Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Θεοδωρικάκος: Ταυτοποιήθηκαν οι ύποπτοι για το πανό στην Τούμπα

 


Η Ελληνική Αστυνομία ταυτοποίησε τους υπόπτους που ανάρτησαν το πανό στο γήπεδο της Τούμπας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Βάζουμε τέλος στο χουλιγκανισμό. Η δικαιοσύνη έχει το λόγο» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι στο πανό που αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού αγώνα που έδωσε ο ΠΑΟΚ, το βράδυ της Πέμπτης, στο γήπεδο της Τούμπας, αναγραφόταν «Αδέρφια κρατάτε γερά», περιεχόμενο που παραπέμπει στους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

Την Παρασκευή, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αφενός για να εντοπιστούν αυτοί που ανήρτησαν το πανό και αφετέρου για να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Το αδίκημα που διερευνάται αφορά την παρότρυνση σε πράξεις βίας, όπως περιγράφεται στον Αθλητικό Νόμο.

Στην παραγγελία της προς την ΕΛ.ΑΣ., η εισαγγελέας ζητεί να αξιοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και να αναζητηθούν αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, θα διερευνηθεί επίσης εάν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ προέβησαν σε ενέργειες για να κατέβει το πανό.



Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ για την Ρωσία ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

 


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον νετρ Λάιεν ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ για την Ρωσία, το κλείσιμο ιστότοπων ρωσικής επιρροής (russia today και sputnik) αλλά και, για πρώτη φορά, τη χρηματοδότηση αγορά αμυντικού εξοπλισμού για τρίτη χώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν έχουν ως εξής:


"Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και οι Ουκρανοί αγωνίζονται γενναία για τη χώρα τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει για άλλη μια φορά την υποστήριξή της προς την Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά του επιτιθέμενου - της Ρωσίας του Πούτιν.

Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρηματοδοτήσει την αγορά και παράδοση όπλων και άλλου εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση.

Αυτή είναι μια στιγμή καμπής.

Ο Ανώτατος Εκπρόσωπος Borrell θα σας παρουσιάσει την πρόταση σε λίγα λεπτά.

Ταυτόχρονα, ενισχύουμε για άλλη μια φορά τις κυρώσεις μας κατά του Κρεμλίνου και του συνεργάτη του, του καθεστώτος Λουκασένκο.

Πρώτον, κλείνουμε τον εναέριο χώρο της ΕΕ για τους Ρώσους.

Προτείνουμε την απαγόρευση όλων των αεροσκαφών που ανήκουν στη Ρωσία, είναι νηολογημένα στη Ρωσία ή ελέγχονται από τη Ρωσία.

Τα αεροσκάφη αυτά δεν θα μπορούν πλέον να προσγειώνονται, να απογειώνονται ή να πετούν πάνω από το έδαφος της ΕΕ.

Αυτό θα ισχύει για κάθε αεροσκάφος που ανήκει, ναυλώθηκε ή ελέγχεται με άλλο τρόπο από ρωσικό νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να γίνω πολύ σαφής.

Ο εναέριος χώρος μας θα είναι κλειστός για κάθε ρωσικό αεροπλάνο - και αυτό περιλαμβάνει τα ιδιωτικά τζετ των ολιγαρχών.

Δεύτερον, σε ένα άλλο πρωτοφανές βήμα, θα απαγορεύσουμε στην ΕΕ τη μηχανή των μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου.

Τα κρατικά Russia Today και Sputnik, καθώς και οι θυγατρικές τους δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογούν τον πόλεμο του Πούτιν και να πριονίζουν τη διαίρεση στην Ένωσή μας.

Έτσι, αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη.

Τρίτον, θα στοχοποιήσουμε τον άλλο επιτιθέμενο σε αυτόν τον πόλεμο - το καθεστώς του Λουκασένκο.

Το καθεστώς του Λουκασένκο είναι συνένοχο σε αυτή τη φαύλη επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Έτσι, θα πλήξουμε το καθεστώς του Λουκασένκο με ένα νέο πακέτο κυρώσεων.

Θα εισαγάγουμε περιοριστικά μέτρα κατά των πιο σημαντικών τομέων τους.

Αυτό θα σταματήσει τις εξαγωγές τους σε προϊόντα από ορυκτά καύσιμα μέχρι καπνό, ξύλο και ξυλεία, τσιμέντο, σίδηρο και χάλυβα.

Θα επεκτείνουμε επίσης στη Λευκορωσία τους εξαγωγικούς περιορισμούς που θεσπίσαμε για τα αγαθά διπλής χρήσης για τη Ρωσία.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν επίσης οι κίνδυνοι καταστρατήγησης των μέτρων μας κατά της Ρωσίας.

Επιπλέον, θα επιβάλουμε κυρώσεις σε όσους Λευκορώσους βοηθούν τη ρωσική πολεμική προσπάθεια.

Όλα αυτά τα μέτρα έρχονται να προστεθούν στην ισχυρή δέσμη μέτρων που σας παρουσίασα χθες, η οποία συμφωνήθηκε από τους διεθνείς εταίρους μας.

Στο πλαίσιο αυτού του πακέτου, σημαντικές ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το σύστημα SWIFT.

Θα απαγορεύσουμε επίσης τις συναλλαγές της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας και θα παγώσουμε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, για να την εμποδίσουμε να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο του Πούτιν.

Και θα βάλουμε στο στόχαστρο τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών.

Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε στενά με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο.

Και παραμένουμε σε στενές επαφές με τους Ουκρανούς φίλους μας.

Η ηγεσία του Προέδρου Ζελένσκι και η γενναιότητά του και η ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού είναι εξαιρετικές και εντυπωσιακές.

Αποτελούν έμπνευση για όλους μας.

Υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες τους Ουκρανούς που πρέπει να διαφύγουν από τις βόμβες του Πούτιν και είμαι υπερήφανος για τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι Ευρωπαίοι.

Κινητοποιούμε κάθε προσπάθεια και κάθε ευρώ για να στηρίξουμε τα ανατολικά κράτη μέλη μας - για να φιλοξενήσουν και να φροντίσουν αυτούς τους πρόσφυγες.

Θα το κάνουμε αυτό με πλήρη αλληλεγγύη.

Με αυτό το σκεπτικό, καλώ τον Ύπατο Εκπρόσωπο Borrell να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες".




Οι χώρες που στέλνουν όπλα και βοήθεια - Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ


 

Ενωμένα συμπορεύονται τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ αποστέλλοντας στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία που πλήττεται επί σειρά ημερών από τα ρωσικά πυρά. 

Το ΝΑΤΟ εξέδωσε ειδική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι «σύμμαχοι ενισχύουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία ενόσω η χώρα συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στην επιχείρηση ευρείας κλίμακας από τη Ρωσία. 

Χιλιάδες αντιαρματικά όπλα, εκατοντάδες πύραυλοι αεράμυνας και χιλιάδες αποθέματα φορητών όπλων και πυρομαχικών αποστέλλονται στην Ουκρανία. Οι Σύμμαχοι παρέχουν επίσης οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια αξίας εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών προμηθειών για να βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις».

Το Βέλγιο, 

ο Καναδάς, 

η Τσεχία, 

η Εσθονία, 

η Γαλλία, 

η Γερμανία, 

η Ελλάδα, 

η Λετονία, 

η Λιθουανία, 

η Ολλανδία, 

η Πορτογαλία, 

η Ρουμανία, 

η Σλοβακία, 

η Σλοβενία, 

το Ηνωμένο Βασίλειο 

και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει ή προχωρούν τη διαδικασία έγκρισης για τον στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία έχει ήδη λάβει σημαντική ποσότητα οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων Javelin και αντιαεροπορικών πυραύλων, καθώς και εκατομμύρια ευρώ οικονομικής βοήθειας.

«Η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Βόρεια Μακεδονία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια κι ανοίγουν τα σύνορά τους στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Η Κροατία, η Πολωνία και η Ρουμανία υποδέχονται ήδη Ουκρανούς πρόσφυγες. Η Ιταλία παρέχει επίσης άμεση οικονομική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση και η Τουρκία έχει εμβαθύνει τους αμυντικούς της δεσμούς με την Ουκρανία και έχει προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι Σύμμαχοι εντείνουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, με επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια. Η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα που κατοχυρώνεται στον Χάρτη του ΟΗΕ και οι σύμμαχοι βοηθούν την Ουκρανία να διατηρήσει αυτό το δικαίωμα. Στέλνουμε σαφές μήνυμα πλήρους υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», τονίζει στην ανακοίνωση ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.



Τι όπλα στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία

 


Ευθυγραμμιζόμενη με άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που στέλνουν αμυντικό υλικό στην Ουκρανία για την ενίσχυση των δυνάμεων του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην προσπάθεια απόκρουσης της ρωσικής εισβολής, η ελληνική κυβέρνηση και με αφορμή τον θάνατο των 10 ομογενών από πυρά της Ρωσίας, αποφάσισε σήμερα, εκτός από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, και την αποστολή όπλων προς την κυβέρνηση του Κιέβου.

Τι όπλα στέλνουμε στους Ουκρανούς

- Τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, τα οποία προέρχονται από κατασχέσεις.

- Αντιαρματικά και συγκεκριμένα όπλα τύπου RPG-18, τα οποία η χώρα μας έχει προμηθευτεί πριν από αρκετά χρόνια, μετά την κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας. Έχει ληφθεί μέριμνα, όμως, ως προς το End User Certificate (πιστοποιητικό τελικού χρήστη) αυτά να μην προέρχονται απευθείας από τη Ρωσία.

-Πυρομαχικά, όπως ρουκέτες 122 χιλιοστών G-2000.

Το κάθε ένα από τα δύο C-130 μπορεί να μεταφέρει σχεδόν 20 τόνους φορτίου. Με απλά λόγια, η Ελλάδα ενισχύει την Ουκρανία στον αγώνα της να αντιμετωπίσει την εισβολή των Ρώσων με αμυντικό υλικό συνολικού βάρους περίπου 40 τόνων!



Σολτς: «Είναι πόλεμος του Πούτιν εναντίον του ελεύθερου κόσμου»

 


Την απειλή νέων κυρώσεων στη Ρωσία επέσεισε ο Όλαφ Σολτς διαμηνύοντας ότι ο «πόλεμος του Πούτιν» είναι εναντίον του ελεύθερου κόσμου και προαναγγέλλοντας τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα και αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία.

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις δραστηριότητες του Πούτιν. Η ρωσική ηγεσία θα δει το πραγματικό κόστος αυτού που κάνει», τόνισε ο Σολτς σε έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής καταχειροκροτούμενος σε κάθε του φράση σχεδόν από τους βουλευτές.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επεκταθεί ο πόλεμος του Πούτιν στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρέπει να υποβαθμίζει την αποφασιστικότητά μας στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το εννοούμε πολύ σοβαρά. Δεν πρέπει να αμφιβάλει διόλου για την αποφασιστικότητά μας. Ο γερμανικός ομοσπονδιακός στρατός θα υποστηρίξει τις χώρες του ΝΑΤΟ, τη Λετονία, τη Ρουμανία. Θα λάβουμε μέρος σε μια νέα δύναμη του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία. Στέλνουμε πλοία για την ασφάλεια της Μεσογείου και της Βαλτικής, θα υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο των συμμάχων μας.

Οι στρατιώτες μας είχαν λίγες μέρες για να προετοιμαστούν γι’ αυτές τις αποστολές και τους ευχαριστώ», δήλωσεo Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι η Γερμανία βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στη «νέα πραγματικότητα» που δημιούργησε ο Ρώσος πρόεδρος. Σύμφωνα με τον καγκελάριο, μια απάντηση σε αυτό δόθηκε με την απόφαση της Γερμανίας να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία.

O Σολτς υπογράμμισε ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο να ανοίξει παλιές πληγές. «Η συμφιλίωση Γερμανών και Ρώσων είναι από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας», δήλωσε και επαίνεσε όσους διαδηλώνουν στη Ρωσία κατά των ενεργειών της ηγεσίας τους. «Χρειάζεται μεγάλο θάρρος», είπε.

Η επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Γερμανό καγκελάριο, θα αποβεί «καταστροφή» για τη Ρωσία. «Μελετούμε περαιτέρω κυρώσεις ή κινήσεις. Ας μην απατώμεθα. Ο Πούτιν δεν θα αλλάξει γραμμή σε μια νύχτα. Αλλά πολύ σύντομα η ρωσική ηγεσία θα νιώσει τι υψηλό τίμημα θα πληρώσει. Ο πόλεμος είναι καταστροφικός για την Ουκρανία, αλλά θα αποδειχθεί καταστροφικός και για τη Ρωσία», τόνισε.

Ο Γερμανός καγκελάριος κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι με τις ενέργειές του ωθεί τη χώρα του στο περιθώριο.

Τοποθετεί τον εαυτό του «στο περιθώριο ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Σολτς. «Η Μόσχα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπόρεσε να αποτρέψει τη δική της καταδίκη μόνο με το βέτο της. Τι ντροπή!», πρόσθεσε ο Σολτς.

Όποιος είδε το διάγγελμα του Πούτιν για την επίθεση στην Ουκρανία δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θέλει να στήσει μια ρωσική αυτοκρατορία. Πρέπει να αναρρωτηθούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε σήμερα και στο μέλλον αυτή την απειλή, Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα για την ασφάλεια της χώρας, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Μιλάμε για μια μεγάλη εθνική κινητοποίηση. Χρειαζόμαστε πλοία, αεροσκάφη και ικανούς στρατιώτες και θα το κάνουμε. Αλλά αυτό κοστίζει, βέβαια, πολλά χρήματα. Θα συγκροτηθεί, όμως, ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού, το οποίο θα ενισχυθεί με 100 δισ. ευρώ.

Όλες οι απειλές, βέβαια, δεν αντιμετωπίζονται με τον στρατό. Γι’ αυτό και θα αγρυπνούμε για τις κυβερνοεπιθέσεις και εκείνες στα συστήματα επικοινωνιών. Θα φτιάξουμε μαζί με τη Γαλλία την επόμενη γενιά πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την κατασκευή του eurofighter. Θα προχωρήσει το σύστημα συνεργασίας για την κατασκευή των drones.

Με το βλέμμα στην εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο, ο Όλαφ Σολτς αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να προωθηθούν σθεναρά οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να αποθηκευτούν μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου και να κατασκευαστούν δύο τερματικοί σταθμοί για υγροποιημένο φυσικό αέριο. «Αυτό που είναι πλέον απαραίτητο βραχυπρόθεσμα, πρέπει να συνδυαστεί με αυτό που απαιτείται μακροπρόθεσμα», διευκρίνισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο καγκελάριος αναφέρθηκε σε όσους βγήκαν στους δρόμους των γερμανικών πόλεων για να διακηρύξουν την αντίθεσή τους στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι παίρνουν θέση κατά του πολέμου του Πούτιν. Θα υπερασπιστούμε την Ευρώπη και τις αξίες μας», δήλωσε χειροκροτούμενος.



Ο Καμμένος ταυτίζεται με τις απόψεις της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα περί δήθεν αντιρωσικής προπαγάνδας


 

Θα μας φαινόταν περίεργο να μην ταυτιστεί ο Πάνος Καμμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ρωσία.

Ο πρώην υπουργό Άμυνας, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην προκλητική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα αποφάσισε να κάνει «like» στη σχετική ανάρτηση στο Facebook και να την ποστάρει κιόλας για να δούμε πόσο θράσος έχει.



Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα προκλητικά και με θράσος, κατηγόρησε τους Ελληνες για αντιρωσική προπαγάνδα στον πόλεμο της Ουκρανίας και αναφέρθηκε στα θύματα του Ντονμπάς. 


Παράλληλα, ζητά από τη χώρα μας να συνέλθει και περιμένουμε την απάντηση απο την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να είναι σκληρή.

Η προκλητική θρασύτατη ανακοίνωση της Ρωσίας :

Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα.

Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!»



Κατρούγκαλος: Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα έστελνε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία


 

Πάλι με τις λάθος επιλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και θέλει να το δείξει αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Καθημερινά οι πολίτες κάνουν στο σταυρό τους που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αδιαφορώντας για τους 10 Έλληνες που έχασαν την ζωή τους από το Ρωσικό πυροβολικό, την ώρα που όλη η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ στέλνουν αμυντικό υλικό για να ενισχύσουν την αντίσταση των Ουκρανών, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάλι αντίθετος με την κοινή γνώμη.

Αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό, αλλά πολύ περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό», είπε στο Mega ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργήσει ως «γέφυρα», ώστε να μην υπάρξει μια πόλωση μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

«Πρέπει να επισημάνουμε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει τη Ρωσία σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, κάτι που ήταν δυνατό την πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής ανέφερε πως η Ευρώπη υποτίμησε τη Ρωσία και από πλευράς στρατηγικού κινδύνου, αλλά και τη δυνατότητά της να ενταχθεί σαν εταίρος σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής.



Ουκρανία: Τραυματίστηκαν δύο Δανοί δημοσιογράφοι

 


Οι δημοσιογράφοι δέχτηκαν πυρά ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος της δανέζικης εφημερίδας Ekstra-Bladet πυροβολήθηκαν και τραυματίσθηκαν σήμερα ενώ έκαναν ρεπορτάζ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η εφημερίδα.

Ο δημοσιογράφος Στέφαν Βάιχερτ και ο φωτογράφος Εμίλ Φίλτενμποργκ Μίκελσεν δέχθηκαν πυρά ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην πόλη Οχτίρκα, περίπου 90 χλμ. βορειοδυτικά του Χαρκίβ, σύμφωνα με την Ekstra-Bladet.

«Το περιστατικό μας θυμίζει με άσχημο τρόπο τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι στην Ουκρανία για να τεκμηριώσουν τη φρίκη του πολέμου», έγραψε στο Twitter ο δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.


in.gr



Με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες για τα κυνοκομεία στην Σπάρτη

 



Ζώα είναι οι συλληφθέντες κακοποιοί και όχι οι αθώες ψυχές που κακοποιήθηκαν από αυτούς!!!

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά από πολύωρη διαδικασία οι συλληφθέντες για την υπόθεση λειτουργίας των καταφυγίων κολαστήριων ζώων στη Σπάρτη, οι οποίοι αντιμετώπισαν κατηγορίες για την ακραία κακομεταχεριση αδέσποτων σε βαθμό κακουργήματος

Η απολογία των τριών ατόμων, του αντιδημάρχου Σπάρτης που έχει αρμοδιότητες για τα ζώα, του αναδόχου του έργου διαχείρισης των κυνοκομείων και της υπάλληλου, σε Εισαγγελέα και Ανακριτή ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 24 και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2022.

Με τη σύμφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, με χρηματική εγγύηση 4.000€ για τον καθένα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι την δίκη τους.

Οι εικόνες σοκ, που κυκλοφόρησαν προσβάλουν κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρώπινης συμπεριφοράς έναντι των ζώων που μόνο κακοποιοί μπορούν να συμπεριφερθούν έτσι.

Ο δήμαρχος της Σπάρτης Πέτρος Δούκας θα έπρέπε να είναι και αυτός ένας απο τους κατηγορούμενους, γιατί φαίνεται ότι αντιμετωπίζει κάθε τραγωδία, με ελαφρότητα, παντελή αδιαφορία και περίσσιο θράσος, αφού οι δημοτικές υπηρεσίες του δείχνουν να μην συμμορφώνονται με καμία οδηγία, νόμο, ή ευρωπαϊκή συνθήκη, μετατρέποντας τα δύο κυνοκομεία σε κολαστήρια.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε 31 περιπτώσεις κλοπών

 



Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Έβρου και Σερρών.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί-μέλη της συμμορίας, ηλικίας 27, 34, 21 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες από αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ενώθηκαν και οργανώθηκαν ώστε να προβαίνουν, κατ’ επάγγελμα, στην τέλεση κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.



Στο πλαίσιο της δράσης τους χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» όχημα, ως μέσο προσέγγισης των υποψήφιων στόχων και διαφυγής από αυτούς, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Σερρών και Αλεξανδρούπολης εξιχνίασαν συνολικά είκοσι διαρρήξεις οικιών και έντεκα κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των (69.000) ευρώ περίπου.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε 25-02-2022, με τη συμμετοχή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν καί οι τέσσερις δράστες, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε οικισμό των Διαβατών και στον Εύοσμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Χρηματικό ποσό (9.285) ευρώ, σχετιζόμενο με την εγκληματική τους δραστηριότητα,

Πλήθος κοσμημάτων-χρυσαφικών η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται,

(5) Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και

Φορητός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας.

Επιπλέον, σε κλειστό χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Ευόσμου, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα», εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το «επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία κι ένας φορητός πομποδέκτης. 

Κατασχέθηκαν ακόμη , τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης εγκλήματος, τα οποία χρησιμοποιούσαν επικουρικά. 

Σημειώνεται ότι , τρείς εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

 


Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.



Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των αστυνομικών που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων, τρομοκρατικών ενεργειών, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων, από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1984.



Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου, ενώ στην ομιλία του επεσήμανε τα εξής:

«Τιμώντας σήμερα το συνάδελφο θανόντα αστυνομικό εν ώρα Υπηρεσίας, η σκέψη μας ανατρέχει και συνοδεύει και τον συνάδερφο, γυναίκα και άντρα αστυνομικό, που καθημερινά ρίχνεται στον αγώνα για την πάταξη της εγκληματικότητας με σημαντικό βαθμό επικινδυνότητας.

Χρέος μας ισχυρό συνιστά να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη του Έλληνα Αστυνομικού:

- που έχασε τη ζωή του, για να υπερασπιστεί υψηλά ιδανικά και αξίες,

- που χάθηκε μένοντας πιστός στον όρκο του

- που θυσιάστηκε για να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής

Με την απώλεια της ζωής του απέδειξε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ο θεματοφύλακας της κοινωνικής συνοχής

Που η απουσία του απαιτεί το σεβασμό μας προς την πορεία του και πρωτίστως για την τελευταία υπηρεσιακή του στιγμή.

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης, δικαίου και ευσυνειδησίας, που περιέγραφε τον επαγγελματικό τους χαρακτήρα, μάς υπενθυμίζει τους βασικούς αξιακούς πυλώνες επί των οποίων είναι δομημένη η αποστολή του Σώματος και εκ των οποίων απορρέουν για εμάς κατά την επιτέλεση των καθηκόντων μας έννοιες, όπως η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η δημοκρατία, ο σεβασμός, η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία για ανώτερα πνευματικά ιδανικά.

Κατευθύνουμε το έργο μας, λαμβάνοντας υπόψη την παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν και τις μνήμες που μας κατέλειπαν. Το ψυχικό και ηθικό ανάστημα των πεσόντων συναδέλφων ορθώνεται ενώπιον μας και μας ενδυναμώνει, ως έμπνευση παραμυθίας, για να προχωρήσουμε ενωμένοι προς την κατεύθυνση δημιουργίας μίας αποτελεσματικής σύγχρονης αστυνομίας. Μίας Αστυνομίας που δύναται να αποτελέσει τη βάση της κοινωνικής ειρήνης και το μοχλό εξάλειψης κάθε μορφής εγκληματικότητας με προμετωπίδα της το σεβασμό στον συνάνθρωπό μας και στα δικαιώματά του.

Οι αδερφοί μας θανόντες εν ώρα υπηρεσίας ανακαλούνται στη μνήμη μας τη στιγμή της προσφοράς, τη στιγμή της πλήρους δοτικότητας στην υπηρεσία του πολίτη, την υπηρεσιακή στιγμή. Εκείνη τη μοναδική στιγμή της κρίσιμης απόφασης αντιμετώπισης κάθε περιστατικού, προτάσσεται για εμάς ισχυρή πεποίθηση «Υπηρετούμε τον πολίτη, την κοινωνία και την πατρίδα».

Η προσωπική τους θυσία γίνεται το προσωπικό μας στοίχημα να τη διατηρήσουμε άσβεστη, προσδίδοντας προστιθέμενη νοηματοδότηση στη σημερινή ημέρα και στηρίζοντας τις οικογένειες των θανόντων, υπενθυμίζοντάς τους πρωτίστως διαρκώς ότι ανήκουν στην Αστυνομική Οικογένεια και ότι τον άνθρωπο που έχασαν μπορούν να τον βλέπουν στο πρόσωπο κάθε συναδέλφου, κάθε ενστόλου.

Τους ευχαριστούμε, που είναι ακόμη εδώ!

Τους ευχαριστούμε, που από ψηλά προστατεύουν κάθε συνάδελφο!

Τους ευχαριστούμε, που μας υπέδειξαν και μας απέδειξαν τον πολιτισμό και το αξιακό σύστημα του ενστόλου προσωπικού!

Δεν τους ξεχνάμε!

Αθάνατοι στο νου και στην ψυχή μας!

Αιωνία τους η μνήμη!»



Μπάιντεν: Τα σχόλια Φινλανδίας-Σουηδίας για το ΝΑΤΟ δείχνουν πόσο λάθος ήταν οι υπολογισμοί του Πούτιν

 


Για εσφαλμένους υπολογισμούς από τον Πούτιν σε ότι αφορά στην εισβολή στην Ουρκανία κάνει λόγο ο Τζο Μπάιντεν.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τα σχόλια Φινλανδίας-Σουηδίας περί ένταξης στο ΝΑΤΟ αποδεικνύουν ότι οι υπολογισμοί του Πούτιν ήταν εσφαλμένοι.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξη, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ότι σχόλια από τις ουδέτερες Φινλανδία και Σουηδία για ενδεχόμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ δείχνουν πόσο εσφαλμένος ήταν ο υπολογισμός του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία.

«Όχι μόνο το ΝΑΤΟ είναι περισσότερο ενωμένο, δείτε τι γίνεται με τη Φινλανδία, δείτε τι γίνεται με τη Σουηδία, δείτε τι γίνεται με άλλες χώρες. Παράγει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απ' αυτό που ήθελε», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στον Μπράιαν Τάιλερ Κοέν που δραστηριοποιείται και έχει μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε χθες, Παρασκευή.

«Αυτό που ξέρω είναι πως πρέπει να επιμείνουμε σ' αυτή την πορεία μαζί με τους υπόλοιπους συμμάχους μας», δήλωσε ο Μπάιντεν.


iefimerida.gr



Ντόρα : H Ευρώπη θα καταλάβει πως δεν μπορεί να εξαρτάται από μία χώρα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να την εκβιάσει

 


H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός εξωτερικών, σε συνέντευξη της στο Live news του Mega, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Ευρώπη θα καταλάβει, πως δεν μπορεί να εξαρτάται από μία χώρα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να την εκβιάσει.





Η Ελλάδα στέλνει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία

 


Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο πρωθυπουργός με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με 2 C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία.

Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.



Τίτλος στο διπλό Τσιτσιπάς και Λόπεζ στο Ακαπούλκο

 



Το πρώτο του τίτλο στο διπλό κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που με συμπαίκτη τον Φελισιάνο Λόπεζ κατέκτησαν το τουρνουά στο Ακαπούλκο κερδίζοντας με 2-0 σετ τους Αρεβάλο/Ρόχερ.

Πρωταθλητές στο διπλό στο τουρνουά του Ακαπούλκο στο Μεξικό στέφθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που με συμπαίκτη του τον Φελισιάνο Λόπεζ κέρδισαν με 2-0 σετ τους Αρεβάλο/Ρόχερ. 

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στο διπλό για τον Έλληνα πρωταθλητή (Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης) που κλείνει την πορεία του στο Μεξικό με θετικό τρόπο μετά από τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του μονού από τον Νόρι.




Στουμπ κατά της θρασύτατης Ζαχάροβα - «Η Φινλανδία δεν είναι ουδέτερο κράτος!»



Το θράσος της Μαρία Ζαχάροβα την Παρασκευή περί «ουδετερότητας» της Φινλανδίας δεν έμεινε αναπάντητο από τον πρώην Φινλανδό πρωθυπουργό.

Η πρώτη αντίδραση μετά τις «απειλές» που εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας σε περίπτωση που αποφασίσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ήρθε από τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Στουμπ που διετέλεσε πρωθυπουργός της Φινλανδίας τη διετία 2014-2015, ενώ στο παρελθόν ήταν και υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας, ανέφερε πως με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, η προσχώρηση της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μονόδρομος.

«Η Ρωσία ωθεί τη Φινλανδία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ, με την ιδιότητα του μέλους. 

Πιο από ποτέ. Η ασφάλειά μας βασίζεται εν μέρει σε μια επιλογή συμμετοχής 

στη Συμμαχία. Με αυτά που εξελίσσονται, δεν έχουμε άλλη επιλογή 

από το να συμμετάσχουμε. 

Η ένταξη της Φινλανδίας θα ενίσχυε τη Συμμαχία και θα συνέβαλε 

στη διατήρηση της σταθερότητας της Βόρειας Ευρώπης» είπε ο Στουμπ.

Την Πέμπτη, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν ρωτήθηκε για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της χώρας της, δηλώνοντας ότι μετά την εισβολή στην Ουκρανία, θα υπάρξουν νέες συζητήσεις με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Άλεξ Στουμπ επανλθε με νέο μήνυμα, με αφορμή τις «απειλητικές» δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή η Μαρία Ζαχάροβα σε περίπτωση ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.


Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Στουμπ σχολίασε το σχόλιο που έκανε η εκπρόσωπος του 
υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας περί «ουδετερότητας» της Φινλανδίας.

«Θα συνεχίσω να δίνω συνεντεύξεις στα διεθνή ΜΜΕ για 
όσο χρόνο 
χρειάζεται 
για να καταλάβουν όλοι ότι η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 
ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ! 
Ζητώ συγγνώμη για τη χρήση κεφαλαίων, 
αλλά αναγκαστήκαμε να είμαστε ουδέτεροι 
κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και μετά από αυτόν 
ήμασταν κάθε άλλο παρά ουδέτεροι. 
Είμαστε μέλη της Ε.Ε., χρησιμοποιούμε το ευρώ ως νόμισμά μας. 
Έχουμε μια στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, με έναν στρατό 
που είναι 
πιο συμβατός με το ΝΑΤΟ από τα περισσότερα κράτη μέλη του. 
Έχουμε συμμετοχή σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ 
και στη διαχείριση κρίσεων. 
Αγοράσαμε F-18 και F-35. κλπ, κλπ. ΟΧΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ» είπε ο Σταμπ.



Δεν το πιστεύουμε, κυρία Θάνου

 



Δεν θέλω να σκεφτώ, ούτε καν να πιστέψω αυτά που ακούγονται για την κυρία Θάνου. Και δεν τα πιστεύω, αφού μένει να αποδειχθούν. Αν αποδειχθούν. Ομως βρίσκω εφιαλτικό το να συζητείται, έστω και σε παράνομη ηχογράφηση, ότι η τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργός, έπαιρνε πολλά βιβλία για το σπίτι 

Κώστας Γιαννακίδης 

Η κυρία Βασιλική Θάνου μας είπε ότι το απομαγνητοφωνημένο στιγμιότυπο που την αφορά, βγήκε τώρα στη δημοσιότητα προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον λαό από τα θέματα της ακρίβειας. Εντάξει. Ας συμφωνήσουμε σε αυτό. Ομως δεν μας είπε και κάτι παραπάνω για το περιεχόμενό του. Απλώς διευκρίνισε ότι η κυρία που ομιλεί για λογαριασμό της, δεν είναι φίλη, αλλά κοινή γνωστή. Και μας θύμισε ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Αυτό έλειπε, να μην έμπαινε. Περίπου τα ίδια είπε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Διέκρινε επιχείρηση αποπροσανατολισμού, αλλά δεν μίλησε για την ουσία. Προφανώς δεν έχει να πει και κάτι παραπάνω. Ακόμα και αν η κυρία Θάνου πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη και το βιβλίο στο χέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ισχυριστεί ότι δεν είχε ιδέα. Το πολύ να δικαιωθεί ο Τσακαλώτος που λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαλέγει κακούς συνεργάτες. 

Ομως οι συμπτώσεις είναι πολλές. Διότι όσα θέματα σκάνε, σαν το ποπ κορν στην κατσαρόλα, αναδεικνύουν πρωταγωνιστές που παίζουν τυφλόμυγα με τη Δικαιοσύνη. Με κεντρικό πρόσωπο τον Παπαγγελόπουλο, που ούτως ή άλλως έχει ανοίξει λογαριασμούς, αλλά και την κυρία Θάνου. Ο Μιωνή έλεγε ότι τον εκβιάζει ο Παπαγγελόπουλος, ο Βγενόπουλος κατήγγειλε το ίδιο για την κυρία Θάνου. Και αν τοποθετήσεις από δίπλα την υπόθεση Novartis, διαπιστώνεις ότι κάτι δεν δούλευε καλά στη Δικαιοσύνη την περίοδο της Πρώτης Φοράς. Εκτός και αν δούλευε μια χαρά, αλλά για ένα στενό κύκλο. Ας πούμε ότι πρόκειται για σύμπτωση. Ακόμα και η παράκαμψη της επετηρίδας, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα την όρισε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, δεν σήμαινε τίποτα περισσότερο από αναγνώριση του ήθους της, ανάλογο του ηθικού αναστήματος που διέκρινε την Πρώτη Φορά. Δεν θέλω να σκεφτώ, ούτε καν να πιστέψω αυτά που ακούγονται για την κυρία Θάνου. Και δεν τα πιστεύω, αφού μένει να αποδειχθούν. Αν αποδειχθούν. Ομως βρίσκω εφιαλτικό το να συζητείται, έστω και σε παράνομη ηχογράφηση, ότι η τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργός, έπαιρνε πολλά βιβλία για το σπίτι. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι αλήθεια γιατί πριν γίνει Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν για πολλά χρόνια μάχιμη δικαστικός. 


Πηγή: Protagon.gr



Ανακοίνωση κατά Κιμούλη των Ζέτα Δούκα, Νίκου Ψαρρά και Δώρας Χρυσικού

 



Με μία κοινή ανάρτηση απάντησαν η Ζέτα Δούκα, ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού, μετά τις αγωγές που έκανε σε βάρος τους ο Γιώργος Κιμούλης.

«Μας επιδόθηκε εχθές αγωγή του Γιώργου Κιμούλη με την οποία μας εγκαλεί για συκοφαντική του δυσφήμιση, απαιτώντας να του καταβάλουμε ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 731.227,80 ευρώ. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι αντίστοιχη αγωγή έχει ασκήσει εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μελών του Πειθαρχικού του Συμβουλίου.

Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απέλπιδα προσπάθεια του Γιώργου Κιμούλη να απεκδυθεί των ευθυνών του για τις ανάρμοστες πράξεις του και να «ακυρώσει» την εκκρεμούσα σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία περί διαγραφής του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Εμμένουμε κατηγορηματικά σε όσα έχουμε καταθέσει τόσο δημοσίως όσο και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ανυπομονούμε να λάμψει η αλήθεια ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Ζέτα Δούκα

Δώρα Χρυσικού

Νίκος Ψαρράς


Dora Chrysikou
18 ώρες πριν

Μας επιδόθηκε εχθές αγωγή του Γιώργου Κιμούλη με την οποία μας εγκαλεί για συκοφαντική του δυσφήμηση, απαιτώντας να του καταβάλουμε ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 731.227,80 ευρώ. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι αντίστοιχη αγωγή έχει ασκήσει εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μελών του Πειθαρχικού του Συμβουλίου.
Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απέλπιδα προσπάθεια του Γιώργου Κιμούλη να απεκδυθεί των ευθυνών του για τις ανάρμοστες πράξεις του και να «α...

See more
 — with Nikos Psarras A.
453
85
27


Ο Έλον Μασκ δίνει στην Ουκρανία πρόσβαση στο δορυφορικό διαδίκτυο Starlink

 


Την υπηρεσία παροχής ίντερνετ μέσω δορυφόρου Starlink ενεργοποίησε στην Ουκρανία ο Έλον Μασκ με τον όμιλό του SpaceX, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρία και άμεσα θα στείλει εξοπλισμό στην Ουκρανία.

«Η υπηρεσία Starlink είναι τώρα σε λειτουργία. Κι άλλοι τερματικοί σταθμοί είναι καθ΄οδόν», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της Tesla και του αστροναυτικού ομίλου SpaceX.

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φεντόροφ είχε αποδοκιμάσει τον  Έλον Μασκ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας από αυτόν να προμηθεύσει στην Ουκρανία σταθμούς Starlink.

«Ενόσω προσπαθείτε να εποικίσετε τον Άρη, η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει την Ουκρανία! Μπορεί οι πύραυλοί σας να προσγειώνονται με επιτυχία από το διάστημα, όμως οι ρωσικοί πύραυλοι επιτίθενται σε Ουκρανούς αμάχους! Σας ζητάμε να παράσχετε στην Ουκρανία σταθμούς Starlink», έγραψε το πρωί του Σαββάτου ο Ουκρανός αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για τον ψηφιακό τομέα.

Ο ίδιος κάλεσε επίσης τον Έλον Μασκ να προτρέψει «τους Ρώσους που έχουν σώας τα φρένας» να εναντιωθούν στην κυβέρνησή τους.

Η SpaceX εκτόξευσε την Παρασκευή ένα δεύτερο φορτίο περίπου πενήντα δορυφόρων Starlink προκειμένου να παράσχουν μια σύνδεση ίντερνετ σε πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.



Νεκρός από πυροβολισμό Αφγανός στην Κυψέλη


 

Θάνατος νεαρού Αφγανού στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος εντοπίστηκε μέρα μεσημέρι στο δρόμο τραυματισμένος απο πυροβόλο όπλο στο πόδι και στην μέση του δρόμου.

Ο άνδρας,  εντοπίστηκε λίγο πριν τις 16:00 στην οδό Κεφαλληνίας 87, αναίσθητος και τραυματισμένος στον μηρό. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και ο άνδρας μετεφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν υλικό απο κάμερες καταστημάτων της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν αν κάποια απο αυτές έχει καταγράψει την δολοφονία του αλλοδαπού λαθρομετανάστη.



Αποχωρεί ο Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

 


Οι Ρώσοι μεγιστάνες σε όλη την υφήλιο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής, ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία.

Στον στόχο μπήκε και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τον οποίο Βρετανοί πολιτικοί ζητούσαν να αποχωρήσει από την Τσέλσι και μετά από πίεση, ο Ρώσος επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι παραχωρεί τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στους ανθρώπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος της ομάδας!

Ο Αμπράμοβιτς σε ανακοίνωση του δεν κάνει λόγο για πώληση της Τσέλσι, αλλά με έμμεσο τρόπο ενημερώνει για τη δική του διοικητική αποχώρηση, ωστόσο οι μετοχές παραμένουν ουσιαστικά υπό τον δικό του έλεγχο. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής ή μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα αυτό θα το δείξουν οι εξελίξεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρώσου μεγιστάνα:

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι' αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».