Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Το χάσαμε το κορμί πατριώτες πάει διακοπές, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την στελεχάρα του

 


Προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο Ευάγγελος Αντώναρος πέρασε και δεν ακούμπησε απο την εκλογή, ξεφτιλίστηκε και πάει να κάνει διακοπές.

Πριν φύγει είπε να προκαλέσει για ακόμα μία φορά λέγοντας "Έβλεπα τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το έλεγα για να δίνω ελπίδες".

Ο Ευάγγελος Αντώναρος που πάτωσε όπως στοιχημάτιζαν όλοι, δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με την αξιωματική αντιπολίτευση στην ανατολική Αττική, και αποφάσισε να πάει σε διακοπές εκτός Αθηνών αλλά και να ενημερώσει τους ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντώναρος δημοσίευσε φωτογραφία με θέα το λιμάνι του Πειραιά σε ένα καρέ που έχει προφανώς τραβηχθεί από πλοίο, γράφοντας πως σαλπάρει για Πάτμο. «Μεγάλη χαρά και ανακούφιση», γράφει συμπληρώνοντας.

Και τον διαβεβαιώνουμε πώς είναι και δικιά μας ανακούφιση γιατί θα γλιτώσουμε από ένα νούμερο του Αλέξη Τσίπρα.




Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη - Εξαρθρώθηκε συμμορία ανήλικων διακινητών ναρκωτικών

 


Συμμορία 16χρονων μαθητών, με έδρα δωμάτια φοιτητικών εστιών στου Ζωγράφου που «άρπαζαν» με τη βία απο τους φοιτητές σπάζοντας τα λουκέτα, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. 

Οι ανήλικοι κακοποιοί, στα πρότυπα της μαφίας της πανεπιστημιούπολης και του μεγάλου αφεντικού «Έσκο», έσπρωχναν διαδικτυακά κοκαΐνη σε όλη την Ελλάδα και έκλεβαν ασύστολα καταστήματα στην περιοχή των Αθηνών. 

Οι ανήλικοι κακοποιοί, έπεσαν στα δίχτυα της ειδικής ομάδας της Υποδιευθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, μετά απο επιστημονική δουλειά που έκαναν οι αξιωματικοί και ηλεκτρονική ταυτοποίηση.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. : «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, περιήλθαν πληροφορίες στην υπηρεσία μας για δομημένη ομάδα, αποτελούμενη από ανήλικα άτομα που τυγχάνουν μαθητές σε ΕΠΑΛ στην περιοχή του Ζωγράφου και δραστηριοποιούνται στην διάπραξη κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής.

Οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι τα ανωτέρω άτομα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εγκληματικής δραστηριότητας, δωμάτια του κτιρίου των παλαιών φοιτητικών εστιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, κινούνταν με κλεμμένο δίκυκλο όχημα το ‘πε το οποίο σταθμεύουν αποκλειστικά εντός της πανεπιστημιούπολης.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό τα δωμάτια 608, 665, 666 στον 6ο όροφο και 1003 στον 10ο όροφο» αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Yπάλληλος στις φοιτητικές εστίες δήλωσε τους αστυνομικούς ότι: « Βραδινές ώρες της 17 – 18 Μαΐου 2023 πέντε με έξι άτομα νεαρής ηλικίας, παραβίασαν την πόρτα του θυρωρείου των φοιτητικών εστιών και παρά τις προτροπές του φύλακα εισήλθαν στο χώρο των εστιών κρατώντας σφυρί και λοστό στα χέρια.

Έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και προκάλεσαν φθορές στο χώρο. Επιπλέον κατά τη διαφυγή τους άφησαν ένα σφυρί με το οποίο έσπασαν τις κλειδαριές από τις πόρτες. Το λουκέτο και το σφυρί παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν. Λίγες ημέρες πριν είχαν εισέλθει με τον ίδιο τρόπο και αφού παραβίασαν το λουκέτο της πόρτας που οδηγεί από τον έβδομο στον όγδοο όροφο στη συνέχεια τοποθετησαν δικό τους λουκέτο. Επιπλέον για χρονικό διάστημα δύο με τρεις εβδομάδες είχαν καταλάβει τα δωμάτια 665 και 666 που βρίσκονται στον έκτο όροφο του κτηρίου των φοιτητικών εστιών ενώ έπειτα από λίγο κατέλαβαν και έτερα δωμάτια σε υψηλότερους ορόφους».






Economist: Οι Έλληνες επέλεξαν σταθερότητα αντί για δράματα

 


«Οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν, με συντριπτική διαφορά, ότι προτιμούν τη σταθερότητα και την τεχνοκρατική ικανότητα αντί για δράματα», σχολιάζει ο «Economist» στην αποτίμηση της κάλπης της 21ης Μαΐου, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιούται μία δεύτερη θητεία χάρη στο έργο του και μετά από ένα «εντυπωσιακό», εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης το αξίζει. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κυβέρνησε, ως επί το πλείστον, επιδεικνύοντας μεγάλη ενέργεια και ικανότητα. Η οικονομία της χώρας έχει ανακάμψει καλύτερα σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες από τα δεινά που επέφερε η πανδημία Covid-19 και την κρίση στις τιμές ενέργειας, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πέρυσι ήταν περίπου διπλάσιος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και προβλέπεται να τον ξεπεράσει άνετα και φέτος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το γνωστό οικονομικό περιοδικό.

Ο «Economist», σημειώνει ότι πλέον οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι ήδη εφάμιλλες με τις αποδόσεις του χρέους χωρών που έχουν επενδυτική βαθμίδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Η Ελλάδα, εν ολίγοις, έχει γίνει μια κανονική χώρα, όχι μια εστία ανησυχίας. Εκτός από την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης έχει διαχειριστεί με συνετό τρόπο τις εντάσεις με την Τουρκία. Σε αυτό συνέβαλε και η άμεση αποστολή βοήθειας στη νοτιοανατολική Τουρκία τον Φεβρουάριο, όταν η χώρα επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Το άρθρο στέκεται επίσης στην απροσδόκητα βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά σχεδόν 21 μονάδων. «Είναι ένα πράγμα να κερδίζεις τον πολιτικό σου αντίπαλο, άλλο να τον κατατροπώνεις και άλλο αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 21 Μαΐου στον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Economist», προσθέτοντας ότι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αποδείχτηκε σαφώς μεγαλύτερο από τη διαφορά της τάξης των «έξι ή επτά μονάδων» που προέβλεπαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

«Το μέλλον του κ. Τσίπρα και του κόμματός του είναι πλέον αμφίβολο», σχολιάζει το περιοδικό, υπενθυμίζοντας ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «η Ελλάδα έφτασε κοντά στο να χρεοκοπήσει, να βγει από το ευρώ και να απειλήσει τη σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης». «Στη συνέχεια ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης», συμπληρώνει.

Στην αποτίμησή του ο «Economist» υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, οι οποίες αναδείχτηκαν, μεταξύ άλλων, από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζει ωστόσο ότι με τις επιδόσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει μία δεύτερη τετραετία ώστε να συνεχίσει το έργο του.

«Απομένει πολύς δρόμος στην αποστολή του εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους -και ο κ. Μητσοτάκης θα έχει πολλή δουλειά σε μια δεύτερη θητεία. Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι την αξίζει», καταλήγει ο «Economist».



Société Générale: Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα έως το τέλος του έτους, με κυβέρνηση ΝΔ

 



Σχεδόν βέβαιη θεωρεί η Société Générale την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, μόνο με κυβέρνηση ΝΔ.

Σε ανάλυσή της, η γαλλική τράπεζα αναφέρεται στον ενθουσιασμό που προκάλεσε στις αγορές το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς η ΝΔ νίκησε με μεγάλη διαφορά και πλέον αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να πάρει την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

Σύμφωνα με τη Société Générale, το μόνο εμπόδιο για την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας ήταν η πολιτική αβεβαιότητα. Και παρότι δεν αναμένεται αναβάθμιση στις 9 Ιουνίου από τη Fitch -καθώς οι εκλογές διεξάγονται στα τέλη του μήνα-, μια αναβάθμιση στις 20 Οκτωβρίου από την S&P ή την 1η Δεκεμβρίου από τη Fitch είναι σχεδόν βέβαιη πλέον.

Οι ισχυρές επενδύσεις ενίσχυσαν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ το δημόσιο χρέος ανέκαμψε γρήγορα από την άνοδο που σημείωσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει η γαλλική τράπεζα.

Και με ένα μεγάλο τμήμα του χρέους της Ελλάδας να λαμβάνει τη μορφή δανείων προς τους επίσημους πιστωτές, η χώρα έχει ένα σχετικά χαμηλό κόστος δανεισμού και το χρέος της έχει ένα μεγάλο βάθος ωρίμανσης, γεγονός που περιόρισε τον αντίκτυπο της αύξησης των επιτοκίων, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος κύκλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αναλυτές της Société Générale επισημαίνουν πως οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει τάχιστα την Ελλάδα από το 2016, με τη Standard & Poor's και τη Fitch να την αξιολογούν πλέον στο «BB+», ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα.

Προϋπόθεση η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Και τονίζουν ότι αναμένεται συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των οροσήμων που απαιτούνται για την απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με συνέπεια μια πιθανή διάψευση της πτωτικής τάσης του δείκτη δημόσιου χρέους το 2023-2025. Γι' αυτό η έκπληξη των αποτελεσμάτων του πρώτου εκλογικού γύρου «πυροδότησε» ένα τόσο χαρμόσυνο κλίμα στις αγορές.

Στη βάση αυτών, η Société Générale εκτιμά πως η αναβάθμιση της Ελλάδας έχει αποτιμηθεί από τις αγορές. Το spread μεταξύ του εγχώριου δεκαετούς και του ιταλικού μειώθηκε κατά 19 μονάδες βάσης και άγγιξε το ρεκόρ των -47 μονάδων βάσης τη Δευτέρα 22 Μαΐου, με το «ράλι» στα ελληνικά ομόλογα να συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή - Βίτσας για ήττα ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φταίει και ο εγκλεισμός λόγω Covid



Γελάει όλη η Ελλάδα με την προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ήττα.

Τα νούμερα του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους της ήττας με τον Δ. Βίτσας να βλέπει ευθύνες και στο εγκλεισμό λόγω κορωνοϊού ,αφήνοντας όσους το άκουσαν να λιώνουν στα πατώματα από τα γέλια

To στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαϊου, μετά την χθεσινή του δήλωση πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευθύνη» για την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται και ρίχνει αυτή τη φορά την ευθύνη και στο lockdown λογω κορωνοϊού και όχι στον Τσίπρα.

«Καταρχήν υπάρχει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα έλεγε κανένας ότι έχει την ουσία της αυτοκριτικής, αν το ψάξεις όμως θα βγουν και άλλα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα δεν μετρήσαμε την επίδραση στην ψυχολογία της κοινωνίας και στην πολιτική κατάσταση της κοινωνίας, του εγκλεισμού. Λέω εγώ ένα παράδειγμα τώρα» τόνισε ο κ. Βίτσας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων πως έπαιξε ρόλο ο εγκλεισμός στην συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας τόνισε πως «μπορεί να έπαιξε με έναν απλοϊκό τρόπο. Βίωσε μία άλλη λογική όλος ο πληθυσμός, οπότε η λέξη σταθερότητα, σταθερή κυβέρνηση περνούσε πολύ πιο εύκολα».




Ο Σταύρος Κοντονής πλήρωσε την θητεία του στο τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ και «πάτωσε» στο ΠΑΣΟΚ

 


Την θητεία του στον ΣΥΡΙΖΑ, την εκλογή του ως βουλευτής στον ΣΥΡΙΖΑ, και την υπουργοποίηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ την πλήρωσε άσχημα ο Σταύρος Κοντονής.

Αυτό που πρέπει να του χρεώσουμε είναι οι σοβαρές καταγγελίες που έχει κάνει αυτούς τους μήνες για τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ, για τις εκλογές 2023, στην περιφέρεια της Ζακύνθου, δεν όμως πήγε καλά για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος, Σταύρο Κοντονή, αφού έλαβε μόλις 724 ψήφους και η ευθύνη είναι η προϊστορία του στο τσίρκο του Αλέξη Τσίπρα.

Τη μονοεδρική περιφέρεια της Ζακύνθου πήρε η ΝΔ με τον υποψήφιο Διονύση Ακτύπη, τον οποίο εμπιστεύτηκαν 6.232 ψηφοφόροι. Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ πρώτη κατετάγη η Αναστασία Θεοδώση-Κοντού, η οποία δεν εξελέγη, ενώ ο Σταύρος Κοντονής κατετάγει μόλις 6ος στους σταυρούς.

Δείτε τα αποτελέσματα στην Ζάκυνθο:





bullying άθλιων Συριζαίων σε όποιον ψήφισε Ν.Δ. - Θύμα τους και ο Βασίλης Ζούλας

 



Μία ανάρτηση του Βασίλη Ζούλια μετά τη συντριπτική νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2023 έμελλε να προκαλέσει το μένος άθλιων Συριζαίων.

Ο σχεδιαστής ανήρτησε φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη σύζυγό του Μαρέβα, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. «Χρειαζόμαστε σταθερότητα, τόλμη και συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά σε αυτή τη χώρα», έγραψε ο κ. Ζούλιας.

Η ανάρτησή του δεν άρεσε σε ακροαριστερούς Συριζαίους που τον ακολουθούν, και άρχισαν το bullying εναντίον του, δείχνοντας την μικρότητα και την αθλιότητα που τους χαρακτηρίζει.

Διαβάζοντας τα σχόλια, ο Βασίλης Ζούλιας θέλησε να τοποθετεί, εξηγώντας με σοβαρότητα σε ασόβαρους τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία.

«Ανέβασα μια φωτογραφία με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα και τρελαθήκατε όλοι. Αρχίσατε και γράφατε το μακρύ σας και το κοντό σας από κάτω, γεμάτοι θυμό. Για ποιον λόγο; Με ξέρετε οι περισσότεροι και ό,τι αφορά τη ζωή μου, ξέρετε ότι είμαι ένας άνθρωπος που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Ναι, είμαι Νέα Δημοκρατία. Ψήφισα τη Νέα Δημοκρατία γιατί ήθελα και εγώ σταθερότητα. Επιχειρηματίας είμαι. Στο επιχειρείν τα τελευταία 20 χρόνια, τα πιο δύσκολα της Ελλάδος, έχω δει τι έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία, έχω δει τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, έχω δει τι έχει κάνει η Αριστερά και επέλεξα να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία τώρα. Έχω πολλούς φίλους το Κ.Κ.Ε. εσωτερικούς στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους με αναρχικές ιδέες, όλοι φίλοι μου είναι, του αγαπάω και με αγαπάνε. Ελεύθερος είμαι να ανεβάζω στο προφίλ μου ό,τι θέλω», είπε ο κ. Ζούλιας.

«Τι πάθατε; Για ποιον λόγο τέτοιο μένος; Hρεμήστε, εκλογές ήταν, εντάξει χάρηκα και εγώ που βγήκε η Νέα Δημοκρατία. Φυσικά και χάρηκα! Θέλω σταθερότητα, έχω μια επιχείρηση με 20 εργαζόμενους εδώ, από τους οποίους το 10% ψήφισε Νέα Δημοκρατία, όλοι οι υπόλοιπο ψήφισαν άλλα κόμματα και καλά έκαναν. Ελεύθεροι είναι να ψηφίζουν ό,τι θέλουν. Και εγώ ελεύθερος είμαι να ανεβάζω στο προφίλ μου ό,τι θέλω. Δεν είναι ένα προφίλ που ανεβάζω μόνο ιστορίες μόδας και πράγματα για τη μόδα. Είναι ένα κοινωνικό προφίλ. Σας παρακαλώ σταματήστε! Να αγαπιόμαστε μεταξύ μας και ας αγαπηθούν και τα κόμματα μεταξύ τους επιτέλους, για την Ελλάδα μας, να πάμε μπροστά. Έπρεπε να τα πω» πρόσθεσε ο σχεδιαστής.



Εμφανίστηκε η Τσαπανίδου και προκάλεσε πάλι : Δικαιολογώ τη δήλωση Ξυδάκη

 


Δέν κρατήθηκε και απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί δεν θέλει να την βλέπει ο κόσμος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η Πόπη Τσαπανίδου μετά από 4 ημέρες εμφανίστηκε για να προκαλέσει και πάλι.

Μέσα σε όλα αυτά που είπε, στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα των προκλητικών δηλώσεων του Νίκου Ξυδάκη για «σύνδρομο της Στοκχόλμης» σε μέρος των ψηφοφόρων που επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία με την Πόπη Τσαπανίδου να κάνει λόγο για «ανθρώπινες αντιδράσεις» τις οποίες, όπως είπε, «σε ανθρώπινο επίπεδο τις δικαιολογώ».

«Σας είπα, είμαστε σε μια περίοδο που είμαστε σοκαρισμένοι, μουδιασμένοι και έχει ο κόσμος μέασ του έναν θυμό, είναι ανθρώπινες αντιδράσεις» είπε αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου ενώ στην παρατήρηση «ακούνε και οι πολίτες κυρία Τσαπανίδου» η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας «δεν είναι σωστές δηλώσεις αυτές απλά σε ανθρώπινο επίπεδο τις δικαιολόγω»

Απολαύστε την :




Κατάντια Τσίπρα του κάνει κριτική μέχρι ο Μιθριδάτης

 


Τον έχουν όλοι στον τοίχο και δικαίως, και του τα χώνει κάθε καρυδιάς καρύδι, που είναι και δικιά του επιλογή!!

Ως «ακραία σεισμική δόνηση» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε ευτυχώς να μπει στη Βουλή, Μιθριδάτης.

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα είπε για τη μεγάλη διαφορά μονάδων με τη ΝΔ: «Τέτοια ακραία σεισμική δόνηση εκλογική δεν την έχω ξαναζήσει. Νομίζω ότι ήταν πολυπαραγοντικό το αποτέλεσμα. Παίξανε πολλά πράγματα ρόλο. Υπήρξαν σφάλματα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνουμε αυτοκριτική».

Όσον αφορά στην ευθύνη του αποτελέσματος, είπε: «Σαν αρχηγός είναι το λογικό και το πιο έντιμο να παίρνει την ευθύνη. Υπάρχει μια αποτυχία. Δεν μπορεί να δώσει την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Αυτό δεν είναι έντιμο και δεν φημίζεται για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας». Σε ερώτηση σχετικά για αλλαγή αρχηγού στο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά πως «Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Νομίζω όμως πως δεν τίθεται τέτοιο σενάριο αυτή τη στιγμή. Αυτό που προέχει είναι το τι θα σχηματιστεί στις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Σημασία έχει πάντα η προσπάθεια, να μην το βάζεις κάτω. Όλοι ξεκινάμε να κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι μπορεί και να μη πετύχει».




Ν.Δ. για Ανδρουλάκη που αναμασά το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κατεστραμμένη Ελλάδα

 



Αντί να κάνει την διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ειδικά τώρα που οι πολίτες έχουν απαξιώσει τον Αλέξη Τσίπρα και τα αφηγήματα του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα που καταδίκασε τον ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια των πολιτών.

Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι και ο Ανδρουλάκης δεν έχουν καταλάβει τι είπε ο Ελληνικός λαός, και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Εάν είχε πάρει το μήνυμα ο Ανδρουλάκης θα καταλάβαινε ότι το μόλις 2% κέδρος που πήρε από το 11% που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα, αντίθετα πρέπει να προβληματιστεί γιατί δεν κατάφερε να φτάσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας πως «ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1 ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, ενώ επιτέθηκε ξανά στον πρωθυπουργό για την πορεία της χώρας, με τον κ. Σκέρτσο να αναφέρει πως «αφού οι πολίτες απέρριψαν στην κάλπη την καινοφανή άποψη του κ. Ανδρουλάκη ότι το τρίτο κόμμα θα επιλέξει τον πρωθυπουργό της χώρας, σήμερα ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα».

«Ο κ. Ανδρουλάκης αναμασά σήμερα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, τα οποία κρίθηκαν και απορρίφθηκαν από τους πολίτες. Προσπαθεί δε να λανσάρει τις δικές του επιθυμίες ως ανάγκη για τη χώρα, εκφράζοντας άλλη μια καινοφανή θεωρία: ότι οι πολίτες ψηφίζουν στις 25/6 για αντιπολίτευση, ενώ αυτό που κρίνεται είναι το αν η χώρα μας θα έχει μια αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας», υπογράμμισε ο Άκης Σκέρτσος.

«Είναι προφανές ότι μοναδικός στόχος του είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν μας αφορά και σίγουρα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα κοιτά σταθερά, τολμηρά, μπροστά» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Άκης Σκέρτσος, ασκώντας δριμεία κριτική στα όσα υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.



Moody’s: Η Ελλάδα αναμένεται ότι θα σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις χρέους παγκοσμίως


 

Μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ σημαίνει ότι θα υπάρξει συνέχεια στη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική και ως εκ τούτου, είναι κάτι θετικό για το αξιόχρεο της Ελλάδας (credit positive) εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, σε ανάλυσή της για το ισχυρό αποτέλεσμα της ΝΔ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Η διατήρηση της εστίασης στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της υγείας του τραπεζικού τομέα, μαζί με την υλοποίηση των ορόσημων και μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης, θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, προσθέτει.

«Σε συνδυασμό με τη δέσμευση για δημοσιονομική προσαρμογή και αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η διατήρηση της σημερινής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής βελτιώνει τις προοπτικές για σημαντική μείωση του βάρους του δημόσιου χρέους της Ελλάδας», αναφέρει.

Ο Moody's προβλέπει ότι η Ελλάδα θα σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις χρέους παγκοσμίως, με το χρέος της γενικής κυβέρνησης να υποχωρεί κάτω από το 150% του ΑΕΠ το 2025 από 171,3% το 2022, χάρη στις προοπτικές σημαντικά υψηλότερης αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνει ακόμη ότι η ελληνική οικονομία ανέκαμψε ισχυρά μετά την πανδημία, με αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 5,9% το 2022 και 8,4% το 2021 μετά τη μείωση κατά 9% το 2020.

Αν και το ποσοστό του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ θα παραμείνει πολύ υψηλό τις επόμενες δεκαετίες,

Σύμφωνα με τον Moody's, το βάρος του ελληνικού χρέους έχει γίνει σημαντικά πιο βιώσιμο χάρη, παρά το ότι ο λόγος του προς το ΑΕΠ θα παραμείνει πολύ υψηλός τις επόμενες δεκαετίες, χάρη στους πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των δανείων από την Ευρωζώνη και τη μεγάλη ελάφρυνση του χρέους που παρείχαν οι πιστωτές της στην Ευρωζώνη από το 2017.

Σχεδόν το 80% του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης οφείλεται σε θεσμούς της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης, σημειώνει ο οίκος.

«Το αποτέλεσμα είναι οι πληρωμές της Ελλάδας για τόκους ως ποσοστό των κρατικών εσόδων να είναι χαμηλές και να παραμείνουν χαμηλές για μία παρατεταμένη περίοδο, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη ο δημοσιονομικός αντίκτυπος της πανδημίας και η επάνοδος σε τακτικές εκδόσεις στις αγορές κεφαλαίων».

Με το ποσοστό αυτό στο 5,5% - 6%, η ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώνει το χρέος της θα παραμείνει ισχυρότερη από της Ιταλίας, σημειώνει ο οίκος.



Κατασχέθηκε φορτίο από την Κόστα Ρίκα με 420 κιλά κοκαΐνης

 


Ακόμα μία σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου και στόχευσαν για έλεγχο κοντέινερ, στο λιμάνι του Πειραιά, που προερχόταν από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό τη Γεωργία.

Το φορτίο, που είχε δηλωθεί, ήταν κιβώτια με ανανά.

Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο - ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι, ανάμεσα στα φρούτα, ήταν κρυμμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης, αξίας 14,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές.

H προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Γ΄Τελωνείο Πειραιά.





Φλωρίδης: Ολιγάρχες επιθυμούν να «κοντύνουν» τον Μητσοτάκη για να μην πάρει αυτοδυναμία - Αποκαλύψεις για το κόμμα ΝΙΚΗ

 


Για «ολιγάρχες» που επιθυμούν να «κοντύνουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να μην πάρει αυτοδυναμία, έκανε λόγο σήμερα ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόπειρα, η οποία εξελίσσεται από τα περιτρίμματα αυτά και τα θραύσματα του αντιμητσοτακικού μετώπου, να περιορίσουν τη δυνατότητα του Μητσοτάκη να πάρει αυτοδυναμία» τόνισε ο κ. Φλωρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, και εξαπέλυσε, μεταξύ άλλων, σκληρή επίθεση στο κόμμα ΝΙΚΗ.

«Αφού απέτυχαν όλα αυτά τα πολιτικά εργαλεία του ολιγαρχισμού απέναντι στον Μητσοτάκη, τον οποίο θέλουν να τον περιορίσουν, να τον κοντύνουν, να μοιραστούν την πολιτική εξουσία, να βάλουν χέρι στα φράγκα που έχει η χώρα, τώρα ξαφνικά ο Μητσοτάκης μπορεί να γίνει παντοδύναμος, οπότε ας τον κοντύνουμε όσο μπορούμε και ας στρέψουμε τη συζήτηση για το αν στον χώρο της αντιπολίτευσης ο ένας θα πάρει 14 και ο άλλος θα πάρει 15. Λες και το θέμα της χώρας στις επόμενες εκλογές είναι τι θα γίνει με το 14 και το 15 και όχι αν θα έχει κυβέρνηση να μπορέσει να συνεχίσει, την ώρα που οι Τούρκοι την Κυριακή τελειώνουν και από ό,τι φαίνεται ο Ερντογάν επανέρχεται πανίσχυρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Χαρακτήρισε «παραμύθι» το αφήγημα ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να γίνει παντοδύναμος, ενώ, όπως είπε, «κανένας δεν ανησυχούσε και λογικά και σωστά δεν ανησυχούσε όταν σε όλη τη μεταπολίτευση τα κόμματα εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση με ποσοστά όπως το ΠΑΣΟΚ 48%, 46% ο πατέρας Μητσοτάκης, με 47% και στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης με 44 και 45%».

«Σε κανέναν δεν πέρασε από το μυαλό ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παντοδυναμία τού κάθε φορά πρωθυπουργού. Και τώρα με το 40% φοβούνται, λέει, ότι θα οδηγήσει σε παντοδυναμία. Μα εδώ όπως πάνε τα πράγματα ούτε αυτοδυναμία, ούτε 151 θα πάρει, αν επικρατήσουν αυτές οι λογικές. Γι’ αυτό μιλάω έτσι, γιατί δεν έχουμε καταλάβει εδώ τι στήνεται», πρόσθεσε.

Ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι ενώ κανείς δεν μπορεί πια να διεκδικήσει την κυβέρνηση, δεν θέλουν να το πετύχει ούτε ο κ. Μητσοτάκης αυτό.

«Γιατί όντως, εφόσον μπορούν αυτά τα δύο κόμματα ακόμα, αυτοί οι μουτζαχεντίν, οι Ταλιμπάν, οι τζιχαντιστές αυτοί εκεί της ΝΙΚΗΣ και το άλλο κόμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, τότε προφανώς η αυτοδυναμία για να επιτευχθεί θέλει υψηλά ποσοστά. Άρα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου αυτονόητη, σε σχέση με το ποσοστό που πήρε η Νέα Δημοκρατία τώρα», ανέφερε.

«Παρατηρώ μία περίεργη συζήτηση, ότι πρέπει ένας κόσμος που μετείχε στη συγκρότηση αυτής της πρότασης αυτού του κινήματος, για να υπάρξει σταθερότητα και συνέχεια στη χώρα, να σκέφτεται ότι μήπως τώρα πρέπει να δούμε και το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση. Εάν αυτό επικρατήσει, είναι προφανές ότι θα ασχοληθούν με το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση αλλά η χώρα δεν θα έχει κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Φλωρίδης, και πρόσθεσε:

«Γιατί, εάν ένα κομμάτι μετακινηθεί προς τους μουτζαχεντίν, αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα, είναι το κόμμα κάποιων μοναστηριών έξω από το Άγιο Όρος και κάποιων μέσα στο Άγιο Όρος, τα οποία έχουν τόσο φανατισμό, τα οποία είναι τόσο αντιχριστιανικά μοναστήρια... Γιατί ο χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης. Αυτοί το μίσος που έχουν και κουβαλάνε δεν μπορείτε να το φανταστείτε».

Ααναφέρθηκε και στο κόμμα ΝΙΚΗ λέγοντας ότι «παρατηρώ μία περίεργη συζήτηση, ότι πρέπει ένας κόσμος που μετείχε στη συγκρότηση αυτής της πρότασης αυτού του κινήματος, για να υπάρξει σταθερότητα και συνέχεια στη χώρα, να σκέφτεται ότι μήπως τώρα πρέπει να δούμε και το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση. Εάν αυτό επικρατήσει, είναι προφανές ότι θα ασχοληθούν με το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση αλλά η χώρα δεν θα έχει κυβέρνηση».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «εάν ένα κομμάτι μετακινηθεί προς τους μουτζαχεντίν, αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα, είναι το κόμμα κάποιων μοναστηριών έξω από το Άγιο Όρος και κάποιων μέσα στο Άγιο Όρος, τα οποία έχουν τόσο φανατισμό, τα οποία είναι τόσο αντιχριστιανικά μοναστήρια, γιατί ο χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης, αυτοί το μίσος που έχουν και κουβαλάνε δεν μπορείτε να το φανταστείτε».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φλωρίδη αυτά τα άτομα «ηγήθηκαν του αντιεμβολιαστικού κινήματος, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από αυτό, μέσα από τη θρησκοληψία τους. Στο Κιλκίς για παράδειγμα, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, που είναι ο νομός με το μεγαλύτερο αναλογικά ποσοστό θανάτων από τον κόβιντ, έχει παίξει τεράστιο ρόλο ένα τέτοιο μοναστήρι εκεί και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία παρουσίασε αυτά τα ποσοστά θανάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Και κατέληξε: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι μιλάμε, άνθρωποι οι οποίοι με το κήρυγμά τους οδηγούσαν τον κόσμο στο θάνατο, μέσα από τον κόβιντ. Το αντιεμβολιαστικό, είναι ένα πεδίο. Αν θα δείτε, ένα σωρό υποψήφιοι από αυτούς είναι οι νοσταλγοί της χούντας, ευθέως. Αν δείτε πως μιλάνε για την εκπαίδευση, που καλούν τους μαθητές να σκίζουν τα βιβλία, αυτό είναι σκοταδιστικός μεσαίωνας. Δεν το βάζει ανθρώπου νους τι διαβρωτικό κίνημα στα θεμέλια της χώρας είναι αυτοί. Αλλά αυτό, πρώτα πρώτα πρέπει η ίδια Εκκλησία να το αντιμετωπίσει, γι’ αυτό εγώ χαίρομαι πάρα πολύ για τον Μητροπολίτη Άνθιμο»

Τέλος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό στο Άγιο Όρος: «Πριν από το Πάσχα, ένα από αυτά τα μοναστήρια είχε τη γιορτή του. Τα μοναστήρια έχουν τις δικές τους γιορτές τους εκεί, όταν λοιπόν γίνεται αυτό, οι άλλες μονές στέλνουν αντιπροσωπείες από μοναχούς για να μετάσχουν στη γιορτή. Ε, λοιπόν οι μοναχοί που πήγαν από τη Μονή Ξενοφώντος, η οποία είναι πιστή στο Πατριαρχείο όπως και πρέπει, επειδή είχε ταχθεί υπέρ της απόφασης του Πατριαρχείου για τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας κόντρα στη Ρωσία, από αυτό το μοναστήρι τους έδιωξαν από τη γιορτή, τους έδιωξαν ως φιλοπατριαρχικούς, παρόλο που το Άγιο Όρος υπάγεται απευθείας στον Πατριάρχη» ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.

«Μιλάω πρώτη φορά τόσο ανοιχτά αλλά πρέπει να μιλήσω» είπε υπογραμμίζοντας και τα εξής: «δείτε με ποιον συνωμοτικό τρόπο στήθηκε αυτό το κόμμα, το οποίο ξαφνικά το ανακάλυψαν οι δημοσκόποι στις δημοσκοπήσεις, μέσα από αυθόρμητες απαντήσεις, χωρίς το κόμμα αυτό να έχει εμφανιστεί. Έχετε δει ποτέ τέτοιο πράγμα;».

«Αυτό» ανέφερε «βγήκε μέσα από έναν συνωμοτισμό αυτών των φονταμενταλιστών που τους λέει ο Μητροπολίτης της Αλεξανδρουπόλεως στην ανακοίνωσή του τη χθεσινή. Είναι η συνέχεια εκείνων των καλόγερων του Βυζαντίου, οι οποίοι υπέσκαπταν τα θεμέλια του ίδιου του Βυζαντίου, αυτή είναι η συνέχειά τους, και εκμεταλλεύονται τώρα βεβαίως, διότι έχουν χρήματα πολλά, βοηθάνε ανθρώπους και τους οποίους στη συνέχεια, για πρώτη φορά γίνεται αυτό στην Ελλάδα, τους οδηγούν να δημιουργούν κόμμα, τους ορκίζουν, τους δίνουν τα ψηφοδέλτια μέσα στην εξομολόγηση»




Θρασύτατοι διαρρήκτες μπουκάρουν μέρα μεσημέρι σε σπίτι στο Χαλάνδρι

 


Ένα βίντεο ντοκουμέντο που ανέβηκε χθες Τετάρτη στο Facebook έχει προκαλέσει εκατοντάδες σχόλια οργής από αγανακτισμένους πολίτες για τους θρασύτατους κακοποιούς. 

Στο βίντεο απεικονίζονται δύο κακοποιοί διαρρήκτες με μάσκες προστασίας για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους να κατευθύνονται άνετοι  προς την είσοδο ισόγειας κατοικίας στο Χαλάνδρι το πρωί της Τετάρτης.

«Αυτό συνέβη σε σπίτι φίλης μου στο Χαλάνδρι σήμερα το πρωί» αναφέρει στην ανάρτησή της η γυναίκα που ανέβασε το σχετικό βίντεο. Οι κινήσεις των δυο διαρρηκτών, όπως θα δείτε, καταγράφονται καρέ καρέ από την κάμερα στο θυροτηλέφωνο της οικίας.

Κάποια στιγμή κι ενώ οι δυο άγνωστοι άντρες έχουν πλησιάσει στην πόρτα του σπιτιού, το πρόσωπο του ενός αποκαλύπτεται, καθώς του πέφτει η μάσκα. Απτόητοι, βγάζουν ένα  κατσαβίδι και ανοίγουν την πόρτα σε χρόνο μηδέν. Μάλιστα, ο ένας, πριν εισέλθει στην οικία, ρίχνει μπουνιά στο θυροτηλέφωνο, για να καταστρέψει την κάμερα, χωρίς όμως επιτυχία. Οι δύο διαρρήκτες μπαίνουν με την άνεση τους στο σπίτι και το ξαφρίζουν ανενόχλητοι.






Καθεστωτική νοοτροπία Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε μόνο αυτός και κανένας άλλος



Ο Τσίπρας, μίλησε μόνος του και ζήτησε από όσους έχουν θέματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να γράψουν μια έκθεση ιδεών και να του την δώσουν.

Έδειξε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα καθεστωτικό αρχηγό κόμματος, επικίνδυνο και για το ίδιο το κόμμα.

Ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε μια Κεντρική Επιτροπή για να μιλήσει και να επιρρίψει ευθύνες σε όλους τους άλλους και προκλητικά στους πολίτες, που δεν έπεσαν στην απάτη του και δεν πίστεψαν τα χυδαία και αισχρά ψέματα του.

Είχε το θράσος να επιρρίψει ευθύνες στους πολίτες που δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν στις εκλογές, γιατί αυτός είναι ο τελειωμένος πολιτικά Αλέξης Τσίπρας.

Έριξε ευθύνες και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λάθη και δεν είχαν… συλλογικότητα. 

Και μόλις έκανε τον μονόλογο του, η Ράνια Σβίγκου με καθεστωτική νοοτροπία αποφασίζουμε και διατάζουμε, ανέλαβε να μην αφήσει τους άλλους να… μιλήσουν.

Λες και βλέπαμε καθεστώς Βόρειας Κορέας, ο Τσίπρας τους κατηγορούσε και αυτοί τον χειροκροτούσαν.

Όποτε δήλωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη της ήττας, είχε και την συνέχεια φταίνε οι άλλοι και κυρίως  οι πολίτες που δεν κατάλαβαν τι έκαναν, ότι ψήφισαν παραπλανημένοι από την δήθεν προπαγάνδα της κυβέρνησης και όχι επειδή αυτός είναι απατεώνας, ψεύτης, και δεν τον θέλει κανένας. 

Η Ράνια Σβίγκου δεν άφησε να μιλήσει κανένας άλλος για να μην αμφισβητηθεί ο… καταπληκτικός αρχηγός, και απλά τους ζήτησε να καταθέσουν… γραπτά τις θέσεις τους.

Με λίγα λόγια, ούτε 20% δεν πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Τσίπρα, ένα 3% και να παλεύει να μπεί στην βουλή θα ήταν κάτι που το εύχεται η πλειοψηφία των πολιτών.




Το περιοδικό Der Spiegel απέλυσε τον αρχισυντάκτη του Steffen Klusmann για το ψέμα με την νεκρή Μαρία

 


Μόλις εχθές ο φαιδρός ξάδελφος του Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας επέμενε στο ψέμα και την απάτη λέγοντας ότι είχε δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ για την "νεκρή" Μαρία του Έβρου, προσπαθώντας να εξαπατήσει και πάλι τον κόσμο.

Σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας, απέλυσε τον επί 15 χρόνια αρχισυντάκτη του Steffen Klusmann (και) για την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» καθώς θεωρήθηκε ότι «αυτά τα Fake News ήταν ικανά να δημιουργήσουν διεθνές επεισόδιο».

Και εδώ στην Ελλάδα το κόμμα των απατεώνων του Αλέξη Τσίπρα επιμένει αμετανόητος στο ψέμα!!