Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Φλωρίδης: Ολιγάρχες επιθυμούν να «κοντύνουν» τον Μητσοτάκη για να μην πάρει αυτοδυναμία - Αποκαλύψεις για το κόμμα ΝΙΚΗ

 


Για «ολιγάρχες» που επιθυμούν να «κοντύνουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να μην πάρει αυτοδυναμία, έκανε λόγο σήμερα ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόπειρα, η οποία εξελίσσεται από τα περιτρίμματα αυτά και τα θραύσματα του αντιμητσοτακικού μετώπου, να περιορίσουν τη δυνατότητα του Μητσοτάκη να πάρει αυτοδυναμία» τόνισε ο κ. Φλωρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, και εξαπέλυσε, μεταξύ άλλων, σκληρή επίθεση στο κόμμα ΝΙΚΗ.

«Αφού απέτυχαν όλα αυτά τα πολιτικά εργαλεία του ολιγαρχισμού απέναντι στον Μητσοτάκη, τον οποίο θέλουν να τον περιορίσουν, να τον κοντύνουν, να μοιραστούν την πολιτική εξουσία, να βάλουν χέρι στα φράγκα που έχει η χώρα, τώρα ξαφνικά ο Μητσοτάκης μπορεί να γίνει παντοδύναμος, οπότε ας τον κοντύνουμε όσο μπορούμε και ας στρέψουμε τη συζήτηση για το αν στον χώρο της αντιπολίτευσης ο ένας θα πάρει 14 και ο άλλος θα πάρει 15. Λες και το θέμα της χώρας στις επόμενες εκλογές είναι τι θα γίνει με το 14 και το 15 και όχι αν θα έχει κυβέρνηση να μπορέσει να συνεχίσει, την ώρα που οι Τούρκοι την Κυριακή τελειώνουν και από ό,τι φαίνεται ο Ερντογάν επανέρχεται πανίσχυρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Χαρακτήρισε «παραμύθι» το αφήγημα ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να γίνει παντοδύναμος, ενώ, όπως είπε, «κανένας δεν ανησυχούσε και λογικά και σωστά δεν ανησυχούσε όταν σε όλη τη μεταπολίτευση τα κόμματα εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση με ποσοστά όπως το ΠΑΣΟΚ 48%, 46% ο πατέρας Μητσοτάκης, με 47% και στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης με 44 και 45%».

«Σε κανέναν δεν πέρασε από το μυαλό ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παντοδυναμία τού κάθε φορά πρωθυπουργού. Και τώρα με το 40% φοβούνται, λέει, ότι θα οδηγήσει σε παντοδυναμία. Μα εδώ όπως πάνε τα πράγματα ούτε αυτοδυναμία, ούτε 151 θα πάρει, αν επικρατήσουν αυτές οι λογικές. Γι’ αυτό μιλάω έτσι, γιατί δεν έχουμε καταλάβει εδώ τι στήνεται», πρόσθεσε.

Ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι ενώ κανείς δεν μπορεί πια να διεκδικήσει την κυβέρνηση, δεν θέλουν να το πετύχει ούτε ο κ. Μητσοτάκης αυτό.

«Γιατί όντως, εφόσον μπορούν αυτά τα δύο κόμματα ακόμα, αυτοί οι μουτζαχεντίν, οι Ταλιμπάν, οι τζιχαντιστές αυτοί εκεί της ΝΙΚΗΣ και το άλλο κόμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, τότε προφανώς η αυτοδυναμία για να επιτευχθεί θέλει υψηλά ποσοστά. Άρα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου αυτονόητη, σε σχέση με το ποσοστό που πήρε η Νέα Δημοκρατία τώρα», ανέφερε.

«Παρατηρώ μία περίεργη συζήτηση, ότι πρέπει ένας κόσμος που μετείχε στη συγκρότηση αυτής της πρότασης αυτού του κινήματος, για να υπάρξει σταθερότητα και συνέχεια στη χώρα, να σκέφτεται ότι μήπως τώρα πρέπει να δούμε και το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση. Εάν αυτό επικρατήσει, είναι προφανές ότι θα ασχοληθούν με το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση αλλά η χώρα δεν θα έχει κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Φλωρίδης, και πρόσθεσε:

«Γιατί, εάν ένα κομμάτι μετακινηθεί προς τους μουτζαχεντίν, αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα, είναι το κόμμα κάποιων μοναστηριών έξω από το Άγιο Όρος και κάποιων μέσα στο Άγιο Όρος, τα οποία έχουν τόσο φανατισμό, τα οποία είναι τόσο αντιχριστιανικά μοναστήρια... Γιατί ο χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης. Αυτοί το μίσος που έχουν και κουβαλάνε δεν μπορείτε να το φανταστείτε».

Ααναφέρθηκε και στο κόμμα ΝΙΚΗ λέγοντας ότι «παρατηρώ μία περίεργη συζήτηση, ότι πρέπει ένας κόσμος που μετείχε στη συγκρότηση αυτής της πρότασης αυτού του κινήματος, για να υπάρξει σταθερότητα και συνέχεια στη χώρα, να σκέφτεται ότι μήπως τώρα πρέπει να δούμε και το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση. Εάν αυτό επικρατήσει, είναι προφανές ότι θα ασχοληθούν με το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση αλλά η χώρα δεν θα έχει κυβέρνηση».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «εάν ένα κομμάτι μετακινηθεί προς τους μουτζαχεντίν, αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα, είναι το κόμμα κάποιων μοναστηριών έξω από το Άγιο Όρος και κάποιων μέσα στο Άγιο Όρος, τα οποία έχουν τόσο φανατισμό, τα οποία είναι τόσο αντιχριστιανικά μοναστήρια, γιατί ο χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης, αυτοί το μίσος που έχουν και κουβαλάνε δεν μπορείτε να το φανταστείτε».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φλωρίδη αυτά τα άτομα «ηγήθηκαν του αντιεμβολιαστικού κινήματος, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από αυτό, μέσα από τη θρησκοληψία τους. Στο Κιλκίς για παράδειγμα, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, που είναι ο νομός με το μεγαλύτερο αναλογικά ποσοστό θανάτων από τον κόβιντ, έχει παίξει τεράστιο ρόλο ένα τέτοιο μοναστήρι εκεί και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία παρουσίασε αυτά τα ποσοστά θανάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Και κατέληξε: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι μιλάμε, άνθρωποι οι οποίοι με το κήρυγμά τους οδηγούσαν τον κόσμο στο θάνατο, μέσα από τον κόβιντ. Το αντιεμβολιαστικό, είναι ένα πεδίο. Αν θα δείτε, ένα σωρό υποψήφιοι από αυτούς είναι οι νοσταλγοί της χούντας, ευθέως. Αν δείτε πως μιλάνε για την εκπαίδευση, που καλούν τους μαθητές να σκίζουν τα βιβλία, αυτό είναι σκοταδιστικός μεσαίωνας. Δεν το βάζει ανθρώπου νους τι διαβρωτικό κίνημα στα θεμέλια της χώρας είναι αυτοί. Αλλά αυτό, πρώτα πρώτα πρέπει η ίδια Εκκλησία να το αντιμετωπίσει, γι’ αυτό εγώ χαίρομαι πάρα πολύ για τον Μητροπολίτη Άνθιμο»

Τέλος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό στο Άγιο Όρος: «Πριν από το Πάσχα, ένα από αυτά τα μοναστήρια είχε τη γιορτή του. Τα μοναστήρια έχουν τις δικές τους γιορτές τους εκεί, όταν λοιπόν γίνεται αυτό, οι άλλες μονές στέλνουν αντιπροσωπείες από μοναχούς για να μετάσχουν στη γιορτή. Ε, λοιπόν οι μοναχοί που πήγαν από τη Μονή Ξενοφώντος, η οποία είναι πιστή στο Πατριαρχείο όπως και πρέπει, επειδή είχε ταχθεί υπέρ της απόφασης του Πατριαρχείου για τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας κόντρα στη Ρωσία, από αυτό το μοναστήρι τους έδιωξαν από τη γιορτή, τους έδιωξαν ως φιλοπατριαρχικούς, παρόλο που το Άγιο Όρος υπάγεται απευθείας στον Πατριάρχη» ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.

«Μιλάω πρώτη φορά τόσο ανοιχτά αλλά πρέπει να μιλήσω» είπε υπογραμμίζοντας και τα εξής: «δείτε με ποιον συνωμοτικό τρόπο στήθηκε αυτό το κόμμα, το οποίο ξαφνικά το ανακάλυψαν οι δημοσκόποι στις δημοσκοπήσεις, μέσα από αυθόρμητες απαντήσεις, χωρίς το κόμμα αυτό να έχει εμφανιστεί. Έχετε δει ποτέ τέτοιο πράγμα;».

«Αυτό» ανέφερε «βγήκε μέσα από έναν συνωμοτισμό αυτών των φονταμενταλιστών που τους λέει ο Μητροπολίτης της Αλεξανδρουπόλεως στην ανακοίνωσή του τη χθεσινή. Είναι η συνέχεια εκείνων των καλόγερων του Βυζαντίου, οι οποίοι υπέσκαπταν τα θεμέλια του ίδιου του Βυζαντίου, αυτή είναι η συνέχειά τους, και εκμεταλλεύονται τώρα βεβαίως, διότι έχουν χρήματα πολλά, βοηθάνε ανθρώπους και τους οποίους στη συνέχεια, για πρώτη φορά γίνεται αυτό στην Ελλάδα, τους οδηγούν να δημιουργούν κόμμα, τους ορκίζουν, τους δίνουν τα ψηφοδέλτια μέσα στην εξομολόγηση»
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου