Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ο Πούτιν καταργεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο για να κρατήσει καθεστωτικούς στις θέσεις τους

 


Με νοοτροπία ολοκληρωτικού καθεστώτος, ο Πούτιν κατέθεσε νομοσχέδιο με την κατάργηση του ορίου ηλικίας στη δημόσια διοίκηση, με σκοπό να επιτραπεί σε πιστούς σε αυτόν αξιωματούχους, που έχει διορίσει σε θέσεις-κλειδιά, να παραμείνουν στις θέσεις τους, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους δημόσιοι λειτουργοί με μεγάλη εμπειρία.

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που γνωρίζονται με τον 68χρονο αρχηγό του κράτους από την εποχή που ξεκίναγε την πολιτική του καριέρα στην Αγία Πετρούπολη -σε κάποιες περιπτώσεις από ακόμη πιο πριν, την εποχή που υπηρετούσε στη σοβιετική υπηρεσία πληροφοριών- πλησιάζουν το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότησή τους και αυτό δεν ευνοεί το καθεστώς της Ρωσίας.

Η νομοθεσία επιτρέπει οι δημόσιοι λειτουργοί να εργάζονται ως τα 65 τους χρόνια και, εάν το επιθυμούν, να παραμένουν στις θέσεις τους ως τα 70 τους.

Πέρυσι, ο Πούτιν προώθησε αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος προκειμένου να είναι σε θέση να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024 και του 2030 κάτι που θεωρείται βέβαιο αφού ελέγχει τα πάντα το καθεστώς. 

Πρόσφατα, εξάλλου, υπέγραψε νόμο που του εγγυάται ασυλία πρακτικά για το υπόλοιπο της ζωής του, ώστε να εξασφαλιστεί για όσα έκανε η θα κάνει στο μέλλον.



Τέλος σε αδίστακτο κύκλωμα δουλεμπόρων με αρχηγείο στην Τουρκία

 


Δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των αδίστακτων διακινητών παράνομων μεταναστών που είχε έδρα την Τουρκία έχει καταγράψει η ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος.

Ο αρχηγοί Μανάν και Ουσμάν, ο «Δάσκαλος», οι «Βαρκάρηδες», οι «Πράκτορες» και οι συνοδοί από την Τουρκία που τους έλεγαν «Κατσάκια» αποτελούσαν τα μέλη διεθνούς κυκλώματος δουλεμπόρων με… 130 αυτοκίνητα (ΙΧ.., νταλίκες, φορτηγάκια, γερανοφόρα), που εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης Riviera, που οργάνωσαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Τα σκληρά μέλη του δουλεμπορικού κυκλώματος βιντεοσκοπούσαν ξυλοδαρμούς των παράτυπων μεταναστών-«ομήρων» που φυλάκιζαν σε πλημμυρισμένη αποθήκη στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και τους ανάγκαζαν να τα στείλουν σε συγγενείς τους προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να δώσουν από 900 έως 2.500 ευρώ για τη μεταφορά τους. Σε αρκετές περιπτώσεις απειλούσαν και χτυπούσαν τους μετανάστες σε… ανοιχτή τηλεφωνική ακρόαση με τους συγγενείς.

Ένας από τους «βασανιστές» είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία το 2017 μέσα στις φυλακές Τρικάλων, που ήταν έγκλειστος και κυκλοφορούσε ελεύθερος. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εννέα άτομα ενώ κατηγορούνται ακόμη 29. Σημειώνεται ότι τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν 130 οχήματα, συνολικής αξίας 700.000 ευρώ.

- Ο Burhan τον ρωτάει από πού φορτώνουν οι Άραβες τα άτομα και ο Bakar απαντάει από το «μικρό μαλακό βουνό».

- Ο Burhan τον ρωτάει «αν αυτοκτονήσουν οι Άραβες, να το κάνω και εγώ;».

- Ο Bakar του ζητάει να του στείλει την τοποθεσία που θέλει να τους φέρει.

- Ο Burhan τον ρωτάει αν υπάρχει κανένα μπλόκο κοντά στο στρατόπεδο.

- Ο Bakar απαντάει αρνητικά και αναφέρει πως είναι ήσυχα.

- Ο Burhan του λέει πως δεν είναι αυστηρά όπως παλιά.

- Ο Bakar αναφέρει πάλι ότι δεν υπάρχει τίποτα ειδικά την ημέρα.

- Ο Bakar λέει πως υπάρχει ένας δρόμος που κατεβαίνει πίσω από το στρατόπεδο, από ένα χωματόδρομο, και τον ρωτάει αν θέλει να του πάει εκεί τα άτομα.

- Ο Burhan αναφέρει πως αν φορτώσει δεν τον σταματάει κανείς μετά και τον ρωτάει αν πιάσανε κανένα τώρα τελευταία εκεί στις βάρκες, ο Bakar απαντάει πως όσες φορές έχει πάει εκεί δεν έχει βρει τίποτα μπροστά του.

- Ο Bakar προσθέτει πως αν μια μαύρη δεν ήταν έγκυος δεν θα είχαν πρόβλημα.

- Ο Burhan του λέει να περιμένει και θα του πει.

Αφεντικά της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης φέρονται οι Μανάν και Ουσμάν, 36 και 33 χρόνων από το Πακιστάν. Ο Μανάν ήταν παλαιότερα τοποτηρητής στην Ελλάδα και αναβαθμίστηκε σε αρχηγικό μέλος. Ο Ουσμάν συντόνιζε από το κέντρο της Αθήνας. Συνομιλούσε με αφεντικά στην Τουρκία, ενώ εξαιρετικά σπάνια έβγαινε από το σπίτι για να μη συλληφθεί. «Δάσκαλο» κατονόμαζαν έναν 24χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνοδός και είχε χαρτογραφήσει όλα τα μονοπάτια των ορεινών διαδρομών έως τα σημεία επιβίβασης σε οχήματα. 

Σε αυτές τις διαδρομές είχαν και… check points (σημεία-σταθμοί) όπου αποθήκευαν στεγνά ρούχα, αδιάβροχα στις περιπτώσεις που έβρεχε και φορητούς φορτιστές για τα κινητά τους τηλέφωνα.

Φόρτωναν τους λαθρομετανάστες στα οχήματα, και ένα αρχηγικό μέλος πιάστηκε να λέει: «Να βάλεις στο πρώτο αμάξι τους 9 και στο δεύτερο τους 8. Να τους βάλεις με ωραίο τρόπο στο αμάξι και να τους δείξεις πώς να σκύβουν μέσα στο αμάξι. Να τους πεις πως οι οδηγοί είναι Ελληνες και θα τους δείρουν».



Αυτοί είναι οι 5 αλλοδαποί μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές από οικίες σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς

 


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) αλλοδαπών, κατηγορούμενων ως μελών συμμορίας που διέπραττε κλοπές από οικίες σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς και η οποία εξαρθρώθηκε την 9-1-2021 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

(επ) SVANIDZE (ον) OMAR του MALKHAZI και της MANANA , γεν. την 29-7-1990 στη Γεωργία


επ) JOBAVA (ον) DATA του NUGZARI και της LUIZA , γεν. την 19-2-1979 στη Γεωργία


(επ) GIGASHVILI (ον) BAKHVA του TEMURI και της GOGOLA , γεν. την 17-3-1975 στη Γεωργία


(επ) LURSMANASHVILI (ον) SOPIO του NUKRI και της MELANIA , γεν. την 18-6-1986 στη Γεωργία


Και για τη μη συλληφθείσα:

(επ) KADAGISHVILI (ον) SHORENA του SHALVA , γεν. την 6-9-1972 στη Γεωργία


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και προς ανακάλυψη μισθωμένων χώρων που χρησιμοποιούσε η εγκληματική ομάδα ως χώρο αποθήκευσης των κλεμμένων αντικειμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695538 του Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 13-7-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.



H Νικολάου απαντάει στους ακροαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πήγε ο Κουφοντίνας στις φυλακές Δομοκού

 



Η Σοφία Νικολάου, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής απαντά με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr, στις κατηγορίες των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταγωγή του αμετανόητου τρομοκράτη εκτελεστή της 17Ν Κουφοντίνα.

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:  

Τις τελευταίες ημέρες, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζούμε ένα αδιανόητο θέατρο του παραλόγου, της υποκρισίας και του στρουθοκαμηλισμού.

Επίκεντρο της παράστασής τους είναι ένας κρατούμενος, που επιμένει να αυτοχαρακτηρίζεται «πολιτικός», τη στιγμή που η ελληνική δικαιοσύνη τον έχει καταδικάσει αμετάκλητα για περίπου μία ντουζίνα δολοφονιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Δεν ξέρω αν στον ΣΥΡΙΖΑ ασπάζονται τα φληναφήματά του περί «κρατικής τρομοκρατίας», καταντάει, όμως, αστείο, οι «κατηγορίες» ενός τρομοκράτη για δήθεν «κράτος δικαίου αλά καρτ», να υιοθετούνται από επιφανή στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης και μάλιστα να επιχειρηματολογούν για αυτές με θέρμη.

Τέτοιου τύπου «κατηγορίες» τους τις επιστρέφουμε, λοιπόν. Τις επιστρέφουμε σε εκείνους που διανοήθηκαν, υλοποίησαν και υπερασπίστηκαν τον νόμο Παρασκευόπουλου, που άφησε χιλιάδες βαρυποινίτες να αλωνίζουν ελεύθεροι. Τις επιστρέφουμε σε εκείνους που είχαν μετατρέψει τις φυλακές Κορυδαλλού, από φυλακές υποδίκων σε φυλακές καταδίκων.

Τις επιστρέφουμε σε εκείνους που έστρωσαν το νομοθετικό χαλί για να μπορεί ο πολυδολοφόνος της 17Ν να μεταχθεί στο ημιελεύθερο καθεστώς των αγροτικών φυλακών, αλλά και να ελπίζει σε πρόωρη αποφυλάκιση.

Για να έρθουμε, όμως, στο προκείμενο, στην περίπτωση, δηλαδή, του κρατούμενου και ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», Δ. Κουφοντίνα, ο Νόμος 4760/2020, που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων, ήταν σαφής: κρατούμενος, που έχει ανοιχτή διαδικασία σε βάρος του για κακούργημα ή πλημμέλημα βίας, δεν μπορεί να μεταχθεί ή να παραμείνει σε αγροτική φυλακή.

Αποτελούσε διαχρονική στρέβλωση του συστήματος, κρατούμενοι που ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη για καινούρια αδικήματα, να απολαύουν του «προνομίου» της αγροτικής φυλακής. Είναι παράλογο; Είναι «ειδική μεταχείριση»; Είναι «κράτος δικαίου αλά καρτ»;

Κατ’ εφαρμογή του Νόμου, ο κρατούμενος μετήχθη στις φυλακές του Δομοκού από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, όπου η προηγούμενη κυβέρνηση του είχε επιτρέψει να περάσει το υπόλοιπο της ποινής του. Οι διαπρύσιοι συριζαϊκοί ιεροκήρυκες των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα, στέκονται στην πρόβλεψη του Νόμου για επιστροφή του κρατούμενου στη φυλακή «από την οποία προήλθε». Δηλαδή, στην περίπτωση Κουφοντίνα, στον Κορυδαλλό. Είναι προφανές ότι ο Νομοθέτης, επιθυμώντας το άμεσο της εφαρμογής του Νόμου, έδωσε κατεύθυνση στα διοικητικά όργανα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν άμεσα οι μεταγωγές.

Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο νομοθέτης να επιθυμεί, όπως διατείνονται, να υπερακοντίσει τις διατάξεις ειδικότερων ρυθμίσεων και μάλιστα ρυθμίσεων που αφορούν στην καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού, στην οργάνωση και τη λειτουργία των φυλακών και τελικά στην ασφάλεια όλων μας!

Όπως, επίσης, δεν θα μπορούσε να επιθυμεί την αντίθεση με τον ίδιο του τον εαυτό: εάν, δηλαδή, η φυλακή από την οποία «προέρχεται» ο κρατούμενος ήταν και πάλι αγροτική, τότε, τι θα κάναμε; Θα τον πηγαίναμε από το ένα αγροτικό κατάστημα στο άλλο στο διηνεκές;

Σε αυτό ακριβώς το σκεπτικό υπακούει η μεταγωγή Κουφοντίνα στις φυλακές του Δομοκού, καθώς συνδυάζει τις νομοθετικές επιταγές κάθε ειδικότερης διάταξης νόμου:

Κατά πρώτον, οι φυλακές του Κορυδαλλού δεν είναι φυλακές καταδίκων. Είναι φυλακές υποδίκων. Κρατουμένων, δηλαδή, που αναμένουν τη δίκη τους. Δώσαμε μάχη για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, με περισσότερες από 1000 έκτακτες μεταγωγές μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτρέψει το μπάχαλο.

Προφανώς και ο Δημήτρης Κουφοντίνας ως κατάδικος δεν μπορεί να μεταχθεί σε φυλακή υποδίκων. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Κατά δεύτερον, κατά ρητή εντολή, σε μια περίοδο ιδιαίτερα επιβαρυμένη, λόγω του κορωνοϊού, είχε απαγορευτεί η φυλάκιση οιουδήποτε στις φυλακές Κορυδαλλού. Άρα, για ποια ιδιαίτερη μεταχείριση μιλάνε, τη στιγμή που κανείς δεν φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό;

Και τρίτον, είναι γνωστό το γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης, προκειμένου να δημιουργηθούν σύγχρονες φυλακές υποδίκων στον Ασπρόπυργο (έργο που προχωρά με γοργούς ρυθμούς), φυλακές με αυξημένο επίπεδο ασφάλειας, όπως είναι ο Δομοκός, αλλά και φυλακές για οικονομικά αδικήματα και ελαφρύτερες ποινές, προκειμένου να διορθώσουμε άλλο ένα διαχρονικό πρόβλημα των ελληνικών φυλακών, όπου δεν υφίσταται διαχωρισμός των κρατουμένων, παρά τη ρητή επιταγή του σωφρονιστικού κώδικα.

Μήπως, τελικά, όσοι μιλούν για «κράτος δικαίου α λα καρτ» είναι εκείνοι που επιθυμούν ένα «κράτος αδίκου»;

Ένα κράτος, όπου οι κρατούμενοι θα επιλέγουν τη φυλακή που επιθυμούν; Συγχωρήστε με, αλλά δεν είναι αυτό το κράτος που θέλουμε.






Έρχεται πρότζεκτ μάνατζερ στον ΕΦΚΑ

 


Πρότζεκτ μάνατζερ θα αναλάβει σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΕΚΦΑ το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης μετά την σύσκεψη στο υπουργείο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο!», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και ανακοίνωσε ότι «τις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί πρότζεκτ μάνατζερ που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με αυτό το θέμα!».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η απονομή των εκκρεμών συντάξεων αποτελεί προτεραιότητα και πρέπει να «τρέξει» πιο γρήγορα και δεσμεύθηκε ότι η πολιτεία θα διαθέσει πόρους αλλά και ανθρώπινο δυναμικό για να στηριχθεί ο ΕΦΚΑ.

«Πρώτοι αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα στο ζήτημα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων. Αποτελεί μία κεντρική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και θα φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο παρά τις μεγάλες δυσκολίες και δεν θα διστάσουμε να διαθέσουμε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξουμε το Υπουργείο και τον ΕΦΚΑ σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις μεγάλες αλλαγές που δρομολογούνται και αφορούν:

- Στη μεγάλη μεταρρύθμιση της νέας επικουρικής ασφάλισης με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Και αυτό αποτελούσε κεντρική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και είναι ένα Νομοσχέδιο το οποίο μπορεί να γίνει νόμος του Κράτους εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

- Στον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, στην ενίσχυση της προσπάθειας της πάταξης της αδήλωτης εργασίας. Είδαμε ότι η αγορά της εργασίας άλλαξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οφείλει και η εργατική νομοθεσία -ο πυρήνας της οποίας θα συμπληρώσει του χρόνου 40 χρόνια ζωής είναι από το 1982- να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Με ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εργαζομένων που εργάζονται και θα εργάζονται πλέον με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από το σπίτι, ποια είναι τα νέα δικαιώματα και τα νέα προνόμια που δίνουμε -όχι μόνο στις μητέρες- αλλά και στους πατεράδες.

- Στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την κατάρτιση. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων που διαθέτει σήμερα το εργατικό μας δυναμικό. Έχουμε σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους να αξιοποιήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Είναι και ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει σημαντικότατο κοινωνικό αποτύπωμα διότι ουσιαστικά δίνει δεύτερη ευκαιρία και τρίτη ευκαιρία σε συμπολίτες μας οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν στις ανάγκες μιας αγοράς εργασίας, η οποία διαρκώς αλλάζει.

- Τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια. Το Υπουργείο απέκτησε για πρώτη φορά στη χώρα μας Υφυπουργό γι’ αυτά τα ζητήματα κι αυτό σηματοδοτεί την έμφαση μας σε έναν σχέδιο για την οικογενειακή πολιτική, με μέτρα όπως η άδεια πατρότητας, η επιβράβευση επιχειρήσεων που προωθούν έμπρακτα την ισότητα των φύλων, η ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε κάθε επιμέρους πολιτική μας. Και βέβαια ένα θέμα βαρόμετρο το οποίο ήρθε στην επικαιρότητα με τόσο μεγάλη ένταση είναι το ζήτημα της εξουσιαστικής βίας, το οποίο η γενναία Σοφία Μπεκατώρου ανέδειξε με έναν τρόπο που -πιστεύω- ότι μας ακούμπησε και μας συγκίνησε όλους. Σύντομα η Ελλάδα θα κυρώσει τη σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας κατά της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και η Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ματθούλα Τριανταφύλλου.


Πηγή: skai.gr





Alco: 15,1 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν τραβάει ο Τσίπρας

 


Διψήφια η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την δημοσκόπηση  που έγινε από την εταιρεία Alco για το κανάλι OPEN.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαφορά, 15,1 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.



Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Για καλύτερο πρωθυπουργό το 45% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 30% κανέναν και μόλις το 21% τον Αλέξη Τσίπρα που δείχνει και σε αυτή την δημοσκόπηση να μην τραβάει, να είναι πολιτικά τελειωμένος, κάνοντας μεγαλύτερο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ με την παραμονή του στην ηγεσία.





Η Ολλανδία θέλει να γίνει η «πύλη εισόδου» των ΗΠΑ μετά το Brexit

 



Η Ολλανδία θέλει να είναι η “πύλη εισόδου” των ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά την αποχώρηση αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Ο Ρούτε πρόσθεσε ότι η Ολλανδία είναι “η πιο διατλαντική” χώρα της ΕΕ που θέλει να πάρει τον ρόλο της Βρετανίας, μετά το Brexit και την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί ήταν επί μακρόν σύμμαχοι στην προάσπισή τους του ελεύθερου εμπορίου, και συχνά τοποθετούνταν εναντίον των Γάλλων και των Γερμανών σε εμπορικά θέματα στους κόλπους της ΕΕ.

“Η Ολλανδία θα ήθελε ασφαλώς, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή τη σχέση με την Αμερική, όχι μόνο ως φυσική πύλη εισόδου αλλά και ως πολιτική προς την Ευρώπη”, δήλωσε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε τι θα ήθελε να πει στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάντεν όταν συναντηθούν για πρώτη φορά μετά την ορκωμοσία του.

“Θα ήθελα λοιπόν επίσης να χρησιμοποιήσω αυτούς τους παλιούς δεσμούς για να προσπαθήσω να παίξω ένα ρόλο στην σχέση Αμερικής-Ευρώπης”.

Ο Ρούτε δήλωσε ότι δεν είχε μιλήσει ακόμη στον Αμερικανό πρόεδρο τηλεφωνικά και ότι δεν υπήρχε ακόμη προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία, προσθέτοντας ωστόσο ότι τον είχε συναντήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του παραιτήθηκαν πριν από μια εβδομάδα στον απόηχο του σκανδάλου με τα οικογενειακά επιδόματα αλλά συνεχίζουν να διαχειρίζονται τις τρέχουσες υποθέσεις έως τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Μαρτίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

newsit.gr



Ταραντίλης για ΣΥΡΙΖΑ: Βιάστηκε ξανά να καταγγείλει.........μοιράζει υποσχέσεις για μικροπολιτικά οφέλη

 


«Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμών άνοιξε τη συζήτηση», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, προσθέτοντας πως μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ και την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, «εξετάζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού και το εύρος χρήσης του».

Ο κ. Ταραντίλης επικαλείται σχετικά τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με την οποία «οι ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για τη δημιουργία ενός τυποποιημένου και διαλειτουργικού πιστοποιητικού εμβολιασμού για ιατρικούς λόγους. Οι ηγέτες θα καθορίσουν σε επόμενο διάστημα σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται αυτό το πιστοποιητικό».

Έτσι, συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε ξανά να καταγγείλει τον πρωθυπουργό, αγνοώντας την πραγματικότητα, για μια πρόταση που αναπόφευκτα θα απασχολήσει την Ευρώπη, είναι σαφέστατα υπέρ των συμφερόντων της χώρας και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον τουριστικό κλάδο.

