Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Γελάει ο κόσμος με τον ψεκασμένο παπατζή Βελόπουλο που ζητάει ο τίποτα πρόωρες εκλογές

 


Ο Βελόπουλος δεν έχει την σοβαρότητα να καταλάβει ότι αυτό το ποσοστό που πήρε στις ευρωεκλογές, δεν θα το δει ούτε στον ύπνο τους στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν σε 3 χρόνια, και επειδή είναι φαιδρός και γνωστός πωλητής του φάρμακου για την καράφλα, του Covid, και των επιστολών του Ιησού, εκμεταλλεύεται ένα της στιγμής εκλογικό ποσοστό.

Και καλά κάνει να το εκμεταλλευτεί, γιατί ζει την στιγμή με 60% αποχή και σχεδόν 800.000 ψηφοφόρους της Ν.Δ. που δεν πήγαν να ψηφίσουν καν, αλλά όχι και να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο τίποτα λες και η χώρα είναι παιχνίδι στα χέρια του οποιουδήποτε.

Εκτός των πρόωρων εκλογών, ξεκίνησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ένα κρεσέντο φαιδρότητας και χυδαιότητας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ο φαιδρός χωρίς ίχνος σοβαρότητας και ντροπής ότι ζητάει εκλογές, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν έχει τη νομιμοποίηση, ρωτήστε εκατό Έλληνες». 

Με λίγα λόγια ο Κυριάκος Βελόπουλος θεωρεί ότι «εκατό Έλληνες» θα κρίνουν την τύχη της χώρας, για τέτοιο μυαλό πολιτικού μιλάμε. Επειδή δεν του έκατσε η επιστολική ψήφος, την  αποκάλεσε «έκτρωμα», λέγοντας ότι «αυτό το έκτρωμα της επιστολικής ψήφου, πρέπει να τελειώσει. Ήδη εγώ έδωσα εντολή στους νομικούς μου, γιατί συνέβησαν περίεργα πράγματα την τελευταία στιγμή», ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν βάζει θέμα νοθείας, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ξεκάθαρα ναι, και το είπε εύκολα χωρίς ίχνος ντροπής δείχνοντας το πόσο φαιδρός είναι.

Προανήγγειλε μάλιστα και την πρόθεση του να κάνει ένσταση κατά της επιστολικής ψήφου,  επιχειρηματολογώντας χωρίς ίχνος σοβαρότητας επάνω στη μεγάλη διαφορά των ποσοστών που αποκόμισε το κόμμα του μεταξύ των καλπών και της επιστολικής ψήφου. Είναι δε τόσο το μυαλό του που παρουσιάζει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, στον αντίποδα, εμφανίζει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά στην επιστολική ψήφο απ' ό,τι στις κάλπες, και δεν έχει καταλάβει ότι την επιστολική ψήφο προτίμησαν περισσότερο ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. 

Σε κάθε του εμφάνιση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δείχνει την ακαταλληλότητα του και το πόσο φαιδρός είναι, και θα το δει στα σίγουρα μετά την τριετία στις επόμενες εθνικές εκλογές που θα αντικρίσει και πάλι τα πραγματικά του ποσοστά.




Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει fake news της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου


 

Η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, ισχυρίστηκε σχετικά με τον Βρετανό δημοσιογράφο του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ ο οποίος είχε εξαφανιστεί στη Σύμη και βρέθηκε νεκρός χθες την Κυριακή, ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ένα βίντεο 24ωρα πρίν βρεθεί η σωρός που έδειχνε το μέρος που βρέθηκε.

Οι κάμερες δείχνουν τον Μόσλεϊ να κάνει μία πορεία 50 μέτρων μέσα σε 20 λεπτά. Σύμφωνα με το Live News, το υλικό από τις κάμερες είχε παραδοθεί στην αστυνομία από το βράδυ της Τετάρτης ή από την Πέμπτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σημερινό ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο αναφέρεται σε κατοχή και μη αξιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τις κινήσεις του Βρετανού παρουσιαστή και το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας πριν την ανεύρεση της σορού του.

Η πραγματικότητα είναι ότι το βιντεοληπτικό υλικό περιήλθε στην κατοχή της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ανεύρεση της σορού. Τονίζεται πως από το μέχρι στιγμής προανακριτικό υλικό δεν προκύπτει πτώση του Βρετανού παρουσιαστή από ύψος.



Ντόρα : Μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ – «Καιρός να παρκάρουν κάποιοι τα καλάμια»


 

Σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ έθεσε κάποιες προϋποθέσεις και ανέλυσε το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών. «Θα είναι μεγάλο λάθος να γίνει ανασχηματισμός για να δοθεί δήθεν μήνυμα, έχει ξαναγίνει και μας στοίχισε. Το πρόβλημα δεν είναι αριστερά ή δεξιά, αλλά η απόδοση στο μέγεθος που το αναμένει ο πολίτης. Έχει βάλει τον πήχη ψηλά στον Μητσοτάκη, γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί. Πρέπει αυτόν τον πήχη να τον περάσει και για να το περάσει πρέπει να αλλάξουν τα προβλήματα του βαθέως κράτους».

Τόνισε επίσης πως «υπάρχουν αυτοί που αδιαφόρησαν, υπάρχουν αυτοί που συνειδητά δεν πήγαν και ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, καθώς και άλλοι που είπαν “παιδιά, καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια”, τα οποία πράγματι υπάρχουν».

«Κακά τα ψέματα, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Υπάρχουν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή οι διορισμένοι, οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνονται και λογοδοτούν, κι ας μην είναι αιρετοί. Ο πρωθυπουργός θα τα εξετάσει όλα αυτά και θα πράξει δεόντως».



Συνελήφθη από την Ο.Π.Κ.Ε. σε παραλία της Βάρης 36χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία

 


Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 9-6-2024 σε παραλία της Βάρης από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 36χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο περιπολίας και ελέγχων από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην παραλιακή ζώνη της Αττικής και ειδικότερα στην περιοχή της Βάρης, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς κατηγορείται ότι τον Απρίλιο του 2022 στον Πειραιά, μαζί με έτερο συνεργό, επιτέθηκε σε 53χρονο με τη χρήση σωματικής βίας, χτυπώντας τον σε διάφορα σημεία του σώματός του, και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.



Άφησαν προκλητικά ελεύθερο με όρους και τον 25χρονο για τον εμπρησμό στο Σέιχ Σου

 


Και άλλος επικίνδυνος κακοποιός αφέθηκε μετά την δίωξη του για κακούργημα ελεύθερος από δικαστές.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην 2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο δάσος του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εμπρησμό δάσους, σε βαθμό κακουργήματος και αφέθηκε ελεύθερος για να κάψει ότι δεν πρόλαβε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο 25χρονος (ημεδαπός) κατηγορείται ότι προκάλεσε δύο εστίες φωτιάς -σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη- με γυμνή φλόγα (αναπτήρα), κοντά στο Φιλίππειο. 

Από τις δύο εστίες φωτιάς κάηκαν πευκοβελόνες, ξηρά χόρτα, κλαδιά, θάμνοι και καψαλίστηκαν πεύκα, σε μία έκταση 530 τ.μ, επειδή το πρόλαβε η πυροσβεστική.

Η απολογία του δεν διήρκεσε περισσότερα από 20 λεπτά, ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε χωρίς νομικό παραστάτη, ούτε έκανε χρήση του δικαιώματος που του παρέχει η Δικονομία για διορισμό δικηγόρου. Κατά πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ φέρεται να επανέλαβε τους προανακριτικούς γελοίους  του ισχυρισμούς ότι πήγαν να τον κάψουν κάποιοι.

Ο επικίνδυνος κακοποιός ισχυρίστηκε ότι άγνωστα άτομα τον μετέφεραν παρά τη θέλησή του κι έπειτα από λογομαχία, στο Σέιχ Σου, όπου αφού τον ξεγύμνωσαν άσκησαν σωματική βία εναντίον του, ρίχνοντας «ζιπέλαιο» στα πόδια, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, ο ίδιος την έσβησε αλλά καθώς κρύωνε (με 35 βαθμούς) μάζεψε πευκοβελόνες, ανάβοντας δεύτερη φωτιά για να ζεσταθεί, την οποία επιχείρησε επίσης να σβήσει.

Οι δικαστές φαίνεται ότι πείστηκαν με όσα γελοία ανέφερε ο κακοποιός, και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, και με αυτή την απόφαση εάν κάψει ότι δεν έκαψε κατηγορούμενοι συνεργοί μαζί του πρέπει να πάνε οι οι δύο δικαστές για την απόφαση τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο 25χρονος παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, ενώ είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για ληστεία.



Απειλεί του συριζαίους ο αποτυχημένος Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας ότι "ήρθα για να μείνω" - Έρχεται έλεγχος πόθεν έσχες

 


Απειλητικός στους συριζαίους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάει πουθενά εμφανίστηκε με μήνυμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μέρες απομένουν μέχρι την κατάθεση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη ώστε να αρχίσει ο έλεγχος για τα οικονομικά του και της οικογένειας του, και ο ίδιος ζει στον κόσμο του.

Χωρίς να έχει καταλάβει τίποτα, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι έχασε 3 μονάδες από τις εθνικές εκλογές και 10 μονάδες από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, ότι μετράει την πρώτη του ήττα, είπε ότι προχωράμε ακάθεκτοι, συνεχίζουμε και θα είμαστε πλειοψηφία σύντομα.

Ο ινφλουένσερ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έχοντας αποτύχει να πάρει την ψήφο διαμαρτυρίας ευχαριστεί τον κόσμο που στήριξε την αξιωματική αντιπολίτευση και δεσμεύεται απειλώντας ότι ήρθε για να μείνει.

Μάλιστα αναφέρει ότι έχει λάβει και καλά πολλά μηνύματα που του λένε να μείνει.

«Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα που λένε,

"Μην τα παρατήσεις"

"Μη μας προδώσεις"

"Πιστέψαμε ξανά".

Σας το είπα και το εννοούσα.

Ήρθα για να μείνω, για να κάνουμε μαζί την προοδευτική παράταξη και πάλι πλειοψηφία στον τόπο» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει:

«Τώρα χτίζουμε την προοδευτική αριστεία που έχει ανάγκη η Ελλάδα - αλλά πλέον και η Ευρώπη.

Προετοιμαζόμαστε λοιπόν από τώρα. Προχωράμε ακάθεκτοι.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χιλιάδες ψηφοφόρους και στους εθελοντές και στις εθελόντριες, που μας κράτησαν όρθιους απέναντι στα αδιευκρίνιστα εκατομμύρια της ΝΔ.

Το 23% έγινε 13%. Με τη νέα γενιά στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε και θα είμαστε πλειοψηφία σύντομα».

Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι το 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ έγινε 14,9% με εμένα αρχηγό, και το 24% στις προηγούμενες ευρωεκλογές έγινε 14,9% με εμένα αρχηγό.



Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο Ρομά ζήτησε ο Άρειος Πάγος και να ήταν οι μόνοι

 


Άμεση είναι η παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα στην τραγική υπόθεση βιασμού 14χρονης ανήλικης από τον 37χρονο Ρομά, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών για βιασμό ανήλικης και έτσι προχώρησε στη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία.

Ειδικότερα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία αφέθηκε ελεύθερος από επικίνδυνους και ανεύθυνους δικαστές, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, ο δολοφόνος της εντεκάχρονης της οποίας η υπόθεση έχει προκαλέσει την αντίδραση της κοινωνίας. 

Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονης ανήλικης, δείχνοντας ότι είναι ένα επικίνδυνο παραβατικό κάθαρμα.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο. Δηλαδή, τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, και δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι υπάρχει πρόβλημα για την ποιότητα των δικαστών που δικάζουν.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή, να σημειωθεί ότι στην έδρα ήταν τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης, και στα μάτια της κοινωνίας κρίνονται ανεπαρκής και επικίνδυνες να δικάζουν.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Να σημειωθεί, ότι ο 37χρονος είναι Ρομά και οι περιοριστικοί όροι δύσκολα είχαν εφαρμοστεί.

Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παρ΄ όλα αυτά και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης, γιατί 3 ανεπαρκής, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι δικαστές τον άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερος.



Δεν εξελέγει η ανθέλληνας Σόφι ιν’τ Βελτ συνεργάτης του ανθέλληνα Κώστα Αρβανίτη που συκοφαντούσαν την Ελλάδα

 


Η Ελλάδα γλίτωσε από ένα ανθέλληνα, αφού δυστυχώς ο ανθέλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης εξελέγει και όπως καταλαβαίνετε θα ψάχνει τρόπους να κάνει κακό στην Ελλάδα.

Η γνωστή ανθέλληνας και πολέμια κατά της Ελλάδας Σόφι ιν’τ Βελτ, δεν υπάρχει πλέον στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο και επιτέλους ξεβρώμισε η Ευρώπη από ένα.

Η ευρωβουλευτής, συκοφαντούσε μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη αδιαλείπτως τη χώρα μας για το κράτος δικαίου, και γλίτωσε η χώρα μας και το Ευρωκοινοβούλιο, μιας και το κόμμα με το οποίο κατέβηκε στο Βέλγιο καταποντίστηκε.

Η ανθέλληνας Σόφι ι’ντ Βελτ, ήταν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου υποψήφια στο Βέλγιο με ένα ανεξάρτητο κόμμα που ονομάζεται Volt. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη αποτυχία της κυρίας Βελτ.

Είχε προηγηθεί η κάθοδός της στις ολλανδικές εκλογές όπου το κόμμα της πήρε μόλις 1,69% (Volt).

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαία την ανθέλληνα και επικροτούσε τις θέσεις της κατά της Ελλάδας.

Ήταν τέτοιο το θράσος της αποτυχημένης πρώην ευρωβουλευτού, που είχε φτάσει στο σημείο να σχολιάσει αποφάσεις Ντογιάκου και τις εκλογές στην χώρα μας, βάζοντας στόχο πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολύ κλάμα στον ΣΥΡΙΖΑ, στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον Κώστα Αρβανίτη που ψάχνει τον επόμενο ανθέλληνα για να χτυπάνε την Ελλάδα.




Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σφράγισαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες βενζινάδικο στο Γέρακα λόγω νοθείας

 



Διάρρηξη σφραγίδων διαπίστωσαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά την διάρκεια επανελέγχου σε πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα Αττικής, όπου είχαν σφραγίσει για δυο χρόνια, λόγω νοθευμένων καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 8/6/2024 οι ελεγκτές επέβαλαν ποινή σφράγισης δυο ετών και δημοσιοποίηση στοιχείων της επιχείρησης γιατί το πετρέλαιο κίνησης που διέθεταν οι εγκληματίες στην αγορά ήταν νοθευμένο σε ποσοστό 95% με πετρέλαιο ναυτιλίας.

Στον επανελέγχο των ελεγκτών που πραγματοποιήθηκε εχθές για την τήρηση των μέτρων σφράγισης, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί οι σφραγίδες από τρεις (3) αντλίες και δύο (2) δεξαμενές, ενώ είχαν αποκολληθεί οι αυτοκόλλητες πινακίδες που περιέγραφαν την αιτία της σφράγισης, και οι εγκληματίες συνέχιζαν την κακουργηματική δράση τους.



Άμεσα, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ με τη συνδρομή ομάδας της ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν εκ νέου φυσική καταμέτρηση των ποσοτήτων καυσίμων που βρίσκονταν στις δεξαμενές και τοποθέτησαν νέες σφραγίδες και αυτοκόλλητα.

Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν τα μέτρα δέουσας επιμέλειας, για την αυθημερόν διακοπή προμήθειας καυσίμων από όλες τις εταιρείες Εμπορίας και τα Διυλιστήρια προς το συγκεκριμένο πρατήριο, ενώ δρομολογήθηκε η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε οικοτροφείο μετά τις αποκαλύψεις του αδερφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα

 



Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκινά ποινική έρευνα για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αδερφός της πριγκίπισσας Νταϊάνας, σε ένα οικοτροφείο της κεντρικής Αγγλίας, τη δεκαετία του ’70.

Σε ένα βιβλίο του που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και τιτλοφορείται "A Very Private School" («Ένα πολύ ιδιωτικό σχολείο»), ο Τσαρλς Σπένσερ, ο αδελφός της πρώτης συζύγου του βασιλιά Καρόλου, υποστήριζε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης και σωματικής τιμωρίας όταν ήταν εσωτερικός στο Μέντγουελ Χολ.

Η διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας «κατάπληκτη» από τις αποκαλύψεις αυτές. «Είναι δύσκολο να διαβάζουμε πληροφορίες για τις πρακτικές που, δυστυχώς, κάποιες φορές, θεωρούνταν φυσιολογικές και αποδεκτές την εποχή εκείνη», σημείωσε, τονίζοντας ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε.

Σήμερα, η αστυνομία του Νορθάμπτονσιρ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες αυτές. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι οι Αρχές έχουν λάβει «έναν αριθμό» καταγγελιών που αφορούν μη πρόσφατα περιστατικά και κάλεσε τυχόν άλλα θύματα να εμφανιστούν και να καταθέσουν.

Ο Τσαρλς Σπένσερ ήταν οκτώ ετών όταν ξεκίνησε να φοιτά στο σχολείο αυτό. Στο βιβλίο του υποστηρίζει ότι τον κακοποίησε μια εκπαιδευτικός όταν ήταν 11 ετών. «Κάθε τρίμηνο επέλεγε ένα αγόρι για να κοιμηθεί μαζί της και το χρησιμοποιούσε για να έχει σεξουαλικές επαφές. Είχε πλήρη έλεγχο στα αγόρια, επειδή στερούμασταν τη γυναικεία θέρμη και αναζητούσαμε απελπισμένα προσοχή και τρυφερότητα», ανέφερε. Υποστήριζε επίσης ότι τον χτύπησε με τα καρφιά ενός παπουτσιού του κρίκετ ένας καθηγητής λατινικών.

Ο 60χρονος κόμης Σπένσερ, πρώην δημοσιογράφος και πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων, είναι αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα που σκοτώθηκε το 1997 σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μία από τις νονές του.




Το ταξίδι του λύκου «Σοφοκλή» από την Πάρνηθα στον Παρνασσό



Τη διαδρομή του «Σοφοκλή», όπως ονομάστηκε ο λύκος που απεγκλωβίστηκε από την ομάδα άμεσης επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ και του ΟΦΥΠΕΚΑ στις αρχές Απριλίου μέσα από τον περιφραγμένο χώρο της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα Αχαρνών, παρακολουθούν οι επιστήμονες μέσα από το πρόγραμμα LIFE Wild Wolf.

Ο λύκος, στον οποίο τοποθετήθηκε δορυφορικό κολάρο GPS, μετά τον απεγκλωβισμό του κινούνταν με την αγέλη του στη ευρύτερη περιοχή της νότιο-ανατολικής Πάρνηθας ενώ μέσω του στίγματός του που δίνει με ακρίβεια τη θέση του, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κύρια αιτία προσέγγισης της αγέλης σε περιαστικές περιοχές, είναι η υψηλή διαθεσιμότητα πτωμάτων κτηνοτροφικών ζώων και σκύλων.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καλλιστώ, από τις αρχές Μαΐου ο λύκος άρχισε να απομακρύνεται σε μεγαλύτερες αποστάσεις από τα γνωστά όρια της επικράτειας της αγέλης του και αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να διασχίσει την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης προς τα βορειοανατολικά, στράφηκε προς τα δυτικά ξεκινώντας την αναζήτησή του για μια νέα κενή περιοχή εγκατάστασης ή ίσως εξεύρεσης άλλης αγέλης λύκων που θα τον δεχθεί.


«Η διασπορά, όπως αποκαλείται η μετακίνηση μεγάλων αποστάσεων, των νεαρών κυρίως λύκων, εκτός των ορίων των επικρατειών τους, αποτελεί έναν μηχανισμό προσαρμογής που εξισορροπεί τις ανάγκες της αγέλης και των τροφικών διαθέσιμων, αφού έτσι οι αγέλες δεν αυξάνονται σε αριθμό μελών πάνω από ένα όριο. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται η ροή γενετικού υλικού εντός του πληθυσμού και ο γρήγορος εποικισμός νέων περιοχών. Οι αποστάσεις διασποράς μπορεί να είναι τεράστιες και να φθάνουν τα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα» τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι ο Σοφοκλής βρίσκεται πλέον στους πρόποδες του Παρνασσού.




Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους


 

Βίντεο με τον τρόπο με τον οποίο επαγγελματίας ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στη Φλόριντα έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή και καρφώθηκε στο κεφάλι του ληστή ο οποίος ήταν ανάμεσα στους δύο ομήρους τους οποίους είχε σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου όταν ένας 36χρονος αποπειράθηκε να ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Fort Myers Bank of America.

Ο ληστής έβγαλε ξαφνικά ένα μαχαίρι και το έβαλε στο λαιμό της μιας εκ των ομήρων, οι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας των SWAT (σ.σ. τα αμερικανικά ΕΚΑΜ) έβαλε την καραμπίνα του στον ώμο ενός συναδέλφου του και πυροβόλησε με ακρίβεια.

Η σφαίρα αφού διαπέρασε την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, χτύπησε στο κεφάλι τον ληστή ο οποίος κατέρρευσε ακαριαία.





Ασημένιο μετάλλιο η Στεφανίδη στο επί κοντώ


 

Το δεύτερο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου εξασφάλισε η Ελλάδα.

Μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε εχθές το βράδυ το αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ με 4.73μ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα της, υπερβαίνοντας χωρίς πρόβλημα το 4.43μ αφού είχε αφήσει το αρχικό ύψος στα 4.43μ.

Έπειτα, μία μόνο προσπάθεια χρειάστηκε για να περάσει τα 4.53μ και έπειτα ο πήχης ανέβηκε στα 4.68μ. Εκεί η Στεφανίδη το πέρασε με την πρώτη, για να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης προσωρινά και να πάρει το μετάλλιο.

Ο πήχης έπειτα ανέβηκε στα 4.73μ, με τέσσερις αθλήτριες να δοκιμάζουν και την Ιταλίδα Μολιναρόλο να έχει μόνο μία προσπάθεια. H Στεφανίδη το πέρασε με την πρώτη και έκλεισε τη θέση της στο βάθρο για ακόμη μία φορά!

Η Στεφανίδη, έπειτα, άφησε το 4.78μ και πήγε απευθείας στο 4.83μ., για να κάνει άκυρο το πρώτο άλμα και το δεύτερο και έτσι να μείνει οριστκά στη δεύτερη θέση και να κατακτήσει το πέμπτο σερί μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Την πρώτη θέση πήρε η Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) και τρίτη η Μόλι Κόντερι (Βρετανία).




Πτήση της Austrian Airlines έπεσε σε χαλάζι

 



Ένα αεροπλάνο της εταιρείας Austrian Airlines προερχόμενο από την Πάλμα της Μαγιόρκας έπεσε σε χαλαζόπτωση την, Κυριακή, το απόγευμα, καθώς πλησίαζε στη Βιέννη. 

«Σύμφωνα με το πληρωμα, η καταιγίδα αυτή δεν φαινόταν στο μετεωρολογικό ραντάρ», εξήγησε η εταιρεία σε δήλωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά στη συνέχεια προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο, με αρκετές ζημιές. Κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε στη διάρκεια αυτού του «επεισοδίου που δεν διήρκεσε παρά μερικά δευτερόλεπτα». 

Σε φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση εικονίζεται το αεροπλάνο με τους δύο μπροστινούς υαλοπίνακες του κόκπιτ να φέρουν σημάδια από χτυπήματα, και από την μύτη του αεροπλάνου να λείπει ολόκληρη σημείο όπου συνήθως βρίσκεται το ραντάρ.

«Νομίζω ότι βρισκόμασταν περίπου 20 λεπτά πριν από την προσγείωση όταν μπήκαμε σε ένα σύννεφο από χαλάζι και καταιγίδα και άρχισαν οι αναταράξεις» δήλωσε στο ABC News μέσω γραπτού μηνύματος η Έμλεϊ Όκλεϊ, επιβάτης της πτήσης. Η Όκλεϊ είπε ότι μέσα στην καμπίνα, μπορούσαν να ακούσουν το χαλάζι καθώς χτυπούσε το αεροσκάφος τους. «Μπορούσαμε σίγουρα να νιώσουμε το χαλάζι να πέφτει στο αεροπλάνο και ήταν αρκετά δυνατό» έγραψε η Όκλεϊ.




Αυτό είναι το κάθαρμα που σκότωσε την 11χρονη - Νέο έγκλημα της δικαιοσύνης τον είχε ελεύθερο


 

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά Ηλείας. Το 37χρονο κάθαρμα θείος και δολοφόνος του παιδιού, ομολόγησε κυνικά την πράξη του λέγοντας «την πήγα στο χωράφι και τη σκότωσα με το κατσαβίδι». 

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, ο δολοφόνος δεν είπε λέξη για το κίνητρό του, γιατί σκότωσε το παιδί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος δολοφόνος το πρωί πήγε να παρηγορήσει τους γονείς της 11χρονης, ενώ, πριν συλληφθεί είχε αναρτήσει στα social media του το amber alert για την εξαφάνιση του παιδιού.



Ο δολοφόνος είχε συλληφθεί το 2017 για τον βιασμό 14χρονης, το 2020 είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ζάκυνθο σε φυλάκιση εννέα ετών, ωστόσο εγκληματικά και μετά απο τόσα εγκλήματα που τον καθιστούν επικίνδυνο δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος. 

Παρά την καταδίκη του για τον βιασμό ανήλικης, αφέθηκε ελεύθερος με όρους, που μεταξύ άλλων ήταν να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μένοντας έτσι  ατιμώρητος και έτοιμος να επαναλάβει το έγκλημά του, επειδή για άλλη μία φορά ακατάλληλοι δικαστές λειτούργησαν εγκληματικά σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του 37χρονου και στη διάρκεια της ανάκρισης στην Ασφάλεια Πύργου ο άνδρας προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά, ομολόγησε ότι σκότωσε την ανιψιά του, χτυπώντας τη με ένα κατσαβίδι στο λαιμό. Μάλιστα,  υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα του κοριτσιού, στην περιοχή Καταρράχι.