Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Νέα Δημοκρατία: Εποχές Χρυσής Αυγής όσα έγιναν σε βάρος της Φωτεινής Πιπιλή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


 

Αντί να καταδικάσει ο ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας, ως άλλος Μιχαλολιάκος με θράσος την είπε στην κ. Πιπιλή.

Για«χειρονομία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρία Φωτεινή Πιπιλή θυμίζει εποχές Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας για όσα έγιναν σε βάρος της βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (8/12) της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην ΕΥΠ.

«Πρέπει να καταδικαστεί από όλο τον πολιτικό κόσμο» τονίζει ο Τάσος Γαϊτάνης καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει «προσωπικά συγγνώμη» στην Φωτεινή Πιπιλή την οποία κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η χθεσινή απρεπέστατη χειρονομία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρία Φωτεινή Πιπιλή θυμίζει εποχές Χρυσής Αυγής και πρέπει να καταδικαστεί απο όλο τον πολιτικό κόσμο. Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας που κατηγόρησε την κυρία Πιπιλή απο το βήμα της Βουλής, της οφείλει μια προσωπική συγγνώμη».

Σημειώνεται ότι ο προκλητικός ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας, αντί να εγκαλέσει τον βουλευτή του, ξεκινώντας τη δευτερολογία του με θράσος κατηγόρησε την κυρία Πιπιλή λέγοντας τα εξής: «Η ένταση και ο διάλογος είναι εντός του πλαισίου της δημοκρατικής λειτουργίας. Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό που είδαμε με την συμπαθέστατη σε εμένα βουλευτή να σηκώνετε από την θέση της και να ζητά τα ρέστα από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξαναγίνει».




Συνελήφθη η Σλοβάκα απατεώνισσα

 


Συνελήφθη η 26χρονη Σλοβάκα που συστηνόταν ως αλλοδαπή σύζυγος υψηλόβαθμου στελέχους μεγάλου οργανισμού και περνούσε χλιδάτη ζωή «φεσώνοντας» τα ξενοδοχεία όπου διέμενε.

Σε βάρος της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτες που είχε διαπράξει στη Σλοβακία.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη αλλοδαπή γυναίκα για διάπραξη απατών. Εξιχνιάστηκαν τέσσερις απάτες σε ξενοδοχεία, κατάστημα και σε βάρος ιδιοκτήτη ταξί στην Πάτρα και στο Αγρίνιο.

Σε βάρος της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτες που είχε διαπράξει στη Σλοβακία.

Aναλυτικά: Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μια αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη απατών.

Παράλληλα, σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Σλοβακικών Αρχών, για υποθέσεις απατών.

Ειδικότερα, στις 4/12/2022 αργά το βράδυ, η κατηγορούμενη επικοινώνησε τηλεφωνικά με ραδιοταξί, για να τη μεταφέρει στις 5/12/2022 τα ξημερώματα, από τη Ναύπακτο στην Κόρινθο, έναντι αμοιβής 200 ευρώ.

Η κατηγορούμενη φτάνοντας στον προορισμό της, με το πρόσχημα ότι αδυνατούσε να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο σε μετρητά ή μέσω κάρτας, απέστειλε σε κινητό τηλέφωνο του υιού του οδηγού, εικονικό παραστατικό, πείθοντας τον ότι έχει γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των (250) ευρώ.

Στο πλαίσιο καταγγελίας από τον παθόντα στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου η

αλλοδαπή εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς προχθές στην Κόρινθο και συνελήφθη.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας προέκυψε ότι η αλλοδαπή είχε διαπράξει ακόμα τρεις περιπτώσεις απατών σε ξενοδοχεία και σε μίνι μάρκετ ως εξής:

Από τις 30/11/2022 έως και 5/12/2022, στη Ναύπακτο, η κατηγορούμενη διέμεινε σε ξενοδοχείο και με το πρόσχημα ότι θα πληρώσει ο σύντροφος της και ακολούθως προφασιζόμενη καταβολή των χρημάτων μέσω e-banking, απέστειλε μέσω email, εικονικό παραστατικό ότι έχει γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των εξακοσίων (600) ευρώ, προς το λογαριασμό του ξενοδοχείου.

Από 26-11-2022 έως και 30-11-2022, στην Πάτρα, η κατηγορούμενη εξαπάτησε με τον ίδιο τρόπο δράσης, υπαλλήλους ξενοδοχείου, στους οποίους απέστειλε εικονικές και ψευδείς αποδείξεις και δεν κατέβαλλε το αντίτιμο για τις διανυκτερεύσεις της και της συμπληρωματικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες, που της είχαν παρασχεθεί.

Στις 01-12-2022 στην Πάτρα, η κατηγορούμενη παρήγγειλε προϊόντα αξίας 150 ευρώ από μίνι μάρκετ στην Πάτρα, τα οποία παρέλαβε, εξαπατώντας τους υπεύθυνους του καταστήματος και χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο.

Από δακτυλοσκοπική εξέταση της συλληφθείσας, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, δηλώνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος της οι περιοριστικοί όροι της εγγύησης 10.000 ευρώ, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου από την Χώρα, για υποθέσεις διάπραξης απατών κατ΄ επανάληψη.

Επιπλέον, σε βάρος της συλληφθείσας, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις απατών, που είχε διαπράξει στη Σλοβακία.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.




«Βόμβα» Ανδρουλάκη για εμπλεκόμενη εταιρίας επί ΣΥΡΙΖΑ κάνει γαργάρα προκλητικά ο Κατρίνης και δεν ρωτάει Τσίπρα

 



Πολλά ερωτηματικά άφησε η φιλοσυριζαίικη στάση του Μιχάλη Κατρίνη που δεν έκανε ερώτηση στο Αλέξη Τσίπρα για την καταγγελία που έκανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Το αναπάντητο ερώτημα που αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ παραμένει και δεν έχει δωθεί απάντηση γιατί ο Κατρίνης αδιαφόρησε για την καταγγελία του αρχηγού του.

Υπάρχει λόγος που ο Μιχάλης Κατρίνης δεν ρώτησε πρόσωπο με πρόσωπο τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής αυτό που ρώτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωση που έκανε στην κάμερα μετά το πέρας τα συζήτησης; 

Η καταγγελία Ανδρουλάκη : «Οσον αφορά τον κ. Τσίπρα, καλό θα ήταν να εξηγήσει στο λαό πώς είναι δυνατόν επί ημερών του εμπλεκόμενη με το Predator εταιρία, που ιδρύθηκε με λίγες χιλιάδες ευρώ, να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με το Δημόσιο και μετά ο γιος του υπουργού που τις υπέγραψε, να προσλαμβάνεται εκεί», είπε ο κ. Ανδρουλάκης στη δήλωσή του, κάτι που έκρυψε και δεν το έκανε ερώτημα στη ζωντανή συζήτηση στη Βουλή ο  Κατρίνης.

Δέν είναι η πρώτη φορά που ο Μιχάλης Κατρίνης κρατάει προκλητική στάση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που σχολιάζεται εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.




Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στα σπίτια γιατρών του Ιπποκρατείου για τον 16χρονο Ρομά

 



Η ακροαριστερή αθλιότητα σε όλη της το μεγαλείο, με ακροαριστερούς κακοποιούς συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στο αντιεξουσιαστικό χώρο συνιστώσα στου ΣΥΡΙΖΑ, που επιτέθηκαν στα σπίτια των γιατρών που κρατάνε στην ζωή τον 16χονο ανήλικο κακοποιό Ρομά.

Άθλια επίθεση απο ακροαριστερά ανθρωπάκια συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, με μπογιές και συνθήματα στους τοίχους πραγματοποίησαν μέλη της "Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας” που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, στο γραφείο του παιδιάτρου & διευθυντή της A’ παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Ζαφειρίου.

