Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Πτήση της Austrian Airlines έπεσε σε χαλάζι

 



Ένα αεροπλάνο της εταιρείας Austrian Airlines προερχόμενο από την Πάλμα της Μαγιόρκας έπεσε σε χαλαζόπτωση την, Κυριακή, το απόγευμα, καθώς πλησίαζε στη Βιέννη. 

«Σύμφωνα με το πληρωμα, η καταιγίδα αυτή δεν φαινόταν στο μετεωρολογικό ραντάρ», εξήγησε η εταιρεία σε δήλωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αλλά στη συνέχεια προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο, με αρκετές ζημιές. Κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε στη διάρκεια αυτού του «επεισοδίου που δεν διήρκεσε παρά μερικά δευτερόλεπτα». 

Σε φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση εικονίζεται το αεροπλάνο με τους δύο μπροστινούς υαλοπίνακες του κόκπιτ να φέρουν σημάδια από χτυπήματα, και από την μύτη του αεροπλάνου να λείπει ολόκληρη σημείο όπου συνήθως βρίσκεται το ραντάρ.

«Νομίζω ότι βρισκόμασταν περίπου 20 λεπτά πριν από την προσγείωση όταν μπήκαμε σε ένα σύννεφο από χαλάζι και καταιγίδα και άρχισαν οι αναταράξεις» δήλωσε στο ABC News μέσω γραπτού μηνύματος η Έμλεϊ Όκλεϊ, επιβάτης της πτήσης. Η Όκλεϊ είπε ότι μέσα στην καμπίνα, μπορούσαν να ακούσουν το χαλάζι καθώς χτυπούσε το αεροσκάφος τους. «Μπορούσαμε σίγουρα να νιώσουμε το χαλάζι να πέφτει στο αεροπλάνο και ήταν αρκετά δυνατό» έγραψε η Όκλεϊ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου