Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει fake news της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου


 

Η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, ισχυρίστηκε σχετικά με τον Βρετανό δημοσιογράφο του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ ο οποίος είχε εξαφανιστεί στη Σύμη και βρέθηκε νεκρός χθες την Κυριακή, ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ένα βίντεο 24ωρα πρίν βρεθεί η σωρός που έδειχνε το μέρος που βρέθηκε.

Οι κάμερες δείχνουν τον Μόσλεϊ να κάνει μία πορεία 50 μέτρων μέσα σε 20 λεπτά. Σύμφωνα με το Live News, το υλικό από τις κάμερες είχε παραδοθεί στην αστυνομία από το βράδυ της Τετάρτης ή από την Πέμπτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σημερινό ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο αναφέρεται σε κατοχή και μη αξιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τις κινήσεις του Βρετανού παρουσιαστή και το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας πριν την ανεύρεση της σορού του.

Η πραγματικότητα είναι ότι το βιντεοληπτικό υλικό περιήλθε στην κατοχή της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ανεύρεση της σορού. Τονίζεται πως από το μέχρι στιγμής προανακριτικό υλικό δεν προκύπτει πτώση του Βρετανού παρουσιαστή από ύψος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου