργέ. Χρειάζεται μελέτη, σπουδές και πετυχημένη υπηρεσία σε πολλές κλαδικές και διακλαδικές θέσεις Μονάδων και Επιτελείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και αυτά δυστυχώς τα παραλείψατε στη καριέρα σας). Τα διακριτικά κλάδου ή μονάδος σε παγκόσμιο επίπεδο αφαιρούνται μόνο από τμήματα που νικήθηκαν στη μάχη ή στασίασαν. Είναι μια βαριά και προσβλητική τιμωρία γι αυτούς που τη υφίστανται. Είναι η πολιτισμένη διαχρονική συνέχεια τιμωρίας του βάρβαρου αποδεκατισμού που εφάρμοζαν οι Ρωμαίοι στις νικημένες λεγεώνες ή στους στασιαστές. Δεν περιμένω να το ξέρει αυτό ο κ. ΥΕΘΑ. Ίσως θα έπρεπε να το ξέρουν οι ανώτατοι αξιωματικοί που προσυπέγραψαν.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια βαριά προσβολή απέναντι στον Κλάδο της Αεράμυνας της χώρας (Πολεμική Αεροπορία και Στρατός) που είναι το κομμάτι των ΕΔ που «πολεμάει» σε ημερήσια βάση, εξασφαλίζοντας τους ελληνικούς ουρανούς από την τουρκική προκλητικότητα και προστατεύοντας τις ΕΔ αλλά και τους συμπολίτες μας στην ειρηνική τους καθημερινότητα. ( Ίσως ο κ Ναύαρχος να αγνοεί και τα θέματα αεράμυνας γιατί από ότι έχω πληροφορηθεί δεν έκανε ούτε μια εθνική διακλαδική άσκηση ετοιμότητες αεράμυνας στα τρία χρόνια που διοικούσε τις ΕΔ. Ποτέ δεν είναι αργά όμως.) Είναι επίσης μια βαριά προσβολή και για τα τμήματα «εγγύς προστασίας» που τα τελευταία χρόνια έχουν παρέξει ασφάλεια και προστασία στη ελληνική και συμμαχική στρατιωτική ηγεσία αλλά κυρίως στη πολιτική ηγεσία που τους χρειάστηκε στο παρελθόν (ολοι θυμόμαστε τις αθλιότητες του 2011).

Μετά από τις τελευταίες κυβερνητικές ενέργειες και επιλογές όμως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο την απαξίωση και την πτώση του ηθικού των ΕΔ. Συνάδει πλήρως κατά τη γνώμη μου με το «παλαιοκομμουνιστικό» της αφήγημα. Δεν πρέπει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΕΔ να είναι πρώτες στη προτίμηση και τον σεβασμό των πολιτών και φοβάμαι ότι ο νέος ΥΕΘΑ θα κάνει κι άλλα σ αυτή την κατεύθυνση.

Τα στελέχη των ΕΔ σε όλο τον κόσμο είναι πάντα εξαιρετικά υπερήφανα για τα διακριτικά που φέρουν γιατί αυτά δείχνουν την προσωπική τους αξία και τις προσωπικές τους επιτυχίες, πολλές φορές με ιδιαίτερο κόπο και κίνδυνο. Ο κ. Αποστολάκης θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό. Η συμμόρφωση των στελεχών σε αυτή τη διαταγή θα γίνει μόνο κάτω από την πίεση της στρατιωτικής πειθαρχίας και με απόλυτη προσωπική αντίθεση και άρνηση. Τίποτα δεν μπορεί να απαλείψει την πικρία τους για την απαξίωση που τους επιβάλλει ο νέος ΥΕΘΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι στρατιωτικοί είναι πάντα υπερήφανοι για τις διακρίσεις που κέρδισαν με κόπο και κίνδυνο. Είναι όμως και μια τεράστια ευκαιρία για τον νέο ΑΓΕΕΘΑ να αναθεωρήσει την απαράδεκτη άγνοια και απαξίωση του προκατόχου του με μια δγή επανεξέτασης του θέματος.

Συμπερασματικά, θα ήθελα να επαναλάβω ότι η κατάργηση διακριτικών Κλάδων είναι μια βαθιά πολιτική πράξη που αποσκοπεί στην απαξίωση των ΕΔ.

Όλα γίνονταν μέχρι τώρα κάτω από τη μύτη του κ.Καμμένου, που πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχε μια κάποια ευαισθησία όταν καταλάβαινε τι γινόταν. Τώρα πλέον όμως όλα θα γίνονται απροκάλυπτα. Όσο για τα στελέχη των άλλων Κλάδων που θεωρούν ότι όλα αυτά δεν τους αφορούν, ας προσέξουν, γιατί ενδεχομένως έρχεται και η σειρά τους. Τα σήματα ιπτάμενων, ειδικών δυνάμεων, ειδικών μονάδων, βατραχανθρώπων κλπ μπορεί να ακολουθούν (ισως όχι των βατραχανθρώπων για τους γνωστούς συντεχνιακούς λόγους) Ποιος ξέρει; Ο νέος ΥΕΘΑ με την «ιδιοκτησιακή», συντεχνιακή και τοπικιστική νοοτροπία που κατά την γνώμη μου τον διακατέχει στην άσκηση των καθηκόντων του , μπορεί να διαλέξει νέους στόχους απαξίωσης.

Κύριε Τσίπρα, αν αυτό δεν γίνεται κατόπιν εντολής σας, τότε οι αρμόδιοι που τοποθετήσατε στο ΥΠΕΘΑ απαξιώνουν τις ΕΔ μπροστά στα μάτια σας. Χωρίς τα διακριτικά εκείνα που κάνουν τα στελέχη υπερήφανα, έχουμε ένα νικημένο και απαξιωμένο στρατό πριν την μάχη, χωρίς ηθικό και υπερηφάνεια. Μήπως όμως αυτό θελετε;

ΥΣ. Ίσως δεν θα έπρεπε να περιμένουμε εθνική ευαισθησία και στρατιωτική δεοντολογία από κάποιον, όπως ο νέος κ. ΥΕΘΑ που υπέγραψε το νόμο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και που χειροκροτούσε θριαμβευτικά με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας


Φόβοι για νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών



Εδώ και καιρό οι ΗΠΑ εξέταζαν το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από τη συνθήκη INF. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση της χώρας. Τι είναι όμως η συνθήκη INF, Γιατί είναι τόσο σημαντική και πώς επηρεάζει την Ευρώπη;

Πώς προέκυψε η συνθήκη INF;

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 η Σοβιετική Ένωση ξεκίνησε την εγκατάσταση πυραύλων μέσου βεληνεκούς, τύπου SS-20, οι οποίοι μπορούσαν να εξοπλιστούν και με πυρηνικές κεφαλές. Το 1983 οι ΗΠΑ απάντησαν σε αυτό, κατόπιν συνεννόησης με το ΝΑΤΟ, τοποθετώντας πυραύλους Pershing-2 και πυραύλους μέσου βεληνεκούς στο Βέλγιο, τη Μ. Βρετανία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη Γερμανία στις μαζικότερες διαδηλώσεις της μεταπολεμικής ιστορίας. Το 1987 οι ηγέτες Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ, Γκορμπατσόφ και Ρίγκαν, υπέγραψαν τη συνθήκη INF.

Τι προβλέπει η συνθήκη INF;

Η συνθήκη προέβλεπε την καταστροφή χερσαίων βαλλιστικών πυραύλων βεληνεκούς 500 με 5.500 χιλιομέτρων εντός τριών χρόνων. Η συνθήκη δεν αφορά εναέρια και υποβρύχια μαχητικά συστήματα βεληνεκούς μικρότερου των 500 χιλιομέτρων. Η καταστροφή των πυραύλων και των υποδομών γινόταν υπό την παρακολούθηση εμπειρογνωμόνων και των δυο πλευρών.

Γιατί οι βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς θεωρούνται τόσο επικίνδυνοι;

Σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους διηπειρωτικούς πυραύλους οι πύραυλοι μέσου βεληνεκούς είναι πιο γρήγοροι και δεν δίνουν σχεδόν καμία ευκαιρία στον αμυνόμενο να αντιδράσει. Εκτός αυτού οι πύραυλοι μέσου βεληνεκούς έχουν κινητή βάση εκτόξευσης, τοποθετούνται δηλαδή πάνω σε φορτηγά. Όταν ο αμυνόμενος δεν γνωρίζει που βρίσκεται η βάση εκτόξευσης η άμυνα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη έως αδύνατη. Έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μεγάλα τμήματα της Ευρώπης θα μπορούσαν να μεταβληθούν σε μια πυρηνική έρημο. Γι’ αυτό και η γερμανίδα υπουργός Άμυνας χαρακτηρίζει τη συνθήκη INF «καθοριστική για την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Γιατί αποχωρούν οι ΗΠΑ από τη συνθήκη;

Εδώ και μερικά χρόνια οι Ρώσοι διαθέτουν πάνω από 16 νέους πυραύλους τύπου SSC-8. Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ εκτιμούν ότι οι εν λόγω πύραυλοι παραβιάζουν τη συνθήκη INF διότι το βεληνεκές τους ξεπερνάει τα 500 χιλιόμετρα. Η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι οι πύραυλοι είναι βεληνεκούς 480 χιλιομέτρων και επομένως πληρούν τις προδιαγραφές. Ωστόσο οι υπολογισμοί του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη SIPRI κάνουν λόγο για βεληνεκές στα 2.500 χιλιόμετρα. Αποδείξεις δεν υπάρχουν για καμία από αυτές τις εκτιμήσεις.

Τι σημαίνει η αποχώρηση των ΗΠΑ;

Τα σενάρια είναι περισσότερα του ενός:

– Μια νέα συνθήκη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιες είναι πράγματι οι δυνατότητες των νέων ρωσικών πυραύλων.
– Μια νέα παγκόσμια συνθήκη στην οποία θα συμμετέχουν και χώρες όπως η Κίνα και η Β. Κορέα. Αυτό το σενάριο δεν είναι πολύ πιθανό διότι στο μεταξύ οι αστιατικές χώρες διαθέτουν σημαντικά οπλοστάσια βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς.
– Καμία συνθήκη. Αυτό θα ήταν το χειρότερο σενάριο γιατί οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα παιχνίδια εξοπλισμού της δεκαετίας του ’80 και να εγκαταστήσουν πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί η συνθήκη INF προβλέπει προθεσμία καταγγελίας 6 μηνών, ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις.

Ούντο Μπάουερ

Πηγή : in.gr


«Κάποια μέλη ΜΚΟ κοιτάνε να οικονομήσουν και όχι να βοηθήσουν» λέει ο διοικητής του ΚΥΤ στη Μόρια



Οργή από τον διοικητή του ΚΥΤ στη Μόρια Γιάννη Μπαλπακάκη για τη δράση ορισμένων μελών ΜΚΟ– Καταγγέλλει ότι δεν βρίσκονται στη Λέσβο «για να βοηθήσουν, αλλά για να οικονομήσουν»

Την οργή και την αγανάκτησή του εκφράζει μέσα από μία ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών Μόριας Γιάννης Μπαλπακάκης.

Ο κ. Μπαλπακάκης αναφέρει:

«Στη Λέσβο τις τελευταίες 10 μέρες έβρεχε πάρα πολύ. Πλημμύρες, ζημιές, δρόμοι ποτάμια κλπ. Μερικοί όμως αχρείοι είπαν να το εκμεταλλευτούν. Πήγαν στη Μόρια σε παρακείμενο οικόπεδο που μένουν κάποιες οικογένειες προσφύγων, έβαλαν τα μικρά παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλητα στα νερά. Βρε ξεφτίλες αυτή είναι η αλληλεγγύη σας και η βοήθεια σας ? Προχωρήστε σε αυτή τη παραπληροφόρηση για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα σας και θα τα πούμε. Δυστυχώς για σας υπάρχουν μάρτυρες για τις αλήτικες ενέργειες σας.»

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Μπαλπακάκη ο οποίος μας εξήγησε ότι το μήνυμά του αυτό αναφέρεται σε κάποια μέλη ΜΚΟ.

«Κάποιοι «αλληλέγγυοι» βγάζουν φωτογραφίες με ψεύτικα γεγονότα και τις στέλνουν σε διάφορες οργανώσεις για να δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα και να τους χρηματοδοτήσουν. Αυτό είναι μεγίστου μεγέθους αλητεία. Δεν λέω ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα αλλά αυτές οι πράξεις καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Λέσβο με κάποιες ΜΚΟ οι οποίες δεν βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν αλλά για να οικονομήσουν» μας είπε ο κ. Μπαλπακάκης.

Πηγή: lesvosnews.gr
protothema.gr


Εξιχνιάστηκε υπόθεση προώθησης και πώλησης απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου  σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβάσεις σχετικά με τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για νοθεία τροφίμων.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, αλλοδαπός, που κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφορικά με την ύπαρξη λογαριασμού – προφίλ και σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων διαφημίζονταν, προωθούνταν και πωλούνταν παράνομα αναβολικά σκευάσματα. 

Από διαδικτυακή έρευνα, διαπιστώθηκε πως στους επίμαχους ιστοτόπους και σε συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις διαφημίζονται και προωθούνται, πλήθος παρανόμων σκευασμάτων και ουσίες με αναβολική δράση, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε και η εμπλοκή στην εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα, ενός επιπλέον λογαριασμού-προφίλ σε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ύστερα από αλληλογραφία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), προέκυψε ότι τα σκευάσματα που διαφημίζονται και προωθούνται στους ιστοτόπους αυτούς, περιέχουν στο σύνολό τους ουσίες που κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. 

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθως παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία, με τις αρμόδιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων καθώς και αξιοποίηση των απαντήσεων των ανωτέρω εταιρειών και διακριβώθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση, ενώ η δράση του προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018.



Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε πως οι αναβολικές ουσίες διακινούνταν κυρίως σε άτομα τα οποία ασχολούνται επαγγελματικά με αθλητικές δραστηριότητες και συμμετείχαν σε αγώνες, είτε ατομικά είτε ως μέλη διαφόρων σωματείων, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής τους διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης.

Ακολούθως πρωινές ώρες της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2019, κλιμάκιο αστυνομικών, πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του ημεδαπού, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την πλήρη ταυτοποίηση της εμπλοκής του στην εν λόγω υπόθεση.

Για ολοκληρωμένη διερεύνησή της υπόθεσης διενεργήθηκαν συνολικά δυο (2) έρευνες σε οικίες και δυο (2) έρευνες σε γυμναστήρια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.802) δισκία-χάπια, (45) φιαλίδια – αμπούλες, (650) ευρώ. κινητό τηλέφωνο μάρκας και πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ψηφιακά μέσα που κατείχε, ταυτοποιήθηκε ως κάτοχος – διαχειριστής των λογαριασμών-προφίλ και σελίδας ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή και του αλλοδαπού, στην υπό έρευνα υπόθεση, ο οποίος εμφανίζεται σε πλήθος παραστατικών, ως αποδέκτης τραπεζικών εμβασμάτων που αφορούν στην εγκληματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετείχε και εμπειρογνώμονας του Ε.Ο.Φ., ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι κατασχεθείσες ουσίες - σκευάσματα είναι στο σύνολό τους παράνομες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Ο  συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Δείγμα των κατασχεθέντων σκευασμάτων και προϊόντων, απεστάλη στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο, θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξετάσεις, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Ο Σκουρλέτης θεωρεί ότι με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ επανήλθαμε στην ακροαριστερή κανονικότητα!




Γελάει όλη η Ελλάδα με την δήλωση Σκουρλέτη που λέει με θράσος ότι επιστρέψαμε στην κανονικότητα μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ.

Ο Σκουρλέτης δηλαδή θεωρεί ότι η ακατάλληλη κυβέρνηση της ακροαριστεράς ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την βοήθεια την ακροδεξιάς ΑΝΕΛ είναι κανονικότητα και κάνει καλό στην χώρα και στους Έλληνες που θέλουν πλέον να τους αρχίζουν στις κλωτσιές όπου τους πετύχουν.

Ο διασκεδαστής Σκουρλέτης είπε  «Αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες, με την ψήφο εμπιστοσύνης, με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, το θεωρώ επιστροφή στην πραγματικότητα. Καλή και έντιμη η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ήταν επιβεβλημένη. Αλλά είχε τα όριά της. Ήταν ένας κύκλος που έπρεπε να κλείσει».

Μάλιστα χρησιμοποιώντας την ακροαριστερή προπαγάνδα για το ξεπούλημα της Μακεδονίας ο Σκουρλέτης είπε : «αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει πολιτικό κόστος, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν τόλμησαν υπολογίζοντας σε αυτό, τις πολιτικές ισορροπίες και τις πατριδοκάπηλες απόψεις» και συμπλήρωσε ότι «τολμήσαμε να δώσουμε λύση σε μια εκκρεμότητα που ήταν εις βάρος της Βόρειας Ελλάδας, εις βάρος της χώρας».

Και το τερμάτισε αδιαφορώντας ότι τους κυνηγάνε όπου τους δούνε λέγοντας ότι όσο θα περνούν οι μέρες όλο και περισσότερο ο κόσμος θα γνωρίζει τα μεγάλα πλεονεκτήματα που φέρνει η συμφωνία στη χώρα «βάζοντας το τέλος στους αλυτρωτισμούς, στις ανιστόρητες προσεγγίσεις και σε μια κατάσταση που μας περιθωριοποιούσε».





Συνελήφθη ο αλλοδαπός που είχε αποδράσει από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας



Συνελήφθη, χθες (1-2-2019) το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νικαίας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για απόδραση κρατουμένου.

Ο 27χρονος, ο οποίος ήταν κρατούμενος για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, είχε αποδράσει την 29-1-2019, από Νοσοκομείο στη Νίκαια, όπου είχε διακομισθεί για νοσηλεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.


F-15: Δολοφονική παρενόχληση ρωσικού Su-27 σε αμερικανικό μαχητικό πάνω από την Βαλτική - ΒΙΝΤΕΟ




Απίστευτο βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 και ένα αμερικανικό F-15. Το ρωσικό Su-27 πραγματοποιεί μια δολοφονική παρενόχληση στο αμερικανικό F-15, η οποίο χάρη στην γρήγορη αντίδραση του αμερικανού πιλότου δεν κατέστη μοιραία.

Τα περιστατικά μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Βαλτική είναι πολυάριθμα και συμβαίνουν αρκετά συχνά ιδίως τον τελευταίο καιρό.

Όμως, το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο είναι αποκαλυπτικό.

Το ρωσικό μαχητικό Su-27 πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα από πίσω το αμερικανικό μαχητικό F-15 και ρίχνεται καταπάνω του με μανία, βγάζοντας το από την πορεία του.

Πρόκειται για μια άκρως προκλητική και επικίνδυνη κίνηση, που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ακόμα και την σύγκρουση μεταξύ των δύο μαχητικών, με άγνωστες συνέπειες για τις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας.

Το βίντεο, από ότι φαίνεται είναι πραγματικό, όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι "φρέσκο", καθώς η τελευταία συμμετοχή των ΗΠΑ με F-15C σε αποστολή Εναέριας Αστυνόμευσης στην Βαλτική έληξε τον Δεκέμβριο του 2017.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:



Πηγή : onalert.gr


Μητσοτάκης : «Μετέτρεψαν σε φερέφωνα ΕΡΤ και ΑΠΕ»



Από την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση «Δημοσιογραφία και Δημοκρατία»

Η κυβέρνηση πετυχαίνει καθημερινά όλο και πιο θλιβερές επιδόσεις στις παρεμβάσεις της με στόχο ευκαιριακά πολιτικά οφέλη. Τούτο δε χωρίς καθόλου να την ενδιαφέρει η μεγάλη ζημιά που προκαλεί στο Κράτος Δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών. Ακόμη και ενώσεις δικαστικών λειτουργών -όχι μια φορά, πολλές φορές- αναγκάστηκαν να προβούν σε πρωτοφανείς δημόσιες ανακοινώσεις για να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψη των δικαστών. Και βέβαια -για να επανέλθουμε στο θέμα της σημερινής εκδήλωσης  «Δημοκρατία και Δημοσιογραφία»- μαζική και οργανωμένη ήταν και είναι και η επίθεση της κυβέρνησης κατά της ελευθερίας της ενημέρωσης. Είδαμε την κυνική επιχείρηση ελέγχου του πεδίου των τηλεοπτικών αδειών, με  την απόπειρα του περιορισμού του αριθμού των αδειών, αλλά και την απόπειρα άλωσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Από την άλλη πλευρά, παρακολουθούμε καθημερινά τον κατήφορο της δημόσιας τηλεόρασης και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Που, λόγω του δημόσιου χαρακτήρα τους, θα έπρεπε να είναι τα πιο αντικειμενικά, τα πιο ακριβοδίκαια μέσα ενημέρωσης, αντί να μετατρέπονται σε κυβερνητικά φερέφωνα, ακυρώνοντας κάθε έννοια πλουραλισμού. Καθυβρίζουν την αντιπολίτευση με χυδαίους χαρακτηρισμούς και βάλλουν έναντι όλων όσοι συμμερίζονται μια άλλη άποψη από τη δική τους. Ταυτόχρονα, παρέχουν διαρκές και βολικό βήμα στα κυβερνητικά στελέχη για να προπαγανδίζουν ανέξοδα τις πολιτικές τους. Θυμήθηκα τους ατελείωτους μονολόγους του κ. Κοτζιά στη δημόσια τηλεόραση. Τον οδήγησαν τον ίδιο μεν στην έξοδο από την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς οδήγησαν τη χώρα στην κύρωση μιας κακής για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνίας. Τέλος, χθεσινοί εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώθηκαν σε φίλους μέσα σε μια νύχτα. Και μεταβλήθηκαν σε εκδότες καινούριων εντύπων, ξεχνώντας τα χρέη που είχαν από τα προηγούμενα. Νέα και παλαιά τζάκια παράγουν τώρα τον ίδιο μαύρο καπνό και η οσμή της νέας διαπλοκής είναι ακόμη πιο αποκρουστική. 

Αυτές οι πρακτικές θα τελειώσουν. Και θέλω πάλι εδώ, από την Πάτρα, να στείλω ένα ακόμη  ξεκάθαρο μήνυμα. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα μέσα τους για να ασκήσουν πίεση στην επόμενη κυβέρνηση ώστε να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα να το ξεχάσουν. Η θεμιτή κριτική είναι όχι απλά καλοδεχούμενη αλλά επιβεβλημένη. Ο έλεγχος της εξουσίας από τον Τύπο είναι συστατικό στοιχείο κάθε υγιούς Δημοκρατίας. Εκβιασμοί, όμως, και συναλλαγές δεν θα βρουν ανταπόκριση. Και επειδή κάποιοι έχουν καλοσυνηθίσει με τη σημερινή κυβέρνηση, τους συνιστώ να αλλάξουν πρακτικές.

Ολοκληρωτισμός, όμως, δεν είναι μόνο το κλείσιμο των εφημερίδων και η φίμωση των δημοσιογράφων, όπως συμβαίνει στην «υποδειγματική» -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- «Δημοκρατία» της Βενεζουέλας. Ολοκληρωτισμός είναι, επίσης, η απομόνωση και η στοχοποίηση της αντίθετης γνώμης, κάτι το οποίο δεν θα έκανε ποτέ ο Χρήστος Χριστόπουλος. Ποτέ δεν θα στοχοποιούσε την αντίθετη γνώμη. Θα τη φιλοξενούσε στην εφημερίδα του. Θα απαντούσε ο ίδιος τεκμηριωμένα. Θα προωθούσε το διάλογο. Και αναζητούσε ο Χρήστος Χριστόπουλος την αντίθετη γνώμη γιατί ήξερε ότι δεν υπάρχει καλύτερη τροφή για δημιουργικό διάλογο από τη συγκροτημένη γνώμη, η οποία εκφράζεται με επιχειρήματα. Γι’ αυτό εξάλλου και «Γνώμη» το όνομα της εφημερίδας. Όμως, κάντε μια αντιδιαστολή αυτού του μοντέλου δημοσιογραφίας με τις κραυγές του πιο κοντινού συνομιλητή του Πρωθυπουργού, του κ. Πολάκη για «βοθροκάναλα», για δημοσιογράφους που «έπρεπε να είναι τρία μέτρα κάτω από τη γη», Μ.Μ.Ε. που χαρακτηρίζονται ως «συμμορίες εκτελεστών της διαπλοκής». Τον κ. Πολάκη, που σε καθεστώς δημοκρατικής ομαλότητας, δήλωσε ότι «έχουμε πόλεμο με τα Μ.Μ.Ε.».

Όλες αυτά είναι κινήσεις που δένουν και με τα θλιβερά παζάρια που συμβαίνουν στη Βουλή. Είναι, δυστυχώς, πλευρές μιας ενιαίας πολιτικής, που πριονίζουν τους θεσμούς. Δηλαδή, τα στηρίγματα της ίδιας της Δημοκρατίας. Με τέτοιες επιθέσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν είναι κανείς να απορεί που στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας η Ελλάδα κατρακύλησε 8 θέσεις μέσα σε έναν χρόνο. Και με αυτόν τον ρυθμό -θλίβομαι ως πολίτης αυτής της χώρας να το πω- δεν είμαστε μακριά από φαινόμενα, όπως αυτά της Πολωνίας και της Ουγγαρίας. Τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων στις χώρες αυτές οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκκινήσει διαδικασίες παραβίασης των αρχών του Κράτους Δικαίου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Υπονόμευση της ενημέρωσης, σημαίνει υπονόμευση της Δημοκρατίας. Σημαίνει υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και υπονόμευση του αληθινού εθνικού φρονήματος. Δημιουργεί, τελικά, πολίτες χωρίς κριτική ικανότητα. Πολίτες που γίνονται εύκολα έρμαιο του κάθε δημαγωγού. Πολίτες που είναι επιρρεπείς στα fake news. Αυτοί που δεν μπορούν να κρίνουν. Είναι ψηφοφόροι επιρρεπείς στη χειραγώγηση από απλοϊκά, συχνά αντικοινοβουλευτικά συνθήματα. Και κοινωνίες σε σύγχυση είναι αυτές  που εύκολα διολισθαίνουν από τον συνειδητό και ώριμο πατριωτισμό στον αδιέξοδο εθνικισμό.  Γιατί, ας μην έχουμε αυταπάτες: Καλός πολίτης είναι ο καλά ενημερωμένος πολίτης. Και καλός δημοκράτης, όπως ήταν ο Χρήστος Χριστόπουλος,  είναι ο ανοιχτόμυαλος και κριτικός δημοκράτης. Ο ψηφοφόρος που γνωρίζει γιατί είναι σωστά πληροφορημένος και απαιτεί. Όχι αυτός που αγνοεί, όντας αδαής και επαιτεί.

Η αληθινή δημοσιογραφία καλείται σήμερα, φίλες και φίλοι, να επιτελέσει ένα σημαντικό ρόλο: Να αποκαθιστά την αλήθεια και να φωτίζει το ψέμα από όπου κι αν αυτό προέρχεται. Ιδίως όταν το διαδίκτυο λειτουργεί ως ένα αντηχείο της ανώνυμης προπαγάνδας σκοτεινών πολιτικών δυνάμεων. Να προσφέρει, επίσης, ελεύθερο πεδίο για επώνυμο διάλογο και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με στοιχεία και επιχειρήματα. Και σε αυτό, αγαπητέ Γιάννη, καθοριστική είναι η συμμετοχή των τοπικών και των περιφερειακών Μ.Μ.Ε. Όχι μόνο γιατί γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα ξεχωριστά προβλήματα κάθε περιφέρειας, κάθε πόλης, αλλά γιατί, ως γνήσιοι φορείς αυτής της νοοτροπίας μπορούν να γίνουν και οι κατάλληλες γέφυρες προς τη λεγόμενη «κεντρική σκηνή» των εξελίξεων. Έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία σήμερα τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και γι’ αυτό και αξίζουν κάθε αναγνώριση, συμπαράσταση και στήριξη.

Σε ό,τι αφορά το Κόμμα μας, θα αποφύγω τα μεγάλα λόγια. Περιορίζομαι να πω ότι έχουμε διδαχθεί, όχι μόνο από τα λάθη των άλλων, αλλά και από τα δικά μας. Και ο χώρος της ενημέρωσης έχει τραυματιστεί πολύ για να αναζητήσουμε λύσεις με παλιές θεραπείες. Απαιτείται μια συνολική επανεκκίνηση και ένα εντελώς νέο και ριζοσπαστικό πνεύμα. Και αυτό σημαίνει -και δεσμεύομαι γι’ αυτό και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί, θα δείτε τα πρώτα δείγματα γραφής- αποκομματικοποίηση και αξιοκρατία στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η Ε.Ρ.Τ. την οποία ξέρετε σήμερα δεν έχει θέση στο τοπίο της ενημέρωσης. Δεν αξίζει τα χρήματα που εσείς την πληρώνετε κάθε χρόνο μέσα από το ετήσιο τέλος. Ο προσανατολισμός των δημόσιων Μέσων Ενημέρωσης οφείλει να είναι η αντικειμενική ενημέρωση, αλλά και η πολιτιστική προσφορά, η παραγωγή περιεχομένου, που ενδεχομένως τα ιδιωτικά κανάλια να μην βρίσκουν ελκυστικά, να μην τα βρίσκουν εμπορικά προς όφελος των πολιτών, χάριν των οποίων λειτουργούν. Και οι προϋπολογισμοί τους πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι και το έργο τους υπόδειγμα διαφάνειας. 

Τα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. -έντυπα και ραδιοτηλεόραση- πρέπει να ξεχάσουν κάθε προνομιακή σχέση με το κράτος. Είναι και αυτά επιχειρήσεις και δρουν στο πλαίσιο οικονομικών και εργασιακών κανόνων. Αλλά και ως οργανισμοί ενημέρωσης πρέπει να τηρούν αυστηρά τη δεοντολογία. Οι Ανεξάρτητες Αρχές στο πεδίο των Μ.Μ.Ε. και της ελευθερίας πληροφόρησης, σε συνέργειες με τις δημοσιογραφικές ενώσεις, τους ίδιους τους δημοσιογράφους, συγκροτούν ένα εποπτικό πλαίσιο που λειτουργεί συμπληρωματικά. Όχι μόνο γνωμοδοτώντας, αλλά και παρεμβαίνοντας ουσιαστικά για την κατοχύρωση του πλουραλισμού στην ενημέρωση. Διασφαλίζεται μέσα από την πρότασή μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος -έχουμε καταθέσεις προτάσεις στη διαδικασία- και η εγγύηση της πολυφωνίας στα Μ.Μ.Ε. Ταυτόχρονα, τίθεται και η υποχρέωση για την κατά το δυνατόν εξάντληση της διαθέσιμης χωρητικότητας του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος και αποκλείονται κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αδειοδοτική διαδικασία. Και, βέβαια, ως πρώτη κυβερνητική κίνηση, μία ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Επικρατείας θα κληθεί, μέσα στο πρώτο τρίμηνο, να εισηγηθεί λύσεις στο πλέγμα των πολλών και διαφορετικών προβλημάτων του Τύπου, ειδικά του περιφερειακού Τύπου.




Η σωφρονιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει αφεντικά στις φυλακές τρομοκράτες και Αλβανική μαφία



Τα ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο αποκαλύπτουν τρομερά πράγματα για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φυλακές κορυδαλλού.

Σε έναν κόλαφο για την κυβέρνηση και τη σωφρονιστική πολιτική που ακολουθεί έχει εξελιχθεί η δραματική κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, με τις αλλεπάλληλες αιματηρές επιθέσεις και τους 18 θανάτους που έχουν σημειωθεί – από διάφορες αιτίες – το τελευταίο εξάμηνο. Με αντιστοιχία δηλαδή περίπου τρεις θάνατοι κάθε μήνα. Τελευταία κρούσματα, η δολοφονία ενός 36χρονου Αλβανού, αλλά και ο θάνατος ενός 34χρονου ομοεθνούς του (αποδόθηκε αρχικά σε ναρκωτικά) που εμπλέκονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στον φόνο, τον Οκτώβριο του 2017, του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Σε μια φυλακή όπου δεν λειτουργεί σχεδόν κανένα σύστημα για τον έλεγχο των κρατουμένων, αφήνονται ελεύθερες οι μετακινήσεις τους κι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν μείνει σε παθητικό ρόλο, με τον φόβο «αντιποίνων». Με αναφορές ωστόσο ότι ορισμένοι από αυτούς επιτρέπουν τη διακίνηση ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων και παραχωρούν αντί μεγάλου τιμήματος διάφορα προνόμια. Ο Κορυδαλλός έχει μετατραπεί στη χειρότερη και πιο επικίνδυνη φυλακή της χώρας και εκατοντάδες κρατούμενοι επιζητούν να παραμένουν σε αυτήν για να εκμεταλλευθούν την κατάσταση της απόλυτης ασυδοσίας. Κυρίως στην Ε’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά και σε άλλα τμήματα της φυλακής δρουν ανεξέλεγκτα μέλη της αλβανικής μαφίας που έχουν πάρει τα σκήπτρα στον Κορυδαλλό μετά την αποφυλάκιση ή τον θάνατο πολλών ελλήνων βαρυποινιτών και τη σχετικά πιο διαλλακτική στάση αρκετών κρατούμενων αντιεξουσιαστών.

Τα ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο αποκαλύπτουν :

-Ποια είναι η ομάδα που σκορπά τον τρόμο εντός και εκτός φυλακής;

-Η εμπλοκή τους σε «συμβόλαια θανάτου»

-Πώς λειτουργεί ο φαύλος κύκλος του εγκλήματος;

-Τι ανέφερε σε sms ο 36 ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου πριν δολοφονηθεί και ο ίδιος;

-Τι φόβοι υπάρχουν για νέες επιθέσεις που θα εκπορευθούν από τον Κορυδαλλό;

-Πώς κάποιοι μετακινούνται ελεύθερα από κελί σε κελί;

-Πώς φωτογραφίζονται και κάνουν αναρτήσεις στο Facebook;

-Πώς σημειώθηκαν 18 θάνατοι από διάφορες αιτίες;




Ο Βούτσης έχεις ξεφτιλίσει τον θεσμό του προέδρου της βουλής και λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ



Η ΝΔ είναι κοντά στο να υποβάλλει πρόταση μομφής κατά του προέδρου τη βουλής, ειδικά μετά τις ικεσίες του Βούτση στον Θανάση Παπαχριστόπουλου να μην παραιτηθεί ξεφτιλίζοντας έτσι τον θεσμό.

Ο Βούτσης τους τελευταίους μήνες που καταρρέει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατρέψει τον εαυτό του κομματάρχη του Τσίπρα με αποκλειστικό σκοπό να διασώσει την ακροαριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας.

Οι θεσμικές ακροβασίες του πρόεδρου της Βουλής είναι καθημερινές και προκλητικές και σε κάθε ημερήσιας διατάξεως συζήτηση καλύπτοντας προκλητικά του υπουργούς τους ΣΥΡΙΖΑ που δεν απαντούν σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Το νέο ατόπημα Βούτση να προχωρήσεις σε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, ξεκάθαρα για να αβαντάρουν τον κ Καμμένο γιατί τους έχει στο χέρι και τους εκβιάζει, δείχνει το πόσο επικίνδυνα έχουν γίνει τα πράγματα μέσα στην βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά ανήσυχος είπε: «Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Αλλιώς, θα έχει γίνει κι αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου Η λειτουργία του Κοινοβουλίου έχει υποβαθμιστεί. Ερωτήσεις δεν απαντώνται. Προτάσεις δεν συζητούνται. Υπουργοί σνομπάρουν τους βουλευτές και δεν εμφανίζονται. Και σ’ αυτά τα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κι αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού. Με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα κι απόψεις για μια καρέκλα. Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο ή ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter. Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση», 

Αυτή η παρακμή πρέπει να τελειώνει, δεν αντέχει η Ελλάδα τέτοιο διασυρμό, έχοντας στο κεφάλι της μια κυβέρνηση μειοψηφίας 145 βουλευτών να κάνει ότι θέλει αποτελειώνοντας τα πάντα στην χώρα.

Κώστας Βουκελάτος


Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον «Εθνικό Κήρυκα» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κουτσίλα



Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη στον «Εθνικό Κήρυκα» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κουτσίλα

«Εθνικός Κήρυξ»: Η Ελλάδα γνώρισε μια περίοδο έντονης πόλωσης λόγω της επιμονής του κ. Τσίπρα να επιτευχθεί και να κυρωθεί μια συμφωνία με τα Σκόπια. Πιστεύετε ότι αυτό έχει ανοίξει μια νέα πληγή για το έθνος και αν ναι, τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί ένας νέος διχασμός;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας σκόπιμα χρησιμοποίησε ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα με στόχο να αλλάξει τους συσχετισμούς στο εσωτερικό και να αποκομίσει βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος. Παράλληλα, ο στόχος του ήταν η αποκατάσταση της προσωπικής του αξιοπιστίας προς τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας, με δεδομένο ότι η συμφωνία με τα Σκόπια ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους. Ακριβώς όπως τον Ιούλιο του 2015, όταν το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο έγινε πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας απέτυχε οικτρά να συνάψει μια συμφωνία που εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Και αυτό εξηγεί γιατί δεν αναζήτησε ποτέ κοινό έδαφος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο ελληνικό κοινοβούλιο ούτε τα ενημέρωσε σε κανένα στάδιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων. Για άλλη μια φορά, όπως και το 2015, το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν απογοητευτικό. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα επειδή, μεταξύ άλλων, η χώρα μας αναγνωρίζει για πρώτη φορά μια «μακεδονική γλώσσα» και μια «μακεδονική εθνότητα», τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στην ευαίσθητη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Είναι σωστή η επισήμανση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ενάντια στη συμφωνία και ότι πάρα πολλοί Ελληνες διαφωνούν με την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει ο εγγυητής της ενότητας του ελληνικού λαού. Το κόμμα μας έχει ισχυρές ρίζες στην κοινωνία και μακρά δημοκρατική παράδοση.

Παρά το γεγονός ότι η Συμφωνία βλάπτει αναμφισβήτητα τη χώρα μας, εμείς δεν κατηγορούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι είναι προδότες, όπως έκανε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έρθει στην εξουσία. Και γι’ αυτό το λόγο θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, ώστε να αμβλύνουμε τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας και να προστατεύσουμε τη χώρα μας από τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας να θέσουμε βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ε.Κ.»: Οι αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η χώρα εισήλθε σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας. Δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, πόσο καιρό μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί χωρίς να διακινδυνεύσουμε να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα;

Κ. Μητσοτάκης: Δυστυχώς, εδώ και καιρό, οι αγορές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη σημερινή κυβέρνηση. Γνωρίζουν καλά ότι όχι μόνο δεν υλοποίησε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προς όφελος της οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης, αλλά άσκησε, αντιθέτως, μια πολιτική υπερφορολόγησης, διόγκωσης του κράτους και παρεμπόδισης της επιχειρηματικότητας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση έχει πλέον μια οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις.

Η κυριαρχία των λαϊκιστών το 2015 αποδείχθηκε εξαιρετικά επιζήμια για την Ελλάδα, αλλά ευτυχώς είμαστε μια δημοκρατική χώρα και σύντομα θα ακουστεί η φωνή των πολιτών. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις, παραμένω πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2019 θα φέρει σταθερότητα και ελπίδα.

Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν μια ξεκάθαρη ήττα. Από μόνη της, η προκήρυξη των εκλογών θα αλλάξει το κλίμα στις διεθνείς αγορές και θα σφραγίσει τη μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή ελπίδας για τον ελληνικό λαό.

«Ε.Κ.»: Πώς μπορείτε να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη των διεθνών κεφαλαιαγορών;

Κ. Μητσοτάκης: Είναι κρίσιμο για την επόμενη κυβέρνηση να αποκαταστήσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των αγορών, να μειώσει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας και να επαναφέρει τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδο υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (investment grade). Εχουμε σχέδιο που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο μέσα σε 18 μήνες.

Η ακεραιότητα και οι ικανότητες των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή μου θα αποτελέσουν το πρώτο κρίσιμο μήνυμα προς τις αγορές. Σε τελική ανάλυση, το ζήτημα είναι να πιστεύει κανείς στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και να αλλάξει το συνολικό επιχειρηματικό κλίμα. Μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της κυβέρνησής μου, θα μειώσουμε τον συντελεστή φορολογίας από το σημερινό επίπεδο στο 20% και τον ENΦIA για όλους τους Ελληνες πολίτες κατά 30%.

Ο ευρύτερος στόχος μας είναι να προσελκύσουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις, να κινητοποιήσουμε τις εγχώριες επενδύσεις και να παρέχουμε την απαραίτητη ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι αυτονόητο ότι θα κινηθούμε γρήγορα για να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά έργα, ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, και συνεχίζοντας και σε άλλα αδρανή έργα όπως η επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Επιπλέον, θα εφαρμόσουμε άμεσα μια συντονισμένη ρυθμιστική παρέμβαση προκειμένου να απλοποιήσουμε δραστικά τις αδειοδοτήσεις και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με τη σύσταση μιας επιχείρησης στην Ελλάδα.

«Ε.Κ.»: Ποια είναι η θέση σας για το ζήτημα της Βενεζουέλας;

Κ. Μητσοτάκης: Συμμεριζόμαστε τη δυσχερή κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και την επιθυμία του να απαλλαγεί από ένα αδίστακτο δικτατορικό καθεστώς, το οποίο είναι προσκολλημένο στην εξουσία με κάθε κόστος. Ο λαός της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει όχι μόνο έλλειψη τροφίμων, αλλά και βία, εκφοβισμό και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως το αίτημα της ΕΕ για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Η τραγωδία που έχει ξεσπάσει στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει γρήγορα δημοκρατική διέξοδο. Τα περισσότερα δημοκρατικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο, με θλιβερή εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε κάποτε ότι το καθεστώς Μαδούρο ήταν ένα πρότυπο, το οποίο και ονόμαζε «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη». Δικαίως λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;

«E.Κ.»: Πώς επηρεάζει η μνήμη του πατέρα σας την πολιτική σας σκέψη και συμπεριφορά;

Κ. Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας τολμηρός πολιτικός που είπε πολλές αλήθειες σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα. Υπήρξε φίλος της Αμερικής. Μεγαλώνοντας μαζί του κουβαλάω ακόμη ζωντανές αναμνήσεις και έντονα συναισθήματα. Ωστόσο, από τότε που μπήκα στην πολιτική, έχω ακολουθήσει το δικό μου μονοπάτι και έλαβα τις δικές μου αποφάσεις, για τις οποίες και τελικά θα κριθώ.