Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Όπως ελέγχονται οι ΜΚΟ για κακουργήματα πρέπει να ελεγχθούν και ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας για εμπλοκή

 


Η δράση του κυκλώματος των ΜΚΟ, από το 2015 έως το 2019, και με τις ευχές του ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα ήταν συνεχείς ανεξέλεγκτη, και τα εκατομμύρια που έπεφταν σε τσέπες κάποιων και όχι για τον σκοπό που δήθεν επιτελούσαν, ήταν ασύλληπτα.

Η δράση αυτών των κυκλωμάτων είναι γνωστή κι έχει ελεγχθεί και από την OLAF, και μέσα στον έλεγχο περιέχονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ενδεικτικό της μπίζνας που είχαν στήσει οι ΜΚΟ με τις ευχές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  κάλεσε τις ΜΚΟ να εγγραφούν στο σχετικό μητρώο που δημιουργήθηκε και δεν υπήρχε, προσκομίζοντας στοιχειώδη αποδεικτικά έγγραφα, η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΚΟ «εξαφανίστηκε», και τα στελέχη που κρύβονταν πίσω από αυτές κρύφτηκαν για να μην αποκαλυφθούν και αποκαλύψουν και άλλους συντρόφους.

Η περίπτωση της Human Rights 360, είχε καθαρή ανθεληνική στάση και ενεπλάκη στα εθνικά θέματα της χώρας βοηθώντας την τουρκική προπαγάνδα, σε μια φάση που η Τουρκία επιδίωξε και πάλι την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, για να κάνει κακό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το στήσιμο με τους 38 μετανάστες του Εβρου και της δήθεν «νεκρής Μαρίας» ξεφτίλισαν την Ελλάδα στο εξωτερικό, και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ λές και ήταν σε άμεση συνεργασία με την ΜΚΟ, υιοθέτησε χωρίς ενδοιασμούς το fake new και με «αρχηγό» το Spiegel, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδας ως χώρας υποδείγματος της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρός όφελος της Τουρκίας για να κάνουν κακό στον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Ξένα ΜΜΕ με στημένα fake news ξεφτίλιζαν την Ελλάδα, με άθρα δήθεν «ερευνητών» δημοσιογράφων, που φέρονται να έχουν άμεσες ή έμμεσες σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ελέγχονται απο τον βόθρο της Κουμουνδούρου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο φαιδρός ανθέλληνας Α. Τσίπρας έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter για το δήθεν νεκρό κοριτσάκι, ο φαιδρός και ακατάλληλος τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γ. Κατρούγκαλος, έκανε το ίδιο με fake μηνύματα,  οι φαιδροί ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κούλογλου, Αρβανίτης και Παπαδημούλης, κατήγγειλαν την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα ευρωπαϊκά όργανα και φόρα και ζητούσαν την τιμωρία της χώρας για τα ψέματα που είχαν στήσει οι ίδιοι.

Πριν από λίγες μέρες μαθαίνοντας το Spiegel ότι το πόρισμα έχει πάει στον εισαγγελέα, κατέβασε αιφνιδίως από την ιστοσελίδα του όλα τα άρθρα και τα δήθεν «ρεπορτάζ» που αφορούσαν στο καραμπινάτο fake new με στόχο την Ελλάδα και την Ελληνική κυβέρνηση. Το γεγονός σχολιάστηκε με ιδιαίτερα δηκτικό, αλλά και σαρκαστικό τρόπο και από άλλα γερμανικά ΜΜΕ, όπως η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η FAZ, η Bild, η Tagesspiegel και το Focus.

Και στην Ελλάδα, κανένας φαιδρός ανθέλληνας Συριζαίος μέχρι στιγμής, δεν έχει ζητήσει συγνώμη για το κακό που πήγε να κάνει για ακόμα μία φορά στην χώρα, με πρώτο νούμερο τον τουρκόφιλο ανθέλληνα Αλέξη Τσίπρα.



Λύσσαξε με την ανταπόκριση του κόσμου για το Μετρό το κόμμα των μουσαμάδων ΣΥΡΙΖΑ

 


Η ανικανότητα τους, η ανεπάρκεια τους, και η φαιδρότητα που τους διακρίνει δεν τους αφήνει να δουν καθαρά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξεφτιλίστηκαν με το Μετρό Θεσσαλονίκης και τους μουσαμάδες και η Νέα Δημοκρατία το έκανε πράξη με αποδείξεις.

Η λύσσα των Παππά και Γιαννούλη φαίνεται στην ανακοίνωση που έκαναν, για να απαξιώσουν την αλήθεια και το έργο της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα δεν βλέπουν ούτε τα έργα στο Ελληνικό, αφού κάνουν λογοπαίγνιο και για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ανακοίνωση του υπόδικου στο ειδικό δικαστήριο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του φαιδρού Χρήστου Γιαννούλη που γελάει ο κόσμος μαζί του :

«Ο κ. Καραμανλής ζήλεψε, προφανώς, τις... επιτυχίες του κ. Γεωργιάδη στο Ελληνικό», αναφέρουν οι φαιδροί Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης σχετικά με σχόλιο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Και συνεχίζουν λέγοντας το ακατάληπτο και Συριζαίικο κακίας και κακομοιριάς «όσο τα έργα βαλτώνουν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα δημιουργεί ‘αξιοθέατα', θα ανοίγει τις πόρτες στον κόσμο, θα στήνει φιέστες».

Συνεχίζουν για να ξεφτιλιστούν περισσότερο αναφέρουν ψέματα και γελοιότητες «το μετρό Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να είναι ήδη σε λειτουργία», όμως «η ‘απάντηση' της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την οποία επαίρεται ο κ. Καραμανλής περιλαμβάνει: ‘Εκτροχιασμό' και καθυστέρηση του έργου για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ στον ανάδοχο. Βίαιο τεμαχισμό και απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου».

«Ο λαός της Θεσσαλονίκης ξέρει τι έγινε επί Ν.Δ.», τονίζουν οι κ.κ. Παππάς και Γιαννούλης, αδιαφορώντας ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης συγκρίνει τον μουσαμά του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα και θα το δουν στις εκλογές.



Το αντίο της μητέρας της 21χρονης Εμμανουέλας -«Θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω»

 


Με δύο συγκινητικά μηνύματα στα σόσιαλ η μητέρα της 21χρονης Εμμανουέλας που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, από τον Αλβανό οδηγό που την παρέσυρε και στη συνέχεια την εγκατέλειψε, αποχαιρέτησε το παιδί της.

Η μητέρα της πόσταρε ένα μήνυμα με δύο φωτογραφίες της 21χρονης φοιτήτριας, που σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μάχη πέντε ημερών στην εντατική, αναρτώντας μία μαντινάδα, στην οποία αποχαιρετά την κόρη της…


Σε μία δεύτερη ανάρτηση, όπου έβαλε και μία κοινή τους φωτογραφία στο προφίλ της, αναφέρει: «Σ αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω και θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω».



Η μητέρα του θύματος, λίγο μετά τον θάνατό της, έκανε γνωστό πως η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της ώστε να σωθούν άλλες ζωές.

Αύριο ο 26χρονος Αλβανός κακοποιός και οδηγός του αυτοκινήτου θα εμφανιστεί στον ανακριτή.

Ο οδηγός του οχήματος κρατείται στην υπηρεσία Αλλοδαπών καθώς δεν διαθέτει έγγραφα άδειας παραμονής, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, μετά την κατάθεσή του στο τμήμα (όπου παραδόθηκε) στερούνταν και άδειας διπλώματος οδήγησης.

Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη κακουργηματική χαρακτήρα, ενώ μετά την σημερινή είδηση του θανάτου της νεαρής φοιτήτριας, η δίωξη αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την στιγμή που χτύπησε την νεαρή φοιτήτρια και ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν οι αρχές στα ίχνη του.

Οταν ο ίδιος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, αρχικά ο θρασύτατος κακοποιός πήγε να «χρεώσει» το ατύχημα στην άτυχη φοιτήτρια, ενώ όταν τον ρώτησαν γιατί την εγκατέλειψε, ανέφερε ότι φοβήθηκε να μην τον απελάσουν καθώς δεν είχε άδεια παραμονής. Στην πορεία αποκαλύφθηκε πως δεν είχε ούτε δίπλωμα οδήγησης...

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, εγκατέλειψε μετά το δυστύχημα το αυτοκίνητό του σε ερημική περιοχή και αφαίρεσε τις πινακίδες, θεωρώντας πως δεν θα τον βρουν, και επιχείρησε να εξαφανιστεί.



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, όπου στεγάζεται ένα από τα 18 Επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που έχουν ενσωματωθεί σε ΑΤ ανά τη χώρα. Συνοδευόμενος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Σκούμα, ο Πρωθυπουργός είχε συζήτηση με την προϊσταμένη του Γραφείου, Υπαστυνόμο Β’ Μελίνα Ροκίδη και τον Τμηματάρχη Ανέστη Σαπουνά.

«Είχαμε την ευκαιρία χθες να παρουσιάσουμε το συνολικό μας σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, ειδικά της ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα φυσικά πρωτίστως γυναίκες. Χαίρομαι που έχουμε τόσες άξιες ελληνίδες αστυνομικούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, προφανώς, όταν έρχεται μια γυναίκα να συναντήσει μια γυναίκα. Νομίζω ότι μπορείτε να μιλήσετε διαφορετικά, είναι πολύ πιο εύκολο να τη βοηθήσετε να σπάσει τη σιωπή, γιατί μιλάμε για περιστατικά πολύ δύσκολα, μιλάμε για γυναίκες οι οποίες βρίσκονται κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση προφανώς. Και πρέπει να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς. Όλα αυτά τα οποία κάνουμε, από το ανθρώπινο δυναμικό μέχρι τον χώρο υποδοχής, σκοπεύουν στο να χτίσουμε εμπιστοσύνη. Γιατί αν υπάρχει εμπιστοσύνη και εμπιστευτούν τα θύματα της κακοποίησης την Ελληνική Αστυνομία, ότι με διακριτικότητα αλλά και απόλυτο επαγγελματισμό θα χειριστεί αυτά τα περιστατικά, τότε θα έχουμε πετύχει κάτι πολύ σημαντικό», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


«Τώρα δίνουμε πια τη δυνατότητα στα θύματα να μιλήσουν με ασφάλεια. Αυτή είναι η διαφορά. Ενδοοικογενειακή βία υπήρχε πάντα. Τώρα έχουμε το θάρρος, όλοι μας, και η πολιτεία αλλά κυρίως τα θύματα, να μιλήσουμε, να σηκώσουμε και να κοιτάξουμε τι υπάρχει κάτω από το χαλί», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Τα γραφεία έχουν αντιμετωπίσει τα 3.000 περιστατικά από τα 10.000 που έχει αντιμετωπίσει ολόκληρη η Αστυνομία. Άρα σίγουρα χρειαζόμαστε υπερδιπλάσιο αριθμό γραφείων, τον οποίο και προετοιμάζουμε και ελπίζουμε και πάλι στη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα και ιδιαίτερα στην Παπαστράτος», δήλωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως από τις μαρτυρίες των αστυνομικών προκύπτει «πως υπάρχει πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πλέον στην Αστυνομία».


«Νομίζω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο αυτήν την εμπιστοσύνη», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι συνολικά προς το κράτος και τις δομές του, ειδικά όταν πρόκειται για τον πυρήνα της κρατικής λειτουργίας, που δεν είναι άλλος από την προστασία της ζωής του ανθρώπου. Αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή του κράτους».


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Τμήματος, όπως τον τρόπο υποδοχής των θυμάτων, τις πρακτικές μεταχείρισής τους και τη συνεργασία με την 24ωρη γραμμή SOS 15900. Στη συζήτηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, ο οποίος έχει δωρίσει όλα τα έπιπλα που συνθέτουν τα 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στη χώρα.


Συνολικά έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν 73 Επιτελικά Τμήματα και 18 Επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην επικράτεια, στα οποία υπηρετούν 403 στελέχη. Η στελέχωση των επιτελικών και των επιχειρησιακών δομών, γίνεται κατά προτίμηση και όπου αυτό είναι εφικτό, με προσωπικό που κατέχει πτυχία νομικών, κοινωνικών ή ανθρωπιστικών σπουδών.


Έχει παράλληλα υλοποιηθεί πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία και με συναρμόδιους φορείς, για την άρτια κατάρτιση τόσο των υπηρετούντων στα επιτελικά και επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας όσο και των άλλων αστυνομικών που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας.


Πριν από λίγες ημέρες θεσπίστηκε επίσης η πιλοτική λειτουργία προγράμματος αξιοποίησης της ψηφιακής εφαρμογής Panic Button. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να ειδοποιήσουν την Ελληνική Αστυνομία μέσω του αθόρυβου πατήματος ενός κουμπιού στο κινητό τηλέφωνό τους σε περίπτωση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, στέλνοντας αυτόματα στοιχεία τοποθεσίας για τον εντοπισμό τους.