Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Ούτε μία λέξη ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της αλλοδαπής συντρόφισσας που πήγε να κάψει την Αθήνα

 


Ακόμα περιμένουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τους εμπρησμούς της αλλοδαπής, λαθρομετανάστριας συντρόφισσας του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζουμε ότι η συντρόφισσα πήγε να κάψει την Αθήνα ξεκινώντας από το Πεδίο του Άρεως, και σίγουρα εκτελούσε εντολές.

Η αλλοδαπή συντρόφισσα παραπέμφθηκε σε δίκη επειδή συνελήφθη στο Πεδίο του Άρεως, με όλα τα σύνεργα για εμπρησμό και ευχόμαστε στην ανάκριση να μιλήσει και να πει ποιοι είναι οι οργανωτές του σχεδίου.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη δυστυχώς μόνο σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα.

Επίσης δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης και για τον 43χρονο εμπρηστή που συνελήφθη για κακούργημα και οδηγείται στον ανακριτή.



Ο ΣΥΡΙΖΑ στριμωγμένος που αποκαλύπτονται οι σύντροφοι, κάνει και κριτική για την επίθεση στους δημοσιογράφους



Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα δελτία αποκαλύπτουν με ρεπορτάζ τους εμπρησμούς των συντρόφων, και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα βγάζοντας ανακοινώσεις για να αποπροσανατολίσει.

Απορούμε πώς δεν έχει βγάλει ακόμα ανακοίνωση για τις συλλήψεις και για τον προπηλακισμό των πυροσβεστών από 60 αγνώστους.

«Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής.

«Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζοντας «συμπαράσταση» στα θύματα της επίθεσης.

«Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του, αλλά ότι και να λέει οι αποκαλύψεις και τα γεγονότα ξεσκεπάζουν το βρώμικο σχέδιο των συντρόφων.




Ο Κουτσούμπας αντί να αμολήσει τους πιτσιρικάδες του ΠΑΜΕ να βοηθήσουν κάνει κριτική


 

Ένας σοβαρός πολιτικός που έχει ηθική, θα είχε στείλει τους πιτσιρικάδες του ΠΑΜΕ, που τους αμολάει σε κάθε διαδήλωση, να κάνουν τους συνδικαλιστές και τους αγανακτισμένους εργαζόμενους, για να βοηθήσουν εθελοντικά στην κατάσβεση και την βοήθεια των πληττόμενων.

Να μαζέψει έστω μια ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους!!!

Αντί λοιπόν το ΚΚΕ να δείξει ευαισθησία στο οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, και να γίνει το ΠΑΜΕ χρήσιμο στην κοινωνία για μία φορά στην ιστορία του, αμόλησαν τον Κουτσούμπα να κάνει κριτική χωρίς κανένα νόημα :  «Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανυπολόγιστη καταστροφή σε όλες τις περιοχές, που πλήττονται από τις πυρκαγιές» αναφέρει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ειδικά στην Εύβοια ο κόσμος έχει αφεθεί αβοήθητος να παλεύει μόνος, τα εναέρια και επίγεια μέσα είναι ανεπαρκέστατα και γεννιούνται πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες του κρατικού σχεδιασμού, όταν για άλλες ήσσονος σημασίας πυρκαγιές, όπως παραδείγματος χάριν στο Σούνιο, κινητοποιούνται πολλαπλάσιες δυνάμεις» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και τόνισε καταλήγοντας:

«Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να αξιοποιήσει με σωστό σχεδιασμό όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά στην Εύβοια, που εξακολουθεί να καταστρέφει μια τεράστια περιοχή».




Την ώρα της πυρκαγιάς ψεκασμένοι, η Ρομά έκοψαν τα καλώδια στις γεννήτριες των ψυγείων εμβολιαστικού κέντρου


 

Έχουμε τους συντρόφους που καίνε την Ελλάδα, έχουμε και ψεκασμένους, η Ρομά που εκμεταλλεύονται τα εγκλήματα των συντρόφων και διαπράττουν τα δικά τους σε βάρος της κοινωνίας.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, συναγερμός σήμανε στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου, καθώς άγνωστοι εγκληματίες ψεκασμένοι έκοψαν τα καλώδια στις γεννήτριες των ψυγείων με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος να καταστραφούν 6.500 εμβόλια.

Η δυσλειτουργία που δημιουργήθηκε στα ψυγεία, στα οποία φυλάσσονται τα εμβόλια έγινε αμέσως αντιληπτό στο εμβολιαστικό κέντρο και ξεκίνησαν όλες οι διαδικασίες για να μεταφερθούν τα εμβόλια σε ασφαλές περιβάλλον και να μην καταστραφούν.



Αμεσα ξεκίνησε έλεγχος για να εντοπιστεί το πρόβλημα και τελικά προς έκπληξη όλων διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν κόψει τα καλώδια από τις γεννήτριες. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι Αρχές και ξεκίνησε έρευνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, διαπιστώθηκε πως από τα καλώδια που είχαν κοπεί είχε αφαιρεθεί χαλκός, γεγονός που κινεί υποψίες ότι μπορεί να βρίσκονται οργανωμένες ομάδες που αφαιρούν τέτοια μέταλλα από καλώδια, και εμείς πάμε ένα βήμα εύλογο παραπάνω αναφέροντας ότι μπορεί να είναι παγίδα των ψεκασμένων η αφαίρεση χαλκού για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες, αν και σε αυτή την περιοχή έχει πολλούς Ρομά.




Δημοπράτηση πέντε έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης συνολικού προϋπολογισμού 193 εκατομμυρίων ευρώ

 


Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωράει στη δημοπράτηση 5 σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, συνολικού προϋπολογισμού 193 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για νέα έργα, με ξεκάθαρο φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο, που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και θα αποτρέψουν την παράνομη και άναρχη άρδευση, προωθώντας την οργανωμένη, βιώσιμη και αποτελεσματική αγροτική παραγωγή. Αναλυτικά:

Το έργο «Διευθέτηση Οριοθέτηση Ρέματος Ραφήνας», έχει προϋπολογισμό 86 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ, τη CEB και το ΕΣΠΑ.

Το αντιπλημμυρικό έργο «Αποχέτευση Ομβρίων στην Περιοχή της Λαχαναγοράς του Ν. Θεσσαλονίκης», έχει προϋπολογισμό 31 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ, τη CEB και το ΕΣΠΑ.

Το αντιπλημμυρικό έργο «Έργα Ομβρίων Καλαμαριάς – Β’ Φάση» στην Καλαμαριά έχει προϋπολογισμό 10,5 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ, τη CEB και το ΕΣΠΑ.

Το έργο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ευρύτερης Περιοχής Λουτρακίου» έχει προϋπολογισμό 20,7 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ, τη CEB και το ΕΣΠΑ.

Στο Νομό Φλώρινας δημοπρατείται το έργο «Αρδευτικά Δίκτυα Τριανταφυλλιάς» με προϋπολογισμό 44 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ΕΣΠΑ (Ε.Π./ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Τα 4 αντιπλημμυρικά και το αρδευτικό έργο που δημοπρατούνται, εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων ύψους 13 δισ ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων.



Νέο εμπρησμός στην κορυφή της Πάρνηθας - Συνεχίζουν το βρώμικο έργο τους οι σύντροφοι


Νέα περίεργη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 στα ορεινά της Πάρνηθας σε μία περιοχή που οριοθετείται ανάμεσα σε Κρυονέρι και Θρακομακεδόνες και δεν είχε καμία σχέση με το μέτωπο της φωτιάς που έχει σβήσει.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πιο πάνω από το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά της Τρίτης και επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις για τον περιορισμό του.

Με το που μπήκε η φωτιά σε ύφεση και άρχισαν τα καλά νέα, ξεκίνησε νέα φωτιά δημιουργώντας νέο μέτωπο βάση όπως έχουμε αναφέρει βρώμικου σχεδίου που συνεχίζεται.



Το υπουργείο Εσωτερικών χορηγεί 1,5 εκατ. ευρώ σε 17 Δήμους και πέντε Περιφέρειες

 


Η έκτακτη χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του «Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού» και προορίζεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών.

Τα εν λόγω ποσά πιστώνονται άμεσα και κατανέμονται στους κάτωθι Δήμους ως εξής:

Ανατολικής Μάνης: 50.000 ευρώ

Αρχαίας Ολυμπίας: 100.000 ευρώ

Αχαρνών: 140.000 ευρώ

Βοίου: 20.000 ευρώ

Γρεβενών: 40.000 ευρώ

Δεσκάτης: 20.000 ευρώ

Διονύσου: 60.000 ευρώ

Δωρίδος: 50.000 ευρώ

Ιστιαίας-Αιδηψού: 50.000 ευρώ

Κηφισιάς: 50.000 ευρώ

Κοζάνης: 20.000 ευρώ

Λοκρών: 30.000 ευρώ

Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: 120.000 ευρώ

Πύλου – Νέστορος: 50.000 ευρώ

Πύργου: 40.000 ευρώ

Σερβίων: 20.000 ευρώ

Ωρωπού: 140.000 ευρώ

Επίσης στις Περιφέρειες κατανέμονται ως εξής: Αττικής: 100.000 ευρώ

Δυτικής Ελλάδας: 100.000 ευρώ

Δυτικής Μακεδονίας: 100.000 ευρώ

Πελοποννήσου: 100.000 ευρώ

Στερεάς Ελλάδας: 100.000 ευρώ

Ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Στέλιος Πέτσας υπογράμμισαν ότι η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες, στηρίζοντας τους Δήμους και τις Περιφέρειες που πλήττονται από τις φωτιές. Τόνισαν ακόμα ότι θα συνεχίσουν έτσι για όσο διάστημα χρειαστεί, σημειώνοντας: «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις εστίες μας και την πατρίδα μας και για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Και θα τα καταφέρουμε!».



Για κακούργημα ο σύντροφος στο Κρυονέρι, για πλημμέλημα η συντρόφισσα για το Πεδίο του Άρεως

 



Βάση του νόμου που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για να πέφτουν στα χαμηλά οι σύντροφοι εμπρηστές, οι εμπρηστές που έχουν συλληφθεί δεν διώκονται και οι δύο για κακούργημα, ο ένας σύντροφος διώκεται για κακούργημα, και η λαθρομετανάστρια, αλλοδαπή συντρόφισσα για πλημμέλημα.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, ασκήθηκε σε βάρος του 43χρονου ο οποίος συνελήφθη χθες για εμπρησμό στο Κρυονέρι Αττικής.



Στον 43χρονο, ο οποίος ήδη παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ασκήθηκε δίωξη και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.



Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα, στη αλλοδαπή συντρόφισσα και λαθρομετανάστρια που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως.



Συνελήφθη σύντροφος για εμπρησμό και παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και βεγγαλικά

 


Συνελήφθη, πρωινές ώρες 6 Αυγούστου 2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε δασική έκταση στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και βεγγαλικά.

Συγκεκριμένα, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας εντόπισαν τον ανωτέρω, να κινείται με δίκυκλο σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί στο Κρυονέρι. Κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων και ως εκ τούτου το άτομο υποδείχθηκε σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Επίσης, κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, τσόφλια καρυδιών, που χρησιμοποιούνται ως προσανάμματα, φιδάκι, κροτίδες, ποσότητα κάνναβης, σπόροι και τρίφτης κάνναβης και φορητός υπολογιστής.


Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ανθρωπόμορφο κτήνος τύφλωσε κυνηγόσκυλο και το παράτησε αβοήθητο

 


Δεν μπορεί να χωρέσει ο νους την πρωτοφανή σκληρότητα με την οποία κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας κακοποίησε φρικτά ένα μόλις επτά μηνών κυνηγόσκυλο, που βρέθηκε να περιπλανάται τυφλωμένο στον παράδρομο του ΒΟΑΚ στην περιοχή του Γαζίου στο Ηράκλειο!

Οι πολίτες που βρήκαν το άτυχο ζώο να παραδέρνει στην άσφαλτο, διαπίστωσαν με φρίκη ότι στον λαιμό του ήταν ασφυκτικά δεμένο ένα σχοινί, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποίησε το άγνωστο μέχρι στιγμής κτήνος για να το ακινητοποιήσει και να του βγάλει και τα δύο μάτια με ένα μαχαίρι! Μάλιστα, οι πληγές είχαν κακοφορμίσει οι κόγχες των ματιών του είχαν καλυφθεί από σκουλήκια!

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, όπου διαπιστώθηκε ότι το ένα μάτι του έχει καταστραφεί ενώ το δεύτερο εντοπίστηκε κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης μέσα στην κόγχη και υπάρχει ελπίδα να μπορεί να έχει περιορισμένη όραση βλέποντας σκιές, όταν υποχωρήσουν τα οιδήματα! Για την εφιαλτική κακοποίηση του άτυχου σκυλιού, υπολογίζεται ότι έγινε 24 ως 36 ώρες πριν βρεθεί ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί που ερευνούν για να εντοπίσουν τον αδίστακτο βασανιστή, αναζητώντας μάρτυρες.


Πηγή : protothema.gr



Σε εξέλιξη το βρώμικο σχέδιο : Βρέθηκαν γκαζάκια και στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»


 

Οργανωμένο σχέδιο καταγγέλει ο Γιώργος Πατούλης πίσω από τις φωτιές που έχουν κυκλώσει την Αττική, ενώ αποκαλύπτει ότι βρέθηκαν και γκαζάκια στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Ο περιφερειάρχης Αττικής από τον ΣΚΑΪ ζήτησε να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει αυτές τις ημέρες για εμπρησμούς. «Μέσα στο Πεδίο του Άρεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν καθαρή απόπειρα εμπρησμού. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Προφανώς πίσω από αυτά υπάρχει ένα σχέδιο. Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται».

Η διαφορά είναι ότι πλέον υπάρχει καλύτερη ενημέρωση προς τους πολίτες και μέσω του 112. «Υπάρχει όμως τώρα η δυνατότητα της ειδοποίησης. Ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Κανείς δε μπορεί να σβήσει τίποτα με ένα λάστιχο. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί. Άρα θα πρέπει οι οδηγίες από την Πυροσβεστική να τηρούνται», ανέφερε.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στα γκαζάκια που βρέθηκαν μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». «Όλα αυτά μαρτυρούν ότι υπάρχει μία διάθεση και δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά», είπε.

Πάντως εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη ημέρα. «Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μάχη για την επούλωση των τραυμάτων σε κάθε πολίτη αλλά το δεύτερο, εμένα με φοβίζει το κομμάτι των πλημμυρών τις επόμενες ημέρες», ανέφερε.



Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων – Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν αναδασωτέες


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είμαστε ευγνώμονες στις γυναίκες και στους άνδρες της Πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και χθες το βράδυ να ελέγξουν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία και στη Μάνη.

Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Προτεραιότητα όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες ήταν πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών, κυρίως η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές.

Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου, και εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν χθες.

Θέλω και πάλι να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι’ αυτό το οποίο έχει συμβεί. Να διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα.

Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις. Και με πολύ μεγάλη προσπάθεια και, πιστεύω, και με την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, όταν με το καλό περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον.





Περίεργες ομάδες αγνώστων επιτίθενται σε πυροσβέστες και δημοσιογράφους

 


Μετά το περιστατικό των 60 ατόμων που επιτέθηκαν στους πυροσβέστες για να τους εμποδίσουν να σβήσουν την φωτιά, άλλη ομάδα 15 ατόμων επιτέθηκαν και λήστεψαν δημοσιογράφους του OPEN.

Το περιστατικό της επίθεσης μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση με την ρεπόρτερ και τον οπερατέρ να προπυλακίζονται την ώρα που έκαναν τη δουλειά τους. 

Η κα Σπυράκη ακούγεται να ουρλιάζει τρομοκρατημένη, καθώς περίπου 15 άτομα περίεργα άτομα χτυπούσαν το όχημα τους, σπάζοντας μάλιστα και τα τζάμια. 

Αρχικά υπήρξε φραστική επίθεση προς τον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά.

Λίγα λεπτά αργότερα η Ελευθερία Σπυράκη μίλησε στο OPEN, περιγράφοντας την επίθεση που δέχθηκε εκείνη και οπερατέρ. Οπως είπε, χτύπησαν τον οπερατέρ και τον ρεπόρτερ Κώστα Αλατζά.

«Ήταν μια ομάδα 15 ατόμων Ξεκίνησαν να μας βρίζουν, μας πέταξαν κάτω την κάμερα και επιτέθηκαν στον οπερατέρ και σε εμάς τους δημοσιογράφους. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και άρχισαν να βαράνε τις πόρτες και τα τζάμια. Δεν επενέβη κανένας. Υπήρχε απέναντι αστυνομική παρουσία και δεν επενέβησαν. Ήταν 4 αστυνομικοί. Οι δράστες λήστεψαν και την τσάντα του οπερατέρ μας και τώρα δεν έχει λεφτά ούτε να γυρίσει στο σπίτι του», είπε η ρεπόρτερ.






Πρόλαβαν νέο εμπρησμό πριν λίγα λεπτά στην Μαλακάσα

 


Το βρώμικο σχέδιο εμπρησμών συνεχίζεται με μανία και όλοι πλέον έχουν καταλάβει ποιοι κρύβονται από πίσω.

Μόλις πριν λίγα λεπτά σε άσχετο σημείο μακριά από την φωτιά, άρχισαν να πετάγονται φλόγες μέσα σε πεύκα.

Τον νέο εμπρησμό κατάλαβαν δημοσιογράφοι και πυροσβέστες και πρόλαβαν να σβήσουν την φωτιά, γιατί εάν ξεκίναγε από αυτό το σημείο θα δημιουργούσε ένα νέο επικίνδυνο μέτωπο. 



Ομάδα 60 περίεργων αγνώστων προπηλάκησε πυροσβέστες εμποδίζοντας να σβήσουν την φωτιά

 



Το βρώμικο σχέδιο περιλαμβάνει και επιθέσεις σε πυροσβέστες!!

Ενταση επικράτησε στον κόμβο της Βαρυμπόμπης μεταξύ περίεργης ομάδας νεαρών ατόμων που δήλωναν εθελοντές και αγανακτισμένοι, και επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που έσβηναν την φωτιά. 

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι ομάδα 60 περίπου αγνώστων νεαρών προπηλάκησε τους πυροσβέστες και επιτέθηκαν στις δυνάμεις πυρόσβεσης που αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στην Βόρεια Αττική.

Στο σημείο επικράτησε ένταση και αναπτύχθηκαν στην περιοχή μέχρι και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Για το περίεργο περιστατικό δεν έχουμε άλλη ενημέρωση.





Πρωταρχικός στόχος ήταν και είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής

 


Η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες μέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών που δυστυχώς ήδη ζούμε τις επώδυνες συνέπειές του.

Υπεράνθρωπη η μάχη που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, οι εθελοντές, οι ένοπλες δυνάμεις και η τοπική αυτοδιοίκηση για θέσουν υπό έλεγχο τις 81 φωτιές που ξέσπασαν σε ολόκληρη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Τα υπηρεσιακά σχέδια είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε μέρα λειτουργούν υποδειγματικά. Θα αναφερθούμε μόνο σε μία πτυχή, στις εκκενώσεις των οικισμών που γίνονται συντονισμένα και με τρόπο οργανωμένο και υποδειγματικό. Πρωταρχικός στόχος ήταν και είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.