Η επίθεση έγινε με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού τα ξημερώματα της Δευτέρας, ύστερα από καταδίωξη. Τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν παραλείπουν να απειλήσουν και τους γιατρούς.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει ούτε μία σύλληψη των ακροαριστερών κακοποιών.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
την Τετάρτη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΡΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Τη Δευτέρα 5/12 οι μπάτσοι πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη έπειτα από καταδίωξη, αφότου εκείνος έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων της δυτικής Θεσσαλονίκης και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Στο πρατήριο την ώρα εκείνη στάθμευαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να βρίσκονται εντός του πρ...

Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




Ετοιμάζουν στην Βρετανία νόμο για την αφαίρεση των βασιλικών τίτλων των Σάσεξ Χάρι και Μέγκαν

 


Χάρι και Μέγκαν φτύνουν εκεί που βγάζουν το ψωμί τους και τελικά η προβολή του ντοκιμαντέρ του Netflix «Harry & Meghan», θα τους αφαιρέσει τους βασιλικούς τους τίτλους και άντε μετά να βρεις δουλειά κοινού θνητού που θα σου καλύπτει όλα όσα έχεις.

«Απρεπείς», «Σημείο μη επιστροφής», «Επίθεση κατά της παρακαταθήκης της βασίλισσας», ο βρετανικός Τύπος τελειώνει και ξεσκίζει τον Χάρι και την Μέγκαν μετά την κυκλοφορία των πρώτων επεισοδίων του ντοκιμαντέρ τους.

Οι Βρετανοί πολίτες εκφράζουν την αγανάκτηση τους, ενώ αυξάνονται οι εκκλήσεις για την αφαίρεση των βασιλικών τους τίτλων.

«Μπορεί να πέσει κανείς χαμηλότερα;», αναρωτιέται η The Sun, «Απρεπείς Σάσεξ», είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της Daily Mail , ενώ η The Mirror κάνει λόγο για «Σημείο μη επιστροφής», τρία χρόνια μετά την αναχώρηση του ζεύγους για την Καλιφόρνια.

Ο βρετανικός Τύπος καταγγέλλει κυρίως τις επιθέσεις κατά της βασιλικής οικογένειας και του θεσμού της μοναρχίας, και ιδιαίτερα τις κοροϊδίες για το πρωτόκολλο και τις περιγραφές του Ηνωμένου Βασιλείου ως ρατσιστικής και μισαλόδοξης χώρας. «Είναι μία χονδροειδής μεταμφίεση της πραγματικότητας», γράφει η Daily Mail.

Το ζεύγος «επιδεικνύει παιδιάστικη έλλειψη σεβασμού για την βασιλική κουλτούρα και τα έθιμά της», γράφει η Daily Telegraph, που θεωρεί ότι το Παλάτι «θα υποφέρει» βλέποντας τον Χάρι να θεωρεί ολόκληρη την χώρα του «συμμορία λευκών ρατσιστών υποστηρικτών του Brexit». Η Telegraph υπογραμμίζει στην πρώτη σελίδα της τις επιθέσεις κατά της Κοινοπολιτείας που περιέχει το ντοκιμαντέρ.

«Η συμπεριφορά τους δείχνει ασέβεια προς την μνήμη της βασίλισσας και προς έναν θεσμό τον οποίο υπηρέτησε με τόση συνέπεια», γράφει η Mirror.

Σύμφωνα με την The Times, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην βασιλική οικογένεια δήλωσαν σοκαρισμένα από τις επιθέσεις.

«Το εξοργιστικό είναι ότι οι Σάσεξ συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια χάρη στις βασιλικές τους σχέσεις, φτύνοντας τον θεσμό χάρη στον οποίο βγάζουν το ψωμί τους. Αν σιχαίνονται τόσο την μοναρχία, γιατί δεν εγκαταλείπουν εθελουσίως τους τίτλους τους;», γράφει η Daily Mail. Ελάχιστες είναι οι πολιτικές αντιδράσεις στο ντοκιμαντέρ, ωστόσο ο συντηρητικός βουλευτής Μπομπ Σίλι δήλωσε στα βρετναικά μέσα ότι ετοιμάζει νόμο για την αφαίρεση των βασιλικών τίτλων των Σάσεξ.




Ρομά σκότωσε Ρομά με καραμπίνα

 


Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βραδινές ώρες χθες στη Μαγούλα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 36χρονος Ρομά, για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον οικισμό Βλυχό Μεγάρων, ο 36χρονος Ρομά πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 28χρονο Ρομά, πλήττοντάς τον στο θώρακα.

Το θύμα μεταφέρθηκε από οικείους του στο Κέντρο Υγείας Μεγαρέων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Έπειτα από συνεχείς αναζητήσεις, αρχικά εντοπίστηκε από σταθμό Τροχαίας το αυτοκίνητο που επέβαινε ο αναζητούμενος να κινείται στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου και στη συνέχεια, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακολούθησαν το αυτοκίνητο έως την ακινητοποίησή του στην Έξοδο Μαγούλα της Αττικής Οδού.

Ο 36χρονος Ρομά, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική μετά τα επεισόδια με κακοποιούς Ρομά

 


Συνεχίζεται η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Άνω Λιόσια και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών Ρομά των χθεσινοβραδινών επεισοδίων. 

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ διεξάγεται και στον Ασπρόπυργο, στα Νεόκτιστα.



Στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο συμμετέχουν αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, περιπολικά ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Αίαντας. 

Έχουν γίνει προσαγωγές κακοποιών Ρομά και στα δύο σημεία που επιχειρεί η αστυνομία, και έχουν βρεθεί όπλα και κάλυκες σε σπίτια.

Στα Άνω Λιόσια, από τις 10:00 το πρωί, αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, των ΟΠΚΕ καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ συνοδεία περιπολικών επιχειρούν μέσα στον καταυλισμό και κάνουν έρευνες σε σπίτια προκειμένου να εντοπίσουν κακοποιούς και τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη λεωφόρο Φυλής.





Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ αντιεξουσιαστές μαζί με Ρομά έξω απο τα δικαστήρια για τον αστυνομικό


 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκιση η όχι του αστυνομικού με αποτέλεσμα να κριθεί η απόφαση απο το δικαστικό συμβούλιο.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν μαζευτεί μετά απο κάλεσμα Ρομά μαζί με συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές, και μέχρι στιγμής υπάρχει ηρεμία.



Ξεπέρασαν τις 10.000 οι αιτήσεις για τη δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

 


Περισσότεροι από 10.000 νέοι έχουν υποβάλει αίτηση για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, που χορηγείται, για πρώτη φορά, δωρεάν, μέσω της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Η νέα δράση δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ανέργους, ηλικίας έως 30 ετών, σε όλους τους μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και στους σπουδαστές ηλικίας έως 30 ετών των 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, να υποβάλουν αίτηση για τη δωρεάν χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων για ένα έτος.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 37 χώρες  της Ευρώπης. Οι κάτοχοι της κάρτας απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς, όπως εκπαίδευση, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, διασκέδαση, εστίαση, τηλεφωνία, κ.α.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://europeanyouthcard.gr/home/el/. Η κάρτα παραλαμβάνεται α) σε 146 καταστήματα της Vodafone, που συνεργάζονται γι' τον σκοπό αυτό με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και β) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) και Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων).

Η συνολική δαπάνη αναμένεται να ανέλθει στα 700.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.




Επέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων

 



Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υλοποιεί δράσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής για την «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο νησιωτικό χώρο», όπως έχουν τεθεί με τους ν.4770/2021 και ν.4832/2021. Σταθερό μέτρο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της νησιωτικότητας, της μείωσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, τη συγκράτηση και συνοχή του πληθυσμού στα νησιά, αποτελεί η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Σε συνέχεια των ενεργειών για τον εξορθολογισμό του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και την αναβάθμισή του, ανακοινώνεται η εφαρμογή, στο σκέλος των καυσίμων, πλέον και στα ακόλουθα νησιά: Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γαύδο, Δονούσα, Ερεικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλυμνο, Κίναρο, Λέβιθα, Λήμνο, Μαθράκι, Μαράθι, Οθωνοί, Οινούσσες, Τέλενδο και Ψέριμο. Η έναρξη της εφαρμογής αυτής ξεκίνησε στις 07/12/2022 όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ Β’ 5657/07/11/2022.

Η επέκταση στο σύνολο των μικρών νησιών της Ελλάδας, καθώς και η προσθήκη της Λήμνου και της Καλύμνου στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου των Καυσίμων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην άρση των ανισοτήτων και στην πρόσθετη ανακούφιση για πολίτες και επιχειρήσεις των νησιών αυτών για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών των καυσίμων. Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται για τη στοχευμένη υλοποίηση του μέτρου.



Το νέο Στρατηγικό Σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία

 




Το νέο Στρατηγικό Σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία παρουσίασε χθες, παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η γγ Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Η χώρα μας χαρακτηρίζεται από ένα υπεριατρικοποιημένο σύστημα που δαπανά το 80% των πόρων της στο 20% των παραγόντων που επιδρούν στην υγεία. Έτσι, ζούμε μεν περισσότερο σε σχέση με παλαιότερες δεκαετίες, αλλά τα χρόνια αυτά είναι με νόσο, αναπηρία, περιορισμούς που επιφέρει η ασθένεια.

Βασική προτεραιότητα είναι να μεταφερθεί το βάρος στην πρόληψη. Το υπουργείο Υγείας δεν στοχεύει, πλέον, στη μεμονωμένη εξάλειψη κάποιων συγκεκριμένων νοσημάτων αλλά σε όλο το φάσμα της υγείας και ευεξίας και καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής. Για αυτό, οι δράσεις δημόσιας υγείας έχουν ως στόχο όλον τον πληθυσμό ή ομάδες πληθυσμού. Για το σκοπό αυτό οι κινητές μονάδες που δημιουργήθηκαν για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού θα χρησιμοποιηθούν στα προγράμματα πρόληψης καθώς η έγκαιρη πρόληψη σημαίνει λιγότερες ασθένειες και νοσηρότητα για τους πολίτες.

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει αναλυτικά το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» με τρεις πυλώνες (Πρωτογενή & Δευτερογενή Πρόληψη, Αναμόρφωση του Συστήματος Δημόσιας Υγείας) και πάνω από 20 δράσεις, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 300 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να θεμελιωθεί ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας για κάθε πολίτη με ισότιμη πρόσβαση.


Τα τέσσερα προγράμματα πρόληψης είναι:


Πρόγραμμα Πρόληψης του καρκίνου του μαστού: 1,3 εκ γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών, δωρεάν μαστογραφία, υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση από ιατρό.

Πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας: 2,5 εκ γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών, τεστ παπ, hpv dna test, κολποσκόπηση, βιοψία.

Καρδιαγγειακά: 5.5 περίπου εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες ηλικίας 30-70 και ετών, λιπιδαιμικό προφίλ, μεταβολικό σύνδρομο.

Πρόγραμμα Πρόληψης καρκίνου παχέος εντέρου: 3,8 εκ άνδρες και γυναίκες, 50-70 ετων, κολονοσκόπηση.

Ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος Φώφη Γεννηματά για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, έχουν διενεργηθεί περί τις 60.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί πάνω από 3000 γυναίκες με ευρήματα.


Ακολουθεί εντός του προσεχούς διαστήματος το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το οποίο αποτελεί μια από τις δύο βασικές δράσεις για να πετύχει η χώρα μας την εξάλειψη του καρκίνου που οφείλεται στον ιό HPV ως το 2030, στόχο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και περιλαμβάνει:


90% των κοριτσιών να έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως την ηλικία των 15 ετών έναντι του ιού HPV

70% των γυναικών ηλικίας ως 35 και 45 ετών να έχουν εξεταστεί με υψηλής αποδοτικότητας hpv dna test και

90% των γυναικών που εντοπίζονται με ασθένεια του τραχήλου, να λαμβάνουν κατάλληλη θεραπεία

Έτσι λοιπόν, αυτό το πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τις επικαιροποιημένες κατευθυντήριες οδηγίες για τον εμβολιασμό έναντι του ιού hpv, αναμένουμε να οδηγήσει σε εξάλειψη των νέων περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου εξαιτίας του HPV ως το 2030.


Το πρόγραμμα Σπύρος Δοξιάδης χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next Generation EU.




«Καλάθι του νοικοκυριού»: Η μέση αξία του είναι περίπου 30% κάτω από ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του

 



Παρά τις προσπάθειες κάποιων να αμφισβητήσουν, ακόμη και να υπονομεύσουν, την πρωτοβουλία για το «Καλάθι του νοικοκυριού» η πραγματικότητα τους διαψεύδει και τους εκθέτει.

Καθώς μπήκαμε από χθες Τετάρτη στην έκτη εβδομάδα εφαρμογής της νέας πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, από τα 816 προϊόντα, τα 70 είχαν αύξηση (9%), τα 154 μείωση (19%) και τα υπόλοιπα 592 παραμένουν σταθερά (72%).

Η μέση αξία του «καλαθιού» είναι περίπου 30% κάτω από ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας σχεδόν σε όλες τις αλυσίδες το σύνολο αξίας του «καλαθιού» ήταν πάνω από τα 110 ευρώ, ενώ τώρα σχεδόν στα δύο τρίτα των αλυσίδων είναι κάτω από τα 100 ευρώ.

Κατά την περίοδο των εορτών το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχωρά στην προσθήκη στο «Καλάθι του νοικοκυριού» νέων προϊόντων που αφορούν το γιορτινό τραπέζι, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί το «Καλάθι του Άη Βασίλη» με 10 κατηγορίες παιχνιδιών.


Ειδικότερα, από τις 14 Δεκεμβρίου έως και τις 4 Ιανουαρίου 2023, την περίοδο δηλαδή των εορτών, θα υπάρχει το «Καλάθι των Χριστουγέννων». Στο ήδη υπάρχον «καλάθι» θα προστεθούν: γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι-βασιλόπιτα και σοκολάτα. Στο «καλάθι» αποφασίστηκε να μην συμπεριληφθούν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες ώστε να μην προκληθεί αθέμιτος ανταγωνισμός προς τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία, που παραδοσιακά είναι τα μαγαζιά που πουλούν  κυρίως τα συγκεκριμένα προϊόντα κατά το διάστημα των εορτών.

Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο των παιχνιδιών στην Ελλάδα, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχωρά από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου 2023 στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Αη Βασίλη». Το διάστημα αυτό όλα τα καταστήματα παιχνιδιών θα έχουν το δικό τους «καλάθι» για τις γιορτές.

Θα περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιχνιδιών (επιτραπέζια-παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, παιχνίδια μίμησης, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, παιχνίδια με τουβλάκια, οχήματα τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια) και όλα τα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στο «Καλάθι του Αη Βασίλη» ένα προϊόν από την κάθε κατηγορία.

Σημειώνεται ότι και για το συγκεκριμένο «καλάθι» θα υπάρχει παρακολούθηση των τιμών κάθε Τετάρτη, ενώ στο e-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, σε ειδικό πεδίο, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε κάθε αλυσίδα τις τιμές των προϊόντων που τους ενδιαφέρουν. Επίσης, θα υπάρχει έλεγχος από τη ΔΙΜΕΑ ως προς το περιθώριο κέρδους και για τα παιχνίδια που θα βρίσκονται στο «Καλάθι του Αη Βασίλη».

 



Σημαντική η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

 



Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2022. Σύμφωνα με αυτά, το ΑΕΠ της χώρας μας αυξήθηκε κατά 2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, υψηλότερο ποσοστό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, “το ΑΕΠ για το 3ο τρίμηνο του 2022 επηρεάστηκε ανασταλτικά από το σημαντικά αυξημένο επίπεδο των επιδοτήσεων επί των προϊόντων που αφορούν στην ενέργεια, αντισταθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αύξηση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας. Οι επιδοτήσεις αυτές δίδονται στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης”.

Σε κάθε περίπτωση, για το 9μηνο του 2022, παρά και την επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων βάσης του 2021 που επηρεάζει τα μεγέθη του 2022, ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης διαμορφώνεται υψηλότερα από την εκτίμηση του Προϋπολογισμού. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, το ΑΕΠ αναμένεται να υπερβεί τα 224 δισ. ευρώ το 2023.

Υψηλότερο κατά 45 δισ. ευρώ, ή κατά 25%, από το 2018! Αυτό είναι απόδειξη ισχυρής ανάπτυξης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα αναμένεται να αναπτυχθεί με διπλάσιο ρυθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου το 2022. Και με τριπλάσιο ρυθμό το 2023. Δηλαδή, κάθε χρόνο η οικονομία κινείται όλο και καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παρά τη σημαντική επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, στα όρια της στασιμότητας ή ακόμη και της ύφεσης σε κάποιες χώρες. Αυτό είναι απόδειξη ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η ανάπτυξη συνδυάζεται, πλέον, με ποιοτική βελτίωση των συνιστωσών του εθνικού πλούτου. Εφέτος εκτιμάται, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία του 9μήνου του 2022, ότι θα επιτύχουμε ιστορικό υψηλό στις επενδύσεις. Στην ίδια κατεύθυνση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια σε ρυθμό αύξησης επενδύσεων στην Ευρώπη την επόμενη τριετία. Αυτό είναι απόδειξη ισχυρής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

Συνεπώς, τα δεδομένα αυτά πιστοποιούν, για άλλη μια φορά, τη μεγάλη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, την ισχυρή ανθεκτικότητα και τη σημαντική δυναμική της. Πρόοδος, ανθεκτικότητα και δυναμική που είναι καρπός της συνετής, υπεύθυνης και αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της σκληρής, κοινής προσπάθειας πολιτών και πολιτείας – παρά τις αντίξοες, διεθνώς, συνθήκες.




Ανδρουλάκης: «Επί ημερών Τσίπρα εταιρία εμπλεκόμενη με το predator υπέγραφε συμβάσεις με το δημόσιο»

 


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως «καλό θα ήταν να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν επί ημερών του εμπλεκόμενη με το predator εταιρεία, που ιδρύθηκε με λίγες χιλιάδες ευρώ, να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με το δημόσιο και μετά ο γιος του υπουργού που τις υπέγραψε, να προσλαμβάνεται εκεί».

Οι δηλώσεις Ανδρουλάκη :





Ομάδα 50 ακροαριστερών κακοποιών πέταξε μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ

 


Φωτιά σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα αθώων πολιτών έβαλαν ακροαριστεροί κακοποιοί, λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ της Πέμπτης, στην συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Μεταξά, στα Εξάρχεια,

Η επίθεση έγινε από 50 ακροαριστερούς συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, σε διμοιρία της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκεται εκεί για τα έργα του Μετρό.

Οι κακοποιοί έριξαν 15 μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες τα τρία σταθμευμένα ΙΧ αθώων πολιτών που πλήττονται από τις εγκληματικές ενέργειες ακροαριστερών συντρόφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν και σε μία σύλληψη κατά τη διάρκεια της επίθεσης.



Για κακούργημα θα δικαστεί ο πρώην αντιδήμαρχος για την κακοποίηση του γαιδαράκου

 


Καταπέλτης είναι το πόρισμα της εισαγγελίας Ιωάννινων σχετικά με την κακοποίηση του άτυχου γάιδαρου από το ΚΤΗΝΟΣ και πρώην Αντιδήμαρχο Ζιτσας.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος αρχικά είχε πει ψέματα πως μετέφερε τον γάιδαρο στην καρότσα του αυτοκίνητου μετά από επίθεση που δέχτηκε από λύκο και χωρίς να το καταλάβει το ζώο έπεσε στο δρόμο και το έσερνε για δεκάδες μετρά μέσα στο χωριό Γραμμένο Ιωάννινων.

Καμία φωτογραφία και καμία μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων δεν επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του ΚΤΗΝΟΥΣ πρώην αντιδημάρχου.

Ο άτυχος γαιδαράκος υποβλήθηκε σε ευθανασία καθώς οι πληγές του δεν ήταν αναστρέψιμες.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό για να δικαστεί για της πράξεις του, ενώ καθοριστικό ρολό στο πόρισμα της εισαγγελίας Ιωάννινων φαίνεται πως ήταν οι γνωματεύσεις από εξειδικευμένους κτηνίατρους και υπίατρους που είχαν εξετάσει το ζώο.



Χυδαιότητα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Φωτεινή Πιπιλή να εκραγεί και να κινηθεί εναντίον του

 


Μια χυδαία και ανεύθυνη χειρονομία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε την έκρηξη της Φωτεινής Πιπιλή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για το περιστατικό ευθύνεται ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο οποίος έκανε μια χειρονομία χωρίς ηθική και ντροπή με την οποία υπονοούσε ότι η Φ. Πιπιλή έχει καταναλώσει αλκοόλ. 

Η βουλευτής της ΝΔ «απασφάλισε» δικαίως και κινήθηκε προς το μέρος του, διαμαρτυρόμενη.

Επειδή ο Αβραμάκης είναι συριζαίος, μόλις είδε ότι το περιστατικό πήρε έκταση, υποστηρίξε πως με τη χειρονομία του εννοούσε «πήγαινε να πιεις έναν καφέ, να ηρεμήσεις» και αυτή πιθανότατα το παρεξήγησε.

Η Φωτεινή Πιπιλή όπως και άλλοι βουλευτές αντιδρούσε με φωνασκίες στην ομιλία Τσίπρα, κάτι που έκανε τον Λ. Αβραμάκη να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της, με τη Φ. Πιπιλή να του απαντά πως δεν φωνάζει.

Αμέσως ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, την επανέφερε στην τάξη, ενώ έσπευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ώστε να αμβλυνθεί η ένταση. Πιάνοντάς την αγκαζέ, την ανάγκασε να επιστρέψει στη θέση της.

Το περιστατικό σχολιάστηκε και από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, ξεκινώντας τη δευτερολογία του, είπε χωρίς να επιβάλει την τάξη και στον βουλευτή του :

«Η ένταση και ο διάλογος είναι εντός του πλαισίου της δημοκρατικής λειτουργίας. Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό που είδαμε με τη συμπαθέστατη σε εμένα βουλευτή να σηκώνεται από τη θέση της και να ζητά τα ρέστα από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξαναγίνει».



Απίστευτη εγκληματικότητα - Ρομά ταμπουρώθηκαν και πυροβολούσαν αστυνομικούς

 


Την κατάσταση έχει οξύνει και η συμπεριφορά του απεγνωσμένου Αλέξη Τσίπρα, που με όσα λέει παροτρύνει τους κακοποιούς να συγκεντρώνονται και να εγκληματούν.

Τρεις ομάδες ΟΠΚΕ έζησαν εφιαλτικές στιγμές λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο, στην περιφερειακή Αιγάλεω. 

Κακοποιοί Ρομά τους έστησαν ενέδρα, πυροβολώντας με καραμπίνες και άλλα όπλα επί μία ώρα από το ύψωμα.

Στο σημείο μετέβη ομάδα των ΕΚΑΜ, που απεγκλώβισαν και φυγάδευσαν τους αστυνομικούς.

Ένας άνδρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά χθες το βράδυ στην Λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, καθώς δέχθηκε σκάγια στο πρόσωπο από όπλο κακοποιού Ρομά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.