Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ποινολόγιο εφορίας: «Κούρεμα» στα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις





«Κούρεμα» των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους εντοπίζονται με απλές φορολογικές παραβάσεις, όπως η μη έκδοση αποδείξεων, σύνταξη ενός νέου «φιλικότερου» ποινολογίου αλλά και νέες νομικές διατάξεις για τη φοροδιαφυγή και την απάτη, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τους θεσμούς.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ειδική ομάδα τεχνικής βοήθειας εμπειρογνωμόνων των ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ και ΕSM έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Οικονομικών και σε συνεργασία με στελέχη - εκπροσώπους του υπουργού Γ. Χουλιάρακη, του αναπληρωτή υπουργού Τρ. Αλεξιάδη και της ειδικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαίδου εξετάζουν τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο ποινολόγιο της εφορίας.

Οι αλλαγές στα πρόστιμα και τις ποινές είναι ένα από τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο, ενώ στόχος είναι να ενισχυθεί η εισπραξιμότητα των χρηματικών προστίμων και παράλληλα να μπει «φρένο» στη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων χρεών που αγγίζουν τα 80 δισ. ευρώ. Άλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλο μέρος των οφειλών, περίπου το 38%, προέρχεται από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και μένουν απλήρωτα, ενώ μόλις το 0,5% των προστίμων εισπράττεται και καταλήγει στα δημόσια ταμεία.

Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος των νέων φορο-προστίμων, ενώ οι νέες παρεμβάσεις αφορούν:

1. Ποινολόγιο εφορίας. Θέσπιση νέων νομικών διατάξεων για τη φοροδιαφυγή και την απάτη προκειμένου να τροποποιηθεί ο ειδικός ποινικός νόμος 2523/1997 και κάθε άλλη συναφής νομοθεσία.

2. Ορισμός φοροδιαφυγής, Αντικατάσταση του άρθρου 55 παράγραφοι 1 και 2 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (σχετικά με τις ποινές και τα πρόστιμα), με σκοπό, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση του ορισμού της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής σε όλους τους φόρους. Στόχος είναι να περιοριστεί ο αριθμός των υποθέσεων που οδηγούνται στα φορολογικά δικαστήρια.

3. Πρόστιμα. Κατάργηση όλων των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επιβάλλονται βάσει του ν. 2523/1997 και έκδοση εγκυκλίου εφαρμογής. Όπως εξηγούν, αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ακόμη και σήμερα επιβάλλονται τα εξοντωτικά πρόστιμα που προέβλεπε ο ΚΒΣ κυρίως σε εκκρεμείς υποθέσεις που όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη παραμένουν ανείσπρακτα και έχουν «φουσκώσει» την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

4. Αποδείξεις. Ηπιότερες ποινές για τις απλές φορολογικές παραβάσεις. Η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης θα αντιμετωπίζεται ως απλή αλλά σοβαρή παράβαση της διαδικασίας για τον ΦΠΑ. Σήμερα για τη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων επιβάλλεται πρόστιμο:

• 250 ευρώ για κάθε παράβαση με ανώτατο όριο το ποσό ύψους 30.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα και

• 500 ευρώ, για κάθε παράβαση με ανώτατο όριο το ποσό ύψους 30.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

Για παράδειγμα, καταστηματάρχης που τηρεί απλογραφικά βιβλία εντοπίζεται μετά από φορολογικό έλεγχο να μην έχει εκδώσει 20 αποδείξεις. Για κάθε απόδειξη που δεν έχει εκδοθεί οι φορολογικές αρχές του επιβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ, δηλαδή το συνολικό πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Επίσης, σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 ευρώ στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος δεν συνεργαστεί στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου, δεν προβαίνει σε εγγραφή στο φορολογικό μητρώο ή εγγράφεται στο φορολογικό μητρώο περισσότερες φορές, δεν συμμορφώνεται με κάθε υποχρέωση σχετική με την τήρηση βιβλίων καθώς και σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΠΑ ή δήλωσης παρακρατούμενου φόρου, εφόσον η σχετική αρχική δήλωση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.

Μάλιστα, σε περίπτωση διαπίστωσης, στο πλαίσιο ελέγχου, εκ νέου διάπραξης της ίδιας παράβασης, εντός πενταετίας από την έκδοση της αρχικής πράξης, τα σύμφωνα με τον κώδικα πρόστιμα επιβάλλονται στο διπλάσιο και, στην περίπτωση κάθε επόμενης ίδιας παράβασης, στο τετραπλάσιο του αρχικώς επιβληθέντος προστίμου.



Πηγή : ΚΕΡΔΟΣ


Όταν την εσκεμμένη; Η απλά Ανικανότητα και ανεπάρκεια διαδέχεται η Ικανότητα βλέπε Μυτιλήνη: Άδειασε το νησί από πρόσφυγες και μετανάστες




Περισσότεροι από 29.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποχωρήσει από τη Μυτιλήνη, από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έως και χθες το βράδυ (10/9). Την Κυριακή (13/9) θα μεταβεί στη Λέσβο η Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Η έντονη κινητοποίηση της Πολιτείας ώστε να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε εδώ και εβδομάδες στο νησί, ξεκίνησε με την άφιξη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στο νησί της Λέσβου, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου. Από την επόμενη ημέρα έως και το βράδυ της Πέμπτης (10/9) είχαν αποχωρήσει από το νησί με έκτακτα αλλά και τακτικά δρομολόγια πλοίων για τον Πειραιά, 29.260 μετανάστες και πρόσφυγες.
Η εικόνα που παρουσιάζει πλέον η πόλη έχει αλλάξει άρδην. Οι δημόσιοι χώροι έχουν αδειάσει από τους καταυλισμούς ενώ συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΜ εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Την Πέμπτη (10/9), πραγματοποιήθηκαν εργασίες για τη μετατροπή του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στον Καρά Τεπέ σε κέντρο απογραφής. Όπως είναι προγραμματισμένο, ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, όπου στήθηκαν σκηνές από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα χρησιμοποιείται για τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι θα απογράφονται στο πρώην πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και θα διαμένουν στον καταυλισμό.

Στο Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια θα διαμένουν και θα απογράφονται οι μετανάστες άλλων εθνοτήτων. Κανείς δεν θα φεύγει από τον καταυλισμό, παρά μόνο για να επιβιβασθεί στο πλοίο.
Μάλιστα γίνονται προσπάθειες να πραγματοποιείται στους καταυλισμούς ακόμα και η έκδοση εισιτηρίων.

Από το πρωί της Παρασκευής (11/9) βρίσκεται στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γγ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο Φιλιππάκο, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο και άλλα στελέχη του Λιμενικού.

Μαζί θα επισκεφτούν το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης, τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών και θα παρακολουθήσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησής τους, όπως και την επιβίβασή τους σε πλοία που έχουν ναυλωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα.
Τ
ην Κυριακή (13/9) το πρωί, θα μεταβεί στη Μυτιλήνη η πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, προερχόμενη από τη Χίο όπου θα υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία της πρωθυπουργού ως επιστέγασμα του ενδιαφέροντός της, του συνεχούς της ενδιαφέροντος όλο αυτό το διάστημα. Η βοήθειά της ήταν σημαντική και δεν ξέρω πώς θα ήμασταν χωρίς εκείνη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Όσο σημαντικό πάντως είναι το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε η Πολιτεία και αντιμετωπίστηκε το τεράστιο πρόβλημα που είχε προκύψει στη Μυτιλήνη, άλλο τόσο σημαντικό είναι να βρεθεί και μια μόνιμη και ολοκληρωμένη λύση για το μεταναστευτικό κύμα που δέχεται -και- η Ελλάδα.

Η λύση για αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους δεν έρχεται με το να μετακινούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από τα νησιά στην Αθήνα ή σε άλλα αστικά κέντρα καθώς έτσι απλά το πρόβλημα μετατίθεται από τη μια περιοχή σε μια άλλη, χωρίς να αντιμετωπίζεται ουσιαστικά και οριστικά.



Πηγή : newsbomb.gr


Μαρκογιαννάκης: Με διώκουν για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία



Σχετικά με την ασκηθείσα σε βάρος του ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων για ηθική αυτουργία σε  παράβαση καθήκοντος, σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στα Χανιά κ Χρήστος Μαρκογιαννάκης  με επιστολή του υποστηρίζει ότι η δίωξη είναι «μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως «κατάχρησης εξουσίας»  είναι επιεικής».

Επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία Ιωαννίνων άσκησε την Πέμπτη ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή έγινε γνωστό ότι στο παρελθόν ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του νεαρού συμπατριώτη τους.

«Μια συνήθης και επιβεβλημένη, ανθρώπινη ενέργεια, σε ανύποπτο χρόνο, περίπου ένα χρόνο προ του θανάτου Β. Γιακουμάκη,  που δεν είχε καμία σχέση με bulling, βασανισμούς κλπ., την οποία από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται κακόβουλη εκμετάλλευση της, δημόσια επιβεβαίωσα, διαστρεβλώθηκε σκόπιμα και «βαπτίστηκε» ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και μάλιστα σε σχέση με πραγματικά περιστατικά που ούτε ο πλέον νοσηρός νους θα μπορούσε εύκολα να συνθέσει. Σέβομαι τους θεσμούς τους οποίους όμως θα πρέπει, πρώτοι απ' όλους, να σέβονται εκείνοι που τους υπηρετούν», αναφέρει ο κ. Μαρκογιαννάκης στην επιστολή του.

Ο κ Μαρκογιαννάκης κάνει επίσης λόγο για «μεθόδευση». «Η στόχευση είναι να πληγεί η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών εκλογών», σημειώνει.



Πηγή : tovima.gr


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24.6% έναντι 23.6%).



Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τη Λαϊκή Ενότητα ισχυροποιημένη στην τέταρτη θέση εμφανίζει η δημοσκόπηση από την ερευνητική ομάδα τριών μεταπτυχιακών φοιτητών κατεύθυνσης Πολιτικής Ανάλυσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην πρόθεση ψήφου παρατηρούμε ελαφρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επί του Σύριζα, της τάξεως της μίας ποσοστιαίας μονάδας (24.6% έναντι 23.6%).

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό που φτάνει το 8.4%. Ακολουθεί η Λαϊκή Ενότητα με 7.5%

Το ΚΚΕ λαμβάνει 4,8% και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, το Ποτάμι είναι στην έκτη με 4.6%, ενώ με άνεση φαίνεται να περνά το κατώφλι της Βουλής και η Ένωση Κεντρώων με 4.2%.

Ο όγδοος εκλογικός συνδυασμός που καταφέρνει να εισέλθει στο κοινοβούλιο είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (εκλογική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που λαμβάνει 3.7%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσπούν μόνο το 1.8% της πρόθεσης ψήφου και για την ώρα φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής, όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1.2%.

Τα αποτελέσματα δείχνουν οκτακομματική Βουλή, καθώς σε σχέση με τον Ιανουάριο δύο καινούργια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων, ενώ ένα κόμμα με εκπροσώπηση στην τελευταία Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, φαίνεται να μην πιάνει το κατώφλι εισόδου του 3%.

Στην ερώτηση “Συμφωνείτε με την προκήρυξη εκλογών” περίπου 6 στους 10 (60.2%) διαφωνούν με την προκήρυξη εκλογών και 4 στους 10 συμφωνούν (39.8%).

Όσον αφορά το ρόλο που πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι έπαιξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη διαπραγμάτευση, θετικό ρόλο πιστεύει ότι έπαιξε το 15.7%, αρνητικό το 38.5%, ενώ ότι το δημοψήφισμα δεν επηρέασε τη διαπραγμάτευση, θεωρεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτώμενων (45.8%).


Σύμφωνα με την imerisia.gr, η διαδικτυακή έρευνα διεξήχθη από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2015, έτσι δεν έχει προλάβει κάποια γεγονότα, όπως την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με λίστα εκ μέρους των κομμάτων, αλλά και την απόφαση για μη συμμετοχή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου των κομμάτων ΚΙΔΗΣΟ και ΛΑΟΣ (για τον λόγο αυτό οι ψηφοφόροι τους έχουν προστεθεί στην αδιευκρίνιστη ψήφο).

Στην αδιευκρίνιστη ψήφο περιλαμβάνονται και οι αναποφάσιστοι. Σε ποσοστό 6.5% ανέρχεται ο αριθμός όσων επιλέγουν την συνειδητή αποχή από τις εκλογές.


Πηγή : enikos.gr



Έχουν κενά τα δημόσια σχολεία του λαού; Αδιάφορο! Η Περιστέρα πήγε τον Τσίπρα junior στη Σχολή Χιλλ στην Πλάκα



Αγιασμός και πρώτο κουδούνι στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα σήμερα και το βάπτισμα του πυρός πήρε και ο μεγάλος γιος του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβος-Παύλος, ο οποίος πήγε στο νηπιαγωγείο.

Συνοδευόμενος από τη μητέρα του, Περιστέρα Μπαζιάνα, ο γιος του Αλέξη Τσίπρα έφτασε το πρωί σε ένα από τα πιο σικ σχολεία της Αθήνας, το ιστορικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Σχολής Χιλλ, στην περιοχή της Πλάκας.

Ο μικρότερος γιος του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέττυς Μπαζιάνα, Ορφέας-Ερνέστο, πηγαίνει στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Αγκάλη», επίσης στη συνοικία της Πλάκας.



Σχολή Χιλλ, από τα κορυφαία σχολεία στην Ελλάδα

Η Σχολή Χιλλ θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία στη χώρα για τα προνήπια, νήπια και τα παιδιά του δημοτικού. Είναι ιδιωτική και τα δίδακτρα για ένα νήπιο είναι της τάξης των 7.000 ευρώ ετησίως.

Η Σχολή Χιλλ είναι το παλαιότερο σχολείο στην Ελλάδα που εξακολουθεί να λειτουργεί, χωρίς διακοπή, μέχρι και σήμερα.

Οπως αναφέρει και το site του σχολείου «το ‘Hill Memorial School’ ιδρύθηκε από τον Αμερικάνο ιεραπόστολο John Hill και τη γυναίκα του Fanny Francis Mulligan, το 1831, τρία χρόνια πριν γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.  Τα «εκπαιδευτικά καταστήματα του κ. Χίλλου» περιλάμβαναν «σχολείον κορασίδων», «σχολείον απόρων παίδων» και «διδασκαλείον θηλέων». Από το 1835, στις δραστηριότητες του σχολείου προστέθηκε η λειτουργία του πρώτου νηπιαγωγείου της χώρας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να λειτουργεί και οικοτροφείο.

Τα πρώτα χρόνια η Σχολή Χιλλ στεγαζόταν σε έναν τούρκικο πύργο κοντά στους Αέρηδες και τη χρονιά που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα μεταφέρθηκε σε ένα νέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Ν. Νικοδήμου και Θουκυδίδου, που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός πολύ σύγχρονου, για την εποχή, σχολείου. Εκατό χρόνια αργότερα το κτίριο αυτό κατεδαφίστηκε και στη θέση του χτίστηκε ένα ολοκαίνουριο σχολείο, αυτό που έως σήμερα στεγάζει τη Σχολή Χιλλ.
Η διεύθυνση του σχολείου πέρασε από τους Χιλλ στις επόμενες γενιές, και έχει φτάσει μέχρι και σήμερα να λειτουργεί από μέλη της  πέμπτης και έκτης γενιάς της ίδιας οικογένειας».



Πηγή: iefimerida.gr


Χαμός στη Βουλή! Η διευθύντρια του καναλιού της Βουλής με άνωθεν εντολή πέταξε έξω τα πράγματα των συμβασιούχων!



Επεισόδιο έγινε το μεσημέρι στην Βουλή, ανάμεσα στους συμβασιούχους του καναλιού και την διευθύντριά του η οποία, 10 ημέρες πριν τις εκλογές αποφάσισε να πετάξει τα πράγματά τους στον δρόμο και να ακυρώσει τις κάρτες εισόδου τους στο κτίριο. Πρόκειται για κτίριο εκτός Βουλής, επι της Βασιλίσσης Αμαλίας απέναντι από τον Εθνικό Κήπο.

Όταν έγινε γνωστό, οι συμβασιούχοι του καναλιού της Βουλής, κινήθηκαν απειλητικά προς το γραφείο της διευθύντριας και ζήτησαν εξηγήσεις για τις πράξεις της. Οι φωνές τους ακούγονταν μέχρι κάτω. Η υπεύθυνη του καναλιού της Βουλής διορίστηκε στην θέση αυτή από την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο φρούραρχος μάλιστα έστειλε ομάδα αστυνομικών στο σημείο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και έως αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για να μεταπειστεί η κα Κατωτάκη.

Η υπεύθυνη του καναλιού της Βουλής αποφάσισε έτσι απλά και σίγουρα όχι από μόνη της, και ενώ δεν έχει λήξει η δικαστική διαμάχη των συμβασιούχων να τους απαγορεύσει την είσοδο διότι έληξαν οι συμβάσεις τους



Πηγή


Αυτός είναι ο Γερμανός παιδόφιλος που πιάστηκε στην Κρήτη




Σε βάρος του 49χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα  κατόπιν...

 σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε 49χρονο Γερμανό ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κρήτη, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου,

Πρόκειται για τον BITTNER Heiner Jost του Shodel και της Helgha.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με την χρησιμοποίηση ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας τους, δια συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και με τη χρήση διαδικτύου, τελεσθείσα κατά συνήθεια.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας πέντε  ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

«Εμένα αυτό μου αρέσει να κάνω» είπε στους αστυνομικούς που κατάφεραν να τον συλλάβουν παρότι είχε πηδήξει και καταφύγει σε μπαλκόνια διπλανής πολυκατοικίας μαζί με τον επίμαχο υπολογιστή και το αηδιαστικό υλικό, για να αποφύγει τη σύλληψη.


Υπενθυμίζεται πως ο 49χρονος είχε κλέψει τους κωδικούς ασύρματου δικτύου από μία γειτόνισσα που έμενε σε διπλανή πολυκατοικία και από αυτή τη διαδικτυακή σύνδεση προέβαινε στη λήψη και τον διαμοιρασμό του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο εντοπισμός της ύποπτης σύνδεσης έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier», και αντιστοιχούσε σε αλλοδαπή κάτοικο των Χανιών. Οι αστυνομικοί την εντόπισαν και διαπίστωσαν ότι δεν είναι εκείνη που είχε λάβει τα επίμαχα αρχεία.


Από την εξέλιξη της έρευνας αναζήτησαν τον «παλιό γνώριμο», ο οποίος είχε διαφύγει… τρία μπαλκόνια μακρύτερα και εντοπίστηκε κρυμμένος σε κοινόχρηστο χώρο διπλανής πολυκατοικίας. Λίγο νωρίτερα είχε κρύψει στην ταράτσα της ίδιας πολυκατοικίας έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και εξωτερικό σκληρό δίσκο, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν 650 γιγαμπάϊτ σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας (εικόνες και βίντεο). Τα ψηφιακά μέσα στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση και παράλληλα, ταυτοποίηση τυχόν υλικού κακοποίησης ανηλίκων από περιοχή της Κρήτης.

Όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα του προαναφερόμενου αλλοδαπού παρακαλούνται να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Πηγή: cretalive.gr


Πρoφυλακιστέος ο Δημήτρης Χατζηκυριάκος για την κοκαΐνη





Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 38χρονος πρώην μοντέλο και αθλητής για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης. Την ίδια ποινική μεταχείριση έλαβαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του ..

Στη φυλακή οδηγούνται με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο πρώην αθλητής του μπέιζμπολ Δημήτρης Χατζηκυριάκος και οι συγκατηγορούμενοι του για τα 27 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο.


Σύμφωνα με τον συνήγορο του Σάκη Κεχαγιόγλου, ο 38χρονος πρώην αθλητής που μεσουρανούσε στις πασαρέλες στις αρχές του 2000 αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε:

«Δεν είμαι εγώ ο εγκέφαλος. Δεν είμαι ο οργανωτής. Είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Υπήρξα αναλώσιμος.

Όλη η εμπλοκή μου οφείλεται στη μακροχρόνια εξάρτηση μου από την κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά.

Επειδή δεν είχα χρήματα και είχα ισχυρή εξάρτηση από τα ναρκωτικά θα έπαιρνα μια ποσότητα ως αμοιβή για τη βοήθεια που θα έδινα σε τρίτους.

Αν οργάνωνα εγώ τη μεταφορά της κοκαΐνης δεν θα ήμουν παρών στην αποθήκη. Ήμουν το εκτελεστικό όργανο».

Μάλιστα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, το μοντέλο φέρεται να κατονόμασε ένα πρόσωπο στον ανακριτή υποστηρίζοντας ότι εκείνος τον έμπλεξε στην υπόθεση.



Πηγή: tanea, eglimatikotita.gr


Οργισμένη η απάντηση των νησιωτών :» Σκ@τ@ μας γέμισαν οι λαθρομετανάστες και οχι …λεφτά!»



Την ώρα που στα νησιά μας γίνεται της (Τασίας το κάγκελο)…Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται να  είναι οι «Αρμόδιοι του Μεταναστευτικού στο Σύριζα » που δείχνει πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται την πολιορκία των νησιών μας!

Τα νησιά βούλιαξαν από  λαθρομετανάστες αλλά η Τασία λέει ότι «πλούτισαν» …Μήπως να τους χρωστούμε και χάρη θείτσα ;

Τα νησιά βούλιαξαν από μετανάστες αλλά η Τασία λέει ότι «πλούτισαν»
Μπορεί τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να βουλιάζουν από πρόσφυγες καθώς καταφτάνουν καθημερινά κατά χιλιάδες στις ελληνικές ακτές όμως η Τασία Χριστοδουλοπούλου αντί να παραδεχθεί ακόμα και σήμερα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι, ούτε λίγο-ούτε πολύ οι κάτοικοι των νησιών αυτών δεν θα πρέπει να γκρινιάζουν γιατί «πλούτισαν» από τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες.

Την ίδια ημέρα με την απίστευτη δήλωσή της ότι είναι «πρωτοφανής ανοησία» η άποψη εκείνων που χρεώνουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την αύξηση των προσφυγικών ροών και προσωπικά σε εκείνη πως έκανε σήμα στους πρόσφυγες για να έρθουν στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των προσφύγων αυξήθηκε ραγδαία αφού παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι «πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες».

Όπως είπε μιλώντας στο thepressproject.gr «πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους».

Στην ίδια συνέντευξη άφησε αιχμές και υπονοούμενα για τη στάση της Αστυνομίας το προηγούμενο διάστημα λέγοντας ότι είχαν διαθέσει μόνο 8 αστυνομικούς για τη διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών και προσφύγων αναρωτώμενη πώς έγινε και τώρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση κατάφερε να βρει 80 αστυνομικούς για να σταλούν στα νησιά!

Οργισμένη ήταν η απάντηση των Κατοίκων των νησιών ,ενώ κάνουν λόγο για διπλές βάρδιες του προσωπικού και  τα οχήματα καθαριότητος μαζεύουν τόνους με απορρίματα  και σκ@τ@ που αφήνουν οι δεκάδες χιλιάδες λάθρο!

Όσο για τις αιχμές που αφήνει στην Αστυνομία είναι κρίμα για αυτούς τους Ανθρώπους  που δουλεύουν με συνθήκες επικίνδυνες και χωρίς καμιά προστασία…Αλλά τι να πείς όταν για τους Λιμενικούς που σκυλοπνίγουνται  καθημερινά για να σώσουν τους λάθρο και ο εξ απορήτων του Τσίρπα να τους βρίζει!

Αλλά ήθη άλλα και τα  έθιμα απο τους  ερασιτέχνες πολιτικούς που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια!


Πηγή


Αδεια ταμεία τον Νοέμβριο αν δεν υλοποιηθεί το πρόγραμμα, προειδοποιεί ο ΣΕΒ



Με τους επενδυτές να αναζητούν περισσότερα «καλά νέα» που θα οικοδομήσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη τους στα ελληνικά ομόλογα, ο ΣΕΒ απηύθυνε έκκληση χθες στο πολιτικό σύστημα να υλοποιήσει άμεσα το νέο πρόγραμμα. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος προειδοποίησε πως σε διαφορετική περίπτωση τα κρατικά ταμεία θα είναι άδεια στο τέλος Νοεμβρίου.

Διεθνείς επενδυτές, μιλώντας στο Reuters, διατύπωσαν χθες τους προβληματισμούς τους για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη. Αν δανείσω σε κάποιον χρήματα, χρειάζομαι εμπιστοσύνη και αυτή η εμπιστοσύνη δεν έχει οικοδομηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια από διαδοχικές κυβερνήσεις», υποστήριξε ο κ. Μ. Γουίλχεμ, ιδρυτής ξένου fund. Επίσης, ο κ. Τζ. Στερν, της Oxford Economics, ανέφερε ότι «τα ομόλογα “έτρεξαν” μόλις έγινε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη», αλλά συμπλήρωσε πως «για να συνεχίσουν ανοδικά, απαιτούνται περισσότερα καλά νέα και οι εκλογές δεν συγκαταλέγονται σε αυτά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν δεν εφαρμοστεί το μνημόνιο ώστε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου να έχουν εκταμιευθεί οι υποδόσεις των 3 δισ. ευρώ, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις του Δεκεμβρίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), που συνολικά ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΣΕΒ, χωρίς αυτά τα κεφάλαια τα δημόσια ταμεία θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 200 εκατ. ευρώ, όταν οι ανάγκες του κράτους θα ανέρχονται στα 3,1 δισ. ευρώ.

«Συνεπώς, για να μην εισέλθει η χώρα σε μία νέα περίοδο αμφισβήτησης ως προς την εκπλήρωση των διεθνών της υποχρεώσεων και τη συνακόλουθη έξοδο από την Ευρωζώνη, είναι εκ των ων ουκ άνευ η ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2015, που σημαίνει ότι τα περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά για να υλοποιηθεί ένας τεράστιος όγκος δεσμεύσεων», σημειώνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του. Και κάλεσε την κυβέρνηση που θα προκύψει να δώσει έμφαση στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής και της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Αναφέρει επίσης ότι μία επιτυχημένη 1η αξιολόγηση συνδέεται επιπλέον με:

1. Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

2. Τη χρήση των ελληνικών ομολόγων ως ενεχύρων για τη χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ.

3. Τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

4. Τη μείωση των αναγκών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί για πιθανή αποδυνάμωση της θετικής πορείας των εξαγωγών το επόμενο διάστημα, λόγω των capital controls, καθώς η πλειονότητα των ελληνικών εξαγωγών –ειδικά αυξημένης προστιθέμενης αξίας– χρησιμοποιεί και εισαγόμενες εισροές σε πρώτες ύλες. Επίσης, σημειώνει ότι οι τράπεζες προβλέπουν σταδιακή επανάκαμψη των 2/3 των καταθέσεων που έφυγαν από το σύστημα το διάστημα Νοεμβρίου 2014 - Ιουλίου 2015, μέχρι και το τέλος του 2017.



Πηγή


Πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών αποκτούν οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ – Υπεγράφη η απόφαση



Τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο έχει πάρει η απόφαση που υπέγραψε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων να έχουν πλήρη εικόνα των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών για τα τελευταία 10 χρόνια.

H απόφαση λύνει τα χέρια της Κατερίνας Σαββαΐδου και της επιτρέπει να τρέξει σαρωτικούς ελέγχους ιδίως μέσω του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Φορολογούμενων, καθώς πλέον οι ελεγκτές θα μπορούν να ζητούν από συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα να απαντήσει για ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου, για συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το σύνολο των συναλλαγών του λογαριασμού οι οποίες επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο του λογαριασμού.

Με τον τρόπο αυτό, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να δέσουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής οι οποίες ερευνώνται και μέχρι σήμερα κολλούσαν σε ελλιπή δεδομένα για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών.

Σημειώνεται πως μέχρι τώρα οι ελεγκτές της Εφορίας, εξετάζοντας τις καταθέσεις φορολογουμένων στο πλαίσιο αναζήτησης ενδεχόμενων παραβάσεων φοροδιαφυγής είχαν τη δυνατότητα να δουν ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών μόνο τα υπόλοιπα καταθέσεων στο τέλος κάθε έτους. Πλέον θα έχουν στον υπολογιστή τους την συνολική εικόνα των κινήσεων.


ΚΕΡΔΟΣ



Έρχονται νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις το 2016;



Το μεγαλύτερο βάρος του τρίτου μνημονίου φαίνεται πως θα σηκώσουν οι συνταξιούχοι, καθώς εντός του 2016 αναμένεται να υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις.

Εάν δεν βρεθούν 1,8 δισ. ευρώ μέσα στο 2016 ως οικονομικά ισοδύναμα μέτρα που είναι υποχρέωση του τρίτου μνημονίου, τότε σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη, θα οδηγηθούμε σε νέες οριζόντιες περικοπές που περιλαμβάνουν δύο σενάρια για να καλυφθεί το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ:

Ή περικοπές 6,2% από το πρώτο ευρώ στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων
Ή περικοπές 11% στο σύνολο του αθροίσματος κύριων και επικουρικών που είναι πάνω από τα 1000 ευρώ.
Για παράδειγμα, με μείωση 6,2% στο άθροισμα μιας κύριας και επικουρικής 1.300 ευρώ η μηνιαία απώλεια θα είναι 80,6 ευρώ, και η ετήσια απώλεια 967,2 ευρώ. Με μείωση 11% μιας σύνταξης 1.300 ευρώ η μηνιαία απώλεια θα είναι 143 ευρώ η ετήσια απώλεια 1.716 ευρώ.

Σήμερα περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι έχουν άθροισμα συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης, το 2016 το κόστος για τις πληρωμές των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων θα πλησιάσει τα 31 δισ. ευρώ.


Πηγή : megatv


Η Καλιφόρνια νομιμοποιεί την ευθανασία μετά την περίπτωση της Μπρίτανι



Η 29χρονη κοπέλα έπασχε από ανίατη μορφή καρκίνου στο κεφάλι και ήταν αποφασισμένη να θέσει η ίδια τέλος στη ζωή της

Η Καλιφόρνια ετοιμάζεται να γίνει η έκτη Πολιτεία των ΗΠΑ που θα νομιμοποιήσει την ευθανασία, με την υιοθέτηση ενός αμφιλεγόμενου νόμου μετά τη συγκίνηση που προκάλεσε σε όλη τη χώρα η αυτοκτονία μιας νεαρής γυναίκας που έπασχε από ανίατη μορφή καρκίνου.

Ο νόμος αυτός "επιτρέπει στους ασθενείς σε τελικό στάδιο να ζητήσουν από έναν γιατρό να τους συνταγογραφήσει φάρμακα για να τους βοηθήσει να πεθάνουν" αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα της Σούζαν Ταλαμάντε Έγκμαντ, μιας βουλευτίνας των Δημοκρατικών που συμμετείχε στη σύνταξή του.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 43 υπέρ έναντι 34 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Καλιφόρνιας ενώ τον Ιούλιο μια πρώτη μορφή του είχε απορριφθεί. Αναμένεται ότι θα περάσει χωρίς να συναντήσει δυσκολίες και από τη Γερουσία της Πολιτείας αυτής που τον Ιούνιο είχε ήδη υιοθετήσει ένα παρόμοιο μέτρο. Προκειμένου να εφαρμοστεί ο νέος νόμος θα πρέπει να επικυρωθεί από τον κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν.

Μόνο πέντε Πολιτείες επιτρέπουν σήμερα την ευθανασία: το Όρεγκον, η Ουάσινγκτον, η Μοντάνα, το Νέο Μεξικό και το Βερμόντ. Παρόμοια νομοσχέδια έχουν προταθεί σε άλλες 20 Πολιτείες αλλά κανένα δεν έχει υιοθετηθεί ακόμη.

Στην Καλιφόρνια, ώθηση για την έγκριση του νόμου έδωσε η αυτοκτονία, πριν από περίπου έναν χρόνο, της Μπρίτανι Μέιναρντ, μιας 29χρονης που έπασχε από ανίατη μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και υπέφερε από αφόρητους πόνους. "Η ιστορία της οδήγησε το κοινό να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, όπως δεν το είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν. Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι (η Μπρίτανι) ήταν αποφασισμένη να μετακομίσει στο Όρεγκον για να επωφεληθεί από τον νόμο" που της επέτρεπε να λάβει φάρμακα για να δώσει τέλος στη ζωή της, είπε η κοινοβουλευτική βοηθός Μόνικα Σμαλενμπέργκερ.



Πηγή : protothema.gr


Στο 25,2% ανέβηκε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο




Ανοδικά κινήθηκε η ανεργία τον Ιούνιο του 2015 σε σύγκριση με τον φετινό Μάιο, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες, καθώς στον Ιούνιο δεν ενσωματώνονται οι επιπτώσεις στην οικονομία και στην αγορά εργασίας από την τραπεζική αργία και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls). Στο πλαίσιο αυτό, στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την πορεία της ανεργίας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για να μπορέσει να γίνει μία ασφαλής πρόβλεψη για το μέγεθος του προβλήματος και το πού θα κλείσει φέτος το ποσοστό ανεργίας. Μάλιστα, αρκετοί οικονομολόγοι αναμένουν εκτόξευση της ανεργίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που ανακοινώθηκαν χθες, το ποσοστό ανεργίας φέτος τον Ιούνιο έφθασε στο 25,2% από 25% που ήταν τον Μάιο του 2015 και 26,6% πέρυσι τον Ιούνιο. Οι άνεργοι ανήλθαν τον Ιούνιο του 2015 σε 1.204.844 άτομα, ενώ το σύνολο των απασχολουμένων στα 3.584.973 άτομα.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ ό,τι οι άντρες, καθώς το ποσοστό ανεργίας των γυναικών διαμορφώθηκε τον Ιούνιο του 2015 στο 29,5%, ενώ των αντρών στο 21,7%. Σε ό,τι αφορά την ανεργία ανά ηλικιακή ομάδα, στη χειρότερη κατάσταση παραμένουν τα άτομα μεταξύ 15 και 24 ετών. Αν και το ποσοστό ανεργίας αυτής της ομάδας είναι χαμηλότερο του 50% πλέον, παραμένει κοντά σε αυτά τα επίπεδα (48,3% τον Ιούνιο 2015). Ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 25 - 34 ετών, με ποσοστό ανεργίας 32,1% φέτος τον Ιούνιο.

Αναφορικά με τη γεωγραφική αποτύπωση της ανεργίας, σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στη δυσμενέστερη θέση βρίσκονται όσοι ζουν σε Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα, όπου το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Ιούνιο του 2015 στο 27,1%, από 25,9% τον Ιούνιο 2014. Με ποσοστό ανεργίας 26,7% ακολούθησε φέτος τον Ιούνιο η Ηπειρος - Δυτική Μακεδονία και η Αττική με 25,3%.


Πηγή : kathimerini.gr


Ψήφο σε ΚΚΕ ή Λαϊκή Ενότητα προτείνει ο Γλέζος



Ο κάθε ψηφοφόρος της αριστεράς μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα, είτε το ΚΚΕ είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό, τόνισε το ιστορικό στέλεχος, παρακαλώντας όλα τα άλλα κόμματα της αριστεράς που δεν έχουν δυνατότητα εκλογής, να μην πάει χαμένη η ψήφος τους.
Ψήφο σε ΚΚΕ ή Λαϊκή Ενότητα προτείνει ο Γλέζος -Μνημονιακό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφο, είτε στο ΚΚΕ, είτε στη Λαϊκή Ενότητα, για τη «λαϊκή εξουσία», πρότεινε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» στην εκπομπή «Δυο στις 12» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

«Εγώ θα ήθελα όλα τα κόμματα της αριστεράς, τα αντιμνημονιακά, να μπορούνε να συμπήξουνε ένα μέτωπο. Ο ελληνικός λαός θα το δει αυτό, είναι στην κρίση του, είναι μπροστά του και θα ψηφίσει όπου θέλει», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος και πρόσθεσε:

«Και γι αυτό το λόγο, ο κάθε ψηφοφόρος της αριστεράς μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα, είτε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό. Και εδώ, παρακαλώ, όλα τα άλλα κόμματα της αριστεράς που δεν έχουν δυνατότητα εκλογής, να μην πάει χαμένη η ψήφος τους, διότι η χαμένη ψήφος πάει υπέρ των κυρίαρχων κομμάτων, να επιλέξουν να ψηφίσουν, είτε το ΚΚΕ, είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό».

Ο κ. Γλέζος σημείωσε ότι «επειδή οι εκλογές είναι καθοριστικές» και επειδή ποτέ δεν έλειψε από τους αγώνες του ελληνικού λαού, θεώρησε υποχρέωσή του «παρά τις διαφορές των αντιλήψεων» να συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα, που έχει «καθοριστικό στόχο», προϋπόθεση για τον στόχο, την «εξουσία στο λαό».

«Για αυτό το λόγο δέχτηκα να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (της ΛΑΕ), που δε θα το ήθελα, αλλά, τέλος πάντων, επειδή δε μπορεί να γίνει νομικά τίποτε αλλιώς και επειδή πρέπει κάπου να φαίνεται η δική μου συμμετοχή».

«Όλα τα κόμματα λένε, να μας ψηφίσετε. Γιατί; Γιατί να σας ψηφίσουμε; Εγώ δε ζητώ από τον ελληνικό λαό να μας ψηφίσει. Ζητώ από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει τον εαυτό του και ως εργαλείο για να πετύχει το στόχο του να χρησιμοποιήσει, είτε το ΚΚΕ είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό, που είναι τα δύο αντιμνημονιακά κόμματα που το λένε καθαρά και ξάστερα. Το έχουνε κρύψει ότι είναι αντιμνημονιακά;» διερωτήθηκε ο κ. Γλέζος και συνέχισε:

«Προσέξτε. Μας χωρίζουν αρκετά δευτερεύοντα θέματα και με το ΚΚΕ και με τη ΛΑΕ, αλλά αυτά μπορούμε να τα βρούμε στο δρόμο».

Σε ερώτηση εάν εντάσσει και τον ΣΥΡΙΖΑ στα αντιμνημονιακά κόμματα ο κ. Γλέζος απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ένα μνημόνιο, εγώ δεν το εντάσσω, μοναχό του αυτοεντάσσεται στα κόμματα των μνημονίων». «Το ενιαίο κόμμα που μετατράπηκε σε κυβέρνηση Μαξίμου αγνόησε, κατ' αρχήν, τους δημοκρατικούς κανόνες. Έκανε πράγματα χωρίς να ρωτήσει τους υπόλοιπους», πρόσθεσε ο κ. Γλέζος.

Διευκρίνισε δε ότι «επειδή δεν έγινε ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και παρουσιάζονται μόνο δύο αντιμνημονιακά κόμματα της αριστεράς, τα οποία έχουν δυνατότητα να εκλέξουν βουλευτές» για αυτό το λόγο προτείνει στους ψηφοφόρους «όχι μόνο να κρίνουν και να συγκρίνουν, όχι απλώς να επιλέξουν, αλλά να ψηφίσουν τον εαυτό τους, με εργαλείο αυτά τα δύο κόμματα». «Παντού, σε όλη την Ελλάδα, σχηματίζονται τα πρώτα κύτταρα για εξουσία στο λαό και θα τα δείτε σε λίγο», πρόσθεσε ο κ. Γλέζος.

«Αυτή τη στιγμή το αυταρχικό συγκεντρωτικό αντιδημοκρατικό καθεστώς της Ε.Ε. πρέπει να το ανατρέψουμε και η απαρχή θα γίνει από την Ελλάδα. Θέλουνε δε το θέλουνε ξανά είναι η Ελλάδα μπροστά», υπογράμμισε ο Μανώλης Γλέζος και συνέχισε:

«Καλώ όλον τον ελληνικό λαό να πάρει την εξουσία στα χέρια του. Ο ελληνικός λαός να αποφασίζει και τα κόμματα να εκτελούν τις αποφάσεις του ελληνικού λαού. Παντού επιτροπές. Και στους χώρους δουλειάς και στους χώρους κατοικίας και όπου αλλού, να σχηματιστούν αμέσως επιτροπές της εξουσίας του λαού».


Πηγή : euro2day.gr


Η Ελλάδα μάδησε την... τουλίπα και ετοιμάζεται για το Βέλγιο



Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχοντας περισσότερο στο μυαλό της τον επόμενο αγώνα του Σαββάτου (πιθανότατα 15:30) κόντρα στο Βέλγιο για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ, δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Ολλανδίας (68-65), η οποία κυνηγούσε την πρόκριση μέσω της τελευταίας θέσης του 3ου ομίλου.

Ωστόσο, η γαλανόλευκη ολοκλήρωσε αήττητη (5x5) την Α' φάση και ο Φώτης Κατσικάρης είχε την ευκαιρία να κάνει «ροτέισον» δοκιμάζοντας διάφορα πρόσωπα και σχήματα, ενώ παράλληλα έδωσε πολύτιμες ανάσες σε παίκτες «κλειδιά» της ομάδας. Επόμενη στάση... Λιλ όπου θα αντιμετωπίσουμε το Βέλγιο.

Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση, με τον Βασίλη Σπανούλη να μην πατάει παρκέ, τον Φώτη Κατσικάρη να εμπιστεύεται παίκτες που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια (Παπανικολάου, Μάντζαρης, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου) και πρώτο σκόρερ τον Αντετοκούνμπο (11π.), η Εθνική έκανε το καθήκον της και αύριο το πρωϊ ταξιδεύει αήττητη για Λιλ, εκεί όπου αρχίζουν οι νοκ άουτ αγώνες.

Η εξασφάλιση της πρόκρισης και της πρώτης θέσης του ομίλου συνέβαλε ώστε ο Φώτης Κατσικάρης να κάνει το απαραίτητο rotation στο πρώτο ημίχρονο. Μοιραία η άμυνα πέρασε σε δεύτερη μοίρα για την εθνική, η οποία άφησε ελεύθερα σουτ στους Ολλανδούς και δεν πίεσε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «οράνιε» να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο και από το ισόπαλο 17-17 στο 8΄ να τρέξουν σερί 0-6 και στο 11΄ να προηγηθούν ακόμη και με +6 πόντους (17-23).

Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ (9 έναντι 6) να πάρει δεύτερες ευκαιρίες και «χτυπώντας» διαδοχικά μέσα στην αντίπαλη ρακέτα με τους Μπουρούση (4π., 4ρ.) και Κουφό (6π.) πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +3 (34-31).

Εκτός κλίματος μέχρι το ημίχρονο Μάντζαρης και Παπανικολάου, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ οι διεθνείς απογοήτευσαν από τα 6.75 (3/10 τρίποντα), από τη γραμμή των βολών (3/7) και υπέπεσαν σε 7 λάθη. Από τους Ολλανδούς πρωταγωνίστησε ο Ντε Γιονγκ με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στην τρίτη περίοδο οι Έλληνες διεθνείς με κάποια αμυντικά ξεσπάσματα και τους Περπέρογλου, Αντετοκούνμπο να δίνουν λύσεις από τα 6.75 ξέφυγαν για πρώτη φορά στο 27΄ με +8 πόντους (47-39), ενώ μπήκαν στον επίλογο της αναμέτρησης με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το 52-46. Με σωστά αμυντικά αντανακλαστικά και τον ομοσπονδιακό τεχνικό να συνεχίζει τα «πειράματα» (πέρασε τον Αντετοκούνμπο στη θέση «4») η Εθνική άρχισε να οικοδομεί διαφορά ασφαλείας.

Μάλιστα, στο 35΄ ξέφυγε με 11 πόντους (61-50), δια χειρός Σλούκα από τα 6.75, και εκεί που όλα έδειχναν ότι είχαν πάρει το δρόμο τους οι Έλληνες διεθνείς χαλάρωσαν, οι «οράνιε» απάντησαν με επιμέρους σκορ 3-12 και στο τελευταίο λεπτό βρέθηκαν στο -2 (64-62), παρά το γεγονός ότι έχαναν τη μία βολή μετά την άλλη... Σλούκας και Αντετοκούνμπο, πάντως, δεν... μιμήθηκαν σε αστοχία τους Ολλανδούς και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών διαμόρφωσαν το τελικό 68-65.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 34-31, 52-46, 68-65

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζαμοΐσκι (Πολωνία), Γιλμάζ (Τουρκία), Μάντιλα (Φινλανδία)

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 9, Ζήσης 5, Καλάθης 6, Περπέρογλου 5, Σλούκας 9, Καϊμακόγλου 4, Κουφός 9, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 4, Αντετοκούνμπο 11.

Ολλανδία (Βαν Χέλφτερεν): Φράνκε 3, Γουίλιαμς 4, Ντε Γιονγκ Γ 12, Κλουφ 2, Χεράζι, Ντε Πάχτερ 6, Άκερμπουμ 8, Σάφτενααρ 8, Ντε Γιονγκ Ν 5, Σμόλντερς 11, Νορέλ 3, Σλάχτερ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ελλάδα 5-0 10
Σλοβενία 3-2 8
Κροατία 3-2 8
Γεωργία 1-4 6
------------------------------------
ΠΓΔΜ 1-4 6
Ολλανδία 1-4 5

Τα ζευγάρια στη νοκ άουτ φάση των «16» στο Ευρωμπάσκετ 2015, έχουν ως εξής:

Σάββατο 12/9
1. Ισπανία-Πολωνία
2. ΕΛΛΑΔΑ-Βέλγιο
3. Γαλλία-Τουρκία
4. Λετονία-Σλοβενία

Κυριακή 13/9
5. Σερβία-Φινλανδία
6. Κροατία-Τσεχία
7. Ισραήλ-Ιταλία
8. Λιθουανία-Γεωργία

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Τρίτη 15/9
Νικητής (1)-Νικητής (2)
Νικητής (3)-Νικητής (4)

Τετάρτη 16/9
Νικητής (5)-Νικητής (6)
Νικητής (7)-Νικητής (8)

*** Δεν έχουν οριστεί οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων.


in.gr


Ζωή vs Φλαμπουράρης: Ο δοτός φοβάται - Ρωτήστε την πώς έγινε βουλευτής



«Τελικά ο δικός τους φόβος νίκησε την δική τους ελπίδα» σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής για την επιλογή του υπουργού Επικρατείας για την πρώτη θέση στην Α΄ Αθήνας - Η κυρία Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε το 2012 στο ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση του κ. Φλαμπουράρη

Τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και την αγωνία επανεκλογής των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσιπρα επιχείρησε να εκθέσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Η πρόεδρος της Βουλής "περιέλαβε" τον Αλέκο Φλαμπουραρη και το γεγονός ότι τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας, αν και ποτέ δεν έχει εκλεγεί, αποδίδοντας του τον βαρύτατο πολιτικά χαρακτηρισμό "δοτός". Με την σειρά του ο στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού επιχείρησε να επιστρέψει την κατηγορία υποστηρίζοντας πως η κα. Κωνσταντοπουλου πρωτοεμφανίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 ως υποψήφια βουλευτής.

Ειδικότερα, η αρχή έγινε με tweet της κυρίας Κωνσταντοπουλου που ασκούσε δριμεία κριτική στα πρωτοκλασάτα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της προηγούμενης κυβέρνησης που αποφάσισαν να πολιτευτούν τοποθετώντας όμως τα ονόματα τους πάνω απο των υπολοίπων. «Ψηφοδέλτια παραιτηθείσας Κυβέρνησης: ο δοτός Φλαμπουράρης πάνω από τον Σακελλαρίδη... Τελικά ο δικός τους φόβος νίκησε την δική τους ελπίδα».

Η προεδρος επανέλαβε τα καυστικά σχόλια στον Αντ1 λέγοντας πως ο κ Φλαμπουραρης τέθηκε επικεφαλής στην Ά Αθήνας αν και στο παρελθόν δεν είχε εκλεγεί ποτέ με "σταυρο".

Απο την πλευρά του ο τέως υπουργός είπε μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά :«Η κυρία Κωνσταντοπούλου, ρωτήστε την, αν είναι δοτή ή όχι και πώς έγινε βουλευτής. Πως έγινε; Πού ήταν η παρουσία της; Πριν γίνει βουλευτής πού την είχατε δει; Τι παρουσία είχε στο κίνημα; Με τον κ. Τσίπρα ήταν τον τελευταίο χρόνο».

«Εγώ είμαι 50 χρόνια στο κίνημα αφιερωμένος. Ως φοιτητής, μετά ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός, ως έχων τεχνική εταιρεία και δουλεύοντας καθημερινά ζούσα και δεν έπαιρνα την παραμικρή δραχμή από το κόμμα. Μέχρι που έγινα υπουργός και έκλεισα την εταιρία μου και αποχώρησα», συμπλήρωσε.



Πηγή


Κατάργηση του εγκληματικού νόμου Παρασκευόπουλου υπόσχεται η ΝΔ



Ως άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα σχηματίσει η ΝΔ μετά τις εκλογές ορίζει ο υπεύθυνος του τομέα δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους ότι στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας αποδείχθηκαν άκρως επικίνδυνοι.

“Στις 20 Αυγούστου και με την αφορμή μίας τραγωδίας με θύμα ένα συμπολίτη μας στην Ύδρα, είχαμε ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για τις συνέπειες του περίφημου Νόμου Παρασκευόπουλου.
Θυμίζουμε πως με βάση τις διατάξεις του κρίθηκε αποφυλακιστέος ο Σάββας Ξηρός. Με άλλες ρυθμίσεις απολύθηκαν από τα σωφρονιστικά καταστήματα, χωρίς καμιά προϋπόθεση και χωρίς καμία εξαίρεση, επικίνδυνοι εγκληματίες που εξέτιαν ποινές ακόμα και άνω των 10 ετών. Με διατάξεις του ίδιου Νόμου ανεστάλη η απέλαση επικίνδυνων αλλοδαπών εγκληματιών, που ήταν ήδη δρομολογημένη, και αυτοί παρέμειναν στην Ελληνική επικράτεια.

Οι ρυθμίσεις αυτές, αντίθετα με όσα δημόσια είπε ο τότε αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν έχουν προηγούμενο, τουλάχιστον κατά τη θητεία των τελευταίων κυβερνήσεων.
Δύο από τους ωφελημένους του Νόμου συγκαταλέγονται στους θύτες της στυγερής δολοφονίας του 67χρονου της Ύδρας.

Χθες ήλθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για μια ακόμα άγρια δολοφονία, της οποίας ο φερόμενος ως θύτης είναι 27χρονος Γεωργιανός. Όλως τυχαίως, και αυτός απολύθηκε με βάση τις ίδιες διατάξεις.

Για όλα αυτά και για τις συνέπειές τους, η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει την τότε Κυβέρνηση εγκαίρως.

Αναρωτιόμαστε μετά από πόσες τέτοιες εγκληματικές ενέργειες ο πρώην Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης θα παραδεχθούν ότι με τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες κατέστησαν την Ελλάδα μια λιγότερο ασφαλή χώρα.

Θα πούνε, για ακόμα μια φορά, στον Ελληνικό λαό πως ο θύτης του εγκλήματος αποφυλακίστηκε βάσει συχνά επαναλαμβανόμενων ρυθμίσεων, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές;
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι και στον τομέα της αντεγκληματικής και σωφρονιστικής πολιτικής, ο κύριος Τσίπρας, το ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί τους είναι άκρως επικίνδυνοι.

Η ασφάλεια των πολιτών δεν συνιστά πεδίο ιδεοληπτικών πειραματισμών.
Ο Νόμος Παρασκευόπουλου έπρεπε ήδη να έχει καταργηθεί. Για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20η Σεπτέμβρη, αυτό αποτελεί άμεση προτεραιότητα”.


ΑΠΕΠ-ΜΠΕ


Πόσοι είδαν το debate - Τι λένε οι επικοινωνιολόγοι




Χαμηλό ήταν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών, όπως δείχνουν τα στοιχεία της τηλεθέασης, κάτι αναμενόμενο αφού το ασφυκτικό πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί από τα κόμματα οδήγησε για μία ακόμη φορά σε παράλληλους μονολόγους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση έμειναν στους δέκτες τους για να δουν 2.780.000 τηλεθεατές, ποσοστό 27,4% του κοινού, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι νέοι 18-24 ετών που παρακολούθησαν το debate ήταν μόλις 83.000!
"Ιδιαίτερα η νεολαία, που αναζητάει έντονες και συγκινησιακές αναμετρήσεις, απείχε δραματικά από την παρακολούθηση του debate" υπογραμμίζει ο σύμβουλος στρατηγικής - επικοινωνιολόγος Αλέξης Ζορμπάς.

Ποδοσφαιρικούς όρους για να περιγράψει την τακτική που επελέγη από τους αρχηγούς χρησιμοποιεί ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Ρούλιας. "Ήταν μια τακτική Ρεχάγκελ 2004. Προσέχουμε πολύ την άμυνά μας και αν βρεθεί ευκαιρία βγαίνουμε στην αντεπίθεση μήπως βάλουμε κάποιο γκολ" λέει.
"Το debate ως τηλεοπτικό προϊόν απέτυχε παταγωδώς" σημειώνει ο επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τσιμογιάννης, ο οποίος αναφερόμενος στην εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα δηλώνει: "Δεν ήταν χθες ο σταρ ο επικοινωνιακός όπως μας έχει συνηθίσει. Μάλλον αγχωμένος και λίγο εκνευρισμένος και υπό το βάρος της νέας του ιδιότητας, καθότι πλέον κρίνεται και ως πρωθυπουργός".

Για την εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ, ο επικοινωνιολόγος Ευτύχης Βαρδουλάκης δηλώνει: "Ο κ. Μεϊμαράκης είχε κάποια καλά σημεία, δηλαδή αποδόμησε κάποια επιχειρήματα του κ. Τσίπρα και υπηρέτησε με συνέπεια τη στρατηγική αυτή των ανοιγμάτων και της συνεννόησης που είναι η κεντρική γραμμή της ΝΔ. Προσπαθώντας βέβαια να τα πει όλα μαζί, κάπου χάθηκε".

Ως τον πιο αγχωμένο πολιτικό περιγράφει ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Ρούλιας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και εξηγεί: "Ίσως γιατί αισθάνεται την ανάγκη γρήγορα να πείσει για την πρότασή του, κάτι το οποίο τον οδήγησε να φαίνεται λίγο ξύλινος και λίγο επίπεδος".

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη ο κ. Ρούλιας διαπιστώνει μια "φανερή εξοικείωση με το τηλεοπτικό περιβάλλον", ενώ για τον Πάνο Καμμένο σημειώνει: "Πιεζόμενος φαντάζομαι και από τα δημοσκοπικά ευρήματα, είναι και ο μόνος ο οποίος είναι εντός εισαγωγικών υποχρεωμένος να βγει εκ των πραγμάτων στην επίθεση προκειμένου να διαμορφώσει έναν δικό του χώρο".

"Ήταν συνεπής στον πολιτικό λόγο του ΚΚΕ, με ένα ανανεωμένο και πολύ θετικό προφίλ, έχει καταφέρει έναν λόγο κάπως ξύλινο λόγο να τον κάνει πιο φιλικό προς τους πολίτες" επισημαίνει για την εμφάνιση του Δημήτρη Κουτσούμπα ο επικοινωνιολόγος Αλέξης Ζορμπάς, ο οποίος θεωρεί νικήτρια του χθεσινου debate τη Φώφη Γεννηματά.

"Αν κάποια παρουσία χθες κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν η παρουσία της κ. Φώφης Γεννηματά. Αν αναλογιστούμε πως το ΠΑΣΟΚ ως brand τα τελευταία χρόνια βάδιζε προς εξαφάνιση, αυτή κατάφερε να διαφοροποιήσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον άλλον εταίρο στην κυβέρνηση, τη ΝΔ" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπάς.



Πηγή: Mega


Σχολικό έτος με κενά χωρίς τέλος



Ρεκόρ κενών θέσεων σε ετήσια βάση αναμένεται τη σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα, ενώ στον αέρα είναι τα ολοήμερα σχολεία στην Αττική. Ενώ πέρυσι για όλο τον χρόνο οι κενές θέσεις ήταν 3.000 και στις δύο βαθμίδες, οι εκτιμήσεις για το σχολικό έτος 2015 - 2016 ο αριθμός θα υπερδιπλασιαστεί στις 6.500. Με αμηχανία χθες η υπηρεσιακή υπουργός Φρόσω Κιάου (παρ’ όλο που εκείνη δεν είναι υπεύθυνη για το πρόβλημα, αλλά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης) παραδέχθηκε ότι «θα προσπαθήσουμε να ανοίξουν όλα τα σχολεία». Δεν απέκλεισε, πάντως, «κάποια δημοτικά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να μην ανοίξουν». Και αν ανοίξουν τα σχολεία, πώς θα γίνει; Στη Λακωνία, όπως αποκάλυψε χθες η «Κ», ο περιφερειακός διευθυντής αναζήτησε εθελοντές για να τελέσουν τον αγιασμό σε κλειστά σχολεία. «Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εθελοντική προσφορά, θα τοποθετηθεί ο τελευταίος τοποθετηθείς», λέει στο έγγραφό του, ενώ ως λύση προκρίνεται για τη διδασκαλία κάποιων μαθημάτων (π.χ. αισθητική, γυμναστική, ερευνητική εργασία) να ενώνονται τα επιμέρους τμήματα υπό ένα δάσκαλο κάποιας ειδικότητας. Ουσιαστικά, κάποια σχολεία θα καταλήξουν πάρκινγκ παιδιών.

Ειδικότερα, ιδιαίτερα δύσκολη θα είναι η νέα σχολική χρονιά για 1.500.000 μαθητές, 137.000 εκπαιδευτικούς, αλλά και για το διοικητικό προσωπικό του υπουργείου Παιδείας, λόγω των ελλείψεων. Και αυτό διότι παρά το γεγονός ότι έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.000 αναπληρωτών από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, αυτές του ΕΣΠΑ δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για το βασικό πρόγραμμα. «Για τον κορμό του βασικού προγράμματος υπάρχουν χρήματα για 7.000 θέσεις εκπαιδευτικών, αλλά τα κενά είναι 13.500. Ετσι, είναι αυξημένες οι ανάγκες», τόνισε η κ. Κιάου. Τα περισσότερα κενά εντοπίζονται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής. Κυρίως πλήττονται σχολεία στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στην Αττική, όπου φέτος θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί μόνο σε έξι ολοήμερα σχολεία.

Τα κενά προκύπτουν λόγω των περιορισμών που θέτει το ΕΣΠΑ ως προς τις δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν, αλλά και ως προς την κατανομή των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών ανά γεωγραφική περιφέρεια. Ενδεικτικά, πολλοί από τους αναπληρωτές θα στελεχώσουν υποστηρικτικές δομές, π.χ. ολοήμερα σχολεία, ειδική αγωγή κ.ά. και όχι τον κορμό των βασικών μαθημάτων. Παράλληλα, το πρόβλημα επιδεινώνεται από τις 3.500 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών πέρυσι.

Καθυστέρηση

Η τοποθέτηση των αναπληρωτών δεν έχει αρχίσει, λόγω της καθυστέρησης της προηγούμενης ηγεσίας. Χαρακτηριστικά, σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους να καταλάβουν μία θέση αναπληρωτή και αναμένεται οι αιτήσεις να φθάσουν τις 130.000. Ετσι, καθώς θα ακολουθήσουν οι προθεσμίες για την υποβολή ενστάσεων, για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών και οι προσλήψεις γίνονται τμηματικά, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχουν κενά σε βασικά μαθήματα στα σχολεία. Με βάση τον σχεδιασμό, για να ανοίξουν σήμερα σχολικές μονάδες στις οποίες δεν υπηρετεί ούτε ένας εκπαιδευτικός, θα αναζητηθούν εθελοντές από όμορες σχολικές μονάδες, ενώ στα ολιγοθέσια δημοτικά θα εξοικονομηθούν αρκετές ώρες από τη συνδιδασκαλία τάξεων.

Από την άλλη, τα βιβλία είναι στη θέση τους, ενώ περίπου 4.900 μαθητές θα ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά σε καινούργιες αίθουσες, καθώς, όπως ανακοίνωσαν χθες οι Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), σε νέα κτίρια θα λειτουργήσουν τρία δημοτικά, τέσσερα νηπιαγωγεία και ένα μουσικό γυμνάσιο - λύκειο.


Πηγή