Τι έχει να πει στους ανθρώπους του τουρισμού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός του να καταγγέλλει και να μοιράζει υποσχέσεις; Το “όχι σε όλα” για κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης και το “ναι σε όλα” για μικροπολιτικά οφέλη δεν αποτελούν πρακτικές υπεύθυνης αντιπολίτευσης», καταλήγει ο κ. Ταραντίλης.



Σκυλίτσα περίμενε το αφεντικό της επί μέρες έξω από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν

 


Για άλλη μία φορά τα σκυλιά αποδεικνύουν την μεγάλη αγάπη και αφοσίωση που έχουν στον δικό τους άνθρωπο.

Μία σκυλίτσα στην Τουρκία απέδειξε για άλλη μία φορά τον ισχυρό δεσμό που έχει με τον άνθρωπο που ζει μαζί του και την φροντίζει.

Το όνομα της σκυλίτσας «Μποντσούκ» που σημαίνει «χάντρα» στα τουρκικά, και περίμενε επί μέρες τον άνθρωπό της έξω από ένα νοσοκομείο στην Τουρκία, όπου νοσηλευόταν.

Η Μποντσούκ ακολούθησε το ασθενοφόρο, που μετέφερε τον ιδιοκτήτη της, Τζεμάλ Σεντούρκ σε νοσοκομείο της Τραπεζούντας στις 14 Ιανουαρίου. Κι έκτοτε επισκεπτόταν καθημερινά την κλινική, όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA.



Ένας φύλακας είπε για την αφοσιωμένη σκυλίτσα ότι «Έρχεται κάθε μέρα γύρω στις 09:00 το πρωί και περιμένει μέχρι να βραδιάσει. Δεν μπαίνει μέσα, αλλά όποτε ανοίγει η πόρτα, χώνει την μουσούδα της».

Η κόρη του Σεντούρκ, είπε ότι όποτε έπαιρνε την σκυλίτσα στο σπίτι, αυτή κάθε πρωί έφευγε και πήγαινε στο νοσοκομείο.

Την Τετάρτη που μας πέρασε η σκυλίτσα βρέθηκε επί τέλους στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη της όταν τον έβγαλαν έξω μ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο. «Μ’ έχει συνηθίσει αλλά κι εμένα μου λείπει διαρκώς η συντροφιά της», είπε εκείνος συγκινημένος, προτού επιστρέψει στο σπίτι του με την Μποντσούκ.





Το 51% των Αμερικανών θέλει να καταδικαστεί ο Ντόναλντ Τραμπ

 


Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη, δείχνει ότι το 51% των Αμερικανών θέλει να κριθεί ένοχος ο Τραμπ για υποκίνηση της εισβολής στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Το 37% ωστόσο δηλώνει ότι δεν πρέπει να καταδικαστεί ενώ περίπου ένας στους δύο (ποσοστό 12%) απάντησε ότι δεν είναι βέβαιος.

Όταν ρωτήθηκαν για το πολιτικό μέλλον του Ρεπουμπλικάνου επιχειρηματία, το 55% είπε ότι δεν θα πρέπει να του επιτραπεί ξανά να κατέχει αιρετό αξίωμα, το 34% απάντησε θετικά ενώ το 11% δεν είναι βέβαιο.

Αν η Γερουσία καταδικάσει τον Τραμπ, θα χρειαστεί να προχωρήσει και σε δεύτερη ψηφοφορία για να του στερήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε επίσης πόσο διχασμένοι είναι οι ψηφοφόροι, ανάλογα με την κομματική γραμμή που ακολουθούν. Εννέα στους δέκα Δημοκρατικούς είπαν ότι ο Τραμπ πρέπει να καταδικαστεί, αλλά λιγότεροι από δύο στους δέκα Ρεπουμπλικάνους συμφωνούν με αυτήν την άποψη.

Εξάλλου, το 55% εγκρίνει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που ανέλαβε τα καθήκοντά του την Τετάρτη. Συγκριτικά, μόνο το 43% ενέκρινε τον Τραμπ κατά την πρώτη εβδομάδα του στον Λευκό Οίκο, το 2017. Ο Τραμπ ουδέποτε ξεπέρασε το 50% στις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις που διενεργούνταν καθ’ όλη την τετραετή θητεία του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περίπου έξι στους δέκα Ρεπουμπλικάνους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Νοεμβρίου προήλθε από «παράνομες ψήφους» ή «νοθεία». Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν το ίδιο με μια δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί λίγο μετά τις εκλογές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι εμφανίζονται διχασμένοι στο ερώτημα αν οι εκπρόσωποί τους στο Κογκρέσο πρέπει να συνεργαστούν με τον Μπάιντεν για να επιτύχουν κοινούς στόχους. Σχεδόν οι μισοί είπαν ότι θέλουν τη συνεργασία με τον νέο πρόεδρο «ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα συμβιβαστούν σε σημαντικά θέματα» ενώ τέσσερις στους δέκα θέλουν από τους γερουσιαστές και τους βουλευτές να κάνουν σκληρή αντιπολίτευση «ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε επείγοντα ζητήματα».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε δείγμα 1.115 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 538 δήλωσαν Δημοκρατικοί και οι 373 Ρεπουμπλικάνοι. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται στις 3 μονάδες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΗΠΑ: Η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία θα αρχίσει τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου

 



Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία θα αρχίσει να διεξάγεται την εβδομάδα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά την επίσημη υποβολή του κατηγορητηρίου την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος του σώματος αυτού του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ.

Στην πράξη, αυτό σηματοδοτεί αναβολή της δίκης για δύο εβδομάδες. Ως εδώ, αναμενόταν να αρχίσει τη Δευτέρα.

«Αφού συνταχθούν οι φάκελοι, τα μέρη θα αρχίσουν τις αγορεύσεις τους» τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενημέρωσε ο κ. Σούμερ τους συναδέλφους του.

Ο προγραμματισμός αυτός θα επιτρέψει στην αμερικανική άνω Βουλή να επιβεβαιώσει τους διορισμούς των μελών της κυβέρνησης του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και πιθανόν να καταπιαστεί με το σχέδιο στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο που υποκινήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ» είναι κάτι «που κανένας μας δεν θα ξεχάσει ποτέ», τόνισε ο Τσακ Σούμερ. «Όλοι μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας από το απαίσιο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας, αλλά η επούλωση και η ενότητα θα έρθουν μόνο αφού αποκατασταθεί η αλήθεια και υπάρξει λογοδοσία και αυτός είναι ο σκοπός της δίκης» του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας.


Πηγή : cnn.gr



Σαρηγιάννης: Ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

 


«Πρέπει να ανησυχούμε αρκετά, με την έννοια ότι είναι πιο μεταδοτικό», ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στον ΣΚΑΙ.   

«Οι προσομοιώσεις που έχουμε κάνει δείχνουν πως ακόμη και με μικρό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, δηλαδή τα 26 κρούσματα που έχουν καταγραφεί και τα άλλα που διερευνώνται, μπορεί να έχουμε επιτάχυνση της εμφάνισης ενός τρίτου κύματος», τόνισε ο καθηγητής. 

Εξήγησε πως αυτό που θα συναντήσουμε πρώτα σαν πρόβλημα θα είναι η πλήρωση των κλινών ΜΕΘ και η αύξηση των διασωληνωμένων, ενώ εκτίμησε ότι, στα μέσα Μαρτίου, θα επιστρέψουμε σε κορύφωση της πληρότητας στις ΜΕΘ, με δεδομένο το άνοιγμα της εκπαίδευσης. 

«Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία αυτό θα το συναντούσαμε το Μάιο.»   Ωστόσο, ο κ. Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε πως δεν διαφωνεί να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, αν και θεωρεί ότι είναι ένα επίφοβο βήμα. 

«Για να αποφύγουμε ένα νέο lockdown, πρέπει να δράσουμε άμεσα, με καλή ανίχνευση των στελεχών του ιού» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε τάχιστα τα εμβόλια».       Ξεκαθάρισε πώς «Πιστεύω ότι δε μας παίρνει να ανοίξουμε άλλες δραστηριότητες», ενώ για τις υφασμάτινες μάσκες υποστήριξε πως παρέχουν χαμηλότερο επίπεδο προστασίας έτσι κι αλλιώς. Εγώ για τα παιδιά μου θα αγόραζα χειρουργικές μάσκες.   Επίσης, ανέφερε πως χρειάζεται να πάρουμε ενεργά μέτρα μείωσης του ιικού φορτίου για να αποφύγουμε τα συνεχή lockdown και στην απολύμανση του αέρα εσωτερικών χώρων, κυρίως στα ΜΜΜ, αλλά και σε μαγαζιά και σχολεία. «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε, τουλάχιστον στις πολυπληθείς τάξεις να υπάρχουν τέτοια συστήματα», τόνισε.