Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Πρωταρχικός στόχος ήταν και είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής

 


Η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες μέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών που δυστυχώς ήδη ζούμε τις επώδυνες συνέπειές του.

Υπεράνθρωπη η μάχη που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, οι εθελοντές, οι ένοπλες δυνάμεις και η τοπική αυτοδιοίκηση για θέσουν υπό έλεγχο τις 81 φωτιές που ξέσπασαν σε ολόκληρη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Τα υπηρεσιακά σχέδια είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε μέρα λειτουργούν υποδειγματικά. Θα αναφερθούμε μόνο σε μία πτυχή, στις εκκενώσεις των οικισμών που γίνονται συντονισμένα και με τρόπο οργανωμένο και υποδειγματικό. Πρωταρχικός στόχος ήταν και είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου