Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Στήριξη της εθνικής οικονομίας και βελτίωση του οικονομικού κλίματος απο την κυβέρνηση

 


Στις 17/3 ο ΟΔΔΗΧ προχώρησε σε έκδοση 30ετούς ομολόγου για την άντληση 2,5 δισ. ευρώ. Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 26 δισ. ευρώ και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,9%.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της νέας, πρόωρης αποπληρωμής τμήματος των υφιστάμενων δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Ψήφιση του Νόμου για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου των Δημοσίων Συμβάσεων.

Από τη 1η Μαρτίου τέθηκε σε ισχύ το ενιαίο πτωχευτικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά την εξυγίανση και τη μεγάλη πτώχευση και τέθηκε σε λειτουργία στο gov.gr το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη της διαδικασίας εξυγίανσης. Δημοσιεύθηκαν οι 4 ΚΥΑ για τη διαδικασία εξυγίανσης ενώ οι υπόλοιπες ενέργειες προχωρούν κατά βάση σύμφωνα με τον χρονοπρογραμματισμό.

Ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου με τη συμμετοχή 1.968 εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ., στο πλαίσιο εξυγίανσής τους.

Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση επανεκτίμησης των αντικειμενικών αξιών και τα αποτελέσματα των εκτιμητών παραδόθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στελέχωσης της Διεύθυνσης Κρατικών Εγγυήσεων με 30 νέους υπαλλήλους, για την επιτάχυνση αποπληρωμής των κρατικών εγγυήσεων. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου