Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Ανώμαλη προσγείωση για την Airbnb στην Αθήνα

 


Πάνω από 3.000 αγγελίες ενοικίασης διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας έχουν «κατέβει» από τις ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, όπως η Airbnb, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου. Οπως προκύπτει από την ανάλυση των σχετικών αριθμών, από τις σχεδόν 12.000 οικιστικά ακίνητα που εκμισθώνονταν ως καταλύματα φιλοξενίας επισκεπτών για ολιγοήμερη διαμονή στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, το σχετικό μέγεθος έχει σήμερα υποχωρήσει κάτω από τις 9.000 ακίνητα.

Ετσι, η αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, σε επίπεδο αριθμού διαμερισμάτων, έχει αρχίσει να επιστρέφει στο επίπεδο όπου βρισκόταν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, πριν δηλαδή εμφανιστούν τα φαινόμενα υπερπροσφοράς και αγγελιών ακινήτων σε περιοχές χαμηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. τα βόρεια προάστια ή απομακρυσμένες περιοχές του κέντρου. Οπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς ακινήτων, σε πολλές περιπτώσεις ακινήτων, που επιχειρούσαν να εκμεταλλευθούν μεμονωμένοι ιδιοκτήτες, το εγχείρημα ήταν εξαρχής καταδικασμένο λόγω της έλλειψης ζήτησης από ξένους επισκέπτες για την περιοχή όπου βρισκόταν το ακίνητο. Ετσι, σύντομα οι άνθρωποι αυτοί αντιλήφθηκαν ότι η αξιοποίηση της περιουσίας τους μέσω των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν ήταν ο πιο πρόσφορος τρόπος, ιδίως αν συνυπολογιστεί και το γεγονός των αυξημένων εξόδων/δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στις μακροχρόνιες μισθώσεις, όπου ο ενοικιαστής πληρώνει τις δαπάνες ΔΕΚΟ και τα κοινόχρηστα, αυτό δεν ισχύει με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Εφόσον το εισόδημα υπερκαλύπτει τις δαπάνες αυτές, τότε προφανώς συμφέρει η επίπλωση του ακινήτου και η αξιοποίησή του με τον τρόπο αυτό. Οταν όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι προφανές ότι η επιστροφή στη μακροχρόνια μίσθωση είναι προτιμότερη ως επιλογή, ακόμα και αν το τελικό εισόδημα είναι χαμηλότερο.

Ασφαλώς, ειδικά φέτος, η πανδημία έχει μειώσει κατακόρυφα και τη μέση πληρότητα των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί και η διαδικασία της επιστροφής στις συμβατικές μισθώσεις. Οσοι ιδιοκτήτες ασχολούνταν με το Airbnb ως μια μορφή συμπληρωματικής δραστηριότητας σπεύδουν τώρα να διαφοροποιήσουν τη στρατηγική τους, προτιμώντας ένα συμβόλαιο 2-3 ετών με κάποιον Ελληνα ενοικιαστή. Αντιστοίχως, όσοι επαγγελματίες εκμεταλλεύονταν πάνω από 2-3 ακίνητα προχωρούν σε μια μείξη της στρατηγικής τους, κρατώντας τα πιο εμπορικά διαμερίσματα στη βραχυχρόνια ενοικίαση και γυρνώντας τα υπόλοιπα στη μακροχρόνια ενοικίαση. Για παράδειγμα, διαμερίσματα σε περιοχές όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια, το Παγκράτι, οι Αμπελόκηποι επιστρέφουν σε πιο συμβατικές μορφές ενοικίασης, κάτι που συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό σε συνοικίες όπως το Κουκάκι, το Μοναστηράκι, η Πλάκα, του Ψυρρή και το Θησείο, που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο.


ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε Πακιστανούς και Έλληνες - Πέντε τραυματίες

 


Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε χθες στη Μεσαρά Ηρακλείου ανάμεσα σε ομάδα Πακιστανών και Ελλήνων με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν σοβαρά.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, όλα ξεκίνησαν στις 8 περίπου το βράδυ στο Τυμπάκι όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και άρχισαν να λογομαχούν ενώ δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα.

Η κατάσταση ξέφυγε καθώς υπήρξε άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις δύο ομάδες ενώ κάποιοι φαίνεται πως πήραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους (ξύλα, καρδόνια κτλ) και άρχισαν να χτυπιούνται μεταξύ τους.

Μάλιστα, υπήρξε και κυνηγητό στους δρόμους με την αστυνομία να σπεύδει στο σημείο και να προχωρεί σε δεκάδες συλλήψεις.

Πέντε τραυματίες – 24 συλλήψεις

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν σοβαρά πέντε Έλληνες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να οδηγούνται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν 53χρονο και έναν 47χρονο με τον έναν να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και να λαμβάνει εξιτήριο και τον δεύτερο να παραμένει στο νοσοκομείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα στο χέρι.

Την ίδια ώρα, οι αρχές προχώρησαν σε 22 συνολικά συλλήψεις (22 Πακιστανούς και 2 Έλληνες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Τυμπάκι μετά και από παρέμβαση του δημάρχου Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Η αφορμή της… συμπλοκής

Αφορμή της συμπλοκής φαίνεται να ήταν ένα καυγάς ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν Πακιστανό την προηγούμενη ημέρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το συμβάν σημειώθηκε στο συσκευαστήριο του Τυμπακίου όταν ο Πακιστανός μίλησε άσχημα σε μία γυναίκα και πήγε ένας Έλληνας και την υπερασπίστηκε ζητώντας παράλληλα τον λόγο για την συμπεριφορά του.

Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί επίθεση από ομάδα Πακιστανών.


Πηγή



ΥΠΕΞ : Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι αξίες....δεσμεύουν όλα τα κράτη του κόσμου

 


Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση το  ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις ακραίες δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι για τα “12 μίλια” 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: «Η πρωτοφανής αντίληψη της Τουρκίας ότι δύναται να απειλεί με τη χρήση βίας γειτονικές της χώρες όταν αυτές ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους αντίκειται στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό αλλά και σε θεμελιώδεις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου. Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η σύγχρονη διεθνής τάξη δεσμεύουν όλα τα κράτη του κόσμου. Δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά και αποτελεί ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να τις υπερασπιστεί αφού η παραβίασή τους σηματοδοτεί μέγιστους κινδύνους.

Η Τουρκία δεσμεύεται από το Άρθρο 2 (4) του Χάρτη των Η.Ε., μεταξύ άλλων. Αν έχει διαφορετική αντίληψη, ας το δηλώσει ρητά. Σε κάθε περίπτωση, της υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε καμίας μορφής τουρκική αρνησικυρία».



Πρακτικές καθεστώτος στην Λευκορωσία! Αφαιρούν τις διαπιστεύσεις δημοσιογράφων ενόψει νέας διαδήλωσης

 



Οι αρχές της Λευκορωσίας αφαίρεσαν το Σάββατο τη διαπίστευση αρκετών δημοσιογράφων ξένων μέσων ενημέρωσης, παραμονή μιας νέας μεγάλης διαδήλωσης που έχει προγραμματίσει η αντιπολίτευση η οποία αμφισβητεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Ανατόλι Γκλαζ, η απόφαση αυτή λήφθηκε στη βάση μιας σύστασης της Διυπουργικής Επιτροπής καταπολέμησης του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πόσους δημοσιογράφους αφορά το μέτρο αυτό, ωστόσο ξένα μέσα ενημέρωσης όπως το BBC και το Radio Liberty ανέφεραν την αφαίρεση της διαπίστευσης από αρκετούς δημοσιογράφους τους.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας με κάλεσε και με ειδοποίησε για την ακύρωση της διαπίστευσής μου και της διαπίστευσης μιας συναδέλφου μου ως ανταποκρίτριες του BBC. Ζήτησαν να δώσω πίσω την κάρτα μου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δημοσιογράφος Τατιάνα Μέλνιτσουκ.

«Οι Λευκορώσοι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση ότι οι διαπιστεύσεις τους ακυρώθηκαν. Ουδεμία εξήγηση δόθηκε και δεν γνωρίζουμε τους λόγους της αφαίρεσης των διαπιστεύσεων. Ζητάμε από τις λευκορωσικές αρχές να επιστρέψουν τις διαπιστεύσεις τους, ώστε να συνεχιστεί η παροχή ανεξάρτητης και αμερόληπτης κάλυψης των γεγονότων στη Λευκορωσία», αντέδρασε ο διευθυντής Ειδήσεων του AFP Φιλ Τσέτουιντ.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο Associated Press (AP) κατήγγειλε την απέλαση σήμερα δύο εκ των δημοσιογράφων του στη Ρωσία. Όπως αφαιρέθηκε η διαπίστευση από τους δημοσιογράφους του AFP, έτσι έγινε και στους Λευκορώσους δημοσιογράφους του AP.

Η αμερικανική πρεσβεία δηλώνει «ανήσυχη» για το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι στοχοθετούνται «συνεχώς» στη Λευκορωσία, καταγγέλλοντας επίσης τον αποκλεισμό ανεξάρτητων ή αντιπολιτευόμενων μέσων, τις επαναλαμβανόμενες διακοπές του Ίντερνετ και τις «αυθαίρετες συλλήψεις ειρηνικών πολικών». Η πρεσβεία κάλεσε το Μινσκ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.


Πηγή



Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ

 



Σύμφωνα με το typosthes, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής άγνωστος άνδρας εισέβαλε σε κατάστημα μίνι μάρκετ – καφέ, στην οδό Αγαμέμνονος, και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό από το ταμείο και εξαφανίστηκε, μαζί με το συνεργό του.

Εκείνη την ώρα εντός του καταστήματος βρισκόταν ο γιος του ιδιοκτήτη μαζί με έναν υπάλληλο. Το TyposThes, επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη που δηλώνει «άκρως απογοητευμένος», καθώς είχαν προηγηθεί ακόμη δύο περιπτώσεις ληστείας σε βάρος τους στο δρόμο, ακριβώς έξω από το κατάστημα.





Εγκληματικά ανεύθυνη γυμνάστρια «έσπασε» την καραντίνα και δούλευε σε γυμναστήριο στην Αθήνα

 



Τα κρούσματα εγκληματικής ανευθυνότητας, ολοένα και πληθαίνουν.

Η γυμνάστρια που συνελήφθη, εργαζόταν σε νησί των Κυκλάδων υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού, στο οποίο βγήκε θετική, και αντί να βρίσκεται σε καραντίνα εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα να εργάζεται σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων στην Αθήνα.

Η γυμνάστρια δήλωσε ψέματα ως διεύθυνση της κατοικίας όπου θα έκανε την 14ημερη καραντίνα, ωστόσο όταν την αναζήτησαν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν, εκείνη είχε εξαφανιστεί.

Λίγες ημέρες αργότερα, η εγκληματικά ανεύθυνη γυμνάστρια εντοπίστηκε να εργάζεται σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων στην Αθήνα, και τώρα τα στελέχη του ΕΟΔΥ, καλούνται να ιχνηλατήσουν τις επαφές της.



Εντοπίστηκαν 6 κρούσματα κορωνοϊού σε πασίγνωστο ξενοδοχείο στην Μύκονο που τα έκρυβαν

 


Καταδρομικές επιχειρήσεις στη Μύκονο πραγματοποιούν μικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του ΕΟΔΥ και της αστυνομίας.

Σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις, σε πασίγνωστο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μυκόνου, για το οποίο υπήρχαν καταγγελίες για κρούσματα κορωνοϊού που τα έκρυβαν, έγιναν 200 τεστ και εντοπίστηκαν έξι κρούσματα, 3 στο προσωπικό του ξενοδοχείου και 3 σε ενοίκους.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σαρωτικά τεστ για κορωνοϊό στους ταξιδιώτες 55 πτήσεων εσωτερικού και συγκεκριμένα από Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

 




Κυκλώματα ναρκωτικών; Πυροβόλησαν το ΒΟΞ μέρος που είναι υπό κατάληψη από τους Ρουβίκωνες;

 


Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας θα εξετάσει και το ενδεχόμενο οι πυροβολισμοί να σχετίζονται με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που λυμαίνονται την πλατεία και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε τη διερεύνηση της καταγγελίας που έκαναν οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα για πυροβολισμούς στο κτίριο που στεγάζει την κατάληψη ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σύμφωνα με την οποία ένοπλος πυροβόλησε οκτώ φορές κατά του κτιρίου την ώρα που στο εσωτερικό του υπήρχε κόσμος.

Σύμφωνα με την καταγγελία των αντιεξουσιαστών οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις 3 π.μ. του Σαββάτου.

Σημειώνουμε ότι πολλές φορές οι αντιεξουσιαστές τα έχουν βάλει με εμπόρους ναρκωτικών που λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων.




Συνεχίζουν οι επικίνδυνα ηλίθιοι να αμφισβητούν την πανδημία και να διαδηλώνουν προκαλώντας!!

 



Η ηλιθιότητα είναι ενοχλητική, όταν όμως επηρεάζει ανθρώπινες ζωές είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθούν διεθνώς μέτρα κατά των coronaidiots.

Η πανδημία της Covid-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 838.271 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τότε που εμφανίστηκε ο ιός στα τέλη Δεκεμβρίου και έχουν διαγνωστεί με τον ιό σχεδόν 24,8 εκατομμύρια κρούσματα.

Οι επικίνδυνοι αντιεμβολιαστές, συνωμοσιολόγοι και γενικά πολέμιοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους σήμερα σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση στο Βερολίνο διαλύθηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξή της από την αστυνομία λόγω έλλειψης σεβασμού στην τήρηση της απόστασης μεταξύ των διαδηλωτών.

«Ο κορονοϊός είναι ένα μεγάλο ψέμα», δήλωσε προκλητικά ένας επικίνδυνος 50χρονος διαδηλωτής στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N24.

Στο Λονδίνο, χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν «το τέλος της ιατρικής τυραννίας» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Στο Παρίσι, μόλις 200 έως 300 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Οι υποστηρικτές του έχουν εξεγερθεί κατά της "δικτατορίας" των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, τα οποία θεωρούν ότι καταπατούν τις ελευθερίες τους. 



Απομονωμένοι οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και να απειλούν

 


Ο ΥΠΕΞ του καθεστώτος και του δικτάτορα Ερντογάν Τσαβούσογλου σημείωσε ότι οι Navtex θα συνεχιστούν και θα εκδίδονται «τμηματικές» για την παραμονή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες θα αφορούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες. 

Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, οι πρώτες Navtex θα αφορούν έρευνες σε δυτικές περιοχές και στο τέλος του τριμήνου το Orus Reis θα πλησιάσει την τουρκική ηπειρωτική χώρα.

Ο ΥΠΕΞ του Τούρκικου καθεστώτος χαρακτήρισε επίσης αιτία πολέμου ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν ενοχλεί την Άγκυρα η επέκτασή τους στο Ιόνιο Πέλαγος. «Η Ελλάδα ενεργεί όπως εκείνη θέλει όπου έχει δικαιώματα. Δεν μας αφορά αυτό. Ωστόσο, στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκτείνουν τα σύνορά τους στα 12 μίλια. Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 μίλια. Το λέω πολύ ξεκάθαρα», δήλωσε απειλώντας ο Τσαβούσογλου.

Πρίν τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ του καθεστώτος υπήρξε ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ που σημειώνει ότι η πρωτοφανής αντίληψη της Τουρκίας ότι δύναται να απειλεί με τη χρήση βίας γειτονικές της χώρες όταν αυτές ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους αντίκειται στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό αλλά και σε θεμελιώδεις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου.

«Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η σύγχρονη διεθνής τάξη δεσμεύουν όλα τα κράτη του κόσμου. Δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά και αποτελεί ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να τις υπερασπιστεί αφού η παραβίασή τους σηματοδοτεί μέγιστους κινδύνους.», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει

«Η Τουρκία δεσμεύεται από το Άρθρο 2 (4) του Χάρτη των Η.Ε., μεταξύ άλλων. Αν έχει διαφορετική αντίληψη, ας το δηλώσει ρητά. Σε κάθε περίπτωση, της υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε καμίας μορφής τουρκική αρνησικυρία».