Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Χυδαιότητα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Φωτεινή Πιπιλή να εκραγεί και να κινηθεί εναντίον του

 


Μια χυδαία και ανεύθυνη χειρονομία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε την έκρηξη της Φωτεινής Πιπιλή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για το περιστατικό ευθύνεται ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο οποίος έκανε μια χειρονομία χωρίς ηθική και ντροπή με την οποία υπονοούσε ότι η Φ. Πιπιλή έχει καταναλώσει αλκοόλ. 

Η βουλευτής της ΝΔ «απασφάλισε» δικαίως και κινήθηκε προς το μέρος του, διαμαρτυρόμενη.

Επειδή ο Αβραμάκης είναι συριζαίος, μόλις είδε ότι το περιστατικό πήρε έκταση, υποστηρίξε πως με τη χειρονομία του εννοούσε «πήγαινε να πιεις έναν καφέ, να ηρεμήσεις» και αυτή πιθανότατα το παρεξήγησε.

Η Φωτεινή Πιπιλή όπως και άλλοι βουλευτές αντιδρούσε με φωνασκίες στην ομιλία Τσίπρα, κάτι που έκανε τον Λ. Αβραμάκη να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της, με τη Φ. Πιπιλή να του απαντά πως δεν φωνάζει.

Αμέσως ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, την επανέφερε στην τάξη, ενώ έσπευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ώστε να αμβλυνθεί η ένταση. Πιάνοντάς την αγκαζέ, την ανάγκασε να επιστρέψει στη θέση της.

Το περιστατικό σχολιάστηκε και από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, ξεκινώντας τη δευτερολογία του, είπε χωρίς να επιβάλει την τάξη και στον βουλευτή του :

«Η ένταση και ο διάλογος είναι εντός του πλαισίου της δημοκρατικής λειτουργίας. Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό που είδαμε με τη συμπαθέστατη σε εμένα βουλευτή να σηκώνεται από τη θέση της και να ζητά τα ρέστα από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξαναγίνει».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου