Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Εξαφάνιση της 16χρονης Σταματίνας από τον Πειραιά

 


Εξαφανίστηκε από την περιοχή του Πειραιά την Παρασκευή (15.10.2021) η 16χρονη Σταματίνα Σ. και έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό της. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε στις 16/10/2021 για την εξαφάνιση της Σταματίνας Σ., 16 ετών και προέβη άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της μετά από αίτημα της οικογένειάς της, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή της σε κίνδυνο.

Η Σταματίνα Σ., έχει ύψος 1.62 μ., είναι αδύνατη, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, μαύρη ζακέτα και μαύρο-γκρι σακίδιο πλάτης.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.



Τίτλοι τέλους για την Alitalia Συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της τελευταίας πτήσης


 

"Arrivederci Alitalia"

Η πτήση AZ 1586 της Alitalia που πραγματοποιήθηκε από το Κάλιαρι προς τη Ρώμη, ήταν και η τελευταία για την ιστορική αεροπορικη εταιρεία, καθώς μια εποχή έκλεισε όταν το αεροσκάφος Airbus 320 με 180 επιβάτες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Fiumicino στις 23:22 τοπική ώρα σε κλίμα συγκίνησης με τον πιλότο σχεδόν δακρυσμένο να αποχαιρετά την εταιρεία και τους επιβάτες να χειροκροτούν.



Η Alitalia, ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1946 και έγινε μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη μέχρι τη δεκαετία του 1960.

Τα τελευταία 30 χρόνια βρίσκεται σε παρακμή, χωρίς να έχει μπορέσει να απαλλαγεί από τις οικονομικές κρίσεις που είχε εισέλθει. Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ιταλικές κυβερνήσεις έσωσαν την Alitalia από την πτώχευση παρέχοντας οικονομική βοήθεια.

Παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει τη χρηματοδότηση, η Alitalia, στην οποία οι ιταλικές κυβερνήσεις έχουν μεταφέρει περίπου 13 δισεκατομμύρια ευρώ με τη μορφή δανείων έκτακτης ανάγκης τα τελευταία 20 χρόνια, μπόρεσε να συνεχίσει τις δραστηριότητές της μέχρι σήμερα χάρη σε αυτους τους πόρους.

Με το κλείσιμο της Alitalia μετά την τελευταία της πτήση, η νεοσύστατη "ITA", που περνά πάλι στην κυριότητα της ιταλικής κυβέρνησης με επένδυση 720 εκατ. ευρώ, θα γίνει από την Κυριακή η επίσημη αεροπορική εταιρεία της χώρας.

Η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές με στόλο 52 αεροσκαφών. Ορισμένα από αυτά τα αεροσκάφη θα αγοραστούν από την Alitalia και μερικά θα είναι νέα.



Σοκάρουν οι φωτογραφίες της κακοποίησης food blogger! Κάποιοι αμφισβητούν!

 


Μόνο άντρας δεν είναι αυτός που κακοποιεί γυναίκα και θα πρέπει να τιμωρείται απο την δικαιοσύνη παραδειγματικά και σκληρά.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτό της food blogger από την Κρήτη Στεφανίας Τζαφέρη. Φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται με μώλωπες στο πρόσωπο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπεσε θύμα κακοποίησης.

Το θύμα δεν έχει κάνει μήνυση μέχρι στιγμής και έχει εύλογα αρχίσει η αμφισβήτηση για το εάν είναι αληθινές οι φωτογραφίες, η εάν φοβάται να καταγγείλει τον κακοποιό.




Η αρχική ανάρτηση έγινε το πρωί της Παρασκευής, με τη Στεφανία Τζαφέρη να γράφει τέσσερις λέξεις: «Έτσι για να υπάρχει». Η ανάρτησή της στο Twitter:

Η εικόνα της προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης από χρήστες του Twitter και άλλων μέσων, οι οποίοι προσφέρθηκαν να τη βοηθήσουν με χρήματα -για τα δικαστικά έξοδα σε βάρος του "άντρα" που της προκάλεσε αυτό το κακό, δίνοντας το τηλέφωνό τους για να επικοινωνήσει, ακόμα και με τη φυσική τους παρουσία για να αποτρέψουν, τυχόν, νέα επίθεση από τον δράστη.

Η ίδια στη συνέχεια πόσταρε και άλλες φωτογραφίες από το γεμάτο μώλωπες πρόσωπό της, σοκάροντας με τα τραύματά της.

Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση απο την ΕΛ.ΑΣ για το συμβάν, ούτε και αν έχει ταυτοποιηθεί ή προσαχθεί δράστης για τον ξυλοδαρμό, «η υπόθεση ανατέθηκε στην ΕΛ.ΑΣ, έχουμε ξεκινήσει την προανάκριση, ενώ έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας» αναφέρουν πηγές. 

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι έρευνες δεν έχουν «προσωποποιηθεί», ούτε και υπάρχει προσαγωγή, επιβεβαίωσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης.



Το περίεργο είναι ότι η ίδια η blogger, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες νωρίς το βράδυ, δεν θέλησε να κάνει μήνυση κατά κάποιου προσώπου και φέρεται να υποστήριξε ότι έπεσε. Κανένας δεν γνωρίζει εάν η κοπέλα καλύπτει τον "άντρα" που της προξένησε τους μώλωπες, και εάν το κάνει θα είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια της ίδιας και γενικότερα.

Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Βενιζέλειο. «Έχει ήδη εξεταστεί από ιατρό, ιατροδικαστή και ψυχολόγο και πλέον αναμένουμε το πόρισμα για να προχωρήσουμε» ανέφερε η ίδια αστυνομική πηγή.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν την blogger κατηγορώντας την ακόμη και για photoshop, με την ίδια να ανεβάζει νέες φωτογραφίες της και βίντεο με το εξαιρετικά άσχημα χτυπημένο πρόσωπό της.

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά υποστήριξε ότι έπεσε, πολλοί ήταν οι χρήστες του Twitter που της συμβούλευσαν να μην φοβάται, και να καταγγείλει τον άνθρωπο που την κακοποίησε καθώς με μια τέτοια κίνηση δεν θα προστατέψει μόνο τον εαυτό της αλλά και ένα άλλο ενδεχόμενο θύμα του δράστη. 



Έτσι φτιάξαμε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό


 

Τα γεγονότα που οδήγησαν στην δημιουργία του εμβολίου mRNA, της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού περιγράφουν στον ΑΝΤ1 οι δύο επιστήμονες τουρκικής καταγωγής Ουιγκούρ Σαχίν και Εζλέμ Τουρετσί.

Την τεχνολογία που είχαν αναπτύξει για τον καρκίνο χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες της BioNTech, για να δημιουργήσουν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πανδημία ξεκίνησε στην Ουχάν. «Το ξέσπασμα σε μία πόλη εκατομμυρίων με καλό αεροδρόμιο, καλό σιδηροδρομικό δίκτυο και σύνδεση στον κόσμο και με πληθυσμό χωρίς ανοσία μας έβαλαν σε κατάσταση συναγερμού» δήλωσε ο Σαχίν. Με τη σύζυγό του είχαν εμπειρία από τη δημιουργία εμβολίων κατά μορφών καρκίνου με την τεχνολογία mRNA, μία τεχνική με την οποία μπορείς να επηρεάσεις την πληροφορία που παίρνει το ανθρώπινο κύτταρο.

Η Τουρετσί επισημαίνει ότι γνώριζαν ότι «η τεχνολογία που είχαμε αναπτύξει για τον καρκίνο, που είχαμε χρησιμοποιήσει σε εκατοντάδες καρκινοπαθείς με αποτέλεσμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εξ ίσου καλά εναντίον μιας λοιμώδους νόσου».

Ο Σαχίν κάλεσε την επιστημονική ομάδα της BioNTech και τους ζήτησε να σταματήσουν τα πάντα και να επικεντρωθούν στη μάχη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. »Αν θέλαμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτή την πανδημία θα ήταν σημαντικό να φτιάξουμε το εμβόλιο σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η ανάπτυξη των εμβολίων διαρκεί συνήθως πέντε χρόνια. Τα Σαββατοκύριακα συνήθως δεν δουλεύαμε. Και τι κάναμε; Πείσαμε τους συνεργάτες μας να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Εισαγάγαμε βάρδιες ώστε οι συνεργάτες να έρχονται νύχτα και να δουλεύουν ως το πρωί» λέει.

Ωστόσο, η εταιρεία βιοτεχνολογίας χρειαζόταν έναν μεγαλύτερο εταίρο, που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τις κλινικές δοκιμές και να κάνει τις διαπραγματεύσεις με τις εποπτικές αρχές και τους πελάτες.

Η πρώτη κρούση στην Pfizer ήταν άκαρπη, καθώς όπως λέει ο Σαχίν, σε εκείνο το χρονικό σημείο «οι συνάδελφοι της Pfizer δεν είχαν ακόμα πειστεί ότι πρόκειται περί πανδημίας. Ακόμα και αν επρόκειτο περί πανδημίας η εμπειρία του παρελθόντος έδειχνε ότι όταν καταφέρεις να αναπτύξεις ένα εμβόλιο είναι πλέον αργά». 

Δύο μήνες μετά και με την πανδημία να χτυπά τη Νέα Υόρκη, όπου χιλιάδες πέθαναν από κορωνοϊό, η Pfizer απάντησε διαφορετικό:«Ναι, ας συνεργαστούμε». 

Πρόκληση ήταν τα συμβόλαια, καθώς διαρκούν κατά κανόνα 9 έως 12 μήνες. «Αλλά εμπιστευόμασταν ο ένας τον άλλο και είχαμε συνεργαστεί για το εμβόλιο της γρίπης» διευκρίνισε ο Σαχίν. Η είδηση της συνεργασίας κυκλοφόρησε πριν την υπογραφή των συμβολαίων, κάτι που είναι ασυνήθιστο, ενώ η BioNTech μοιράστηκε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.

Οι κλινικές δοκιμές ξεκίνησαν 2,5 μήνες αργότερα, υπό το άγρυπνο βλέμμα του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Οι επιστήμονες της BioNTech αναφέρουν ότι έκαναν αυτό που κάνουν πάντα. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να προσανατολίζεσαι όταν έχεις ένα άστρο, να προσανατολίζεσαι στην φροντίδα του αρρώστου όπως είπα. Ο άρρωστος ή σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος για τον οποίο δημιουργήσαμε το εμβόλιο είναι το κέντρο της φροντίδας μας. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα» λέει η Τουρετσί.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, για να ανοίξει το νέο κέντρο της Pfizer στην πόλη που γεννήθηκε αλλά και για να τιμήσει προσωπικά τους Σαχίν και Τουρετσί για τη συμβολή του στο ξεπέρασμα της πανδημίας. Οι δύο επιστήμονες έλαβαν το βραβείο «Θεοφανώ» του ομώνυμου ιδρύματος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επόμενος στόχος φαίνεται ότι είναι η αντιμετώπιση του καρκίνου, καθώς η Τουρετσί έχει δηλώσει ότι επιδιώκουν να θέσουν στην αγορά εμβόλια για διαφορετικά ήδη καρκίνου, με την τεχνολογία mRNA μέσα σε δύο χρόνια.



Ερευνα – βόμβα για θυλάκους – «Νύφες του ISIS» στην Ελλάδα;


 

Ερευνα – βόμβα για την ανακάλυψη θυλάκων τζιχαντιστών εντός της Ελλάδας και κυρίως για το αν υπάρχουν «νύφες του ISIS», βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη των διωκτικών αρχών, υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη κι ενδεχομένως δράση γυναικών που έχουν ασπαστεί τον ισλαμισμό και βρίσκονται στη χώρα μας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνάται είτε η ύπαρξη «νυφών του ISIS» από άλλες χώρες στην Ελλάδα, είτε ακόμη κι Ελληνίδων οι οποίες θέλουν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνουν «νύφες» των Ταλιμπάν.

Στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικά στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), έχει σημάνει συναγερμός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γίνονται συνεχείς έρευνες γύρω από την υπόθεση.

Η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο» ειδικά μετά την πρόσφατη σύλληψη 34χρονου Ιρακινού ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2018, περνούσε απαρατήρητος, έχοντας σύζυγο και τέσσερα παιδιά και ζητώντας πολιτικό άσυλο. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ο Ιρακινός αναζητούνταν ως σημαίνον μέλος του ISIS, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο φαίνεται να συμμετέχει με όπλα σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ εκτιμούν ότι ενδεχομένως στην Ελλάδα βρίσκονται θύλακες Ταλιμπάν, ορισμένοι εκ των οποίων και ακραίοι, οι οποίοι πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια τα σύνορα, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων. Ισως κάποιοι από αυτούς να προσηλυτίζουν και κορίτσια τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS ως «νύφες» των στρατιωτών του «Χαλιφάτου» κι αφού πρώτα ασπαστούν τον μουσουλμανισμό.

Αποκάλυψη εταιρείας – βιτρίνας

Οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακου», κάνουν λόγο για έρευνες που έγιναν και για την αποκάλυψη μιας εταιρείας – βιτρίνας, πίσω από την οποία κρύβονται άνθρωποι που εμπλέκονται με τον ISIS κι ενδεχομένως «νύφες» που προετοιμάζονται για την ενσωμάτωσή τους στο ισλαμικό χαλιφάτο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, ωστόσο, πρόκειται για «σφραγίδα», ένα «κουφάρι» δηλαδή στο οποίο δεν εμφανίζονται φυσικά πρόσωπα, αλλά… ένα κινητό τηλέφωνο. Ενα κινητό το οποίο δείχνει να είναι απενεργοποιημένο και να μην αφήνει προς το παρόν «ίχνη» πάνω στα οποία θα μπορούσαν να «πατήσουν» οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν τους κατόχους.

Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το τηλέφωνο για να βρουν ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτό και ποιες είναι οι επιδιώξεις τους.

Ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες έλεγαν στα «ΝΕΑ» ότι προς το παρόν υπάρχουν μόνο ενδείξεις και κάποιες καταγγελίες που έχουν γίνει ανωνύμως. Θα είναι, ωστόσο, πρωτόγνωρο να βρούμε Ελληνίδες, μικρά κορίτσια, που στρατολογούνται από τους Ταλιμπάν και θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μας και να ενταχθούν σε κάποιο στρατόπεδο ισλαμιστών.

Γι’ αυτό συνιστούν μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά ειδικά νέα κορίτσια που προσεγγίζονται και προσηλυτίζονται από μουσουλμάνους οι οποίοι συνδέονται με τον ISIS.

Πάντως, η έρευνα των διωκτικών αρχών δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται με απόλυτη μυστικότητα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχουν αποτελέσματα.

Ενα σενάριο όμως αποκάλυψης γυναικών που ετοιμάζονται να μετεγκατασταθούν σε κάποια μουσουλμανική χώρα και να πολεμήσουν στο πλάι Ταλιμπάν, προκαλεί, όπως είναι αναμενόμενο, συναγερμό στις Αρχές. Οι οποίες ερευνούν επίσης «περίεργα» ταξίδια σε μουσουλμανικές χώρες καθώς και συνομιλίες που ενδεχομένως να υποκρύπτουν συνεννοήσεις, προπαγάνδα και προσηλυτισμό γυναικών ή ανδρών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι μουσουλμανικές κοινότητες στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ήσυχες οικογένειες και ανθρώπους που έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία, εργάζονται, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις κ.λπ.

Η αλήθεια είναι, όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες τα θέματα αυτά, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου κάποια στιγμή ήταν «μόδα» το να γίνει μια γυναίκα «νύφη» του ISIS, στην Ελλάδα δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα τέτοια φαινόμενα.

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπολογίζεται ότι χιλιάδες κορίτσια από τη Δύση, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τις οικογένειές τους, φόρεσαν χιτζάμπ και μεταφέρθηκαν σε ισλαμιστικές χώρες για να γίνουν ουσιαστικά δούλες των Ταλιμπάν.

Ωστόσο, η δυναμική επανεμφάνιση του ISIS, με την ολοκληρωτική τους επικράτηση στο Αφγανιστάν, επαναφέρει τα σενάρια για μαζικό προσηλυτισμό γυναικών από ευρωπαϊκές, κι όχι μόνο χώρες. Και γι’ αυτό οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, ειδικά από τη στιγμή που εικάζεται πως τα τελευταία χρόνια, μέσω των μεταναστευτικών ροών, έφτασαν στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη) εκατοντάδες μαχητές του ISIS.

Σε συνδυασμό με τη σύλληψη του ιρακινού Ταλιμπάν, ο οποίος κάλυπτε το παρελθόν του μέσω της οικογενειακής κατάστασής του στην Ελλάδα, είναι δεδομένο ότι ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και Αστυνομία έχουν διαρκώς στραμμένα τα μάτια τους στο κεφάλαιο «Ταλιμπάν» και ισλαμιστική τρομοκρατία.

Τι είναι οι «νύφες του ISIS» ή «νύφες του τζιχάντ»

Οι «νύφες του ISIS» ή «νύφες του τζιχάντ», είναι νέες κατά κύριο λόγο γυναίκες από δυτικές χώρες, ακόμη και έφηβες, που εγκαταλείπουν τη ζωή που έκαναν και πηγαίνουν στο πλευρό των Ταλιμπάν.

Επιλέγουν να ζήσουν σαν μουσουλμάνες, φορώντας τις παραδοσιακές μαντίλες ή τις μπούργκες και υπηρετώντας τους στρατιώτες του ISIS. Παντρεύονται και κάνουν παιδιά με τους μαχητές, ζουν κατά κύριο λόγο σε στρατόπεδα, έχοντας αφιερωθεί στον Αλλάχ.

Εκτιμήσεις για τον αριθμό των γυναικών που πήγαν στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και αλλού, δεν υπάρχουν. Κάποιοι εκτιμούν ότι χιλιάδες γυναίκες από δυτικά κράτη εγκατέλειψαν τη ζωή τους, πολλές φορές οικογένειες με παιδιά και πέρασαν στο στρατόπεδο των Ταλιμπάν.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για μουσουλμάνες και λιγότερες είναι χριστιανές οι οποίες ταξίδεψαν στη Συρία, την εποχή της παντοδυναμίας των Ταλιμπάν. Ενα «ρεύμα» που ενδεχομένως να ενταθεί μετά την κατάκτηση της εξουσίας στο Αφγανιστάν.

Η ιστορία που έκανε τον γύρο του κόσµου

Μια από τις πιο γνωστές ιστορίες, που έκανε τον γύρο του κόσμου και συνδέεται με την Ελλάδα, αφορά στη «νύφη του ISIS», Τάνια – Τζόια Τσάουντρι.

Η Τάνια, γεννημένη στο Λονδίνο από μπαγκλαντεσιανή οικογένεια, ριζοσπαστικοποιήθηκε στα 17 της χρόνια, διδάχθηκε για το χαλιφάτο και το 2003 σε μια πορεία πολέμου κατά του Ιράκ, κάποιοι της έδωσαν ένα dating app για μουσουλμάνους.

Εκεί γνώρισε τον Τζον Γεωργέλα ή Γεωργιλάκη ο οποίος ασπάστηκε τον ισλαμισμό, ήταν από τους βασικούς ηγέτες του ISIS και πήρε το όνομα Γιάχγια Αμπού Χασάν.

Εκαναν μαζί τρία παιδιά, έζησαν στις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, την Τουρκία και τη Συρία, αλλά η Τάνια αποφάσισε να επιστρέψει στο Λονδίνο, εγκαταλείποντας τον… Γιάννη Γεωργιλάκη, τον τζιχαντιστή από την Κρήτη, ο οποίος σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή το 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές γυναίκες από δυτικές χώρες, μουσουλμάνες στο θρήσκευμα, προσηλυτίζονται με ψεύτικες υποσχέσεις για «μουσουλμανικούς παράδεισους».

Τελικά αποδεικνύεται ότι μεταφέρονται στην κόλαση και αρκετές από αυτές ζητούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μια γυναίκα ονόματι Αϊσα, περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες τη ζωή των γυναικών στο χαλιφάτο. Ζώντας στη Ράκα της Συρίας, ανέφερε ότι γυναίκες βασανίστηκαν μέχρι θανάτου για… απρεπή ενδυμασία, γιατί δεν φορούσαν niqab, ή γιατί απλά δεν είχαν καλυμμένα τα μάτια τους.


Πηγή : in.gr