Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Καταστρέφουν έγγραφα και προσπαθούν να κρύψουν ότι μπορούν φοβούμενοι αυτό που τους περιμένει



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο protothema.gr και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μπόκα, καταστροφείς εγγράφων προμηθεύονται το τελευταίο διάστημα τα υπουργεία εγείροντας σοβαρές υποψίες ότι επιχειρείται προσπάθεια εξαφάνισης απόρρητων εγγράφων από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν αποχωρήσουν από την εξουσία. 

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το protothema.gr, τις τελευταίες ημέρες έχουν προχωρήσει σε αγορά ειδικών μηχανημάτων για την καταστροφή εγγράφων τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία ενώ και η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού προχώρησε λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές σε συντήρηση του αντίστοιχου μηχανήματος που διαθέτει. 

Την ίδια ώρα, στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, έχει αρχίσει ήδη, η διαδικασία αντιγραφής των αρχείων από τον κεντρικό server της υπηρεσίας, προκειμένου – όπως αναφέρουν σχετικές καταγγελίες – να εξαφανιστούν-διαγραφούν σημαντικά διαβαθμισμένα (απόρρητα) αρχεία. Αντίστοιχες καταγγελίες για μεταφορά εγγράφων με κούτες και σακούλες σκουπιδιών υπάρχουν και για το κτήριο που στεγάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Καταστροφέας εγγράφων στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε στις 24.6.2019 με απευθείας ανάθεση καταστροφέα εγγράφων για το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης με τους τραγικούς χειρισμούς της κρατικής μηχανής στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ ο συγκεκριμένος φάκελος θα τύχει και κοινοβουλευτικού ελέγχου από την επόμενη κυβέρνηση για ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών.



Με άλλη απόφαση στις 13.6.2019 το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προμηθεύτηκε με 3 καταστροφείς εγγράφων για το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Άγγελου Τόλκα και έναν για την διεύθυνση ηλεκτρονικών αδειών διαμονής.

Διαβάστε εδώ την απόφαση

Την ίδια ημέρα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προχώρησε σε προμήθεια ειδικού μηχανήματος καταστροφής «εγγράφων μεγάλου όγκου» για λογαριασμό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. 

Στις 10.6.2019 δόθηκε εντολή από το υπουργείο Ναυτιλίας για την πληρωμή μηχανήματος καταστροφής εγγράφων ενώ στις 31.5.2019 το υπουργείο προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια 16 καταστροφέων εγγράφων.




Διαβάστε εδώ την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, το protothema.gr αποκάλυψε πως το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ενημερώθηκε πως το ηλεκτρονικό σύστημα και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της υπηρεσίας θα μείνουν ανενεργά για 3 ημέρες.

Η ενημέρωση έγινε , από πρώην μετακλητό υπάλληλο της γενικής γραμματείας, ο οποίος εδώ και καιρό έχει αποχωρήσει και εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε τοποθετηθεί από υπουργό μέλος της Κυβέρνησης ως μετακλητός υπάλληλος στη γενική γραμματεία στον τομέα της πληροφορικής.



Ωστόσο, παρα το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει από την υπηρεσία, εξακολουθεί να διαχειρίζεται τον κεντρικό server της γραμματείας. Από την πλευρά της πάντως η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάλληλοι έχουν θέσει οποιοδήποτε τέτοιο ζήτημα προς τη διοίκηση και πως οργάνωσε διαγραφή αρχείων.


Πηγή : protothema.gr









Αντρόπιαστος ο Τσίπρας πήρε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο να πάει στην Κρήτη



Αδιόρθωτος γεμάτος αλαζονεία και χωρίς ίχνος ντροπής ο Αλέξης Τσίπρας 5 ημέρες πριν τελειώσει πολιτικά και γλιτώσει η χώρα, ζει σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ερωτήματα, αλλά και αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη του iefimerida.gr ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε χθες βράδυ στην Κρήτη, για κομματική, προεκλογική ομιλία, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. 

Και προκαλεί ερωτήματα και αντιδράσεις, γιατί το αεροσκάφος υποτίθεται και πρέπει να χρησιμοποιείται για τις κρατικές υποθέσεις και τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, και όχι για τις κομματικές δραστηριότητες.

Αλλωστε ο κ. Τσίπρας μόλις προ ημερών, είχε διαβεβαιώσει ότι δεν χρησιμοποιεί το αεροσκάφος, παρά μόνο για τις διεθνείς επαφές του με τους ομολόγους του, κι αυτό για λόγους πρεστίζ της χώρας, ενώ αποφεύγει να το χρησιμοποιεί σε άλλες περιστάσεις, είχε πει, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται τέτοια μεγάλα έξοδα.

Κάτι που δεν συνέβη βέβαια ούτε στην αρχή της προεκλογικής καμπάνιας, όταν επισκέφθηκε το Βελβεντό Κοζάνης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για να επισκεφθεί τον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό, αν και υπήρχε εσωτερική πτήση.

Οι αντιδράσεις από την συνεχή χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον κ. Τσίπρα, μετά τις αποκαλύψεις μάλιστα για την αναβάθμιση του μενού με την προσθήκη gourmet πιάτων, οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην χρήση και εσωτερικών πτήσεων, αλλά προφανώς η υπόσχεση κράτησε λίγο. Και χθες εμφανίστηκε στην Κρήτη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αν και η ομιλία του ήταν καθαρά κομματική.


Πηγή: iefimerida.gr