Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ακροαριστερή αλητεία Πολάκη με τις πλάτες του αντρόπιαστου Τσίπρα


 

Ακροαριστερή αλητεία Παύλου Πολάκη, με την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα, που δεν βρήκε ούτε μία λέξη να καταδικάσει όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας καλύπτοντας πλήρως το σκάνδαλο των ΜΜΕ και τον Νίκο Παππά, απείλησε με ειδικά δικαστήρια έτσι και κάνει το λάθος ο Ελληνικός λαός να ξανά φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με αυτόν αρχηγό.

Έχοντας και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνες και εμπλοκή σε όσα σκάνδαλα σκάνε με υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί, τον καλύπτουν οι συνεργάτες του για να μην βρεθεί και αυτός σε ειδικό δικαστήριο.

Το ίδιο απείλησε τους πολίτες και τους πολιτικούς και ο ακροαριστερός προκλητικός Πολάκης, που εκτός τα όσα πρόστυχα και άθλια είπε, προειδοποίησε ότι έτσι και ξανά γυρίσουν θα είναι αλλιώς.

Ακροαριστεροί τραμπούκοι Τσίπρας - Πολάκης και ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί την συμμορία ΣΥΡΙΖΑ με ανοικτό το στόμα.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ylva Johansson



Με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ylva Johansson, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πρόταση της Κομισιόν για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Η πρόταση αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος, δυσανάλογο βάρος του οποίου σηκώνουν σήμερα τα κράτη πρώτης υποδοχής.

Υπήρξε κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών πως χρειάζονται ουσιαστικές βελτιώσεις στη βάση της αλληλεγγύης, ώστε να μην μετακυλίεται όλη η ευθύνη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος αποκλειστικά στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη πλήρους εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος. Συζητήθηκαν, τέλος, οι εξελίξεις όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός και η Επίτροπος, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ylva Johansson, κατά την έναρξη της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να σας υποδέχομαι στην Αθήνα. Αντιλαμβάνομαι πως είχατε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική επίσκεψη στα νησιά μας, όπου είχατε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τις προκλήσεις για την προστασία των συνόρων της ΕΕ. Με μεγάλο ενδιαφέρον θα ήθελα να συζητήσουμε για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, για να κατανοήσουμε το πώς μπορούμε να βρούμε μια συμβιβαστική λύση που θα εφαρμόσει τη λογική της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σύνθετου ζητήματος. Και πάλι καλώς ήρθατε στην Αθήνα. Χαρά μου που σας ξαναβλέπω.

Επίτροπος Johansson: Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την θερμή υποδοχή. Είχαμε μια πολύ παραγωγική ημέρα χθες, ο Νότης (Μηταράκης) και εγώ. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία σε πολλά ζητήματα και θεωρώ ότι τον τελευταίο χρόνο πετύχαμε πολλά από κοινού, όπως την αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά και με αφορμή τη φωτιά στη Μόρια, την κατασκευή νέων δομών. Είναι καλό που έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε επί τόπου και να συζητάμε με τους κατοίκους, με τους μετανάστες, με τους δημάρχους, με ΜΚΟ. Ήταν, λοιπόν, μια καλή μέρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για εμάς είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ουσιαστικά έναν χρόνο μετά το συμβάν στη Λέσβο, τη φωτιά στη Μόρια, και μετά από αυτή τη μεγάλη αίσθηση ανασφάλειας που ήταν έκδηλη σε όλα τα νησιά, ότι πλέον έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όρους αποσυμφόρησης των νησιών. Προχωράμε μπροστά με τη βοήθεια της ΕΕ., με την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων στα νησιά, κάτι που αποτελεί καθοριστική αλλαγή, σε σχέση με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΕ για τη συνολική στήριξη που παρέχει στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σύνθετου προβλήματος.

Επίτροπος Johansson: Γνωρίζετε ότι έχουμε μια ομάδα δράσης, με την Beate (Gminder). Πολλούς ανθρώπους εδώ. Ανακοίνωσα χθες ότι υπογράψαμε για τη διάθεση 276 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέων δομών.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή και ο Σύμβουλος Πρεσβείας, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Επίσης, συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της ΕΕ για το Μεταναστευτικό DG HOME και Επικεφαλής της Task Force της ΕΕ, Beate Gminder και από το επιτελείο της Επιτρόπου, η Gosia Pearson.





Άνω των 14 δισ. ευρώ συνολικά το φετινό κόστος των μέτρων

 


Άνω των 14 δισ. ευρώ, ή σχεδόν διπλάσιο από αυτό που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό (7,5 δισ. ευρώ), θα είναι σε πλήρη εξέλιξη εφέτος το κόστος των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. 

Συνολικά, για την περίοδο 2020-2021, η στήριξη φτάνει τα 38 δισ. ευρώ. Ειδικά για τον Απρίλιο οι πρόσθετες παρεμβάσεις με την παράταση των μέτρων στήριξης ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ και έχουν ως εξής:


Υπουργείο Οικονομικών


Για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών εισφορών.

Η δόση μεταφέρεται στο τέλος της ρύθμισης.

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Απρίλιο, θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται στα τέλη Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, και άλλων κλάδων που παραμένουν κλειστοί.

Οι επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 100% στα επαγγελματικά τους ακίνητα και για τον μήνα Απρίλιο.

Για τους ιδιοκτήτες φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα καταβληθεί αποζημίωση στο 80% και 60% αντίστοιχα του μισθώματος.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης ενοικίου 40% για την κύρια κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Για τον μήνα Απρίλιο, θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται στα τέλη Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, και άλλων κλάδων που παραμένουν κλειστοί.

Ειδικά για τον Απρίλιο, συνεχίζεται για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στη διευρυμένη λίστα πληττόμενων ΚΑΔ Απριλίου η υποχρεωτική έκπτωση ενοικίου 40%.

Δρομολογείται, υπό προϋποθέσεις, η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων εντός του 2ου δεκαήμερου του Απριλίου, τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο. Ειδικότερα, για τον μήνα Μάρτιο, και για μισθώσεις που έχουν συναφθεί μέχρι την 31η/1/2021, θα διενεργηθεί προκαταβολή αποζημιώσεων με βάση τη δήλωση COVID Φεβρουαρίου, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.

Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Φεβρουάριο.

Και τέλος, να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις.

Αναστέλλονται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή) κατά 30 ημέρες από την αναγραφόμενη -σε κάθε αξιόγραφο- ημερομηνία, για προθεσμίες που λήγουν έως τις 30 Απριλίου 2021. Αντίστοιχα, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών από δηλώσεις Φ.Π.Α. για τους κομιστές αξιογράφων, βάσει κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι, με αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί:

Μετατίθεται, για την 1η/7/2021, η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – MyDATA.

Τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το 1ο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA μέχρι την 31η/10/2021.

Η ηλεκτρονική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ 2020 παρατείνεται, μέχρι την 17η/5/2021, και η διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών παρατείνεται, μέχρι την 18η/6/2021.

Η απόσυρση και αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών παρατείνεται, μέχρι την 30ή/6/2021.

Υπουργείο Εργασίας


Τα μέτρα για τον Απρίλιο έχουν εκτιμώμενο κόστος 695 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός για το συνολικό «δίχτυ προστασίας» μόνο από το υπουργείο Εργασίας υπερβαίνει τα 7,1 δισ. ευρώ και οι ωφελούμενοι από τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.


Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που πλήττονται σημαντικά, δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Για τον Απρίλιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ Μαρτίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν κατά τον μήνα Μάρτιο και για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής, χωρίς να ισχύουν κριτήρια υπαγωγής στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.  Κόστος 330 εκατ . ευρώ.

Δίνεται δώρο Πάσχα επί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επί αναλογία των ημερών αναστολής, την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2021. Κόστος 210 εκατ. ευρώ.

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα ανασταλεί για ένα μήνα η καταβολή όχι μόνο βεβαιωμένων φορολογικών αλλά και βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών.

Επιδοτούνται οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έως και τον Ιούνιο 2021. Κόστος για επιπλέον τρεις μήνες: 3 εκατ. ευρώ.

Οι καλλιτέχνες που είναι ενταγμένοι στο μητρώο καλλιτεχνών θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τον Μάρτιο 2021. Κόστος 16 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζεται η επιδότηση του πολιτισμού για κενές θέσεις σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσικές σκηνές και χώρους συναυλιών και παραστάσεων έως και τον Μάρτιο του 2021. Το κόστος των επιπλέον τριών μηνών ανέρχεται σε 19 εκατ. ευρώ.

Επαγγέλματα ειδικών κατηγοριών του τουρισμού (ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί κλπ) θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ κατά τον Μάρτιο 2021. Κόστος περί το 1 εκατ. ευρώ.

Στα επιδόματα ανεργίας που λήγουν έως τέλη Μαρτίου δίνεται παράταση δύο μήνες. Κόστος 77 εκατ. ευρώ.

Επεκτείνεται το μέτρο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως και τον Ιούνιο 2021. Δίνεται δώρο Πάσχα επί της καταβαλλόμενης ενίσχυσης σε όσους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Εκτιμώμενο κόστος: 38 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και την κοινωνία όσο το επιβάλλει η κρίση, ενώ η χρηματοδότηση των συνολικών παρεμβάσεων ύψους 38 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020- 2021, στηρίζεται, κυρίως, στη διορατική, ορθολογική και συνετή χρήση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας.




Το λιανεμπόριο και η επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα


 

Όλοι είναι πιεσμένοι και όλοι αναζητούν ανάσες ελευθερίας. Γι’ αυτό ακριβώς η Κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα νέο πλαίσιο στρατηγικής στην Επιτροπή ειδικών. Και με το συμπληρωματικό εργαλείο των self test θα εξετάσει η Επιτροπή τα δεδομένα. 

Το λιανεμπόριο και η επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, κυρίως στα λύκεια και στα γυμνάσια, αποτελούν προτεραιότητα. Τα μεγαλύτερα παιδιά, και δη του Λυκείου, έχουν μείνει πάρα πολύ καιρό εκτός της σχολικής τάξης. Είναι  ομάδες μεγαλύτερων παιδιών, που θα μπορούν και πιο εύκολα να ελεγχθούν  και είναι και τάξεις για τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους.

Δεν πάμε σε μία άνευ όρων επανεκκίνηση. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στόχος είναι να πάμε σε προσαρμογές και για την καλύτερη τήρηση των μέτρων και προφανώς για να δοθούν ανάσες και στην κοινωνία και στην οικονομία, με ελεγχόμενες δραστηριότητες  και μεταφορά όσων περισσότερων δραστηριοτήτων μπορούμε σε  εξωτερικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε. Ωστόσο, εφόσον το προκρίνει και η Επιτροπή, οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο να απλωθεί ο  κόσμος σε εξωτερικούς χώρους, σε μεγαλύτερους χώρους.

Στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης είναι το άνοιγμα και της εστίασης. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα πρώτα. Να δούμε πώς μπορούν να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία, μετά τα μέσα Απριλίου, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα είναι καλή περίοδος, μένει να το δούμε. 

Υπάρχει φως στο τούνελ. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πέρυσι. Κάθε εβδομάδα που περνά προστίθενται τουλάχιστον 200.000 εμβολιασμοί και χτίζεται σιγά-σιγά το τείχος ανοσίας, που θα μας επιτρέψει, ειδικά από τον Μάιο και μετά, να πάμε σε άρση των περιοριστικών μέτρων. 



Πόση γελοιότητα; Ο Ραγκούσης το 2015 κατηγορούσε Παππά τώρα τον υπερασπίζεται

 


Η αξιωματική αντιπολίτευση όρισε ως κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο για την συζήτηση της πρότασης συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής που αφορά τον Νίκο Παππά τον κ. Γιάννη Ραγκούση και γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει ότι γελοιότερο και ακατάλληλο υπάρχει στην πολιτική ζωή της χώρας. Εκτός από χυδαίους ακροαριστερούς τύπου Παύλου Πολάκη, υπάρχουν και οι πρώην πασόκοι που έκαναν σκληρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σήμερα στην βουλή ο πρώην πασόκος και νυν μαζέψαμε ότι περίσσεψε στον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης ξεχνώντας τι έχει πει πριν λίγα χρόνια υπερασπίστηκε τον Νίκο Παππά για το σκάνδαλο των ΜΜΕ.

Δυστυχώς για τον ίδιο ακόμα μία φορά οι πρώην σύντροφοί του, όπως κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και η κυρία Ευαγγελία Λιακούλη του υπενθύμισαν τα όσα έλεγε για το νόμο Παππά.

Τι έλεγε αυτή η τραγική προσωπικότητα Γιάννης Ραγκούσης την επίμαχη περίοδο 2015 – 2016 που ψηφιζόταν και διεξαγόταν ο διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών και κάνει ότι δεν θυμάται τίποτα;;;

«Θα έχουν κακό τέλος… με τον αδιαφανή και σκανδαλώδη δρόμο που διάλεξαν για να ιδιοποιηθούν τις τηλεοπτικές άδειες» και πρόσθετε «με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα «δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι» όσους ενδιαφέρονται… να πληρώσουν για να αποκτήσουν άδεια τηλεοπτικού σταθμού». Σε άλλη ανάρτηση έγραφε «η κυβέρνηση στήνει παράγκα με τις τηλεοπτικές άδειες… θα έχουν κακό τέλος».

Τώρα κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για πολιτική δίωξη!!! Αυτός ο θίασος είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δυστυχώς.

Θαυμάστε τον Γιάννη Ραγκούση :







Κλαίμε από τα γέλια με την Τζάκρη με ψηλοτάκουνες μπότες στα χωράφια της Πέλλας


 

Κλαίμε και δεν μπορούμε να συνέλθουμε την Θεοδώρα Τζάκρη!!!

Στην Πέλλα τόλμησε να περιοδεύσει το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη φορώντας μέσα στο χώμα άσπρες ψηλοτάκουνες μπότες και άσπρο παντελόνι !!!



Η Συριζαία βρέθηκε στις περιοχές της εκλογικής της περιφέρειας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και φόρεσε μπότα στιλέτο.

Σε ανάρτηση της στο Instagram, έγραψε ότι ενημερώθηκε από παραγωγούς για τον παγετό που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην εκλογική της περιφέρεια και δεν αναφέρθηκε εάν μπορούσε να προχωρήσει στα χωράφια.

Από τέτοιες μορφές αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ!!!








Εκτεθειμένος ο Δήμος Νέας Σμύρνης και οι ακροαριστερές οργανώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων

 


Δημοτικό συμβούλιο για να καταδικάσει και να αποδώσει ευθύνες στις αριστερές και ακροαριστερές παρατάξεις του Δήμου Νέας Σμύρνης έγινε;;;;

Κατόπιν εορτής και μόλις συνετελέσθη το έγκλημα, καλεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

Η ανακοίνωση του Δήμου της Νέας Σμύρνης ξαναφέρνει στις μνήμες των κατοίκων της Νέας Σμύρνης και όλης της Ελλάδας, το θέμα του συνωστισμού στους ανοιχτούς χώρους, με κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ακροαριστερών συμμοριών και αριστερών - ακροαριστερών παρατάξεων του Δήμου Νέας Σμύρνης με πρώτη την αντιπολίτευση του Δήμου. 

Ο Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος πριν λίγο καιρό, που είπε χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής σε όσους τον άκουγαν, ότι δέχεται τις επιπτώσεις των συγκεντρώσεων στη μετάδοση του ιού. Είπε με λίγα λόγια και ξεκάθαρα, ότι είσαστε όλοι αναλώσιμοι για να επιτελέσει το εγκληματικό της έργο η αριστερά.

Αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επιδείνωσε την λαχτάρα των εγκληματικά ανεύθυνων συντρόφων αριστερών - ακροαριστερών και ξεσήκωσαν συγκεντρώσεις σε γνώση του ακατάλληλου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.



Τώρα το γραφείο Τύπου του δήμου Νέας Σμύρνης έκανε λόγο για κάθετη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή και επικαλούμενος τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνει ότι πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, να μη συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα.

Το έγκλημα όμως συντελέστηκε και ένας εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει να βρει τους υπευθύνους που καλούσαν σε συγκεντρώσεις που είναι γνωστοί σε όλη την Νέα Σμύρνη, όπως επίσης δεν έγινε και δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο να καταδικάσει τους υπεύθυνους, να αποδώσει ευθύνες και να τιμωρήσει όπου επιβάλλεται.



Γελάνε οι ιστορικοί σε όλη τη γη με τον Πολάκη και τις ακροαριστερές γελοιότητες που ξεστομίζει

 


Πολάκης, ακατάλληλος για βουλευτής, ακραίος και επικίνδυνος ακροαριστερός, πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί σε κάθε του τοποθέτηση και τις περισσότερες φορές γελάει ο κόσμος μαζί του.

Η σημερινή εμπρηστική τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος αποκάλεσε την ΝΔ ως παράταξη του δωσιλογισμού και του μαυραγοριστισμού και προσπάθησε να καπηλευτεί τους ήρωες της επανάστασης του 1821, προκάλεσαν οργή και γέλια σε όσους τον άκουσαν

Ο επικίνδυνος και χυδαίος ακροαριστερός προστατευόμενος από τον Αλέξη Τσίπρα, επιχειρώντας να εκτρέψει την συζήτηση από τις ποινικές ευθύνες του κ. Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και το «Καλογρίτσας gate» εγκατέλειψε την γραπτή ομιλία και προχώρησε σε μια παραληρηματικού τύπου τοποθέτηση, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη και του Βελουχιώτη και η ΝΔ το κόμμα του Τσολάκογλου. 

Απείλησε και πάλι τους πολίτες της Ελλάδας ότι η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι «πολύ διαφορετική».

Αυτός είναι ο βούρκος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι οι συνεργάτες του Αλέξης Τσίπρα.



Ο Τσίπρας προσπαθεί να επιβιώσει με ψέματα, ασυναρτησίες χωρίς ίχνος σοβαρότητας



Πλασαρίστηκε για το καλό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, έστησε την μεγαλύτερη εξαπάτηση ενός λαού, τάζοντας και λέγοντας ψέματα, κατάφερε να πάρει την εξουσία εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση και την αγωνία ενός λαού, τον πήραν χαμπάρι και όλα δείχνουν ότι έχει ευτυχώς τελειώσει πολιτικά.

Παρά το ότι όσοι τον ακούν να μιλάει, οι μισοί γελάνε και οι άλλοι μισοί εκνευρίζονται, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει βάλει μυαλό και με την ίδια τακτική, πόλωση, συγκεντρώσεις, ψέματα, προπαγάνδα, προσπαθεί να επιβιώσει ελπίζοντας ότι θα ξανά επιστρέψει.

Το σύνθημα όμως που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, και την ευθύνη φέρει ο Αλέξης Τσίπρας είναι " Ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει αριστερά".

Χωρίς τον Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταθεί και θα κάνει πολύ καλό στο κόμμα εάν τον τελειώσουν. Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει για να μπορέσει η χώρα να έχει και αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να μην γελάει - εκνευρίζεται ο πολίτης όταν τους ακούσει.

 Το δήθεν «δυνατό χαρτί» Αλέξης Τσίπρας, ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε από την Ελλάδα, έχει πια σταματήσει να είναι το ίδιο δυνατό και αυτό φαίνεται σε κάθε δημοσκόπηση.

Κάθε εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα γίνεται σημείο συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι προσωπικές του παρεμβάσεις τον προηγούμενο μήνα, τόσο για το θέμα Κουφοντίνα όσο και για τα τεκταινόμενα στη Νέα Σμύρνη, δεν βοήθησαν και προβλημάτισαν περισσότερο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς να ενισχυθεί ένας πολιτικός που έχει την ρετσινιά του απατεώνα, του ψεύτη, του ανίκανου και του ανεπαρκή; Πώς να ξανά επιτρέψει ένας πολιτικός που γελάει ο κόσμος όταν τον ακούει και τον κοροιδεύουν όλοι εντός και εκτός Ελλάδας;

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζημιά που έχει προκληθεί είναι ανεπανόρθωτη, το 2012 και το 2015 έχουν τελειώσει και έχουν τραυματίσει τους πολίτες, η μόνο λύση είναι αλλαγή ηγεσίας και εάν δεν συμβεί αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ελπίδα να σταθεί ούτε ως αξιωματική αντιπολίτευση.



Στην φυλακή αεροσυνοδός με COVID που παραβίασε τα μέτρα και έβαλε σε καραντίνα 2.000 άτομα!


 

Δικαστήριο στο Βιετνάμ καταδίκασε σήμερα σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή έναν αεροσυνοδό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την παραβίαση των όρων της καραντίνας και τη διασπορά κορωνοϊού σε άλλους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Ντουόνγκ Ταν Χάου, 29 ετών, καταδικάστηκε «για τη μετάδοση σοβαρών μολυσματικών ασθενειών» από δικαστήριο του Χο Τσι Μινχ, επεσήμανε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Βιετνάμ.

Η χώρα έχει δεχθεί επαίνους για τις προσπάθειές της να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού μέσω τη διεξαγωγής μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης, αλλά και της επιβολής αυστηρής καραντίνας. Στο Βιετνάμ έχουν καταγραφεί λιγότερα από 2.600 κρούσματα COVID-19 και μόλις 35 θανάτους.

Ο Χάου παραβίασε τους όρους της 14ήμερης καραντίνας και συναντήθηκε με 46 ανθρώπους μετά την επιστροφή του από την Ιαπωνία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Στη διάρκεια της περιόδου που θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα, ο αεροσυνοδός συναντήθηκε με πολλούς ανθρώπους, επισκέφθηκε καφέ, εστιατόρια και πήγε σε μαθήματα αγγλικών. Βρέθηκε θετικός στην COVID-19 στις 28 Νοεμβρίου.

Εξαιτίας του Χάου περίπου 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για COVID-19 και να παραμείνουν σε καραντίνα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μόλυνε τρεις ανθρώπους.

«Οι παραβιάσεις του Χάου ήταν σοβαρές, έθεσαν την κοινωνία και την ασφάλεια της κοινότητας σε κίνδυνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον Δεκέμβριο δικαστήριο του Βιετνάμ καταδίκασε τον επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Ανόι σε 10 χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για διαφθορά σε μια υπόθεση που αφορούσε την αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Μητσοτάκης: Την 25η Μαρτίου ενοχλήθηκαν μόνο λιγοστοί, αλλεργικοί με την σημαία και την πατρίδα

 


Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχή πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και είπε : “Πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όταν εκφράζω την άποψη ότι οι πρόσφατες εκδηλώσεις συνδύασαν περηφάνια με σεμνότητα, την εθνική ισχύ με τον πολιτισμό και την αυτοπεποίθηση με την εξωστρέφεια” και πρόσθεσε: “Πάνω από όλα όμως εξέπεμψαν μία ενότητα, που πιστεύω ότι διαπέρασε ολόκληρη την κοινωνία μας γι’ αυτό και ευτυχώς δεν ενόχλησαν παρά μόνο λιγοστούς, λιγοστούς αλλεργικούς με τη σημαία, με την πατρίδα, με την πρόοδο, φυλακισμένους στην κομματική τους κατάθλιψη.”

Ο πρωθυπουργός επίσης ότι: “Την εθνική ανάταση που νιώσαμε όλοι την 25η Μαρτίου πλαισιώνει η εθνική ανάταξη με καθοριστικό βήμα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης πού θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά όλα τα επόμενα χρόνια”



Επίθεση Τραμπ στα δύο πρώην κορυφαία στελέχη της ομάδας του για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 


Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα χθες Δευτέρα εναντίον των δύο πιο γνωστών πρώην συμβούλων του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, του Άντονι Φάουτσι και της Ντέμπορας Μπερξ, που εκμυστηρεύτηκαν στο CNN ότι βίωσαν δύσκολες εμπειρίες στη συνεργασία τους με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε μακροσκελή, μανιασμένη ανακοίνωση, συχνά σε σαρκαστικό τόνο, ο μεγιστάνας ερίζει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα που «κάνουν την αυτοπροβολή τους προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία, ώστε να ξεχαστούν τα λαθεμένα ένστικτά τους, οι προβληματικές συστάσεις τους που ευτυχώς σχεδόν πάντα ανέτρεπα».

Προβάλλοντας τις δικές του ενέργειες όσον αφορά τα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό –η κυβέρνησή του επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορα υποψήφια εμβόλια– ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως «εάν εξαρτάτο από αυτούς, θα ήμασταν αυτή τη στιγμή κλεισμένοι στα υπόγειά μας και η χώρα μας θα βίωνε μεγάλη οικονομική ύφεση».

«Ο Δρ. Φάουτσι είναι ο βασιλιάς των μεταστροφών για να δίνει καλή εντύπωση», συνέχισε, ειρωνευόμενος παράλληλα την επίδοση του ανοσολόγου όταν έριξε την πρώτη μπαλιά σ’ έναν αγώνα μπέιζμπολ πέρυσι.

Όσο για την Δρ. Μπερξ, είναι «επιβεβαιωμένα ψεύτρα, που δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία», συνέχισε στην ανακοίνωση-σφυροκόπημα.

«Ήταν πολύ αρνητική φωνή που δεν είχε σωστές απαντήσεις να δώσει», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας –«ποιος θα μπορούσε να το ξεχάσει;»– ότι πήγε σε οικογενειακή συγκέντρωση για τη γιορτή των Ευχαριστιών, ενώ συνιστούσε στους Αμερικανούς να αποφύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.



Το ξέσπασμα του μεγιστάνα, που έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ακολούθησε συνέντευξη του Δρ. Φάουτσι στο CNN, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, στην οποία κάποια στιγμή ο ειδικός είπε πως τον σόκαρε ότι ο κ. Τραμπ καλούσε τις πολιτείες να «απελευθερωθούν» ενώ οι επιστήμονες προέτρεπαν τους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Περιέγραψε τη στάση του τέως προέδρου σαν «γροθιά στο στομάχι».


Η Δρ. Μπερξ από την πλευρά της είπε στο CNN ότι δέχθηκε ένα «πολύ δύσκολο» τηλεφώνημα από τον τότε πρόεδρο όταν προειδοποίησε πως ο ιός θα εξαπλωνόταν ακόμη και σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.


Πηγή : protothema.gr



Θα ζητήσει αποζημιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ever Given- Ευθύνες στον καπετάνιο

 


Το Κάιρο θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του γιγαντιαίου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που απέκλεισε επί σχεδόν μια εβδομάδα τη διέλευση της Διώρυγας του Σουέζ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο ναύαρχος Μοχάμπ Μαμές, βοηθός του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

«Θα απαιτήσουμε αποζημιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για όλες τις συνέπειες από την ακινητοποίηση του πλοίου, για την χρήση όλων των ρυμουλκών, θα απαιτήσουμε το πλήρες κόστος», τόνισε ο βοηθός του Αιγύπτιου προέδρου σε θέματα ανάπτυξης λιμένων και της Διώρυγας του Σουέζ.

Παράλληλα επέρριψε την ευθύνη του περιστατικού στον καπετάνιο του πλοίου.

«Αυτό που συνέβη ήταν ευθύνη του καπετάνιου, το κανάλι μας είναι ασφαλές», σημείωσε.

Η προσάραξη του Ever Given από την περασμένη Τρίτη μέχρι νωρίτερα σήμερα, όταν και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποκόλλησής του επιτρέποντας ξανά τη διέλευση της Διώρυγας, προκάλεσε τεράστια προβλήματα και ένα μποτιλιάρισμα τουλάχιστον 400 πλοίων, τα οποία περίμεναν σήμερα να μπορέσουν να διασχίσουν αυτή την σημαντική οδό για το θαλάσσιο εμπόριο που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο.

Ο Αιγύπτιος ναύαρχος τόνισε πως η Αίγυπτος δεν πρόκειται να κάνει κατασκευαστικές αλλαγές στην Διώρυγα.

«…το κανάλι είναι απολύτως ασφαλές, όλα τα πλοία το διασχίζουν χωρίς προβλήματα, αν κάτι συμβεί, είναι πολύ σπάνιο», συμπλήρωσε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Το self test είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο

 


Στον διαγωνισμό για την προμήθεια των self-test υπέβαλαν  προσφορές 31 εταιρείες. Κατατέθηκε ο φάκελος με τις προσφορές στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία με διαφάνεια και διασφάλιση της νομιμότητας. 

31 εταιρείες προφανώς δεν συνιστούν φωτογραφικό διαγωνισμό, όπως προσπάθησε να διαδώσει με fake news ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα test  αυτά είναι σχεδιασμένα για να γίνονται στο σπίτι, για να μπορεί ο καθένας μόνος του  να τα κάνει.  Είναι μία στρατηγική, την οποία  έχουν προσθέσει ήδη η Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία.  Οι χώρες αυτές βέβαια, έχουν εμπορική χρήση στο self test, δεν το χορηγούν μαζικά δωρεάν όπως η Ελλάδα. 

Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα το κάνει και δίνουμε αυτή τη στιγμή μία μάχη με το χρόνο και τις διαδικασίες.

Τα self-test είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο, πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έρχονται να προστεθούν στους πυλώνες της στρατηγικής μας.

Δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμο αυτή τη στιγμή να γίνουν μοριακά τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Δεν υπάρχουν καν τα αντιδραστήρια. Καμία χώρα δεν το εφαρμόζει αυτό. Ξεκινήσαμε πέρυσι τον Μάρτιο από 800 τεστ την ημέρα και είμαστε σήμερα σε περίπου 65 με 68.000 τεστ την ημέρα.



Στήριξη της εθνικής οικονομίας και βελτίωση του οικονομικού κλίματος απο την κυβέρνηση

 


Στις 17/3 ο ΟΔΔΗΧ προχώρησε σε έκδοση 30ετούς ομολόγου για την άντληση 2,5 δισ. ευρώ. Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 26 δισ. ευρώ και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,9%.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της νέας, πρόωρης αποπληρωμής τμήματος των υφιστάμενων δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Ψήφιση του Νόμου για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου των Δημοσίων Συμβάσεων.

Από τη 1η Μαρτίου τέθηκε σε ισχύ το ενιαίο πτωχευτικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά την εξυγίανση και τη μεγάλη πτώχευση και τέθηκε σε λειτουργία στο gov.gr το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη της διαδικασίας εξυγίανσης. Δημοσιεύθηκαν οι 4 ΚΥΑ για τη διαδικασία εξυγίανσης ενώ οι υπόλοιπες ενέργειες προχωρούν κατά βάση σύμφωνα με τον χρονοπρογραμματισμό.

Ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου με τη συμμετοχή 1.968 εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ., στο πλαίσιο εξυγίανσής τους.

Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση επανεκτίμησης των αντικειμενικών αξιών και τα αποτελέσματα των εκτιμητών παραδόθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στελέχωσης της Διεύθυνσης Κρατικών Εγγυήσεων με 30 νέους υπαλλήλους, για την επιτάχυνση αποπληρωμής των κρατικών εγγυήσεων. 



Άρχισαν τα όργανα : Σκουρλέτης σε Κουρουμπλή «Είναι ντροπή αυτά που λες.... είσαι ψεύτης»

 


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές είπαν βαριές κουβέντες, γεγονός που δείχνει ότι στο εσωτερικό του κόμματος άρχισαν τα όργανα.

Εννοείται ότι την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, την δημιουργούν η ανεπάρκεια του Αλέξη Τσίπρα, όσοι τον πλαισιώνουν και τα σκάνδαλα που σκάνε το ένα πίσω από το άλλο.

«Κάποιοι εδώ μέσα φαίνεται πως δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να ξανακυβερνήσει. Κάποιοι θέλουν το κόμμα καθηλωμένο στο 20%, για να προκαλέσουν εσωκομματικές εξελίξεις», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, για να εκνευρίσει τον Πάνο Σκουρλέτη και να πει : «Είναι ντροπή αυτά που λες. Προσβάλεις όλους τους βουλευτές», «Δεν κάνεις αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία μόνο με κραυγές», συνέχισε ο Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να έχεις και ένα πειστικό πρόγραμμα, καθώς και μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας, δείχνοντας στους πολίτες ότι είσαι ο αντίπαλος πόλος.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συνέχισε την επίθεση και επέρριψε ευθύνες στον Π.Σκουρλέτη για τις επιδώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, δηλαδή την εποχή που ο τελευταίος ήταν γραμματέας του κόμματος, λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι «πήραμε με τις κινήσεις σου μόνο πέντε δήμους σε όλη τη χώρα».

Ο Σκουρλέτης υπενθύμισε στον Κουρουμπλή ότι εκείνος είχε ζητήσει να μην γίνουν μαζί οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές και ότι τότε δεν εισακούστηκε η άποψη του. Επίσης, απάντησε σε έντονο ύφος και για τις κατηγορίες περί «πέντε δήμων», υποστηρίζοντας ότι οι συνδυασμοί που είχε στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια, ασκούν διοίκηση σε «55 και όχι σε 5 δήμους». Μάλιστα, κατηγόρησε ο Σκουρλέτης τον Π.Κουρουμπλή ως «ψεύτη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός και ορισμένοι άλλοι, διακινούν σκοπίμως ψέματα σε συνεργασία με συγκεκριμένους εξωθεσμικούς παράγοντες (φωτογραφίζοντας πασίγνωστο δημοσιογράφο, που καθημερινά αρθρογραφεί για το πως θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί), για δικού τους σκοπούς.



Μητσοτάκης : Πρόγραμμα επενδύσεων 60 δις και 200 χιλιάδες θέσεις εργασίες στην 6ετία

 


Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο:

«Καλημέρα σας. Θα ήθελα καταρχάς να ξεκινήσω εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου προς όλους όσοι συνέδραμαν, ώστε οι εορτασμοί των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης να ξεκινήσουν τόσο πετυχημένα. Πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όταν εκφράζω την άποψη ότι οι πρόσφατες εκδηλώσεις συνδύασαν περηφάνια με σεμνότητα, την εθνική ισχύ με τον πολιτισμό και την αυτοπεποίθηση με την εξωστρέφεια. Πάνω από όλα όμως εξέπεμψαν μία ενότητα, που πιστεύω ότι διαπέρασε ολόκληρη την κοινωνία μας γι’ αυτό και ευτυχώς δεν ενόχλησαν παρά μόνο λιγοστούς, λιγοστούς αλλεργικούς με τη σημαία, με την πατρίδα, με την πρόοδο, φυλακισμένους στην κομματική τους κατάθλιψη. Την εθνική ανάταση που νιώσαμε όλοι την 25η Μαρτίου πλαισιώνει η εθνική ανάταξη με καθοριστικό βήμα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης πού θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά όλα τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο πραγματικά έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη χώρα γιατί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι η γέφυρα προς την μετά COVID εποχή αλλά και προς την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα. Ο Θοδωρής ο Σκυλακάκης θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά στη συνέχεια τους βασικούς άξονες του σχεδίου. Εγώ θα πω μόνο ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης -εφόσον υλοποιηθεί όπως το σχεδιάζουμε- έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας.


Οι δράσεις οι οποίες αποτυπώνονται στο σχέδιο για το οποίο θα μιλήσουμε σε λίγο αγγίζουν τις 160, είναι δράσεις που αφορούν έργα, αφορούν επενδύσεις, αφορούν μεταρρυθμίσεις, απλώνονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες, είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ, 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό, προσθέτοντας τη μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό, εκτιμούμε ότι μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έχει 4 κύριους πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση κράτους και επιχειρήσεων, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη των επενδύσεων. Θέλω να θυμίσω ότι έχει προηγηθεί η κατάθεση του προσχεδίου του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης τον περασμένο Νοέμβριο. Η δημόσια διαβούλευση των στρατηγικών του κατευθύνσεων και έχουν γίνει σχεδόν 80 συσκέψεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το προσχέδιο έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και η χώρα μας θα είναι μία από τις πρώτες που θα υποβάλει το τελικό της σχέδιο πριν τη λήξη της προθεσμίας στο τέλος Απριλίου, ώστε να μπορούμε να επιταχύνουμε και την έλευση των σχετικών πόρων.


Στόχος είναι να έχουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις πριν το τέλος του καλοκαιριού, μετά από την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο το πρόγραμμα θα συζητηθεί στη Βουλή και στη συνέχεια θα υποβληθεί στην τελική του μορφή στις Βρυξέλλες. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε ριζικά το ίδιο το υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας. Να το οδηγήσουμε προς ένα πιο εξωστρεφές, πιο ανταγωνιστικό μοντέλο, με ένα αποτελεσματικότερο και ψηφοποιημένο κράτος, με ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα είναι φιλικό προς την ανάπτυξη, με πολλά μεγάλα έργα, αλλά και ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικής προστασίας. Κεντρικός κορμός του σχεδίου μας είναι η δημιουργία μόνιμων και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης μέσα από πάρα πολύ σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Με δύο προϋποθέσεις όποιος ιδιώτης αξιοποιεί πόρους του Ταμείου θα πρέπει να επενδύει ταυτόχρονα και δικά του χρήματα και όλα τα σχέδια θα πρέπει να είναι ώριμα προς εκτέλεση.


Όπως δηλώνει και το όνομά του, το σχέδιο αυτό υπηρετεί την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας με επενδύσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στην απασχόληση, στην Πολιτική Προστασία, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί και στην ψηφιακή εξυπηρέτηση. Και βέβαια η ανθεκτικότητα έχει να κάνει και με την προσαρμογή στη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, εξού και παραπάνω από το 1/3 των πόρων του σχεδίου θα διοχετευτούν σε δράσεις που αφορούν τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας. Τι σημαίνει αυτό; Ενδεικτικά αναφέρω προγράμματα όπως το εξοικονομώ-αυτονομώ, εμβληματικα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, μία σημαντικότατη χωροταξική μεταρρύθμιση σε όλη την Επικράτεια, στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτροκίνητες συγκοινωνίες, αποτελεσματική προστασία της βιοποικιλότητας. Με άλλα λόγια όλα αυτά αφορούν μία νέα καθημερινότητα για όλους τους πολίτες, γιατί ακριβώς οι πολίτες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της γιγαντιαίας προσπάθειας. Και θέλω να τονίσω πως ο σχεδιασμός αυτού του άλματος είναι μόνο η αρχή, είναι το πρώτο χιλιόμετρο ενός Μαραθωνίου, το νήμα του οποίου θα κοπεί μόνο όταν έχουν απορροφηθεί όλοι οι πόροι, το αργότερο μέχρι το 2026. Είναι ένα στοίχημα που θα κάνει καλύτερη τη ζωή της κάθε Ελληνίδας, του κάθε Έλληνα και γι’ αυτό και θα το κερδίσουμε.


Από την πλούσια ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου επιτρέψτε μου πολύ γρήγορα να ξεχωρίσω ένα θέμα ακόμα, το οποίο θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και πιστεύω ότι με έναν τρόπο ενώνεται και με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αναφέρομαι στην αποκατάσταση και στην αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος του Τατοΐου, για το οποίο θα μας μιλήσει η Υπουργός Πολιτισμού. Είναι ένα έργο πολιτισμού, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα σημαντικότατο έργο Πράσινης Ανάπτυξης που και αυτό από σχέδιο γίνεται πράξη, θα δώσει μία σημαντικότατη ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου και πράγματι επιτρέψτε μου να πω ότι έχοντας ασχοληθεί αρκετά με το θέμα αυτό αποτελούσε ντροπή για την Ελληνική Πολιτεία το γεγονός ότι αυτός ο θαυμάσιος χώρος είχε περιέλθει στη δραματική κατάσταση στην οποία τον παραλάβαμε. Σταματώ εδώ και δίνω αμέσως το λόγο στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών το Θεόδωρο Σκυλακάκη για την παρουσίαση και την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Ανάκαμψης έτσι ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε και στην υποβολή του στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς».




Πώς μπορείτε να εμβολιαστείτε νωρίτερα


 

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα πώς την επόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε επίσης ότι οι πολίτες, όταν κλείνουν το ραντεβού τους, θα μπορούν να επιλέξουν να μπουν σε λίστα αναμονής και εάν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις τότε θα μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα. Οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS, που θα αναφέρει το εμβολιαστικό κέντρο που θα μπορούν να μεταβούν και θα επιβεβαιώνουν ή όχι το νέο ραντεβού τους.

«Όταν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις στο εμβολιαστικό κέντρο, το σύστημα θα επιλέγει αυτόματα από τα μελλοντικά ραντεβού, έτσι ώστε οι εμβολιασμοί να γίνονται νωρίτερα», εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους.



Προχωράνε οι εμβολιασμοί στην χώρα μας και ελέγχεται η πανδημία

 


Συνεδρίασε στις 29 Μαρτίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, μεταξύ των άλλων, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για εμβολιασμούς και την πορεία της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση προγράμματος εμβολιασμών «Ελευθερία»:

Το σύνολο  των εμβολιασμών είναι  1.609.774 (Στοιχεία .3.2021) με το ποσοστό κάλυψης του  πληθυσμού να είναι 10,1%.

Ο μέσος  όρος εμβολιασμών ανά ημέρα (κυλ. 7ημερο) είναι  224.018.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού φθάνουν τα 1.993.733, ενώ το ποσοστό επιτυχημένων ραντεβού είναι 97%.

Τον μήνα αυτό υιοθετήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η έναρξη υλοποίησης της Ελληνικής πρότασης για την διευκόλυνση των μετακινήσεων μέσω έκδοσης πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των νέων MEGA εμβολιαστικών κέντρων σε Περιστέρι και Ελληνικό (εκκίνηση λειτουργίας: 1η Απριλίου).

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου- ομάδα Α, καθώς και για 70-74.

Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμών για τους μαθητές 16 ετών και άνω και το προσωπικό των Ειδικών Σχολείων.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας με βάση τα στοιχεία της 25ης Μαρτίου 2021 τα νέα κρούσματα Covid 19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι  250,3 γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην 26η θέση στην Ε.Ε.. Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι 733, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 23η θέση  στη Ε.Ε..

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 μπήκαν σε εφαρμογή τα εξής μέτρα: 

Αύξηση των Μ.Ε.Θ. Covid της Αττικής  κατά 67% (από τις 229 στις 381) και των απλών κλινών COVID κατά 85% (2.961 στην Αττική από 1.600) σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Ανακοίνωση της χορήγησης δωρεάν 4 τεστ ταχείας ανίχνευσης τύπου self test ανά πολίτη κάθε μήνα.

Πρόσκληση προς ιδιώτες ιατρούς για προσωρινή στελέχωση του Ε.Σ.Υ. στις ειδικότητες αιχμής για την αντιμετώπιση του COVID και επίταξη των υπηρεσιών τους μέχρις κάλυψης του αναγκαίου αριθμού (206).

Χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ για Ιανουάριο-Φεβρουάριο σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων μεταξύ των οποίων οι δασεργάτες και οι πωλητές του περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ».

Υποβολή δηλώσεων για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού. 

Παράταση της καταβολής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους ως την 30-4-2021.

Παράταση για 2 μήνες της διάρκειας τακτικής επιδότησης ανεργίας, επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και βοηθημάτων ανεργίας.

Διασφάλιση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας (υγειονομική περίθαλψη, φαρμακευτική κάλυψη) για τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ και τα μέλη των οικογενειών τους για το επόμενο δωδεκάμηνο, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων ασφαλιστικής ικανότητας.

Κατ’ οίκον διανομή διδακτικών συγγραμμάτων, προς τους δικαιούχους φοιτητές Α.Ε.Ι. και για το εαρινό εξάμηνο 2020-2021, με ευθύνη των εκδοτικών οίκων.

Έτοιμος προς λειτουργία ο νέος πενταψήφιος αριθμός 13032 για την μετάβαση των πολιτών στα καταστήματα με το άνοιγμα της αγοράς.

Προσδιορισμός φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από την πανδημία, ώστε να τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών τους προς τους Ο.Τ.Α..

Παράταση κατά 1 μήνα της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών.

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021, των επιχειρήσεων για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 162,6 εκατ. ευρώ σε 108.762 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6.

Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων κατά 75 ημέρες.

Πρόσκληση για τον Β’ Κύκλο Επιδότησης Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων Πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID- 19.

Ενίσχυση ύψους 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που παρέμειναν σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020 λόγω τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid 19.

Ε-lianiko: Επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη /αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Ενίσχυση με 12 εκατομμύρια ευρώ των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για τα προβλήματα που τους έχουν δημιουργήσει οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και καταβολή ποσών για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για το τελευταίο τρίμηνο 2020 στους Ναυτικούς.

Παράταση της προθεσμίας καταβολής της δόσης Μαρτίου 2021 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων καταβολής οφειλών των πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους.

Στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α. 6% και όχι στο συντελεστή 24%, τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών μέσω live-streaming λόγω της πανδημίας COVID 19.



Αύξηση κρουσμάτων στην Νέα Σμύρνη από την εγκληματική ανευθυνότητα ΣΥΡΙΖΑ-Ακροαριστερών

 


Τα καλέσματα Συριζαίων και ακροαριστερών οργανώσεων είχαν το αποτέλεσμα που περιμέναν όλοι, να εξαπλώσουν τον ιό στις γειτονιές.

Για κάθετη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του δήμου, και είναι αποτέλεσμα των συγκεντρώσεων που έγιναν στην πλατεία και στους γύρω δρόμους.







Σύριζα και ακροαριστερές οργανώσεις είχαν σύνθημα " Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας", τώρα κάτοικοι της Νέας Σμύρνης και των γειτονιών της Αθήνας έχουν σύνθημα " Έξω ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροαριστεροί από τις γειτονιές μας".

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, επικαλούμενος τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνει ότι τα κρούσματα στην πόλη ήταν 138 την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα εκτοξεύτηκαν στα 176.

Κατόπιν εορτής και μετά από πλήρη ανευθυνότητα των ακροαριστερών παρατάξεων του δήμου, έβγαλαν ανακοίνωση «Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μη συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα», καταλήγει στην παρότρυνσή του ο Δήμος Νέας Σμύρνης.



Η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Σμύρνης

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα στην πόλη μας ανέρχονταν σε 138, από τα οποία τα 39 νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τα 99 κατ' οίκον. Σήμερα, η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία αναφέρει 176 κρούσματα από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ' οίκον.

Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα.